malina
13-07-2005, 15:28
Ayva Yahnisi
Malzemeler
1kg. ayva
500 gr. kuşbaşı
yeteri kadar su
1 yemek kaşığı salça
tuz
Yapılışı
Yağı derin bir tencerede kızdırın. kuşbaşını yüksek ateşte iyice kavurun. Ateşi kısın ve salçayı ilave edin. Et ve salçayı karıştırarak 5 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Ayvaları soyun ve 2 cm kalınlığında dilimleyin Doğradığınız ayvaları 2 su bardağı su,tuzu pişmekte olan etlerin üzerine ilave edin. Yemeğiniz kaynama noktasına geldikten sonra 40 dakika pişirmeye devam edin. Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
1kg. ayva
500 gr. kuşbaşı
yeteri kadar su
1 yemek kaşığı salça
tuz
Yapılışı
Yağı derin bir tencerede kızdırın. kuşbaşını yüksek ateşte iyice kavurun. Ateşi kısın ve salçayı ilave edin. Et ve salçayı karıştırarak 5 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Ayvaları soyun ve 2 cm kalınlığında dilimleyin Doğradığınız ayvaları 2 su bardağı su,tuzu pişmekte olan etlerin üzerine ilave edin. Yemeğiniz kaynama noktasına geldikten sonra 40 dakika pişirmeye devam edin. Sıcak olarak servis yapın.