PDA

View Full Version : Çanakkale Gezisi (16-17 Mayıs 2009)

Lilium
14-01-2009, 23:45
Ağaçlar net olarak bir gezi düzenlesek nasıl olur acaba çoluk çocuk hep bereaber.

Cumhur Tonba
15-01-2009, 00:02
Ağaçlar net olarak bir gezi düzenlesek nasıl olur acaba çoluk çocuk hep bereaber.

Lilium. Bu çok güzel bir fikir. Bu fikri gündemde tutalım ve yöneticilerimize iletelim. Harika bir olay olur.

Lilium
15-01-2009, 00:15
Evet sevgili cumhur çok iyi olur bir şekil de bunu ağaclar net olarak gerçekleştirebilirsek, ağaclar net olarakta çok iyi olur.

Güler hanımın yazmış olduğu şiiri bir kez daha koyuyorum, bunu beyinlerimize iyice yerleştirmeliyiz.

'' Ey milletim,
Ben, Mustafa Kemal'im...
Çağın gerisinde kaldıysa düşüncelerim,
Halâ en hakiki mürşit, değilse ilim,
Kurusun damağım dilim.
Özür dilerim....
Unutun tüm dediklerimi.
Yıkın, diktiğiniz heykellerimi

Özgürlük halâ,
En yüce değer
Değilse eğer....
Prangalı kalsın diyorsanız, köleler
Unutun tüm dediklerimi.
Yıkın, diktiğiniz heykellerimi....

Yoksa, çağdaş medeniyetin bir anlamı,
Ortaçağa taşımak istiyorsanız zamanı,
Baş tacı edebiliyorsanız
Sanatın içine tüküren adamı...
Unutun tüm dediklerimi.
Yıkın, diktiğiniz heykellerimi.

Yetmediyse acısı, şiddetin, savaşın.
Anlamı kalmadıysa
Yurtta sulh, dünyada barışın.
Eğer varsa ödülü, silahlanmayla yarışın.
Unutun tüm dediklerimi.
Yıkın, diktiğiniz heykellerimi...

Özlediyseniz fesi, peçeyi.
Aydınlığa yeğliyorsanız, kara geceyi.
Halâ medet umuyorsanız
Şıhran, şeyhten, dervişten.
Şifa buluyorsanız,
Muskadan, üfürükçüden....
Unutun tüm dediklerimi

Eşit olmasın diyorsanız, kadınla erkek....
Kara çarşafa girsin diyorsanız,
Yobazın gazabından ürkerek...
Diyorsanız ki, okumasın
Kadınımız, kızımız;
Budur bizim alın yazımız...
Unutun tüm dediklerimi.

Fazla geldiyse size, Hürriyet, Cumhuriyet....
Özlemini çekiyorsanız,
Saltanatın, sultanın...
Halâ önemini anlayamadıysanız,
Millet olmanın...
Kul olun, ümmet kalın,
Fetvasını bekleyin, Şeyhülislamın...
Unutun tüm dediklerimi.
Yıkın, diktiğiniz heykellerimi.
RAHAT BIRAKIN BENİ''

Yücel Özlem
15-01-2009, 16:26
Madem gündemde tutacaksınız, buyrunuz bakalım.

Düzenlenirse, belki ben de katılırım.

İklimsiz
15-01-2009, 16:59
Gönül sizlerle olmak ister.

Bakalım, kısmet...

günebakan
15-01-2009, 17:28
İsteriz ama bakalım kısmet:)

Güler
15-01-2009, 18:06
Allah nasibederse, ben geliyorum.

Cumhur Tonba
15-01-2009, 18:07
Arkadaşlar. Lilium böyle bir konuyu açtığı için teşekkür ederiz. Gayemiz o Kutsal toprakları çocuklarımızında tanıması ise, bu gezi ilkbaharda daha uygun olur gibime geldi. ****** katılmayı düşünen arkadaşlar fikirlerini iletirse iş dahada olgunlaşır ve karar verme aşamasına gireriz.
Sevgi ve saygılarla.

zenfree
15-01-2009, 20:12
Tarih uygun olursa ben de katılmak isterim.

Sebahattin Sargın
15-01-2009, 20:30
Kambersiz düğün olur mu hiç?

Eğer tarih uygun olursa bende gelirim, hemde koşa koşa ;)

Sevgiler ;)

herbaryum
15-01-2009, 20:39
Ben 25-27 Nisan'ı öneriyorum tarih olarak, anlamlı bir tarihte orada olmak ne dersiniz? Bu aynı zamanda inşallah geliriz demek de oluyor. :)

Lilium
15-01-2009, 20:45
Sevgili arkadaşlar bu geziyi hem kendimiz için, hem çocuklarımız için, en güzeli ağaçlar net çatısı altında tüm hepimiz yönetiçilerimizden en küçük üyemize kadar herkezin katılmasını istiyorum. Ve katılmamız çok anlamlı olur kanaatindeyim.

Tarih için önümüz de hepey zaman var uygun bir tarih belirliyelim, herkez kendini ona göre ayarlamaya çalışır. Ne dersiniz.

Cumhur Tonba
16-01-2009, 09:02
Ben 25-27 Nisan'ı öneriyorum tarih olarak, anlamlı bir tarihte orada olmak ne dersiniz? Bu aynı zamanda inşallah geliriz demek de oluyor. :)

******* güzel bir tarih. Ne fazla sıcak, nede soğuk olur. Bunu çocukları düşünerek söylüyorum.

Minem
16-01-2009, 10:32
Çanakkale'ye mahallemizin muhtarının düzenlediği günü birlik turla gitmiştim. Muhteşemdi. Orada ki havayı solumak, bastığınız topraklarda daha önce kaç şehidimizin kanı olduğunu bilmek tüylerinizi diken diken etmeye yetiyor. Herkesin bu anı en az bir kere yaşamasını isterim.

Bu arada inşallah bir kere daha sizlerle gitmek isterim. Yalnız Nisan ayları Çanakkale'nin en yoğun olduğu ay bilginiz olsun.

uzman16
16-01-2009, 10:48
Çanakkale'ye gittiğimizde yaşadığımız duygu yoğunluğunu unutamam. Bence belirli aralıklarla tekrar gitmek gerekir.

Vatanımızın ne şartlarda savunulduğunu anlamak ve anlatmak için Çanakkale'ye her okul öğrencilerini götürmeli.

Bir ara biryerlerde okumuştum, Japonlar okula başlamadan tüm çocukları Hiroşima'ya götürüp bir şok yaşatırlarmış. (Ulusal benliklerinin farkına varmaları için.)

Bence ülkemizde de böyle bir uygulama olsa çok iyi olur.

Eğer zamanı uyarsa tekrar sizlerle gitmek isterim.

Böyle bir geziyi organize etme girişiminde bulunan arkadaşlarımıza da ayrıca teşekkürler. (Bence en özel gezilerden birisi olacak.)

59023

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın
Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın
Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bu ıssız, gölgesiz yolun sonunda,
Gördüğün bu tümsek, Anadolu'nda
İstiklal uğruna, namus yolunda,
Can veren Mehmet'in yattığı yerdir.
Bu tümsek, koparken büyük zelzele
Son vatan parçası geçerken ele
Mehmet'in düşmanı boğduğu sele
Mübarek kanını kattığı yerdir.
Düşün ki haşrolan kan, kemik, etin
Yaptığı bu tümsek amansız çetin
Bir harbin sonunda bütün milletin
Hürriyet zevkini tattığı yerdir
Necmettin HALİL ONAN

Lilium
16-01-2009, 13:04
Bir ara biryerlerde okumuştum, Japonlar okula başlamadan tüm çocukları Hiroşima'ya götürüp bir şok yaşatırlarmış. (Ulusal benliklerinin farkına varmaları için.)

Bence ülkemizde de böyle bir uygulama olsa çok iyi olur.

Sevgili uzman16, bende o yazıyı okumuştum.

Bir yerlerden başlamak gerekiyor, bizler ağaçlar net üyeleri belki de bir başlangıca sebep olacağız ne kadar güzel olur değil mi.

Uzun yıllar önçeki gidişimde bir yerde okumuştum, tam atırlayamıyorum nerede okuduğumu, metre kareye 12 ceset düştüğünü okumuştum, düşünebiliyormusunuz vatan için ne mücaleler verildiğini.

Katılımcı arkadaşlar tarih konusunda da fikir beyan ederlerse, tarih belirlemeye yardım etmiş olurlar.

Cumhur Tonba
16-01-2009, 20:38
Uzman16. Hem fotoğraf hemde şiir için teşekkür ederim. Harika. Eline sağlık

Cumhur Tonba
16-01-2009, 20:56
http://berkantayhan.blogcu.com/morto-koyu-canakkale-abidesi-ve-sehitlik-resimleri_1763394.html

Beni şimdiden bu heyecan sardı. İnşallah gerçekleşir. Biraz evvel yukarıdaki link den manzaraları seyrettim. Vaktiniz varsa incelemenizi tavsiye ederim.

Lilium
17-01-2009, 00:15
Gerçekleşmemesi için bir neden yok sanırım, var da ben mi bilmiyorum,
Görkemli ve geniş katılımlı bir gezi olmasını diliyorum, ağaçlar net üyeleri şimdiye kadar göstermiş oldukları duyarlılıklarını bu geziye daha da çok göstermeleri gerektiğini bilinci içerisinde olduklarına şüphem yok.

Çok sevdiğim görüş ve düşünçelerine daha doğrusu zeki beynine ayran olduğum bir yöneticimizin mesajı.
agaclar.net hakkında bildiklerim senden ya da bir üyeden fazla değil Çünkü hep birlikte oluşturuyoruz
O halde bunu da hep birlikte oluşturalım arkadaşlar, oluşturalım değil oluşturmamız şart, yoksa şimdiye kadar olan yazışmalarımızda ki söylemlerimiz hepsi hava da kalır.

Ülkemizi seviyoruz, doğayı seviyoruz, bitkiyi, ağaçı, hayvanları seviyoruz dimi.

Ülkenin nasıl kazanıldığını çocuklarımıza anlatamazsak, yarın o çocuklarımızın o bitkiyi o ağaçı dikeceği toprağı kalmayacağını da anlatmamız gerek diye düşünüyorum.

Hepinizin bu duyarlılığını göstereceğinizi düşünüyorum. Sizlerin şimdiye kadar olan yazılarınızdan aldığım güçle katılımın çok yüksek olacağını tahmin ediyorum. Bize yakışan da bu olmalı.

Sevgilerimle...

erdek
17-01-2009, 00:22
Çok güzel bir fikir. Gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerin başında gelen bir yer. Gezilmesi için en güzel zaman 18 Mart. Hem törenlere de katılırsınız. 25 Nisan'da Anzakların "Şafak Ayini" var. 10 Ağustos'ta ise Anafartalar Zaferi kutlanıyor. Yapılan bütün törenler çok güzel, insan anlatılması güç duygular yaşıyor.

eylems
17-01-2009, 00:23
Allah nasip ederse ben de gelirim.

aliş
17-01-2009, 07:41
Hafta içi olmazsa yani 27 Nisan ve ALLAH bir aksilik çıkarmazsa çocuklarımla ve eşimle sizlerin yanındayız.

Günü oluştururken çalışanlarıda düşünürmüsünüz :)

Cumhur Tonba
17-01-2009, 08:58
Konuyu açan Lilium. Ben de kendi kendi me onun yardımcı olarak ilan ediyorum. Bu gezi Ağaçlar.net'e özel bir gezi olsun. Aliş'in dediği gibi çalışanları düşünürsek Ya cumartesi **** pazar gününü kararlaştırırız. Bugünlerde herkez fikirlerini anlatırsa çoğunluğun isteklerine uygun karar alabiliriz. Şu an için alınan kararlardan birisi şu.

1- Bu gezi yapılacak.

Güler
17-01-2009, 10:14
Geniş katılımlı bir gezi olması çok iyi olur. Hakikaten ailece katılmanın, çocuklarımız açısından da çok faydalı olacağı kanaatindeyim.
Gezi tarihinin Nisan ayı içinde olması hava bakımdan daha olumlu olabilir. Sanıyorum bir gece konaklamalı bir organizasyon düşünülmeli. İstanbul'dan bile günübirlik gezi, yorucu olur.
Konuyu gündemde tutup, yavaş yavaş gelebilecek olan arkadaşları tesbit etmeli, fikirleri (konaklama) almaya başlamalı. Organizasyonu da en az üç arkadaş üstlenmeli diye düşünüyorum. Bunu İzmirli arkadaşlar çok güzel yapmışlardı.

notülüs
17-01-2009, 11:51
Arkadaşlar selamlar eğer bu düşünceyi hayata geçirecek olursanız bir Çanakkale'li olarak elimden geleni yapmaya çalışırım. Çok yakın bir arkadaşım rehber eğer müsait olursa bize seve seve yardımcı olur eğer müsait değilse başka tanıdığım rehberlerde var. İnşaallah gelirsiniz ve tanışma fırsatımız olur.

Saygılarımla...

İklimsiz
17-01-2009, 11:57
Bu gezi konuşulmaya başladığından beri, Çanakkale' li bir üyeden ses çıkmasını bekliyordum:)

Organizasyona, şimdi daha bir dört elle sarılınacağından eminim.

notülüs
17-01-2009, 12:06
Yeterki niyetiniz olsun ne yapabiliyorsam yaparım istersniz uygun fiyata pansiyon bakabilirim. Rehber ayarlarım. Nisan aylarında buralar daha bi güzel oluyor. Her yerde anzaklılar atalarını anlamaya geliyorlar. Merkez ve yarımada biraz kalabalık oluyor.

Saygılarımla...

bahtiyar02
17-01-2009, 12:18
sevgili dostlar eyer tarih uygun olursa bende gelmek isterim.

Lilium
17-01-2009, 12:44
Arkadaşlar selamlar eğer bu düşünceyi hayata geçirecek olursanız bir Çanakkale'li olarak elimden geleni yapmaya çalışırım. Çok yakın bir arkadaşım rehber eğer müsait olursa bize seve seve yardımcı olur

Sevgili notülüs, göstermiş olduğunuz alakanıza yakınlığınıza çok teşekkür aderim,

Oh çok şükür çanakkaleden bir ses geldi, bu sesler çok daha çoğalmalı, yeri göğü inletmeli, ama daha duymamış olabilirler, ağaçlar net'li olupta duyarsız kalaçakları aklımın ucundan bile geçmiyor.

Sayın notülüs, evet bu dediklerinize ihtiyacımız olacak, rehber ve konaklama gibi daha tam bir şey oluşmadı ama belki bir veya birkaç otobüse de ihtiyac olabilir, katılımlar netleşsin bizler de daha net birşeyler konuşacağız.

Bu organizasyon da yer almak istermisiniz, güler abla sebo ve Notülüs Aslın da bu organizasyon da herkesiz elinden geldiği kadar yer almalı diye düşünüyorum.

Sevgili iklimsiz, ta giresun'dan ses ve destek veriyor kendilerine çok teşekkür ederim, Mutlaka aramız da görmek isteriz,

İklimsiz
17-01-2009, 12:57
Destek **** ses vermek değil sevgili Lilium, geleceğim:)

notülüs
17-01-2009, 12:59
****** yer almak isterim otobüs durumunuda ayarlamaya çalışırım ve sanıyorum ki ayarlarım. Siz tarihi ve kişi sayısını belirleyin ben elimden geleni yapacağım. Bu forumda o kadar iyi niyetli arkadaşlarımız o kadar çok ki bende ****** yardımcı olacağım.

Saygılarmla...

Lilium
17-01-2009, 13:11
Destek **** ses vermek değil sevgili Lilium, geleceğim

Sevgili iklimsiz;
İnanın çok sevindirdiniz, diğer üyelere söyliyecek çok şeyim vardı, sizin bu mesajınız dan sonra daha ne söyliyebilirim ki.

Güler
17-01-2009, 13:11
Sevgili Lilium, organizasyon işinde beni mazur görmeni rica edeceğim. Mart-Nisan-Mayıs ayları işkerimin en yoğun olduğu zaman. Ama geziye seve seve iştirak ederim.
Arkadaşımız notülüs, Cumhur ve sen, üçlü bir gurup oldunuz zaten.

Listeye; Güler ve eşi -konaklamalı diye kaydedebilirsin.

Cumhur Tonba
17-01-2009, 13:34
Arkadaşlar. Yapacağımız gezi için olumlu gelişmeler var. Aceleye getirmeden ve gündemde tutarak bu geziyi yapacağız. Bu ayın sonuna kadar gelecek olan fikirleri tartışalım. Birgün ben, lilium ve notülüs çanakkalede buluşup detaylarıda inceleriz. ****** bir rehber eşliğinde gezmek güzel fikir. Fakat baldır küldür oradan oraya koşuşturmadan üyelerimizin tadını çıkara çıkara gönlünce gezmesinide göz ardı etmeyelim. Gerçi notülüs'ün arkadaşı bize uyar.
Bu toprakları gezmiş olan arkadaşlar anılarını anlatsa iyi olur. Nereden başladılar. Nerede konakladılar. Günü birlik mi geldiler. Bu bilgiler de yol gösterici olabilir.
Hep beraber güzel bir iş çıkaralım.

notülüs
17-01-2009, 13:38
Haklısınız Cumhur bey daha önce gezen arkadaşlar biraz bilgi verirse daha iyi olur. Rehber ile gezmek bambaşka adım adım geçmişte gerçekleşen olayları bilmek dinlemek bambaşka bir olay bunun yanında yarımadanın verdiği manevi his çok değişik duygular tekrar gelmek istiyeceğinize eminim.

Saygılarmla...

erdek
17-01-2009, 14:26
Eceabat ile Kilitbahir arasında Milli Parklar Müdürlüğü var. Oradan rehber temin edilebilir. Birde Eceabat'ta rehberler bir kooperatif kurmuşlar. Rehber işini oradan da temin edebilirsiniz. Orada çalışan rehber arkadaşlarım var. Eminimki sizlere yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyacaktır. Kolay gelsin...

Güler
17-01-2009, 14:27
Hem de ne his....
İlk gezdiğimde, şehitliği dolaşırken, baktım Oğuz'la konuşmalarım fısıltı gibiydi. Sanki orada yatan şehitlerimizi rahatsız edecekmişim gibi hissettim.
Sessiz sessiz dolaştık, kâh gözlerimiz doldu, kâh dua ettik.
Yoğun bir duygu seli yaşadık.

notülüs
17-01-2009, 14:38
İnşaallah gelmek nasip olur herkes o duyguları yaşar. Çanakkale bir dönüm noktası vatanın ne şartlarda kazanıldığını burda daha iyi anlaşılıyor. Ufacık yarımadada 550 bin insan çarpışmış. Metrekareye 6000 mermi düşmüş. Binlerce mermi havada birbirine girmiş bunun olabilme ihtimali milyonlarla ifade ediliyor. Seyit onbaşı o anki ruh haliyle ve manevi güçle 275kg lik mermiyi tek başına namluya sürmüş. Savaştan sonra resim çekip o anı tarihe kazımak için tekrar kaldırması istendiğinde yerinden bile kıpırdatamamış. Bunun için ahşaptan yapay mermi yapıp onunla resim çekilmiş. İşte biz böyle bir milletin torunlarıyız. En azından üzerimize düşen görev bir seferde olsa bu anların yaşandığı toprakları gezmek. Daha bu şekilde binlerce olay. İnşaallah katılım fazla olur.

Saygılarmla...

Minem
17-01-2009, 14:47
Ben dediğim gibi daha önce muhtarımızın düzenlediği turla günübirlik gidip gelmiştim. Otobüs şöförümüz ve diğer grup rehberlerimiz çok bilinçliydi...

Çanakkale gezimiz sırasında bize rehberlik eden amca, o kadar güzel ve o kadar içten rehberlik yaptı ki bizlere. Güler Hanımın dediği gibi kimi zaman gözyaşlarımızı tutamadık, kimi zaman sessiz sedasız tüylerimiz diken diken sadece dinlemekle yetindik. Ama turda ki bütün herkesin ortak olduğu bir fikir vardı ki, o da rehberimizin muhteşem olduğuydu. Kiminle konuştuysak herkes tekrar geldiklerinde aynı rehberi aramak olduğunu söylüyordu. Rehberlik yaptığı toprakların her karışını bilen, bilinçli ve bir o kadar da titizdi. Şöyle ki; "lütfen sizden sonra gelenlere örnek olmak için her gezdiğiniz alanı temiz bırakın. Bir ciklet kağıdı bile burayı kirletmek için sabep teşkil ediyor. Ve lütfen çocuklarınızın bu manevi havayı solumasına elinizden geldiği kadar olanak sağlayın. Onlara bırakacak en önemli mirasımız bu topraklar" demişti.

notülüs
17-01-2009, 14:53
Dediğiniz gibi bilinçli bir rehber amca tanıyorum. Resmi olsa belkide bu diyebilirim. Aslında çoğu rehberimiz bu şekilde bilinçli ve içten. Bu topraklarda yaşananları bilipte bu topraklara saygı duymamak imkansız.

Saygılarmla...

Gülbeşeker
17-01-2009, 16:25
18 martta gitmenizi tavsiye ederim çanakkalenin kurtuluş günü şenliklerine katılırsınız o duygu selini asker ve sivil halkın gösterilerini yaşarsınız birde benim gibi duygusal iseniz ağlamaktan başınızın agrısı iki gün geçmez çocukluğum ve gençliğim çanakkalede geçti her karışı tarih her karışı şehit kanı ama kanımca çanakkalede o eski ruh kalmadı çocukluğum yaşlılardan savaş hikayeleri dinleyerek geçmişti ah nerede o eski insanlar

kuru.umit
17-01-2009, 16:43
Herkeze merhaba,
Çanakkale şehitliği gezisi konusunda herkesin heyecanını anlayabiliyorum ve takdir ediyorum. Çanakkale Savaşı bugün maalesef farklı anlamlara çekilip, gerçek anlamından uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Hemen yanımızda rehber kokartlı (ya da kokartlı olduğunu iddia eden) birisinin, havadaki beliriveren bulutlardan, sislerden, mucizelerden bahsedip şehitlerimizin başarısını küçümsemesi insanın moralini bozabiliyor.

Bu nedenle burasının maddi ve manevi anlamını tam olarak anlayabilmek için, hala okumamış olan kaldıysa, Turgut Özakman'ın " Diriliş, Çanakkale 1915" adlı kitabını okuduktan sonra oraları gezmesini tavsiye ederim. O zaman, o alanlar size daha anlamlı gelecek, daha gür sesle ama dedelerimizle daha fazla övünmenin, bu Ulus'un bir ferdi olmanın kıvancı ile ağladığınızı hissedeceksiniz.

Çanakkale şehitliğinin yapım macerasını bilince, gezmiş olduğunuz şehitliklerin bir kısmının aslında sonradan ve hatıra olarak, gezi alanı olarak yapılığını, çoğu şehidimizin mezarının olmadığını okuyunca ve hele İngiliz askerinin,Fransız askerinin şehitliklerini gezince insanın morali bozuluyor. Geçen bayram gezimi Çanakkale şehitliğine yapmıştım, toparlayabilirsem eklemeler yapabilirim.

Sonuçta tavsiyem profesyonel, kokartlı, rehberle gezinizi yapmanız ve mutlaka bir ön bilgi ile gezmeniz.

aliş
19-01-2009, 06:44
Bu sene görülecek yerler listesindeydi Çanakkale, sizlerele gezmek dahada mutluluk verici bu yazıları okudukça daha bir çoşku girdi içime ALLAHın izniyle bir aksilik çıkmazsa çoluk çocuk yatılı bizde varız.

Belki organizasyonda yardımcı olamam ama yapabileceğim bir şey olursa lütfen çekinmeyin.

Lilium
19-01-2009, 13:31
Sevgili aliş;
Aramız da olman bizlere mutluluk verir görüşmek dileği ile

Cumhur Tonba
19-01-2009, 20:22
Lilium. 9-10 Mayıs ile 16-17 Mayıs tarihleri düşünülebilinir. Zaman çabuk geçiyor. Bakalım üyelerimiz ne diyor. Gelen tekliflere göre şubat başlarında kesin bir tarih verirsiniz.
Tarihten sonrada gelecek olanlar belli olur. Yer ayarlama, konaklama vs. işler ayarlanırken bir bakmışsınız gün gelir.

notülüs
19-01-2009, 22:16
Bende burada araştırmalara beşladım. Fiyat için her yer kişi sayısı ve tarih istiyor. Bunlar belirlendikten sonra tam olarak organizasyon rayına girecek. Rehber arkadaşla görüştüm tarih olaran 18 marttan önceyi önerdi çünkü sezonun açıldığı tarih 18 mart bu zamandan sonra mayısın sonuna kadar otobüs kalabalığından karşıyakada trafik kilitleniyor. Öğrenciler ve anzaklıların akınına uğruyor Çanakkale.

Saygılarımla...

kürşad
20-01-2009, 07:42
Gelmek isterim ancak Nisan-Mayıs ayında olursa eşim doğum yapacak, gelemeyiz.
Ayrıca çok kalabalık bir zamanda gitmek bence iyi bir fikir değil.
Ne kadar az insan ve kalabalık olursa gezi o kadar güzel olur.

Cumhur Tonba
21-01-2009, 09:42
Lilium. Merhaba. İşler nasıl. Neler yapıyorsun.

Cumhur Tonba
22-01-2009, 13:48
Arkadaşlar. Lilium la sık sık görüşüyorum. Şu an için beklemedeyiz. Ocak sonuna kadar sizden gelen öneri ve istekleri bekleyeceğiz. Şubat başında çoğunluğa göre tarih ilan ederiz. Şubat sonuna kadarda kısmen kimler gelecek belli olur. Yatılı olarak gelecek olanlara yer ayırtılır. Organizasyon yapılır.
Bilgilerinize.

Lilium
26-01-2009, 16:06
Tarih açıklamaya az bir zaman kaldığı için
Organizasyon katılıma göre yapılacağı için katılacak arkadaşların bende katılırım gibi mesaj atmaları iyi olur, kalacak yer gezi için minibüs mü olur gibi ön hazırlıkları yapmakta yardımcı olmuş olursunuz.

papatyam
26-01-2009, 16:43
Ben geçen Haziran ayında ikinci defa gittim Çanakkale ye, gerçekten herkesin gitmesi gereken bir yer, eniştemin belediyede çalışan şöför bir arkadaşı vardı geziyi onunla görüşüp ayarlamıştı aramızda yabancı da yoktu oldukça da keyifli bir geziydi gece 23:30 da yola çıktık 2 defa mola verdik sabah güneş doğarken Eceabat'daydık güneşin doğuşunu oradan izlemek muhteşem oranın zaten maneviyatı çok çok farklı bunları yazarken bile tüylerim ürperdi her yerinin ayrı bir önemi var ayrı bir hikayesi var rehberimiz de çok iyiydi harika bir gündü, iik gittiğimde daha çok gezmiştim ama bu kadar etkilenmemiştim. Aslında gidilecek görülecek çok yer var bu başlığı açan ve destekleyen arkadaşlara teşekkürler.

Cumhur Tonba
27-01-2009, 21:03
Bay Lilium. Günler Çabuk geçiyor. Ben düşüncelerimi yazmak istiyorum.
Tarihi siz belirleyeceksiniz. Bir gün önceden gelecek olanlar çıkacak.

1. Gezi cumartesi ve pazar gününü kapsar.
2. Cumartesi toplanma günü olabilir. Pazar gezi yapılır.
3. **** tam tersi cumartesi gezi yapılıp o akşam dinlenilip pazar günü herkez yoluna çıkar.
4. Buluşma yeri Eceabat olabilir. Uygun konaklama yeri bulunursa.
5. Başka öneriler çıkabilir. Onlar dikkate alınır.
6. Cumhur, Emine ve Nazlıcan Gaye Tonba yı şimdiden listeye ekleyebilirsin.

7. Aytıca büyük bir ihtimalle gelecek olanlar
- Güler Hanım ve Eşi
- Yücel Bey
- İklimsiz
- Eylems
- Notülüs
- Aliş ve ailesi
Şu anda bile herşey kesinleşmeden bir grup olduk.

Saygı ve sevgilerle.

Lilium
27-01-2009, 21:11
Üyelerimiz ne der bu konuya bir günlük mü olsun gezi iki günlükmü ?

Fikirlerinizi lütfen açıklayınız.

cemo
27-01-2009, 21:17
Uzaktan gelenler için, kalmalı olursa daha iyi olur kanaatindeyim ben.

notülüs
27-01-2009, 22:04
Uzaktan gelenler kalmalı diye düşünüyorum ben çünkü gezi sırasındada yorgunluk olacaktır. Eceabat buluşma yeri olarak uygun olmayabilir çünkü ben Çanakkale merkezden otobüs ayarlayabilirim. Tanıdık arkadaşlar buralarda olduğu için. Rehber ve konaklamada merkezde olacaktır. Hem gezi bittikten sonra merkezde gezilebilir.

Saygılarımla...

Cumhur Tonba
29-01-2009, 20:23
Sayın lilium. Gelişmeler hangi noktada. Ne yapıyor sunuz? Merakla bekliyoruz.

cemal.S
29-01-2009, 23:24
Merhabalar!

Gidip görmek nasip oldu o kutsal toprakları, yedisinden yetmişine hepimizin görmesi gerekir diye düşünüyorum. Bizim gezimiz özel aracımızla iki aile olarak iki gün sürmüştü. Görülecek bir o kadarda yeri göremeden dönmüştük diyebilirim. Şehir merkezine bir kaç km mesafede boğazın savunması için Almanlardan veya Ruslardan alınıp yerleştirilen ve orda öylece bütün heybeti ile duran ormanın içinde bir yerlerde unutulmuş gibi iki adet top olacak. Birbirine yeraltından bir tünelle bağlı iki top mevzisi ormanın derinliklerinde. İkinci dünya savaşından önce yerleştirilmişler hatırladığım.
Hoş pek gelip gideni olmuyor anlaşılan ortakık biraz bakımsızdı. Bizim gezdiğimiz tarihlerde yarımada tarafındada bakım çalışmaları yer yer devam ediyordu. Umarım tamamlanmıştır. Askeri müzeyi ve Nusret mayın gemisinin benzerini mutlaka dolaşın ki; kahraman Mehmet le karşısındaki gücün techisat ve silah bakımından mukayesini yapabilesiniz. Hatta bir İngiliz subayın ailesine yazdığı bir mektup okumuştum gemide, çok etkiliydi. Çıkarmadaki durumun özeti gibi birşey hepsi tarafsızca yazılmıştı hatırladığım. Öyle bir duygu seli yaşamıştık ki bunları burdan anlatmak çok zor. Hepimiz çok iyi biliyoruz bir dönüm noktasının başladığı yer Çanakkale.

Ümit KURU beyin yazdıklarına aynen katılıyorum. Profesyonel, tarihi iyi bilen bir rehberle hareket etmek gerekiyor.

Saygıyla.

Lilium
30-01-2009, 00:52
Sayın cemal s göremediğiniz yerleri görmek istemezmisiniz, bende gittim gezdim o dediğiniz duygu dolu anları yaşadım, tazelemek lazım o duyduları bir de ağaçlar net olarak çok güzel ve anlamlı olur, sizler de düşünmezmisiniz.

Sayın tonba, gelişmeler katılılanların da vereceği bilgiler doğrultusun da gelişecektir, onları bekliyorum, gelen fikirleri de dikkate almalıyım.

Tarih konusun da veya başka bir konu da düşünceleri olan arkadaşlar açıklasın.

Gezi bir günlük mü olsun iki günlük mü dedim, çevap yok. Cumhur ve cemonun dışında

Derya
01-02-2009, 00:16
Çanakkale'ye iki sene önce okulca iki otobüs olarak gittik.Kesinlikle bir kez değil belki defalarca gitmek gerekiyor.Orada yaşadığımız duygu selini kelimelerle ifade etmek mümkün değil.Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin gitmesi gerektiğini düşünüyorum.Biz mart ayının sonunda gitmiştik.İklim olarak mart ve nisan ayı uygun olur ancak gezilerin özellikle bu tarihlerde yoğunlaştığına da dikkat etmek gerekiyor.Yollarda çok fazla zaman geçiyor ve uzun otobüs kuyrukları oluyor.Gezi günübirlik yeterli olmaz.Biz bir gün kalmıştık.İki günde gezilecek yerlerin bir kısmını bitiremeden dönmüştük.Rehber konusunda söylenenlere kesinlikle katılıyorum.Belirlenen tarih uygun olursa eşim ve kızlarımla katılmak isterim.

Lilium
01-02-2009, 00:36
.Belirlenen tarih uygun olursa eşim ve kızlarımla katılmak isterim.
Arkadaşlar uygun olan tarih konusunda da fikirlerinizi söylermisiniz, şu tarih bu tarih daha uygun olur, nedenleri ile birlikte yazarsanız, iyi olur tarihi hep birlikte belirlemeye yardımcı olursunuz.

Güzergâh için bir de harita iyi olur diye düşündüm.
Bulunduğunuz yere tıklayınız,
http://www.trafik.gov.tr/images/icerik/trkh-yeni.jpg

Cumhur Tonba
01-02-2009, 09:20
16-17 Mayıs.

seaa
01-02-2009, 22:21
Ezine fidanlığına gidilmeyi düşünülüyormu?

notülüs
01-02-2009, 22:29
Ezine merkeze 45km uzaklıkta ve ters istikamete düşüyor. Ama istenirse gidilebilir fakat ayrı bir külfet olacaktır.

Saygılar...

Cumhur Tonba
08-02-2009, 08:25
Sayın Liliujm. Bir tarih beleirlediniz mi. O tarihe göre pozisyon alalım. Gelebilecek olanlarda durumunu ona göre netleştirir. Bekliyoruz.
Selamlar.

Lilium
09-02-2009, 12:26
Tarihi açıklamaya az günler kaldı, bir iki gün için de açıklama yapacağım.

Lilium
10-02-2009, 13:48
Arkadaşlar ağaçlar net çanakkale gezisi tarihi 16-17 mayıs 2009(Gezi günü 17 mayıs)

Umarım bu tarih sizlere de uyar,
Güzel bir ağaçlar net gezisi olması dileği ile, Katılmak istiyen arkadaşlar listeyi kopyalayıp isimlerini yazsınlar. Aklıma gelenleri yazdım, unuttuklarım kusura bakmasın.:(

Geziye katılacak arkadaşların listesi

01- İklimsiz-----------+
02- Güler-------------+ 1 kişi özel aracı ile, konaklamalı.
03- Sebahattin sargın-+
04- Cemo------------+
05- Aliş--------------+
06- Eylems ----------+
07- Derya------------+1
08- Yücel özlem------+
09- Günebakan-------+
10-Zenfree ---------+
11-Cumhur----------+ 3 kişi özel aracı ile.
12-Lilium------------+ 4 kişi özel aracı ile.
13-Notülüs----------+
14-Herbaryum-------+
15-Minem-----------+
16-Bahtiyar02-------+
17-Beyaz Gece------+
18-

aliş
10-02-2009, 13:56
1- İklimsiz---------+
2- Güler-----------+ 1 kişi özel aracı ile, konaklamalı.
3- Sebattin sargın-+
4- Cemo----------+
5- Aliş------------+
6- Eylems --------+
7- Derya----------+1
8- Yücel özlem----+
9- Günebakan-----+
10-Zenfree -------+
11-Cumhur--------+ 3 kişi özel aracı ile.
12-Lilium----------+ 3 kişi özel aracı ile.
13-Notülüs--------+
14-Herbaryum-----+
15-Minem---------+
16-Bahtiyar02-----+

eğer babamın bir işi olmaz ise arabayla geliriz ve çocuklarımıda alabilirim eğer babamın arabası olmaz ise ayarlanacak arabalar ile sadece eşim ve ben gelirim ama buna gün yaklaştıkça daha net cevap verebilirim.

Cumhur Tonba
10-02-2009, 21:39
Tamam. Gezi günü 17 mayıs. Nerede buluşacağız. Gezi saat kaçta başlayacak. Biraz ayrıntı verebilir misiniz?

Lilium
10-02-2009, 22:42
Gezi saat kaçta başlayacak.

Fikir verirseniz daha iyi olmazmı? Sorun ama fikir de verin.

Hep beraber oluşturmayacakmıydık.?

(Yoksa siz bu gurupta değilmisiniz, hani yardımcımdınız):)

Bana bırakırsanız, yer şurasıdır, saat şudur derim. Ben istiyorum ki, hep beraber oluşturalım.

Herşeyi benim söylemem emrivaki olmaz mı, sizlere göre nerede buluşalım çanakkale de mi, eceabat'ta mı?

Benim fikrim;
İzmir ve bursa bandırma istikametinden gelenler çanakkalede toplanır, konaklamalı gelenler cumartesi günü gecesi dinlenir, yer notülüs tarafından kalacak kişi sayısına göre belirlenecektir, geziye pazar günü sabahı başlanır. (saati belirleriz)

Tekirdağ tarafından gelenler eceabat'ta toplanması daha uygun diye düşünüyorum.

Herkes fikirlerini söylesin, söylenenlere göre oluşturalım.

Gelicek olanlar hangi yönden gelicek, yatılımı kalacak, yatılı olanlar kaç kişi olacak ona göre yer ayrılcak, herkez fikirlerini düşüncelerini bir yazsın, en sonunda toparlayıp, kalacak yer şurasıdır üçreti şudur, şurası buluşma yeridir, deyip belirleyeceğiz.

Geziyi kendi araçlarımızlamı yapalıp, yoksa eceabattan araç tutup topluca mı geziyi yapalım?

Araçsız gelicek olanlar, isimlerinin karşısına araçsız diye not düşsün.

Araçsız gelicek olanlarıda düşünmek zorundayız.

Şayet kendi araçlarımız ile geziyi yapma fikri oluşursa, araçsız gelen arkadaşlarımızı da araçlarımıza paylaşmak zorundayız.

Düşünçeler bir söylensin, saat'ta veririz buluşma yerinide söyleriz kalacak yeride söyleriz.

Beyaz Gece
11-02-2009, 09:59
hem ayrıntılar belli olsun hem tarih yanaşsın benim durumlarım belli olsun bende sizlere katılmaya çalışacagım :)

Cumhur Tonba
11-02-2009, 09:59
Sayın Lilium.
fikirlerimi söylüyeyim.
İlk olarak Listeyi baştan tutalım. Yenileyelim. Herkez kendi giriş yapsınki net olsun.
Çanakkale tarafından gelenler Çanakkale'de, Eceabat tarafından gelenler Eceabat'ta toplanır. Gezi başlama saati 10-11 olabilir. Duruma göre araba kiralanabilir. Boş yeri olanlar yanlarına alabilir. Bu ay gelen fikirleri değerlendirmeye devam edersiniz. Mart ayında kesin yol haritası belli olur.

Not; Listeye; Katılacak olanlar kendi giriş yaparsa daha iyi olur zannediyorum. Ben altta başlatacağım. Siz de ekleyin.

Lilium
11-02-2009, 20:52
Çanakkale gezisine katılacak arkadaşların listesi

01- İklimsiz-----------+
03- Sebahattin sargın-+
04- Cemo------------+
05- Aliş--------------+
06- Eylems ----------+
07- Derya------------+1
08- Yücel özlem------+
09- Günebakan-------+
10-Zenfree ----------+
11-Cumhur-----------+ 3 kişi özel aracı ile.
12-Lilium-------------+ 4 kişi özel aracı ile.
13-Notülüs-----------+
14-Herbaryum--------+
15-Minem------------+
16-Bahtiyar02--------+
17-Beyaz Gece-------+
18-

Bu listedeki arkadaşlar geliriz diyen arkadaşlar, hele sayın iklimsizin sesi hala kulaklarım da, (Destek **** ses vermek değil sevgili Lilium, geleceğim) güler abla ona keza, diğer arkadaşlarda geleceğiz diyorlar.
Günler yaklaştıkça herşey daha net olacaktır, gelemiyenler haber verirler sanırım. bu listeden devam etmemiz daha iyi olur diye düşünüyorum.

Katılacak arkadaşlar listeyi kopyalayıp yapıştırıp isimlerini yazsınlar
Listedeki arkadaşlar kendileri ile ilgili değişikleri yapabilirler.

günebakan
11-02-2009, 21:32
Sevgili Lilium eğer gelebilirsek eşim ve küçük kızım ile gelmeyi düşünyoruz. Hatta Gönenden büyük kızım bile gelir belki ama kesin birşey yok kısmet:)

01- İklimsiz-----------+
03- Sebahattin sargın-+
04- Cemo------------+
05- Aliş--------------+
06- Eylems ----------+
07- Derya------------+1
08- Yücel özlem------+
09- Günebakan-------+3 kişi
10-Zenfree ----------+
11-Cumhur-----------+ 3 kişi özel aracı ile.
12-Lilium-------------+ 4 kişi özel aracı ile.
13-Notülüs-----------+
14-Herbaryum--------+
15-Minem------------+
16-Bahtiyar02--------+
17-Beyaz Gece-------+
18-

Lilium
11-02-2009, 21:48
Gezinin en önemli amaclarından bir tanesi çocuklarımıza buraları göstermek anlatmak, iyi bir rehper ile çok güzel bir gezi olacağını düşünüyorum.

Cumhur Tonba
13-02-2009, 21:11
Günebakan. Gönen dedinde eski günlerim akılıma geldi. Memuriyete ilk defa Gönen'de başlamıştım. Çok sevdiğim bir yer. Bigaya gidince her gün Gönen'e giderim.
Kızınız Gönen'de demek. Çok güzel bir yerdir.

İnşallah Çanakkale gezisine gelirsinizde ailece tanışırız.

Lilium. Sayın İklimsizin o sözü benimde kulağımda çınlıyor. Ne bir fazla ne bir eksik. Aynen öyle demişti.

Yücel Özlem
13-02-2009, 21:28
Sevgili arkadaşlar, merhabalar.

Bir program yapıldı mı?

Ne zaman, nerede buluşuluyor? Toplantı ne kadar sürüyor. Neler yapılıyor?

günebakan
13-02-2009, 22:18
İnşallah Cumhur bey Gönende üniversitade okuyor kızım son senesi :)

mustafakazar
13-02-2009, 22:31
Çanakkale gezisi fevkaldenin fevkinde bir düşünce olmuş,öncelikle fikir sahiplerine destekleyenlere teşekkürler...1993-1995 yıllarında çanakkale'de üniversitedeydim.Daha sonra arlıklarla bir iki sene,senede bir kaç kez gittim.hatta bir ara Ayvacık m.y.okulunda sözleşmeli öğretim görevlisi olduğumda her hafta Çanakkaleye gittim geldim.
Bana göre Türkiye nin (teşbihte hata olmaz) kabe'si diyebileceğim yeridir.Hatta oraya gittiğimde her seferinde şehitliğe giderim ve gerçekten huzur bulurum.Sağlık ve zaman problemimiz olmazsa inşallah gelirim.Bana göre gezi programı şöyle olabilir, tabi sadece fikir;umarım yardımcı olurum...

-İstanbuldan gidecekler için öncelikle katılım sayısına göre otobüs ayarlanması gerekmektedir.Ayrıca oradaki yemek ve iaşe için evden getirilecek olan yiyecekler varsa onlar belirlenmeli...
-İstanbuldan gidecekler cuma akşamı belirlenen noktalardan toplanarak gece 23:00-24:00 gibi yola çıkılır.Gece yarısı Tekirdağ'da(namık kemal tesisleri) mola verildikten sonra yola devam edilerek,Gelibolu'da yolun kenarında şirin br köy var(adını hatırlayamadım) sabah namazı kılacaklar için kısa bir mola daha verilebilir. Eceabat'a varmadan Kültür bakanlığını yaptığı Atatürk evi ve müzesi var orası gezilebilir.Eceabat geçildikten sonra Kilitbahir iskelesine kadar devam edilmeli orada çanakklae boğazında sabah güneşin doğuşu izlenerek hemen iskelenin yanındaki kahvehanelerin önündeki masalarda sabah kahvaltısı yapılmalıdır.Daha sonra Kilitbahir kalesinden başlayarak sırası ile abidelere ve yabancı ülkelerin mezarlıklarına ve şehitliklere kadar bir rehber eşliğinde yola devam edilebilir.Bu gezi hemen hemen günümüzün tamamını alır ,ancak akşam saat 16:00-17:00 gibi biter.Bu arad öğle yemeği olarak şehitlikler yakınındaki köylerden alacağımız doğal peynir zeytin ve kahvaltılıkların yanında büfe ve köfteciler var oradan temin edebiliriz. Akşama doğru Tekrar Kilitbahir iskelesine dönülür ve motorla karşıya Çanakkale ye geçilebiilir.Buradaki arkadaşlarımızdan birisi uygun pansiyon veya otel ayarlayabilir.Veya çanakkaleye geçtikten sonra hiç durmadan(Çanakkale gezisi için dönüşte zaman ayırılabilir) Ezine yakınlarında Kestanbol kaplıcalarına gidilir ve orada konaklanılabilir.(Suyu Demir açısında oldukça zengin bir su kaynağıdır).Buranın etrafı arkeolojik ve tarihi eserlerle doludur,gezilebilir.Pazar günü Ayvacık veya Bayramiçe (Ayazma tarihte güzellik yarışmasını lk yapıldığı yer) gidilip gezilebilir.Çanakkaleye dönüşte truva harebeleri gezilerek çanakkaleye ulaşılır ve burada da gezinti yapıldıktan sonra akşam satt 18:00 gibi yola çıkılır en geç Allahtan bir maniik gelmezse gece 23:00 gibi İstanbul da olunur.Pazartesi günü oldukça yorgun ama huzurlu bir şekilde işe başlanır.
Bu aralara konulabilecek bir sürü fikirler olabilir....

Eğer gidilecek olursa muhakkak herkes üzerine kazak hırka ile fotoğraf makinelerini alıp gelsinler derim.Çünkü her ikisi de tam bir ihtiyaç....

-Diğer şehirlerden geleceklerde yine otobus veya minibüslerle veya özel araçları ile Kilitbahir motor islesine cumartesi sabah ulaştıklarında bu gruba katılırlar....

Lilium
14-02-2009, 00:45
Sayın mustafakazar;

Sizlere çok teşekkür ederim, vermiş olduğunuz fikirlerden dolayı,ne kadar güzel olmuş kendi görüş ve düşüncelerinizi paylaşmışsınız, herkez kendi fikirlerini söylerse paylaşırsa, programı yapmamıza yardımcı olmuş olur, daha iyi olmazmı.

Önümüzde hepey bir zaman var fikirlerinizi düşünçelerinizi beyan edin ki, programı hep beraber yapalım, yoksa sevgili malina'ın dediği gibi koyduğumuz kurallara da uymak zorun da kalacaksınız.

raddle
14-02-2009, 22:21
Ben de gelmek istiyorum ama kafama takılan bir konu var.Sayın Mustafakazar cevaplayabilir diye düşündüm.
İstanbul'dan özel araçla gitmek istediğimizde hangi güzergah iyi bir alternatif olabilir? Ya da yolun fiziksel durumu nasıl? Diğer yandan yanımızda çocuklar olacak ve onları uzun süreli araç içerisinde tutmak da bazen ayrı bir sorun olabiliyor,özellikle de on yaş altı çocukları.Bütün bunları bir arada değerlendirerek bir güzergah oluştururursak iyi olur diye düşünüyorum.

Lilium
15-02-2009, 01:30
Sayın raddle, 60 nolu mesajımda bir harita var, bulunduğunuz yerin üzerine tıklayın, harita büyüyecektir.

Bençe istanbuldan gelecekler için en iyi güzergah, arabalı gemiye binip iki saat süren yolculuktan sonra bandırmadasın, bandırmadan sonra, biga lapseki çanakkale güzergağı 160 kilometre, yol güzel ve sakin , tekirdağ üzerinden zannedersem daha uzun bir mesafe, o yolun da güzel olduğunu biliyorum.

İleride ki günler de her şey daha da netleşecek

Cumhur Tonba
15-02-2009, 16:59
Sayın Radle.
Bence sizin için en güzel yol İstanbul, Tekirdağ, Malkara, Keşan, Gelibolu, Eceabat güzerğahı olur. İsterseniz Malkara yakınlarıonda Şarköy'e Sapıp oradan Keşan'a çıkabilirsiniz. Orman, deniz manzaraları, yollar güzel, manzaralar güzel. En kısa yol bu olsa gerek. Orman kenarlarında sık sık mola verebilirsiniz.

mustafakazar
15-02-2009, 20:45
Ben de gelmek istiyorum ama kafama takılan bir konu var.Sayın Mustafakazar cevaplayabilir diye düşündüm.
İstanbul'dan özel araçla gitmek istediğimizde hangi güzergah iyi bir alternatif olabilir? Ya da yolun fiziksel durumu nasıl? Diğer yandan yanımızda çocuklar olacak ve onları uzun süreli araç içerisinde tutmak da bazen ayrı bir sorun olabiliyor,özellikle de on yaş altı çocukları.Bütün bunları bir arada değerlendirerek bir güzergah oluştururursak iyi olur diye düşünüyorum.

Sayın Raddle,İstanbuldan özel araçla gitmek istediğinizde avrupa yakası veya anadolu yakasna göre değişebiilir isterseniz Bandırma- Bursa Lapseki Çanakklae yolunu seçersiniz ki bu yolu seçerseniz Çanakkale'den karşıya Kilitbahir'e motorla geçmeniz lazım.İsterseniz Tekirdağ Keşan Gelibolu Eceabat yolunu takip ederseniz. Herkesin bildiği yol en iyi yoldur derler ya, ben olsam Tekirdağ yolunu takip ederdim.Çünkü gezinin başlayacağı yer Gelibolu'dan olacaktır...Yolları güzeldir.

Lilium
15-02-2009, 23:25
Evet bu tercihte olabilir, ben yolu kısaltmak adına gemiyi teklif ettim, gemi ile bandırmaya çıkanlar, çanakkaleden tekrar gemi ile eceabata gececek.

Fikirler bir oluşsun, şayet kalabalık olurda toplu gezelim derseniz, eceabattan araç tutulur, o zaman kendi araçlarımızı karşıya geçirmeye gerek yok, çanakkalede bırakırız.

Kendi araçlarımızla gezelim derseniz, yol tercihi sizindir, ya uzun yolu tercih edip tekirdağ üzenden gelicek, **** kısa yolu tercih eden iki defa gemiye binecek.

Arkadaşlar bizim önçelikle birinçi derecede vereceğimiz karar, özel araçlarımızlamı yapalım geziyi, yoksa eceabattan araç kiralayıp toplucamı gezelim.

raddle
16-02-2009, 13:44
Dün yazdıklarınızı okuyunca aklıma bir şey geldi.Okulda Çanakkale'yi görmek isteyen başka arkadaşlarım da vardı.Sabahleyin bir kaç tanesine sorunca hemen kabul ettiler.Biz şu anda dört yetişkin bir de 8 yaş çocuktan oluşan bir grup olduk.Bu sayıyla arabaya sığmayacağımızı düşünüp okulumuza servis çeken firmanın sorumlusuyla konuştuk, o da kabul etti. Şöyle bir planlama da kafamıza yatttı.Önce okuldan gelmek isteyen arkadaşlarla belirli bir sayıya ulaşıp daha sonra İstanbul'dan gelmek isteyen arkadaşları da alarak tek araçla gelebileceğimizi düşündük.Eğer sizler için de sakıncası yoksa tek bir araçla daha fazla sayıda kişinin yolculuğunu sağlamış oluruz.Büyük bir ihtimalle ben bu hafta sonuna kadar okuldaki sayının netleşmesini sağlarım.Sonra da İstanbuldan katılacak olan arkadaşlarla ilgili çalışmayı yapabilirim.

raddle
16-02-2009, 13:50
Bu arada sayın Lilium, Mustafakazar ve Cumhur Tonba,

Önerileriniz için çok teşekkür ederim.Çok güzel, açıklayıcı ve daha da önemlisi çok samimi açıklamalardı.Sağolun.

Lilium
16-02-2009, 14:25
.Sonra da İstanbuldan katılacak olan arkadaşlarla ilgili çalışmayı yapabilirim.

Sayın raddle;

Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim, güzel bir fikir neden olmasın, istanbuldan araçsız gelecek olan arkadaşlar, sizinle irtibat kursun diyebilirmiyiz?

İstanbulu organize edebilirmisin?

raddle
16-02-2009, 15:42
Bu hafta okuldaki arkadaşlarımı organize etmeye çalışayım.Gelecek hafta itibariyle de İstanbul'daki arkadaşlar için çalışalım.Ne dersiniz?

fatih.kbulut
16-02-2009, 15:56
uzun zamandan sonra tekrar aranızda olmak güzel.ben çanakkaleliyim.aranıza katılacağım kısmet olursa.özel araçlarıyla gelecekler falan herkes ç.kalede buluşsun bence.çünki 18 marttan haziranın sonuna kadar şehitliklerde adım atılacak yer olmaz.kilitbahirden minibüs kiralayıp gezimizi hepberaber yaparız.inanın çok kalabalık olacak. ayrıntılı bilgi için fatih.kbulut@hotmail.com

Lilium
16-02-2009, 16:02
Sayın fatih.kbulut'an da bir destek, şimdi daha da güzel bir şekilde organize olacağız, teşekkürler fatih.kbulut.

Fikirlerinizle katılımınızı bekliyoruz.

Cumhur Tonba
17-02-2009, 20:37
Arkadaşlar. İnanın o günün gelmesini dört gözle bekliyorum. Şimdiden sabırsızlanmaya başladım. Çok güzel bir olay olacak. Günleri saymaya başladım. 57 gün sonra Çanakkale'deyiz.

zenfree
17-02-2009, 22:54
01- İklimsiz-----------+
03- Sebahattin sargın-+
04- Cemo------------+
05- Aliş--------------+
06- Eylems ----------+
07- Derya------------+1
08- Yücel özlem------+
10-Cumhur-----------+ 3 kişi özel aracı ile.
11-Lilium-------------+ 4 kişi özel aracı ile.
12-Notülüs-----------+
13-Herbaryum--------+
14-Minem------------+
15-Bahtiyar02--------+
16-Beyaz Gece-------+
17-

Listeden adımı çıkarttım. 16-17 Mayıs'da gelmem mümkün değil malesef.

Lilium
22-02-2009, 16:18
Geziye katılacak arkadaşlar, nasıl katılacalarını işaretlesinler, özel aracı ile mi, yatılımı, otobüsle mi gelecek bu gibi bilgiler programı yapmamızda yardımcı olacak.

mustafakazar
22-02-2009, 18:32
Geziye katılacak arkadaşlar, nasıl katılacalarını işaretlesinler, özel aracı ile mi, yatılımı, otobüsle mi gelecek bu gibi bilgiler programı yapmamızda yardımcı olacak.

İşaretlenecek yer neresi bilmiyorum ama o gün gelirsem otobüs ile gelirim malesef özel aracım yok.Lİsteye beni de dahil edebilirsiniz?

eylems
22-02-2009, 18:35
01- İklimsiz-----------+
03- Sebahattin sargın-+
04- Cemo------------+
05- Aliş--------------+
06- Eylems ----------+1veya 2 (Ulaşım otobüsle duruma göre konaklamalı)olabilir.
07- Derya------------+1
08- Yücel özlem------+
12-Notülüs-----------+
13-Herbaryum--------+
14-Minem------------+
15-Bahtiyar02--------+
16-Beyaz Gece-------+
17-

Cumhur Tonba
22-02-2009, 19:42
01- İklimsiz-----------+
03- Sebahattin sargın-+
04- Cemo------------+
05- Aliş--------------+
06- Eylems ----------+1veya 2 (Ulaşım otobüsle duruma göre konaklamalı)olabilir.
07- Derya------------+1
08- Yücel özlem------+
12-Notülüs-----------+
13-Herbaryum--------+
14-Minem------------+
15-Bahtiyar02--------+
16-Beyaz Gece-------+
17-Mustafakazar.......+

Mustafakazar'ı ekledim.

Minem
22-02-2009, 20:12
01- İklimsiz-----------+
03- Sebahattin sargın-+
04- Cemo------------+
05- Aliş--------------+
07- Derya------------+1
08- Yücel özlem------+
12-Notülüs-----------+
13-Herbaryum--------+
14-Bahtiyar02--------+
15-Beyaz Gece-------+
16-Mustafakazar.......+

Mayıs ayında şimdilik ne olacağını bilmediğim için adımı listeden çıkardım. Bir kaç gün kala belli olunca sürpriz yapabilirim :)

Lilium
22-02-2009, 22:52
kilitbahirden minibüs kiralayıp gezimizi hepberaber yaparız./

Sayın fatih.kbulut;
Benimde düşünçem de bu doğrultuda, fakat arkadaşların düşünçeleri de benim için çok önemli.
Şayet böyle bir oluşum olursa, araçları karşıya geçirmeye gerek yok, araçları bırakabileceğimiz güvenli bir yer bulmalıyız.
Tekirdağ tarafından gelenler, ya eceabatta **** kilitbahir de, belirleyeceğimiz bir yerde buluşup, tutacağımız binibüs veya otobüsümüzle geziye başlarız diye düşünüyorum.

Yatılı kalacaklar için çanakkalede sevgili notülüsün ve sizin (gerekirse ben de gelirim) organize edeceğiniz, bir otelde konaklayabilirler.

Günler yaklaştıkca herşey tıkır tıkır yerine oturacaktır.

Bir de raddle'den de güzel haberler bekliyorum. O neler yaptı açaba

Sayın minem o süprizi bekliyoruz.:(

fatih.kbulut
23-02-2009, 11:45
kimler kalacaksa otel ayarlarız.o kolay.gezi tarihinde şehitlikler çok kalabalık olur.erken saatlerde başlarsak geziye bence daha iyi olur.bir akşam önceden piknik malzemelerini ayarlamalıyız:)

Cumhur Tonba
23-02-2009, 17:59
Fatih.kbulut bey.
Esas gayemiz o kutsal yerleri gezmek. Ahım şahım bir piknik yapmamıza gerek yok. Yanımıza konserve ton balığı, peynir, zeytin, salam vs. alarak bir öğünü kolaylıkla atlatabiliriz. Zaman kaybıda olmaz. Zannedersem üyelerimizde buna katılır. Siz Çanakkaleli arkadaşlardan beklediğimiz. Geziye nereden, nezaman, hangi güzerğahta başlıyacağımız gibi fikirlerde Lilium a yol göstermeniz.
Saygılarla.

Derya
23-02-2009, 18:43
Merhabalar,
Ben maalesef gelemiyorum.Benim en yoğun olacağım günler.Aklım hep oralarda olacak.

Lilium
23-02-2009, 19:26
01- İklimsiz-----------+
03- Sebahattin sargın-+
04- Cemo------------+
05- Aliş--------------+
07- Yücel özlem------+
08- Günebakan-------+3 kişi
09-Cumhur-----------+ 3 kişi özel aracı ile.
10-Lilium-------------+ 4 kişi özel aracı ile.
11-Notülüs-----------+
12-Herbaryum--------+
13-Bahtiyar02--------+
14-Beyaz Gece-------+
15-Mustafakazar-----+
16-

cemo
23-02-2009, 20:42
01- İklimsiz-----------+
03- Sebahattin sargın-+
04- Cemo------------+ konaklamalı
05- Aliş--------------+
07- Yücel özlem------+
11-Notülüs-----------+
12-Herbaryum--------+
13-Bahtiyar02--------+
14-Beyaz Gece-------+
15-Mustafakazar-----+

kürşad
24-02-2009, 09:57
Alçıtepe köyünde çay bahçeleri vardı. Aynı zamanda Bakkal Saim Mutlu müzesini de ziyaret edebilirsiniz. Bir arada ikisi de olur. Burası Türkiyenin ilk özel şahsa ait müzesidir. İçinde sanırım Avustralyadan gelen bir asker üniforması da olması lazım. Hediyelik eşya büfeleri ve dondurma vs büfeleri de var.

nazlı06
24-02-2009, 10:55
kimler kalacaksa otel ayarlarız.o kolay.gezi tarihinde şehitlikler çok kalabalık olur.erken saatlerde başlarsak geziye bence daha iyi olur.bir akşam önceden piknik malzemelerini ayarlamalıyız:)

Çanakkaleye çok uzak kalır mı bilmem ama Küçükkuyu da imeceevin de konaklama düşünülebilir. Sabah kahvaltıdan sonra yolumuza devam edilebilir.

kürşad
24-02-2009, 12:55
2,5 - 3 saat zaman kaybedersiniz.
Çadırı olan var ise Kabatepede orman kampında çadır kurulabilir, Eceabat da da otel olması lazım. Veya Geliboluda da kalınabilir. Çanakkale merkezde kalırsanız arabayı da Kilitbahirde bırakırsanız 30 dakikada küçük arabalı vapurlar geçiyor. Hem şehir merkezini de görmüş olursunuz. Deniz Savaşları Müzesi ve Çimenlik kalesi, Nusret Mayın Gemisi de gezilebilir.

Lilium
25-02-2009, 21:23
Çanakkale savaşlarından kalan anılar.

64413
64414
64415
64416
64417

Lilium
25-02-2009, 21:27
Devamı

64418
64419
64420
64421
64422

Lilium
25-02-2009, 21:30
Devamı

64423
64424
64425
64426
64427

limon
04-03-2009, 23:44
Çanakkale'li olarak bu gezide oğlumla beraber yer almayı hatta organizasyonunda yardımcı olmayı çok isterdim ancak, işlerimin yoğunluğu nedeniyle mümkün görünmüyor. Kalınacak otel için, tarihi dokuya uygun olarak ve şehrin merkezinde iskeleye çok yakın olan http://www.otelkervansaray.com/turkish/hotel.html# burayı tavsiye edebilirim.

caucasus
05-03-2009, 01:36
Lilium, çok güzel resimler eklemişsin ellerine sağlık. Daha önce görmediğim resimler var.

nazmikoc
05-03-2009, 07:27
Öncelikle şehitlerimizi anma ve tanışma gezisi düzenleyecek, onlara katkı sağlayacak arkadaşları canı gönülden tebrik ederim. Gönlüm sizi yalnız bırakmak istemiyor.
16 Mayısta çalışmak zorundayım. 16 Mayısta çalıştığım yer kamu hizmeti veren bir yer 24 saat bilgi işlemin çalışması gerek bir yer. Olağan üstü bir arıza sorun olmazsa 17 gecesi özel aracımla yola çıkarak sizlerle tanışma şerefine erişmek çok isterim....

mustafakazar
05-03-2009, 21:05
herkesin mi işi var?
Bu arada ben de telaşlanmaya başladım,acaba o gün gidebilirmiyim gidemezmiyim diye? Neyse ogün gelsin tekrar değerlendireceğiz artık.

Cumhur Tonba
05-03-2009, 22:11
Ben günleri saymaya başladım.

42 gün kaldı.

Birol
07-03-2009, 20:54
Bende katılabilirim, ismimi yazmadım henüz tarih konusunda bir kac tereddütüm var, eger tarihle ilgili bi sorun olmazsa gelmek istiyorum. Tabii eşim ve 2 cocuğumla beraber..

Birol
08-03-2009, 17:07
Gelirsem yazmayı unutmuşum arabamla geleceğim.

Cumhur Tonba
10-03-2009, 22:04
Kaldı 37 gün.

Beyaz Gece
11-03-2009, 07:35
01- İklimsiz-----------+
03- Sebahattin sargın-+
04- Cemo------------+ konaklamalı
05- Aliş--------------+
07- Yücel özlem------+
11-Notülüs-----------+
12-Herbaryum--------+
13-Bahtiyar02--------+
14-Mustafakazar-----+
15-

Arkdaşlar benim durumum kesin degildi. Gelelbilirsem gelecektim bu yüzden adımı listeden çıakrıdm gelecek olursam eklerim.

Cumhur abi günleri sayarken nisan ayını atladın galiba 67 gün var gezimize

Cumhur Tonba
11-03-2009, 11:34
Beyaz Gece. Bu kötü bir haber. Ben herhalde günler bir an önce gelsin diye kestirmeden gidiyorum. Oldumu şimdi. Daha 67 gün var. Neyse bu günlerde geçer.

67 gün dediğin nedir ki?
Hatırlatman için çok teşekkür ederim.

Not. Avatarını sakın değiştirme. En anlamlı ve en güzel avatar senin diyebilirim. Avatarı büyütüp, ağaç dikme esnasında öğrencilere gösterdim. Başka şeyleri uzun uzun anlatmaya gerek kalmadı.

chçiftliği
11-03-2009, 16:06
Selamlar,
Gezi programı hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Nerelere gidilecek, etkinlikler vs.
İyi günler.

Lilium
13-03-2009, 00:42
Sayın chçiftliği,

Programı açıklayacağım, program çanakkale şehit'iki gezmek üzerine olacaktır, çoluğumuza çocuğumuza bir şeyleri göstermek bu vatanın nasıl kurtulduğunu nasıl mücaleler verilerek kurulduğunu, ve hatta kendimizin de alacağı daha çok şeylerin var olduğunu, görülmesi gezilmesi gereken bir yer düşünerek bu geziyi tertipledik.
Herkesin katılımına açıktır, Ağaçlar net olarak bu geziye gereken doyarlılığın gösterileceğini düşünmekteyim.

Ha bu arada sayın tonba günleri sayarken şaşırdın, çanakkale yolunu da şaşırmıyasın:D Burada (http://www.trafik.gov.tr/images/icerik/trkh-yeni.jpg)haritamız var gerçi ama :D

Cumhur Tonba
13-03-2009, 23:31
Sayın Lilium.
Ben bir an önce gidelim diye günleri kısaltıyorum. Anlasana.
Allah kimseyi şaşırtmasın. İhtiyarlık zor iş. Ne yapalım. İdare edin.

Selda
16-03-2009, 02:01
Çanakkale gezisi düzenleyen ve organize eden arkadaşları canı yürekten tebrik ediyorum.
Hemen hemen her sene Haziran ayında mutlaka kalabalık bir grupla gidiyorum ve her gişimde yüreğim kabarıyor,içimi hem büyük bir hüzün hemde mutluluk kaplıyor.
Fotoğraf makinalarınızı ve kameralarınızı sakın unutmayın arkadaşlar!....
İlk kez gidecekler olan muhteşem bir görsellik ve ihtişamla karşılaşaksınız!...
Türk olmakla gurur ve onur duyuyorum.Rabbim beni dinimden,vatanımdan,toprağımdan ve bayrağımdan ayırmasın!....

aykutince
16-03-2009, 07:48
giden arkadaşlara iyi yolculuklar umarım çanakkale destanı cd si alırsınız rehberlerin anlattıklarından daha çok cd den etkilendim.

aslan_k
16-03-2009, 13:10
Bu gezinin düzenlenmesinde emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürler. Ben ve eşim özellikle 7 yaşında oğlum için bu geziye gelmek istiyoruz. Son anda bir aksilik çıkmaz ise geleceğiz.
Ayrıca şimdiye kadar bir çok defa istesem de katılamamıştım etkinliklere, bu sefer ilk olacak ve ağaçlar net dostları ile daha iyi kaynaşabilmek için tercihimizi otobüs ile gelmekten yana kullanacağız.

Birol
16-03-2009, 17:49
Canakkaleye kadar her kes kendi imkanı ile ondan sonra araclar bir yere bırakılıp beraber hareket edilecek diye anladım ben, yani Canakkale ye kendi aracımızla bile gelsek, merkeze bir yere bırakıp kiralanan başka bir aracla toplu olarak gezilecek diye anladım, yanlışmı anladım acaba.

Lilium
16-03-2009, 21:16
Bu hafta okuldaki arkadaşlarımı organize etmeye çalışayım.Gelecek hafta itibariyle de İstanbul'daki arkadaşlar için çalışalım.Ne dersiniz?

Sayın raddle,

Çalışlamalar nasıl gidiyor, bizleride bilgilendirirmisin.

Lilium
16-03-2009, 21:49
Sayın Tirtil, Doğru anlamışsınız, fakat yinede katılımcı arkadaşlar, çoğunluk ne derse öyle yapılır diye düşünüyorum.
Katılacak arkadaşlar listeyi kopyalayıp yapıştır yaparak isimlerini ve ne şekilde geleceklerini yatılımı,özel aracı ile mi gibi bilgileri girerlerse, oluşuma yardımcı olmuş olurlar.

Araçsız gelecek arkadaşlarımız da var, araçlı gelen arkadaşların araçların da yer olur paylaşırlarsa o zaman kendi araçlarıımızla da gezebiliriz,

Buda fikirlerden bir tanesi.

Fikir ve düşünçelerinizi yazın. Bu ay sonunda ne şekil nasıl olacaksa netleştirelim.

Güler
17-03-2009, 10:22
Sevgili Lilium,
Ben eşimle ve arabamla, Manyas'dan geleceğim. Bilemiyorum, bu yöreden gelen varsa iki kişi alabiliriz. Eğer gezimiz uzun sürecekse konaklamalı da olur.
Bunu bilebilirsem, şimdiden otelde yer ayırmak istiyorum.

Cumhur Tonba
17-03-2009, 12:08
Biz Uzunköprü- keşan istikametinden geleceğiz. İki yetişkin alabiliriz. Araya bir ufak çocukta sığabilir.

Cumhur Tonba
19-03-2009, 14:28
Haydi arkadaşlar. Kaldı 58 gün. Geçenlerde bir an önce gideyim diye Nisan ayını bile saymamıştım. 58 günde gelir geçer. Bir bakmışsınız Çanakkale'deyiz.

Cumhur Tonba
19-03-2009, 14:33
Türk olmakla gurur ve onur duyuyorum.Rabbim beni dinimden,vatanımdan,toprağımdan ve bayrağımdan ayırmasın!....

Böyle bir dileğe canı gönülden AMİN diyorum. Allah hiç bir kimseyi dininden, vatanından, toprağından, bayrağından ve sevdiklerinden ayırmasın.

günebakan
19-03-2009, 14:34
İnşallah eşime izin verirler diye dua ediyoruz :)

Sevgili Seldanın sözlerine canı gönülden Amin diyorum

ilker_eroglu
20-03-2009, 16:38
Biz Uzunköprü- keşan istikametinden geleceğiz. İki yetişkin alabiliriz. Araya bir ufak çocukta sığabilir.

Cumhur Abi,

Yer ayırtabilirmiyim acaba 1 kişilik ama mayıs ayınbaşında kesinleşecek.

İlker

Cumhur Tonba
20-03-2009, 20:39
http://www.360tr.net/17_canakkale/gelibolu/

Sayın Lilium. Gidinceye kadar burada dolaşalım.

aliş
21-03-2009, 06:44
Günaydın,
yazılarınızı okudukça keşke bu gece yola çıksak diye düşündüm.

Ben çocuklarımla gelmek istiyorum ama çok yürünecek sanıyorum doğal olarak,
kızımda oğlumda yürümeyi hiç sevmezler onları getirmesekmi acaba diye düşündüm.

Cumhur Tonba
21-03-2009, 16:42
Cumhur Abi,

Yer ayırtabilirmiyim acaba 1 kişilik ama mayıs ayınbaşında kesinleşecek.

İlker

Evet İlker Bey. Memnuniyetle.

Cumhur Tonba
22-03-2009, 14:40
Günaydın,
yazılarınızı okudukça keşke bu gece yola çıksak diye düşündüm.

Ben çocuklarımla gelmek istiyorum ama çok yürünecek sanıyorum doğal olarak,
kızımda oğlumda yürümeyi hiç sevmezler onları getirmesekmi acaba diye düşündüm.

Aliş. Yürümeyi sevmiyorlarsa merak etme. Biz onları kucağımıza alırız.
Bak gör. Bırak yürümeyi. Açık hava, değişik mekan vs. koşmaya başlayacaklar.
Sevgi, ve saygılarla. Sizleri muhakkak bekleriz.

Cumhur Tonba
24-03-2009, 20:44
Kaldı 54 günümüz. Bir an önce geçsede gitsek.

Cumhur Tonba
01-04-2009, 21:21
Yukarıdaki gün sayısını tersine çeviriyorum. Kaldı 45 gün.

hizals
02-04-2009, 06:27
Kiraz sezonunun başladığı günlere denk geliyor. Ancak olur da Çanakkale'den alınacak kirazlarla ilgili bir çalışma yapılması gerekirse o tarihte yapıp sizlerin yanında bulunacağım. Yine de söz veremiyorum.

hozat
02-04-2009, 10:22
yeni bir üye olarak ben de katılmak isterim.Çok iyi bir fikir teşekkürler.

Cumhur Tonba
07-04-2009, 01:30
Kaldı 39 gün. Bakalım ne zaman tek rakama düşeceğiz. Bekleriz. Herkesi bekliyoruz.

Cumhur Tonba
15-04-2009, 08:43
yeni bir üye olarak ben de katılmak isterim.Çok iyi bir fikir teşekkürler.

Sayın Öğretmenim. Sizi burada görmek çok güzel bir duygu. Nasıl sınız? Dilerim gezide tanışırız.

aliş
16-04-2009, 14:00
Gezide son durum nedir?

ben artık eskisi gibi sık giremiyorum nete ama bu gezide sizinle olmayı çok istiyoruz

eşim ve ben otobüsle gelmeye karar verdik bu sefer çocukları getiremiyeceğiz malesef.

Lilium
16-04-2009, 15:03
Gezi ile ilgili, nötülüs programı hazırlamaya çalışıyordu, sanırım bir kaç güne kadar açıklar.

celalsungur
16-04-2009, 19:57
Allah nasibederse, ben geliyorum.
Biz de ;)

Lilium
17-04-2009, 00:26
Biz de ;)

Sevinç duyarız biz de;)

fatih ali koç
18-04-2009, 18:14
çok güzel olur. katılmak için elimden geleni yaparım. yeterki gideceğimizi bize önceden belirtin.ayrıca ben yeni üyeniz olarak sizlerle yakından tanışma şerefine ulaşırım saygılarımla

Cumhur Tonba
19-04-2009, 01:06
Evet arkadaşlar.
Beklenen gün yaklaşıyor. Bir ay atlayarak 57 gün kaldı derken şu an 27 gün kaldı. Ben şahsen saat 08.oo da 16 mayısta Eceabat'ta olacağım. Gelenleri karşılayacağım. Tabi proğram son anda ne olur bilemiyorum. Proğrama da uyacağım.
Gel 27 gün gel.
Aliş. Siz çocukları getirin. Ben bakmaya söz veriyorum. Arabamda yer var. Lütfen onları da getir. İmkanınız varsa.

Lilium
20-04-2009, 01:04
Eceabat değil sevgili tonba, büyük bir ihtimal kilitbahir olacak, bende büyük bir heyecan içerisindeyim, konaklamalı kalacak, ve buluşma yerini sevgili nötülüs ile tespit etmeye çalışıyoruz, bir iki gün içerisinde açıklama yapacağım.

Bir ikinci şey ağaçlar net'i temsilen ağaçlar net afişi veya logosu nasıl nereden temin ederiz, olursa çok iyi olur, iyi olmaz mı?

Ben afişsiz logosuz yola çıkmam abi.:p

Cumhur Tonba
21-04-2009, 10:34
Tamam sevgili Lilium. Ben Kilitbahirde olacağım. Ben o işi hallettim. Harf aldım. Onunla yazacağım. Açıklamanı dört gözle bekliyorum. Saat kaçta buluşulacak. Bir an önce açıklada heyecan azalsın. Buğünlerde fazla heyecan bana iyi gelmiyor. Yasak. Otobüs ile gelenleri aramızda baylaşırız. Belki araba kiralamaya bile gerek kalmayabilir.

Lilium
26-04-2009, 00:58

03.03.2009 son giriş tarihin, attığım mesajlara cevap alamadım.

Lilium
26-04-2009, 01:03
Sevgili nötülüs, zamanımız fazla kalmadı senden haber bekliyorum, bir iki güne kadar dediniz bir haber alamadım.

Hiç değilse bir haber verin.

günebakan
26-04-2009, 10:56
Sanırım biz gelemiyeceğiz hesapta olmayan şeyler çıktığı için eşim izin alamıyor. Çok üzüldüm.

Cumhur Tonba
26-04-2009, 17:23
Sevgili lilium. Burada bence önemli olan gezi. Farz edelim ki dağa çıkıyoruz. Gelen herkes geziye çıkmadan önce ihtiyaçlarını karşılar. Ne olacak sanki. Bir gü de konserverle yiyeceklerle idare ederiz. Yanımıza ne bileyim peynir, meyve suyu, domates, ton balığı, ekmek, helva gibi piknikte yenebilecek şeyler alırız. Yollardaki kahvehanelerde çay içeriz. Gezimize daha çok zaman ayırmış oluruz.
Artık kesin bir zaman belirtirseniz, ona göre yola çıkarız. Hangi gün gezi başlıyacak. Bence pek erken saatler iyi olurmu. Belki o gün için otobüslerle gelen de olabilir. 16 sında gezip konaklayacaklar 17 sindemi konaklayacak. Gezi 16 sında olsa daha uygun olur. Yola çıkacaklar çıkıp bir gün dinlenip işe gider. Gezi gününü, başlama satini ve Çanakkale ile, Kilitbahirdemi toplanacağız onuda belirtinki muallakta kalmıyalım.
Selam ve saygılar.
Motor teklemezse % ıoo oradayım.

Cumhur Tonba
26-04-2009, 17:25
Sanırım biz gelemiyeceğiz hesapta olmayan şeyler çıktığı için eşim izin alamıyor. Çok üzüldüm.

Günebakan. Desene gitti bizim tatlılar, çörekler, pastalar. Ben de diyodum günebakan orada olursa aç kalmayız.
İnan bizde üzüldük. Seninle, kuzucuklarınla, sayın eşinle tanışmayı isterdim. Nasip olursa İzmir'de tanışırız.

günebakan
26-04-2009, 22:08
İnşallah Cumhur bey bende çok üzüldüm kısmet değilşmiş. Neyse siz İzmire gelin ben size gene tatlılar çörekler yaparım:)

celalsungur
27-04-2009, 17:32
16-17 Mayıs 19 Mayıs'la birleşeceği için çok kalabalık olur, 1 hafta önce veya sonra gidilse olur mu?

Beyaz Gece
27-04-2009, 17:33
eger kursum başlamamış olursa sizlerle olacagım. Kurs başlamış olsada ders saat günleri ve davamsızlıga göre yine sizlerle olabilirim :)
Ankaradan gidecekler ulaşım konusunda ne yapacagız acaba

aliş
28-04-2009, 11:03
Herkese merhaba,

bende sizden son kararı bekliyorum ona göre eşim ve ben izin alacağız bizler cumarteside çalışıyoruz çünkü

eğer cumartesi orda olursak cumartesi nerde konaklarız ve ne kadar olur maddiyatıda düşünüp ona göre belkide pazar sabahı size katılabiliriz

saygılarımla

Lilium
28-04-2009, 12:40
16-17 Mayıs 19 Mayıs'la birleşeceği için çok kalabalık olur, 1 hafta önce veya sonra gidilse olur mu?

Evet bunu konuyu açarken hiç düşünemedik, kimsede uyarmadı, fazla zamanımızda kalmadı. Evet,19 mayıs kutlamaları ile çakışıyor.

Konuyu açtığımdan beri arkadaşlar fikir ve düşüncelerinizi yazın diyorum.

Ne yapalım bir hafta sonraya veya bir hafta önçeye alalım mı?

Bu gün saat 24 de kadar düşünçelerinizi söyleyiniz,

Kesin tarih ve Konaklama, buluşma, yerini ve saatini vereceğim.

celalsungur
28-04-2009, 12:43
Evet,19 mayıs kutlamaları ile çakışıyor.

Ne yapalım bir hafta sonraya veya bir hafta önçeye alalım mı?

Bu gün saat 12 ye kadar düşünçelerinizi söyleyiniz,

Kesin tarih ve Konaklama, buluşma, yerini ve saatini vereceğim.
Saat 24:00'e kadar olacak herhalde değil mi?

eylems
28-04-2009, 16:07
Ben her duruma uyarım. Tek geleceğim.

Sebahattin Sargın
28-04-2009, 20:36
19 mayıstan sonra ki hafta olması benim için daha iyi olur arkadaşlar, ama elimden geldiği kadar çoğunluğun kararına uymaya çalışırım...

Sevgiler ;)

notülüs
28-04-2009, 21:18
Herkese selamlar işlerin yoğunluğu nedeniyle siteye giremedim. Aşağıya konaklama yapılabilecek otelin ve buluşma yerinin google eart'tan resimlerini ekliyorum. Sorusu olan arkadaşlara yardımcı olmaya çalışırım.

Saygılarımla...

http://img93.imageshack.us/img93/2194/yol.jpg

http://img1.loadtr.com/k-371625-yol.jpg (http://www.loadtr.com/371625-yol.htm)

http://img1.loadtr.com/k-371626-yol2.jpg (http://www.loadtr.com/371626-yol2.htm)

http://img1.loadtr.com/k-371627-bul.jpg (http://www.loadtr.com/371627-bul.htm)

notülüs
28-04-2009, 21:26
Resimlerin bazıları düzgün görünmediği için birde indirebilmeniz için link ekliyorum.

http://rapidshare.com/files/226846664/Yeni_Klasoer.rar.html

Lilium
29-04-2009, 21:14
Gezi günü 17 Mayıs pazar günü

Arkadaşlardan gelen görüşleri de değerlendirerek, gezi tarihinde bir değişiklik yapılmamıştır.

Buluşma yeri: Yalı caddesi eski balıkhane sokak, Donanma Çay bahçesi Saat 09.00

Konaklama Adresi: Piri reis cad. velibey sokak, GÜLEÇ OTEL

Konaklamalı gelicek arkadaşlar, bir gün önce veya geziden sonra dinlenebilirler. gerekirse sevgili notülüsü 0 543 809 29 50 den arayıp yardımcı olacaktır.

Araçsız gelecek arkadaşlarımızda olduğu için, araçsız gelen arkadaşlarımızı araçlarımıza paylaşacağız, olmazsa kişi sayınına göre minibüs veya otobüs tutarak geziyi topluca yaparız.

Tekirdağ tarafından gelecek arkadaşlarımızı cumhur tonba Saat 08.00 kilitbahirde karşılayacaktır.

GEZİYE KATILACAKLAR İSİMLERİNİ LİSTEYE kopyala yapıştır yaparak yazsınlar.

Güler.............. 2 kişi. araçlı. Konaklamasız
Lilium..............5 kişi. araçlı.

Cumhur Tonba
29-04-2009, 21:39

Güler.............. 2 kişi. araçlı. Konaklamasız
Lilium..............5 kişi. araçlı.
Cumhur Tonba..3 kişi. Araçlı

Cumhur Tonba
29-04-2009, 21:42
Ben Uzunköprü-keşan-gelibolu- istikametinden gideceğim. 2 kişi alabilirim. Ya istikametim üzerinde olan. **** İstanbul üzerinden gelebilecek olan .
İlker aybaşında cevap verecek ti. Şu an ne karar verdi bilmiyorum.

Beyaz Gece
29-04-2009, 22:16

Güler...............2 kişi. araçlı. Konaklamasız
Lilium...............5 kişi. araçlı.
Cumhur Tonba...3 kişi. Araçlı
Beyaz Gece......1 kişi. araçsız

Lilium
30-04-2009, 00:36
Motor teklemezse % ıoo oradayım.

Motor falan dinlemem arkadaş, motora iyi bak, 20-50 yağ içine de bir katkı at fişek gibi olmazsan gel yanıma. Pistonları yağla biraz yağla bak göreceksin çanakkaleyi yeniden fet edeceksin. :p

aliş
30-04-2009, 11:15

Aliş.................2 kişi araçsız ( ayarlayabilirsek yatılı ayarlayamazsak pazar sabahı size katılabiliriz)

aliş
30-04-2009, 11:16
Donanma çay bahçesi çanakkale garajına çok uzakmı otobüsle gelirsek ona göre bilet almalıyız sanırım beni yönlendirebilirmisiniz.

Lilium
30-04-2009, 12:49
Sevgili aliş otobüslerin servisleri var söylerseniz sizleri istediğiniz adrese bırakabilirler.

Sebahattin Sargın
30-04-2009, 19:34
Aliş.................2 kişi araçsız
Sebahattin Sargın... 1 kişi araçsız. Konaklamasız...

Cumhur Tonba
30-04-2009, 21:19
Motor falan dinlemem arkadaş, motora iyi bak, 20-50 yağ içine de bir katkı at fişek gibi olmazsan gel yanıma. Pistonları yağla biraz yağla bak göreceksin çanakkaleyi yeniden fet edeceksin. :p

Arabanun motoru gayet iyi. Dua ediyorum benim motora birşey olmasın. Siz orada dokuzda buluşup benim tarafa mı geçeceks siniz? Bizde iskele yanında bir yerde buluşuruz. Ben telefon numaramı yazarım. Gelen arkadaşlarla irtibat kurarız.

Lilium
30-04-2009, 22:08
Aynen öyle düşünüyorum sayın tonba,

Seboyu listede görmek sevindirici, hoş geldin sebo, unutulmıycak bir gezi olacağını düşünüyorum.

Cumhur Tonba
01-05-2009, 17:30
Elli-altmış derken kaldı 16 gün.

celalsungur
01-05-2009, 17:58
17 Mayıs 2009 gününün programını ana hatlarıyla yazabilir misiniz.

Sebahattin Sargın
01-05-2009, 20:38
Hoşbulduk Sevgili Lilium, derslerimin yoğunluğu ve Bandırmada bilgisayarımın olmaması nedeni ile siteye çok giremiyorum. İnternete girdiğim zamanlarda ise genelde ödevlerim oluyor onlar ile ilgilenmem gerekiyor. O yüzden bu başlığı ihmal ettim, kusura bakmayın...

Bu geziyi düzenlemek için uğraş veren Sevgili Lilium, Sevgili Cumhur Tonba ve Sevgili Notulüsü emeklerinden ve çalışmalarından ötürü can-ı gönülden tebrik ediyorum...

Sevgili Liliumun da dediği gibi unutulmayacak bir gezi olacak...

Sevgiler ;)

celalsungur
02-05-2009, 22:39
http://www.canakkalerehberi.org/default.asp?pid=2&lng=1

http://www.360tr.net/17_canakkale/gelibolu/ Bu da çok güzel, Cumhur Bey daha önce koymuş.

Lilium
03-05-2009, 00:20

Güler...............2 kişi. Araçlı. Konaklamasız
Lilium...............5 kişi. Araçlı.
Beyaz Gece......1 kişi. Araçsız
Aliş.................2 kişi araçsız ( ayarlayabilirsek yatılı ayarlayamazsak pazar sabahı size katılabiliriz)
Eylems............1 kişi.

eylems
03-05-2009, 00:41

Eylems............1 kişi.Araçsız. ( yanımda arkadaş getirebilirim belli değil. tek kişi konaklamalı konaklamasız belli değil ama katılmaya aşırı istekli mutlaka gelecek.[/QUOTE]

Cumhur Tonba
03-05-2009, 18:41
http://www.canakkalerehberi.org/default.asp?pid=9&lng=1

Bunlarda bize lazım olabilir. Lilium. Derse iyi çalış. Sana güveniyoruz. Peşini takip edeceğiz.

Cumhur Tonba
04-05-2009, 00:17
Evett. Kaldı 13 gün. Fakat 13 kişi ancak olduk.

Lilium
04-05-2009, 01:58
Neden açaba?
Bana göre Türkiye nin (teşbihte hata olmaz) kabe'si diyebileceğim yeridir.
Cumhuriyet'imizin kâbesi olan yeri gezip görmek tanımak çocuklarımıza göstermem öğretmek biz büyüklerin işi değil mi?

Öyle ise buyrun gösterelim.

Sayın uzman16'nın dediği gibi, çocuklarımıza bunu öğretmeliyiz.

http://agaclar.net/forum/showpost.php?p=345697&postcount=15

Tarihini bilmiyen toplumlar, batmaya da mahkumdur.

celalsungur
04-05-2009, 20:30

Celal Sungur.....2 kişi (11 Mayıs'ta kesinleşecek ama % 90 geliyoruz))

aliş
05-05-2009, 06:20
Herkeze günaydın,

garajdan sonra buluşma noktası ne kadar sürer İzmirden ona göre çıkış bileti almak istiyoruz çok erken gidip bilmediğimiz bir yerde öyleee kalmaktansa :) **** geç kalıp sizleri bekletmektense aşağı yukarı bir saatte İzmirden çıkmak istiyoruz.Hoş otobüs saatleride bellidir ya :) neyse yinede belirsizlikten iyidir tahminler :)

saygılarımla.

Beyaz Gece
05-05-2009, 08:11
evet kaldı 11 gün :)
Az kaldı az inşallah güzel olacak güzel
(hava yagışlı olmasın...)
şu cuma bir gelsede herşey kesinleşse (kendi adıma)

Cumhur Tonba
05-05-2009, 09:57
Herkeze günaydın,

garajdan sonra buluşma noktası ne kadar sürer İzmirden ona göre çıkış bileti almak istiyoruz çok erken gidip bilmediğimiz bir yerde öyleee kalmaktansa :) **** geç kalıp sizleri bekletmektense aşağı yukarı bir saatte İzmirden çıkmak istiyoruz.Hoş otobüs saatleride bellidir ya :) neyse yinede belirsizlikten iyidir tahminler :)

saygılarımla.

Aliş. İzmir'den Çanakkale aşağı yukaı 4 saat falan sürer.

celalsungur
05-05-2009, 09:59
Tartışma İstemiyorsanız mesajınızı silermisiniz.
Bence de, en azından, Hiroşima'nın galibi Japonlar değildi, Çanakkale'nin galibi de İngilizler değil.

celalsungur
05-05-2009, 10:03
Aliş. İzmir'den Çanakkale aşağı yukaı 4 saat falan sürer.

Buluşma satini azıcık ileri mi alsak? Saat 9'da Çanakkale'de olabilmek için, saat 5'te İzmir'den çıkmak gerekiyor. Gerçi ben Dikili'den geleceğim ama yine de erken çıkmak gerekiyor.

Cumhur Tonba
05-05-2009, 10:20
Celal Bey.
İnanın geleceğinizi duyduğum için çok sevindim. % 90 güzel bir rakam. Lilium' a söyleyelim. İzmir'den gelecekler hiç olmazsa saat 10 a kadar beklensin. Ben Kilitbahir'de olacağım. Bu taraftan gelenleri bekliyeceğim.

Cumhur Tonba
05-05-2009, 10:23
Sayın Lilium. Çanakkale'den arabalı vapurlar Eceabat mı yoksa Kilitbahir'emi geçiyor.
Alternatif olarak İzmir tarafından gelenler Arabalı Vapur ile direk karşıyada gelebilir. Bu konuları biraz açıklığa kavuşturabilir misin?
Günlerimiz azaldı. Bakın Celal Beyin de bir teklifi var.

Tarifelere baktım. Çanakkaleden geçişler Eceabat'a. Yoksa ben orada mı bekleyeyim. Nasıl yapacağız. Acele cevap verir misin?

nazmikoc
05-05-2009, 20:42

Celal Sungur.....2 kişi (11 Mayıs'ta kesinleşecek ama % 90 geliyoruz))
Nazmi KOÇ daha önce belirtiğim gibi sistemde sorun olmazsa 4 kişi katılacağım nasip olursa

Lilium
06-05-2009, 11:35
Sayın Lilium. Çanakkale'den arabalı vapurlar Eceabat mı yoksa Kilitbahir'emi geçiyor.

Her iki yerede geçiyor,

Telefonla size ulaşamıyorum, Telefonunuz ulaşılmıyor sinyeli veriyor.

aliş
06-05-2009, 13:19
Sayın Notülüs otel fiyatlarını bildirecektiniz.
Biz sizden alacağımız bilgilere göre plan yapıcaz.
Şimdiden teşekkürler.

Ben çok heyecanlıyım desem gülermisiniz bana :)

celalsungur
08-05-2009, 12:05
26 Mayıs'a kadar iş nedeniyle çok yoğunum.
Bu beklediğim ancak, henüz belli olan bir durum.
26 Mayıs'tan sonra inşallah sizlere coğrafi bölge olarak ta çok daha yakın olacağım. Bol bol görüşür, hasret gideririz.

Nazmi KOÇ daha önce belirtiğim gibi sistemde sorun olmazsa 4 kişi katılacağım nasip olursa

BalıkcıSerdar
08-05-2009, 12:44
Sn. Cumhur TONBA;

Şiir için çok teşekkürler. Gezinize katılmayı çok isterdim ama maalesef şu sıralar imkansız. Zaten kızımda henüz buraları ve burada olanları anlayamayacak kadar küçük. Allah can sağlığı verirse daha sonra inşallah.

Oradaki şehitlerimizi ve gazilerimizi (onlardan da artık hayatta olan kalmadığını düşünerek) rahmetle anıyor, şahsım adına hepsine teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun.

Sizlerede, gezinizin umduğunuz gibi geçmesini temennilerimle diyorum.

Selamlar, saygılar.

M.Sema
08-05-2009, 14:18
Sevgili dostlar; Çanakkale ve çevresine ilk olarak 6-7 yaşlarındayken en son da 6-7 ay önce gittim. Elimde Turgut Özakman'ın kitabı, aklımda Buket Uzuner'in Gelibolu (Uzun Beyaz Bulut) kitabı, dilimde Çanakkale Şehitleri Şiiri ve dualar, gözümde dinmez yaşlarla gezmiştim. Sevgili Güler Hanım'ın da dediği gibi sadece gezerken değil otelde kalırken bile, değil müzik dinlemek gülümsemek bile şehitlere saygısızlık gibi geliyordu. Ama çok güzel, yüreğinizin dolu dolu olacağı bir gezi yapacaksınız.
Biz Şehir içinde Anzak otelde kalmıştık ve çok memnun kalmıştık. Ayrıca yemeklerimizi de Şehir Lokali'nde yemiştik. Size de öneririm. Ve şimdiden gezinizin ibeklentilerinizin üzerinde geçmesini dilerim.

TaFLaN
08-05-2009, 15:30
çanakkale içinde vurdular beni
ölmeden mezara koydular beni
of gençliğim eyvah

çanakkale köprüsü dardır geçilmez
al kan olmuş suları bir tas içilmez
of gençliğim eyvah

çanakkale içinde aynalı çarşı
anne ben gidiyorum düşmana karşı
of gençliğim eyvah

çanakkale içinde bir dolu testi
anneler babalar ümidi kesti
of gençliğim eyvah

çanakkale’den çıktım yan basa basa
ciğerlerim çürüdü kan kusa kusa
of gençliğim eyvah

çanakkale içinde sıra söğütler
altında yatıyor aslan yiğitler
of gençliğim eyvah

çanakkale’den çıktım başım selamet
anafarta’ya varmadan koptu kıyamet
of gençliğim eyvah…

çanakkale içinde aynalı çarşı,
ana ben gidiyom düşmana karşı,
of gençliğim eyvah.

çanakkale içinde bir uzun selvi,
kimimiz nişanlı kimimiz evli,
of gençliğim eyvah.

çanakkale üstünü duman bürüdü,
on üçüncü fırka yürüdü,
of gençliğim eyvah.

çanakkale içinde bir dolu testi,
analar babalar mektubu kesti,
of gençliğim eyvah.

çanakkale içinde vurdular beni,
ölmeden mezara koydular beni,
of gençliğim eyvah

TaFLaN
08-05-2009, 16:51
Gezi günü 17 Mayıs pazar günü

Arkadaşlardan gelen görüşleri de değerlendirerek, gezi tarihinde bir değişiklik yapılmamıştır.

Buluşma yeri: Yalı caddesi eski balıkhane sokak, Donanma Çay bahçesi Saat 09.00

Konaklama Adresi: Piri reis cad. velibey sokak, GÜLEÇ OTEL

Konaklamalı gelicek arkadaşlar, bir gün önce veya geziden sonra dinlenebilirler. gerekirse sevgili notülüsü 0 543 809 29 50 den arayıp yardımcı olacaktır.

Araçsız gelecek arkadaşlarımızda olduğu için, araçsız gelen arkadaşlarımızı araçlarımıza paylaşacağız, olmazsa kişi sayınına göre minibüs veya otobüs tutarak geziyi topluca yaparız.

Tekirdağ tarafından gelecek arkadaşlarımızı cumhur tonba Saat 08.00 kilitbahirde karşılayacaktır.

Katılamayacak olmama rağmen, konu başlığını görünce, Askerlik yaptığım yerler birden gözümde canlanı verdi:) Öncelikle böyle bir gezi düşüncesini paylaşıp bu gezinin gerçekleşmesinde çok büyük payı olan sayın Lilium'a teşekkürler.

Şöyle geçmiş yazılara göz ucuyla baktığımızda Konaklama yeri, tarihi ve buluşma yerleri en belirgin ve net yukarıdaki yazıda geçiyor. Bazı arkadaşlarımızın otel fiyatlarını sormalarına rağmen sanırım geri dönülmemiş, en azından burada dönülmemiş belki telefonla bilgilendirilmiştir.

Buluşma saati bence Çanakkale gibi her adımı tarih kokan bir yer için çok geç. Ancak uzak diyarlardan gelecek olan arkadaşlar içinse erken gibi gözüküyor.

Bana sorarsanız uzaktan gelecek arkadaşları beklerken vakit kaybetmeyip, Donanma çay bahçesinde buluşacak arkadaşlar çimenlik kalesini, Kilitbahir tarafında Cumhur abiyle buluşacak arkadaşlarında Kilitbahir kalesini gezerek aradan çıkarmalarını ve bu süreyi oturarak değil gezerek değerlendirmeleri ve bu geçen zamanda uzaktan gelecek olan arkadaşlarında belirtilen noktalara ulaşmasıyla kadroyu tamamlayıp hareket etmek daha mantıklı gibi.

Ayrıca araç konularınıda şimdiden konuşup buluşma noktalarından sonra herkez kendi aracıylamı gidecek yoksa büyük bir araç mı kiralanacak belirlemek lazım.

ve en önemlisi müze kart:)

TAM : 20 TL
Üniversite öğrencileri ve Öğretmenler için : 10 TL
17 Yaş Altındakiler için : 2 TL

https://satis.muzekart.com/index.html

Ayrıca sayın Lilium gördüğüm kadarıyla ihale size kaldı:)
Bence gezilecek noktalar nerelerse o yerler hakkında bir araştırma yapıp ki, yaptığınızı tahmin ediyorum, o yerler hakkında detaylı bilgiler içeren bir yazı hazırlayıp her kişiye dağıtmanızdır. İnanın çok yararlı olacaktır.

Cumhur Tonba
08-05-2009, 23:23
Sayın Balıkcı Serdar
Sayın M.Sema
Sayın TaFLaN

Yazılarınız, önerileriniz ve iyi dilekleriniz için çok çok teşekkürler. Sağ olun var olun. Dilerim iyi bir gezi olur. İlk gezide acemiliğimizi atmış oluruz. Oraları kendimizin keşfetmesi belki daha orjinal olur. Belki planlı değil. Şu saatte şurada, bu saatte burada olacağız diye bir karar yok. Herhalda kendin pişir, kendin ye olacak.
Yinede güzel olacak eminim. Nasıl olsa yanımızda Güler abla var. Zorlukların üstünden gelip, ayak üstü bir plan ayarlarız.

mustafakazar
11-05-2009, 21:17
Sevgili Lillium özel mesajınızı yeni gördüm.Öncelikle özür dilerim.Çünkü sadece foruma bakıp çıkıyordum çevrim içi olmuyordum şimdi görebildim.
Çanakkale gezisi ile ilgili belirli bir program var ama yetersiz gibi.

Otobüs gidecek mi?
Çanakkale de kalınacak yer belli mi?
Konaklama fiyatı belli mi?
ereler gezilecek?
Yemek işi nasıl halledilecek?

Bunlar belli oldu mu?

Ben herhengi bir problem olmazsa katılmak istiyorum ama, tek başına mı ailemle mi geleceğim bilemiyorum.

M.Sema
12-05-2009, 09:14
Sayın Cumhur Tonba ve Çanakkale gezisine gidecek dostlar; gezinizin beklentilerinizin üzerinde geçmesini dilerim. Bizden de selam götürün şehitlerimize, gazilerimize.

celalsungur
12-05-2009, 09:49
Cumhur Bey, orada, benim yerime bir kutu kola içer misiniz. Kimin karşısında içmeniz gerektiğini tahmin edersiniz.

Cumhur Tonba
12-05-2009, 10:31
İnanın bu yazıyı okumadan aklıma geldi. Bu Celal Bey'in kolası diye. Siz benden çok yaşayacaksınız derler ya bu durumda. Bir tane de Güler Ablaya alayım. Daha iyi olur.

celalsungur
12-05-2009, 10:39
Bir tane de Güler Ablaya alayım.

Hayır, Oğuz Bey'e alacaksın. Olayın iki mağdurundan biri ben diğeri Oğuz Bey.
Güler hanım'ın karşısında içecek. Yalnız, kutu kola dibe çöker, iyice çalkalamak lazım.;)

kömür
12-05-2009, 10:48
Programınıza faydası olurmu bilemiyorum ama ben 15-19 mayıs tarihlerinde gelibolu yakınındaki kömür limanında olacağım. Arzu eden olursa çadır konaklaması (çadır+mat) sağlayabilirim.

Cumhur Tonba
12-05-2009, 11:32
Anlaşıldı Celal Bey. Aynen dediğiniz gibi yaparım. Kolaları yola çıkmadan arabaya koyarım. Gidinceye kadar tam olurlar.

Cumhur Tonba
12-05-2009, 23:42
Uzunköprü, Keşan, Gelibolu, Kilitülbahir istikametinde yol alacağım. Arabamda 2,5 kişilik yer mevcud. Ayın 17 sinde saat 6 dan sonra alabilir, gezi boyunca misafir edebilir gerekirse o akşam evimizde misafir ederek diğer gün gideceği yere gerek Keşan gerekse Uzunköprü'den yolcu edebilirim. Köyümüzü beğenir ve vakti varsa istediği kadar misafirimiz olabilir. Evimiz müsait. Bol bol gezeriz.

Cumhur Tonba
13-05-2009, 00:16
Üzüntülüyüm. Ayın 17 sine kadar tahminim 5-6 kişi kalacağız. Durum bunu gösteriyor. Ne yapalım? Ne karar verelim? İsterseniz bu geziyi erteliyelim. Gerçi ben tek de olsam gitmeyi düşünüyorum. Katılım çok az. Cevaplarınızı bekliyorum.

aliş
13-05-2009, 06:37
Günaydın,

biz eğer cumartesiye kadar bir aksilik çıkmaz ise gelmeyi düşünüyoruz.
Ama topluma uyarız.

celalsungur
13-05-2009, 08:34
Çanakkale Savaşı’nda son erine kadar şehit olan Kahraman 57nci Alay'ın Sancağı Hâlen Melbourne-Avusturalya müzesinde sergilenmekte olan sancağın tanıtım plâketinde şöyle yazmaktadır:

"Bu Alay Sancağı Gelibolu savaş alanından getirtilmiştir, ama esir edilmemiştir. Türk Ordusu'nun geleneklerine göre bir alayın sancağı, alayın son eri ölmeden teslim edilemez. Bu sancak, sonuncu muhafızın da altında ölü olarak yattığı bir ağacın dalına asılı olarak bulunmuştur. Kahramanlık timsali olarak karşınızda duran bu Türk Alayı Sancağını selâmlamadan geçmeyin"

Güler
13-05-2009, 08:40
Kolanın içine bir de naneli şeker atın da görün neler oluyor.

Beyaz Gece
13-05-2009, 09:13
küçügünüz ve oralara uzak birisi oalrka planlamalara pek iştirak etmedim amao gün sizlerle güzel bir gezi yaşayacagımıza eminim :)
pazar sabahı görüşmek dilegi ile :)
Cumhur abi istesende ogun seni tek bırakmam :D

Cumhur Tonba
13-05-2009, 21:19
GülerAbla iyi taktik veriyor. da. Kolanın birisi kime idi Celal Bey.

eylems
14-05-2009, 00:50
Arkadaşlar, benim de hesapta olmayan bir işim çıktı. :( Gelmeyi çok istiyorum fakat toplu halde oraları gezmenin daha bir başka olacağını düşünüyorum. Bu geziyi erteleyebilir miyiz? Daha uygun bir tarihte gelemeyen üyelerde gelebilirler belki.

Güler
14-05-2009, 14:06
Sakın denemeyin!!!!
Silivri'de denedik. Kolanın içine bir paket mentollü draje attık ve kapağını kapattık. Mübarek füze gibi patladı.

malina
14-05-2009, 14:40
Gezi tarihine çok az kaldı.

Katılacak gibi görünenler:

Güler.................2 kişi. Araçlı
Lilium................5 kişi. Araçlı
Beyaz Gece.......1 kişi. Araçsız
Aliş...................2 kişi araçsız
mustafakazar....1 kişi

aliş
15-05-2009, 06:44
Günaydın,

çok özür dileyerek ve çok üzülerek gelemiyeceğimizi bildirmek istiyorum.Sebebi dahada üzücü bir yakınımız tarfik kazası geçirmiş dün gece aldık haberi eşim bugün oraya gidecek.....

tekrar üzgün olduğumu belirtmek isterim.

Güler
15-05-2009, 07:10
Kararı Lilium versin, bana da daha evvel erteleme işini sormuştu ama bu saatten sonra zor demiştim.
Gelenlerin sayısı çok düştü.
Ben de bebek ile lilium'a gelemeyeceğimi bildirmiştim.

malina
15-05-2009, 10:53
Lilium da iptal etmekten yana. Ben son kez durumu görmek istedim...

Cumhur Tonba
15-05-2009, 15:55
O zaman şöyle diyelim. İnşallah başka bir zaman.

Lilium
15-05-2009, 20:24
Büyük bir gezi, çanakkale ruhuna Ağaçlar net'e yakışan bir gezi , hatta ilk mesajım şöyleydi. (Ağaçlar net olarak bir gezi düzenlesek nasıl olur acaba çoluk çocuk hep bereaber.) İkinciside (Evet sevgili cumhur çok iyi olur bir şekil de bunu ağaçlar net olarak gerçekleştirebilirsek, ağaçlar net olarakta çok iyi olur.)

Hem çocuklarımıza buradaki mücaleyi yerinde anlatır ve gösteririz, hem ağaçlar net'in duyarlılığını ve doğa sevgisini göstermiş olurduk.

Güzel başlayan bir konu, bu şekilde bitmemeliydi çok üzgünüm. İyi organize olamadık. Hani derlerya "güvendiğim dağlara kar yağdı" işte öyle birşey.

Suçlusu benim cezama da razıyım, herkezden tek tek çok özür dilerim.

Sitede boş laf kalabalığı yaptığımız içinde öncelikle sayın malinadan ve yönetimcilerimizden çok özür dilerim.

İnanırmısınız bir taraftanda gülüyorum, neden mi, Atalarımızın yaya, at sırtın da, Aç susuz, kanılarla gittikleri ve orada beş dakika sonra öleceğini bildiği halde siperlere atılanlar, canlarını seve seve bu topraklar için verenler, bizlere öylesine güzel bir cumhuriyet bıraktılar ki, onları minnetle şûkranla anıyoruz. Ama sadece anıyoruz.

Sonra mı.

Altımızda son model araçlarlarımızla ziyaretlerine bile gidemiyor yapamıyoruz.

Sizce de ilginç değil mi.

Olmadı olamadı çok üzgünüm, inşallah başka bir zaman diyoruz.

Belki de.

Bir çanakkale siperinde görüşmek tanışmak dileği ile.

Sevgi ve saygılarımla...

TaFLaN
15-05-2009, 21:18
Sitede boş laf kalabalığı yaptığımız içinde öncelikle sayın malinadan ve yönetimcilerimizden çok özür dilerim.

Sayın Lilium kendinize haksızlık etmeyin. Bugün bu geziyi gerçekleştiremeyecek olmanız bu konuya yazılan 200 den fazla yorumu ve 7 bin den fazla okunmuş olmasını değiştirmiyor. Demek ki bu tür organizasyonlara ilgi mevcut, belki bu Konu başlığı sayesinde bir çok kişi feyz almış, çalışmalara ve neler yapılabilir araştırmalarına girilmiştir bile, kimbilir...

Bir sonraki organizasyonlarda bu yaşananların büyük katkısı olacağından kimsenin şüphesi olmasın.

Nice yeni Organizasyonlara......

celalsungur
15-05-2009, 21:25
Atalarımızın yaya, at sırtında, Aç susuz, kağnılarla gittikleri ve orada beş dakika sonra öleceğini bildiği halde siperlere atılanlar, canlarını seve seve bu topraklar için verenler

Aynı şey gerekirse inanın bana aynı sayıya yine çok kısa sürede ulaşırız. Beş dakika sonra ölüneceğini bile bile.

Mine
15-05-2009, 21:39
Sevgili hemşehrim, sakın kendini böyle suçlama, sen elinden geleni yaptın, emin ol pek çok kişi de gidebilmek için elinden geleni yaptı, ben bile yazdıklarınızı okuyup okuyup iç geçirdim sık sık, ama hayat gailesi işte, bazen ne kadar istesek de olmuyor, ama bu hazırlık TaFLaN arkadaşımızın dediği gibi boşa gitmez eminim, en azından birgün yolu oralara düşecek arkadaşlarımıza rehber olur....

Cumhur Tonba
16-05-2009, 01:22
Sevgili Lilium,
bazı şeyler düşündüğümüz gibi olmuyor. Pes etmek yok. Ve kimseyi suçlamak yok. Sitem yok. Belki başka bir zamanda, başka bir organizasyonla daha uygun bir geziye vesile olmuş olabilirsin. Özürdilenecek bir şey olduğunu da zannetmiyorum. Ortada bir suçlu olduğunuda kabul edemem. Tesadüflerin bir araya gelmesi, belki yanlış zamanlama, belki herkes'in o an için durumunuz müsait olmaması ve bunun gibi birçok sebebler bu durumun ortaya çıkmasına yol açmış olabilir.
Önümüzde her an için fırsat var.
Sağlıcakla kal ve lütfen kendini suçlama. Ben oradayım.

aliş
16-05-2009, 06:20
Sayın lilium lütfen kendinizi üzmeyin benim ne kadar üzüldüğümü inanın tahmin bile edemezsiniz çünkü ilk defa gidicektim ama nasip olmadı.
Rica ediyorum sonra yeniden toplanmaya çalışalım ve gidelim.

mustafakazar
16-05-2009, 14:40
Suçlusu benim cezama da razıyım, herkezden tek tek çok özür dilerim.

Belki de.

Sevgi ve saygılarımla...

Sevgili Lillium heyecanını yarı yolda bırakmak adına,yanlış bir şey yaptıysam aslında ben özür dilerim.
Başından beri katılıma var olduğumu belirttim.Sadece sizin ö.m. zamanında cevap veremedim.
Ama yine de kızmak kırılmak yok.Yine gitmeyi deneriz.Hem daha geniş katılımlı olur,daha organizeli olur.
Bence kendinize haksızlık etmeyin,bu konu için çok iyi çalıştınız.Ama şimdilik ertelendi İnşalah başka zamana...Ben katkılarınızdan dolayı size teşekkür ederim....

Beyaz Gece
22-05-2009, 07:03
sayın Lililum herşey için sizlere teşekkür ederim
inşallah başka bir zaman bunu gerçekleştirecegizdiir..

celalsungur
12-04-2010, 10:17

Belki de.

Sevgi ve saygılarımla...
Haydi Lilium, bu sene bir Pazar buluşalım Çanakkale'de. Tarihini saatini söyle, gerisini katılmak isteyenler halleder.;)

betito
12-04-2010, 19:01
İki-üç sene önce belediyenin düzenlemiş olduğu günübirlik Gelibolu turuna katılmıştım. Güzel geçti. Sadece Anzak koyunu görememiştik.

fatihipek
07-07-2010, 18:21
tüh ya olmamış arkadaşlar eceabatta yaşıyorum ve sizlere yardım edebilirm. canakkale1 at hotmail.com mail adresim bence sonbaharda bu etkinliği yapalım. şimdi yaz herkesin işi gücü var ama kışa doğru planlayabilirim. rehberi sorun etmeyin benim profesyonel tanıdıklarım var.benden para almazlar. otelci tanıdıklarım da var iyi bir fiyat buluruz.
Burayı görmeyen veya bir daha görmek isteyenler buluşalım ağaçlar.net olarak ;) tüm şehitlikler ve doğayı gezdirebilirim. ama gerçekten görmek isteyeler bence gelsin çok güzel olacağının garantisini veririm.

TaFLaN
12-07-2010, 08:53
Evet yazın işimiz gücümüz var:) kışa doğru yapılırsa katılım daha fazla olur gerçi yazın tadıda bir başka oluyor ama bu zaman yokmu bu zaman:)