View Full Version : agaclar.net,İstanbul 3. Bonsai Atölye Çalışması (1 Şubat 2009)
Harun Parlak
12-01-2009, 21:27
Bonsai sevdalısı İstanbu lu arkadaşlar kaç kişiyiz belirleyelim istedim. İnşallah hep beraber. Bir araya gelip fikirlerimizi paylaşabiliriz.
TOPLANTI YAPILACAK YERİN TAM ADRESİ.
Araba ile gelecekler için:
Maslak Sarıyer merkez SULAR cad KİLYOS cad takibinde, Uskumruköy, gümeşdere, POLİS OKULU, Kısırkaya son durak.
Bahceköy Yolundan gelecekler için:
Zekariyaköy, Uskumruköy, Gümüşdereköy, POLİS OKULU, Kısırkaya köyü mandıra mevki.
Dolmuşla gelecek arkadaşlar için:
Sarıyer Evlendirme dairesi (Sarıyer Belediyesi Kültür merkezi)Karşısında Kısırkaya dolmuşlarına binecekler.
Son durakta ben onları alacağım.
Gelecek arkadaşların özeline tel numaramı yazıyorum.
evet, ben de size katılıyorum, umarım uygun bir tarihte toplanabiliriz...
Harun Parlak
15-01-2009, 22:48
Mart sonu na kadar artarız belki bir Atölye çalışması da biz yaparız inşallah.
Bir liste yapacak olursak. Sayın tourkana da bana yakın sanırım oda katılır.
1-Tekin
2-Ebrucum
3-tourkana beni kırmayacağınız düşünüyorum.
Beni de ekleyin lütfen listeye
Harun Parlak
15-01-2009, 23:32
1-Tekin
2-Ebrucum
3-tourkana
4-yasemin
Eklendi bile siz yeterki isteyin.:)
Ben de katılmaktan çok memnun olurum...
Harun Parlak
16-01-2009, 10:04
1-Tekin
2-Ebrucum
3-tourkana
4-yasemin
5-gulayb
Harika çoğalıyoruz keşke bu başlığı daha önce açsaymışım. Katılacak arkadaşlara hediye fidanlarım da olacak üzerlerinde kendi çalışmalarını yapmaya başlayabilirler.
1-Tekin
2-Ebrucum
3-tourkana
4-yasemin
5-gulayb
Harika çoğalıyoruz keşke bu başlığı daha önce açsaymışım. Katılacak arkadaşlara hediye fidanlarım da olacak üzerlerinde kendi çalışmalarını yapmaya başlayabilirler.
:eek: Bu harika bir haber.
Evet keşke daha önce açsaymışsınız bu başlığı.
Aslında bu mevsimde ağaçlar uyanmadan yapılacak işlemleri teorik olarak görebilmek için sıkça topmakta yapmakta fayda var diye düşünüyorum. Ama İstanbul ekibi olarak işi biraz ağırdan alıyoruz.
Harun Parlak
16-01-2009, 11:14
Bence ilerleme var. Çok umutluyum.
Tekin,
Trabzon Bonsai Kulübü Periyodik Toplantıları (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11771)
İzmir Bonsai Kulübü Periyodik Toplantıları (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11899)
İstanbul grubunun periyodik toplantıları konusunu da, bu toplantıda görüşün isterseniz :)
Harun Parlak
16-01-2009, 11:23
Kesinlikle yapılacak olan toplantıda ilk gündemimiz bu olacaktır. İnşallah iyi bir sonuç alırız.
Bonsai sanatını yeni yeni öğreniyoruz. Herkez bilgi becerilerini paylaşırsa sonuca daha çabuk ulaşacağımıza eminim.
Toplantı öncesi, kullanılabilecek ortak mekan konusunda da düşünmeniz iyi olabilir. Hazırlıklı gelinmiş olur. Toplantıya katılmayacak/katılamayacak arkadaşlar da katkıda bulunabilir...
Ali H. ALI
16-01-2009, 13:09
Trabzon ve Izmirden sonra Istanbullular da belirli gunlerde, bir araya toplanip bilgi ve deneyimlerini paylasmak istemeleri ne guzel. Sanirim Istanbuldan sonra
Buna benzer calismalari (belirli gunlerde ve daha once belirlenmis mekanlarda)
Ankara, K. KIbris, Bursa ve diger sehirlerimizde de goruruz.
Istambuldaki calismalarda Tekin beyi yalniz birakmamalisiniz. Bu iste herkes yenidir, yardimlasarak ustesinden daha rahat gelebilirsiniz. En az 1, 2 kisi Tekin beye nasil yardimci olabileceklerini sorar diye dusunuyorum.
Afis isini ise Bonsaisan ve ya Malinain severek yapacaklarindan hic kuskum yok.
Hepinize kolay gelsin.
Harun Parlak
16-01-2009, 15:59
İlk Toplantıyı Sarıyer benim mekanda yapabiliriz diye düşünüyorum. Aslında tüm ttoplantılarımızı yapabiliriz. Katılımcı arkadaşlar uzak veya lüxs değil demezlerse. Sonucda biz çalışacağız toprakla uğraşacağız vs.
Meken cemaken kapalı içinde soba var. Çay ızgara oturacak sandelye bank vs var.
Alan geniş ama 1 km kadar sıtabilize yol var.
Yaz aylarında sebzede bol sıcak havalarda pilaj 750 mt böyle bir mekan hazır. Ama daha uygun daha merkezi bir yerde bulabiliriz diyen arkadaşlarımız olursa oda güzel olur ******.
Diğer arkadaşların önerilerini görelim ona göre karar veririz.
Harun Parlak
16-01-2009, 16:36
Bitmiş halini resimlememiştim Yasemin hnm ın ardıç başlığında bir resim var onun linkini vereyim. Yarın resim çekmeye çalışırım.
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=56933&stc=1&d=1229984021
Kendi adıma söyleyebilirim ki Tekin Bey'in serası çalışmalarımız için çok uygun bir ortam...
Evet biraz uzak ama İstanbul gibi bir yerde şehir merkezinde bu tarz çalışmalar yapılacak uygun bir yer bulunması hiç de kolay değil. Heleki bizden birine ait olan bir yerdeki çalışma ortamının bulunacak başka bir yerle kıyaslanması bile zor diye düşünüyorum. Üstelik burda bulunan hiç kimsenin böyle bir paylaşım ortamında lüks yer düşüncesi olacağını zannetmiyorum... Kaldı ki amacımız doğayla başbaşa olmaksa, bizi bu amaca ulaştıracak herşeyin mevcut olduğu bir ortam...
Ben ilk gidişimde yaşamış olduğum tüm aksiliklere rağmen (havanın kararmasına rağmen yolu bulamamış olmamız, yolu bulamayıp kaybolmuş olmamıza birde benzinizin bitmesi eklenince yaşamış olduğumuz steris düşünün) Tekin Beyin serasında çalışmış olmaktan çok keyif aldım. Misafirperverliklerini söylemeye gerek bile yok zaten...
Tekin Bey'e herşey için bir kez daha teşşekür ediyorum ve çalışmalarımız için elimden gelen birşey olursa her zaman yardıma hazır olduğumu söylemek istiyorum.... Elimden gelmeyene de bi şekilde bir çözüm üretiriz sanırım ;)
Tekin Bey,
Çok güzel bir girişimde bulunuyorsunuz. Umarım herşey istediğiniz gibi olur.
Periyodik olacak toplantılardan birine mutlaka katılmak isterim.
Kolay gelsin.
Harun Parlak
16-01-2009, 23:44
Sayın uzman16
İstanbullu bonsai sevdalısı olan arkadaşlar sizleri aramızda görmekden büyük mutluluk duyacaklarına eminim.
Bizlere şeref verirsiniz.
Böyle güzel bir teklifi reddetmek olmaz, kendi adıma çok sevindiğimi söylemek isterim...
Bana göre Tekin Bey'in serası İstanbul'un çok daha karışık ve kalabalık semtlerine göre gayet rahat ve amacımıza uygun bir yerde. Sarıyer'in tam olarak neresinde bilmiyorum ama bana uzak da olsa, oraların temiz havasını içime çekebilmek ve bonsai konusunda dost bir mekanda paylaşımlarda bulunabilmek için birkaç saati yollarda harcamaya hazırım:) Ayrıca yeri bir kez öğrendikten sonra birbirine yakın arkadaşlarımızı da alarak gelebiliriz, yol daha da keyifli hale gelir...
Harun Parlak
17-01-2009, 15:12
Olumlu düşünceleriniz için ayrı ayrı teşekkürler arkadaşlar. Ben ozaman yavaş yavaş hazırlıklarıma başlayayım.
Uydu görüntüleri ile size yolu göstermeye çalışacağım. Aslında çokda zor değil burayı bulmak.
Daha sonra kesinleştiğinde daha açık bir şekilde yazarım gelmek isteyen tüm arkadaşlar özelden tel numaramı yazar ayrıntıları görüşürüz.
http://sehirrehberi.ibb.gov.tr/MapForm.aspx?&rw=210&cl=493
Tekin Bey, ilk toplantıya çok istediğim halde gelememiştim. Yine gelemezsem mahçup olurum diye yazmamıştım. Toplantıya gözlemci olarak :) gelmeyi düşünüyorum.
Ali H. ALI
18-01-2009, 12:54
Zenfree, Uzun zamandir bonsai calismalarini sanal da olsa gozluyorsun.
Katilacagin bonsai atolye calismasinda, uzerinde Tekin beyle calisacagin bir fidanin olursa, iyi olacagini dusunuyourm:)
Harun Parlak
18-01-2009, 16:40
Sayın zenfree siz gelin yeterki. İster gözlemci ister seyirci fark etmez. Bu sefer gözlemci belki bir sonrakine Bonsai sevdalısı olarak katılırsınız.
Çalışma alanı Kış aylarında 20 -25 kişiyi ağarlayabilir Yaz 100 kişi olabilir. saha geniş.
Çok güzel görünüyor. Sobaya bayıldım. :)
Kalikantüsden bir deneme yapabilirim belki.
Harun Parlak
18-01-2009, 18:54
Elimde bu varil vardı üstünü kestim boru yeri açtım altdan birde havalandırma oldu soba.
Büyük boy odunlar kuru kütükler iyi yanıyor içinde.
Kömür ocağıda bana 5-6 yüz metre.
Getirebilirseniz getirin getiremezseniz size uygun bir fidan veririm onun üzerinde çalışırsınız.
Halit Togay
19-01-2009, 07:08
Kamber de orada olmaktan mutluluk duyacak.
beyaz orkide
19-01-2009, 09:11
Ben bonsai hakkında hicbir bilgi sahibi degilim yinede beni aranıza alırmısınız?
Harun Parlak
19-01-2009, 09:26
1-Tekin
2-Ebrucum
3-tourkana
4-yasemin
5-gulayb
6-zenfree
7-Halit Togay
8-beyaz orkide
Bonsaiden anlasın anlamasın ilgi duysun duymasın doğa sever. Tüm arkadaşlar gelirlerse onları aramızda görmekden mutluluk duyarız.
Şimdi bu Pazar kesin toplanıyor muyuz arkadaşlar, manisi olanlar varsa şimdiden belirtirse ona göre bir ayarlama yapalım...
Herkese selamlar, sevgiler...
Benim bir manim yok şuan için
halilaras
28-01-2009, 17:28
başlığı yeni gördüm :)
belki ben de gelebilirim.
ulaşım haricinde vakit olarak çok sıkıntım olmaz.
Harun Parlak
28-01-2009, 21:42
1-Tekin
2-Ebrucum
3-tourkana
4-yasemin
5-gulayb
6-zenfree
7-Halit Togay
8-beyaz orkide
9-halilaras
Üç gün kaldı gelebilecek arkadaşlar. Doğa tutkunu herkezi bekliyorum.
Üzgünüm pazar günü çalışıyorum malesef.:(
Bir mani çıkmadığı takdirde Pazar günü gelmeyi plânlıyoruz.
Sarıyer'den sonrası bildiğim bir güzergâh değil. Arabamla geleceğim için, lütfen bana bir yol durumunu çizebilir ve tam adres ve tel numarası verebilir misiniz?
Bir de sorum olacak, toplantının başlama saati kaç?
Harun Parlak
30-01-2009, 16:23
Sarıyere girer girmez kilyos levhasını göreceksiniz.
Sarıyer'e girdiğiniz gibi aynı ana caddeden çıkacaksınız.
Ana caddeye girdiğinizde hiç bir yere sapmadan direk çıkın.
Maden'den geçerek, Kilyos, Uskumru, Gümüşdere, Polis okulu, Kısırkaya, Son durak
Tüm arkadaşların özeline telimi yazacağım haberleşiriz.
Sarıyere girer girmez kilyos levhasını göreceksiniz.
Sarıyer'e girdiğiniz gibi aynı ana caddeden çıkacaksınız.
Ana caddeye girdiğinizde hiç bir yere sapmadan direk çıkın.
Maden'den geçerek, Kilyos, Uskumru, Gümüşdere, Polis okulu, Kısırkaya, Son durak Cadde adı, numara?
Toplantı başlama saati?
Diğer toplantı duyurularına bakabilirsiniz. Ayrıca bu bilgileri ilk mesaja da eklemelisiniz ki, daha sonra kontrol eden, mesaj bulmaya çalışmasın ...
Tekin Bey Sarıyer'den sonra özel arabası olmayanlar için otobüs veya dolmuş mu var? Son durak dediğinize göre soruyorum. Eğer günebakan ablamı kandırabilirsem biz de katılmak isteriz.
Harun Parlak
30-01-2009, 17:09
TOPLANTI YAPILACAK YERİN TAM ADRESİ.
Araba ile gelecekler için. Maslak Sarıyer merkez SULAR cad KİLYOS cad takibinde, Uskumruköy, gümeşdere, POLİS OKULU, Kısırkaya son durak.
Bahceköy Yolundan gelecekler için Zekariyaköy, Uskumruköy, Gümüşdereköy, POLİS OKULU, Kısırkaya köyü mandıra mevki.
Dolmuşla gelecek arkadaşlar için Sarıyer Evlendirme dairesi karşısında Kısırkaya dolmuşlarına binecekler son durakda ben onları alacağım. gelecek arkadaşların özeline tel numaramı yazıyorum.
Toplantı saati ben 10 00 dan itibaren bekliyor olacağım en geç 12 00 da çalışmaya başlayabiliriz.
Bu detay çok iyi oldu, teşekkürler.
ben gelişmeleri bu gün farkettim ve çok üzüldüm çünkü gelemiyorum:(
günebakan
31-01-2009, 10:01
Biraz kalabalık olarak ben Minem abimiz ve küçük kızım ile birlikte gelmeye çalışacagız:)
Harun Parlak
31-01-2009, 14:11
Hoş geldiniz sefa geldiniz ne kadar kalabalık okadar iyi.
Yarın için arkadaşların getirebilecekleri ağaçlar üzerinde çalışma yapabileceğimiz gibi.
Kaya üstü çalışması yapmak için hazırlıklarımı yaptım. Tanuki için zaman kalırmı bilmiyorum. Kalmaz ise bir sonraki toplantımızda Tanuki çalışması ön pilana alırız diye düşünüyorum.
Bugün, saat onbirde Zenfree ile buluşarak Tekin bey'in başkanlığında yapılan İstanbul 3. Bonsai çalışmalarına katıldık.
Uzun bir yolculuktan sonra mekâna ulaştığımızda arkadaşlarımızdan gulayb, Halit Togay, Tourkana ve sukranayalp'in bizden önce geldiklerini gördük.
Gurup, neşeli neşeli sohbet ediyordu. Tekin bey ve ailesi bizi çok hoş karşıladılar, çok sevecen ve samimi insanlar.
Biraz sonra aramıza arkadaşımız günebakan, Minem ve güzel kızları Ezgi de katıldılar, daha sonra da Yasemin hanım geldi.
İkramlar da güzeldi, çaylar da.(Yine deliliğim tuttu, çay bardaklarındaki kaşıkları topladım)
Bu davranışıma hem sukran hanım hem de Halit bey şaşırdılar.
Tanışma ve sohbetten sonra Tekin bey, çalışılacak taşları ve bitkileri getirerek bize izahat verdi.
Taş, tablaya yapıştırıldı, bitki monte edildi ve telleme işi başladı.
Seyretmesi çok güzel, ama çok uzun vade isteyen bir çalışma olduğundan bana göre bir iş olmadığı kanaatine vardım. Ama evimde de bir bonsai olsun mutlaka arzu ederim, ama ben yapamam.
Daha sonra ben ve Zenfree, ayrılmak zorunda kaldık. Arkadaşlar bu güzel uğraşla uğraşıyorlardı.
Tekin beye çok teşekkür ederim, işlerinde kolaylıklar dilerim.
Başlık açılırsa resimleri yüklemeye gayret ederim.
Güler hanım bu başlıkta ekleyebilirsiniz fotoğrafları.
Harun Parlak
01-02-2009, 18:39
Selamlar Atkadaşlar. Bugün güzel katılımlı bir bonsai atölye çalışması yapma şansımız oldu.
Toplantıya ilk katılan mekana çok yakın olab Sayın tourkana geldi. Peşnden Sayın Gülay hnm. Hemen peşinden Sayın Güler hnm la zenfere gelmişleridi yolda karşılamaya gidirken Sayın Halit Togay ve Şukran hnm la karşılaştım.
Toplantı yerine gelir gelmez peşinden Sayın Minem günebakan ve abileri akibetinde Yasemin hnm nişanlışı geldiler.
Herkese Teşekkür ederim bizleri ziyaret edip toplantımızı şereflendirdikleri için.
Biraz fikir alışverişi sonunda benim aklımda olan çiftli kaya deneme çalışmamı iki taşın bir birine renk uyumu sağlamaması dolayısı ile tek kaya da çalışmaya karar verdik.
İlk aşamaların resimlerini Güler hnm ve zenfere çektiler. Sanırım onlar yükleyecektir.
Son halini de Sayın halit bey çekti Halit beyde zaman yakalayınca yükleme yapacaktır.
Akşam yaklaşmakda olduğu için arkadaşlar bölüm bölüm ayrıldılar.
Yasemin hnm ve nişanlısı biraz daha bekleyip ışıkları yakıp birde limoni servi çalışması yaptık.
Ama zaman tam yetmedi üzerinde düzenlemeler olması gerekiyor biraz daha.
Gelen ve bizlere kalpleri ile katılan destek veren tüm arkadaşlara teşekkürler.
Ayrıca Sayın zenfere birsürü çiçek tohumları getirdi ilk fırsatda ekeceğim çok çok teşekkürler. zenfere hnm.
61055
61056
61057
61067
günebakan
01-02-2009, 18:49
******* çok güzel bir gündü.Tekin beyin yaptığı bonzai çalışması çok hoşuma gitti. Arkadaşlarla tanışmakta çok güzeldi hepsine çok teşekkür ederim:)
Cumhur Tonba
01-02-2009, 18:58
Tekin Beyin doğa ile kucak kucağa. Çok harika.
Harun Parlak
01-02-2009, 19:08
bana göre bir iş olmadığı kanaatine vardım. Ama evimde de bir bonsai olsun mutlaka arzu ederim, ama ben yapamam.
Daha sonra ben ve Zenfree, ayrılmak zorunda kaldık. Arkadaşlar bu güzel uğraşla uğraşıyorlardı.
Tekin beye çok teşekkür ederim, işlerinde kolaylıklar dilerim.
Sayın Güler hnm Eğer acemi yapması demeziseniz size birtane çalışmalarımdan kabul ederseniz hediye etmek isterim.
Sanmayın ki Halit Togay bey ile tourkana bonsai için tartışıyorlar, sohbet ediyorlar sohbet.
61068
sukranayalp ve zenfree
61069
günebakan ve kızı Ezgi.
61070
Halit bey, Zenfree ve gulayb.
61071
Tekin bey'in Bonsai çalışmalarından biri.
Ben bunu çok beğendim.
61072
Yeni çalışma için taş seçilecek ama karar veremiyoruz. Bu mu olsun?
61073
Yoksa, arkadaki yüksek taş mı?
61074
Arkadaki yüksek taşı, tek olarak kullanmaya karar verdik.
Taş, tablaya yapıştırılıyor.
61075
Tekin bey kullanacağı bitkileri ayarlıyor.
61076
Sevgili Tekin bey, ne demek acemi yapması, yaptıklarınız o kadar güzel görünüyor ki göze.
Ellerinize sağlık.
Çok naziksiniz, teşekkür ederim. Ama ben bu konuda çok acemiyim, daha doğrusu hiç bilmiyorum desem yeridir. Sizin bu kadar emek vererek yaptığınız bir şeyi ya bozar büyütemezsem çok üzülürüm.
Eğer kusura bakmazsanız, biraz bilgilendikten sonra alsam olur mu?
Harun Parlak
01-02-2009, 19:47
Nezaman isterseniz Sayın Güler hnm. Saksısını biraz büyükce tutarız güllerinize ve diğer bitkilerinizden çokdaha fazla ilgi isteyeceklerini sanmıyorum.
Sizin otomatik sulama alanları içinde yer alırlırsa sanıyorum sorun yaşamazlar.
Beğendiğinize ayrıca çok mutlu oldum. Demekki yavaş yavaş bu konuda yol almaya başlıyoruz sanırım.
Merhabalar :)
Tekin bey bonsaiyi hazırlarken ağaçların dallarını budadığında, ağaç gitti diye hep bir ağızdan "aaa" desek de, son hali gerçekten çok hoş olmuş. Ellerinize sağlık.
Ayrıca kendi adıma sizlerle tanıştığıma çok memnun oldum. Acemi bir bonsaici olarak öğrenecek çok şey olduğunun farkına bir kez daha vardım. O kadar sabırlı olabilir miyim bilmiyorum ama bonsai yapmaya bir yerden başlamam gerekiyor :)
Bugün için çok teşekkürler :)
Harun Parlak
01-02-2009, 20:13
Sayın Minem Türkiyede Bonsai sanataatına balayanların tümü sizin bildiklerinizden fazla bilgi yoktu.
Bu sanaatı nı hep beraber öğreneip çok daha iyi eserler çıkaracağız inşallah. Siz bi başlayın mutlaka bizim göremediğimiz sizin daha iyi görebileceğiniz yönleri olacaktır.
Artık aramızdasınız bonsai sevdanız sürekli artaması dileklerimle. Aaramıza hoşgeldiniz diyorum.
Teşekkür ederim Tekin Bey. İnşallah çalışmalara başladığım da sizlerden çok bilgi alacağım ve emin olun kafanızı şişireceğim :)
Güler Hanımın fotoğrafını eklediği (54 nolu mesajdaki) ve kenarda duran şimşir de harika bonsailerdi. Acemilik buysa benim katetmem gereken çook uzun bir yol var önümde :)
Harun Parlak
01-02-2009, 20:31
Bonsai Sanaatına 10 yılddan beri ilgi duyuyorum ve uygulama yapmaya çalışıyorum diyen arkadaşlar var. Onlar gerçekden zor şartlar altında kaynaksız bilgi eksikliği ile mücadele ederk sürdürdüler.
Bizler onlara göre çok çok şanslıyız diye düşünüyorum. Çünkü her geçen gün Ağaçlar net de istediğimiz bilgi kaynaklarımıza anında ulaşır olduk.
Ayrıca Ali H. ALI Gibi bilgili ve bilgisini bizlerden esirgemeyen bir hocamız var. Kendisine teşekkür ederiz bizleri teşvik edici sözleri ve engin tecrübesini bizlerden esirgemediği için.
Cumhur Tonba
01-02-2009, 20:35
Sayın Tekin Bey. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Ruhunuzu ,beyninizi dinlendirecek güzel bir uğraşa benziyor. Yeriniz güzel. Fotoğraflar harika. Çalışmalarınızı takip etmek istiyorum. Bakarsınız bende zaten doğal halleri bosai ye benzeyen çalılarla çalışmaya başlarım.
Sevgiler, saygılar, başarılar.
Harun Parlak
01-02-2009, 20:39
Sayın Cumhur Tonba Sizi ve sizingibi bu sevdaya doğaya tutkun tüm arkadaşları yanımızda görmekden çok mutluluk duyarım.
Beğniniz için çok çok teşekkürler. İnşallah en kısa zamanda görüşme ve çalışma şansı yakalarız.
Çok güzel bir gün geçirdik, herkese ayrı ayrı teşekkür ederim... Tekin Bey, eşi ve eltisiyle beraber bizi son derece samimi bir şekilde ve çok güzel ağırladılar. Bonsai dışında da bitkilerle ilgili hiç duymadığımız şeyler öğrendik birbirimizden. Ayrıca doğal kayaların bonsaideki klasik saksılar yerine ne kadar estetik biçimde kullanılabileceğini Tekin Bey'in çalışmalarından bir kez daha görmüş olduk.
Forumda bonsai için tekrar tekrar vurgulanan şey, fidanlarla korkmadan çalışmaktı. Tabii fidanları ziyan etmeden yaşatabilmek için fidana hangi tarz uygun, hangi mevsimde budanmalı, nasıl sulanmalı gibi sorularda önceden bilgi sahibi olmak önemliydi.
Her hobide olduğu gibi bilgiyi bir yerlerden bir şekilde ediniyoruz; internetten, forumlardan, kitaplardan... Bir süre sonra cesaretimiz de geliyor, gidip fidanlıklardan zevkimize uygun fidanlar bulup sürüye sürüye eve getiriyoruz. Meraklı ve yapacağımız işe akıl sır erdiremeyen insanlara heyecanlı açıklamalar yapıyoruz ama burada hep birşey eksik kalıyor...
İşte bu noktada "bizimle aynı heyecanı paylaşan insanlarla" biraraya gelmek eksik olan şeyi tamamlıyor. Bir çalışma hakkında beraberce kafa yormak, insanı tek başına yaptığı yorumlardan bir adım daha ileri götürüyor. Dikkatli bakan bir çift göz yerine, onlarca göz en küçük bir dalın bozduğu doğallığı bile farkedebiliyor.
Bu yüzden böyle güzel sohbetlerle dolu ve zevkli birkaç saat geçirdiğimiz herkese tekrardan teşekkürler, selamlar...:)
Sn gulayb'nin dediği gibi bugün eksik kalan kısım tamamlamak üzere aynı heyecanı paylaşmak için biraraya geldik...
Tekin Bey'in kaya üstü çalışmasından sonra dik tarzda (umarım yanlış söylemiyorum) şekillendirdiği limoni servi çalışmasını izledik. Azıcık budamalarınada da katkıda bulundum. Şarzım bittiği için fotoları çekemedim. Tekin Bey yükleyecektir.
Güzel bir gündü, tüm paylaşımları için herkese teşekkürler.
Tekin Bey ve ailesine teşekkür ediyorum. Güzel bir gündü. Katılan herkese teşekkürler.
Yapılan çalışmadan görüntüler.
Harun Parlak
01-02-2009, 21:46
Elinize sağlık. Sayın zenfere resimleriniz çok net çıkmış.
halilaras
01-02-2009, 23:16
çok güzel bir gün geçirmişsiniz. tekin beyin uygulamalarını izleme ve yeni arkadaşlarla tanışma fırsatını kaçırdığıma üzgünüm.
bolu'dan misafirlerimizle birlikte pazar günü programı yaptığımız için gelemedim.
tekin bey de ne zaman isterseniz beklerim dediği için, bir gün bize de nasip olur düşüncesi biraz rahatlattı. fırsatları değerlendirmek lazım ama bugün kısmet olmadı.
çalışmalardan ötürü ve bir araya geldiğiniz için tebrikler.
böyle bir uğraşı için toplantı yapılması, paylaşımda bulunmak büyük zevk olsa gerek.
fotoğrafla bir nebze de olsa o ortamı yaşama imkanı sağladığınız için saolun.
görüşmek dileğiyle.
Ali H. ALI
02-02-2009, 13:35
Trabzon, Izmir ve Istanbulda yapilan bonsai toplantilari, bonsai calismalari, bonsaicilerin yuz,yuze tanismalari. Turkiyedeki bonsainin onemli olaylari.
Bu toplantilar sehirlerde kurulacak bonsai kulublerinin cekirdegini olusturuyor.
Bonsaicilerin bir araya toplanip birlikte calismalari, bir birlerinin calismalarini izlemeleri Turkiyedeki bonsai calismalarinin daha hizli bir sekilde yol alacagini dusunuyorum.
Kibrista ve diger sehirlerde de, benzer calismalarin yapilirsa bonsai adina ne guzel olur.
Onumuzdeki yillarda buyuk sehirlerde birden fazla bonsai kulubleri kurulabilir bu kulubler bir birlerini rakip olarak gormemeli, surekli iletisim ve dayanisma icerisinde olmalidirlar buralarda oldugu gibi.
Turkiyenin bircok yerinde onlarca, yuzlerce, bonsai calismasi yapan kulublerin olmasini dilerim.
Hepinize kolay gelsin.
Harun Parlak
02-02-2009, 15:18
Onumuzdeki yillarda buyuk sehirlerde birden fazla bonsai kulubleri kurulabilir bu kulubler bir birlerini rakip olarak gormemeli, surekli iletisim ve dayanisma icerisinde olmalidirlar buralarda oldugu gibi.
Hepinize kolay gelsin.
Söylediklerinize Tamamen gönülden katılıyorum. Sayın Ali H. ALI bey Sevginin,Yardımlaşmanın, Paylaşımın. Rekabeti olmaz.
Hangi sanaat dalı varki.
İçinde Ressamın hayal dünyası, Ziraatcının besleme ve bakma isteiği, Bahcivanın budama sanatı, Doğa severlerin sevgisi ve şevkati.
Bir annenin ilgisi.
Bonsai sanaatında hepsi var.
Harun Parlak
02-02-2009, 15:24
Bir kaç resim daha çektim.
Toptantınız ve çalışmalarınız çok güzel. Her ne kadar "bonsaiye bakmayı-üzerinde çalışmayı-" bilmesem de "bakmak" hoşuma gidiyor. Birgün bu sabrı kendimde görürsem öğrenmeye başlamak da isterim. Bonsai sayfalarını her zaman olmasa da takip etmeye çalışıyorum. En azından şimdilik, gördüğüm bitki bölümlerini "Şuradan ne güzel bonsai çalışılır" gözüyle görmeye başladım:)
Paylaşımlarınız için teşekkürler.
Elinize sağlık Tekin Bey.
Harun Parlak
02-02-2009, 18:06
Saın Nurbahar sizide Bonsai sevdalıları arasında görmekden mutluluk duyarız. Sayın limon Teşekkürler. Hastanız düzelmiştir inşallah tekrar geçmiş olsun.
msgurkan
02-02-2009, 18:42
Keşke yakınınıza olup da çalışmanıza katılabilseydim. Tekin bey, sizi hayranlıkla izliyorum. Katılan ve katkı koyan tüm arkadaşlara teşekkürler. Resimler sayesinde biz de sanal olarak aranızda olabiliyoruz.
Penelophe
02-02-2009, 18:49
Harika şeyler yapmışsınız, ne kadar zevkli bir toplantı olduğu belli oluyor, tebrikler.:)
Harun Parlak
02-02-2009, 19:00
Bende katılan ve gönilden destek veren herkeze teşekkür ediyorum. Sayın msgurkan inşallah birgün Türkiyede genel bir toplanı düzenlerizde hep beraber bir araya gelebiliriz.
bonsaisan
03-02-2009, 08:43
Şİmdi inceleme fırsatım oldu gerçekden güzel bir çalışma olmuş ve ayrıca uyulamalarda çok güzel elinize sağlık.
Selahattin Yılmaz
03-02-2009, 08:52
Aaaah sebo ah...
Sebo okul dersleriyle boğuşuyor, sataşmayın çocuğa...;)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.