Mahmut Leventoğlu
05-11-2006, 19:17
Vitamin Çorbası
Malzemeler :
1 Havuç
1 Patates
1 Çarliston biber
5-6 dal Maydanoz
1/2 Çay Bardağı pirinç
1 Çay Bardağı Kırmızı mercimek
1/2 Çay bardağı ayçiçek yağı
1 Adet orta boy domates
Yapılışı :
Havuç ver patates kabukları soyulduktan sonra rendelenir. Bir kapta pirinç ve mercimek yıkanıp tencereye konulur,içine yıkayıp doğradığımız çarliston biber ve maydanoz koyulur,su ilave edilip kaynamaya bırakılır.
Bir başka tavada ayçiçek yağının içine domates rendelenip pişirilir. Kırmızı mercimekler patlayıncaya kadar kaynatılan malzeme kenara alınıp ılıdıktan sonra mikserden geçirilip tekrar tencereye konulur ve kaynatılır.
Üzerine tavada pişirilen ayçiçek yağı ve domates ilave edilip servise hazır edilir. Afiyet olsun
Dileyenler servis esnasında üzerine ince kıyılmış maydanoz, karabiber ve limon suyu ilave edebilir.
Malzemeler :
1 Havuç
1 Patates
1 Çarliston biber
5-6 dal Maydanoz
1/2 Çay Bardağı pirinç
1 Çay Bardağı Kırmızı mercimek
1/2 Çay bardağı ayçiçek yağı
1 Adet orta boy domates
Yapılışı :
Havuç ver patates kabukları soyulduktan sonra rendelenir. Bir kapta pirinç ve mercimek yıkanıp tencereye konulur,içine yıkayıp doğradığımız çarliston biber ve maydanoz koyulur,su ilave edilip kaynamaya bırakılır.
Bir başka tavada ayçiçek yağının içine domates rendelenip pişirilir. Kırmızı mercimekler patlayıncaya kadar kaynatılan malzeme kenara alınıp ılıdıktan sonra mikserden geçirilip tekrar tencereye konulur ve kaynatılır.
Üzerine tavada pişirilen ayçiçek yağı ve domates ilave edilip servise hazır edilir. Afiyet olsun
Dileyenler servis esnasında üzerine ince kıyılmış maydanoz, karabiber ve limon suyu ilave edebilir.