Ali H. ALI
15-11-2008, 14:07
Sayin Ayse Ozdilin istegi uzerine bu corba tarifini paylasiyorum.
Beyaz soslu kuskonmaz corbasi
1/2 kilo kadar kuskonmaz.
2 orta boy sogan
20gr tereyagi
20gr zeytinyagi
1 corba kasigi un
1 bardak sut
1 bardak su
1 limon
1/2 bardak redelenmis peynir(kasar)
1 cay kasigi Vegeta tozu
Yeteri kadar tuz, kara biber, kirmizi pul biber.
52892
Kuskonmazlarin taze kisimlari kesilip alinir, kartlasmis alt kisimlari kullanilmaz.
kuskanmazlarin pisirilecek taze kisimlari guzelce yikanir.
52893
Kuskonmazlar buharlama tenceresine konup 10-15 dakika icerisinde iyice pisiriliyor
Bunu hasliyarak da yapabilirsiniz ama buharda hem daha cabuk pisiyor hem de daha lezetli oluyor. Kuskonmazlar piserken, soganlari ince ince dogruyorsunuz,
bu arada kuskonmazlar pismistir. onlari ocaktan alip, baska bir tencere icerisine koydugunuz biraz zeytinyagi ile soganlari bayiltiyorsunuz.
52894
Hafif ateste soganlar iyice pisip bayilsin ama yanmasinlar beyaz kalmalarina dikkat ediniz.
52895
Servis tabagina alacaginiz corbanizi suslemek icin, kuskonmazlarin birazinin burunlarini kesiniz. geriye kalanlarini kucuk parcalara keserek derince bir tabakta ezip pure haline getiriniz. Icerisine bayilmis sogani, tuz, karabiber ve limonu da ekleyip iyice karistirip bir kenara birakiniz.
52896
Tencere icerisine koydugunuz tereyagi ve zeytinyagi isininca icerisine bir kasik ununuzu ekleyip tahta kasikla karistirarak iyice pisiriniz(unun da yanmamasina ozen gosterin) pisen un ezilmis biskuvi kivaminda olacaktir.
Beyaz soslu kuskonmaz corbasi
1/2 kilo kadar kuskonmaz.
2 orta boy sogan
20gr tereyagi
20gr zeytinyagi
1 corba kasigi un
1 bardak sut
1 bardak su
1 limon
1/2 bardak redelenmis peynir(kasar)
1 cay kasigi Vegeta tozu
Yeteri kadar tuz, kara biber, kirmizi pul biber.
52892
Kuskonmazlarin taze kisimlari kesilip alinir, kartlasmis alt kisimlari kullanilmaz.
kuskanmazlarin pisirilecek taze kisimlari guzelce yikanir.
52893
Kuskonmazlar buharlama tenceresine konup 10-15 dakika icerisinde iyice pisiriliyor
Bunu hasliyarak da yapabilirsiniz ama buharda hem daha cabuk pisiyor hem de daha lezetli oluyor. Kuskonmazlar piserken, soganlari ince ince dogruyorsunuz,
bu arada kuskonmazlar pismistir. onlari ocaktan alip, baska bir tencere icerisine koydugunuz biraz zeytinyagi ile soganlari bayiltiyorsunuz.
52894
Hafif ateste soganlar iyice pisip bayilsin ama yanmasinlar beyaz kalmalarina dikkat ediniz.
52895
Servis tabagina alacaginiz corbanizi suslemek icin, kuskonmazlarin birazinin burunlarini kesiniz. geriye kalanlarini kucuk parcalara keserek derince bir tabakta ezip pure haline getiriniz. Icerisine bayilmis sogani, tuz, karabiber ve limonu da ekleyip iyice karistirip bir kenara birakiniz.
52896
Tencere icerisine koydugunuz tereyagi ve zeytinyagi isininca icerisine bir kasik ununuzu ekleyip tahta kasikla karistirarak iyice pisiriniz(unun da yanmamasina ozen gosterin) pisen un ezilmis biskuvi kivaminda olacaktir.