cengin
22-05-2006, 14:39
Gaziantep'ten Pirpirim Aşı
Malzemeler:
- 2-3 su bardağı kuru pirpirim
- Yarım su bardağı yeşil mercimek
- Yarım su bardağı loğlaz
- Yarım su bardağı nohut
- Yarım su bardağı bulgur
- 250 g et (isteğe bağlı)
- 2 adet kuru soğan
- sıvı yağ
- domates salçası, biber salçası, karabiber, nane, pulbiber, tuz
- bol sarımsak, 2 adet limonun suyu
Yapılışı:
Etler küçük küçük doğranır, tencereye alınarak suyunu çekene kadar pişirilir, yağ ve ince doğranmış soğanlar eklenir,soğanlar da kavrulunca domates ve biber salçası eklenir , bunlar da biraz kavrulduktan sonra biraz sıcak su eklenerek kaynamaya bırakılır. Mercimek, nohut, bulgur, loğlaz, pirpirim ayrı ayrı haşlanır, kaynamakta olan karışımın içine eklenir biraz daha kaynatıldıktan sonra içine tuz, dövülmüş sarımsak ve limon suyu ilave edilir ve tencere ocaktan alınır. Naneli, pulbiberli sos hazırlanır servis edilirken üzerine gezdirilir...
Pirpirim: Semizotu
Loğlaz: Börülce ( bu tarifte kullanılan börülcenin kurutulmuş taneleri)
Kaynak: Gaziantep'in Nizip ilçesinden Cemile Teyze
Not: Taze semizotuyla olmazmış...
Malzemeler:
- 2-3 su bardağı kuru pirpirim
- Yarım su bardağı yeşil mercimek
- Yarım su bardağı loğlaz
- Yarım su bardağı nohut
- Yarım su bardağı bulgur
- 250 g et (isteğe bağlı)
- 2 adet kuru soğan
- sıvı yağ
- domates salçası, biber salçası, karabiber, nane, pulbiber, tuz
- bol sarımsak, 2 adet limonun suyu
Yapılışı:
Etler küçük küçük doğranır, tencereye alınarak suyunu çekene kadar pişirilir, yağ ve ince doğranmış soğanlar eklenir,soğanlar da kavrulunca domates ve biber salçası eklenir , bunlar da biraz kavrulduktan sonra biraz sıcak su eklenerek kaynamaya bırakılır. Mercimek, nohut, bulgur, loğlaz, pirpirim ayrı ayrı haşlanır, kaynamakta olan karışımın içine eklenir biraz daha kaynatıldıktan sonra içine tuz, dövülmüş sarımsak ve limon suyu ilave edilir ve tencere ocaktan alınır. Naneli, pulbiberli sos hazırlanır servis edilirken üzerine gezdirilir...
Pirpirim: Semizotu
Loğlaz: Börülce ( bu tarifte kullanılan börülcenin kurutulmuş taneleri)
Kaynak: Gaziantep'in Nizip ilçesinden Cemile Teyze
Not: Taze semizotuyla olmazmış...