Bağlan

View Full Version : Pratik mutfak aletleri.

Sayfalar : [1] 2

Güler
08-12-2008, 18:39
Gerek yemek yaparken, gerekse salata süslemelerinde elimin altında bulunan bazı aletleri size tanıtmak istiyorum.

55385

Dolmalık biber oyarken son derece yardımcı

55384

Süzme bal kaşığı

Güler
08-12-2008, 18:43
Kavanoz açacağı

Çok pratik. Aynen diğer açacaklar gibi kavanozun kapağına iliştiriyor ve hafifçe yukarı kaldırdığınızda havası alınıp, kapak kolayca açılıyor.

55383

Güler
08-12-2008, 18:49
Bu yumuşak plastik boru içine 4-5 diş sarımsak koyup, elinizle hafifçe bastırarak bir iki yuvarlıyorsunuz, kabukları hemen soyuluyor.

55340

55341

Güler
08-12-2008, 18:55
Genelde, ocağa koyduğumuz sütleri kaynatırken taşırırız.
Bu payrex yuvarlak nesneyi sütün içinde ocağa koyun, süt kaynamaya başladığında tıkırdısını duyacaksınız, sanki başında durmuş da kaşıkla karıştırıyorsunuz gibi. Sütün taşmasına mani oluyor.

55342

Güler
08-12-2008, 19:00
Katı olarak pişirdiğiniz yumurtayı ince ince dairesel keserek, salata, piyazlarda süslemek için kullanabilirsiniz.

55343

Güler
08-12-2008, 19:10
Bizim evde havuç salatasını rende ile yaptığımda beğenmezler. Bu aparat ile soyduğumda havuç dilimleri, havucun boyunca ince ince oluyor.

55345

55346

derya Derya
08-12-2008, 22:46
Güler Hanım havuç soyma- dilimleme aletini nereden aldınız acaba. Ben çok seviyorum uzun havuç dilimlerini:D
Süt taşmasını önleyen ve sarımsak kabuklarını soyan aletler de çok güzel!
Bende de maynodoz vs. kesici, bıçak bileyleyici makina var. Tchibo'dan almıştım. Çok kullanışlılar:p

Güler
09-12-2008, 09:34
Sevgili derya Derya, maydanoz kesiciyi ben de aldım ama nedense kullanamıyorum, çok eziyor, ancak çorbalarda kullanabiliyorum, salatalarda hoş durmuyor, ezik ezik.

Havuç dilimlemeyi Cevahir alış veriş merkezindeki Tepe Home'dan aldım, süt taşmasını önleyen nesneyi, hemen hemen her yerde bulabilirsiniz, sanırım Paşabahçe'de borcamdan yapmış. Sarımsak soyanı ise Almanya Köln'den almıştım. Yine buradan aldığım cam kavonoz açacağı benim olmazsa olmazlarımdan.

derya Derya
09-12-2008, 14:18
Kısır ve mercimek köftesi için iyi oluyor maydonoz kesici.
Dün Cevahir'deydim keşke baksaydım Tepe Home'a:(

Güler
09-12-2008, 17:17
Sevgili derya Derya, sizin maydanoz kesici nasıl bilemiyorum ama benim elimde olan merdaneli, hani elde fındık çekilen ufak aletler var ya onlar gibi, haznesine maydanozları koyup, kolu çeviriyorsunuz. Resmini yüklemek isterdim ama Manyas'a götürmüşüm.

zenfree
11-12-2008, 20:33
Bu yumuşak plastik boru içine 4-5 diş sarımsak koyup, elinizle hafifçe bastırarak bir iki yuvarlıyorsunuz, kabukları hemen soyuluyor.

Bütün kabuklar hemen soyuluyor mu? :eek:

Öyle ise hemen edinmek lazım.

Buket Aknar
11-12-2008, 22:07
Fasulye ayıklayıcı

Birkaç yıl öncesine kadar mutfağımda kullandığım ve bence çok pratik olan bir mutfak aletini buradan paylaşmak istedim. Taşınırken kaybettiğim ve tekrardan bulup alamadığım için halen sahip olamadığımdan dolayı fotoğrafını ancak netten temin edebildim. Bu alet taze fasulye'nin kenar liflerini çok güzel sıyırıp, fasulyeyi ayıklayarak bölüyor.

Üst kısımdaki yuvarlak kısımda fasulyenin iki ucu kesiliyor. Sonra hemen alttaki yuvarlak kısımdan fasulyenin bir tarafını iterek diğer taraftan çıkarıyorsunuz. ( arada keskin bıçaklar var) Fasulyeniz soyulmuş ve kesilmiş olarak hazır oluyor.

Güler
11-12-2008, 22:10
Evet sevgili zenfree, boru içine koyduğunuz en az 4-5 adet sarımsak soyulmuş olarak çıkıyor.

Sevgili Buket, ben de bunu çok kullanıyorum, hem yan kılçıklarını alıyor, hem de zeytinyağlı için ortadan da bölerek çok işe yarıyor.
Bende yedek var, adresini yazıver, hemen sana postalıyayım.

Buket Aknar
11-12-2008, 22:12
Güler hanım beni çok mahcup ediyorsunuz. Ben aramaya devam ederim, İstanbul'a geldiğimde halen bulamamışsam o zaman alırım. Size zahmet vermeyeyim.

Güler
11-12-2008, 22:20
Bu da çok sık kullandığım krep makinesi, pazar sabahları kahvaltıda masa üzerinde hazır durur. Herkes kendi istediği gibi krep sarar, ya reçelli, ya ballı veya pudra şekerli.
Zaman zaman da kıymalı, hafif acılı iç hazırlarım, bunu da arkadaşlarım sever.

Krep tabağı ve kaşığı

55617

elektrikli krep makinesi

55618

hazırlanan krebi tabağa koyun

55619

Makineyi prize takın ısınsın (ısınınca ışığı sönüyor- bir dakika bile zaman almıyor)
Isınan makinenin teflonunu tabağa batırıp, çeviriyorsunuz.

55620

Hemen kaşığı ile kıvırarak makineden alıp, yenisine batırıyorsunuz.
Çok ince yaptığı için diğer tarafını da pişirmeye hiç gerek kalmıyor, ama arzu eden çevirerek pişirebilir.

55622

Bu krepleri hazırlayıp, derin dondurucuda da bekletebilir ve ilerde kullanabilirsiniz.

Buket Aknar
11-12-2008, 22:30
Ben krep yapmayı çok seviyorum, hatta tavada şöyle bir fırlattım mı çocuklar bayılıyor. Ben daha bir şevk ile yapmaya devam ediyorum.

Şimdi bu aleti görünce doğrusu merak ettim. Daha önce küçük boy çift taraflı tefal tava şeklinde olanını görmüştüm ama bana pek de pratik gelmemişti. Sizinkisi paratik gibi görünüyor.

Güler
11-12-2008, 22:32
Evet Buket, çok pratik, ve kullanımı kolay. Hiç mutfak becerisi olmayan bile rahatlıkla kullanabilir, meselâ eşim kullanabiliyor.
Ben de bazen tavada yapıyorum ama bu kadar ince olmuyor, nekadar az dökersen dök.

Güler
11-12-2008, 22:41
Sevgili Buket, zahmet ne demek. Dedim ya bende yedeği var, lütfen adresini yaz.
İstanbul'da her semt pazarında satılıyor, çok da ucuz.

Güler
12-12-2008, 14:32
13 numaralı mesajda, arkadaşımız Buket Aknar'ın bahsettiği fasulye soyacağı;55660

55661

55662

55663

55664

İklimsiz
12-12-2008, 15:26
Tek tek bütün fasülyeleri bununla mı ayıklayacağız, çok zaman almaz mı?

1 kg. fasülyeyi bu aleti kullanarak pişime hazır hale getirinceye kadar, fasülyem pişer de yemeye bile başlanır:p

Şaka bir yana, sanırım zamanla pratikleşiyor insan değil mi Güler hanım?;)

Buket Aknar
12-12-2008, 15:37
Bıçakla tüm fasulyeleri dikkatlice ayıklayana kadar, bu alet bana daha bir pratik geliyor. Hatta daha süratli ayıklanıyor.

Güler
12-12-2008, 16:26
Sevgili İklimsiz, ben bu aleti, genelde zeytinyağlı yaptığımda kullanıyorum. Hem şık duruyor, hem de çok kolay ve kullanışlı.
İstersen birer kilo fasulye alalım ve karşılıklı geçelim. Sen kendi bildiğin usulde hem yan kılçıklarını alarak, hem de ortadan bölerek yap, ben de bu alet ile yapayım. Bakalım hangimiz daha çabuk bitireceğiz?;););)

günebakan
12-12-2008, 16:28
******* fasulye temizleme aleti çok kullanışlı gözküyor valla bulursam bir tanede ben alayım bari:)

İklimsiz
12-12-2008, 16:37
Hımm, Buket ve Güler hanımlar pratik diyorsa pratiktir.

En kısa zamanda edinmenin yolları aranmalı :)

kaju
12-12-2008, 19:10
Fasulye ayıklayıcı alet bana hiç pratik gelmedi. Daha fazla güç ve zaman harcamanız gerekiyor. İlla alıcam diyorsanız almadan önce deneyin boşuna paranız gitmesin.
Süt taşmasın diye paşabahçede küçük porselenler var. Ucuz ve yer tutmuyor.
Tefalın kızartma yapan yeni bir ürünü var. Çok hoşuma gitti. Sadece 1 kaşık yağ ile kızartma yapıyor. Malesef fiyatı 450 ytl idi. Alabilmek için fiyatın ucuzlamasını beklemem gerekicek.

Güler
12-12-2008, 19:39
Fasulye ayıklayıcı alet, pazarda satılıyor fiyatı 1 ytl idi şimdi de olsa olsa 2 olmuştur en fazla.

kaju
12-12-2008, 21:18
Fasulye ayıklayıcısını yaklaşık 3 yıl önce bir mağazadan 15 liraya almıştım. Hiç işime yaramadı.

derya Derya
13-12-2008, 14:56
Sevgili derya Derya, sizin maydanoz kesici nasıl bilemiyorum ama benim elimde olan merdaneli, hani elde fındık çekilen ufak aletler var ya onlar gibi, haznesine maydanozları koyup, kolu çeviriyorsunuz. Resmini yüklemek isterdim ama Manyas'a götürmüşüm.

Güler Hanım'cığım benim maydanoz kesici 6 adet yuvarlak bıçaktan oluşuyor. Bıçaklar 2mm aralarla bibbirine paralel monte edilmiş. Myadonozun üzerinde gezdirince 6 bıçak ayrı ayrı kesiyor. Aynı zamanda taze soğan vs. doğramak içinde kullanılıyor.
Resmini yakın zamanda eklerim. Fasülye ayıklayıcı hoşuma gitti, bulursam alırım inşallah.
Bu arada havuç dilimleyiciyi Tepe Home'da bulamadım:(

Güler
13-12-2008, 16:25
Ben de bugün Tepe Homa gittiğimde baktım, ellerinde hiç kalmamış ama siz aklımdasınız.
Fasulye ayıklayıcı için ben de olanı Buket'e göndereceğim, ama İklimsiz'e pazardan alacağım isterseniz size de alırım.

Güler
13-12-2008, 16:28
Onbeş lira mı? Selimpaşa pazarından aldıklarım eminim 1 ytl idi, hatta fiyat etiketi bile üzerinde, şimdi olsa olsa iki olmuştur.
Ben Salı veya Perşembe pazarından bakacağım.

Güler
13-12-2008, 16:47
Sevgili arkadaşlar, size komik gelebilir ama bir hastalığımdan bahsedeyim. Bıçak....
Mutfağımda en dikkat ettiğim ve titizlendiğim konudur bıçaklar.
Ekmek bıçağı ile birisi başka birşey kessin, sinir olurum. Bu yüzden boy boy ve çeşit çeşit bıçaklarım vardır. Adeta koleksiyon yapabilirsiniz.
Soyma bıçakları ayrı, et kesme bıçakları ayrı, meyve ayrı, ekmek bıçağı ayrı, fleto ayrı....
Yurt dışından bile bıçak taşıdım, hatta bir iki kere de sorun yaşadık, valizde gördüler ama izah edince birşey demediler.
Bıçağa (değerse) verdiğim paraya da hiç acımam, zira mutfakta elim ayağım olurlar.
Tesadüf, Londra'dan aldığım ufak tefek bir bıçak o kadar güzel çıktı ki, elim ayağım oldu.
Sonra ben bu bıçaktan bir arkadaşıma sipariş vererek 6 tane getirttim.
Markası Victorinox (swıss made) kod no 5.0837 boyu da aşağı yukarı bir karış kadar.
Neden mi yazıyorum?
Bu bıçakla, isterseniz sucuk kesin, silin domates doğrayın, silin kablo (telefon) kesin, silin sunta veya tahta kesin, silin peynir kesin. Hiçbirşey olmuyor ve aynı keskinlikte.
Fiyatı da 8 ile 10 ytl arası beyaz siyah ve kırmızı olarak 3 rengi var. Aklınızda olsun.

Buket Aknar
13-12-2008, 20:33
Ben bugün fasulye ayıklama aleti bulurum düşüncesiyle İkea'ya gittim. Fasulye ayıklama aleti yoktu ama onun yerine yumurta dilimleme aleti aldım üstelik çok boyutluydu. Başlığını değiştirerek dilimleme boyutlarını değiştirebiliyorsunuz.
Bir de patates ayıklama bıçağı aldım. İkisini de daha kullanmadım, fotoğraflarını eklemeye çalışacağım.

Buket Aknar
14-12-2008, 17:35
Yumurta dilimleyici

Buket Aknar
14-12-2008, 17:37
Patates soyma aleti diye aldım, bugün salatalık soymayı denedim, öyle güzel soydu ki! Bana çok pratik geldi.

Güler
15-12-2008, 01:12
Hem de çok ince soyuyorlar değil mi?
Elim öyle alıştı ki kat'iyyen bıçakla soyamıyorum artık.
Ama bu alet ile domates soyamıyorsunuz, halbuki aşağıdaki ile çok ince ve rahat bir şekilde elma soyar gibi baştan sona soyabiliyor (kabuğunu da gül gibi süsleyebiliyorsunuz) sap kısmını da oyabiliyorsunuz.

55887

55888

hassoman
15-12-2008, 01:17
"......" Bu payrex yuvarlak nesne."...." Sütün taşmasına mani oluyor.

Güler hanım nereden aldınız. Uzun zaman önce Paşabahçe'ye bakmıştım. Yoktu...

Güler
15-12-2008, 01:20
Sevgili dedem, bir adres kâfidir....

Güler
15-12-2008, 01:25
Gözünü seveyim şu bizim memleketin semt pazarlarının.
Ne de güzel oluyor. Ne ararsan var. Hem de kalite kalite.
Bugün Mecideköy pazarına gittim, fasülye soyacaklarını aldım. Adamda 5 tane varmış hepsini aldım.
Ama geçen seneye nazaran çoookkk pahallılanmış. Geçen sene bir ytl idi şimdi 2 ytl olmuş. Ben beş tane alınca da pazarlık yaptım tabii, bana 1,5 ytl oldu.

hassoman
15-12-2008, 01:27
.....süt taşmasını önleyen nesneyi, hemen hemen her yerde bulabilirsiniz, sanırım Paşabahçe'de borcamdan yapmış.....

Ah işte, gereksiz yere sizi rahatsız etmişim, Gereksiz yere yazışmaya neden olmuşum :( Hoş görün...

Güler
15-12-2008, 01:48
Hazır, mutfakta kullandığımız aletlerden bahsediyorken, sizlere yine çok kullandığım bir aleti tanıtmak istiyorum.
Mutlaka çoğunuzun evinde vardır. Ama ben bu aleti hangi arkadaşıma hediye ettiysem çok mutlu olduklarını söylediler.
Salata kurutma aleti.
Bizim evde salata çok yapılır, hemen hemen salatasız sofraya oturmayız.
Salata yapraklarını da yıkayınca süzülmelerini beklemek uzun oluyor, sulu sulu yaprakla yapılan salatanın da lezzeti olmuyor. Müracaat bu alete...

55892
Dış görünüşü

Altta tencere gibi plastik bir kap var, onun içine delikli olarak ikinci kap oturtturulmuş. Yıkanan salata yaprakları buraya konuyor. Kapağının içinde sarılmış bir kordon var, bu kordona bağlı bir de halka mevcut. Kapağı kapatıp, kordonu çektiğinizde, delikli aparat hızla dönerek, yaprak üstündeki suları alttaki platik tencereye fışkırtıyor. Bu hareketi üç beş sefer yapıyorsunuz. Kapağı açtığınızda dipdiri ve kupkuru salata yaprakları sizi bekliyor.

55893
Kapların iç içe görünümü

55894
Kordonlu kapak

55895
Salata konmuş hali

55896
Kapak kapatılarak, kordon çekiliyor.

Güler
15-12-2008, 01:49
Sevgili dedem, bu mesajınızla beni üzdünüz.
Lütfen adresinizi verin.

Güler
15-12-2008, 11:32
Şimdi de size, güleceğiniz ama esasında çok işe yarayan minik bir aletten bahsedeceğim; yumurta poposunu delme makinası.
Hepimiz, evimizde kahvaltıda rafadan veya pişmiş yumurta yaparız. Bunu ya makinesinde yaparız veya ocak üstüne koyduğumuz kap içindeki suda.
Genellikle de yumurtalar çatlar, kabuklarında (sanıyorum) kireç az olduğundan. Ama yumurtayı bu minik alete oturtturup, hafifçe bastırırsanız, ortadaki deliğinden çıkan minik iğne, kabukta ince bir delik açıyor. Bu delik sayesinde yumurtanız hiç çatlamadan istediğiniz ayarda pişiyor. (Merak etmeyin, delik o kadar ince ki, dışarıya bir sızıntı olmuyor)
55948

Güler
15-12-2008, 11:43
Bazılarınızın evinde sebzeleri buharda pişirme tenceresi vardır. Olmayanlara kolaylık.

Bu süzgeç, paslanmaz çelikten yapılmış ve ayarlı. İçine oturtturacağınız tencere ebadına göre büyüyüp, küçülebiliyor.
Tencere içine suyu koyun. Bu süzgeçi de içine oturtun. Su süzgeçin ayaklarının altında kalsın. Buharda pişireceğiniz; kabak, fasülye, havuç, bürüksel lahanası vs.gibi sebzeleri dilimleyerek süzgeçe yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatarak pişirin.
Bu sebzeleri, garni gibi de kullanabilirsiniz.

55949
süzgeç kapalı durumda

55950
süzgeç yarım açık

55951
süzgeç tam açık

derya Derya
16-12-2008, 18:04
Ben de bugün Tepe Homa gittiğimde baktım, ellerinde hiç kalmamış ama siz aklımdasınız.
Fasulye ayıklayıcı için ben de olanı Buket'e göndereceğim, ama İklimsiz'e pazardan alacağım isterseniz size de alırım.

Çok teşekkür ederim Güler Hanım, ben de size maydonoz kesici almayı planlıyordum.

derya Derya
16-12-2008, 18:06
Güler hanım nereden aldınız. Uzun zaman önce Paşabahçe'ye bakmıştım. Yoktu...

Tansaş'da satılıyor..

derya Derya
16-12-2008, 18:08
Yumurta dilimleyici

Yumurta dilimleyici İkea'da bulunuyor. Ben de çok geziyorum galiba.. Ne nerde satılıyor şipşak cevap bende..:p

derya Derya
16-12-2008, 18:10
Markası Victorinox (swıss made) kod no 5.0837 boyu da aşağı yukarı bir karış kadar.

Ben şubatta İsviçre'ye gideceğim, orada da vardır kesinlikle.. İsteyene getiririm. X-ray' da yakalanıp rezil omazsam tabi:D

Kiraz
16-12-2008, 18:18
Ben de mutfak aletlerine meraklıyım. Hepsinin farklı kolaylıkları var ama benim için yukarıda Güler Hanım'ın bahsettiği salata yıkama kurutma kabı bir başka. İpli ya da çevirme kollu olabiliyor. Yıkarken sallama ve döndürmeyle kumların daha kola dökülmesini sağlıyorsunuz ve süzgeç tabana değmediğinden ağır parçalar dibe çöküyor. Yeşillikleri yıkayıp süzgeci kaldırınca alttaki kapta kalan suya bakarak kumdan, böcekten arınmış olduğuna emin oluyorsunuz. Çok güzel kurutuyor. Hergün en az üç kere elimde, bu kapta yıkamayınca temizlenmediğine emin olamıyorum.

Bir de basit ama pratik, çoğunuzun bildiği pirinç, bakliyat yıkama-süzme kapları var. Basit bir düzenlemeyle, plastik kaba çok güzel bir fonksiyon kazandırılmış.

Güler
16-12-2008, 18:41
Nurbahar, bakliyat yıkama kabını görmedim, resmini yükleyebilir misin?

Sevgili derya Derya, o hastalık bende de var. Ben de hep mutfak bölümlerinde gezer, incelerim. Hatta anlam veremediysem ilgiliyi çağırır, '' bu ne işe yarıyor'' diye sorarım.
Bir keresinde yine bir alet buldum baktım baktım bir anlam veremedim. İlgiliyi çağırdım sordum '' ne işe yarıyor'' dedim.
Adamcağız yüzüme şöyle bir baktı Almanca birşeyler söyledi, anlamadım İngilizce konuşun dedim, gitti bir Türk gencini getirdi.
Elimdeki alet şişe kırmaya yarıyormuş, Almanya'da şişeler çöplerde yer işgal ettiklerinden bu alet ile kırarak kibrit kutusu kadar küçültülüp, cam çöplerinin bulunduğu yere atılıyormuş.
Hıhh hiç işim yoktu da o kadar parayı bu alet için verecektim, güldüm geçtim. Belki çookk ilerde torunlarımın çocukları kullanır....

Kiraz
16-12-2008, 18:46
Güler Hanım, normal plastik bir kap, sadece suyu dökeceğimiz tarafına süzgeç görevi verecek bir bombe ve aralıklar yapılmış. Piriç dökülmeden kapta kalıyor, suyu süzülüyor. Büyük ihtimalle biliyorsunuz, en kısa zamanda fotoğrafını eklerim.

Kiraz
16-12-2008, 19:00
Yaklaşık on senedir kullanıyorum, kesinlikle tavsiye ederim.

56256

f-sunflower
16-12-2008, 19:16
Güler Hanımın sebze haşlama aletini ben kızartma süzgeci olarak kullanıyorum,özellikle patlıcan ve biberde çok işe yarıyor

nrkrkmz
16-12-2008, 23:06
Bende sizler gibi mutfak malzemelerine ve pratik aletlere meraklıyım. Keyifle yazılarınızı okuyorum.

Victorinox bıçak arayanların işlerine yarar diye düşündüm.

Aşağıda verdiğim linkte satılıyor fiyatıda çok makul geldi bana.Güle güle kullanın.

http://www.garantisite.com/site/page.asp?dsy_id=1082

petulya
17-12-2008, 12:09
Arıyorum ama göremiyorum. Eğer istanbulda görenler bildirirse çok sevinirim.

nevsune
17-12-2008, 12:21
Şimdi de size, güleceğiniz ama esasında çok işe yarayan minik bir aletten bahsedeceğim; yumurta poposunu delme makinası.

Aman bu aleti de yapmışlar mı?

Bir zamanlar yumurta boyuyordum. Yalnız boyamadan önce içlerini boşaltmak gerekiyor. Dünyanın yumurtasını telef ettikten sonra pratik zekalı bir arkadaşım, haşlanırken yumurtaların çatlamaması için kendi yumurta delme yönteminin bende de işe yarayacağını söylemişti. Bir iğneyi mutfakta duvara çaktıktan sonra iğnenin başını kesip, yumurtaları onunla deliyormuş. Sistem aynı.

Bu aletin nerede satıldığını öğrenirsem çok iyi olacak:)

papatyam
17-12-2008, 12:53
Güler Hanım, fasulye soyacağı nı semt pazarlarında ki plastikçilerde mi buluruz, ben de mutfakta kullanılan ufak el aletlerine meraklıyımdır ama bunu hiç duymamıştım.

Güler
17-12-2008, 20:26
Sevgili papatyam, semt pazarlarında züccaciye satan satıcılarda bulabilirsin. Eğer sen bulamazsan ben sana Mecidiyeköy pazarından alırım. Adamın elinde 5 tane vardı hepsini aldım ama hepsinin sahibi var. Bu hafta için yeniden getireceğini söylemişti.

Sevgili nevsune, bana bunu yumurta pişiricisi ile vermişlerdi.
Yumurta makinası da kullanışlı; kaç tane ve nasıl istiyorsan, plastik ölçek ile suyunu koyuyorsun, istediğin ayarda piştiği zaman hem ışığı sönüyor hem de bibb diye bir ses çıkartıyor.
Mesela üç kişisin, ve rafadan yumurta pişirmek istiyorsun. Makineye üç yumurta koyuyorsun. Ölçek bardak ile 3 yumurtalık ve rafadan işaretli kısma kadar su doldurup, makineye boşaltıyorsun ve fişi prize takıyorsun. Kıvamına geldiğinde ses ile işaret veriyor ve ışığı sönüyor. Tabii yumurtaları alete koymadan evvel bu ufak makineye oturtup, hafifçe bastırarak popolarında minik delik açıyorsun.

Güler
17-12-2008, 21:19
56385

56386

Güler
17-12-2008, 21:25
Katı olarak pişmiş yumurtanın kayık gibi kesilişi, piyaz ve salata süslemeleri için.

56387

56388

56389

Güler
17-12-2008, 21:29
Yatay kesilişi.

56390

56391

Güler
17-12-2008, 21:32
Kayık şeklinde kesilmiş yumurtanın, domatesle aranjmanı. (salata süsü)

56392

zenfree
17-12-2008, 22:34
Ne güzel aletler. İnsanın ahçı olası geliyor.:)
Cumartesi ilk işim pazara gidip sarmısak ve fasulye soyucu almak olacak.:)

Güler
17-12-2008, 22:40
Sarmısak soyacağını bulabilir misin bilmiyorum ama fasülye soyacağı siparişi verdim. Haftaya Pazar gün alacağım, istiyorsan bir not yaz.

papatyam
18-12-2008, 09:31
Güler Hanım teşekkür ederim, önce bir araştırayım bulurum herhalde :)

Güler
18-12-2008, 17:27
Kırmızı turpları gül gibi şekillendirerek, salata süsleyebilirsiniz.

56709

turp şekillendirme aleti ile yaptığım salata süsü. Çiçek.

56710

56711

Güler
19-12-2008, 08:32
Salata süslemelerinde kullanabileceğiniz minik fareler.

56618

56619

nrkrkmz
19-12-2008, 16:44
Güler hanım.
Sonunda dayanamayıp yazmaya karar verdim.
Çok zevklisiniz her yaptığınız ayrı güzel.Aletlerin olması çok önemli değil onları kullanıp ortaya birşeyler çıkartmak önemli olan.
Ellerinize sağlık.

Güler
19-12-2008, 22:44
Sevgili nrkrkmz, teşekkür ederim.
Ben eminim ki diğer pek çok arkadaşımız da güzel şeyler yapıyorlardır, ama nedense burada paylaşıma gitmiyorlar. Bense beğendiğim, sevdiğim, bana orjinal gelenleri hemen siz dostlarımla paylaşmaktan zevk alıyorum.

Baldaş
15-01-2009, 14:42
Bir alet de ben tarif edeyim. Bende yok ama televizyonda görmüştüm. Yumuşak bir malzemeden yapılmış spatula ile kepçe arası bir şey. Hani kek, krep, mücver, puding vs. gibi yumuşak kıvamlı yiyecekler hazırlarsınız hazırladığınız kabı bir türlü hakkıyla sıyıramazsınız. Ya çocuklar parmaklarıyla bu işi halleder, ya da artık elinizle ya da kaşıkla cebelleşirsiniz. Bir otelin aşçısı bu kepçeyle, kabı hiç artık bırakmadan tertemiz sıyırmıştı. Harika bir alet.
Sayın Sabah bendeki bıçağı da bir ara eklerim, unutmadım :)

Güler
30-01-2009, 09:55
Zaman zaman gerek kaşar peyniri gerekse beyaz peynir keserken zorlanırız.
Elimizin altında peynir bıçakları varsa bu iş zevkli olur, aksi takdirde keserken dağılan peynir, veya istenilen incelikte kesilemeyişi hepimizin canını sıkar.
Bunlarla ilgili kullandığım aletleri ve ufak püf noktasını sizlerle paylaşmak istedim.

60769
Beyaz peynir kesme bıçağı

60770
Kaşar peyniri, gravyer peyniri kesme aleti

60771
Peynir kesme tahtası

Peynir kesme tahtasında hem kalıp beyaz peyniri hem de kaşar peyniri, istediğiniz kalınlıkta kesebiliyorsunuz.
Tahta üztüne oturtulan kalıp, kol ve kola bağlı tel ile rahatça kesiliyor.

Güler
30-01-2009, 09:58
60772

60773

Güler
30-01-2009, 10:07
Bu aletleriniz yok, ama siz yine de kalıp beyaz peyniri istediğiniz incelikte ve çok düzgün kesebilirsiniz.

Bunun için 30-35cm boyunda bir yorgan ipliği işinizi görür.
Bu ipliğin iki ucunu, ellerinizin iki işaret parmağına dolayın ve gerin.
Peynir kalıbını ekmek tahtası üzerine oturtun ve istediğiniz incelikte, gerdiğiniz ip ile kesin. İpi kalıbın sonuna dek, gergin olarak aşağı doğru indirin.

60774

60775

60776

sakagun
30-01-2009, 13:29
Maydanoz gibi yeşillikleri kıyma aletim.

Hakkı Şen
05-02-2009, 10:01
Sn Güler, yorgan ipi yerine misina (olta ipi) çok daha iyi bence. Siz ne dersiniz?? Bu arada minik farelere bayıldım süper olmuşlar:D

caucasus
05-02-2009, 13:00
Evet arkadaşlar bence de peynir kesmek için en uygun alet misina.

Geçmiş günlerden bir gün Ortaköy de Trafik vakfının otoparkın da balık tutarken yanıma aşçı kıyafetli birisi geldi rast gele dedikten sonra 3-4 metre kadar misina alabilirmiyim diye sordu ilk başlar da anlam veremedim. Sonra arkadaşım hayırdır o kadar az misina ile ne yapacaksın diye sorduğum da biz misanayı mutfakta peynirleri kesmek için kullanıyoruz diye cevap vermişti.

Güler
05-02-2009, 15:58
Tabii neden olmasın, misina da olur, ince bir tel de olur.
Ben evde bulunabilen bir yorgan ipliği ile de olur demek istedim.

Penelophe
09-02-2009, 20:15
Pasta, kek vs. yaparken vazgeçemediğim aletler var.:) Onlar olmazsa ben bir hiçim.:D

62215

1-) 100ml(1 decilitre), 15ml(tablespoon), 5ml(teaspoon), 3,75ml(1/4 tablespoon) kaşık ölçülerim. Dünya stantardı olan bu ölçüler, en çok Avrupa'da hamur işleri tariflerinde kullanılıyor. Kırmızı kısımlar, kaşığın 1/2 noktasını gösteriyor. Bunların daha gelişmiş, derecelileri var ama Türkiye'de bulmak oldukça zor.:(

2-) Bu kaşık ölçü seti ise genellikle Amerika'da kullanılan bir set, diğer setten ayıran özelliği ise, diğer setteki 3,75mllik(1/4 tablespoon) yerine bu sette Pinch denilen 0.5 mllik bir kaşık bulunuyor.

Kaşık ölçülerini, profesyonel mutfak aletleri satan yerlerde ve İkea'da bulabilirsiniz.

3-) Silikon fırça, sıcak soslanması gereken gıdalarda sorun çıkarmıyor. Örnek olarak, fırında balık en sevdiğim şeylerden biridir ve genellikle balık pişerken arada açıp üzerine sos sürerim, eskiden plastik **** kıl fırça kullanıyordum bu iş için ama plastikler 2 kullanımda yamuluyordu ve kıl fırçalara da yazık oluyordu(pahalı olduğu için), silikon fırça bu konuda favorim oldu, ısıya dayanıklı olduğu için hiç sorun çıkarmıyor. ( Bu arada bunun pastalarla bir alakası yok, araya karışmış.:D) Hemen hemen heryerde mevcut.

4-) Yine standart pasta, kek vs. için dünyada kullanılan bir ölçü. 240 mllik hacme sahip, adı kap(cup) ölçüsü. Kolaylığı şu, mesela bazı tariflerde 1 cup un ve 1 cup sütten bahsediyor, eğer 100 gr un 100ml süt deseydi bunu terazi de ölçmek kolay olurdu ama 240 ml yerine geçen un ve süt ağırlığını terazide hesaplamak çok zaman alıyor.:)

Türkiye'de bulmak çok zor, çok aradım, tesadüf eseri, geçen yıl yeni aldığım ekmek makinasının ölçüsünün kap ölçüsü olduğunu farkettim.:D Çok şanslıyım. Eğer bulanınız varsa bana da söyleyin 1 tane daha lazım.;)

Penelophe
09-02-2009, 20:31
Peynir kesmek için arkadaşımın buna (http://www.hipernex.com/pro.aspx?CID=1902&IID=30042) benzer bir aleti vardı, kaşar rendelemekten nefret ederim, bu çok ince dilimleri, çok seri çıkardığı için çok sevmiştim fakat bulup da bana alamamıştık.:)

62216

Bunlar bildiğimiz klasik meyve-sebze soyucular.

1-) Ergonomik soyucu, diğerine göre ele daha uyumlu, bıçağın yaptığı hemen her hareketi yapabiliyor. Swivel olarak adlandırılıyor.

2-)Uzunlamasına soyucu, tek hareketle uzunlamasına soyuyor. Jülyen olarak adlandırılıyor.

Bunları zaten biliyorsunuz, neden söylüyorum ki.:) Çünkü bunlar bildiğiniz yönleri, birde benim kullandığım yönleri var.:D

62217
(Resimdeki kaşar yaklaşık 1 aydır buzdolabında kendinden geçtiği için görünüşe aldanmayın, daha taze ve sert bir kaşarda sonuç çok daha iyi oluyor.)

Ergonomik olanı, süper peynir dilimliyor, kaşar ve sert peynirlerde çok işe yarıyor. Kahvaltı, peynir tabağı vs. için ideal.

Uzunlamasına soyucu ise, çok çok ince dilimler çıkarıyor, rende kaşar yerine kullanılabilir. Fırın makarna, alaking, lazanya için ideal.

İki üründe fackelmann da mevcut.

Yumuşak peynirler için misina kullanmaya devam.:)

Güler
09-02-2009, 22:48
Sevgili penelophe, arkadaşında bulunan peynir dilimleme bıçağından bende de var. Hakikaten kaşar peynirini çok ince dilimliyor.

Cumhur Tonba
09-02-2009, 23:12
Vallahi sizler teknolojinin bütün nimetlerinden faydalanarak işin kolayını bulmuşsunuz.
Hayatımda ilk defa böyle şeyleri görüyorum. Desene biz< çağın çokkkkk gerisinde kalmışız.

fevziye
10-02-2009, 16:58
Gerçekten çok pratik aletler. Ben de fasulya soyucusunu yeni gördüm.

Penelophe
12-02-2009, 05:13
Arkadaşlar, metal ve plastik uçlu olmak üzere 2 adet bez şanti sıkacağı arıyorum. Netten bulamadım, normalde bulmak çok zor zaten. Hep toptan satan yerleri buluyorum. Bilen, duyan, gören varsa, lütfen yardımcı olun.:)

Güler
12-02-2009, 18:37
Metal uçlu bilmiyorum ama muşamba torbalı ve uçları plastik olanları bir de enjektör gibi olanları var. İstanbul'a gittiğimde size resimlerini yüklerim. Eğer isterseniz alırım.

snoopy
12-02-2009, 19:58
Peynir kesme tahtasında hem kalıp beyaz peyniri hem de kaşar peyniri, istediğiniz kalınlıkta kesebiliyorsunuz.

Güler Hanım,
Peynir kesme tahtasını nereden aldınız acaba? Bana yurtdışından gelmişti, yıllardır kullanıyorum ve çok alıştım. Şimdi çok eskidi ama yenisini bulamadığım için atamıyorum. Sizinkini görünce sevindim, umarım İstanbul'dan almışsınızdır.

Penelophe
13-02-2009, 14:06
Güler Hanım, mereng kullanırken plastik uçlu gerekiyor sadece, kimyasal tepkime yapıyor metal uçlu ile. Genellikle diğer işlemlerde metal ucu kullanıyorum. Plastik ve muşamba torbalar bana göre değil. Muşambalar ilk kullanımda mefta oluyorlar ve işim de yarım kalıyor. Plastiklerin(enjektör) haznesi çok küçük, ele uyumlu değil.

Profesyonel bir bez sıkacağım vardı ama çok eskidi, yıkarken bez tam uca bağlantı noktasından yırtıldı.:( Sıkacaksız kaldım..

Sabah, Ankara'da aradığım şeyi buldu. Burdan da teşekkür ediyorum kendisine.

İlginiz için teşekkür ederim..

Güler
13-02-2009, 21:56
Sabah'ın bulmasına sevindim, maksat işin görülsün.
Snoopy, peynir kesme tahtasını İstanbul'dan aldım sanırım Akmerkez'de züccaciye satan bir mağazadan almıştım.

snoopy
14-02-2009, 07:16
Güler Hanım çok teşekkürler, ilk fırsatta bakacağım..

malina
14-02-2009, 13:14
Sabah, Ankara'da aradığım şeyi buldu.

Fotoğrafını eklesen de görsek :)

Güler
14-02-2009, 18:22
Benim kullandıklarım.

Birinci resim torbalı olan.
İkinci resim enjektörlü olan.

62792

62793

Güler
16-02-2009, 14:37
Çok amaçlı açacak.

Kutu kolalarını açarken, zaman zaman zorlanırız. Tırnağı uzun olan arkadaşlarımızın tırnakları sık sık kırılır.
Ben bu aleti çok kullanırım. Buzdolabının kapısında yapışık olarak durur.(mıknatıslı)
Bununla, kutu kola kapaklarını açtığınız gibi, soda şişe kapaklarını ve 5cm çapına kadar olan şişe kapaklarını da kolaylıkla açabilirsiniz.(kapağın çapına göre ayarlanabilir)

Açacağın önden ve arkadan görünümü.

62986

62987

Güler
16-02-2009, 14:40
Kutunun kapak kısmı ve takılışı.

62989

62990

Güler
16-02-2009, 15:02
Kutunun açılışı.
Açacağı hafifçe yukarı doğru kaldırdığınızda kapak açılıyor.
62991

Penelophe
02-03-2009, 02:13
Fotoğrafını eklesen de görsek :)

Henüz elime geçmedi ama aşağıdaki fotoğrafa benzeyecek gelecek olan malzemeler.

64880

radem63
02-03-2009, 12:14
Henüz elime geçmedi ama aşağıdaki fotoğrafa benzeyecek gelecek olan malzemeler.

Sayın Penelophe; nerede satıldığını yazarmısınız:confused:

Penelophe
02-03-2009, 12:20
Gift&Gurme
Kenedi Caddesi No:151/1 Gazi Osman Pasa 06700 G.O.P
Tel : 0312- 466 1232

Pastacılık Dünyası
Öz Ankara Toptancılar Sitesi 3.blok
No: 89 Macunköy
Tel:397 03 49-60

Bana yeğenim alıp kargolayacak ama henüz vakti olup da gidip alamadı. Yukarıda ki adreslerde olduğunu öğrenmiştim Sayın Sabah'tan.

radem63
02-03-2009, 13:04
güle güle kullanın:)

osmann
08-03-2009, 22:27
Eğer bu başlık altında tanıtılan türde araç gereç ve malzemelere meraklıysanız Tahtakale'ye mutlaka uğrayın derim. Renk renk süsleme şekerleri, çizgi film karakterli silikon kek kalıpları(yaşgünü pastaları için ideal),çeşit çeşit şuruplar, ölçekler, pasta kalıpları(çok ilginçleri mevcut),daha neler neler var. Bir gününüzü ayırın ve almayı düşündüklerinizden fazlasını alacağınız fikrine alıştırın kendinizi. Aaa! Bir de bolca nakit elbette :)

uzman16
15-03-2009, 20:24
Limon sıkacağı

Bu aleti limonun bir ucundan kıvırarak (vida gibi) limonun içine yerleştiriyorsunuz. Limonun ucunu kesmiyorsunuz. Limonun çekirdeklerini içine hapsederek tüm suyunu etkin bir şekilde çıkarıyorsunuz. Limonun suyu bitince çekip çıkarıyorsunuz.
Ben hep kullanıyorum. Oldukça pratik.

uzman16
15-03-2009, 20:35
Rafadan yumurtaları yerken kabuğu zor soyulur.
Bu alet yumurta başı kesmeye yarıyor.
67250

Basılı tutup çekince kabuğuyla kalıp gibi ucu açılıyor.
67251

İki ucuna bastırınca çıkan dişleri yumurtanın başını kavrıyor.
67252

Penelophe
15-03-2009, 20:57
Evet limon sıkacağı çok pratik, benım de vardı ama kırıldı bir süre sonra. Bir daha da bulamadım. Limonun hepsini kullanmayacaksanız aleti içinden çıkarmadan limonu buzdolabına koyarsanız kuruyup bozulmasını da önlüyor..

malina
15-03-2009, 21:07
Sıkma torbası-1 (http://www.pastakalip.com/Default.asp?part=shop&gorev=oku&id=191&cat=115&sid=595534170)

Sıkma torbası-2 (http://www.supermutfak.com/c-455-krema-ve-sikma-torbalari.aspx)

Başka şeyler de var :)

www.pastakalip.com (http://www.pastakalip.com)
www.supermutfak.com

Penelophe
15-03-2009, 21:45
Torbaları hakkında ayrıntılı bilgi yok, bez mi, plastik mi, yarı yarıya mı... Kendim görmeden almamaya karar verdim.:)

Başka şeylere de hiç bakmadım, sonra aklım kalıyor.:(

Penelophe
15-03-2009, 21:51
Offf, baktım işte baktım, dayanamayıp baktım..:mad:

Zekoş
11-05-2009, 09:42
Genelde, ocağa koyduğumuz sütleri kaynatırken taşırırız.
Bu payrex yuvarlak nesneyi sütün içinde ocağa koyun, süt kaynamaya başladığında tıkırdısını duyacaksınız, sanki başında durmuş da kaşıkla karıştırıyorsunuz gibi. Sütün taşmasına mani oluyor.

55342

Bende sütün taşmaması için sütün içine porselen kahve tabağı koyuyorum aynı işi görüyor kaynamaya yakın ocağın altını kısıyorsunuz ******...

berduray
11-05-2009, 11:16
Tencerenin etrafına margarin ya da tereyağı sürerseniz süt taşmaz.

Zekoş
11-05-2009, 23:28
13 numaralı mesajda, arkadaşımız Buket Aknar'ın bahsettiği fasulye soyacağı;

bu alet yazın fasülye kuruturken de çok işe yaramaz mı? Özellikle de benim gibi fasülyeleri eşit bölemeyenler için harika bir yardımcı.

COYOTE
25-05-2009, 20:19
Bir ara tv de bolca reklamı vardı. Nicer dicer, ben kullanıyorum kesinlikle çok kullanışlı. Havuç,patates,salatalık ve soğan gayet güzel doğruyor. Tereddütü olan varsa söyleyeyim dedim.

Bazen Ponpon'a havuç ve salatalık kesiyorum çubuk çubuk:))

maki01
16-06-2009, 18:37
Merhaba Güler Hanım,
Tüm içtenliğimle kutluyorum sizi ve kocaman yüreğinizi. Burada yayınladığınız her şey ( Bahçeniz, pratik mutfak aletleri v.b ) büyük sevgileri kucaklamış içine. Yakınlarınız gerçekten çok şanslı. Uzun ,sağlıklı, mutlu bir yaşam diliyorum yakınlarınızla, sevdiklerinizle... Her yere kocaman nazarlıklar serpiştirin lütfen :)

Bıçaklarla başlayayım, benim boğuştuğum bir alet mutfakta. Link veren arkadaşıma teşekkür ederim. Dün ilgili siteden sipariş verdim, yanına domates soyma aleti ve aynı bıçağın ucu biraz daha sivri modelini de ekleyerek. Ancak Güler Hanım'da kopya çekilmesi gereken çok şey var :) Havuç dilimleyen alete takıldım kaldım. Adana bölgesinde yaygın olarak yapılan acem pilavının havuçları ne güzel hazırlanır o aletle. Havuç dilimleyiciyi Türkiye' den mi aldınız? Bilgi verirseniz sevinirim.

Fasulye ayıklayan alet de çok güzel, bizim buralara gelmemiş daha. Adana'da oldukça bilinen bir züccaciyeciye (Ne zormuş bunu yazmak) anlattım. Çok ilgilendi. Umarım bulur.
Sevgiler..

Güler
16-06-2009, 22:02
Sevgili maki01, teşekkür ederim.
Krep makinesini bulamam ama fasulye soyma aleti çok kolay, pazardan 1tl.ye alıyorum.
Çorlu'dan bir arkadaşımız daha istemişti, ona alırken size de alırım.
Adresinizi özelime yazınız yeter.
Sevgiler.

maki01
16-06-2009, 23:12
Çok teşekkür ediyorum Güler Hanım, bulduramazsam sizden rica ederim.
Uzman16'nın önerdiği limon sıkacağını yıllar önce kullanmıştım. Sonra yok oldu, yardımcımın gazabına uğramıştır eminim :) Güzel bir hatırlatma oldu. Bir yakınım limonu hunharca kullanıyordu. Limon, Adana'da ucuz elbette ama kesip yarısını kullanıp atmak ya da işe yaramaz şekilde bırakmak kızdırıyordu beni. 1 pakette 2 adet çıkıyor. 2 TL gibi komik bir rakam. Eski limon sıkıcıma kavuştum yine. Teşekkürler uzman16, hatırlattığın için...

celalsungur
16-06-2009, 23:51
Ekmek Yapma makinesinden bahsettiniz mi?

Güler
17-06-2009, 08:10
Sevgili celal, iyi ki hatırlattın. Onu da anlatayım.

celalsungur
17-06-2009, 08:39
Sevgili celal, iyi ki hatırlattın. Onu da anlatayım.

Cevizli ekmeği de anlat, tam buğday unuyla yapılan ekmeği de anlat.

Güler
17-06-2009, 08:42
Ayçiçeli olanı daha da güzel oluyor. Ama burada soyulmuş ayçiçeği bulamıyorum, İstanbuldan getirmem gerekecek.

maki01
17-06-2009, 12:08
Merhaba Güler Hanım,
Bıçaklar geldi. Kodunu verdiğiniz bıçak, küçük ekmek bıçağı gibi miydi? Ucu testere gibi..

maki01
17-06-2009, 12:13
Domates soyucu da çok güzel. Daha önce salatalık, havuç soymak için kullandığım aletle kıyaslanmaz. Tasarım kavisli dönüşlere uygun olduğu için gerçekten başarılı olmuş. Patetes, domates, salatalık ne elime geçerse soydum ve de bıçaklarımla doğradım.
Teşekkürler Güler Hanım..

Not: DOMATES SOYUCU VİCTORİNOX 7.6075

Güler
17-06-2009, 12:42
Bendeki domates soyucu zyliss.
Bıçakların ucu testere gibi ama başı yuvarlak geliyor.
Havuç dilimleme Victorınox.

Güler
17-06-2009, 20:59
Bugün, mahallemizdeki çocukları sevindirdim.
Nasıl mı? Onlara pamuk helva yaptım.

Üç yaşında tatlı mı tatlı bir Emir var. Torunum geldiğinde hemen bize gelip, salıncaklara kuruluyorlar.
Bugün çok da uslu çocuk olmuş. Ben de sevindireyim dedim.

Pamuk helva makinesini çıkarttım.

87481

Güler
17-06-2009, 21:01
Üç çorba kaşığı toz şekere, 1/2 çay kaşığı şeker boyası kattım.

87482

Güler
17-06-2009, 21:03
Makinenin orta gözüne bir tatlı kaşığı şeker koydum, ve makineyi çalıştırdım.
Isınan şeker, haznede pamuk pamuk olmaya başladı.

87483

Güler
17-06-2009, 21:05
Pamukları, süslü külahlara sarmaya başladım.

87484

Güler
17-06-2009, 21:06
Eveeet, afiyet olsun....

87485

Güler
17-06-2009, 21:07
Ben, bir iki derken, tam altı tane yapmak zorunda kaldım.
Onlar mutlu, ama ben daha mutlu oldum.

DefneD.
17-06-2009, 23:19
Güler Hanım,

Yanımda yöremde gördüğüm her çocuğa maymunluk edip, onlar gülümseyince mutlu olan birisi olarak mutluluğunuzu anlıyorum:)

Anlıyorum da, bu aleti almak nereden aklınıza geldi onu bir türlü anlayamadım;) Torunlar mı sebep? Her türlü aleti alabilirim de, kırk yıl düşünsem pamuk şeker yapma makinası almak aklıma gelmezdi!

Aşk olsun sana çocuk, aşk olsun (C.Yücel) diyeyim bari :)

Sevgiler!

maki01
18-06-2009, 01:02
Bu sayfanın takipcisi oldum :) Güler Hanım'dan öğrenecek ne çok şey varmış. Fasulye ayıklama aletini de internetten sipariş verdim. Bir kez daha teşekkürler, faydalı ve pratik bilgiler için...

berduray
25-06-2009, 00:31
Yapıyor, paylaşıyor, üşenmiyor sorulara yanıt veriyor, araştırıyor, her eve lazım cinsten...Kocaman bir sevgi yumağı resmen , Allah ablamızı başımızdan eksik etmesin.

Güler
25-06-2009, 18:02
Sevgili berduray, sağol.
Bir şey yapmışsın, güzel olmuş veya olmamış. Bunu dostlarınla paylaşmak kadar güzel bir şey olur mu?

Ben, paylaştıkça mutlu olanlardanım.

Adalet Yağcı
21-07-2009, 14:28
Ben de sizlere faydalı bulduğum bir aleti tanıştırmak istiyorum :)
Gerçi zamanı geçti ama her yıl lazım olacak.
En zoruma giden işlerden bir tanesi de vişne ayıklamak, kilolarca vişne, tane tane, ayıkla ayıkla bitmez.

İşte bunun için bir alet buldum, altı kilo kadar vişneyi bir saatten biraz fazla bir zamanda ayıkladım, çok da zevkli ve kolay.

Fotoğraflamak için vişneye ihtiyacım vardı, kiraz çoktan bitmişti.
Dalların arasında saklanmış bir kaç tane vişneyi görünce kaptım geldim, sizler için fotoğrafladım, bakalım beğenecekmisiniz.

94162

Büyük alışveriş merkezlerinde bulabileceğinizi sanıyorum, ben yerel bir mağazadan aldım.
94163
İthal olduğunu söylediler, Alman malıymış.94164
Birer avuç yıkanıp temizlenmiş vişneyi buraya doldurup,
94165
Sonra kola bastırıyorsunuz.
94166
Vişneler tabağa, çekirdekleri de ürünün haznesine birikiyor.

Beğendiniz mi?

ide
21-07-2009, 15:19
Sevgili Adalet ne kadar şirin, pratik bir aletmiş, dilerim bizlerde buluruz. Güle güle kullanın;)

Güler
21-07-2009, 15:27
Sirkeci'de ve Mısır çarşısının arkasındaki züccaciyecilerde bulabilirsiniz.

sakagun
21-07-2009, 15:42
Her vişne için tek tek mi kola basmak gerekiyor? Dün vişne reçeli için bir sürü vişne ayıkladım. Böyle bir alet varmış demek. :(

Adalet Yağcı
21-07-2009, 16:09
Sevgili İde, Sakagun, her vişne için tek tek kola basmak gerekiyor ama çok eğlenceli :)

Sevgili Güler, çok yaşa sen e mi, hemen yer tarif etmişsin, harikasın.
Ben tesadüfen buldum, ama İstanbul'da oturanlar rahatlıkla bu adresten alabilirler, fiyatı 40 tl. idi, ama İstanbul'da daha ucuza alabilirsiniz.

Müjgan
21-07-2009, 16:32
Her yıl en az 10 kg vişneden reçel yapıyorum. Makinayı görünce gözlerim faltaşı gibi açıldı. :p
Acep Ankara'da nerelerde var? Bulursam buraya yazacağım.

malina
21-07-2009, 17:14
http://www.biev.com.tr/bayilistesi.php

http://www.biev.com.tr/urundetay.php?catid=27&pid=1758

Güler
21-07-2009, 19:48
Ben çok rahat kullanamadım, biraz vişneler eziliyor gibi geldi bana. Sanıyorum 30-35 tl gibi bir fiyata almıştım.
Bu hafta sonu İstanbul'a gidiyorum, isteyen arkadaşlar için bakabilirim.

Müjgan
22-07-2009, 23:05
Ben çok rahat kullanamadım, biraz vişneler eziliyor gibi geldi bana. Sanıyorum 30-35 tl gibi bir fiyata almıştım.
Bu hafta sonu İstanbul'a gidiyorum, isteyen arkadaşlar için bakabilirim.

Sevgili Güler eğer Ankara'da bulamasaydım, sana sipariş edecektim. Çok teşekkürler.
Bu gün vişne çekirdeği çıkarma makinesini nihayet aldım. Bahçelievler'de 7. caddedeki benzin istasyonu karşısındaki "Biev" den... Fiyatı da kampanyalı imiş. 50 den 39'a düşmüş.

Akşam vişne alıp denedim. Yıllarca eziyet çekmişim :))

Adalet Yağcı
23-07-2009, 09:20
Sevgili Müjgan hanım, güle güle kullanın.
Vişneler diri olursa ezmeden çıkartıyor çekirdekleri, ama biraz yumuşamışsa temizlenmiş vişneyi kaba aktarmakta zorlanıyor, bana öyle geldi.

Müjgan
23-07-2009, 12:07
Sevgili Müjgan hanım, güle güle kullanın.
Vişneler diri olursa ezmeden çıkartıyor çekirdekleri, ama biraz yumuşamışsa temizlenmiş vişneyi kaba aktarmakta zorlanıyor, bana öyle geldi.

Teşekkürler Adalet Hanım. Vişneler taze idi ve kolayca yaptım. Ama dikkatimi çeken bir şey oldu. Hazneye vişneleri doldurur, sonra şımarıklık edip, sanki elektronik bir aletmiş gibi delme kolunu hem basıp, hem de etrafla konuşmaya dalarsanız, hata edersiniz benim gibi. Sonra da prinçte taş ayıklar gibi, vişnelerde çekirdek kalmış mı diye bakar durursunuz.:p

Bunu neyse ki ilk hamlede farkettim. Ondan sonra vişneleri avucumdan teker bıraktım ve hazneye düştüğünde çekirdeğinin çıktığından emin oldum.

Nerden bakarsanız bakın, bu dikkatli çalışmada bile, saç tokasıyla çıkartılan çekirdeklerin temizlenme süresinin, çok ama çok kısasını yaşıyorsunuz.
Değişmeyen tek şey, firkete kullanırken de üstünüz başınız vişne suyu ile puantiyeleniyordu, bunda da öyle oluyor.:)

Bu sabah vişne reçelimi kaynattım. Her bir vişne tanesi sapasağlam ve yuvarlak görünümdeydi. Makineyi almakla ne kadar isabet ettiğimi anladım bir kez daha teşekkürler Adalet.;)

Güler
23-07-2009, 17:14
Güle güle kullanın.
Şimdi ben de daha diri vişne alıp tekrar deneyeceğim.

Adalet Yağcı
23-07-2009, 20:08
Çok sevindim Müjgan hanım, ben yere kocaman bir sergi yayıp yerde yaptığım için daha kolay oldu belki de.
Teker teker atmak daha doğru, her ne kadar avuç avuç gösteriyorsa da :)

Sizleri bilmem ama, ben sarmısak ezmekten hiç hoşlanmam, her seferinde döveceğin içinden, bir yolunu bulup dışarı kaçarlar, kaymasınlar diye extradan eklediğim tuz da beni üzer(tuzu azaltmaya çalışıyorum).
Bunun için Forum avm.de Esse den minik bir rendecik aldım, kullanımı ve temizliği çok kolay, sarmısakları da dövülmüşten daha yumuşak rendeliyor.
Benim çok hoşuma gitti, yarın size uygulamalı fotoğraflayıp göstermek istiyorum.

Adalet Yağcı
24-07-2009, 08:57
Sizlere dün bahsetiğim rendeciğimi tanıştırayım, belki bir çoğunuz çoktan keşfetmişsinizdir ama henüz tanışmayanlar için fotoğrafladım.

Aslında rende üç parçaydı, üçüncü parça kapak için yapılmış gibi görünüyor ama ben bir fonksiyonunu göremedim.
94646
Aşağıdaki gibi rende kısmını minik hazneye kapatıyorsunuz
94647
Sarmısakları soyduktan sonra rendelemeye başlayabilirsiniz.
94648
İşte bir diş sarmısak rendesi.
94649

Tek kusuru, rendelenen sarmısağın son minik parçalarını atmak zorunda kalmanız, veya başka şekilde değerlendirirsiniz.

Ayrıca bu rende ile, çikolata da rendeleyebilirsiniz, ben Esse den 20 tl. almıştım, daha sonra YKM autlette 10 tl. ye gördüm :(

Arzu Kırlangıç
24-07-2009, 09:35
Sarımsak ezerken parçaları elimizde kalan uğraştırıcı sarımsak ezicilerinden daha kullanışlı görünüyor. Adalet Hanım, vişne çekirdeği çıkarıcı uygulamanız içinde teşekkür ederim. Sayenizde çekirdek ayıklama ve vişne lekesi zahmetinden kurtulacağız.

Adalet Yağcı
24-07-2009, 10:15
Gerçekten küçük ve faydalı bir rende Arzu hanım, ama vişne aparatı gibi dâhiyane değil :)

Müjgan
24-07-2009, 10:38
Sevgili Adalet sarmısak aparatınız çok yararlı gibi görünüyor ama, sarmısağı tutup rendeye sürtmekle illa ki eller sarmısak kokuyor. Elde kalan sarmısak kokusu dezavantaj.

Ben sarmısak ezmek için ahşap bir havan eli kullanıyorum. Sarmısakla temas yüzeyi geniş olduğu ve tahta doku olduğu için, döverken (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=467856#post467856) -ki ben şiddetten hoşlanmam- sarmısak fırlamıyor.:p

Adalet Yağcı
24-07-2009, 11:18
Sevgili Müjgan hanım, ben sarmısağı da kokusunu da :) çok severim, bu yüzden sorun olmuyor benim için :)

Bu gün sizelere bir de yemek makinası tanıtmak istiyorum, içinde her türlü yemeği rahatça yapabileceğiniz bir makina, sonderece yararlı ve pratik bir şey.

Belki daha önce duymuşsunuzdur, eskiden SİLEX markası ile satılırdı, yeni versiyonu MULEX.

Eşim de ben de lahmacuna bayılırız, ama hiç hazır almayız, içini kendim hazırlar, mahalle fırınlarına pişirim için götürürüm.

Ancak, mahalle fırınlarının hali perişan, eldiven kullanmıyorlar, her yer pislik içinde, hamuru da nasıl yoğurduklarını görmüyoruz, bu yüzden uzun zamandır aradığım MULEX (http://www.mulex.com.tr/yemekler.asp?link=yemek)e nihayet ulaşabildim.

İçinde pilav dahil, her türlü ızgara, krep, börek, sarma, kızartma(yağsız veya bir kaşık yağ ile)patlıcan biber közleme, karnıyarık, kadayıf, gözleme, kestane kebap, güveç, lahmacun dahil, aklınıza gelen her türlü yemeği çok kısa bir sürede sağlıklı olarak pişirebilirsiniz.
Fiyat olarak pahalı gibi görünse de kullanım alanı çok geniş olduğu için değer diye düşünüyorum.
Yaklaşık altı ay önce 280 tl. aldım.
Mersin'deyken buradan tanıtmak size göstermek amacı ile tavuk pirzola ve patates yapmıştım, daha iyisi ben size link vereyim, oradan tüm marifetlerini görün :)

Adalet Yağcı
24-07-2009, 11:28
Sevgili Müjgan hanım, 'Felsefi sohbetler kahvesi'ndeki tüm mesajları büyük bir ilgi ile takip ediyorum, öyle güzel anlatıyorsunuz ki, iki satır ilave etsem büyü bozulacak gibi, bu yüzden sadece okumak ile yetiniyorum.

Son derece önemli konulara değiniyorsunuz, aktif olan tüm üyelerin birikimlerine, kelime ve cümleleri kullanımlarındaki ustalığa hayranım.
Sizler kadar güzel betimleyebilmeyi çok isterdim, her şeye rağmen, mesajlarınızı okumak çok büyük bir keyif, ellerinize yüreğinize sağlık, sayın Hassoman'ın dediği gibi, ömrünüze bereket.

sevil
24-07-2009, 11:41
Ev tipi dondurma makinası kullanan arkadaşlar va mı?
Deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşabilir misiniz?

Ayrıca sarımsak konusunda;
Ben de elimin sarımsak kokmasından hiç hoşlanmam, tahta havanım olsasına rağmen bana pek pratik gelmiyor. Benim sarımsak ezici diye nitelendirdiğim pratik bir alet var, fındık ceviz kıracağı gibi düşünün araya sarımsağı koyuyorsunuz bir tarafından ezilmiş halde çıkıyor. Fotoğraflarını sizin için hazırlayayım. Nette sarımsak ezici diye arattığınızda benzerleri çıkıyor.

sevil
24-07-2009, 11:55
Nette biraz araştırınca, benzerini buldum. Malesef benimki sadece sarımsak ezebiliyor.
Bilgiler ve fotoğraf aşağıdaki adresten alınmıştır.
http://tatlar.blogspot.com/2008/06/sarmsak-ezecei.html

94682
Sarımsak mutfaklarımızda, yemeklerde, buğulamalarda, dolmalarda, köftelerde, soslarda, kavurmalarda, çorbalarda kullanılır. Kullanıldığı yerler farklı olsa bile, sarımsağı bütün, kıyarak veya ezerek kullanırız. Sarımsak daha çok ezilerek kullanıldığı için, kaçınılmaz olarak ezici bir alete ihtiyaç vardır. Piyasada kullanıma sunulan, çok değişik şekilde sarımsak ezme aletleri mevcuttur. Resimde görünen her iki alet, sarımsak ezmek için üretilmiştir ve işlerini en iyi şekilde yaparlar. Plastik olan alet, haznesine konulan sarımsağı, kelebek tutamağını saat dönüş yönüne döndürmek suretiyle ezer ve çıkartır. Haznesi içerisinde kalan sarımsak posasını çıkarmak, uğraştırıcı olsada kullanımına değer. Metal olan alet ise, üç işi bir arada yürütür. Aletin delikli haznesi içerisine konulan sarımsağı presliyerek ezer. Karşılıklı dişlerin olduğu bölüm ile fındık kırar. En son bölüm ise, kiraz çekirdeğini çıkarmak için tasarlanmıştır. Kendim bu aleti, kiraz reçeli yapmak için, ihtiyaç duydum ve aldım. Özellikle bu alet, kiraz çekirdeğini başarıyla çıkartır. Haznesine kiraz konur ve alet kapatılır. Haznenin altında bulunan delik içerisinden çekirdek dışarı atılır. Haznesi içerisinde kiraz gövdesi kalır. Her iki aletin de çok kullanışlı olduğunu söyleyebilirim.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,

Adalet Yağcı
24-07-2009, 12:06
Sevgili Sevil, bu aletlerden daha önce kullanmıştım, sarmısaklar iri kalıyor diye rende kullanmaya başladım.

sevil
24-07-2009, 12:15
Adalet hanım,
Haklısınız iri kalıyor ama sanırım birazda kişisel tercihle alakalı, elimin sarımsak kokmasındansa iri olmasını tercih ediyorum.

Güler hanım gelse de, dondurma makinasını anlatsa, kesin onda vardır :)

DefneD.
24-07-2009, 12:40
Sarımsağın kabuğunu soyacak aletiniz yoksa zaten soyarken ele kokusu siniyor. Adalet Hanımının rendesine benzer benim de bir rendem var. Ama ben havandan vazgeçemiyorum.

uzman16
22-08-2009, 20:42
Vişne çekirdeğini çıkaran aletten aldım. Süpermiş. Hem ellerim hiç kirlenmedi, hem de çok kısa sürede tüm çekirdekler çıktı. 2 kilo vişneyi yaklaşık 20 dakikada çekirdeklerinden ayırdı.
Teşekkürler Adalet Hanım. Siz tanıtmasaydınız herhalde almazdım.

maki01
22-08-2009, 22:21
Bu gün sizelere bir de yemek makinası tanıtmak istiyorum, içinde her türlü yemeği rahatça yapabileceğiniz bir makina, sonderece yararlı ve pratik bir şey.

Belki daha önce duymuşsunuzdur, eskiden SİLEX markası ile satılırdı, yeni versiyonu MULEX.

Eşim de ben de lahmacuna bayılırız, ama hiç hazır almayız, içini kendim hazırlar, mahalle fırınlarına pişirim için götürürüm.

Ancak, mahalle fırınlarının hali perişan, eldiven kullanmıyorlar, her yer pislik içinde, hamuru da nasıl yoğurduklarını görmüyoruz, bu yüzden uzun zamandır aradığım MULEX (http://www.mulex.com.tr/yemekler.asp?link=yemek)e nihayet ulaşabildim.

Adalet Hanım,
Izgara balık ve et için de uygun mu sizce? Deneme tahtasına döndü bizim mutfak. Her duyduğum, gördüğüm alete atladım ama şu ana kadar teneke, telli eski elektrikli ızgara kadar kıvamında pişirene rastlamadım. O da pişirirken güzel , temizliği sorun oluyor. Bilgi verirseniz ve satın alabilirsem (350 TL olmuş ) hemen lahmacun tarifini isteyeceğim sizden...

Adalet Yağcı
28-08-2009, 06:42
Sevgili Uzman16, vişne aletinizi güle güle kullanın, her yıl benim kâbusumdu vişne ayıklamak, doğrusu alırken biraz endişeliydim, kullanınca çok sevdim.

Sevgili Maki01, Mulex sitesinde bütün yemeklerin tarifleri var, link vermiştim, size özelden tekrar link veriyorum, kış geliyor kestaneler için de Mulex süper, aklınıza gelen her şeyi pişirebilirsiniz, ben tencerelerimin çoğunu kaldırdım, fırınımı da daha seyrek olarak kullanıyorum artık.
Güle güle kullanın.

maki01
28-08-2009, 10:37
Yarın teslim edeceklerini düşünüyorum. Mesajda da yazdığınız gibi sahibi çok ilgili bir bey. Post cihazlarındaki soruna rağmen dün kargoya vermişler. Sizin çok iyi bir kullanıcı olduğunuz söyledi :) Oğlumu evde yemeğe ikna edebileceğim artık.
Çok teşekkürler...

Not: Yedek parça sorunu da yok . Sipariş verirken teflon tepsinin kısa sürede bozulabileceğini düşünüp yedekleyerek almak istediğimi söyledim. 20 TL ye yedek tepsiyi de eklediler. Bu tip ürünlerde en büyük sıkıntıyı yedek parçalardan çekiyorum. Braun'un, rondo bıçağına 50 TL istemesi gibi.

Güler
30-08-2009, 19:06
Dün Manyas'ın pazarıydı.
Alış verişten sonra ne var ne yok diye tezgahları dolaştım.
Elli kuruşa aldığım bu yeni oyuncağımı sizlere tanıtayım.

İftar saatine yakın yaptığım salatayı süslemek için kullandım. Akşam karanlığı olduğu için fotoğrafları bahçede çektim.

Bu minik alet ile salatanızı süsleyebilirsiniz. Veya patates ve havuçlarınızı bu şekilde doğradıktan sonra kızartabilirsiniz.

Soyduğunuz havucu dikey tutarak vida kısmını batırıyorsunuz.
İşaret parmağınızı da yuvarlak kısma geçirerek dairesel döndürüyorsunuz.
Elde ettiğiniz havuç akordeyon şeklinde çıkıyor.

100442

100443

100444

100445

copur 09
30-08-2009, 20:05
Eh gari, buna da şapka çıkarılır.

DefneD.
30-08-2009, 20:24
Çok hoş bir aletmiş Güler Hanım. Turptan da güzel akordeon olur herhalde. Bu hafta ben de bizim pazarlara bakayım var mı diye.

maki01
30-08-2009, 20:26
Defne'cim bulursan 2 tane al :) Gerçekten çok sevimli bir alet.

Güler
30-08-2009, 20:32
Önümüzdeki Cuma eşimin doktor kontrolü var, İstanbul'a geleceğim. Ama Cumartesi pazarı için bu minik aleti arkadaşıma verip on tane almasını rica edeceğim, o zaman size dağıtırım.

Aaaa, şimdi dikkatimi çekti üzerinde telefon numarası var.
0212 677 86 75 (son rakam 75 de olabilir 15 de)

maki01
30-08-2009, 21:02
Adalet Hanım,
Çok teşekkürler. Mulex gerçekten çok başarılı bir aletmiş. Dün et tava, sucuk-ekmek yaptım. Et tava , saç ya da fırında yapılan türü kadar lezzetli oldu, süre ise gerçekten çok kısa, nerdeyse 15 dakika. Bu sabahta ekmek kızarttım ve ekmek kızartma makinam yüksek rafa kaldırıldı:)
Teflon olduğu için dikkatli kullanmak gerekiyor. Uygun ebatta yağlı kağıt stoğu yaptım. Uzun süre çizmeden kullanmak istiyorum.

DefneD.
30-08-2009, 21:12
İnşallah bulursam alırım makicim. Yeni aletin de hayırlı olsun bu arada:)

Penelophe
01-09-2009, 11:25
Güler hanım, çok basit ama harika bir aletmiş :)

sakagun
07-09-2009, 12:15
Adalet Hanım tavsiyeniz üzerine Mulex aldım. Umarım memnun kalırım. Bu akşam ilk denememi yapacağım.

Sonuç: Türlü yaptım ve kırmızı biber közledim. Her ikisi de çok lezzetli oldu.

ilker_eroglu
10-09-2009, 03:42
Pizza için özel kesici aletler varken bunlar sadece dilimlemek için kullanılıyor. Pizza makası ise hem kesiyor hem de servis ediyor. Ürün yurtdışında 20 dolar fiyatla satılıyor.

Adalet Yağcı
10-09-2009, 07:10
Sayın Sakagun, Mulexsinizi güle güle kullanın, en kısa zamanda bir lahmacun deneyin, süper oluyor.
Kış geliyor, kestane pişirmeyi de unutmayın, ayrıca sitenin yemek pişirme listesine bakın, orada çok çeşitler bulacaksınız.

Sevgili Maki01, ben kullandıkça daha da çok sevdim bu pişirme aletini, fırına tepsi taşımaktan kurtuldum, tavuk da pişirin, hiç su ilâve etmeden tavuk parçalarını istediğiniz harçla karıştırıp 3. kademede pişirin, hem çok çabuk pişiyor hem de kızarıyor.

sakagun
10-09-2009, 10:22
Adalet Hanım, aldığımdan beri tencere kullanmaz oldum. Dün lahmacunu denedim. :) Ayrıca güveçte tereyağlı kaşarlı mantar yaptım. Bugün yine türlü var menüde.

uzman16
10-09-2009, 13:06
Bu alet dolmalık biberlere kapak açmaya yarıyor.

Tüm biberlerin kapaklarının aynı ebatta açılmasını ve daha muntazam görünmesini sağlıyor.

102044

102045

Elma,armut gibi meyvelerin içini oyup şekilli tatlı yapmak için de kullanılabilir. (Gerçi ben denemedim.)

Adalet Yağcı
10-09-2009, 15:07
Sevgili Uzman16, çok güzelmiş, marketlerde görsem ilgilenmezdim, ama yaptığı iş güzel.
Dolmalık biberlerin sapı olmayınca bıçakla açmak zorunda kalıyordum, tabi sağı solu yırtılıyordu.
İlk fırsatta sevgili Güler'in gösterdiği doğrayıp şekil veren aparatı ile bunu aramam lazım.

uzman16
14-09-2009, 20:09
Bu da bugün internette konserve yapımıyla ilgili bilgi ararken karşıma çıkan Mısır Tanesi Ayırma Aleti. Buzlukta mısır saklama konusunda bilgi paylaşımına eklenmiş fotoğrafları buraya aktarmayı uygun gördüm.
İki farklı alet vardı. İlk alet daha pratik duruyor.

102829

İkinci fotoğraftaki bilgisayar mausuna benzeyen alet yabancı sitelerde 13 $'a satılıyor.

102828

uzman16
14-09-2009, 20:22
Bu da dijital kaşık.

Gram ile ölçerek hazırlanacak yiyecekler için. 0,1 gr. hassasiyette.

Burada (http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.zamazing.org/imaj/eminkeles/toasty-the-toaster.jpg&imgrefurl=http://www.zamazing.org/etiket/mutfak%2520aletleri&usg=__BdNX8m9FR3SGLx-xVBb-sdepbkw=&h=396&w=440&sz=18&hl=tr&start=4&um=1&tbnid=DalwK0-pB240RM:&tbnh=114&tbnw=127&prev=/images%3Fq%3Dmutfak%2Baletleri%26hl%3Dtr%26lr%3D%2 6sa%3DX%26um%3D1) gördüm.

102831

ayşe gül
15-09-2009, 22:43
merhaba
bende yaprak sarma makinası var 2yıldır ama bir kere bile yaprak saramadım
(yani beceremiyorum:() püf noktası varmı kullanan arkadaşlar yazabilirmi şimdiden teşekkürler.

gala
17-09-2009, 16:23
Arkadaşlar süpersiniz, Güler Hanım İyiki açmışsınız bu konuyu, ağzı açık okudum tüm bölümü, Allah yaşam enerjinizi ve ağız tadınızı hiç bozmasın

katmer
21-09-2009, 23:28
Benim de çekmecemde bir sürü alet edevat var. Bir bakmam lazım değişik neler var diye.. Fakat kullanabildiğim tek bıçak var o da el yapımı Bursa bıçağı.. Sebze için olan boyundan vazgeçemiyorum. Yarı Bursa' lı sayıldığımdan her gittiğimde alır yedeklerim. Şu an 3 adet yedeğim 5 adet kullandığım var.. Yazlığa gderken bile yanımda taşıyorum. Oraya bırakmaya kıyamıyorum da:)

Neyse bir ara küçük yardımcılarımı sizlerle tanıştırırım.. Farklı şeyler çıkarabilirim herhalde:)

elise
22-09-2009, 20:00
sarmısağı rende sevenler için. Rendeledikçe kapak içeri doğru girerek sarmısağın hem sonuna kadar hem de el kokutmadan rendelenmesini sağlıyor. Nerden aldığımı hiç hatırlamıyorum ama 3 senedir severek kullanıyorum :)

Güler
08-11-2009, 19:38
Bazı şeyleri poşetle buzdolabına veya derin dondurucuya koymamız gerekir. Şimdi bunlar için mandallar da var.

Benim bu mini makinem bu iş için çok kullanışlı. Sağında ve solunda iki bantı var. Biri yapışkanlı diğeri düz.
Poşetlemek de çok kolay. Poşeti büküp hazneden aşağı doğru çekiyorsunuz, bantlanıveriyor.

113336

113337

113338

113339

Güler
08-11-2009, 19:41
Zaman zaman konserve kutularını açarken zorlanırız.
Evlerimizde bunlar için pek çok aletler vardır, bende de var. Ama bu mini olanı çok işime yarıyor.

113340

113341

Güler
08-11-2009, 19:46
Kör bıçaklarla başınız mı dertte, işte kolaylık.

Vıktorinox bıçak bileyici.

113342

113343

113344

113345

hozat
08-11-2009, 21:29
Sevgili Güler,
Bu bileme bıçağı nereden alabiliriz?

Harun Parlak
08-11-2009, 21:32
Sayın hozat İkia da almıştım buna benzer bişe gayet kullanışlı bir alet. Kullanımı kolar iş görüyor.

Güler
08-11-2009, 21:38
Sevgili hozat, Tepe Home'dan almıştım.

Kıymet33
19-11-2009, 11:02
Sitede mutfak bölümü olmasıda çok isabetli olmuş.

tamaşa
01-12-2009, 16:57
Yiyecekleri vakumlayarak daha uzun ömürlü olması için vakum makinası almak istiyorum.Bu konu hakında bilgisi ve deneye mi olan var mı :confused: yardımcı olursanız sevinirim;)
İnternette birkaç firmanın ürününe baktım,denenmiş ve memnun kalınmış bir ürün almak benim için önemli.

berduray
02-12-2009, 12:38
Bıçak bileme makinası alacağım, önerilerinizi bekliyorum.

Sinbo'nun bir ürününü inceledim ama içinde taş vardı sanırım ve taş bitince nerden, nasıl temin ederim konusunda bilgim yok.

Bir de laserliler varmış, kullanan, bilgisi olan tecrübesini aktarabilir mi?

Kararsız kaldım ve kör bıçaklardan sıkıldım.

Adalet Yağcı
02-12-2009, 14:03
Berduray'cığım, çaresiz kalınca ben bıçakları hızla birbirine sürterek bileyliyorum.
Geçici olarak bu yöntemi kullanabilirsiniz, kör bıçaklarla sıkışmaktan iyidir:)

triple
02-12-2009, 14:19
Sayın Berduray!
Sinbonun bıcak bileme aletini alıp paranı sakın dısarıu atma derim ben aldim bin pişman oldum.
Alacaksan Arzumun bir biçak bileme aleti var sanirim o fena degilmis.
**** alacaksan asil Amerikan malı olanlar var onlardan al derim ama bizm firsatcı ithalatcılar onun icnde bir servet istiyorlar getirte bilirsen bence amerikadan iste **** siparis ver.

triple
02-12-2009, 14:27
sayın berduray şu adrese bir ugrayın derim!!
http://www.magaza24.com/elektrikli-aletleri-elektrikli-bicak-bileme-c-1797_1818.html
Burada bir çok bıçak bileme aletleri mevcut
Y dısnda oldugum donemde amerikan malı olanları kulanmıstım bir kere alınır ve omur boyu yeter
ama dedigim gibi bizde ithalatcı acaip fiyat bindirmis oysa y disndan sıparis ederseniz yarı fiyata yanılmıyor isem

berduray
02-12-2009, 14:47
Teşekkür ederim, ilgi gösterip, fikirlerinizi paylaştığınız için.

Filiz
01-02-2010, 08:18
Alet olmasa da mutfakta kullandığım yararlı bir gereç. Poşet buz torbası. Biliyorum ki bu sitede et-tavuk suyu tabletler pek sevilmiyor. Bu poşet aslında buz için ama biz parlak fikirli türklerin aklına buna et suyu doldurmak gelmiş. Yaklaşık bir aydır ben de bu şekilde kullanıyorum. Her pilavda ayrıca et kaynatmam gerekmiyor. Bu blogda (http://http://sayrem.com/tr/2009/03/buzluk-posetinde-et-suyu/) ayrıntılı açıklama var. Geçenlerde Muğladan bir arkadaşım 5 kg kadar bahçelerinden limon getirmiş, bozulmadan tüketmek zor. Hadi bakalım bizim buz torbası... Tüm limonlar anında buzlukta. Tavsiye ederim.

Güler
01-02-2010, 08:25
Sevgili Filiz, sana katılıyorum.
Ben de çok kullanırım o buz boşetlerini. Dediğin gibi kiminde et suyu, kiminde taze sıkılmış vişne suyu hazır olarak bekler.
Ama bir de şunu yapıyorum, renkleri pek ayrılamayacakların üzerine ne olduklarını yazıyorum, daha doğru yazmak zorunluğum var.
Sağolsun eşim pek dikkat etmez, et suyunu buz diye bir iki defa bardağa atmıştı.

Güler
01-02-2010, 08:34
123777

123778

Filiz
01-02-2010, 08:58
Evet Güler Hanım belirtmeyi unutmuşum limonsuyuyla et suyu da çok benziyor yazmak gerek ismini. Fotoğraf için teşekkürler.

Dudi
01-02-2010, 09:07
Bu buz torbaları buz kompresi için de çok pratik oluyor. Biryeriniz yandı, çarptınız şişmesim diye hemen al kompres yap :)

günsu
16-02-2010, 21:41
Genelde soğuk kompress için bulunduruyorum bu bu buz torbalarını, etsuyu ve meyve suyu koymakta güzel fikirmiş doğrusu.... :)

sunrise
24-03-2010, 12:15
Hepside süper

backyard
24-03-2010, 15:19
biz de gecen haftasonu et ve tavuk suyu posetledik :)
cok pratik
doldururken huni kullandik :)

mRve
08-05-2010, 17:28
Krep makinası gerçekten çok güzel (:

mRve
08-05-2010, 17:34
Bu süzgeç çok hoşuma gitti eskiden el süzgeçleri kullanılıyordu şuan daha gelişmişleri var zaten ama bu süzgeç görünüş olarak çok güzel.

http://4.bp.blogspot.com/_0l_0w-dJrAU/SNbM1hNZoII/AAAAAAAAA2Q/uxaXfbXY4B0/s1600/s%C3%BCzge%C3%A7.jpg

mRve
08-05-2010, 17:36
BU DOĞRAMA TAHTASININ KIRMIZI ÇEMBERİ TARTI GÖREVİ GÖRÜYOR ÇOK PRATİK...

http://3.bp.blogspot.com/_0l_0w-dJrAU/SNbMugNomRI/AAAAAAAAA2A/J-XqH_TfGgA/s1600/kesmetahtaszb7jb9.png

betito
08-05-2010, 19:16
Görmediğim pek çok aletler varmış.
Annem geçen sene salata kurutma aletini bana gösterince şaştım ve güldüm. Nereden icat etmişler dedim kendi kendime :)

cerenimom
17-05-2010, 19:34
arkadaşlar bu siteyi bulduğuma o kadar çok sevindim ki,sokakta terkedilmiş yavru kediyi aldık bazı şeyler sormak için buraya girdim,siteyi incelerken mutfağı çok sevdiğim için burayı buldum.baştan sona tek tek okudum,ne kadar güzel şeyler paylaşmışsınız.güler hanım siz de gerçekten harikasınız,paylaşımlarınız için teşekkürler.aklımda kalan fasulye ayıklayıcı,pamuk şeker makinesi.
bıçaktan bahsetmişsiniz lnike girip bakmadım,ben de pazarda satılan çok amaçlı bir bıçaktan bahsetmek istiyorum.2.5 lira .etten tutun aklınıza ne gelirse çok güzel kesiyor,bütün arkadaşlarıma hediye ettim.resim koymayı bilemiyorum,tarif edeyim,lacivert saplı sapında krem renginde 2 çizgi var,kamaya benziyor daha uzun ve daha ince.üzerinde tramontuna brasil yazıyor.bilmem anlatabildim mi?1 milyoncularda var ama onlar taklit almayın hemen sapı çıkıyor.

cerenimom
27-05-2010, 15:21
hadi paylaşın mutfak aletlerinizi,çok beğenmiştim,neden yoksunuz?

Güler
27-05-2010, 17:33
Buradayız da elimizde sizlerle paylaşabileceğimiz yenilikler yok şu an. Ama elimize geçer geçmez sunum yaparız.

Sizin fotoğrafladığınız bıçağın fotoğraf boyutlarını küçültemediğimden silmek zorunda kaldım.
Size anlattığım şekilde yüklemeye çalışın lütfen, eğer olmuyorsa bende de o bıçaklardan var, ben yükleyebilirim.

cerenimom
28-05-2010, 00:50
teşekkürler Güler hanım.siz yüklerseniz sevinirim.

günsu
10-12-2010, 16:26
epey olmuş ben buraya bakmayalı o süzgeç çok şirin :)

ismail seyrek
12-12-2010, 23:28
Koku giderici
Bu bir metal sabun. Köpürmüyor, erimiyor ve tükenmiyor.
Özelliği şu: sarmısak, soğan, balık vs. gibi nahoş kokulu şeylerle uğraştıktan sonra, elinizi suyun altında bu metalle oğuşturarak yıkadığınızda koku kalmıyor.
Ben ilk gördüğümde kuşkuyla baktım. Test etmek için bir diş sarmısağı elimde ezdikten sonra yıkadım ve hayret! En azından deterjan kullanımında tasarrufu var.
Biz tesadüfen gördüğümüz "Japon Pazarı" türünden bir ucuzlukçudan aldık. Herhalde büyük marketlerde de vardır.

Güler
13-12-2010, 08:28
Ben de bu sabunu görmüştüm ama pek aklım yatmadı diye almamıştım.
Sizin denemeniz iyi olmuş, teşekkür ederim.

Benol Hazaroğlu
16-12-2010, 10:09
Nar hastası eşim almış. Narı ortadan kesip yarısını üstüne koyup tahta kaşıkla üstten vuruyorsunuz. Narlar kaseye dökülüyor.

skaraca
16-12-2010, 11:53
Nar ayıklama aparatını ben almıştım. Denedim ama pek pratik görmedim. Kaşıkla vurarak hemen dökülmüyor taneler. Döndere döndere narın her yerine vurmak gerekiyor. Yine de çıkmayan taneler kalıyor.

..açelya..
16-12-2010, 17:36
Bu aparatın biraz daha büyüğü var bizde aynısının biraz daha büyük boyutlusu ama biz onu mantı yapmak için kullanıyoruz:) Çok da güzel oluyor. Geçen dolaşırken nar aparatı diye bende gördüm ama aklıma yatmadığı için almamıştım en azından mantı aparatı ile denerim olursa onu alırım diye aklımdan geçirmiştim ama bir türlü deneyemedim.

gulşen
17-12-2010, 14:55
arkadaşlar merhaba, bende doğrayıcı, rendeleyici arıyorum bu iki ürün arasında kaldım kafam çok karıştı :( bunlardan kullanan arkadaşlar varmı acaba ya da sizler hangisini tavsiyeye edersiniz

Benol Hazaroğlu
17-12-2010, 15:35
Üstteki parçalayıcıdan ben de aldım. Dolapta duruyor. Kullanmayı alışkanlık haline getirmek lazım.Devamlı gözünüzün önünde olursa belki kullanırsınız.Ben pek alışamadım. Elde bıçakla daha seri iş yapıyorum sanırım.

maki01
17-12-2010, 17:31
Sevgili Gülşen,

Nicer Dicer'dan ben de aldım ama pratik olduğunu söyleyemeyeceğim. Patetes dışında kullanamadım. Çekmece bekliyor...

Kiraz
17-12-2010, 17:55
arkadaşlar merhaba, bende doğrayıcı, rendeleyici arıyorum bu iki ürün arasında kaldım kafam çok karıştı :( bunlardan kullanan arkadaşlar varmı acaba ya da sizler hangisini tavsiyeye edersiniz

Rahmetli kayınvalidemde 20 sene kadar önce, 2. fotoğraftaki, üstten basmalı soğan doğrayıcı vardı. Taşınırken kaybolunca çok üzülmüştü, kullanımından çok memnundu.

Bazı aletler iyi iş yapsa da kullanımı ve temizlenmesi pratik olmalı, 2 dakikalık iş yapıp, beş dakika parçalarını ayır yıka bana daha zor geliyor. Ya da o kapağı oraya kapat, üstüne bunu tak, onu oraya hizala olunca vazgeçip, bıçak ve kesme tahtasına dönüyorum. Parçalar bulaşık makinasında yıkanabiliyorsa daha iyi oluyor.

gulşen
17-12-2010, 17:58
ilgilerinize teşekkür ederim .Sayın kiraz ilk resimdeki makinede yıkanabiliyor ikinci sanırım yıkanmıyor.Aslında bende elde daha pratik olduğunu düşünüyorum ama özellikle soğan için istiyorum çünkü soğanı doğradığımda bütün gün başım ve dolayısıyla gözlerim ağrıyor galiba alerjim var :)
verdiğiniz yanıtlar için hepinize teşekkürler...

Kiraz
17-12-2010, 18:06

Slap Chop (http://www.slapchopsatis.com/?gclid=CMHWj8nj86UCFUco3wod5Dm1ow)'u inceledim, oldukça pratik gözüküyor, yalnız doğru yerden almalı, benzer isimde Çin malı ve kötü kalitesi de satılıyormuş.

Soğan hatta ceviz bile doğruyor, bulaşık makinesinde yıkanıyor, bıçaklar uzun ömürlü, değiştirmeye gerek yok. Videoyu da izleyin.

gulşen
17-12-2010, 18:11
verdiğiniz linki defalarca incelediğim halde o noktayı kaçırmışım teşekkürler

malina
17-12-2010, 18:27
V Slicer (http://www.gununfirsati.com/default.asp?git=2&altkategori=876) çok kullanışlı... Hem işlevsel, hem temizlemesi çok kolay....

Nicer Dicer da çok kullanılabilecek bir ürün ama sanırım benim aldığım da orijinali değildi. Büyük olanın telleri ilk kullanışta eğrildi. Küçük boy doğrayıcı da çok sağlam değil, bu nedenle onu derin dondurucuya doğranmış soğan koyacağım zaman dikkatlice kullanıp kaldırıyorum. 1-2 kilo soğanı elde doğramak çok daha uzun sürüyor...

katmer
17-12-2010, 18:34
Nicer Dicer ve V Slicer bende var. İkisi de orijinal ve çok sık kullanıyorum. Özellikle nicer dicer'ı soğan için tercih ediyorum. Temizlenmeleri de çok kolay.

gulşen
17-12-2010, 18:44
teşekkürler sayın malina, bunuda inceleyeyim :)

gulşen
17-12-2010, 18:45
teşekkürler sayın katmer ilgin için saol :) ben bir şey alırken kararsızımdır zaten :) yardımlarınız için saolun

Güler
17-12-2010, 18:46
Nicer Dicer ve V Slicer bende de var, ama pek kullanmıyorum. Zeytinyağlı yemeklerde bile bol bol kullandığım soğanı bıçakla doğruyorum nedense daha içime siniyor, sulu sulu geliyor bana.

gulşen
17-12-2010, 19:08
ilginize teşekkürler ikisinden de sipariş vermeye karar verdim arkadaşım yeni evine taşınmıştı bir tanesini ona ev hediyesi olarak götürebilirim diye düşündüm gelince ikisinide inceleyip bir tanesini seçicem.Yanıtlar için saolun :)

nuket
11-01-2011, 15:15
güler hanım,

krep yapma makinanızın markasını yazabilir misiniz?netten araştırdım fiyatı bana yüksek geldi.

kasap.94
17-01-2011, 11:19
Slap Chop (http://www.slapchopsatis.com/?gclid=CMHWj8nj86UCFUco3wod5Dm1ow)'u inceledim, oldukça pratik gözüküyor, yalnız doğru yerden almalı, benzer isimde Çin malı ve kötü kalitesi de satılıyormuş.

Soğan hatta ceviz bile doğruyor, bulaşık makinesinde yıkanıyor, bıçaklar uzun ömürlü, değiştirmeye gerek yok. Videoyu da izleyin.

Sipariş verecek olanların dikkatine. kargo ücretsiz ibaresi olduğu halde. Kargo ücreti talep ediliyor (10 t.l) itiraz edilince düşüyorlar. İyi olmayan bir ticari davranış şekli. DİKKAT.

furkan yıldız
18-01-2011, 15:58
Koku giderici
Bu bir metal sabun. Köpürmüyor, erimiyor ve tükenmiyor.
Özelliği şu: sarmısak, soğan, balık vs. gibi nahoş kokulu şeylerle uğraştıktan sonra, elinizi suyun altında bu metalle oğuşturarak yıkadığınızda koku kalmıyor.
Ben ilk gördüğümde kuşkuyla baktım. Test etmek için bir diş sarmısağı elimde ezdikten sonra yıkadım ve hayret! En azından deterjan kullanımında tasarrufu var.
Biz tesadüfen gördüğümüz "Japon Pazarı" türünden bir ucuzlukçudan aldık. Herhalde büyük marketlerde de vardır.

Bu çok dikkatimi çekti hemen anneme bundan bulmalıyım. Kadıncağız balık kokusundan nefret ediyor. Babam ise sürekli balık alıyor :p

Müjgan
18-01-2011, 22:46
Yaklaşık 8-10 yıl önce aldığım metal sabunum hala duruyor. Hiç bitmedi dermişim :)) Soğanı doğradığınızda suyu, kokusu tırnak içine ve tırnakla kenarındaki derilerin arasına giriyor.
Metal sabunun esprisi, akar su altında elinizi sabunlar gibi yapmak... Sadece elin derisinde olsa eyvallah, koku çıkıyor, ama dediğim gibi alengirli yerlere bulaşan kokuya metal sabun pek etki edemiyor. Daha sonra eşantiyon olarak verilen bir başka sabunun, o ince noktalarda da etki etmesi için, tasarımında değişiklik yapılıp bir kenarı özel olarak sivriltilmişti, ama yine de işe yaramamıştı. Şimdi mutfak çekmecesinde güzel tasarımı yüzünden duruyor, ama ne yazıkki kullanılmıyor :)

nuket
20-01-2011, 00:14
slap chop pratik görünüyor.kargo ücretiyle ilgili detayı göremedim 10tl isterlerse çok fazla.

nuket
20-01-2011, 00:29
ben fisslerin fine cut doğrayıcısına bakıyordum.maydonoz gibi salata malzemelerini kurutubiliyor.kararsız kaldım şimdi slap chopun yanında gönderilen rende de güzel. http://www.tekzen.com.tr/newsite/prd-825007001-fissler_fine_cut_elektriksiz_dograyici_ve_sebze_ku rutucu.aspx

Güler
20-01-2011, 07:23
Sayın nuket, verdiğiniz linkte gördüğüm kadarı ile aynı alet hem doğruyor hem de kurutma yapıyor.
Son zamanlarda çok değişik fiyatlarda ve değişik markalarda sebze kurutucuları satılmakta. Ben ufak dopramalar için rondo kullanıyorum, büyük miktarlar için de Tefal'in var.

metintekin143
20-01-2011, 08:12
Salata süslemelerinde kullanabileceğiniz minik fareler.

ben orda yokum, ama turpun gül kesimine bayıldım.

Kiraz
20-01-2011, 08:12
Almayı düşünen arkadaşların dikkatine...

Uzun yıllardır her gün kullandığım salata kurutucumun sepetinin altı kırıldığı için kurutma işlemi de yapmaz olunca yeni bir tane alayım dedim.

Yeni aldığım eskisine göre biraz daha geniş, içi de başka bir markayla kıyasladığımda daha sağlam. Evde kullanmaya başlayınca eskisini arar oldum. Yenisinin yanında sap yok, çevirme esnasında üstten bastırmak gerekiyor, sapından tutmak daha kolaydı. Yerine koyarken iki elimle kavramam gerekiyor (tasarımı yapan erkek olunca erkek eline göre değerlendirmiş herhalde), sapı olunca tek elle tutmak çok kolay (mutfakta tek elden bile tasarruf çok önemli :) bazen dört ele ihtiyaç duyuyorum, biri dolu olur, kirli olur, dolabı açar,...)

Bir de kabın geniş olması çok salata yıkamak için iyi ama çok yer kaplıyor, az miktarda yıkanacak salata için (maydanoz gibi) çok su kullanmak gerekiyor. Eskisi gibi daha dar ve derin olmasını tercih ederdim.

Bu arada, yukarıdaki Tekzen'de satılan ürün de pratik gözüküyor. Yanda sapı yok ama küçük otlar ve sebzeler için uygun boyda, bıçağın kalitesini bilmek gerekiyor, yoksa kısa zaman sonra sadece kurutucu olarak kullanılabilir.

nuket
20-01-2011, 15:53
Sayın nuket, verdiğiniz linkte gördüğüm kadarı ile aynı alet hem doğruyor hem de kurutma yapıyor.
Son zamanlarda çok değişik fiyatlarda ve değişik markalarda sebze kurutucuları satılmakta. Ben ufak dopramalar için rondo kullanıyorum, büyük miktarlar için de Tefal'in var.

evet güler hn. aynı alet iki işlemi yapıyor.elektrikli değil küçük bir alet bana avantajlı gelen tarafıda küçük olması oldu.evde ki büyük aletlerden daha pratik olurmuş gibi düşündüm :)

Güler
20-01-2011, 16:54
güler hanım,

krep yapma makinanızın markasını yazabilir misiniz?netten araştırdım fiyatı bana yüksek geldi.

Kusura bakmayın mesajınızı görmemiştim.
Benim krep makinem Krupp.

nuket
21-01-2011, 10:50
rica ederim güler hanım.
sizin makinamıza benzeyen iki ürün buldum(stilea ve cloer markaları) onları iyice araştırıp birini seçeceğim.malum çocuklar özellikle çikolatalı kreplere bayılıyorlar :)

Tenar11
11-06-2011, 11:44
http://www.gununfirsati.com/default.asp?git=3&urun=35851 bu aleti almayı düşünüyorum acaba kullanan varmı ? gerçekten iş görüyormu. Kışlık domates sosu yapıp kavanozda saklamak istiyorum, önerirmisiniz ?

Ahsen
11-06-2011, 13:25
Sevgili arkadaşlar, size komik gelebilir ama bir hastalığımdan bahsedeyim. Bıçak....
Mutfağımda en dikkat ettiğim ve titizlendiğim konudur bıçaklar.
Ekmek bıçağı ile birisi başka birşey kessin, sinir olurum. Bu yüzden boy boy ve çeşit çeşit bıçaklarım vardır. Adeta koleksiyon yapabilirsiniz.
Soyma bıçakları ayrı, et kesme bıçakları ayrı, meyve ayrı, ekmek bıçağı ayrı, fleto ayrı....
Yurt dışından bile bıçak taşıdım, hatta bir iki kere de sorun yaşadık, valizde gördüler ama izah edince birşey demediler.
Bıçağa (değerse) verdiğim paraya da hiç acımam, zira mutfakta elim ayağım olurlar.
Tesadüf, Londra'dan aldığım ufak tefek bir bıçak o kadar güzel çıktı ki, elim ayağım oldu.
Sonra ben bu bıçaktan bir arkadaşıma sipariş vererek 6 tane getirttim.
Neden mi yazıyorum?
Bu bıçakla, isterseniz sucuk kesin, silin domates doğrayın, silin kablo (telefon) kesin, silin sunta veya tahta kesin, silin peynir kesin. Hiçbirşey olmuyor ve aynı keskinlikte.
Fiyatı da 8 ile 10 ytl arası beyaz siyah ve kırmızı olarak 3 rengi var. Aklınızda olsun.

Güler hanım, bahsettiğiniz bıçaklardan ben de kullanıyorum hemde uzun yıllardır çok memnunum, sanki onlarsız hiç bişey yapamıyorum gibi-alet işler el övünür-Bana da İsviçre de akrabalarımız var onlar getirmişti, kızımın çeyizine bile ayırdım şimdiden.

Güler
11-06-2011, 17:40
Evet, sevgili Ahsen, benimde arkadaşlarıma verdiğim hediyeler arasında bu bıçaklar çoktur.

Alışan da " Güler nereden aldın, çok güzelmiş bir iki tane de biz alalım" derler.

Sayın Tenar11, kullanmadım, bir fikrim yok.

akca86
11-06-2011, 18:06
Ay ama bu konuyu açmakla ne iyi etmişsiniz ya çok teşekkürler. Ben pratik şeylere bayılıyorum ve benim ihtiyacım olan şeyler bu tarz şeyler.. Bende araştıracağım. Konunun devamını da bekliyorum. Bende elbette yardımcı olurum. Ve ilk işim tepehome' u incelemek olacak.

Birde söyleyen olmustur bekli ama TantiToni de çok güzel değişik pratik şeyler olabiliyor. Fırsat buldukça inceleyin bence.. :)

Tenar11
11-06-2011, 19:55
Güler hanımın bıçaklarından bende kullanıyorum gerçekten anlattığı kadar var, ben metro marketten almıştım halada satışı var.

A-EMEL
11-06-2011, 22:03
Evet Güler hanımın anlattığı bıçağı bende birisinden duyup aradım ve buldum :)Gerçekten çok güzel bir bıçak.Ankara metro market satışını yapıyor..

himone
24-06-2011, 21:10
Arkadaşlar tv de çıkan rende aletlerinden alan var mı? İnternette birkaç sitede gördüm ama orjinalliği hakkında kuşkum var...

gülserenn
13-07-2011, 00:38
***,bu topiğe bayıldım,epey ara vermişsiniz ama ben büyük bir keyifle bütün yorumları okudum,faydalandım ve ben de en kısa zamanda fotoğraf çekip burada paylaşmak istiyorum,sevgiler...

selis
18-07-2011, 13:57
Yıllar önce patlıcan közleyici almıştım.. Deliklerden ocağın üzerine suları akıyor ve çok zor pişiyor.. O yüzden pek kullanmıyorum..
234768
Közmatik kullanıp memnun olan varsa ondan alıcam.. :rolleyes:

katmer
18-07-2011, 14:23
Közmatik bende var. Mısır közlemek, ekmek kızartmak için ideal. Fakat onda da aralıklar olduğu için ocağa sızıntı yapabiliyor. Yine de sizin kullandığınızdan iyi..

selis
18-07-2011, 17:44
Dediğinize göre daha kullanışlı ve çok amaçlı.. ;)

sevcanbora
30-08-2011, 16:39
bu fasulye soyacağına bayıldım ben 1 milyoncularda falan olmazbu bu

sevcanbora
30-08-2011, 16:40
buket hanım cvp lütfen

Cumhur Tonba
30-08-2011, 20:03
Unutmayın,
, En kullanışlı, en ucuz, her an elinizin altında bulunacak ve ömür boyu garantili ve en pratik mutfak aleti eşinizdir. Benden size bayram hediyesi.

agozce
30-08-2011, 23:10
Unutmayın,
, En kullanışlı, en ucuz, her an elinizin altında bulunacak ve ömür boyu garantili ve en pratik mutfak aleti eşinizdir. Benden size bayram hediyesi.

...Mutfak aleti ha.....

[Şaka bile olsa size hiç yakışmadı bence, Cumhur bey...:))))]