PDA

View Full Version : Yeşil soğan erkeği yemeği

Mahmut Leventoğlu
12-01-2007, 11:00
YEŞİL SOĞAN ERKEĞİ YEMEĞİ
1 Bağ Tohuma kaçmış soğan erkeği
2 Avuç Bulgur
sıvı yağ-1 kaşık salça-tuz

Tohumluk soğan erkekleri dipten kesilerek alınır. Tohumluk uç bölümü kesilip atılır. Yıkandıktan sonra 2 cm boyunda soğanlar kesilir.Tencere ye konulan soğanların üzerine 2 avuç kadar bulgur atılır ve 2 su bardağı kadar su ilave edilir. Bir çaybardağında sulandırılmış salça ve yeterli sıvı yağ ilave edildikten sonra pişmeye bırakılır. Çok hafif ve çok lezzetli bir yazlık hafif yemek tir.
Afiyet olsun.

turkuaz61
26-08-2009, 09:48
Tohuma kaçmış soğan bulmamız zor gibi. Bu yemek taze soğanla yapılsa nasıl olur?

berduray
26-08-2009, 22:46
Olmaz, bu tarifleri bahardan yaza dönerken soğanların uzun borucuk şeklinde uzayıp, tohuma durduğu zaman yapabilirsiniz.

Hiç bir şekilde aynı tadı vermez, soğan erkeğinin pişince şekerimsi tadı olur, yeşil soğanla bu tadı yakalamanız mümkün değil.

İkisini de denerseniz bana hak verirsiniz.

şehnaz
24-01-2011, 09:11
Eskiden pazarlarda bag olarak satilirdi . Bir kez tatma firsatim olmustu .Rahmetli ninem böregini yapmisti . Hamile oldugum icin bu kadar lezzetli oldugunu sanmistim bunca yil . Kismetse bu sene kendimiz yapmayi deneriz artik .

metintekin143
24-01-2011, 09:19
Tohuma kaçmış soğan bulmamız zor gibi. Bu yemek taze soğanla yapılsa nasıl olur?

evde yeşeren baş soğanlar bahçeye ekilince aranan malzeme çok olur

metintekin143
24-01-2011, 09:27
evde yeşeren baş soğanlar bahçeye ekilince aranan malzeme çok olur

hatta baş soğanı yarıdan kesip, kök tarafı tekrar ekilirse çok verimli bir tohuma kalkma olayı gerçekleşiyor. İster yemek yap ister tohum al

metintekin143
24-01-2011, 09:29
YEŞİL SOĞAN ERKEĞİ YEMEĞİ
1 Bağ Tohuma kaçmış soğan erkeği
2 Avuç Bulgur
sıvı yağ-1 kaşık salça-tuz

Tohumluk soğan erkekleri dipten kesilerek alınır. Tohumluk uç bölümü kesilip atılır. Yıkandıktan sonra 2 cm boyunda soğanlar kesilir.Tencere ye konulan soğanların üzerine 2 avuç kadar bulgur atılır ve 2 su bardağı kadar su ilave edilir. Bir çaybardağında sulandırılmış salça ve yeterli sıvı yağ ilave edildikten sonra pişmeye bırakılır. Çok hafif ve çok lezzetli bir yazlık hafif yemek tir.
Afiyet olsun.

bulgur yerine pirinçte deneyebilirsiniz afiyet olsun

hozat
24-01-2011, 11:52
Bodum pazarında bir köylüden öğrenmiştim,
Onlarda soğan erkeğini yağda kavurup içine yumurta kırarak, yapıyorlar.
Denedim güzel oldu.

nardane
27-04-2011, 23:48
Bizler bu yeşil soğan erkeğine Adana'da -dıbız -,Kahramanmaraş'ta -üğürtmek - diyoruz.
Küçük küçük doğranıp ,yağda öldürüp ,yumurta kızartmasıda yapılıyor.
Ayrıca iri iri kesilip kızartılır ,srımsaklı yoğurtla yeniliyor.

Nariel
22-05-2011, 10:13
Pazardan yeşil soğan erkeği aldım biraz. Akşama doğru bulgurla pişirmeye çalışacağım. Acaba yanına yemlik de karıştırsam nasıl olur?