PDA

View Full Version : Ankara ili Çayyolu semtinde bulunan Ali Rıza Bey Ormanı Projesi

seaa
30-11-2008, 14:37
Bu proje aslında aklımda yoktu önceden 2007 yılında dikilen 84.000 fidanın belediye görevlileri tarafından ihmaliyle başladı 1000 lerce fidan dikilirken can suyu verilmezken ben kendi diktiğim 5 ağaçla bu işe başladım maaleseff imkansızlıklardan dolayı evden pet şişelerle el arabısıyla yükleyip onlara su götürdüm bir noktadan sonra sulamaya gücüm yetmedi

evimize daha yakın olan kısımdaki 30 ağaçla işe başladım gerek kendi param gerekse orman bakanlığı tarafından sağlanan fidanlarla bu projeye niyetlendim nisan ayında 100 tane 5 yaşında karaçam fidanı il müdürlüğünden aldım

site yönetimi bana 1,5 tonluk su deposu aldı bu sene ekim ayında 1000 tane 2+0 karaçam sedir fidanı sahaya dikilmiştir gelecek 2000 adet fidanımız vardır onlarda nisan ayı gibi sahaya dikilcek

bugünde 6000 yakın palamut ekilmiştir 2000 yakında elimizde kalmıştır onlarda ekilcektir hayatımda yaptığım en hayırlı iş bu oldu onlar benim çocuklarım 4000 adet çocuğum olmuş olcak her şey çok daha güzel olcak resimleri daha sonra buraya aktaracağım

ürgüp çevre gönülleri sayfasında bakabilirsiniz onların çektiğini ben bilirim umarım onlara da yardımım olur sonra.

nariçi
30-11-2008, 14:51
Önceki mesajlarına bu başlığın sayfa linkini koy. Hayırlı olsun başarılar.

seaa
30-11-2008, 14:52
saolun her şey güzel ülkemiz için

haki197
30-11-2008, 14:52
Önerimi dikkate aldığınız için teşekkür ederim. Çalışmalarınızda başarılar.Bu ülkede yüreği sizinki gibi büyük insanlar oldukça ormanlarımız genişleyecektir.

seaa
30-11-2008, 14:56
çalışmaya devam ecedeğim şüpheniz olmasın bu ülkeye ömrümüz yettiği kadar sahip çıkacağız her konuda sizlerede teşekkür ederim bana verdiğiniz olumlu mesajlarla saolun

Yücel Özlem
17-12-2008, 20:41
Sevgili seaa, sanıyorum bir süre açık arazide çalışma imkanı olmayacak.

Bahara kadar, şu üzerinde çalıştığnız, Ali Rıza Bey Ormanını bize tanıtsanız. Bunu yapabilir misiniz.

Nerededir?
Ne kadarlık bir alandır?
Bu güne kadar kimler neler yapmış?
Halen durum nedir neler yapılmalıdır?

seaa
17-12-2008, 21:11
Ali Rıza Bey Hatıra Ormanı Eskişehir yolu ile Koru Mahallesi'nin ortasında bulunmaktadır. Çok büyük bir arazi kaç dönüm olduğunu tam bilmiyorum daha benim ulaşabildiğim bölge çok sınırlıdır.

Buraya ilk fidanlar 1988-1990 yılları arasında dilikdiğini burada oturan insanlardan öğrendim. Durum aslında tam bir felaket,orman arazisi deniliyor ama orman dokusu burda yoktur

15 yaşında karaçamlar kurumakta bunun sebebini daha tam anlamıyla öğrenemedim.Toprak yapısı ağaçlandırmaya elverişli değil öncelikle bu bölgede dozerle toprak işlemesi yapılırsa çok iyi olur bundan sonraki çalışmalar için.

Başka sorunumuzda ağaçları sulanmasında kullanılacak su deposunun sahaya yerleştirilmesi ve bu depoya ayda 1 kez olmak üzere tankerlerle su aktarılması gerekiyor. Burda yapılacak ağaçlandırmada suyu fazla sevmeyen, kışa dayanaklı ağaç tür seçimi yapıyoruz örnek olarak mavi servi,toros sediri,sarıçam ve meşe ağacını öngörüyoruz. Saygılarımla

cemal.S
17-12-2008, 23:22
Sayın Seaa !

Sizi tebrik ederim. Özele attığınız mesajınızı yeni gördüm. Ayarlaya bilirsem servilerden sizede göndereceğim. Bu arada Yücel bey ve diğer Ankaradaki arkadaşlar size eminim destek verirler. Olmazsa iş görüşmem için yakında geleceğim fidanları kendim bile getirebilirim. Ürgüp sayfanızdaki fotoğroğlarınızı buraya kopyalayım derim.

Selamlar.

Tamtutulma
18-12-2008, 08:17
Sayın seaa; sizi kutlarım, çok çok hayırlı, güzel bir iş yapıyorsunuz. Umarım bu tür çalışmalar daha çok yapılır.

Size naçizane tek önerim bu hayırlı işin içine arkadaşlarınızı da katmanız olacaktır. Çalıştığınız alan gayet büyük ve çok dikmeniz var. Bunlara bir iki kişinin yetişmesine imkan yok.

Ağaçlar.net'in Ankara'dan oldukça fazla üyesi var. Zamanı olanladan size yardım edecek pek çok arkadaşımız olacaktır. Ekibiniz güçlendikçe aldığınız haz da artacaktır emin olun.
Ayrıca oturduğunuz siteden, iş yerinden vs bulabildiğiniz kadar arkadaşınız projenize ortak olsun. Böylelikle hem daha az yorulur; hemde çok daha sağlıklı bir çalışma yapmış olursunuz.

Ellerinize; yüreğinize sağlık.

Ürgüp'ten selamlar.

Kiraz
18-12-2008, 08:28
Sn. Seaa, tebrikler, yolunuz açık olsun.

seaa
18-12-2008, 09:41
56419

56420

56421

56422

60152

seaa
18-12-2008, 10:00
Cemal Bey Ankara'ya gelirseniz sizi beklerim. Gelmeniz bile yeterli olur. Saygılarımla

seaa
07-01-2009, 19:40
200 fidan tahsisimiz yapılmıştır 2+3 yaşlı sedir fidanları Ağaçlandırma Genel Müdürlüğü tarafından sağlancaktır

seaa
07-01-2009, 19:42
2000 fidan da nisan ayında dikilcektir. Yavru tema dikimi martta olacaktır, niyetim Ankara tema'yla da ortaklaşa fidan dikim yapmaktır.

Oğuz Karsan
19-01-2009, 12:23
Merhaba.

Sn. seaa,

Ankara-Eskişehir yolu üzerinde bulunduğunu belirttiğiniz Ali Rıza Bey Orman Alanında yürüttüğünüz başarılı çalışmalarınızı gönülden destekliyorum.

Siz ve sizin gibiler oldukça Türkiyemiz asla çöl olmayacaktır. Buna inanıyorum.

Ormanınıza katkı için diktiğim Meşe fidanları henüz kendilerini göstermediler. Eğer yetişir diyordsanız size Fıstık Çamı da gönderebilirim.

Ne kadar boş yeriniz kaldı?

Ne kadar fidan gerekiyor?

Selamlar.
Elimden geleni yapmak isterim.

seaa
19-01-2009, 12:38
Fıstıkçamı da olur gönlünüzden ne kadar geçerse, evde büyütüp sonra sahaya ekeceğim daha çok boş yerimiz var sahada 4000 adete ulaşmak benim için yeterli

nariçi
19-01-2009, 12:50
Traktör çalışabilecek yerlerde fidan aralıkları buna göre ayarlansa çapa yerine makinalı toprak işlemesi yapılır. Fidanların sudan çok çapaya ihtiyacı olur. Bir çapa üç su falan diye bir söylem vardır. Yağan yağmurlar ertesinde çapa yapılınca çok faydalı olur. Mahalle-site sakinleri İlkbahar, yaz başında hafta sonlarında kır gezisi davranışı ile herkes birkaç fidan çapalasa yeter.

seaa
21-01-2009, 19:08
Sahamızda şimdilik ağaçlandırma çalışmasına ara vermiş bulunmaktayız.Mart ayında yeni dikimlerimiz olcaktır.Saygılarımla Nezih.

seaa
27-02-2009, 22:39
Ağaçlar.net ailesinden sayın nerkinozturk ağaçlandırma sahamıza dün itibariyle 4 adet 3 yaşlı fıstıkçamı getirmiştir kendisine teşekkürü borç bilirim.

k0900
27-02-2009, 22:54
Sn.seaa forumdaki bu sayfayı şimdi gördüm, katkıda bulunmak isterim.

Koru sitesi yakınında ikamet etmekteyim.

Yücel Özlem
28-02-2009, 17:36
Ağaçlar.net ailesinden sayın nerkinozturk ağaçlandırma sahamıza dün itibariyle 4 adet 3 yaşlı fıstıkçamı getirmiştir kendisine teşekkürü borç bilirim.
Zorlanabilir fıstıkçamı bu rakımda ama Ankarada gayet güzel yetişiyor kışları ılıman geçse kozalak bile verir.-18 den sonra yetişmiyor.

Ankarada geçmişte, 2 Martta -19,2; 3Martta -19,0 görülmüş. Kış boyunca -18 derecenin altına düştüğü günler pek çoktur. Ankara ikliminin, fıstık çamı için pek uygun olmadığını sanıyorum.

İklim ve Toprak İstekleri: Sıcak ve kurak Akdeniz ikliminin ağacı; ışık isteği bakımından biraz gölgeye dayanıklıdır. Rüzgâra ve kirece dayanır, dona duyarlıdır, toprak isteği azdır. Kök sistemi kuvvetlidir. Elverişli topraklarda ilk yaşlardan başlayarak derine giden kazık kök yapar, oldukça hızlı gelişir.

seaa
28-02-2009, 17:47
Dediklerinizde haklısınız Yücel bey ama sitemde olmak üzere yakın civarda 3 tane 10 yaşını aşmış fıstıkçamı bulunmaktadır. Büyüklerde yani 50-60 cm olanlarda bir problem olmuyor gayet güzel büyüyorlar, daha küçük yaştakilerde iklim tepkimesi oluyor ama ağaç kendini zamanla topluyor belli bir boya getirmek için kışları kapalı ortamda tutulabildiğini Kızılcahamam Orman fidanlığındaki görevlilerden duydum ve onuda yapıyorum şu an. Bursa Orman fidanlığındaki görevli mühendis beyde fıstıkçamı Ankara'da olmaz demişti ama imkan olsa bu fıstıkçamlarını ona göstermek isterdim. Sadece kozalak vermiyor belki yavaşta büyüyebilir ama sonuçta büyüyor. Saygılarımla

k0900
28-02-2009, 18:19
meşe fideleri

Yücel Özlem
28-02-2009, 21:55
Merhaba Yücel bey nasılsınız? dikim zamanı geldiği zaman sizi buraya davet edeceğim ve fıstıkçamlarını da göstereceğim bazen yazılanlarda tam doğru çıkmıyor Saygılarımla

Sevgili seaa, merhabalar, teşekkür ederim. Zamanı gelince davetinize icabet etmeye çalışacağım.

-18 derecenin altında yaşayamıyor diyen sizsiniz. Mart ayının ikisinde ve üçünde daha düşük sıcaklıkları ölçen ise bu işle ilgili kuruluş.

http://www.meteoroloji.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=ANKARA
Ankara İli iklimi için şu sonuçları söyleyebiliriz:
Orta Anadolu’da bulunan, yazları sıcak ve kurak, kışları ise soğuk ve kurak geçen, kısacası karakteristik Karasal İklimi özellikleri gösteren Ankara’nın 1926-2007 yılları arasında yıllık ortalama sıcaklıkları 10.3 ° C altına inmemiştir. Aynı süre içinde, her yılın Ocak ortalamasının –6.9° C den, Temmuz ortalamalarının da 20.2° C den az oldukları görülmemiştir. Ancak Karasal iklimin hakim olduğu Ankara’da sıcaklık salınımları oldukça yüksektir. Sıcaklıkların –25.0° C ye kadar düşebildiği gibi 40.8° C ye kadar da çıktığı görülmüştür. Don olayları Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları dışında görülmektedir. Nisan ve Ekim aylarında nadiren diğer aylarda ise oldukça sık donlu günler meydana gelmektedir. Yağış dağılışında, yağışlı gün sayısının kışın daha çok olmasına rağmen, yağış miktarı İlkbahar aylarında en fazladır. Kar yağışlarına baktığımızda ise, Kasım ayından Mayıs ayına kadar olan devrede kar yağışı meydana gelebilir. 1948- 2007 yılları arasındaki ölçümlere göre Ankara İlinin hakim rüzgar yönü Kuzeydoğu(NE) dur.
KAYNAK (http://ankara.dmi.gov.tr/ankaraiklimi.htm)

Ankara'nın çeşitli yerlerinde, on beş kadar incir ağacının resmini çektim. Bunlardan bazılarının yaşı, yirmiyi bulur sanıyorum.

64738
Not:Bu resim, 13.06.2008 de, Ankara, Maltepede çekildi.

Bu, "Ankarada incir yetişir." diyebilmemiz için yeterli midir? Bence değildir.
Üç, on, otuz yaşındaki bir kaç ağaca bakılarak genelleme yapılamaz diye düşünüyorum. Bu konuda hüküm verebilmek için, bir ağacın doğal veya hiç olmazsa ekonomik ömrü kadar bir süre gözlem yapmış olmanız gerekir.

Bursa Orman fidanlığındaki görevli mühendis beyde fıstıkçamı Ankara'da olmaz demişti ama imkan olsa bu fıstıkçamlarını ona göstermek isterdim.
Hiç bir şeyi, ispat etmiş olmazsınız. :) Kanaatimce, Mühendis Bey'in ne dediğini ve niçin dediğini anlamaya çalışırsanız; daha doğru bir iş yapmış olursunuz.

Uzun sayılabilecek bir zamanı bu işle uğraşarak geçirdim. Ağaçlandırma zor bir iştir. Başarmak için aklın ve bilimin önderliğinden ayrılmamak gerekir. Bunları öğrendim. Yapılan küçük yanlışlar uzun yıllar sonra büyük zararlara sebep olabiliyor.

Denemelerinizi bir kaç fidanla sınırlı tutup, genel uygulamayı, bilimin ışığından ayrılmadan sürdürmenizi önereceğim. Yoksa kendiniz hüsrana uğrayabileceğiniz gibi, bu iş için aldığınız yardımları da israf etmiş olursunuz.

Başarılar dilerim.

seaa
01-03-2009, 08:41
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim Yücel bey ben zaten iddaa etmiyorum fıstıkçamı Ankara'nın ağacıdır diye, elimde çok az miktarda fıstıkçamı var ve amacım onları yaşatabilmek.Ankara iklimine en uygun türler gözlemlediğim kadarıyla Toros sediri,meşe,mavi servi,çınar yapraklı akçaağaç,batı ve mavi ladin,huş,sarıçam buraya geldiğiniz zaman 15 yaşındaki karaçamların kuruduğunu görebilirsiniz. Özellikle Ankara'da ağaçlandırma yapmak zor bir şey aslında uygun nem bulamıyoruz yoksa Antalya'da yanan ormanların yeniden ağaçlandırmasında tohum serpme işlemi uygulanmaktadır. Bilim neyse ona göre hareket etmeye çabalıyorum.Saygılarımla

Yücel Özlem
01-03-2009, 16:13
geldiğiniz zaman 15 yaşındaki karaçamların kuruduğunu görebilirsiniz.

Sizin sahanızı yakından incelemesem de görüyorum. Aslında, şehir planlaması açısından bakılınca, ağaçlandırılacak alan orası mı olmalıydı sorusu akla geliyor. Dere yatakları ve birinci sınıf tarım arazileri yapılaşmaya açılmış. Kayalık yamaçlar ağaçlandırmaya ayrılmış.

ODTÜ sahasında da kurumalar görüyoruz. Bu ağaçların yaşı, sanıyorum altmıştan fazladır. Kuruma yaygın değilse mesele yok.

On sene kadar önce iç anadoluda bir çok ağaçlandırma bölgesinde yaygın (%25'e varan) kurumalar görüldü. Konya Halkapınar (İvriz), Kırşehir Boztepe yaygın kurumanın görüldüğü yelerdendi.

Binlerce yıllık ormanlarda da çeşitli sebeplerle hasar görülebiliyor. Beynam Ormanı insan kaynaklı çeşitli tehditlerin yanında, ökse otu salgını nedeni ile de tehdit altında.

seaa
01-03-2009, 16:31
Karaçamı artık tercih etmiyorum yeni gelecek ağaçların tümü sedir türü olacak boyları 10 cm ile 40 cm arası değişecek zor bir uğraş veriyorum hayırlısı bakalım ne kadarını hayatta tutacağım. Arazinin toprak yapısı o kadar kötüki ağaç nasıl büyüyor anlamıyorum doğrusu

seaa
02-03-2009, 19:00
Mart sonu veya nisan ayı başında yapılcak olan ağaçlandırma törenine Ankara'da oturan bütün ağaçlar.net üyeleri davetlidir. Saygılarımla

Oğuz Karsan
03-03-2009, 18:31
Merhaba.

Sn. seaa,

Altınolukta bulunan tarihi evlerimle ilgili büyük problemimi halledebilirsem, mutlaka geleceğim gelirken sizin için ektiğim ağaçları da getireceğim.

Selamlar

seaa
03-03-2009, 18:36
Oğuz bey sizi her zaman beklerim Saygılarımla

Douglas Fir
04-03-2009, 09:28
Selam,Sayın "Seaa"

Elinize sağlık. O bölgeyi biliyorum. İş yerime yakındır. Gerçekten çalışması zor bir alan. Altı kayalık sanırım. Kazık kök yapan ağaçların (Sedir gibi) yerine saçak kök yapanların (Ladin gibi) dikilmesi yerinde olabilir. Kolay gelsin

seaa
05-03-2009, 10:12
Maliyet yükselmese tabi ladin dikilmesini çok isterdim, kısıtlı imkanlarla bu kadar oluyor

seaa
09-03-2009, 10:18
Ankara'da oturan bütün ağaçlar.net üyelerini yapacağım ağaçlandırma törenine beklerim.Tarihi kesinleştiğinde burdan bilgi verilecektir. Saygılarımla Nezih.

seaa
12-03-2009, 21:40
Uzun zamandan sonra ağaçlandırma sahamda yeni fidanlar için çukur açmaya başlayarak sezonu açtım :) ilk etapta 20 fidanı toprakla buluşturcam.Saygılarımla

seaa
13-03-2009, 21:30
Sayın Cemal Sansar beyin gönderdiği fidanları bugün kargodan aldım kendisine teşekkür ederim bu anlamlı katkıdan dolayı.Daha Yeşil bir Türkiye İçin :) Sizde Milli ağaçlandırma Seferberliğine katılın bir fidan dikin !

seaa
20-03-2009, 18:34
Sayın Oğuzhan beyin gönderdiği fidanlar için kendisine teşekkürü bir borç bilirim.Sahamız her geçen gün yeni fidanlarla doluyor :) Dikim sezonu bugün resmen başladı yeni dikimlerle. Sahaya mezarlık servisi türüde ayrıca dikilcektir. Hedef 10000 fidan

seaa
29-03-2009, 13:23
Ağaçlandırma sahamıza bugün 4 tüplü iğde,1 tüplü at kestanesi,2 tüplü karaçam ve 4 fıstıkçamı (fıstıkçamları sayın nerkinozturk tarafından hediye edilmiş 4 yaşlı) dikilmiştir. Umarım hepsi tutar ve insanlık için faydalı olurlar.

Tamtutulma
30-03-2009, 17:37
Çalışmalarınızı ilgiyle izliyoruz. Umarım Ankaralı arkadaşlarımız sizi yalnız bırakmazlar ve daha yeşil bir Ankara yolunda bir katkı sağlamış olurlar.

Kolay gelsin...

seaa
30-03-2009, 21:23
Şu ana kadar tek başıma çalışmalara devam ediyorum 1 ay içerisinde su deposu konusunun çözülmesini hatta küçük bir kamyonet şeklinde vakfımıza bir tanker alınmasını sağlayabilirm gelişmeleri burdan duyurmaya devam edeceğim yakında yeni meşle tüplemeleri yapacağım sahada.

seaa
02-04-2009, 20:52
Ekim ayında sahamıza dikilen sedir ve karaçamlar yavaş yavaş yeni filizlerini vermeye başlamışlardır.

seaa
04-04-2009, 18:28
Sahamıza 10000 **** üstü fidan getirilicektir. Dikimden önce arazi hazırlığı riperli dozer,ekskavatör destekli yapılcaktır.Su deposu sorunuda halledilmiştir önümüzdeki günlerde ağaçlandırma faaliyetlerine arazi hazırlığı ve takiben ağaçlandırmayla başlanacaktır. Ali Rıza Bey Ormanına orman dokusu kazandırılıcaktır. Bugün bu müjdeli haberi aldım ve sizinle paylaşmak istedim. Bu faaliyet Milli Ağaçlandırma Seferberliğinin bir parçasıdır.Saygılarımla

Yücel Özlem
04-04-2009, 22:21
Tebrikler, gözünüz aydın olsun.

Paylaştığınız için teşekkürler.

seaa
04-04-2009, 22:26
Teşekkür ederim Yücel bey ilginiz içinde ayrıcada teşekkür ederim her zaman kapım agaclar.net üyelerine açıktır benim için dikim sezonu çok çamur olmadıkça saha her zaman müsayittir

seaa
10-04-2009, 21:54
Ağaçlandırma sahasına pazartesi günü ziraat mühendisi gelecektir.Daha sonraki etap Koru Sitesi sınırından başlamak üzere bölgede riperli dozer ve daha sonra ekskavatör katılımıyla arazi hazırlığı yapılmasıdır. Bölgeye en az 20000 fidan dikimi yapılcaktır sayımız 10000 daha artmıştır. Fidan eksiğimiz böylelikle kalmamıştır.Sahamıza kasım ayında ektiğimiz meşe palamutları yavaş yavaş çıkmaya başlamışlardır :)

seaa
23-04-2009, 10:16
Ali Rıza Bey ormanında yürüttüğüm misyon tamamlanmıştır. Bundan sonra belediye ve bakanlık çalışmaları devam ettirecek. Bu hale getirmek için mücadele ettim artık bu görevi başkalarına devrettim.

Oğuz Karsan
24-04-2009, 13:42
Merhaba.

Sn. seaa,

Başından beri Ağaçlandırma çabalarınızı heyecan ve beğeni ile izliyorum. Takdir edilecek bir başarının sahibisiniz. Ancak bu kıymetli misyonu bırakmayınız. Size yetiştirmeye çalıştığım Meşeler ve Fıstık Çamlarının resimlerini yapıştırıyorum.

Size yetiştirmeye çalıştığım Meşeler ancak uyandılar. Hatta bazıları hala kendilerinde değiller. 40 adedi yaşıyor. Bir o kadar da Fıstık Çamı var Ne. yapmamı önerirsiniz? Bu arada ben Ankaraya gelip döndüm ama fideler henüz hazır değillerdi.

74400

74401

74402

Saygılar.

seaa
24-04-2009, 14:25
Oğuz bey onları bir uygun zamanda bir şekilde buraya getirtmeye çalışacağım teşekkür ederim ilginize misyonum bitti derken büyük çalışmalar olcak onları başkası yapacak ama ben ağaç dikmeye devam edeceğim burda siz merak etmeyin

seaa
25-04-2009, 21:19
3 Mayıs Pazar günü saat 11.00 de Alı Rıza Bey ormanına ilk etap dikimi olan 3000 e yakın sedir fidanı dikilcektir. Ankara'da oturan bütün ağaçlar.net üyeleri davetlidir, bana email adresimden ulaşabilirsiniz.Saygılarımla Nezih

seaa
03-05-2009, 16:14
Milli Ağaçlandırma Seferberliğinin bir parçası olarak 3000 fidandan 1000 tanesi sahamıza dikilmiştir.Yapılan ağaçlandırma töreni çok güzel bir ortamda ağaçseverler tarafından kutlanmıştır. Hedefimiz daha yeşil bir Türkiye.Saygılarımla Nezih.

Eylem plan kapsamında daha binlerce fidan sahamıza belli aralıklarla dikilmeye devam edilcektir.

Oak
07-05-2009, 08:35
19 Mayıs'tan sonraki haftasonu itibariyle çalışmalarınıza yardım etmeyi isterim...

seaa
08-05-2009, 14:16
Her zaman beklerim sayın Oak mail adresim profilimde mevcuttur daha sonra iletişime geçeriz.Saygılarımla Nezih

seaa
09-05-2009, 19:01
çıkan meşelerim :))
77444

Tamtutulma
10-05-2009, 10:26
Biz de 1350 adet palamut dikmiştik. Ancak büyük kısmı gelincik mi, yer sincabı mı, fare mi olduğundan emin olmadığımız bir hayvan türü tarafından yenmiş. Sadece kabuklarını bırakmışlar geriye.
Oysa palamutları mazotlu su karışımına bile atmıştık.
Diğer palamutlardan hala yeşeren yok.

Gelecek yıl palamutları mazotlu suya daldırdıktan sonra demir teline sarıp öyle dikmeyi düşünüyoruz.

Palamutları yeşertmeyi başardığınız için sizleri kutlarım.

Çalışmalarınızı büyük keyifle izliyoruz. Ankaralı dostlarımızın yardımınıza koşacağına inanıyorum.

Kolay gelsin.

drmgunes
12-05-2009, 11:28
Sayın Yücel Özlem' in tahsis edilen orman alanlarının özellikleriyle ilgili görüşüne katılıyorum. Bu orman alanının özellikleri konuşulurken toprak analizinden bahsedilmedi. Bakıyorum da o kadar emek ve fidan boşa gitmemeli. Sayın seaa gibi ağaçseverlerin emekleri hüsranla sonlanmamalı. Toros sediri çok mantıklı bir tercih gibi görünüyor. Sarıçam için yükselti Ankara için düşük. Alçak rakımlarda (1600 m altında ) ve kurak yamaçlarda sarıçam güdük kalıyor büyümüyor. Ben çok kuraklığa dayanıklı olduğu kanaatinde değilim. Meşe de doğru tercih ama hangisi ? Rastgele toplanan meşe palamutları sonraki yıllarda hüsran yaratır. Sayın seaa Karadenizden çok palamut topladıklarını söylemişti. Örneğin Doğu Karadeniz Meşesi nemli derin toprakların ve yarı gölge ormanların ağacıdır. Yine Makedonya, Istranca, Macar, Pırnal, Kermes, Mantar meşeleri Ankara için uygun değildir. Daha çok Tüylü meşe ve yalancı tüylü meşe olmak üzere o bölgenin doğal ırkları tercih edilmeli diye düşünüyorum. Amacımız hep daha güzele ulaşmak..Saygılarımla

seaa
12-05-2009, 19:28
Sayın drmgunes öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Bu sahada kullanılmayan tür ağaç kalmadı tam tamına 13,14 tür aynı anda sahada dikilmiş durumdadır. Amacım Ankara'da yetişmiş olan meşeleri sahaya tohum olarak ekmek, geri kalan kısımları Çevre ve Orman Bakanlığı, Yenimahalle Belediyesi ve Tema vakfı aracılığıyla ağaçlandırmaktır. Önemli olan su deposunun (20 tonluk) ve hortumlarıyla birlikte yapılmasıdır. Gelişmeleri burdan aktarmaya devam edeceğim. Bu bir rüyaydı benim için,sahaya en az 40000 fidan dikilcek olması ama artık gerçek oldu gayretlerim sonucu.

seaa
19-05-2009, 19:08
Dikim töreninden kalan son 50 fidanı çok yakında toprakla buluşturarak bu sezonluk ağaç dikimine son veriyoruz. Bu dikimi bir aksilik çıkmazsa Yavru Tema'cılarla gerçekleştireceğiz. Çıkan meşelere koruma amaçlı kazık çakma işi de yapıyoruz aynı zamanda. Ali Rıza Bey ormanına dikilen her ağaç bu vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimize ve genç yaşında aramızdan ayrılan şarkıcı,oyuncu Barış Akarsu'ya ithaf ediyorum. Saygılarımla Nezih

seaa
09-06-2009, 10:14
Ali Rıza Bey Ormanı'na dikilen ve bakılan her fidan Çevre ve Orman Bakanlığı'mızın başlattığı Milli Ağaçlandırma Seferberliğinin bir parçasıdır. Lütfen sizde boş gördünüz yerlere fidan ekin. Vatan topraklarının erozyona kurban etmeyelim çünkü bu topraklar kolay kazanılmadı uğruna kan ödendi ve ödenmeye devam ediyor. Küresel ısınmaya ve küresel felekete dur deyin! Saygılarımla Nezih Karakurt (Tema ve Çaba derneği gönüllü üyesi)

seaa
13-06-2009, 17:35
11.06.2009 Perşembe günü itibariyle ağaçlandırma sahamıza 20 tonluk su deposu yerleştirilmiştir. Bundan sonra sahamız susuz kalmayacak :)

seaa
28-06-2009, 19:11
Depomuzdan 300 metrelik hortum aşağı doğru çekilerek tesisat işide bitirilmiştir, sulamaya en kısa zamanda başlayacağız :)

oguz3259
19-07-2009, 22:04
Ankara da su olmadığı için mi orman alanı yok,yoksa orman olmadığı için mi su yok?

Benim görüşüme göre malesef orman olmadığı için su yok.Eğer yeterli orman bölgesi olursa Ankara da toprak verimliliği ve su durumu çok daha farklı bir olgunluk noktasına erişebilecektir.

Bu açıdan ve Sn.Seaa nın yaklaşımını ben çok büyük bir sevinç ve mutluluk ile karşılarken yaptığı çalışmalara bakarak kendisinide yüreğimden tebrik ediyorum.

Orman alanlarının oluşturulması için malesef bilimden çok daha fazlası gerekmektedir.Elbetteki bilimde gereklidir ancak "isteklilik" ve "farkındalık" olmadan bilim bir işe yaramayacaktır.Birilerinin istekle ve yürekten Sn.Seaa gibi bu misyona sahip çıkmaları gerekmektedir.

Bu ülkede bilim olmasına ve hatta dünyada bilim olmasına! rağmen malesef gerçekte ormanlaştırma çalışmaları halkların veya halktan kişilerin bu ipi göğüslemesi ile ancak mümkün olabilecektir.

Ne mutlu bunu başarabilenlere...

Saygılar sevgiler

seaa
21-07-2009, 13:07
Sayın Oğuz bey tek başıma ancak bu kadar oluyor insanlar dikimden dikime ancak sahaya uğruyor geri kalan bütün sorumluluk bende maaleseff ve bu durum hem beni üzüyor hemde bana daha da çok sorumluluk yüklüyor. Sahada mucize yaratıyorum. 25 tonluk depomuzun sahaya nakli beni büyük bir sıkıntıdan kurtardı.Umarım her şey çok daha güzel olcak ve daha yeşil bir Çayyolu hedefliyorum.

seaa
27-08-2009, 15:53
http://www.cayyolum.com/haberDetay.asp?ID=105

seaa
29-09-2009, 20:57
Ağaçlandırma sahamızda ekim ayı ortası çalışmalar tekrardan başlayacaktır

seaa
14-10-2009, 10:50
Dün itibariyle Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolu Genel Müdürlüğünden fidan talebimiz oldu ve gereken yardımın el verdiğince yapılacağını kendileri söz verdiler.

seaa
27-10-2009, 19:17
ÇABA derneği olarak 5 Kasım Perşembe saat 11 de ormanıma yeni fidanlarımızı dikeceğiz 2000 fidan dikilmesi öngörülüyor sayı arttırılabilir. Fidanlarımız kutsal vatan toprağıyla buluşacaklar

lastmohikan
27-10-2009, 20:11
pehlivanlar sahaya çıkıyor yani.

pehlivan = fidan

seaa
27-10-2009, 20:39
Milli Ağaçlandırma Seferberliği'ne ithaf olunur yaptığımız çalışma 70000 hedefine az kaldı :)

seaa
28-10-2009, 11:49
Yeni bir orman doğuyor Çayyolunda :)

seaa
03-11-2009, 11:51
http://www.cayyolum.com/haberDetay.asp?ID=194 Dikim ilanımız tüm Çayyolu bölgesinde duyurulmuştur. Fidan tahsisimiz yapılmış olup 1+2 kaplı toros sedirlerinden 500 adetlik ilk parti elimizde olacaktır.

Bizi güler yüzle karşılayan Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolu Genel Müdürlüğü'nün personeline şahsım ve derneğim adına teşekkürü bir borç bilirim.

Dikim günü resimlerimiz çekilip daha sonra burda yayınlanacaktır

cemal.S
05-11-2009, 23:46
Yeni bir orman doğuyor Çayyolunda :)

Ne mutlu Ankaralılara ve size.

seaa
06-11-2009, 20:20
113095

113096

113097

113098

seaa
06-11-2009, 20:24
http://www.cayyolum.com/haberDetay.asp?ID=200 Sahamızın gün geçtikçe görünümü değişiyor. Çocuklarım sahada büyüyor :)

seaa
14-11-2009, 15:55
Milli Ağaçladırma Seferberliği başarıya ulaşacaktır. Ben Miili Ağaçlandırma Seferberliği'nin gönüllü bir destekçisiyim.

seaa
22-05-2010, 14:43
Askerlik görevimi yerine getirmek için bir süredir aranızda bulunamadım askerlik görevim sırasındada fidan dikimine devam edip 200 fidanı Ardahan İl jandarma Komutanlığında görevim sırasında tüm arkadaşlarımızla diktik

Oğuz Karsan
23-05-2010, 11:39
Merhaba.

Hoşgeldiniz Sn. seaa, Askerlik görevinizi bitirip tekrar aramıza dönmeniz beni mutlu etti. Diğer arkadaşlarımızın da benimle aynı duyguları paylaştığına inanıyorum.

Askerlik göreviniz sırasındaki kısıtlı şartlarda bile Ağaç ve fide dikmeniz övgüye değer bir davranış. İşte Ağaç, Doğa ve İnsan sevgisi böyle birşeydir. Nerede, Ne şartlarda ve ne durumda olursanız olun vazgeçilmeniz Ağaç ve Doğa dır.

Sizin ve sizin gibi insanlarımız oldukça, Vatanımız asla çöl olmayacaktır.

Saygı ve Sevgiler

seaa
01-07-2010, 20:03
Büyük olan fidanımız 2007 yılında sahaya 2+3 yaşında getirilmiş olup düzenli bakılmıştır şu an 8 yaşındadır boyu tahmini 90 ila 100 cm civarındadır, küçük fidanımız yeni sürgünlerini vermiş olup sahamıza 2 sene önce dikilmiştir

157174

157173

seaa
21-07-2010, 12:05
Sayın Douglas Fir sahamıza 21 adet sedir fidanı vermiştir. Kendisine teşekkür ediyorum ;)

seaa
21-07-2010, 12:25
Bu ağaçlandırma projesi Türkiye Ormanları na ithaf olunur

seaa
20-08-2010, 21:36
Eylül ayı itibari ile yeniden ağaçlandırma faaliyetlerine başlayacağım :)

seaa
25-08-2010, 20:00
Binlerce ağacıyla ormanım Milli Ağaçlandırma Seferberliği projesi kapsamına girmiştir

Oğuz Karsan
08-09-2010, 22:24
Merhaba.

Sn. seaa,

Ağaç dikimi ve Orman oluşturma gayretinizi alkışlıyorum.

Allah kuvvet versin.

Saygılar

seaa
10-09-2010, 09:09
Saolun Oğuz bey umarım bir şeyler başarabiliyorumdur. Saygılarımla. Sizden fıstıkçamı yardımı bekliyorum :)

seaa
10-09-2010, 17:23
5000 ağaca ulaşmış olacağım son dikimimle yeni Türkiye Ormanları Çayyolu'nda oluşuyor

seaa
21-09-2010, 17:29
Yeni nesil Türkiye Ormanları Projesi Çayyolu'nda

seaa
29-09-2010, 19:11
sayı hedefimiz 6000 ağaçla revize edilmiştir

gece
30-09-2010, 19:51
Sakın arkanıza bakmayın, doğasever bir çok göz tarafından izleniyorsunuz. Hep ileri bakın ve hedeflerinizi revize ve realize edin.

Tabii bu arada bizim de bakıp, görebileceğimiz fotoğraflar eklemenizi rica etsek, umarım yorgunluğunuza yorgunluk eklemeyiz.

gece
kolaylıklar dileyen forum kişisi

seaa
01-10-2010, 13:56
Teşekkür ederim estafullah ne demek yorgunluk olurmu hiç, ağaçlandırma sahasının yeni resimlerini sizlerle paylaşacağım ayrıyetten 14 Ekimdeki 26.yaş günüm içinde 26 ağaç dikeceğim. Ormanımın bana uğur getirmesini diliyorum :)

seaa
03-10-2010, 12:24
173576

173577

173578

Bu ağaçlandırma sahasına daha binlerce fidanı dikmeyi gönülden istiyorum ömrüm yettikçe bu sahaya yeni fidanlar dikip bu sahayı insanlığa kazandırmayı istiyorum. Bu çalışmalar çok zor şartlarda devam etmekte olup maaleseff bölge halkından yardım alamamaktayım her şeyi tek başıma üstleniyorum. Dikim ve bakımlarını tek başıma yapmak çok zor ama ben bu sahada bir mucize gerçekleştiğine inanıyorum. Saygılarımla Nezih

Alonesmaug
21-10-2010, 19:27
Tebrik ediyorum sizi lütfen böyle devam edin.

seaa
06-11-2010, 20:26
Kutsal Vatan toprakları ağaçlandırılmaya devam edecek

seaa
23-11-2010, 21:57
1000 adet 2+0 Toros Sediri 200 adet 2+2 Toros Sediri Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında hibe edilmiştir :)

delphin7
03-12-2010, 20:44
Bu ağaçlandırma sahasına daha binlerce fidanı dikmeyi gönülden istiyorum ömrüm yettikçe bu sahaya yeni fidanlar dikip bu sahayı insanlığa kazandırmayı istiyorum. Bu çalışmalar çok zor şartlarda devam etmekte olup maaleseff bölge halkından yardım alamamaktayım her şeyi tek başıma üstleniyorum. Dikim ve bakımlarını tek başıma yapmak çok zor ama ben bu sahada bir mucize gerçekleştiğine inanıyorum. Saygılarımla Nezih

güzel kardesim senin gözelrinden öperim aslan parcasi, o mahallede hic mi insan yok, sana destelk vercek yani iki ayakli demiyorum, insan olma serefine ulasmis kamil oturakli ihsan sahibi . muhaakak vardir. onlara ulas özellikle cocuklari motive et.

sesin ulasmasi gerekenlere ulasmamis, onlarda seni bekliyorlar. Hadi aslan kardesim onlara sesini duyur.Eellerin yüregin dert görmesin.

Kürsat

seaa
04-12-2010, 10:24
Saolun Kürşat bey güzel temennileriniz için ama burdaki insanlar ! sözde insan sıfatındaki varlıklar ağaçlarımı suladığım pet şişeleri görüntü kirliliği yapıyor diye belediyeye şikayet ettiler. Bırakın Allah rızası için ağaçlarıma su dökmeye, benim çalışmalarıma köstek oluyorlar. Bu insanlar ! insan sıfatına yakışmazlar . Bu çalışmada tek başıma hareket etmek daha hayırlı şahsen. Ben kutsal vatan görevimi yerine getirdim, ülkeme faydalı bir insanım çok şükür. Bu proje öncelikle Allah rızası ve tüm insanlık için. Yeni nesil Türkiye Ormanları Çayyolu'nda yeşeriyor ve büyüyor.

delphin7
11-12-2010, 18:53
var ol güzel kardesim. Yaptigi hayirli güzel islerle onurlanip yüceltilecek olanlara ne mutlu, su kisa dünyada
Dogrulari yapmak, dogrularin hak ve hakkaniyetin yaninda olmak bunlari ve sabri tavsiye edenler hic kaybetmeyecek.

Diktiklerin altin olsun.

Benimde kizilcamlarim, fistik camim, eriklerim kaysim dutum, cevizlerim büyüdü cocukken Istabul -Kartalda diktigim. Benim faydalanip faydalanmam önemli degil zaten dikerken amacimda o degildi.ama simdi ailem, komsular, coluk cocuk, kurt, kus mahlukat yiyor. Sükürler olsun.

seaa
12-12-2010, 09:14
Güzel ülkeme bir şeyler kazandırabildiysem ne mutlu bana...

seaa
22-12-2010, 19:20
Yeni Nesil Türkiye Ormanları Çayyolu'nda yeşeriyor ve büyüyor...

the_mc
23-12-2010, 13:57
fidanların hepsi tutar inşallah. çalışmalarınızın başarılarını diliyorum.

seaa
06-01-2011, 19:32
Yeni Nesil Türkiye Ormanlarının bir parçası, T.C Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamına girmiş Ali Rıza Bey Hatıra Ormanı Ağaçlandırma Çalışmaları Türkiye'ye ve İnsanlığa armağan olsun ! 4.yılında 6000 ağacıyla Kutsal Vatan topraklarına ithaf edilmiştir !

seaa
06-01-2011, 19:33
Ali Rıza Bey Ormanı ağaçlandırma çalışmaları;

Ali Rızabey ormanının ağaçlandırılması için var gücüyle çalışan tüm engelleri bir bir aşarak her yolu deneyerek ağaç fiadanlarını ormanımızla buluşturan bölgemizin ağaçlandırmasında en büyük katkıyı yapan ve ağaçlandırma ve ağaçların sulaması denince her türlü katkıyı sağlayan Sayın NEZİH KARAKURT'u kutluyorum.
Ali Rızabey ormanı sana minnettardır.

bana bu mesajı yollayan abimize teşekkürü bir borç bilirim. Saolsun varolsun

güzel İzmirim
06-01-2011, 21:01
Sevgili Nezih;
Gayretlerini ve çabalarını canı gönülden destekliyorum ayakta alkışlıyorum
ATATÜRK' ümüzün Ankara 'ya giderken her geçişinde gördüğü ağacı göremeyince
yanındakilerden kesildiğini öğrenince ağladığını okuduğumda bende ağlamıştım.
Şu an sizin ağaç bebeklerinize bakarken gözlerim yaşlarla dolu.

seaa
07-01-2011, 12:45
Teşekkür ederim güzel ülkeme bir şeyler yapabiliyorsam ne mutlu bana. Saygılarımla

seaa
09-02-2011, 15:44
Yeni Nesil Türkiye Ormanları her dikim döneminde daha da büyüyor ve sahaları genişliyor. Yeni fidanlar burda yeşeriyor ve büyüyor :)

seaa
02-03-2011, 20:35
http://www.cayyolum.com/haberDetay.asp?ID=1812 12 Mart Cumartesi günü Ali Rıza Bey ormanında dikim törenimiz saat 13.00 de yapılacaktır. Saygılarımla Milli Ağaçlandırma Seferberliği gönüllü destekçisi :)

cemal.S
04-03-2011, 00:06
Merhabalar....!

Sayın SEAAAA gerçekten süpersiniz sizi tekrar tekrar tebrik ediyorum.

Oğuz Karsan
07-03-2011, 11:34
Merhaba.

Sn. seaa,

Gelemesek de, Ülkemiz için çok değerli olduğuna inandığımız Ağaçlandırma çalışmalarınızı canı gönülden destekliyoruz.

Saygılar

mandalinci
07-03-2011, 12:09
Yukarıda bulunan yazışmalar 2008 yılında yapılmış olsa da yazmak istedim.
Sn seaa çabalarınız için kutluyorum. Ben de o bölgede oturuyorum. Ali Rıza Bey ormanını yaşatmak için Çayyolu dergisini çıkaran Sn Engin Uç, Çaba derneği ve bu civardaki bu tip dernekler çok çaba gösterdiler. Ama bunca senedir o bölge şöyle bir toparlanıp, parlayamadı orman anlamında.
İnşallah çabalarınızı karşılığını alırsınız.

seaa
07-03-2011, 12:17
Teşekkür ederim Cemal bey, Oğuz bey ben teşekkür ederim asıl saolun varolun sizler gibi arkadamda değerli insanlar var.

seaa
07-03-2011, 12:20
Sayın mandalinci saolun varolun. Çaba derneği olarak başta Engin amca olmak üzere bu ormana elimizden gelenin en iyisini yapmaya çabalıyoruz umarım çabalarımız değerli Çayyolu halkı tarafından gerekli ilgi ve desteği görür. Saygılarımla Nezih.

mandalinci
07-03-2011, 13:39
Sn seaa,
Siz anladığım kadarıyla çaba derneği için çalışıyorsunuz, Çalışmalarınızda başarılar dilerim, kolay gelsin. Çayyolu halkının size şükran borcu var.

seaa
08-03-2011, 13:55
Bireysel olarak yürütülen bu çalışma Millli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamına giren yegane projelerinden biridir.

seaa
17-03-2011, 20:01
Ertelenen dikimimiz 27 Mart 2011 Pazar günü saat 13.00 de icra edilecektir

seaa
21-03-2011, 13:27
Dünya Ormancılık günü başta güzel ülkem ve tüm insanlık adına kutlu olsun.

seaa
02-04-2011, 18:53
4 senedir büyük özveriyle yürüttüğüm projemi artık sonlandırmış bulunuyorum.

seaa
07-04-2011, 13:34
Getirdiğimiz fidanların dikimlerini bitirip kutsal bir görevi yerine getirmiş olacağım. Maaleseff çok ilgisiz bir halkımız var bundan ne kadar üzüntü duyduğumu anlatamam.

seaa
06-05-2011, 11:03
Bu seneki yağmurlar en çok yavrularımın yüzünü güldürdü. Elimde kalan son yavrularıda toprakla buluşturmaya devam ediyorum.

Alonesmaug
13-05-2011, 12:43
Sizi tebrik ediyorum çalışmalarınızı sonlandırmayın bence en azından dikmiş olduğunuz fidanlarla ilgilenin.

seaa
13-05-2011, 13:13
Nefes aldıkça dikmiş olduğum yavrularımı bakmaya ve korumaya devam edeceğim.

cemal.S
13-05-2011, 21:22
Nefes aldıkça dikmiş olduğum yavrularımı bakmaya ve korumaya devam edeceğim.

Size yakışanı yapıyorsunuz tekrar tebrikler. Bu ayın sonuna kadar dikimleri tamamlarsanız iyi olur diye düşünüyorum.

Kolay gelsin Nezih Bey...

seaa
14-05-2011, 10:53
En önemli vatan görevini ifa etmekten çok mutluluk duyuyorum. Her birinde ayrı bir heyecan duyuyorum.

Uğur Denizci
14-05-2011, 18:49
Sizi bu çalışmalarınızdan dolayı kutluyorum İnsansız doğa olur ama doğasız insan olmaz

seaa
29-05-2011, 12:58
Sağlıklı bir çevre konusu sadece belirli kurum ve kişilerin yürütecekleri faaliyetler olmayıp, toplumsal sorumluluğu gerektiren bir husustur.

Ülkemizde başlattığımız Ağaçlandırma Ve Erozyon Kontrolu Seberliği Eylem Planı uygulamaları, temiz, sağlıklı bir Türkiye'de yaşamak için önemli bir adımdır.

Evimiz, yuvamız ve yurdumuz olan dünyamız için yapabileceğimiz en faydalı (kutsal) işlerden birisi şüphesiz fidan dikmektir. Diktiğimiz her fidan; koruma altına alınmış bir toprak, taze ve ferah bir nefes, bir kuş cıvıltısı diğer bir ifadeyle yaşanabilir bir dünya için atılmış büyük bir adımdır.

seaa
17-06-2011, 20:32
30'a yakın fidanla başlayan bir proje (pet şişeleri el arabasıyla taşımamla başlayan) nadide bir proje. Dikili bir fidanı yaşatma mücadelesi, doğa aşığı bir proje, zorluklarla, azimle bu güne sayıları 6000 yakın gelen ağaçlarla olağanüstü gayretlerle bu safhaya gelmiş çok ama çok özel bir orman projesi. Hayatımın en özel uğraşı sevgimle büyüttüğüm fidanlarım. Çoçuklarım onlar benim.

seaa
08-08-2011, 21:59
Uzun zamandır ormanımla iligili yeni bilgileri paylaşmamıştım. Ağaçlandırma çalışmalarımız çapalama ve sulama faaliyetleriyle devam etmektedir. yangına karşı ot temizliği de ayrıca yapılmaktadır.

seaa
10-09-2011, 19:42
Ağaçlandırma çalışmalarında 4.yılı devirdik :) 2 metre boyuna geldi yavrular :)

ligustrum
16-09-2011, 12:48
Sayın seaa; Çalışmalarınızın ürünü fidanlarınız, yüzünüzü gülümsetmeye başlamış olmasına bizlerde sevindik. Şimdi dinlenip yapılacaklar, daha kolay olacak.

seaa
01-11-2011, 20:37
Ülke topraklarına 100.000 ağaç dikmeyi düşünüyorum Son nefesime kadar hayalimdir ama gerçekleştircem azim etcem ve olcak.

seaa
10-11-2011, 14:25
Ali Rıza Bey Hatıra Ormanı'nda T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü mini ekskavatör ile toprak hazırlığına başlamış bulunuyor. Koru Migros tarafında bugün yapılan işlemi bizzat gördüm :) 05.11.2011 :) Binlerce fidanı sahamıza bekliyoruz :))

Selehattin 67
10-11-2011, 15:12
Sayın seaa yaptığınız çalışma için size binlerce teşekkür ederim ve çalışmalarınızın devamını diler darısı yeşili olmayan diğer yerlere sizin gibi idealist değerli doğa tutkunlarına saygılarımla

seaa
10-11-2011, 17:53
Saolun Selehattin67 sadece insanlık görevimi elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum o kadar.

seaa
14-11-2011, 18:29
-----ayyolu Haber Portal (http://www.cayyolum.com/haberDetay.asp?ID=2788) Mini ekskavatör haberimiz :)

seaa
20-11-2011, 18:51
en az 30000 ağaç bekliyorum : )

Alonesmaug
21-11-2011, 12:04
Resim ekleseniz biz de çalışmaları görsek ;)

seaa
21-11-2011, 13:04
en kısa zamanda :)))

seaa
22-11-2011, 19:21
Uzun senelerdir hayal ettiğim ormanımın tamamlanma projesi en sonunda gerçekleşti bana bugünleri yaşatan ve ağaçlarımın gerçek sahibi Rabbime şükürler olsun.

Ahmet Yılmaz
13-12-2011, 22:42
Siteye yeni üye olan ve ankara hasreti ile yanan birisi olarak gözüme ilk bu konu çarptı. 6 ay kadar sonra Ankara ya dönüş yapacağım inanın ilk işim sizin emek verdiğiniz bu bölgeyi gezmek olacak. Doğa yürüyüşünü seven ve her fırsatta gerçekleştiren biri olarak dolaştığım ormanlık alanlar da ihtişamlı ağaçları gördüğümde ona emek harcayan herkese dua ediyorum. Sizinde şimdiden çok dua alacağınıza inanıyorum özellikle bizden sonra ki nesillerden.
Allah sizin gibi menfaat gütmede insanlık için çalışan faydalı insanların yolunu açık etsin.

seaa
14-12-2011, 19:05
Teşekkür ederim Ahmet bey ne mutlu bana ki bu güzel ülkeye bir eser bırakabildim. Onlardan aldığım bir gram mutluluk bana her şeyden çok değerli.

seaa
18-12-2011, 15:11
Dikim fotolarımızı yakında burdan paylaşacağım bugün dikime katılıp 15 yavruyu kutsal Vatan toprağıyla buluşturmanın mutluluğunu yaşadım. Saygıalrımla Nezih.

seaa
24-12-2011, 19:34
261122

261123

261124

261125

261126

seaa
24-12-2011, 19:36
261127

Binlerce fidan Kutsal Vatan toprağıyla buluşmuştur. Dikim günü 20 yavruyu çalışan orman görevlileriyle beraber dikmiş bulunmaktayım. Saygılarımla Nezih

Alonesmaug
26-12-2011, 23:15
Elinize sağlık!

seaa
10-01-2012, 20:25
Teşekkür ederim sayın Alonesmaug, bu sene orman yangını riskini en aza indirmek için bir adet motorlu tırpan satın aldım böylece yavruları yangından korumuş olacağım.

seaa
11-02-2012, 17:04
2007 yılında 30 ağaçtan 2012 yılında 20000 ağaca varan projem bu hayatta yaptığım en anlamlı iş olarak hatıralarımda kalacak bu dünyada ve de en önemlisi diğer dünyada.

seaa
28-04-2012, 17:23
Dikilen 20000 lerce yavrumuz tutmuş bulunmaktadır :)

mrduran
28-04-2012, 17:36
Kolay gelsin efendim,

Azminizi güzel bir karar için, yurdum için, gelecek nesillerimiz için kullanmanızdan dolayı tebrikler.

Ne mutlu size ve katkıları olan herkese.

ALLAH size ve siz gibilere yâr olsun inşallah.

Kolay gelsin.

Saygılarımla lütfen.

seaa
20-11-2012, 17:47
Uzun zamandan beri siteye giremedim ders yoğunluğumdan dolayı. Bu süre zarfında güzel gelişmeler oldu hatıra ormanımızda. Öncelikle derneğimizden plaket aldım, uzun zamandır istediğim 500 metre kangal borumuz sahaya getirildi deforme olan hortumun yerine serilecek

atalay0650
16-12-2012, 17:01
kurumazlar inşallah

kızıl-çam
01-01-2013, 16:37
Ben gördüm Ali Rıza Bey Hatıra Ormanı'nı. Güney cepheli bir yer ve çam istiyorsanız kızılçam, sahil çamı ve Halep çamı olabilir.Rahatlıkla Ankara toprağında yetişebilir.

seaa
08-09-2013, 22:06
Projemiz sona erdi artık sıra yeni ormanlar kurmaya geldi :)

kanarya_avcisi
05-11-2018, 23:55
Fıstık çamı yetişiyor Ankarada..videoda her şey ortada..

https://youtu.be/wEQEioy9pNw

kanarya_avcisi
06-11-2018, 00:00
En son 2013 de yazmışsınız acaba şu an ne durumda ağaçlar..bir resim bir video yokmudur..

s.serdar
25-11-2018, 01:02
Kentsel dönüşüm alanı ilan edilerek imara ve yerleşime açılacağı yolunda yaygın söylentiler var.

seaa
02-03-2025, 18:45
Projemiz 2011 de bitti