View Full Version : Bu tohum ne tohumu, bu çimlenenler hangi bitki? (Sormadan önce ilk mesajı okuyun)
Sayfalar :
1
2
3
4
[
5]
6
7
Sevgi Durul
27-08-2012, 13:38
Bir saksımda çimlenen, bu bitkinin adı nedir? Teşekkürler...
327514
Bir saksımda çimlenen, bu bitkinin adı nedir? Teşekkürler...
327514
Solanum nigrum ya da Heliotropium L. ;)
Sevgi Durul
27-08-2012, 14:23
Solanum nigrum ya da Heliotropium L. ;)
Solanum nigrum, yani yabani bir bitki. Şaşırtmıştım bir de.:rolleyes:
Heliotropium da ekmiştim, ama hangi saksıdaydı hatırlayamıyorum.:rolleyes:
Bekleyip görelim.:)
Bu ne tohumu arkadaşlar.
ezan çiçeği tohumuna benziyor.
Japon feneri (Cardiospermum halicacabum)
Sakdağ
329321
329322
Geçen çarşamba hasta ziyareti sırasında aldığım bu tohum için Ülküm teyzeye teşekkür ederim.
Bu ilginç tohumlar hangi bitkinin:confused:
.
Japon feneri.
mavi eylul
04-09-2012, 19:16
[QUOTE=Jezebel;1014755]Japon feneri (Cardiospermum halicacabum)
Sakdağ
329321
329322
bende tam şimdi bu tohumun adını soracaktım turgutludayken vermişlerdi ismini onlarda bilmiyorlardı
Bana çimlendirilmiş olarak verilen bitki için ''Sellukanın bir cinsi'' demişlerdi.. Bitkinin selluka başlığına eklediğim fotoğrafı (http://www.agaclar.net/forum/attachments/sarilicilar/323321d1344083386-100_2112-small-.jpg)
Henüz çiçek açmadığı için emin olamıyorum.. Bitkiyi veren kişi tohumunu gösterdi.. Bu tohum tam olarak hangi bitkinin olabilir?
kelebek çalısı
20-09-2012, 19:19
Bana çimlendirilmiş olarak verilen bitki için ''Sellukanın bir cinsi'' demişlerdi.. Bitkinin selluka başlığına eklediğim fotoğrafı (http://www.agaclar.net/forum/attachments/sarilicilar/323321d1344083386-100_2112-small-.jpg)
Henüz çiçek açmadığı için emin olamıyorum.. Bitkiyi veren kişi tohumunu gösterdi.. Bu tohum tam olarak hangi bitkinin olabilir?
Tohumları son derece zehirli olan bir toksin içeren Abrus precatorius olabilir mi? Gerçekten çok benziyor.
Hatta eğer bu tohum o tohum ise, bujiteri(kolye, bileklik gibi) yapılıyor tohumlardan ve ölüme de yol açtığı rapor edildiğinden satışı bazı ülkelerde yasaklanmıştı.
Ek bilgi olarak, çiğ olarak çiğnendiğinde ve sindirildiğinde açığa çıkan 'abrin' isimli toksinin yol açtığı toksik etki ölüme varan derecede bir sonuca yol açabiliyor. (Detaylı bilgi için) (http://www.inchem.org/documents/pims/plant/abruspre.htm)
kelebek çalısı tohumlar dediğiniz bitkiye uyuyor.. Ama bendeki bitki ile alakası yok..
İlginç bir şekilde, ısrarla ''o bitkinin tohumu budur'' dendiği için sormak istedim..
O halde bendeki tüylü yapraklı bitkinin selluka olma ihtimali halen var..
Teşekkürler..
kelebek çalısı
20-09-2012, 19:59
Sevgili selis , kesinlikle farklı olmalı. Zaten yaprak yapıları tamamen farklı. Kırmızı renkteki siyah gözlü bu tohum ile selluka tohumu da benzemiyor.
Sevgi Durul
24-09-2012, 11:51
Bu çimlenen adenium mudur? Teşekkürler...
333998
drhegeli
24-09-2012, 16:25
Bu çimlenen adenium mudur? Teşekkürler...
333998
Çok benziyor. Şapka düşüp kel görününce... pardon koteledonları görününce daha da emin olabiliriz.:D
Muhsin Hanif
24-09-2012, 22:30
Bu tohumlar son mersin gezimin ganimetleri sadece en sondaki fotoğrafın aşrık otu olduğunu biliyorum.kırmızı minik tohumların tadı da kişnişe benziyor ve ağaç üzerinde salkım şeklinde yerleşmiş.diğer kapsülde açıldığında içinden düzinelerce pul tohum çıktı.sayayım derken hapşırınca heryere saçıldı gülmekten sayamadım :D Cinslerini ögrenmek ve biranönce dikmek istiyorum.
326776
326777
326778
326779
326780
2. Fotoğraftaki Tespih Ağacı ( Melia Azadirachta ) sanırım.
kelebek çalısı
05-10-2012, 00:33
Bu tohumların ne olduğunu biliyor musunuz?
336357
Sevgili kelebek çalısı, görüntü çok tanıdık ama hatırlıyamadım.
Tohum kapsülleri kataloğu (http://theseedsite.co.uk/allpodsfam1.html)
Nedense bana da çok tanıdık gelmişti.. Sanki çalı şeklinde minik çiçekleri olan papatyagillerden bir şey gibi anımsıyorum..
Kelebekçalısı cevabı bildiğimden değil :rolleyes: köpeğimi gezdirirken tesadüfen gördüm..
Oya ağacı mı acaba?
Kelebekçalısı cevabı bildiğimden değil :rolleyes: köpeğimi gezdirirken tesadüfen gördüm..
Oya ağacı mı acaba?
Dal oya ağaçı ama aynı tohumlar değil.
kelebek çalısı
08-10-2012, 16:23
Sevgili selis, ben de sizin gibi oya olabilir mi diye düşünerek oya başlığında da sorumu yinelemiştim. Sn. sakaki de çok benzetti sizin gibi ama Sn. jineop' un da belirttiği gibi emin olamadığım için şimdilik yanıtsız kalmış durumda ;)
Oya tohumlarını ben de çok inceledim, gözlerim iflas edene dek ama sonuç kesin karar vermeye yeterli olmadı :o.
Teşekkür ediyorum.
Hawthorn
09-10-2012, 23:23
Merhaba, elimde bazı tohumlar var. Siteyi inceledim ama bazılarının hangi bitki ya da ağaca ait olduğu konusunda kesin sonuca varamadım. Henüz bu konulara yeni merak sarmış biri olarak yardımınızı rica ediyorum.
Teşekkürler.
http://i46.tinypic.com/1e87cm.jpg
kelebek çalısı
09-10-2012, 23:45
Merhaba, elimde bazı tohumlar var. Siteyi inceledim ama bazılarının hangi bitki ya da ağaca ait olduğu konusunda kesin sonuca varamadım. Henüz bu konulara yeni merak sarmış biri olarak yardımınızı rica ediyorum.
Teşekkürler.
http://i46.tinypic.com/1e87cm.jpg
Merhaba,
emin olmamakla birlikte benzettiğim iki tohum hakkında fikrimi beyan ediyorum.
3. Parkinsonia aculeata
7. Akşam sefası
YeniGine
09-10-2012, 23:47
5 de Erguvan Ağacı tohumu gibi.
Muhsin Hanif
10-10-2012, 00:06
2. Gülibrişim'e benziyor.
Hawthorn
10-10-2012, 14:06
Tohumlar filizlendiğinde ne olduklarını göreceğim sanırım. Özellikle 4 numaralı tohumu merak ediyorum, kapsülü yırttığınızda içinde bal gibi yapışkan bir sıvı akıyor.
Yanıtlar için çok teşekkürler.
Hawthorn
10-10-2012, 15:24
5 de Erguvan Ağacı tohumu gibi.
5 numaralı tohumun ağacının böyle çiçekleri açmış bugün, sanıyorum erguvan dediğiniz gibi.
http://i49.tinypic.com/2isijkp.jpg
Kendiliğinden çıkmış. Nedir bu?
Kendiliğinden çıkmış.
Buna benzer bir bitki bahçemde çıkmıştı..
Ispanakları demet yapmak için kullandıkları bitkiye benzetmiştim..
Bu tohumlar hangi bitkinin olabilir?
Bahçesinden tohumları topladığım kişi de bilmiyordu..
Bitki çalı şeklinde.. Çiçeği papatyagillerden, mor, katlı..
339141
Buna benzer bir bitki bahçemde çıkmıştı..
Ispanakları demet yapmak için kullandıkları bitkiye benzetmiştim..
Bu tohumlar hangi bitkinin olabilir?
Bahçesinden tohumları topladığım kişi de bilmiyordu..
Bitki çalı şeklinde.. Çiçeği papatyagillerden, mor, katlı..
339141
Yaz patı ya da yaz asteri galiba.
Yaz patı
Teşekkür ederim.. Sanırım saray patı..
Onu ararken başka tohum görselleri de buldum..
Buraya yapıştırayım kaybolmasın :)
Gaia: Images of seeds (http://gaia.cxr.no/index.php?site=default/637/1838&lang=en)
Bu tohumlar bir sarmaşığa ait, japon gülü iriliğinde toz pembe katmerli çiçekleri var, yaprak renki de çağla yeşili renginde. Sabah sefasının bir değişiği gibi. İsmini bilen var mı acaba?
339201
kelebek çalısı
18-10-2012, 18:39
Bu tohumlar bir sarmaşığa ait, japon gülü iriliğinde toz pembe katmerli çiçekleri var, yaprak renki de çağla yeşili renginde. Sabah sefasının bir değişiği gibi. İsmini bilen var mı acaba?
339201
Sn. sakdag, acaba eklemiş olduğunuz tohumlar sabah sefasının 'split second' olarak geçen katmerli pembe çiçekli türüne ait olabilir mi?
Sakdag hangisi olduğunu yazacaksın değil mi?
Merak ettim de :(
İpomea split second (https://www.google.com.tr/search?hl=tr&tok=Xe2NRjsAS-bYgjq94KdgQg&cp=12&gs_id=5g&xhr=t&q=split+second&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bpcl=35440803&biw=1366&bih=598&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=ojuAUNWeHcjZtAbTt4CQAQ#um=1&hl=tr&tbm=isch&sa=1&q=ipomea+split+second+seeds&oq=ipomea+split+second+seeds&gs_l=img.3...43481.45454.2.46113.6.6.0.0.0.0.226.1 296.2-6.6.0...0.0...1c.1.rhIuXsvXBkg&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=3d2096c5f1773f54&bpcl=35440803&biw=1366&bih=598)
İpomea purpurea (https://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=ipomea+purpurea&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bpcl=35440803&biw=1366&bih=598&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=FzyAUIaiDITZsgaF9ICgCg)
Sakdag hangisi olduğunu yazacaksın değil mi?
Merak ettim de :(
İpomea split second (https://www.google.com.tr/search?hl=tr&tok=Xe2NRjsAS-bYgjq94KdgQg&cp=12&gs_id=5g&xhr=t&q=split+second&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bpcl=35440803&biw=1366&bih=598&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=ojuAUNWeHcjZtAbTt4CQAQ#um=1&hl=tr&tbm=isch&sa=1&q=ipomea+split+second+seeds&oq=ipomea+split+second+seeds&gs_l=img.3...43481.45454.2.46113.6.6.0.0.0.0.226.1 296.2-6.6.0...0.0...1c.1.rhIuXsvXBkg&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=3d2096c5f1773f54&bpcl=35440803&biw=1366&bih=598)
İpomea purpurea (https://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=ipomea+purpurea&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bpcl=35440803&biw=1366&bih=598&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=FzyAUIaiDITZsgaF9ICgCg)
İkisi de değil maalesef, sarılıcılar kısmını şöyle bir taradım ama buna benzer sarmaşık bulamadım. Tohumlar ipomea tohumundan daha iri. Ama kesesi aynı ipomea gibi.
Yanlış hatırlamıyorsam, dalını kopardığında sütü akıyordu.
Bunları yaz başında Edirne'den annanemin bahçesinden almıştım, o zaman yeni çiçek açıyordu, fazla tohum yapmamıştı. Arabanın torpido gözüne atmışım, yeni buldum... ;)
Kendiliğinden çıkmış. Nedir bu?
muscari armenicum
Pembe küçük küçük çiçekleri olan bu tohumların adı nedir?
kelebek çalısı
31-10-2012, 23:14
Pembe küçük küçük çiçekleri olan bu tohumların adı nedir?
Iberis umbellata sanırım.
Iberis umbellata sanırım.
Teşekkür ederim kelebek çalısı,
görsellerden baktım, evet o çiçek.
Merhaba,
Bugün Malta Köşkünden topladığım tohumlar. isimleri hakkında yardımcı olabilir misiniz?
3üncü ve 4üncü resimlerdeki tohumların ağaçlarının resimlerini de çekmiştim.
1. Oya ağacı
3. İlex Aqufolium 'Silver Queen' (emin değilim, sadece benzettim)
1. Oya ağacı
3. İlex Aqufolium 'Silver Queen' (emin değilim, sadece benzettim)
Teşekkür ederim. Netten baktım resimlerine kesinlikle Silver Queen :)
kelebek çalısı
17-11-2012, 06:51
Merhaba,
Bugün Malta Köşkünden topladığım tohumlar. isimleri hakkında yardımcı olabilir misiniz?
4 numaralı fotoğrafı Porsuk (Taxus) ağacının meyvelerine benzettim.
Sn kelebek çalısı, hakkınız var, siz söyledikten sonra netten baktım ağaca, tohumları topladığım ağaç ile birebir aynı. teşekkürler.
1. Oya ağacı
3. İlex Aqufolium 'Silver Queen' (Çobanpüskülü)
4. Porsuk (Taxus)
Büyükçe, güzel bir çiçeğin tohumuymuş. Eldeki kitaplarda çiçeği bulamayınca adını öğrenemedim.
Size tanıdık geliyor mu?
346659
kelebek çalısı
19-11-2012, 01:11
Tohumlar filizlendiğinde ne olduklarını göreceğim sanırım. Özellikle 4 numaralı tohumu merak ediyorum, kapsülü yırttığınızda içinde bal gibi yapışkan bir sıvı akıyor.
Yanıtlar için çok teşekkürler.
Buradan yola çıkarak bir tahmin yapıyorum, 4 numaralı tohum Sophora olabilir.
Acil yardımıznıza ihtiyacım var bu tohuları çimlendirmem lazım ancak daha ne olduğunu bilmiyorum. yaprak vs bişe yok elimde sadece yeşil ve kuru tohum var. Tohumun içini çıkarttım. dünyada ender bulunan tür olduğunu biliyorum.. şimdiden herkese teskkür ediyorum..
Acil yardımıznıza ihtiyacım var bu tohuları çimlendirmem lazım ancak daha ne olduğunu bilmiyorum. yaprak vs bişe yok elimde sadece yeşil ve kuru tohum var. Tohumun içini çıkarttım. dünyada ender bulunan tür olduğunu biliyorum.. şimdiden herkese teskkür ediyorum..
üstadlar daha iyi bilir, ben Paulownia'ya benzettim tohumunu.
şu sayfaya bir göz atın.
http://www.agaclar.net/forum/genis-yaprakli-agaclar/203.htm
üstadlar daha iyi bilir, ben Paulownia'ya benzettim tohumunu.
şu sayfaya bir göz atın.
http://www.agaclar.net/forum/genis-yaprakli-agaclar/203.htm
teşekkür ederim ancak Paulownia tohumunda dış yeşil kabuk aynı pamuk kozası gibi belirli yerlerden ayrılmış çizgiler yok..
Muhsin81
19-12-2012, 00:33
Ginkgo biloba (Mabet ağacı)
Tohumcu Nılgun
Sevgili arkadaşlar Müdürümün damadının japonya'dan getirdiği bir sert kabuklu meyve. Japon fıstığı olduğunu söyledi ama internette bununla ilgili bir bilgi bulamadım.
355780
Kabuğu sanki zımparalanmış gibi pürüzsüz ve parlak. Acaba bu tohumları (meyveyi) tanıyan var mı?
Bu çimlenenler hangi bitki acaba? Birden fazla saksıda kendiliğinden çıkınca tohum çimlendirme denemelerimin sonucumu yoksa yabani bir bitki mi anlayamadım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
360818
360819
Mustafa Abdal
10-01-2013, 20:28
Bu çimlenenler hangi bitki acaba? Biden fazla saksıda kendiliğinden çıkınca tohum çimlendirme denemelerimin sonucumu yoksa yabani bir bitki mi anlayamadım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
360818
360819
Tırtıllı yaprak Senecio vulgaris, Diğeride ballıbabalardan olmalı.
Tohumcu Nılgun
10-01-2013, 22:34
Sevgili arkadaşlar Müdürümün damadının japonya'dan getirdiği bir sert kabuklu meyve. Japon fıstığı olduğunu söyledi ama internette bununla ilgili bir bilgi bulamadım.
355780
Kabuğu sanki zımparalanmış gibi pürüzsüz ve parlak. Acaba bu tohumları (meyveyi) tanıyan var mı?
Sayin Muhsin81, bu tohumlar Ginkgo Biloba agacina ait. Turkce Adi: Mabet Agaci. Agaclar Net'te Igne Yaprakli Agaclar Bolumunden bilgi alabilir veya Mabet Agaci adi ile internette arastirip Agac hakkinda daha detayli bilgi edinebilirsiniz. Ben yasadigim ulkede bu agactan cok goruyorum, guzel bir Agac turu. Saygilar...
heyyamola
27-01-2013, 17:29
Dış mekanda bugün görüntülenmiş, çimlenen bitkinin adı nedir?
364790
coskun8553
01-02-2013, 13:47
Bu bitkim henüz çok küçük ama belki resimden ne olduğunu çıkarabilen olur diye paylaşmak istedim
Denizardacan
02-02-2013, 21:49
Sn coşkun8553, sizin bitki sanırım aşkın göz yaşı yavrularından biri.
Sn Heyyamola sizin göstermiş olduğunuz bitkinin de kabak, salatalıkgillerden olma ihtimali var mı acaba:D.
coskun8553
03-02-2013, 13:34
Sn Denizardacan kalanchoe'lerin yaprak kavisleri yukarıya doğru değil mi,baktığım bütün resimlerde öyleler.Benim çiçeğimin bütün yaprakları aşağıya doğru kavis almış,yoksa sonradan mı şekli değişiyor :p
Tohumcu Nılgun
06-02-2013, 03:08
Peyzajcıda gördüğüm yapraklarıda meyve gibi aynı renkte. İthal bir erik türü olduğunu söyledi. Tam olarak kendiside çıkaramadı ama meyveyi yedim erik tadını veriyor ama içide aynı renkte.
Sayin bahtiyar02, evet bu bir erik turu, yasadigim sehirde bu erik agaclarindan park ve cadde kenarlarinda sikca goruyorum. Agacin yapraklari kizilimsi renkte erikleride kiraz kadar veya kirazdan biraz buyukce. Sanirim bu nedenle agaca Cherry Plum Tree ( Kiraz Erik Agaci ) ismini vermisler.
Denizardacan
12-02-2013, 23:20
Sn coşkun 8553,
Benim topraktan mı geldi bilmiyorum bir anda 15-20 tane akşın göz yaşı yavrum olmuş, yalan değil özellikle kaçtığım bir türdü çok yayılıcı olmasından dolayı.
Tüm yavruların yaprakları aşağıya doğru kavisli bendekilerin tabi daha uzman arkadaşlar da görüş bildirirlerse daha iyi olur.
mstfylcn
16-02-2013, 16:37
Bu hangi ağacın tohumudur?
Kışın yapraklarını döken ve Akdeniz ikliminde yetişen bir ağaç olmalı.
Tohumcu Nılgun
17-02-2013, 14:58
Arkadaslar, asagidaki fotografta bir Agacin meyve ve tohumlari var, acaba bu tohumlar ne tohumu?
coskun8553
20-02-2013, 18:52
Emin değilim ama iğde olabilir
coskun8553
20-02-2013, 19:04
Bu hangi bitki ,yardımcı olabilecek olan var mı?
Tohumcu Nılgun
07-03-2013, 13:29
Arkadaslar, bu tohumlar hangi Agacin tohumu?
Disbudak Tohumu.
xamid
Arkadaslar, bu tohumlar hangi Agacin tohumu?
Dişbudak olabilir...
Sevgi Durul
22-03-2013, 13:23
Ornithogalum Arabicum
Bu çimlenen hangi bitkidir? Teşekkürler...
380480
Japon feneri
Hherbul
Bu tohumu merak ediyorum. Gece sefasina benzettim ama degilmis sanirim
Bu tohumu merak ediyorum. Gece sefasina benzettim ama degilmis sanirim
Japon fenerine benzettim...
Bu hangi bitki ,yardımcı olabilecek olan var mı?
Plectranthus australis (Parlak Mustafa) ...
loveforlife
23-03-2013, 12:03
Bu çimlenen hangi bitkidir? Teşekkürler...
380480
Glayöl olabilir mi acaba?
Sevgi Durul
23-03-2013, 22:13
Glayöl olabilir mi acaba?
Glayöl tohumu ekmedim.:)
Ektiğim tohumlar arasında Hollanda zambağı tohumu da vardı, olabilir mi?
loveforlife
23-03-2013, 22:30
Kılıcını çekmiş görünce glayöle benzetmiştim Sevgili Sdurul:) Elbetteki zambakgillerden olma ihtimali de yüksek...
Geçen yıl ben de ekmiştim aynen böyle çıkmıştı.Hollanda zambağı olma ihtimali yüksek.Dibinde de minicik soğan oluşumu başlıyor.
Ortanca saksısında çıkan bu bitkiyi tanıyor musunuz?
ISIRGAN OTU( Urtica dioica)
Tohumcu Nılgun
Nergis saksısından da bunlar çıktı.
Ben mi ektim de hatırlayamıyorum?
Tohumcu Nılgun
26-03-2013, 12:45
Ortanca saksısında çıkan bu bitkiyi tanıyor musunuz?
Sayin hberbul, 1. fotograftaki bitki isirgan otu.
Tohumcu Nılgun
27-03-2013, 19:31
Arkadaslar, bu tohum kozalaklari hangi Agaca ait?
evsizpatiler
02-04-2013, 23:04
Ne ektiğimi inanın hatırlamıyorum. Meşe palamutu mu acaba diye düşündüm ama bu ince yapraklı ne olabilir bu fideler yardımcı olabilecek var mı?:o
Mustafa Abdal
03-04-2013, 00:05
Ne ektiğimi inanın hatırlamıyorum. Meşe palamutu mu acaba diye düşündüm ama bu ince yapraklı ne olabilir bu fideler yardımcı olabilecek var mı?:o
yapraklar sert ve dikenli ise Ilex aquifolium - (Çobanpüskülü) olabilir. ancak yapraklar meşeyede benziyor.
mstfylcn
04-04-2013, 13:46
Bu çimlenen hangi bitki?
Bu çimlenen hangi bitki?
Karagözlü suzan sarmaşığı. (http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/1705-5.htm)
loveforlife
04-04-2013, 19:57
Bu çimlenen hangi bitki?
Akşam sefası olduğunu düşünüyorum.
Artık çimlenmiyor diyerek torfu balkondaki saksıya dökmüştüm. Döktüğüm yerde çimlenen bu bitki nedir acaba? Birden fazla tohum çeşidi olduğu için ne olduğunu bilmiyorum bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.
385709
Bu çimlenen hangi bitki?
Mirabilis jalapa- Akşam sefası
Benim bahçemde de çıkmaya başladı.
http://www.agaclar.net/forum/1130155-post372.htm
muhtemelen önceden ektiğim tohumlardan çıkmış olan bir bitki ama hangisi olduğunu çok merak ettim. unutma beni çiçeği olabilir diye düşündüm ama sizce nedir bu bitkinin türü?
Artık çimlenmiyor diyerek torfu balkondaki saksıya dökmüştüm. Döktüğüm yerde çimlenen bu bitki nedir acaba? Birden fazla tohum çeşidi olduğu için ne olduğunu bilmiyorum bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.
385709
Sanırım Üzüm çekirdeği çimlenmiş.
FiratAtila
09-04-2013, 12:44
Merhabalar, bu minik, fakat gayretle, oldukça hızlı büyüyen arkadaşın hangi türe ait olduğunu merak ediyorum;
Merhabalar, bu minik, fakat gayretle, oldukça hızlı büyüyen arkadaşın hangi türe ait olduğunu merak ediyorum;
Aesculus hippocastanum , At kestanesi olabilir.
Çanakkale'de; kasabamızdaki tarihi Ceneviz Kalesi'nin civarındaki kumsal çorak topraklarda çok güzel kokularıyla açan, çok sevilen ve köy ağzıyla adına ''menekşe'' diye tabir edilegelmiş bu çiçeğin tohumlarından geçen yıl son anda köydeki kadınlardan soruştura soruştura zar-zor temin edebildim..
Bunlardan bu yıl bol fide yetiştirdim..Site bahçesine evdeki balkona ektim..
Belki henüz çok erken ama bu güzel türe aşina olanlar olabilir düşüncesiyle sormak istedim tanıyan var mıdır acaba diye..
ağaçperver
22-04-2013, 18:17
385709
Üzüm/asma filizlenmiş :) :rolleyes:
bonsaicimali
23-04-2013, 14:03
bana meşe gibi geldi ama çoban püskülüde olabilir yapraklarının kenarları iğne gibiyse çoban püskülüdür
antihistaminik
23-04-2013, 18:25
tohum konusunda en aktif yer diye moderatorlerin affina siginarak buraya yaziyorum..
bana uye oldugum avaaz.org dan gelen dayanisma cagrisini paylasmak istedim...ilgilenir paylasirsaniz sevinirim.
Mesaj şöyle:
Bir mega holding dünya çapında gıda stoklarımıza yavaş yavaş el koyuyor ve siyaseti zehirleyerek gezegenin gıdalarının geleceğini ciddi bir tehlike altına atıyor. Monsanto'yu durdurmak için marifetlerini ifşa edip dünyaya hakim olan pençesini söküp atmamız gerekiyor.
Bizi Turuncu Etmen ve DDT gibi zehirlerle tanıştıran kimyasal devi Monsanto'nun süper kârlı bir işi var.
1.Adım: Pestisit (böcek ilacı) ve bunlara dirençli genetiği değiştirilmiş (GD) tohumlar geliştir, tohumları patent altına al, çiftçilerin tohumları saklayıp ertesi yıl tekrar ekmesini yasakla, sonra da gizli ajanları sahaya salarak buna uymayan çiftçileri araştır ve yakaladıkların hakkında dava aç.
2. Adım: Milyonlar harcayarak hükümet makamlarına lobi yap ve siyasi kampanyalara yardım et, Monsanto'nun eski kodamanlarının üst düzey hükümet görevlerine girmelerini sağla ve sonra da düzenlemeleri zayıflatmak ve Monsanto'nun ürünlerini tüm dünya pazarlarına sokmak için bu kişilerle işbirliği yap.
.....
Şu an dünya çapında bir dönüm noktasındayız. Eğer şimdi her birimiz 8₤ tutarında bağış yapma sözü verirsek, siyaseti ve gıdalarımızı Monsanto'nun pençesinden kurtarmak ve hükümetlerimizin holdinglerin esiri olmalarını sona erdirmek amacıyla güçlerimizi birleştirebiliriz. Avaaz söz verilen bağışları ancak gerçek bir fark yaratabilecek miktara ulaşabilirsek tahsil edecek.
detayli bilgi linki de şu:
https://secure.avaaz.org/tr/stop_monsanto_rendloc/?dty
8 TL dese de, ufak da olsa katkim olsun diye ben 4 TL sözü verdim. isteyen istedigi miktarin sozunu verebiliyor.
benim siteyle hicbir organik bagim yok. elçiye zeval olmaz.
saygilar..
not: yukaridaki linkte min 8 TL var bana ilk gelen link şuydu:
https://secure.avaaz.org/tr/stop_monsanto_rendloc/?bSGfTbb&v=24431
ben de anlamadim ..
Merhabalar;
Dün ormanlık alanda bir kaç ağacın iç içe olduğu bir yerde birkaç tane tohum buldum. Ağaçların neler olduğunu ve bu tohumun hangisine ait olduğunu bilmiyorum. Aksi gibi fotoğraf makinem de yanımda değildi. Tohumu şematik olarak çizmeye çalıştım. Orta kısmı yuvarlak sert bir çekirdek, çekirdeğin etrafında ise daire formunda ve kalınlık olarak ince sayılabilecek yapıda bir parça var. Bir nevi UFO görüntüsü var. Tohumun genelinde herhangi bir renk söz konusu değil fakat sanki yanmış ve kül rengine benzer bir renk hakim. Çekirdeği kırdığımda ise üç tane odacık ile karşılaştım. Her birinde ise bir adet kahverenginde tohum mevcuttu. Görsel olmadan biraz zor anlaşılabilir ama belki daha önce karşılaşan veya bilen birileri vardır diye düşünüyorum.
Saygılarımla;
Saksımda kendiliğinden çimlenen bu bitki nedir acaba?
Bir süre sonra ikincisi çıktı yanı başından.
baştan sona fotoğrafları.
Merhabalar;
Dün ormanlık alanda bir kaç ağacın iç içe olduğu bir yerde birkaç tane tohum buldum. Ağaçların neler olduğunu ve bu tohumun hangisine ait olduğunu bilmiyorum. Aksi gibi fotoğraf makinem de yanımda değildi. Tohumu şematik olarak çizmeye çalıştım. Orta kısmı yuvarlak sert bir çekirdek, çekirdeğin etrafında ise daire formunda ve kalınlık olarak ince sayılabilecek yapıda bir parça var. Bir nevi UFO görüntüsü var. Tohumun genelinde herhangi bir renk söz konusu değil fakat sanki yanmış ve kül rengine benzer bir renk hakim. Çekirdeği kırdığımda ise üç tane odacık ile karşılaştım. Her birinde ise bir adet kahverenginde tohum mevcuttu. Görsel olmadan biraz zor anlaşılabilir ama belki daha önce karşılaşan veya bilen birileri vardır diye düşünüyorum.
Saygılarımla;
Sayın Synnada,
Tarifiniz karaçalı (http://agaclar.net/galeri/showimage.php?i=30593) tohumunu çağrıştırdı.
Mustafa Abdal
24-04-2013, 19:57
baştan sona fotoğrafları.
iğne yapraklı bir ağaca benziyor.
Saksımda kendiliğinden çimlenen bu bitki nedir acaba?
Bir süre sonra ikincisi çıktı yanı başından.
Servi, çam veya benzeri birşeydir.
antihistaminik
25-04-2013, 20:14
Sn. Synnada fotolari nasil bir makinayla cekiyorsunuz, cok basarili..
Sn. Synnada fotolari nasil bir makinayla cekiyorsunuz, cok basarili..
Kullandığım makine Canon PowerShot S3 IS, yakın çekimler için ise Raynox markalı makro lens kullanıyorum. Aslında çekilen fotoğraflar foruma eklediğim fotoğraflardan daha büyük ve kaliteli ama foruma eklerken çözünürlük ve boyutta indirgemeler yapıyorum. Ayrıca tripod kullanmayı da ihmal etmiyorum.
antihistaminik
26-04-2013, 20:42
Chenopodium album ( Sirken otu )
Tohumcu Nılgun
arkadaslar bu ne olabilir? saksilarimda bol bol cikiyor. toprakla geldi sanirim. yabani buyuk ihtimal de, ne acaba?
Tohumcu Nılgun
26-04-2013, 21:03
arkadaslar bu ne olabilir? saksilarimda bol bol cikiyor. toprakla geldi sanirim. yabani buyuk ihtimal de, ne acaba?
Chenopodium album ( Sirken otu )
Daha önce de sormuştum fakat cevap alamadığımdan başka bir resim yükleme ihtiyacı hissettim. Bu bitkinin adı nedir acaba? Şimdiden teşekkürler.
sn fchsia açelyaya çok benziyor.:D
Teşekkürler sn kılıçh. Açelya olsa çok sevinirim fakat açelyanın yaprakları daha serttir ve hiç tohum ekmedim :)
Tohumcu Nılgun
07-05-2013, 15:12
Arkadaslar, bu tohumu yaklasik 2-3 m. boyunda caliya benzer bir bitkiden aldim. Beyaz salkim seklinde hos kokulu cicekleri vardi.
Bu tohum ne tohumu acaba?
Bu bitki de benim sansima lale saksimda buyuyor. Ekrani gormeden ancak boyle cekebilmisim. Nedir acaba?
http://m1305.hizliresim.com/19/8/mvuhu.jpg
Bu bitki de benim sansima lale saksimda buyuyor. Ekrani gormeden ancak boyle cekebilmisim. Nedir acaba?
http://m1305.hizliresim.com/19/8/mvuhu.jpg
Bana Solanum nigrum(it üzümü) gibi geldi, çok benziyor.
Bu saksıdaki 3 bitkiden biri benim Kasım ayında ektiğim at kestanesi.. Çimlenip gelişerek bize dünyaları verdi. Diğer ikisi de balkondaki zeytin ağacımın dibinde çıktı rüzgardan hediye.. Sokağımızda bol miktarda ıhlamur ve erik ağacı var acaba bu fidancıklar ıhlamur ve erik olabilir mi? Bu kadar şanslı olabilir miyiz?
Arkadaki erik
Soldaki ıhlamur
Teşekkürler h_dogan
Bu saksıdaki 3 bitkiden biri benim Kasım ayında ektiğim at kestanesi.. Çimlenip gelişerek bize dünyaları verdi. Diğer ikisi de balkondaki zeytin ağacımın dibinde çıktı rüzgardan hediye.. Sokağımızda bol miktarda ıhlamur ve erik ağacı var acaba bu fidancıklar ıhlamur ve erik olabilir mi? Bu kadar şanslı olabilir miyiz?
Arkadaki erik soldaki de ıhlamura benziyor.
coskun8553
10-05-2013, 17:10
Arkadaki Erik, Öndeki ya Ihlamur ya da Yabani Fındık
coskun8553
10-05-2013, 17:26
Bu büyük olanlar hangi çiçek acaba ?
Lablab - loveforlife
402368
coskun8553
10-05-2013, 17:27
Bunlar hangi çiçek öğrenebilir miyim acaba ?
Akşam Sefası - loveforlife
402369
coskun8553
10-05-2013, 17:27
Bu kelebek gibi olanlar hangi çiçek acaba ;)
Gündüz Sefası
402370
Cinaragaci
10-05-2013, 20:08
Sedir Ağacı ama hangi sedir ? Ben Himalaya olduğunu tahmin ediyorum . Sizce ?
Cinaragaci
10-05-2013, 20:12
Cercis siliquastrum (Erguvan)
coskun8553
10-05-2013, 20:30
Sedir Ağacı ama hangi sedir ? Ben Himalaya olduğunu tahmin ediyorum . Sizce ?
Atlas Sediri olabilir
Bu hangi ağaca ait acaba ?
Muhtemelen erguvan ağacının tohumudur.
Çilek saksımda çimlenen bu bitkiyi penstemona benzettim.. Ama üç parmak kadar penstemon olur mu?
Kırmızı çiçekli çileğim ölmüştü, o canlandı sandım ama yapraklar ve çiçek başka bir bitki.. Yardımızı rica ediyorum. :)
kelebek çalısı
11-05-2013, 20:54
Çilek saksımda çimlenen bu bitkiyi penstemona benzettim.. Ama üç parmak kadar penstemon olur mu?
Kırmızı çiçekli çileğim ölmüştü, o canlandı sandım ama yapraklar ve çiçek başka bir bitki.. Yardımızı rica ediyorum. :)
Ben Mimulus çiçeğine benzettim ama çok emin değilim.
Teşekkür ederim Sn. Kelebek çalısı..
Dediğiniz gibi galiba benim Mimulus çiçeğim var. Yapraklarını benzetemedim ama henüz küçük belki bu yüzden.. Takip edeyim, meraktayım..
loveforlife
11-05-2013, 21:41
Bu büyük olanlar hangi çiçek acaba ?
402368
Lablab (http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/2035.htm)
loveforlife
11-05-2013, 21:42
Bunlar hangi çiçek öğrenebilir miyim acaba ?
402369
Akşam sefası
loveforlife
11-05-2013, 22:16
Öyle çok tohum ektim ki! Bunun adı silinmiş. Ne olduğunu bilemedim. İşin ilginci daha torftayken çiçek açmaya başladı...
403066
403067
Cinaragaci
12-05-2013, 07:34
teşekkür ederim Sn coskun8553 ve Sn Xamid
Mustafa Abdal
12-05-2013, 18:00
Öyle çok tohum ektim ki! Bunun adı silinmiş. Ne olduğunu bilemedim. İşin ilginci daha torftayken çiçek açmaya başladı...
403066
403067
Büyük ihtimalle ektiklerinizden biri değildir. Yem için yetiştirilen yonca türüne benziyor.
loveforlife
12-05-2013, 20:27
Büyük ihtimalle ektiklerinizden biri değildir. Yem için yetiştirilen yonca türüne benziyor.
Ektiklerimden biri olduğuna eminim. Çünkü torfum steril ve her saksıya ayrı tohum ektim. Çemen olabilir diye düşündüm şimdi...
Merhabalar,bu çimlenenler ne fidesi?
403725
gülcicek
17-05-2013, 23:20
bu tohumu tanıyan varmı arkadaşlar.405790 almanyadan gelen bir çiçek tohumu bu kese içinde 3-4 tane tohum var ektim henüz çimlenme olmadı adını öğrensem iyi olacak teşekkürler
gülcicek
19-05-2013, 22:46
arkadaşlar hiç gören bilen yokmu :( yorum yapan yok
loveforlife
20-05-2013, 09:06
arkadaşlar hiç gören bilen yokmu :( yorum yapan yok
Net bir fotoğraf yüklerseniz yardımcı olmamız kolaylaşır...
Sn. hdogan'ın bebekken ıt uzumune benzettıgı bıtkı bu hale geldı. Sımdı neye benziyor?
http://o1305.hizliresim.com/19/n/n8uyy.jpg
gülcicek
21-05-2013, 19:38
arkadaşlar bu tohum hangi çiçege ait bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum ektim ama çimlenmedi çiçek tohumu oldugundan eminim ama ismi lazım yardımlarınız için ço teşekkürler şimdiden:)4
07934
gülcicek
21-05-2013, 19:39
bir kese içinde 3-4 tane tohum var üsttekiler keseli hali alttakileri çıkmış hali
Tohumcu Nılgun
21-05-2013, 19:58
bir kese içinde 3-4 tane tohum var üsttekiler keseli hali alttakileri çıkmış hali
Sayin gulcicek,
eklediginiz fotograflar net olmadigi icin ne tohumu oldugunu tahmin etmek cok zor.
Tohumlarin daha net fotograflarini eklermisiniz? :)
gülcicek
21-05-2013, 23:17
Sayin gulcicek,
eklediginiz fotograflar net olmadigi icin ne tohumu oldugunu tahmin etmek cok zor.
Tohumlarin daha net fotograflarini eklermisiniz? :)
sanırım fotograf makinesinden kaynaklanıyor net yapamıyorum fotografları ama bu tohumla ugraşan arkadaşlar net olmasada anlayabilir diye düşünmüştüm :( daha iyi fotograf makinesi bulup yüklerim ilerki zamanlarda
onur eyyüpoğlu
27-05-2013, 17:37
Arkadaslar, bu tohumu yaklasik 2-3 m. boyunda caliya benzer bir bitkiden aldim. Beyaz salkim seklinde hos kokulu cicekleri vardi.
Bu tohum ne tohumu acaba?
Ben güvey fenerine benzettim ama rengi bi tuhaf geldi. Sizi yanıltmak istemem ama sadece rengi biraz koyu yoksa güvey fenerine tıpatıp benziyor.:o
Özgür Çifci
28-05-2013, 14:38
Netten Petunya resimlerine bakınca yaprakları benzemiyor gibi geliyor bana, bakalım çimlenmişken kıyamadık yolmaya ne olduğundanda emin olmadan bakıyoruz şimdilik :)
Yaprakları Kuşlar tarafından tartaklanınca Göz önündeki mutfak balkonuma gizledim onu :D :D
bunlar yabani ot maalesef
http://4.bp.blogspot.com/-5WlsPmiXaCY/TYIO7XeON5I/AAAAAAAAAgA/hakREdnkq7I/s1600/Petunia%2BSeedling.jpg
buna benzemesi lazım
Özgür Çifci
28-05-2013, 14:55
teşekkür ederim ilginiz için, bizim tohumlar öldü bu durumda :)
bay tömürcek
28-05-2013, 14:57
Sn. s-bilgeye katılıyorum bunlar yabani ot. Ya ektiğiniz tohumlar çıkmadı topraktaki ot tohumları yeşerdi ya da o tohumlardan bunlar çıktı. Malesef bu paket tohumlara güven olmuyor.
petunya güneş alan bir yerde bol nemle daha rahat çimleniyor. toprağı ıslak tutmaya çalışın tohumlar çok bayat değilse çıkacaktır. 2-3 hafta sürebilir
Özgür Çifci
28-05-2013, 15:05
neyse sağlık olsun, deneme yanılma yöntemi ile deniyoruz amatörce işte . işin iyi olan tarafı zaten boş saksı lazımdı :D :D
petunya toz tohum olduğu için ince kumla karıştırıp tuzlukla ekilince daha iyi sonuç alınıyor. üstünü örtmeyip sadece bastırmak lazım. çok sıkışık olursa da cımbızla seyreltmek lazım. yoksa gövdeleri çok cılız kalıyor
bay tömürcek
28-05-2013, 15:08
neyse sağlık olsun, deneme yanılma yöntemi ile deniyoruz amatörce işte . işin iyi olan tarafı zaten boş saksı lazımdı :D :D
Herşeyin iyi yönünden bakmanız ne güzel :D Çıkmadı diye üzülmekten boş saksı lazımdı zaten deyip sevinmek en güzeli :D Sizi tebrik ettim :D
aslında en güzeli mevsimlikleri üç kuruşa fidanlıklardan almak.
Özgür Çifci
28-05-2013, 15:11
teşekkür ederim :D parayla satın alınabilicek hiç birşey üzemez beni :D
Özgür Çifci
28-05-2013, 15:12
petunya toz tohum olduğu için ince kumla karıştırıp tuzlukla ekilince daha iyi sonuç alınıyor. üstünü örtmeyip sadece bastırmak lazım. çok sıkışık olursa da cımbızla seyreltmek lazım. yoksa gövdeleri çok cılız kalıyor
bu önemli bir bilgi not defterime kayıt aldım teşekkürler ;)
saksımın birinden böyle bir bitki filizlendi, ne olduğunu merak ettiğimden biraz büyümesini bekledim
bu bir çiçek mi yoksa öylesine yabani bir bitki mi?
411549
bay tömürcek
29-05-2013, 21:24
Yabani ot. Ama şimdi aklıma gelmedi adı.
İri yapraklı fesleğen (reyhan)
üzüm 'e teşekkürler
bu resimdeki bitki nedir ? marulumsu,kokulu yaprakları var
412060
bir önceki mesajımdaki bitkiyi tanıyan çıkmadı galiba
peki bu nedir bilen var mı?
açık renk küçük yapraklı olan gül , büyük yapraklı olanı soruyorum
413661
Arkadaşlar bu tohum ne tohu mu?
Arkadaşlar bu tohum ne tohumu?
Hurma çekirdeği (tohumu).
Mustafa Abdal
06-06-2013, 07:29
bu nedir acaba?
Akşam sefası - Mirabilis jalapa (http://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/5129.htm)
venompd26
06-06-2013, 10:27
arkadaşlar bu bitki nedir acaba?
Selahattin Yılmaz
06-06-2013, 10:31
teşekkürler bay tömürcek
adını bilmesem de işime yarayacak bir şey olmadığını bilmek yeter
peki bu resimdeki bitki nedir ? marulumsu yaprakları var
412060
Tohuma kalkmış ıspanağa benziyor.
Selahattin Yılmaz
06-06-2013, 10:35
bir önceki mesajımdaki bitkiyi tanıyan çıkmadı galiba
peki bu nedir bilen var mı?
açık renk küçük yapraklı olan gül , büyük yapraklı olanı soruyorum
413661
Horoz ibiği...
sevgili rion 1156 nolu mesajdaki ot bence hardal otu.
Mustafa Abdal
06-06-2013, 19:04
arkadaşlar bu bitki nedir acaba?
Plumeria resimleri ile yapraklarını karşılaştırabilirmisiniz. Biraz flu çıkmış.
venompd26
06-06-2013, 20:01
karşılaştırdım ama maalesef değil, bendeki çiçek açmıyo
bana cevap olarak verilen otların resimlerine baktım netten ancak benzemiyorlar ne yazıkki
yine de teşekkür ederim cevap veren herkese
ciceksever70
09-06-2013, 10:45
Bu cimlenen nedir? Tesekkürler.
ciceksever70
09-06-2013, 10:46
Bu cimlenen bitkinin adi nedir? Tesekkürler.
ciceksever70
09-06-2013, 10:47
Bu bitkinin adi nedir? Tesekkürler.
gülcicek
09-06-2013, 13:45
Netten Petunya resimlerine bakınca yaprakları benzemiyor gibi geliyor bana, bakalım çimlenmişken kıyamadık yolmaya ne olduğundanda emin olmadan bakıyoruz şimdilik :)
Yaprakları Kuşlar tarafından tartaklanınca Göz önündeki mutfak balkonuma gizledim onu :D :D
syn.özgür çiftçi bu bitkiye sirken derler bizim burda boşa emek çekmişsiniz
Laurus sp.
Defne
Düzeltme: Ağacı kokusundan ötürü bir Mersin kultivarı zannettim, ancak tohumu Celtis australis'e benziyordu. Gel kör ki; defne yapraklarının kokusundan bahseden bir makale okumamla yaptığım araştırmada ağacın türü bu defa kesin olarak belli oldu. Karışıklık için özür dilerim.
Düzeltme: Ağacın türü yaprakları ezince çıkan güçlü kokudan belli oldu.
İlk iki resimdeki fidanı doğada bu halde buldum. Kökü fındığa benzer bir tohuma bağlı.
Fidanın tohumu fidanı bulduğum yerde büyüyen iki metre boyunda bir ağaçcığa ait. Resimdeki meyveler yeni oluşuyor; yeşil ve üzerileri çilli. Geçen yıldan dalda kalmış olanlar ise küresel, mat siyah ve pürüzsüz (buruşmamışlar). Siyah meyvelerden çıkan tohum yarım santimetre çapında, meyveler de ondan biraz daha büyük. Tohumları ele yağlı geliyor.
diğer paylaştığım resimlere cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim ama doğru tahminler olmadı ne yazıkki. söylenenlerle karşılaştırdım benzemiyor.
bu da başka bir tane ne olduğunu bilmiyorum, umarım tanıyan biri çıkar :confused:
416924
Elettaria Cardamomum
Kakule
üzüm
Sayın Synnada,
Yanılmıyorsam kakule (http://www.agaclar.net/forum/tibbi-itri-boyar-aromatik-bitkiler/20318.htm).
saksımın birinden böyle bir bitki filizlendi, ne olduğunu merak ettiğimden biraz büyümesini bekledim
bu bir çiçek mi yoksa öylesine yabani bir bitki mi?
...
Su biberi (Polygonum sp.) olabilir.
teşekkürler bay tömürcek
adını bilmesem de işime yarayacak bir şey olmadığını bilmek yeter
peki bu resimdeki bitki nedir ? marulumsu yaprakları var
...
İri yapraklı fesleğene (reyhana) benzettim. Yaprakları kokulu mu?
İri yapraklı fesleğene (reyhana) benzettim. Yaprakları kokulu mu?
evet, tamam bu bitkimin cevabını almış oldum çok teşekkürler üzüm
Ekmeden önce iki çeşit tohumu bilgi bankasına katkı olması maksadıyla eklemek istedim.
Cardiocrinum giganteum
418115
Sciadopitys verticillata
418116
;)
loveforlife
17-06-2013, 23:47
Ekinezya
SDurul
Tohumdan yetiştirdiğim bu bitkilerin ne olduğunu hatırlayamıyorum. Şaşırtmalarını da yaptım. Oldukça sağlıklılar ama çiçek açmak gibi bir eğilimleri yok henüz... Çok yıllık bir bitki olabileceğini düşündüm bu nedenle.
418575
418576
loveforlife
17-06-2013, 23:51
Yine isimleri silinen bitkilerimden biri. Tohumdan yetişti. Oldukça keyifli büyüyor. Patlıcana benziyor gibi ama patlıcan değil. Bu bitkiyi tanıyabildiniz mi?
Teşekkür ederim...
418580
Sevgi Durul
17-06-2013, 23:53
Tohumdan yetiştirdiğim bu bitkilerin ne olduğunu hatırlayamıyorum. Şaşırtmalarını da yaptım. Oldukça sağlıklılar ama çiçek açmak gibi bir eğilimleri yok henüz... Çok yıllık bir bitki olabileceğini düşündüm bu nedenle.
418575
418576
Bu, ekinezya sanırım.
Daha önce de birkaç defa sormama rağmen cevap alamadım ne yazık ki... Belki biraz daha büyümüş haline bir cevap bulabilirim. Bu bitki nedir acaba?
netten bulduğum bilgilere göre bu sanıyorum horoz ibiği ama otu ve çiçeği diye 2'ye ayrılıyor anladığım kadarıyla.çiçek açanı mı açmayan mı bilen varsa bilgilendirirse sevinirim
419154
419155
tomurcuk değil mi ki üzerinekiler
Teşekkür ederim sayınxamid
Asma fidesi "Üzüm"
Tohumdan çimlendirdiğim bu bitkinin adı nedir?
419907
Tohumdan çimlendirdiğim bu bitkinin adı nedir?
419907
Üzüm bitkisi
netten bulduğum bilgilere göre bu sanıyorum horoz ibiği ama otu ve çiçeği diye 2'ye ayrılıyor anladığım kadarıyla.çiçek açanı mı açmayan mı bilen varsa bilgilendirirse sevinirim
419154
419155
Tepedeki çiçeği zaten. Gösterişli çiçekleri yok ama püskül şeklinde olduğu için hepsi bir arada güzel görünüyor. Çiçeksizi yani püskülü olmayanı daha görmedim yabanilerinin de süs bitkisi olarak kullanılanın da püskülü var.
Üzüm bitkisi
Teşekkür ederim sayın xamid. :)
Asma fidesi olduğuna emin olamıyorum, bir çok yerde çimlenmiş..
419940
419941
sn.sudenur,evet onlar üzüm.bende ekmiştim tıpkı böyle çimlendiler.
Arkadaşlar saksıya çekirdek atmayı severim yediğim meyvelerin çekirdeklerini saksılara eker yetişmesini beklerim :)
Saksımdan böyle bir ağaç çıktı ve ne ağacı olduğunu bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler...
Fotoğraf 1:
423879
Fotoğraf 2:
423881
Fotoğraf 3:
423880
Fotoğraf 4:
423882
Fotoğraf 5:
423884
Malta eriği mi bu?
Hayır karıştırıyorsun 1 TL o :D:D:dilli:
coskun8553
11-07-2013, 11:00
424992
Bu bitkinin ismini öğrenebilir miyim acaba,bir ağaç çeşidi mi yoksa yabani bir ot mu ?
coskun8553
11-07-2013, 11:02
424993
Küçükken altınçileğe benzettiğim bu bitki büyüyünce değişik bişey oldu. Bu nedir acaba ?
424992
Bu bitkinin ismini öğrenebilir miyim acaba,bir ağaç çeşidi mi yoksa yabani bir ot mu ?
Sayın coskun8553; bu bitkinin botanik ismini bilmiyorum ama, rahmetli babaannem bostan otu derdi. Toplayıp borani yapardı çokta lezzetli olurdu. Şimdi benim bahçemde de çıkıyor ama ben çıkartıp atıyorum. Büyümesine izin verildiğinde de bir fidan büyüklüğüne ulaşıyor.
coskun8553
11-07-2013, 14:55
Bostan otu olduğunu sanmıyorum sayın Sevgi ama yinede cevap yazdığınız için teşekkürler
Tohumcu Nılgun
11-07-2013, 16:39
424992
Sayin coskun8553,
ismini sordugunuz bitkinin adi Sirken otu. Yabani bir bitkidir, pisirilerek ve cig olarak bazi yorelerde tuketilir.
Cinaragaci
17-07-2013, 09:49
Yuvarlak içine aldığım bitki ne olabilir ?
Cinaragaci
17-07-2013, 09:50
Bu Bitki ne olabilir ?
Bu Bitki ne olabilir ?
Yaprak yapısı erguvan ağacınınkine benziyor..
coskun8553
17-07-2013, 18:38
Bu çimlenenler altın çilek mi acaba ?
427193
427194
427195
427196
Evet Altın Çilek... Ben de ekmiştim oradan biliyorum... :)
coskun8553
17-07-2013, 23:16
Evet Altın Çilek... Ben de ekmiştim oradan biliyorum... :)
Çok teşekkür ederim sayın NaciG bende altın çilek olduğunu düşünüyodum. Çünkü kaplarına tohumlarını ekmiştim ama geç çıktılar.Bütün mahalleye dağıtırım artık ;)
Cinaragaci
18-07-2013, 09:07
Xamid Bey teşekkür ederim bende erguvan diye düşündüm ama emin olamadım , erguvan tohumu ekmiştim .
Bu resimdeki sağ üst köşedeki hangi bitki olabilir acaba ?
coskun8553
18-07-2013, 13:15
Biraz saçma gelebilir ama çaya benzettim :p
Tohumcu Nılgun
18-07-2013, 17:11
Xamid Bey teşekkür ederim bende erguvan diye düşündüm ama emin olamadım , erguvan tohumu ekmiştim .
Portakal, Limon, Mandalina da olabilir.
Cinaragaci
19-07-2013, 09:25
çay olması imkansız :) ama cevap vermek için zaman ayırdığınız için teşekkürler Coşkun bey , Nilgün hanıma katılıyorum turunçgillerden olduğunu tahmin ediyorum elma ve limon ekmiştim . Bunlardan biri diye tahmin ediyorum . Mandalina portakal ekmedim . Limon olabilir mi ? Bu arada Nilgün hanımada teşekkür ederim zaman ayırıp cevapladığı için .
Elaeagnus angustifolia
Kuş İğdesi
copur 09
Not: Resimdekiler Temmuz ayında toplanan olmamış meyveler.
Ağaç daha çok zeytine benziyor-fotoğrafını çekemediğim için özür dilerim; ama dalları uzayınca aşağı doğru sarkıyor ve daha seyrek yapraklı. Meyveler tatsız, yağsız. Ne olduğunu bilmediğim meyveleri cidden ağzıma atmamalıyım.
Cevabınız için teşekkürler.
Ailanthus altissima
Cennet Ağacı
sakdag
Not: Ağacın yerel isimleri Kokar Ağaç, Andref, Yaban Cevizi
Bir yol kenarında buldum, ağacı belirleyemedim. Rüzgarla sürüklenmiş olabilir.
copur 09
28-07-2013, 08:26
Sayın Fcı, tohumunuz İğde ağacının olmamış meyvesi. Sonbaharda kabuğunu kolayca soyduktan sonra yemeyi deneyin.
Bir yol kenarında buldum, ağacı belirleyemedim. Rüzgarla sürüklenmiş olabilir.
Ailanthus altissima (cennet ağacı) ağacının tohumları. Yerel olarak kokar ağaç, andref, yaban cevizi (cevizle hiç alakası olmamasına rağmen) gibi isimlendirmeleri de vardır.
muhammed3450
04-08-2013, 00:58
ilk başta limon zannetim çünkü limon gibi kokuyo internette araştırdım bulamadın arkadaşlar adını bilmiyorum bilgisi olan varmı
bunları geçen gün soğanlı bir bitkiden aldım, ama bitkiyi tanıyamadım.
bunlar tohummu? tohumsa ne tohumu?
Telefon ile resim yukleyemedim sanirim
benim mesaj kaynadı galiba arkadaşlar.
Bu park ve bahçelerde süsleyen çiçekleri katır tırnağına benzeyen bir süs bitkisi benim evde şu an var saksıda ama bede ismini bilmiyorum.
Tohumcu Nılgun
12-08-2013, 13:24
Tesbih Cicegi (Canna indica) tohumuna cok benziyor.
Teşekkür
ederim Tohumcu Nılgun, bitkilerin boyu çok uzundu, üzerinde az miktarda
tohum vardı bende aldım.. yanıtınız için teşekkürler.
Bilen var mı bu çimlenen bitki nedir?
hoşkıran /sirken
cevap: yağmur
çok teşekkürler
Bu çimlenen bitki ne olabilir?
Taşınma esnasında her şey karıştığı gibi saksılara sokuşturulmuş bol bol meyve çekirdeği var...Bu ikisini bilemedim...
Bilen var mı bu çimlenen bitki nedir?
Bir fikri olan yok mu acaba?
Arkadaşlar bu ince belli palmiye ağacının üzerinde siyah salkım üzüm gibi taneler vardı bunlar tohum mu acaba ? eğer tohumsa şimdi toplama zamanı mı ?
bunlar tohum mu bilen bir arkadaş yok mu ?
bunlar tohum mu bilen bir arkadaş yok mu ?
Sertse tohumdur, fi tarihinde ben palmiyenin altından toplayıp evdeki saksıya ekmiştim, filizlenmişti. Ne zaman toplamıştım, hangi mevsimde ekmiştim hatırlamıyorum.
Topladığınız tohumların kabuklarını soyup su dolu bir bardağa atın, dibe çökenler sağlam, su yüzeyine çıkanlar çürüktür.
Sertse tohumdur, fi tarihinde ben palmiyenin altından toplayıp evdeki saksıya ekmiştim, filizlenmişti. Ne zaman toplamıştım, hangi mevsimde ekmiştim hatırlamıyorum.
Topladığınız tohumların kabuklarını soyup su dolu bir bardağa atın, dibe çökenler sağlam, su yüzeyine çıkanlar çürüktür.
teşekkürler :)
Tohumları toplama tarihini bilmem lazım üzerinde binlerce var. Eğer şimdi zamanı değilse zebil olmasınlar
Bakırköy sahilde gezinirken yerde bulduğum,ama kafamı yukarı kaldırıp baktığımda hangi ağaçtan düştüğünü anlayamadığım bu tohum ne tohumudur?
difenbahya
24-08-2013, 21:48
Bu bitkinin adı nedir?
Bakırköy sahilde gezinirken yerde bulduğum,ama kafamı yukarı kaldırıp baktığımda hangi ağaçtan düştüğünü anlayamadığım bu tohum ne tohumudur?
Gladiçya (Gleditsia triacanthos) olabilir...
difenbahya
24-08-2013, 23:08
bu kaktüs cinsinin adı nedir?
loveforlife
24-08-2013, 23:17
Sorunuzu yanlış yerde sorduğunuz için bu şekilde yanıt alamazsınız. Doğru başlıkta sorduğunuz takdirde yardımcı olan arkadaşlar mutlaka olacaktır...
http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/4577.htm
Opuntia subulata
Bu çimlenen bitki hünnap mıdır?
438739
Sevgi Durul
05-09-2013, 09:20
Bu çimlenen bitki hünnap mıdır?
438739
Dikenleri de olduğuna göre kesinlikle, hünnap.
kendiliğinden çimlenen bu bitki nedir arkadaşlar?
teşekkürler şimdiden.
altintasna
21-09-2013, 21:32
Duta benzettim ben =)
mega_warrior
09-10-2013, 10:32
Ya arkadaşlar ne yaparsam yapayım hiç bir yerde konu açamıyorum ondan dolayı sorumu burayı yazmayı uygun buldum lütfen kusura bakmayın. Ben üniversite dolayısıyla Ankara'da yım yurtta kalıyorum.Yazın eve dönmeden önce kaktüsü balkonda unutmuştum döndüğümde içinde bir filiz gördüm ne olduğunu bilmiyorum.Belki çimlenir umuduyla zeytin, limon, portakal, kiraz, hurma belki de erik çekirdeği bile atmış olabilirim.Resimlerini koyuyorum bunun hangi filiz olduğunu yorumlayabilir misiniz? Ayrıca bol bol maden suyuda döküyorum 2-3 günde bir yarım şişe döküyorum.Sizce doğru mu yapıyorum? Daha yavru olduğundan daha çok mineral almalı gibi düşündüm. Teşekkürler.
Ya arkadaşlar ne yaparsam yapayım hiç bir yerde konu açamıyorum ondan dolayı sorumu burayı yazmayı uygun buldum lütfen kusura bakmayın.
Yeni üyeler 1 mesaj yazmadan neleri, neden yapamaz? (http://www.agaclar.net/forum/sik-sorulan-sorular-forum-kullanma-kilavuzu/17840.htm)
http://www.agaclar.net/forum/attachments/bitki-veritabani-www-agaclar-org/446848d1381307033-2013-10-09-11.07.59.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachments/bitki-veritabani-www-agaclar-org/446849d1381307033-2013-10-09-11.08.05.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachments/bitki-veritabani-www-agaclar-org/446850d1381307033-2013-10-09-11.08.09.jpg
Göremediğimiz için cevap yazamıyoruz.
Fotoğrafları foruma yükleyin
Forumdaki yazıları destekleyen fotoğraflar, mutlaka foruma yüklenmelidir. (70 k sınırı var) Dışarıdan verilen bağlantılarla gösterilen fotoğraflar, zaman içinde sorun yaratabilir. Bağlantılar bozulması nedeniyle fotoğraflar görünmez ve bu nedenle yazı anlamsızlaşırsa, yazının tümü silinebilir. Üzerinde yazı yazan fotoğraflar, animasyon özelliği olan gifler mesaj alanına eklenmemelidir.
Ek bilgi için:Foruma fotoğraf nasıl yüklenir? (http://www.agaclar.net/forum/forum-kullanma-kilavuzu-bazi-sorularinizin-cevaplarini-burada-bulabilirsiniz/6256.htm)
Dikkat: Fotoğrafları neden foruma yüklemelisiniz? (http://www.agaclar.net/forum/forum-kullanma-kilavuzu-bazi-sorularinizin-cevaplarini-burada-bulabilirsiniz/6257.htm)
Foruma yüklenmediği için görünmeyen fotoğraflar (http://www.agaclar.net/forum/forum-kullanma-kilavuzu-bazi-sorularinizin-cevaplarini-burada-bulabilirsiniz/24488.htm)
agaclar.net Forum Kuralları (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11)
mega_warrior
09-10-2013, 15:21
Yeni üyeler 1 mesaj yazmadan neleri, neden yapamaz? (http://www.agaclar.net/forum/sik-sorulan-sorular-forum-kullanma-kilavuzu/17840.htm)
Göremediğimiz için cevap yazamıyoruz.
agaclar.net Forum Kuralları (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11)
Başka bir konuya koymuştum ondan sistem kabul etmedi sonra o konudan bu konuya link vererek resimleri koydum bir süre sonra silinmiş kusura bakmayın.Fotoğrafları yeniledim.
Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.
kendiliğinden çimlenen bu bitki nedir arkadaşlar?
teşekkürler şimdiden.
Kesinlikle dut :)
Tohumcu Nılgun
09-10-2013, 18:29
Ya arkadaşlar ne yaparsam yapayım hiç bir yerde konu açamıyorum ondan dolayı sorumu burayı yazmayı uygun buldum lütfen kusura bakmayın. Ben üniversite dolayısıyla Ankara'da yım yurtta kalıyorum.Yazın eve dönmeden önce kaktüsü balkonda unutmuştum döndüğümde içinde bir filiz gördüm ne olduğunu bilmiyorum.Belki çimlenir umuduyla zeytin, limon, portakal, kiraz, hurma belki de erik çekirdeği bile atmış olabilirim.Resimlerini koyuyorum bunun hangi filiz olduğunu yorumlayabilir misiniz? Ayrıca bol bol maden suyuda döküyorum 2-3 günde bir yarım şişe döküyorum.Sizce doğru mu yapıyorum? Daha yavru olduğundan daha çok mineral almalı gibi düşündüm. Teşekkürler.
Buyuk ihtimalle yabani bir ot cunku filiz ciliz gorunuyor.
Agac tohumunun filizi olsaydi, yaprak ve govde biraz daha kalinca olurdu.
Marulun ilk filizlenisine de cok benzettim.
Keske fotograflar biraz daha net olsaydi. :(
mega_warrior
09-10-2013, 20:14
Buyuk ihtimalle yabani bir ot cunku filiz ciliz gorunuyor.
Agac tohumunun filizi olsaydi, yaprak ve govde biraz daha kalinca olurdu.
Marulun ilk filizlenisine de cok benzettim.
Keske fotograflar biraz daha net olsaydi. :(
Anladım sonra yine çekip koymaya çalışırım zamanım yokta peki bu otları beslememin kaktüse bir zararı olur mu **** bana?Yani eğer doğaya zararlı bir otsa koparırım gider.
Doğaya zararlı ot, nasıl birşey?
mega_warrior
13-10-2013, 21:26
Doğaya zararlı ot, nasıl birşey?
Şunu demek istedim.Şimdi öncelikle bu konular hakkında 0 bilgim olduğunu söyleyeyim.Asıl belirtmek istediğim şu tarlada çıkan yabani otlardı.İnsanlar onlardan sürekli klurtulmaya çalışıyor diye öyle söyledim.
Bitki hakkında başka bir görüşü olan varsa belirtirse memnun olurum.
Şunu demek istedim.Şimdi öncelikle bu konular hakkında 0 bilgim olduğunu söyleyeyim.Asıl belirtmek istediğim şu tarlada çıkan yabani otlardı.İnsanlar onlardan sürekli klurtulmaya çalışıyor diye öyle söyledim.
Bitki hakkında başka bir görüşü olan varsa belirtirse memnun olurum.
Yıllardır (doğduğumdan beri), köyde yaşıyorum. Bence otunuz bu haliyle oldukça sevimli görünüyor.Baktınız saksıdaki diğer bitkiyi bastırıyor, koparın gitsin.Çünkü bitkinizin ihtiyacı olan su ve besini, ondan önce hüüüp diye çekiverir.
Merhaba, hipotes çiçeğinin saksısında kendiliğinden çıkan bu filiz ne filizi çok merak ettim. Baya kalın bir gövdesi var. Koparmaya kıyamadım. Tüylü ve dikenli bir yapısı var. İnşallah ot değildir.
Merhaba, hipotes çiçeğinin
saksısında kendiliğinden çıkan bu filiz ne filizi çok merak ettim. Baya
kalın bir gövdesi var. Koparmaya kıyamadım. Tüylü ve dikenli bir yapısı
var. İnşallah ot değildir.
bence ot:) bizim bahçede özellikle kumlu bir köşede kendi kendine çıkıp kocamaaan bir diken olarak kalıyor öylece, ama adını bilmem..
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.