Bağlan

View Full Version : Ayva Yahnisi




malina
13-07-2005, 15:28
Ayva Yahnisi

Malzemeler

1kg. ayva
500 gr. kuşbaşı
yeteri kadar su
1 yemek kaşığı salça
tuz

Yapılışı

Yağı derin bir tencerede kızdırın. kuşbaşını yüksek ateşte iyice kavurun. Ateşi kısın ve salçayı ilave edin. Et ve salçayı karıştırarak 5 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Ayvaları soyun ve 2 cm kalınlığında dilimleyin Doğradığınız ayvaları 2 su bardağı su,tuzu pişmekte olan etlerin üzerine ilave edin. Yemeğiniz kaynama noktasına geldikten sonra 40 dakika pişirmeye devam edin. Sıcak olarak servis yapın.




balbay
13-03-2010, 01:45
Malzeme listesine bir orta boy kök de kereviz eklesek mi acaba, ayva ya çok yakışan bir arkadaş. Özellikle de et kuzu ya da körpe erkeçe eti ise.