View Full Version : Nariçi'in Bahçesi
Her yönü ile karışık ekstrem, Ama manzarası güzel. Göl manzarası için birde bu fidanların yetiştirilme anıları burada olmamızı sağlıyor.
Birkaç görüntü ile tanıtmaya başlamak anlatmaktan daha iyi diye düşünüyorum.
Zaman zaman eklemeler yaparız.
Birkaç görüntü ve resim daha eklemeliyim
Evet, Bahçeden üst çevre görünümleri,
Bunlarda detaylardan,
Bunlarda yersel görüntülerden devam, sırası geldikçe mevsime göre ek yaparız. 3 dekar Önce tamamı üzüm bağı idi, şimdi bir bölümü öyle kaldı.
Mevcut meyveli ağaçlar: Üzüm asması ve bağ, antep fıstığı, fındık, 3 tür kaysı, 2 tür erik, şeftali, üç tür dut, Trabzon hurması, kiraz, badem, nar, incir ve ceviz.
Hurma toplama:
Süs bitkilerinden bazıları;
Kül çiçeği,
şimşir
Havalar ılık geçtiğinden hala açan güllerimiz var!
Ahhh bahçe işte ya bahçe. Oldukça büyük bir bahçe sanırım. İleride çok daha güzel olacağına eminim Allah kolaylık versin Sayın Nariçi.
Bu fotoğraftaki nedir acaba?
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=56489&stc=1&d=1229637247
Teşekkür ederim, o çiçekli ağaç katalpa tohumunu Marmaris İçmelerin marmarise doğru giden sahil yürüyüş yolu başındaki ağaçtan almıştım. Tohumlarından var, daha sonra baktım ki türkiyenin her bölgesinde yetişiyormuş ama ılıman sahil ikliminde yapraklar daha kocaman oluyor.
Bu resimde erik ağacı ve kümes sol yanda ilerde üzüm asması var. Erik ardında mavi selvi var. Onun ardında İran kızılçamı.
56765
Bu resimde ki mavi selvi gövdesine dayanmış harman dövmede kullanılan gem'in yarısıdır, İçine çakmak taşları çakılarak buğdaylar harmanda saplarından ayrılması için ezilir-di. Şimdi çok ender yörelerde yolu olmayan harman yerlerinde kullanılıyor olsa gerek.
56764
Fotoğraf ekleme işinde acemiyim araya yazı yazabilecekmiyim ...
Sayın Nariçi bahçeniz de manzaranız da çok hoş. Tavuklar bana çiflik bahçelerini hatırlattı.:) Güle güle oturun.
Teşekkür ederim, zenfree.
56766
Burada sedirler arasında ateş dikeni sağda da kurumuş sığır kuyruğu var. Yaban bitkilerini de zorunlu olmadıkça bırakıyorum.
Bu ağaçları gölgesinde orman içi piknik yeri oluşsun ve çevreye ağaçların arasından bakılınca güzel olduğu için diktim.
56767
56768
nurcanaybay
20-12-2008, 19:00
Her zaman bir göl **** dere kenarında yaşamayı hayal etmişimdir.Çok şanslısınız ,doya doya keyfini çıkarın.
zooteknist
20-12-2008, 21:16
Sn nariçi
Bahçeniz Maşallah çok güzel. Gölbaşı acaba hangi ile bağlı? İklimi nasıl? Hala güller açıyor çok güzel Maşallah.
Herşey sağlık ve mutlulukla olsun, Teşekkürler.
56780
Kommagene büstü ve keçisakalı çalısı
56781
Bu resim lavanta ve çevresinde çilekler.
56778
56779
Bu fotoğraflar göknarı ve yenındaki fındığı,
56782
Bu resim erguvan
Teşekkürler zooteknist. Bu sene ılık geçiyor, Adıyaman'a bağlı ama Üç coğrafi bölgenin geçiş alanında. Dört de diyebiliriz. Daha ziyade Akdeniz bölgesi etkisinde ve doğal uzantısında yer alıyor.
günebakan
20-12-2008, 22:04
Göl manzaralı bahçeniz güzelmiş gerçekten sevgili Nariçi bahçenizde gölü seyrederek güzel günler geçirin inşallah:)
Buket Aknar
20-12-2008, 22:06
Sn Nariçi; bahçeniz ve manzarası çok güzel. Fotoğraflardan anladığım kadarı ile meyilli bir araziye sahipsiniz. Yoksa yanılıyor muyum?
Gem dediğiniz alete Kıbrıs'ta biz "döven" diyoruz. Sizin gibi dekor amaçlı kullanan çok oluyor. Bahçeme ben de eski küpler ve eski aletleri yerleştirmeyi çok seviyorum. Ellerinize sağlık...
Günebakan ve Buket Aknar, sağolun teşekkür ederim, herşeyin artısı eksisi var. evet meyilli arazi böyle olmasa da göl bu kadar yakından ve üsten görünmezdi.
Bir köşeden,
56797
Baharda nergizlerden birkaçı
56798
Mersin-Elazığ banliyö treni
56799
Sn. Nariçi,
Çok güzel bir yaşam alanı yaratmışsınız. Doğa içinde yaşama ayrıcalığına sahip olduğunuz için çok şanslısınız. Manzara bir ömre bedel. Emeğinize sağlık.
Sevgili nariçi, bahçenizi bugün gördüm. Ne kadar güzel ağaçlarınız var, manzaranız da enfes. Bayıldım.
Daha sonra, sindire sindire dolaşır ve size sormak istediklerimi sorarım. Güle güle ağız tadiyla oturun.
Bahçeniz, manzaranız, ağaçlarınız çok güzel. Bu güzelliklere ve doğallığa bol bol bakma fırsatı buluyorsanız ne mutlu size.
Dünyada her zerre güzeldir. Güzelliklerin birleşmesi farkına varmamızı sağlar. Nurbahar çevrene görmek için bak.
Kış içinde sıcak bir resim.
59127
Ben fotoğraflarınıza bakıyor ama Ankara Gölbaşı sanıyordum :D Meğerse Adıyaman Gölbaşı imiş.. Allah güle güle oturmayı, keyfini çıkarmayı nasip etsin...
Ankara Gölbaşı'ndan çok geçiyorum, O civardan bir arsa sattılar, tekrar allem gallem geri sattırdılar. Oranın uyanıkları. Burası daha manzaralı. Orayada Başkent yakın. Teşekkür ederim, sayın Minem.
Bugün bahçede bir sansar gördüm, yanında bir yumurta uyuyor. Beni gördü sakin davrandım, yerinden çıktı beni seyretti, takip etti, ben de evden elma ve kepekli ekmek verdim. Herhalde tanıştık gibi.
Güngör Salman
25-03-2009, 12:38
Sayın nariçi ne güzel bahsetmişsiniz sansar,dan gülümsettiniz beni:))
Bu sansar çok tavuk öldürdü veya yedi. Çok merak ediyordum acaba nedir görebilirmiyim diye, bugün gördüm. Çok sevimli kürk için avlanan bir hayvan. Elimi dokundurmadım ama çok yaklaştım, korkmasın diye taciz etmiyorum.
Bu resim hayvanlaralemi. org dan aldım. Ama aynı bundan
69006
Süha Şendoğan
25-03-2009, 13:48
Bir Sansara bile dostça duygularla yaklaşan bir kişiden kimseye zarar gelmez.
Sevgili Nariçi güzel manzara ve duyguların için seni kutlarım.
Koyu yeşil
25-03-2009, 14:04
Göl manzaranız ve bahçeniz çok güzel, sağlıkla keyfini sürmenizi dileim. Sansar da ne sevimliymiş.
fikreteren
25-03-2009, 16:34
Göl nefis. 9 no'daki ağaç ın adı KATALPA dır.çok nefis kokar. güle güle oturun. 4 numaradaki bitki nedir.?
Sayın fikreteren, sizin bahçede güzel değerlendirilmiş, emek verilmiş, az önce bende sizinkine bakmıştım. 4. nolu bitki dediğiniz çiçek uçları kırmızı olan yayılıcı bitki mi acaba? Onun adını öğrenmiştim ama şu an aklımda değil. Araştırayım da yazarım.
Güngör Salman
25-03-2009, 16:53
Sayın nariçi bahçeniz çok güzel güle güle oturun.Sansarda çok şirin.
Göl nefis. 9 no'daki ağaç ın adı KATALPA dır.çok nefis kokar. güle güle oturun. 4 numaradaki bitki nedir.?
Papaz külahı diye öğrendim.
Cumhur Tonba
25-03-2009, 17:26
Sayın nariçi. Bahçenizi ilk defa görüyorum.
İnanın o kdar sevindim, o kadar mutlu oldum ki, anlatamam. Sanki benim bahçemmiş gibi. Sizin gibi iyi bir arkadaşımıza böyle bir bahçe nasip olduğu için seviç duydum. Bu güzel bahçenizde mutluluklar içinde bir yaşam temenni ediyor,
Sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Siz cenneti dünyada yaratmışsınız.
Teşekkür ederim Sayın Cumhur Tonba, sansar ertesi gün gitti ama bir daha gelir mi bilmem.Çaldığı yumurta bıraktığı yerde duruyor.
Bu sabah kümese yem atmaya giderken, çamların içinden bir koloni (25-30 adet) martı havalandı. Havada bir tur attılar tekrar geldiler. Martılar da göçmen midir bilmiyorum.
Sayın nariçi,bahçeniz tahminimce herkesin hayalidir.Doğa ile içiçe bir hayat sürüyorsunuz, ne mutlu size.
Bahçenizde kümes hayvanları yetiştiriyorsanız sansara çok dikkat etmelisiniz.Kümese bir dadanıra kurtulamazsanız.
Denize, göle suya yakın yerlerde, birde çöplük gibi yiyecek bulabilecekleri yerlerde martılara rastlayabilirsiniz.Göçmen değiller daha çok istilacılar.Herkes onların deniz kuşu olduklarından sadece balık yediklerini sansalar da, yerde yemlenen civcivimi bir martı kapıp gitmişti :(
Bunlar deniz martıları gibi tam beyaz değiller, başlarının üstü siyah ve kanatlarının üstü koyu renk. Daha iri gövdeliler.
Biraz sonra martıları fotoğrafını alabilirim. Eğer gitmezlerse, hala konup kalkıyorlar. Ama bir saat önce çok muhteşem bir kartal süzülüyordu, bu her zaman gözükmez. Eskiden çoktu ama son yıllarda ender gözüküyorlar.
Martıdan daha büyüklerse albatros olabilirler. Aynı sülaledenler.
İşyerim çatalca tarafında.Hergün işe gidip gelirken 2-3 tane şahin,atmaca veya kartal görüyorum. Artık o kadar az ağaç kaldıki İstanbul'da kuşlar TEM in kenarındaki 3-5 cılız ağaca tünüyorlar.Artık alışmış olmalılar arabalardan ve patırtıdan korkmuyorlar.
Yazlığımızda bahçemizdeki ağaca sık sık uğrayan atmaca için tavuğun derilerini ayırıp(kolestrole de iyi olmadığından) bir torba ile ağacın dalına bağlıyorduk.Siz de böyle yaparsanız sizin oralara da daha sık uğrarlar.Hem de bahçenizdeki farelerden kurtulursunuz :)
Albatros türü olabilir, uçuşa kalkarken beyaz bir renk hakim olmasına rağmen, uçuş sırasında kanat altları siyah renkli gözüküyor. Ancak, belki çöplüklerde ki martı kuşlarından da olabilirler. Başka zamanlarda gözükmüyorlar. Besin takviyesi önerinizi dikkate almaya çalışacağım . Yaban vahşi kuşlar sayıları gittikçe azalan türler.
Amin teşekkür ederim,
Bu da çuha çiçeğimiz,
70951
Bahçeden yeni resimler.
71002
71003
71004
71005
Bahçeden bahar manzaraları;
71593
71594
71595
Yayılıcı dağ muşmulası meyvelerini dökmeden yeni yapraklarını açtı, duvar üstü bitkisi olarak güzeldir.
71596
Yeni çiçekler (Kır köşesi)
71597
Bu yemişen bitkisi (çalısı)
72995
Bu görülen toprak altında çiçeklenetrek küçük mavimsi çiçekleri olan bir bitki ama çok sık oluyor. ne ile önlenir?
72996
Bu kuş yuvası ama hangi kuş yuva yapacak henüz göremedim. Üç yuva vadı birisi getirirken kayboldu iki tanesini ağaçlara astım.
72997
Buda tarla fare deliği, 10 cm. çapında veya daha geniş, hortumla dolsun belki çıkar dedim ama gelmedi. ertesi gün ağızlarına toprak kapatmıştı.
72998
Bu da amerikan sarıboya çalısı. Ekşisi keskin oluyormuş.
72999
Farenin içten kapatmış olduğu deliklerden (galeri havalandırma bacası) biri. 30 metre boyunca galeri devam ediyor.
73001
73002
Bunlarda bu yılın zararlıları asma yapraklarının düşmanı. Üzerinde bulundukları yapraklar büyük papatya.
73003
manolya41
16-04-2009, 11:52
Bu da amerikan sarıboya çalısı. Ekşisi keskin oluyormuş
Aynı bitkiden bende de var meyveleri yeniyor mu?
nurcanaybay
16-04-2009, 12:00
Bana da kuş yuvaları çok sevimli gelir ,nerde görsem almaya kalkarım.Fakat girişleri o kadar küçük yapıyorlar ki ,sadece hoş bir obje olarak kalıyor.
Göl´e bakan ağacın altına bir bank koyup hayellere dalın:)
S. manolya41, ekşisi keskin olduğuna göre tadına bakmışlar demektir, Benim açtığım sarıboya çalısı başlığı altında bu konuda mesaj var.
S. nurcanaybay, kuş yuvaları aslında orman işletmelerince orman zararlısı haşerelere karşı onları temizleyen kuşlar için yapılıyor. Deliklerin boyutu o kuşlara göre hazırlanıyor. Başka kuşların işgalini önlemek için.
Teşekkürler.
73058
Burayı yeni gördüm.İlk mesajdan başlayıp şu noktaya gelmek bir zevk idi.
Bilirsiniz ya Svg Nariçi; hani bir söz vardır, pek de beğenilesidir.
" Kişi, layık olduğu gibi yaşar."
Kutlarım sizi.
Sayın nariçi, başka hiçbir bahçe beni bu kadar heyecanlandırmamıştı.. Bahçeniz harika.. Konumu harika, içeriği ve doğal görünümü harika.. Aynı böyle bir bahçem olsun isterdim..
Güle güle, sağlıkla, huzurla bu güzelliğin tadını çıkarın inşallah;)
Burada topoğrafik özellik bir tarafa ama kendi çabasınız olmazsa herşey zor. Akdeniz ılıman ve nem olarak müsait hertaraf süsbitkisi ve flora. Marmara zaten bitki cenneti, altı deniz-kum-güneş, üstü kar ve alpine ortası yeşil cennet. karadeniz bitki cenneti. O bölgeler de herşey zaten doğal olarak da güzellikleri sunuyor. Eh işte biz de burada... beğeninize, saygılarla-teşekkür.
Birinci resim yemişen
73258
73259
Bu mavi soğanlı bitkiyi bilmiyorum!. Bu heryerde yaygın olarak var Uludağ'da da var. (muscari-nurcanaybay'dan)
73260
Bu ladin,
73261
73262
Bu çiçekli çalı bitkisinin adı nedir?:)
73267
Hava bulanık-bulutlu ama ;)
73268
nurcanaybay
17-04-2009, 21:02
Mavi,soğanı bitki Muscari.
Sayın nariçi siz benim sanalda olsa bahçemi gezdikten sonra benim sizin bahçenize bakmam olamazdı bahçeniz hem büyük hemde iyi birşekilde çiçekler le ağaçlar la donatmışsınız sonra doğanız ve manzaranıza diyecek yok önünüzdeki göl, manzaranızı doldurmuş durumda geçekten yer yüzünde cennet yaratmışsınız diyebilirim.
Saadetiniz mutluluğunuz daim olarak ömür sürdürününüz.
Benim bahçemin tamamı 300m2 evlen beraber ama etrafta gördüğünüz boş evlerin arsalarınıda kullanarak 1000m2 yi buluyor, bende toprak sevgisinden sonra bitki ve ağaçlar la ilgilenerek gördüğün duruma geldik evin tamamlanmıyan bölümlerinide ekonomimiz el verdiğince tamamlamaya çalışıyoruz.
Doğa içinde insan az şeylerlede mutlu olabiliyor buda bize yetiyor,önemli olan sağlık diyerek geçiştiriyoruz. Doğada kurduğumuz bu alem bize cennetin nimetleri gibi geliyor büyük şehrin içinden gelince bizlere huzur sığınağı oluyor, yaşamızda saadet huzur dolu günler içinde olasınız sevgiler saygılar.
Sn Nariçi yeni üye oldum. Bahçeniz çok güzel.Doğallık ön planda. Ben önce peyzajlı bir bahçe sanmıştım . Yanıldım ama çok da hoşuma gitti.Ağız tadıyla keyfini sürmenizi dilerim.Sevgiler.
Sayın epsody, teşekkür ederim, bahçenin sahipliği önemli değil önemli olan rahat ve özgürce hareket etmek. Zaten herkesin ki emanet. Aslında biz kendimize, doğaya hizmet kendimize hizmettir. Vahdeti vucut, herşey bizdendir. Bahçe ile uğraşmak bir bakıma yaratılışın inceliklerine keşif sayahatidir. Belgesellerden bakarız ama işin içinde olunca daha bir anlam kazanır.
Size de teşekkür ederim, sevgili hazan-z. Doğal ama fazla doğal herhalde ön tarafta küçük iki parça çimli, bir bölümde havuz nedeniyle peyzaj yapılamıyor. Size de mutluluklar dilerim.
fikreteren
21-04-2009, 15:46
birazdaha yakından çekebilseydiniz yaprakları ve çicekten tanımak mümkün olurdu diye düşünüyorum.
Amerikan sarıboya çalısında siyah bir böcek:
74676
Laleler:
74677
Bunlar da yabani gelincikler ve otların arasından gökyüzü.
74678
74679
74680
Görünüm, kuzey doğu. Dağdaki beyazlık: Dolu yağmış, lokal olarak bir alana yağmış. Kar olsa aynı rakım boyunca devam ederdi.
75108
Kızılçam ağacında kuş yavası:
76516
Akşam görünümü:
76517
Güneşin yansıması:
76518
76519
Burası su kuyusu veya sarnıcı, çünkü su kuyunun dibinden değil yan taraf yamaçtan geliyor.
76525
Fındık ve göknar:
76533
76534
Yayılıcı Dağ muşmulası ve köpek kulubesi:
76535
Sarı güllü dikensiz sarmaşık:
76536
Keçi sakalı çiçeklendi:
76537
Bu süsen 1500 m. rakımda gördüğümde lale zannetmiştim. Tam açılmamış durumdaymış demekki. Ama şimdi bahçe de işte böyle:
76551
76547
76548
76549
76550
Üzüm bağından bir tiyek, (Asma bitkisi mahalli adı, çardak üstüne alınca adı asma olur.) serpene denen çelik-sopalarla topraktan ortalama 50 cm yüksekten ileri doğru sarılır.
76552
Bunlarda çilek bitkilerimiz (Bu yıl hepsini yeniden diktim):
76553
76554
Narici ilk resimlere bakınca orman zannettim. Ne kadar buyük bahçen var. Belgesel bile çekilir orada:). Güle güle otur. Mersin-Elaziğ arasında banliyö treni fikri güzelmis...
nurcanaybay
05-05-2009, 21:45
Süsenin rengi çok güzelmiş,
Koyu yeşil
06-05-2009, 09:31
Süsen'i ben de çok beğendim. Bahçeniz gerçekten ormanla bütünleşmiş gibi, çok doğal görünüyor.
Daha da doğal olmasını istiyorum. Yaban bitkileri eğer zarasız sa onlara bile dokunmuyorum. Süseni çoğaltmayı düşünüyorum. Beğendiğiniz için teşekkürler. Bahçenin büyüklüğü normal ama 2,3 yüz m2 si düz olsaydı bitki yetiştirme açısından iyi olacaktı. Bu yaz 20-25 m2 lik sera yapmayı düşünüyorum. Bahçeyi sanalda olsa gezenlere teşekkür ederim.
Frenk üzümü:
Meyveler nohut kadar ancak var. Bunlar böyle mi yeniyor.
79908
Kır çiçeği:
79991
Yemlik otu çiçeği:
79992
79993
Keçi sakalı:
79994
Amerikan sarıboya çalısını seven böcek
80031
yağmurdan sonra
80032
80033
Vildan Sönmez
20-05-2009, 22:23
Sevgili nariçi, bahçeniz çok güzel, sağlıkla keyfini sürün.
Bahçede kır çiçekleri benim de çok hoşuma gidiyor.Süsen ve sarı kır çiçekleriniz harika görünüyor.Umarım çoğalırlar.
Teşekkür ederim
80058
80059
80060
Böyle renklendi.
85060
85061
Birkaç bitki-çiçek bazıları kır çiçeği ama çok yıllık.
85062
85063
85064
85065
85066
Bu çiçeklerin isimlerini bilmiyorum.
85067
85068
85069
85070
fikreteren
09-06-2009, 09:38
Ne güzel kır çicekleri var.Ah şimdi ben orada olsaydım,hepsinden bahçeme taşırdım.
Koyu yeşil
09-06-2009, 10:41
Yemlik otu çiçeği çok güzelmiş. Gerçekten, ülkemizde ne kadar güzel yerel bitkiler var. Çok şanslıyız.
Lithi-um
09-06-2009, 11:44
Mükemmel bir bahçe.gerçekten rengarenk..çiçekler . çimler çimlerin arasındaki taşlar çok güzel gözüküyor.
Hepsi ne kadar güzel!!
Bana yolladığınız hedera'ların merkezi de sarnıç yanı olsa gerek!
Sn Nariçi, ne güzel bir bahçe, ne güzel bir manzara. Size de sevdiklerinizle birlikte sağlıklı,mutlu ve bol renkli bir ömür diliyorum. Bu arada gündüz manzarası kadar gece manzarası da çok güzel.
Hepsi ne kadar güzel!!
Bana yolladığınız hedera'ların merkezi de sarnıç yanı olsa gerek!
Evet öyle,
füsunANK
09-06-2009, 20:42
Maşallah ne kadar çeşit var . Gece manzarası da çok güzel. Sağlıkla bitkilerinizi yetiştirip , keyfini çıkarın o manzaranın inşallah. Ellerinize sağlık.
Mavi çiçek çocukluğumdan beri en sevdiğim kır çiçeklerindendir. Buğday tarlaları çevresinde daha çok olurlar.
85450
85451
85452
Yıldız çiçeği
85453
85454
Ardıç ve sedirler
85469
Kaymak ağacı ve uğur böceği:(Bakalım kışa dayanacak mı)
85470
Karanfiller ( karanfillerin rengi değişken olur ki çok değişik renkler çıkıyor.Oysa daha önce sadece tek renkti)
85471
Antep fıstığı (doğal bonsai gibi.)
85472
Karışık ibreli ağaçlarımız:
85473
Yağmur, yaban çiçeği, karıncalar.
85648
85649
85650
85651
Güllerden:
85834
85835
85836
85837
85838
Devam:
85841
85842
85843
85844
85845
Devam:
85850
85851
85852
85853
85854
Birkaç resim daha;)
85855
85856
85857
85858
85859
Bunlar da var;
85861
85862
85863
85864
Çok güzeller, ellerinize sağlık.
ardabora
12-06-2009, 10:26
Sarı güle bayıldım,harika...
nurcanaybay
12-06-2009, 19:22
Ben, göle bakmaktan pek çok güzeli kaçırmışım .Ellerinize sağlık.
Bahçeye ve ufka bakarken,
92400
92401
92402
92403
92404
Burası bahçe değil, başka bir şey. Ne denir ben de bilmiyorum ama harika...
Ellerinize sağlık. Bahçeden ziyade milli park gibi. Özellikle gülleriniz çok sağlıklı. Renkleri canlı ve göz alıcı. :)
Sefanız olsun. Sağlıkla..
Sn. Nariçi, manzaranız da, bahçeniz de çok güzel olmuş. Yağmuru da ayrı güzelmiş, ellerinize sağlık.
Sevgili nariçi, güzel bahçeniz tam da dinlenilecek bir mekân. Manzara fotoğraflarınız mükemmel bence. Tam da kartpostal olacak gibi.
Ayağımda çizmelerimle bahçenizde dolaşırken kopardığım bir ot parçası dudaklarımın arasında, kâh sağa, kâh sola bakarak, bazen de eğilip güzel kır çiçeklerini koklayarak, güllerinizi okşarak vakit geçirmek çok hoş.
Zaman zaman da güzelim manzaraya bakıyorum, insanı nerelere götürüyor bir bilseniz.
Ben böyle bir bahçede avare olurum da hiç çalışamam.
Herşey o kadar doğal ve güzel ki, anlatabilmek için kelime haznem yetmiyor diyebilirim.
Ellerinize sağlık. Huzur ve mutluluk içinde sağlıkla ve sevdiklerinizle beraber doya doya tadını çıkartınız.
(Size verdiğim söz baki: Cattleyanız size ulaşmayı bekliyor)
Herkese teşekkürler, size de bahçelerinizde hep mutlukla zaman geçirmeniz dileğiyle! 93030
Bahçede bunlar da var, detay:
93031
93032
93033
93034
Bunları da ekleyeyim:
93052
93053
93054
Bu yabani çiçek-ot radika, sabahleyin çiçek açar saat sekiz-dokuz civarı solar. Saka kuşları bu çiçeklerden birşeyleri severek yiyorlar:
93055
93056
Manzara,güller ,ağaçlar, kır bitkileri ,gün batımı, hangisini yazsam. Çok güzel.Sevgiyle kalın.
Arzu Kırlangıç
15-07-2009, 21:56
Bahçenizin doğal görünümü, göl manzaranız herşey çok güzel. Sevdiklerinizle birlikte huzurla keyfini çıkartın.
ayazkentli
16-07-2009, 17:08
Sayın Nariçi, Sizin kurmuş olduğunuz -Y. Değerli Taşlar- grubuna, son 2-3 hafta'dan beri fotoğraf yükleme işi ile cebelleştiğim'den, bahçenizi ziyaret etmek ancak nasip oldu. Ziyaret etmem ile dumur'a uğramam'da bir oldu. Şöyle'ki, bahçenizin ilk sayfasın'dan okumaya ve resimlere bakmaya başladım ve, ne kadar güzel bir manzara, tevekkeli M. Gökçek Gölbaşında'ki arsaları boşuna kapatmıyormuş, ne güzel yerler, diye düşünmeye başlamıştım, biraz aşağı'da meyveleri görünce, bunlar Ankara'nın soğuğun'da nasıl yetişiyorlar acaba? diye düşürken, dumura uğradığım yer geldi. Bir arkadaşımız -Gölbaşı- nereye bağlı diye sormuş ve sizin, Adıyaman cevabını okuyunca, damdan düşmüş gibi oldum. Ben sizi, Ankara-Gölbaşı'nda yaşıyor zannediyordum. Hemde sizin gruba üye olduğum'dan beri!!
Sizin'ki bahçe değil, sanki cennetten bir köşe gibi.
Büyükbabam hep şöyle derdi, Güzel insanların yaşadığı yer, hep güzel olur. ( aslan yattığı yerden belli olur, deyimi'nin başka versiyonu). Bu forumda'da hep güzel insanlar var ve yaşadıkları yerleri'de kendileri gibi güzel yapıyorlar.
Bir bahçe çevresiyle iç hatlarıyla bu kadarmı güzel olur. Resmen hayran kaldım bahçenize. Forum içinde gördüğüm en güzel bahçe desem hakkını yememiş olurum. Baktığınız her yerde görebileceğiniz her türlü güzellik. Ormanı andıran doğal ortamı,meyve ağaçları,sebzeleri,kır bitkileri,hayvanları vs. vs. leri ile şahane. Bahçeniz manzarası ve güzelliğiyle kesinlikle tescillenmeli...
Ankara gölbaşı Gölü (Mogan) ankara'nın avantajının rantını taşıyor, Mogan gölü çevresi topoğrafik bakımdan değişik görünüm ve manzaradan yoksun. Oldukça da küçük, Eğmir daha manzaralı ama o da çok küçük ve kirlilik tehdidi altında.
İltifatınıza teşekkür ederim, ama eleştirileri de beklerim.
Bu süsen 1500 m. rakımda gördüğümde lale zannetmiştim. Tam açılmamış durumdaymış demekki. Ama şimdi bahçe de işte böyle:
76551
76547
76548
76549
76550
Muhteşem, ne kadar vahşi, bir o kadar güzel. Bahçenizin doğallığını bozmadan yaptığınız müdahaleler harika. Çok beğendim, güle güle, sağlık ve huzurla yaşayın.
Teşekkür ederim sayın bennur.
Havuz da şimdilik seyyar. 4,5 X 4,5 m. 95171
95172
Sn Nariçi bahçeniz de manzaranız da çok güzel, ellerinize meklerinize sağlık, güle güle oturun inşaallah
yesim ozgun
05-09-2009, 02:47
Sayın Nariçi; Sizin bahçeniz yok ormanınız var resmen. Nasıl bir duygu, bu kadar ağacın, yeşilin içinde yaşamak?
Kır çiçeklerinin olduğu, yabani hayatın içinde ne muhteşem. Hem güller var hemde kır çicekleri.
Ellerinize sağlık.
fikreteren
19-09-2009, 15:48
Çok güzeller.
Dinlenme yeri
112073
bahçede ki mantarlar (adını bilen arkadaş yazabilir)
112074
112075
112076
112077
mantarlar:112079
112080
Bunlarda kırk haramiler küpü gibi, doğal yerinde de böyle dizilmişti.
112081
İçinde hangi böcek larvası var acaba?
112082
Sayın Nariçi merhaba, insan orman, göl ve dağ manzarasından başka bir nasıl bir yer isteyebilir ki? Sağlıkla,mutlulukla yaşayın. Muhteşem.
( Bu arada 68 nolu mesajdaki mor gelincikten unutmassanız tohum alırmısınız. Çok güzel.)
Sn Nariçi; emeklerinize sağlık. Zaten çok güzel bir doğa. Bir de sizin katkılarınız. Karanfil tohumlarınız ekildi. Yaza benim balkonumda karanfilleriniz çiçek açacak:). Selamlar, Esen kalın
Kış soğuklarından koruma gece görünümü.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2788&page=14
(mesaj:415)
Sayın Nariçi,ne zamandır bahçenizde bir gezintiye çıkayım diyordum.Kısmet bu güneymiş.Elinize emeğinize sağılık.Ben geçen yıla kadar Gölbaşı yolunu haftada iki-üç kez kullanıyordum.Çok severim oraları.Doğudaki nadir ormanlık alanları görmek insanın içini açıyor.Ah bahçenizi daha önce bilseydim hiç kaçırmaz dalardım :)
ayazkentli
29-01-2010, 12:53
Sn. nariçi,
Nylon ile çevirdiğiniz ve lamba ile ısıttığınız fidanın etrafına, aşağıda'ki gibi köpüklerle çevirip, üstünü kapatıp bağlayarak daha sıcak bir ortam olabilir sanırım. Bu köpükler çok ucuz, böyle bloklar halinde, 10 mt. kare yer kapatacak kadar olan köpükler 15 tl civarında. Ben bu fazlalık köpükleri, yaz sıcaklarında, tenekelere ektiğim sebzelerin sıcaktan etkilenmemeleri için, güneş gören taraflarını korumak için kullanıyorum. Hem yaz, hem kış işe yarıyor.
Birde öğrenmek istediğim bir şey var. Kullandığınız ışık, fidanın biyolojik saatini (ritmini) etkilemiyor'mu?
Sayın ayazkentli, özürdilerim mesajınızı geç yanıtladığım için. Plastik örtü aydınlık ve gündüz güneş ışığından faydalanması için. Işık yaşamını etkiliyor mu! Zaten devamlı yanmıyor sıcaklık -10'lar civarına varınca gece birkaç saat ancak yanıyor.
Altuni mazı (orijin diyarbakır fidanlığı)
156375
Dikensiz böğütlen:
156376
Sevgi Durul
14-08-2010, 15:01
Her şey çok doğal, çok güzel. Emeklerinize sağlık.
Orhan Özbilgiç
15-08-2010, 22:33
Sevgili nariçi;
Ben böyle bir bahçeyi nasıl farkedemedim?:mad: Çok nefis bir yer ve siz o yerin doğallığını hiç bozmamışsınız.
Sizi kutluyorum.
Sağlık içinde uzun bir ömür dileğiyle...
Sayın SDurul ve Özbilgiç, teşekkür ederim. Burada ki bitkilerin hepsini ben diktim. Arazinin doğal topoğrafik yapısı bozulmasın istedim. Diktiklerimi de mecbur olmadıkça kesmiyorum. Süs bitkileri meyve ağaçları ve orman ağaçları iç içe yaşıyorlar. Aslında bahçenin demirbaşları orman ağaçları. Diğerleri sulanmayınca kururlar. Fakat ibreli veya yapraklı orman ağaçları ihtiyarlayınca yine dibinde oturacak gölgesini esirgemezler. Bizden sonra da bakım olmasa da yaşarlar.
Bahçeden bir köşede fıskıye.
167282
Güngör Salman
15-09-2010, 17:17
Sayın Nariçi, mavi çiçek soğanlı mı?
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=85450&d=1244625935
Soğanlı değil, genel de buğday tarlaları kenarlarında olur. Biz çocukken nergiz derdik.
Saklı Bahçe
15-09-2010, 17:43
Doğal güzellik bu olsa gerek...Bahçenizde huzurlu bir ömür dilerim.
Güngör Salman
15-09-2010, 18:27
Soğanlı değil, genel de buğday tarlaları kenarlarında olur. Biz çocukken nergiz derdik.
Teşekkür ederim.
Saklı Bahçe
15-09-2010, 19:10
Marmarayı mahv ediyorlar sevgili nariçi özellikle Kocaeli'yi.Her taraf sanayileşiyor.Köylerde yaşayanlar bile artık sanayi ile içiçe...
Vah benim yeşil Türkiyem. Herşey din iman çağdaşlık menfaat imanına dönüşürse sonuç başka türlü olmaz zaten. Doğal yaşamı tahrip etmek Öncelikle Allah'a ters davranmaktır. Saygılar.
sındırgılı
15-09-2010, 20:11
Sevgili Narici, Dikensiz bogurtlenlerinin masallahi var. Ne cok meyva vermis oyle;
Benimkiler, kol yapip gidiyorlar? 10-15 meyva alabildim.
Ozellikle verdigin besin varmi?
Bu arada Bahcen cok guzel, eline koluna ve de yuregine saglik.Sevgiler.
Teşekkür ederim,
Böğürtlenin uzayan dalını (sürgününü) sizin olmasını istediğiniz boyda kesin. Bukez sürgünden yan sürgünler çıkacak. İlkbaharda yan sürgünleri de üçdört göz bırakıp keseceksiniz. Ana sürgün ve yan sürgünlerden çıkacak yeni yıl sürgünleri meyve dolu olacaktır. Kök çevresini kurutmayacaksınız, toprak geçirgen olacak. Yaz boyunca meyve yersiniz (Bizde hala devam ediyor) afiyet olsun.
Orhan Özbilgiç
15-09-2010, 20:48
Teşekkür ederim,
Böğürtlenin uzayan dalını (sürgününü) sizin olmasını istediğiniz boyda kesin. Bukez sürgünden yan sürgünler çıkacak. İlkbaharda yan sürgünleri de üçdört göz bırakıp keseceksiniz. Ana sürgün ve yan sürgünlerden çıkacak yeni yıl sürgünleri meyve dolu olacaktır. Kök çevresini kurutmayacaksınız, toprak geçirgen olacak. Yaz boyunca meyve yersiniz (Bizde hala devam ediyor) afiyet olsun.
Sevgili nariçi;
İyiki sındırgılı sormuş! Aynı sorunu bende yaşadım. Şimdi içim rahatladı. Söylediklerinizi harfiyyen uygulayacağım.
Teşekkürler.:)
Ben de sebeplendim sayenizde. :)
Orman meyvesi olmasına rağmen gerçekten suzuluğa hiç tahammülü yok. Sıcak havalarda bir hafta sulamayınca üzerindeki meyveler olgunlaşmadan kuruyorlar.
Bizde ki çim kenarında, çimle beraber sulama kafi gelmiyor. Temmuzdan itibaren taban suyu çekilince olgunlaşma yavaşlıyor. Kök alanına hortum koyup sulamak lazım.
ayazkentli
03-02-2011, 14:06
Sn. nariçi,
uzun zamandır bahçenizden fotoğraflar göremiyoruz. Bu bahçenin çok daha fazla, değişik yerlerde çekilmiş fotoğraflarını görmeyi arzu ediyorum.
Gerçi siz daha ziyade, diğer konu başlıkların'da paylaşımlar yapıyorsunuz ama, bu güzel bahçeniz biraz gözden ırak kalıyor.
Sayın Nariçi,muzlarınız meyve verdi mi?
Muzlar, kışı çıkarabilirse sevineceğim. Yaprak açma üç aydır durdu. Mevcut yaprakları yarıyarıya sarardı, gövde ve kökler çürümez ise yeter. Sera sıcaklığı zaman zaman geceleri 5 dereceye kadar düştü. Devamlı soba (kömür, odun-talaş) yakıyorum. Şubat atlatılabilse gelecek yaza ümitliyim. Papayalar da yaprakları döktü.
Bahçe görüntülerine hakikaten sıra gelmiyor. Aslında birazda bilgisayardan kaynaklanan sorun var.
fikreteren
03-02-2011, 23:35
Sayın Nariçi özledik sizi nerelerdesiniz.
İlginize teşekkür ediyorum.
Fultaym bitkilerle başbaşayım.
Sayın Nariçi,sera sıcaklığını 5 santigratın altına düşürmezseniz muz bitkisi yaşar.Yapraklanması ısı arttıkça artar.Sera içi ısısını yüksek tutmak için toprak nemli olmalı(çamur olmayacak şekilde).Bu dönemde taban gübresi verilmeli(NPK_Dengeli).Sönmüş hayvan gübresi de verilebilir.Meyve doğumu olduktan sonra K(POTASYUM) ağırlıklı gübre verilir.Meyve doğumu sizin oralarda haziran_temmuz aylarında beklenir.
Teşekkür ederim, ikisinde yapraklar sarardı ben de kestim. Çıkan orta yaprak da kısmen soldu ama kurumuş değil, gövdeleri sağlam duruyor. Bir tanesi seranın orta sırasında o daha canlı ama o da durgun halde bekliyor. Mart ayına çıkınca kurtulurlar herhalde. Geceleri kömür odun yakıyorum, birkaç gece (aralıklı olarak) 45 derece civarına inmişti. Gece soba 4 civarında sönüyor. Bazan yandı zannediyorum sabah bakıyorum ki yanmamış sönmüş. Bu yıl tam deneme olacak.
Sizin bahçe faaliyete geçti mi.
Papayaların gövdelerinin toprağa yakın kısmında küflenme ve yumuşama oldu en kalın olan gövde devrildi. Ben de ucundan çelik alıp diktim bakalımtutacak mı. Birkaç tanesinde yapraklar fena değil ama birkaçında tamamen döküldü sayılır, ama canlılar.
Sayın Nariçi özledik sizi nerelerdesiniz.
Dünya ayağa kalmışken, ülkem insanları her meslekten rahatsız olmuşken ben sadece çiçekleri sevmekle vakit geçiremem. Diğer medya sitelerinde geziyorum.
Sayın Nariçi,bizim 20 dönüm muz serası var.Muz serası ticari amaçlı ve iyi ürün alıyoruz.Ayrıca 8 dönüm bodur kayısı dikmiştik.Büyük paralar verip İspanya'dan fide getirttik.Erkenci kayısı denildi,fakat yöremizin iklim özelliği düşünülüp araştırılmadan yapılmış yanlış bir seçimdi.Zararımız da büyük oldu.Şimdi kayısıları söküp(3 yıl zaman kaybettik)yerine yağlık zeytin,avokado ektik.Ayrıca her çeşit meyve ve bulabildiğim tropik meyve çeşitlerinden ektim.Papayalarınız tutmazsa elimde Tayland'dan gelen papaya tohumlarından arttı,yollayabilirim.Guavalarım meyve verdi,yedik.Bu sene olacak meyvelerden tohum yollayabilirim.İyi çalışmalar...
Teşekkür ederim sağolun. Bence avakado sizin orada çok iyi olur. Ancak suyu çok istiyor, muzda çok su istiyor. Papayalar iki çeşitmiş. Guavada değişik olabilir, papayalar da birkaç tanesi duraklasa da kurumadı.
Anamur bitkiler için cennet, ama yazın sivrisinekler hala varsa insanlara zor. Bir seferinde Antalya'ya giderken orada akşam vakti yolda kalmıştık, oldukça çok sinek vardı. Herhalde yabancıya daha çok sataşıyorlar.
Bu yaz burada yarasa yuvası yapmayı düşünüyorum.
Fazla tohumlardan gönderebilirsiniz.
Güzel günler dileği ile.
Bahçede sincaplar var, geçen yıl ceviz ve antep fıstıklarını götürdü - yedi bu yıl da Kaysı ağaçlarına dadandı. zaten soğum vurdu birkaç ağaç var. Bir tanesi biraz ilkdefa meyve tuttu, onuda sincap henüz ham iken yiyor. hergün birkaç kilo mikserden geçmiş gibi ufatıp çekirdeklerini çıkarıp kırıyor yiyor.
Sincap la nasıl başedebilirim ??
Benim kopegim bahcede yabanci hayvan gorunce kovaliyor, belki bir kopek sahiplenebilirsiniz
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Aynı ağaca farklı aşılar : How an artist developed an unbelievable tree that grows 40 varieties of fruit. (http://www.upworthy.com/how-an-artist-developed-an-unbelievable-tree-that-grows-40-varieties-of-fruit?c=upw1&u=b6dc8e778107132e9b65db6461232a8ba8d1b3c0)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.