View Full Version : Denizli acıpayam da süs bitkileri ve çiçek yetiştiriciliği
alpaykurtcu
08-01-2009, 23:19
Denizli acıpayamda 250 dönüm torf tabanlı arazimiz var. Bu arazide kesme çiçek, süs bitkisi, süs çiçeği üretimi yapmak istiyoruz. Ortak olabilecek, danışmaklık yapabilecek, fikir verebilecek kişilerle tanışmak isteriz.
Romantik
09-01-2009, 06:37
Merhaba. Süs bitkileri derken neyi kasteddiniz. Benim snlsdığım Mavi ladin, Avrupa ladini gibi türler yani ibreliler doğrumu anlamışım.
Böyle büyük bir arazide bu işlere girdinizmi yüklü miktarda her zaman risk payı vardır. Bunu iyi analiz etmek gerekir diye düşünüyorum.
alpaykurtcu
09-01-2009, 11:16
Yani bahçe, ev ve balkonlar için bitkiler düşünüyorum. Acaba ilk başlangıçta dış mekanda üretilebilecek bitkiler için 10.000 Ytl nasıl bir bütçe sizce ?
Mine Pakkaner
09-01-2009, 12:46
Ev bitkisi deyince iç mekan bitkileri demektir. Bu bütçe ile hiç düşünmeyiniz. Sera kurmanız ve işletmeniz gerekir. Bahçe bitkilerinde de yine bu bütçe ile kaplı yetiştiricilik zor. Yine bir sera kurmanız gerek. Ancak kesekli veya çıplak köklü söküm fidan yetiştiriciliği için araziye dikim yapabilirsiniz. Elbette fdanı dışarıdan çok küçük alıp siz büyüteceksiniz. Yoksa fidanı da çelik veya tohumdan yetiştirmeye kalkarsanız yine sera kurmanız gerekir.
Bu arada ayırdığınız bütçe ile 250 dönüm arazinizin tamamını yetiştiricilikte değerlendiremezsiniz. Değerlendireceğiniz alan küçük bir kısmı olacaktır. Fidanlığın etrafını çevirmekten, sulama sistemine, toprak işlemesinden taban gübrelemesine, fidanın kendi bedelinden dikime, hereklemeye, bakım ve işletme giderlerine kadar ciddi maliyet kalemleriniz olacak.
izzeterisen
09-01-2009, 13:24
Merhaba,
Konak'taki kaktüs seralarını görmenizi isterim. Orada gece ısılarının biraz sahile göre düşük olması kaktüslerde çok iyi gelişme sağlıyor dediler. Aynı iklimde bulunuyorsunuz. Tohumdan başlayabilirsiniz mesela. Zaten oranın tepesinden bakınca Acıpayam Ovası görülüyor değil mi ?
Sn. izzeterisen, birkaç seferdir duyuyorum Konak'taki kaktüs seralarını ama yıllardır İzmir'deyim yerini görmedim, hiç gözüme de çarpmadı, siz biliyorsanız yerini söyleyebilir misiniz lütfen bana?
günebakan
09-01-2009, 14:47
Evet bende hiç görmedim Konakta kaktüs serası Mine hanım gözümüzdenmi kaçtı acaba :)
izzeterisen
09-01-2009, 14:48
Sn. izzeterisen, birkaç seferdir duyuyorum Konak'taki kaktüs seralarını ama yıllardır İzmir'deyim yerini görmedim, hiç gözüme de çarpmadı, siz biliyorsanız yerini söyleyebilir misiniz lütfen bana?
Ana yoldan Konak Kasabasına sapıldığı yere çok yakın yol kenarında bulunuyor. Denizli'ye Muğla'dan gidişte solda kalıyor. Ben ilk gördüğm zaman Konak kasabasının içinde idi seraları. Sonradan yol üzerine, belirtttiğim yerde sera kurmuşlar. Adı da kaktüs cenneti.
günebakan
09-01-2009, 14:51
Hee durum şimdi anlaşıldı biz yanlış anlamışız siz Muğla konaktan bahsediyorsunuz. Ben İzmir konak anladım galiba Mine hanımda öyle anladı Teşekkür ederim İzzeterisen:p
izzeterisen
09-01-2009, 14:51
Hee durum şimdi anlaşıldı biz yanlış anlamışız siz Muğla konaktan bahsediyorsunuz. Ben İzmir konak anladım galiba Mine hanımda öyle anladı Teşekkür ederim İzzeterisen:p
Denizli Konak Kasabası
:D Evet günebakan hanımın dediği gibi...Her gördüğüm sakallıyı dedem sanıyorum :D(sanki Konak sadece İzmir'de var)
Teşekkürler izzeterisen.
Denizli - Acıpayamda kışlar baya sert geçer, uzun süreyle karla kaplı kalır ve takriben 2-3 ayda don olur.
Ben orada mevsimlik sebze yetiştiriciliği için bile sera görmemiştim, kış için bu şartlarda sera kurmanız astıronomik ısıtma maliyetleri doğuracaktır.
Hevesinizi kırmak için yazmıyorum, kanımca bu konuyu ilk önce ilçenizin tarım müdürlüğüne gidip bilgi istemelisiniz.
alpaykurtcu
11-01-2009, 05:00
İlginize ve yardımlarınıza çok çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın.
karaselvi
12-01-2009, 12:48
Tarım ve orman bakanlığından bilgi almalısınız.
münevver
02-10-2019, 20:34
İlginize ve yardımlarınıza çok çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın.
Sn. Alpaykurtcu
Bu konuda herhangi bir girişim denediniz mi ?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.