View Full Version : bahçede söğüt ağacının yarattığı sorunlar
Bahçemdeki söğüt ağacının kökleri kanalizasyonu tıkamış. Bahçeyi kazmak zorunda kaldık. Şimdi söğüdümü kesmem gerekiyormuş. Kıyamıyorum ama aynı sorunu tekrar yaşmak ta istemiyorum. Söğüdü sökmeden sisteme zarar vermesini engelleyebilir miyim? Ya da yerine dikebileceğim bir ağaç önerebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler..
Söğüdü kesmeniz gerektiğini söyleyen işi kolayından çözmeyi deneyen kişi.
Söğüt doğal olarak köklerini suya yöneltiyor. Kanalisazyonu köklerin giremeyeceği malzeme kullanarak yenilese sorun aklamayacak. Onun yerine ağacı kesip sorunu kökten halletmeyi önermiş.
Beylik çözümdür. Yaprakları bahçeyi kirletiyor ağacı keselim. Güneşi kapatıyor ağacı keselim.
Size de bu çözümü önermişler.
Söğüt doğal olarak köklerini suya yöneltiyor. Kanalisazyonu köklerin giremeyeceği malzeme kullanarak yenilese sorun aklamayacak. Onun yerine ağacı kesip sorunu kökten halletmeyi önermiş.
Beylik çözümdür. Yaprakları bahçeyi kirletiyor ağacı keselim. Güneşi kapatıyor ağacı keselim.
Size de bu çözümü önermişler.
Bence de kesinlikle ağcınızı kesmeyiniz.Hele birde ağacınız salkım söğütse nasıl kıyıp keseceksiniz!
izzeterisen
04-11-2008, 15:15
Keserseniz bile yerine sakın dut dikmeyin.
Çünkü bu iki ağacın kökleri boruları tıkayarak koca bir köyü bile susuz bırakabiliyor.
Ağaç kökleri konusunda zaman zaman kafamda soru işareleri oluyor. Bu sayfada (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=10905&highlight=k%F6kler) bunun için başlık da açmıştım. Şimdi örneğimiz de var, üstelik iki tane (dutun kökünün böyle olduğunu yeni öğrendim, teşekkürler).
Bütün ağaçlar için geçerli olacak şekilde, tek bir başlık altında devam edebilir miyiz? Gerekirse başlık adını değiştirebiliriz.
füsunANK
13-11-2008, 21:50
Söğüt doğal olarak köklerini suya yöneltiyor. Kanalisazyonu köklerin giremeyeceği malzeme kullanarak yenilese sorun aklamayacak.
Bu malzeme ne olabilir acaba :confused:.
Dün aynı sorunla biz karşılaştık. Su deposunu boşaltmak için açtığımızda depoya yakın olan söğüdün köklerinin depoya kadar uzanıp depoyu doldurduğunu gördük. Temizlendi içindeki kökler ama deponun duvarında hala kök mevcut. Depo beton malzemeden yapılmış.
füsunANK
15-11-2008, 00:35
Sözünü ettiğim kökler bunlar. Söğüt kökümü yoksa su içinde yaşayan başka bir şey mi tam da karar veremedik . Bilgisi olanlar yanıtlarsa sevinirim.
Cumhur Tonba
15-11-2008, 21:42
21 saattir gözükmüyorsun. Pireye kızıp lütfen yorgan yakma. Köklerin ne olduğunu ve nasıl davranman gerektiğini öğrenebildin mi? Merak ediyorum. Bilgilendirir misin?
Saygı ve sevgilerimle.
Harun Parlak
15-11-2008, 21:52
Dün aynı sorunla biz karşılaştık. Su deposunu boşaltmak için açtığımızda depoya yakın olan söğüdün köklerinin depoya kadar uzanıp depoyu doldurduğunu gördük. Temizlendi içindeki kökler ama deponun duvarında hala kök mevcut. Depo beton malzemeden yapılmış.[/QUOTE]
Deponuza kökler girecek kadar delik bulduysa. Zaten deponuz sorunlu demektir. Herşeyden önce DEPONUZU izole etmelisiniz. Ağcı kesmiş olsanız dahi sorunu çözemezsiniz.
Bu sorununuzu çözecek bir izalasyon 'dan anlayan birini bulup izole ettirin. Bunun bir kaç yolu var.Kalite ve fiyata sizin karar vermeniz lazım.
Bu konuyu inşaat bölümünde sorarsanız çeşitli öneriler alabilirsiniz. **** izalasyon için ayrı bir başlık açıp sorun.
füsunANK
15-11-2008, 23:11
Teşekkür ederim. Haklısınız galiba, yoksa nasıl uzasın o kökler dimi .
21 saattir gözükmüyorsun. Pireye kızıp lütfen yorgan yakma. Köklerin ne olduğunu ve nasıl davranman gerektiğini öğrenebildin mi? Merak ediyorum. Bilgilendirir misin?
Saygı ve sevgilerimle.
Geziyorum Cumhur abi. Uğrayamadım siteye. Tekin beyin önerisi çok doğru , depoyu kontrol ettirip, onarım yapmalıyız galiba.
Harun Parlak
15-11-2008, 23:38
Kesinlikle hem içden hem dıştan yaptırmalısınız. Aksi takdirde çok aşırı su kaçağaına sebebiyet verdiğiniz gibi Betonun da çürümesine yol açarsınız ki buda deponuzun kısa sürede çökmesi demektir. Ayrıca suyunuza kirli atıklar karışabilir.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.