PDA

View Full Version : nuripasha / zelkova

nuripasha
19-12-2008, 20:51
merhaba,
bonsai sanatina yeni ilgi duyanlardanim.forumda bonsai hakkinda tecrubeli arkadaslarin olmasi sevindirici.bir yapi marketten aldigim bonsaim ile ilgili bazi tavsiyeler rica ediyorum.
oncelikle agacin on gorunusu hangi taraf olmali tam karar veremedim.
iki gorunusun resmini ekliyorum.
agaci yeni aldigim daha genis bir saksiya tasimak istiyorum.
bu sirada bir miktar kok budamasi yapmak istiyorum, uygun donem midir?
agacin dal yapisi tamamlanmis gorunmekle beraber dal budamasi da yapilmali mi?
sorularim simdilik bu kadar.yardimci olacak arkadaslara simdiden tesekkurler.

selamlar,
nuri

tourkana
19-12-2008, 22:13
Kök budaması ve yeni saksıya geçiş için şubat ayını öneririm, eğer kök budaması yapmadan daha büyük saksıya geçirmek isterseniz şimdi yapılmasında bir sorun olmaz.
Ancak ağaçlarınıza biraz daha güzel ve değişik bir form verilebilir, farklı açılardan da fotograf eklerseniz yardımcı oluruz.

gönder
21-12-2008, 08:08
Merhaba ağacınız çok hoş gözüküyor ama sayın Tourkana'nın da dediği gibi farklı açılardan fotoğraflar olursa mutlaka fikirler çıkacaktır.Ama fotoğraf alırken mutlaka arka fon düz olmasını öneririm.Çünkü arka fondaki karışıklık detayları yok ediyor.

Kolay gelsin

nuripasha
25-12-2008, 12:35
merhaba,
cevaplar icin tesekkurler.tavsiyeniz uzere kok budamasini subat birakacagim.
ama saksiyi degistirmek icin subati bekleyemedim.
yeni saksida bonsaimin resimlerini ekliyorum.
temel olarak suanda agacimi sorunsuz olarak yasatmak bana yeterli geliyor.
dolayisiyla dal budamasi icin birsey dusunmedim.sizlerin bu konuda tavsiyesi olursa sevinerek degerlendiririm.
bu arada sadece sulamayla yeni filizler cikmaya basladi.

reb
11-02-2009, 12:46
dibi etrafındaki yeşil kısım yosun, değil mi?

AyhanMoran
11-02-2009, 14:31
Kusura bakmayın ama ben daha yeniyim merak ettim dibindeki yosun görüntüsünü nasıl yapıyorsunuz acaba aydınlatırsanız sevinirim.iyi çalışmalar.

vyssera
11-02-2009, 15:27
Uygun yosunları yerleştirerek ya da, uygun ortam sağlayıp gelişmelerini sağlayarak.

izzeterisen
11-02-2009, 15:33
Uygun yosunları yerleştirerek ya da, uygun ortam sağlayıp gelişmelerini sağlayarak.

Selamlar.
Ben bu uygun yosunun ; ne olacağını, nasıl. nereden temin edileceğini, nasıl kulllanılması, yerleştirilmesi gerektiğini bir türlü öğrenemedim.
Ayrıca sicak iklimlerde mümkün mü bunu da çok merak ediyorum. Çünkü ben sıcak iklimde yaşıyorum.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

memet
11-02-2009, 18:25
İzzet bey ben kuytu yerlerde dere kenarlarında toprakta yetişen yosunları topluyorum bunun için.
Bizim buralar yazın sıcak olduğu için yazları biraz kuruyorlar. Kışın genelikle tekrar canlanıyorlar.