View Full Version : ERKAN1974 / Balkon
ERKAN1974
30-10-2008, 20:51
Bu forumda öğrendim balkonda sebze yetişebileceğini, Balkon bahçeciliği ile her konuyu sayfa sayfa okudum desem yeridir. Kendi bildiklerimlede pekiştirdim.
Yer çekimi kanunu, Üçgenin iç açıları toplamı, Pi sayısı,
havalar ısınmadan evin içinde başladım ilk seferde kaloriferin yanında,
sanki tohumlar yeşillenmez gibi gelmişti.
45 günlük fasulye, salatalık, biber diktim fidenlendiler kısa zamanda.
balkonuma bodur ağaçlardanda almıştım mart ayı civarlarında, elma, şeftali, erik, kiraz, armut
bol miktarda yoğurt kovası ve toprak buldum, Büyük Şehirde bu işi yapmak zormuş gerçekten özellikle toprak bulmak. Bu işi zevk için yapan insan parada vermek istemiyor. Zira bukadar saksı , toprak ve saksıya parada dayanmaz.
En az maliyetle bu işi yapmak isteyince bazılarının kızdığını biliyorum ama. Yoğurt kovası en cazip kullanım aracı.
Bahar geldiğinde ağaçlar çiçek açınca insan farklı bir huzurla doluyor.
ERKAN1974
30-10-2008, 20:59
Ağaçların diplerine maydanoz diktim. Onlar büyüyünce birdaha pazardan maydanoz almadım. Ben suladım onlar büyüdü, onlar büyüdü ben yedim.
Marul, Yeşil sağon çok hızlı büyüdüler. Nisan sonuna kadar yedim.
Roka ve Tereyide unutmamak lazım.
ERKAN1974
30-10-2008, 21:07
Zaman hızla akıp geçiyor bahçe ile ilgilenirken.
Tüm hasat döneminde zararlılarla mücadele elden bırakılmadı.
Ama şeftalime vuran hastalıkla baş edilemedi.
Olsun yinede 1 adet şeftali yedim. İlk yıl için hiç fena değil.
bahçeye neşe versin diye gülde koydum bir iki saksıya.
fesleğen nanede diktim zaman içinde.
Mayıs ayının ilk haftasında da salatalık , domates ve biberleri bahçeye diktim saksılarına.
ERKAN1974
30-10-2008, 21:12
Zaman aktı su gibi
ERKAN1974
30-10-2008, 21:15
Zaman Yine aktı
ERKAN1974
30-10-2008, 21:18
Durmadı zaman
ERKAN1974
30-10-2008, 21:22
Ben suladım onlar büyüdü,
ERKAN1974
30-10-2008, 21:26
Farklı bir duygu her akşam işten eve gelip balkona çıkıp ne olmuşsa toplayıp onu yemek.
Sadece balkondan toplanan ürünlerle yapılan bir çoban salatanın inanın tadına doyum olmuyor.
ERKAN1974
30-10-2008, 21:30
Balkonum kısmi olarak gün alıyor. Bir noktaya en fazla 3-4 saat güneş vuruyor. Salatalık, domates ve biberleri buna rağmen her akşam suladım.
ERKAN1974
30-10-2008, 21:42
Şimdi havalar soğudu ne salatalık, domates nede biber kaldı balkonda yedim tüm yaz.
Pi sayısı ve üçgenin iç açıları toplamı hiç işime yaramadı.
Boşuna aklımda tutmuşum.
Ama Yerçekimi kanununu hiç unutmamak lazım.
Olmuş meyveyi zamanında dalında koparmak lazım.
Yoksa meyve kanuna uyup yere düşüyor.
Şimdi kış sebzeleri ektim.
Soğan, kıvırcık, dereotu, roka, tere
Ümüğümden geçen tüm ürünlerde hakkı olan bu forumda yazı yazıp bildiklerini bizlerle paylaşan herkese çok teşekkürler.
Bahçenizde güller, Balkonunuzda domates, patlıcan eksik olmasın dileklerimle.
günebakan
30-10-2008, 21:46
Çok güzel bir balkon olmuş Erkan1974 ellerinize sağlık gerçektende insan isterse yapamıyacağı şey yok:)
ERKAN1974
30-10-2008, 21:54
Çok güzel bir balkon olmuş Erkan1974 ellerinize sağlık gerçektende insan isterse yapamıyacağı şey yok:)
Teşekkürler. Beğenmenize sevindim.
Gerçekten çok güzel ve emekle yapılmış bir bahçe. Ekmesi ayrı bir zevk, yemesi ayrı bir zevk:)
berduray
30-10-2008, 22:06
Valla bravo, bu ne azimdir, biz bahçede beceremedik bunları, tebrikler.
Sevgili Erkan
anlatım ve aşamalı fotoğraflar ile sizinle aynı sevinci anlık da olsa yaşadık, bunun için teşekkürler. Elleriniz dert görmesin sağlığınız daim olsun da hep yapın inşaAllah;)
Süha Şendoğan
31-10-2008, 08:11
Sevgili Erkan,
Seni gönülden kutlarım azmin sonucunu çok güzel resimlemişsin.
Başarının devamını diliyorum.
Kış sebzelerinizin de fotoğraflarını bekliyoruz :p
Sevgili Erkan gerçektende çok iyi bir iş başarmışsınız. Her karesi emek dolu size özeniyorum valla.
ERKAN1974
31-10-2008, 09:11
Gerçekten çok güzel ve emekle yapılmış bir bahçe. Ekmesi ayrı bir zevk, yemesi ayrı bir zevk:)
Valla bravo, bu ne azimdir, biz bahçede beceremedik bunları, tebrikler.
Sevgili Erkan
anlatım ve aşamalı fotoğraflar ile sizinle aynı sevinci anlık da olsa yaşadık, bunun için teşekkürler. Elleriniz dert görmesin sağlığınız daim olsun da hep yapın inşaAllah;)
Sevgili Erkan,
Seni gönülden kutlarım azmin sonucunu çok güzel resimlemişsin.
Başarının devamını diliyorum.
Kış sebzelerinizin de fotoğraflarını bekliyoruz :p
Sevgili Erkan gerçektende çok iyi bir iş başarmışsınız. Her karesi emek dolu size özeniyorum valla.
Hepinize ayrı ayrı ben teşekkür ediyorum.
Farklı bir zevk bu balkonda bahçe işi.
Dediğim gibi ben bu forumda öğrendim saksıda domatesi, biberi,
Foruma katkısı olan ve destekleyenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Harika, muhteşem, eline emeğine sağlık, :) Balkonun cennete dönmüş. Komşular kıskanmasın nazarlık tak...
ServetAydoğan
31-10-2008, 09:39
Gerçekten çok başarılı bir çalışma olmuş, tebrikler.
Ellerinize sağlık. Gerçekten insanın kendi yetiştirdiklerinin lezzeti bambaşka oluyor.
Yetiştirdiklerimi paylaşmayı çok seviyorum ama buzdolabının bir köşesine atıp, unutacak kimseye vermiyorum. :) Eskiden satın alıp, yıkamaya üşenip çürüttüğüm Ispanakların, Kıvırcıkların kıymetini kendim yetiştirmeye başlayınca anladım. Artık tek yaprağı bile çöpe atmadan düşünüyorum :)
oceanheart
31-10-2008, 12:55
Erkan bey tebrik ederim,
Bitkileriniz çok sağlıklı görünüyor, ben balkonunuzun ne yöne baktığını ve önünün açık olup olmadığını doğrusu merak ettim.Zira saksılar balkonda çok fazla güneşe maruz kaldığında köklerde problem yaşanır normalde ama sizinkilerde böyle bir emare göremedim.
Elinize sağlık
berduray
31-10-2008, 13:11
Haklısın LİMON, annemin meşhur bir lafı vardır; Evini kendi yapan, direğini gümüşten bellermiş(sanırmış)
Erkan bey; gönülden kutlarım sizi. Çok güzel olmuş insan isteyince neler başarabiliyor.
İmkanları nasıl zorluyor bunu gösterdiniz bizlere.
Elinize sağlık
Tam bir rüya gerçekleşmiş benim rüyam.Ellerinize sağlık Erkan bey, harika bir balkon bahçeniz olsa neler yapardınız kimbilir :)
ERKAN1974
31-10-2008, 16:03
Harika, muhteşem, eline emeğine sağlık, :) Balkonun cennete dönmüş. Komşular kıskanmasın nazarlık tak...
Komşular gerçektende kıskandı. Göz hakkı dedik gözü kalanlara verdik. Nazar son zamanlara doğru 2 domatesime hastalık vurarak kendini gösterdi. Sordum forumdaki arkadaşlara amansız hastalık dendi. yapacak birşey yok dendi bulaşıcı dendi. Kaldırdım attım bahçeden hemen sağlığı bozulanları. Diğer sağlıklı olan domatesleri böylelikle kurtardım.
Ellerinize sağlık. Gerçekten insanın kendi yetiştirdiklerinin lezzeti bambaşka oluyor.
Yetiştirdiklerimi paylaşmayı çok seviyorum ama buzdolabının bir köşesine atıp, unutacak kimseye vermiyorum. :) Eskiden satın alıp, yıkamaya üşenip çürüttüğüm Ispanakların, Kıvırcıkların kıymetini kendim yetiştirmeye başlayınca anladım. Artık tek yaprağı bile çöpe atmadan düşünüyorum :)
İnanın tadı başka her zerresine özenerek yiyorsunuz.
Biberlerim oldukca fazla oldu. Biz ve çevredekiler yemeye yetişemedi.
Toplam 20-25 kök falandı fazla dikmişim galiba.
Seneye 2 büyük saksı biberlikten başka yapmıyacağım.
Erkan bey tebrik ederim,
Bitkileriniz çok sağlıklı görünüyor, ben balkonunuzun ne yöne baktığını ve önünün açık olup olmadığını doğrusu merak ettim.Zira saksılar balkonda çok fazla güneşe maruz kaldığında köklerde problem yaşanır normalde ama sizinkilerde böyle bir emare göremedim.
Elinize sağlık
Asıl etken bumu bilmem balkonum L biçiminde Yüksek binaların dibinde. Sabahları salatalık biberler fasulyeler 9 ile 11 arası tam güneş görüyor. sonra bina kesiyor güneşi . Saat 2 civarı tekrar geliyor güneş domatesler bundan sonra güneş görmeye başlıyor ve diğer tüm ürünlerde yine güneş görüyor. Saat 5-6 civarına kadar görüyor güneşi . sonra güneş yok. yine bir binanın arkasına geçiyor.
Erkan bey; gönülden kutlarım sizi. Çok güzel olmuş insan isteyince neler başarabiliyor.
İmkanları nasıl zorluyor bunu gösterdiniz bizlere.
Elinize sağlık
Tam bir rüya gerçekleşmiş benim rüyam.Ellerinize sağlık Erkan bey, harika bir balkon bahçeniz olsa neler yapardınız kimbilir :)
Ev kendi evim. Ama hayalimdeki ev bahçeli müstakil bir ev ******.
Gerçekten çok başarılı bir çalışma olmuş, tebrikler.
Bana özenip benle başlayan arkadaşlar var.
Onlarınki böyle olmadı.
Hatta bahçesine dikip busene doğru düzgün verim alamayan tanıdıklarım var. Oysaki geçen senelerle verim alıyorlardı.
Ben bu işi şuna yordum.
2 çocuğum var. Yaz aylarında evin içinde şişirme bir havuza su doldururlar ve sıkılınca terleyince buna girerler. serinlerler. O suyu ziyan olmasın diye onlara dökmemelerini söyledim. Yaklaşık 6 kova (her bi kova 20 lt.) su çıkıyor o havuzlarından bende o suyu kullanıyorum. O su kullanılmış su olduğundan verimli olmadı bahçe, O su dinlenmiş su olduğundan verimli oldu diye ben yorumluyorum. Çünkü diğer arkadaşlar çeşmeyi açtıkları gibi suladılar bahçelerini. sanırım şebeke suyunun kloru fazlaydı bu sene.
Hepinize Beğendiğiniz ve Yorumladığınız için teşekkür ediyorum.
Tek kelimeyle muhteşem olmuş. Yalnız bir konuyu merak ediyorum. Bu işe evin reisi :p:p ne diyor? Ben olsaydım çoktan kapının önünde bulmuştum kendimi:D:D
Erkan 1974, işte yaşamak budur, gönlünüzce, gönlünüzdekilerle yaşayın.
Erkan Bey tebrik ediyorum. Emeğinize yüreğinize sağlık. İnşallah kış bahçeniz de bu kadar bereketli olur. Benim merak ettiğim zararlılarla mücadele yöntemleriniz nasıldı ve herhangi bir gübre kullandınız mı? Bakımları konusunda da bizleri bilgilendirirseniz seviniriz. Kolay gelsin.
vayvayvay
31-10-2008, 22:06
Merhaba...Helal olsunnn.Keyifle izledim fotoğrafları.....Ellerinize yüreğinize sağlık..
ERKAN1974
01-11-2008, 07:46
Koyun gübresi serdim toprağın üzerine bir kat. Birde Haziranın ilk haftası gübreden yaptığım şerbeti verdim. 2-3 kere karık yaptım.
Evin reisininde hoşuna gidiyor tabii bu iş yoksa bukadar abur cuburu balkona koyamam. Evin reisinin sadece hoşuna gidiyor, ilgilenmez o bahçeyle. Belkide hoşuna giden bahçe değil, Nerde olduğumu bilmesidir. :p
Harikalar yaratmışsınız....
Ellerinize gönlünüze sağlık.
Sevgiyle büyüdükleri nasılda belli oluyor.
küçük_bahçe
01-11-2008, 09:46
Gerçekten çok güzel görünüyor bitkilerinizin gelişimi. Darısı bizim de başımıza.
acemi1968
26-11-2008, 10:56
helal olsun nefis görünüyorlar.
Gerçekten bir başarı düzen intizam da var. Böyle görünümü tanıyınca ne kadar tembel olduğumu anlıyorum. Afiyet olsun.
ileydagi
03-01-2009, 15:25
hayran kaldım,müthiş.(pazara gitmeye son)
Bu güzel bahçeyi bizimle paylaştığın için teşekkürler.
Başarılarının devamını dilerim.Ayrıca bahçende fasulye ekmişsin,
acaba börülceyide saksıya eksek çıkarmı?
Tek kelimeyle ba-yıl-dım. Helal olsun vallahi. Allah nazarlardan korusun, afiyetle yiyiniz :)
Muhteşem bir çalışma, emek... Bayıldım doğrusu; keşke o kadar alanım olsa da bende yapabilsem :(.
AgacSevdalisi
12-01-2009, 18:19
balkon bahçenize hayran oldum gerçekten
bahtiyar02
18-01-2009, 18:37
Erkan bey dostum ellerine yüreğine sağlık.ne kadar güzel yapmışsın balkonununu.Tüm sebze ve meyvaların sağlıklı bir şekilde büyütmüş ve bakımını yapmışsın. Bir balkon meraklısı olarak çok hoşuma gitti. insan isterse küçük bir toprak parçasını nasıl canlandırıyor.
saygılar sevgiler
TuruncuHis
20-01-2009, 23:09
Elinize sağlık Erkan Bey, tüm emeğinize değmiş, yorgunluğunuzu unutmuşsunuzdur sonuca bakılırsa.
Tohumları nasıl seçtiniz? Ürünleriniz fertil mi yani tohumlarını alıp yeniden ürün elde edebiliyor musunuz acaba?
Şu 5. kata toprak taşıma derdim olmasa ben de deneyeceğim sebze işini. Sizin balkonu görünce hemen saksı büyüklüğü ve toprak ağırlığı hesabı takıldı aklıma ilk olarak. Şimdiden parça parça başlayayım toprak taşımaya bari :)
Fatos_Karag
21-01-2009, 17:37
Erkan bey bahçenize hayran kalmamak elde değil. İnsanların bahçede bile yapamadıklarını siz şu kadarcık balkonda çok güzel yapmışsınız. Ellerinize sağlık.
Birde acaba kaç litrelik yoğurt kovaları onlar ?
Bende hiç olmazsa kışın kapalı balkonda ekim yapmayı istiyorum. Genelde 3 kiloluk yoğurt kovalarını kullanıyorum. Sizin kovalar bana çok büyük göründüler.
pamukseram
09-03-2009, 22:38
ya yazmayım diyorum gerçektende duramıyorum ...bu ne güzel bişey yaaa...bende inanırmısınız bugün yumurta kolilerine dereotu ve roka ektim.umarım güzel bir çıkış yapar ve umudumu kırmazlar.inanın bende size çok özendim.ama bizim evin balkonu okadar ufakki ben böle bitki yetiştirsem ufa olduğu için kimse beş dakka durdurmazdı heralde..göz hakkını falan geçtim yaniii.ama tebrik ederim sizi ve sizi utandırmayan bitkileriizi.umarım biün bende bu konuma gelebilirim ..saygılar ..
mandalina
12-03-2009, 11:03
Tebrikler Erkan bey....Gerçekten çok güzel bir bahçeniz var...Ben çok beğendim..Benim balkonumun büyüklüğüde hemen hemen bu kadar umarım bende sizin kadar başarılı olabilirim...Saygılar...
Olimpos07
12-03-2009, 15:13
İnanılır gibi değil balkonunuzu görünce çok tembel olduğumu fark ettim
MUH-TE-ŞEM... Başka diyecek kelime yok...
Ne kadar da düzenli. Bu düzeni sağlayabilmek gerçekten başarı.. Tebrikler..
Büyükşehirde gerçekten toprak bulmak zor. Nerelerden temin ediyorsunuz sebzeler için toprağı?
aykutince
26-03-2009, 13:48
Erkan Bey tebrik etmek yetmiyor. Hayalimi gerçekleştimişsiniz. Yalnız merak ediyorum farklı cinsleri yetiştirmeyi neden düşünmediniz. Çok farklı heirloom domates tohumları da var yakışır bence sizin bahçeye :p
ServetAydoğan
27-03-2009, 09:07
Erkan Bey bu yılki çalışmalarınızı aktarmaya başlasanız da bilginizden ve tecrübelerinizden daha fazla faydalansak.
Koyu yeşil
27-03-2009, 09:16
Balkon bahçenize bayıldım, nerden nereye gelmiş. Ne güzel olmuş, ellerinize sağlık. Bahçeniz de anlatımınız da harika, paylaştığınız için teşekkürler.
Sizi tebrik ederim, süper olmuş balkonunuz. Bence pek ilk sayfalarda yazdığınız gibi '' ben suladım onlarda büyüdüler '' şeklinde olmamıştır o iş. Eminim çok emek ve çok sevgi de katmışsınız. Bu yıl ki başlangıcınızı sabırsızlıkla bekliyoruz.
aycanbassu
27-03-2009, 17:31
Gerçekten insan imrenerek bakıyor çok tebrikler
bende yeni başlayanlardanım balkonum çok küçük bu kadar ilerletemem ama çok istiyorum.
gerçekten merak ettim nekadar zamanda bu hale geldi bahçeniz ve tohummu kullandınız fide mi?
gerçekten imrenilecek bir balkon olmuş, ellerinize sağlık Erkan bey !
benimde büyük bir terasım var ve sitenizden öğrendiklerimle bende birşeyler yapmaya çalışacağım. şu an için gerekli malzemelerim yok edindikten sonra ilk domates, biber dikeceğim inşallah.
Bayıldım.
Uzun süredir üye olmasam da sitede epey vakit geçirdim. Özellikle saksıda yetiştirilecek sebzelerden oluşan bir bahçe kurma hevesim var. Bunun içinde gerek balkon, gerek teras, gerekse bahçe açısından yer problemim yok ama açıkçası kafamda bir türlü şekillendiremiyordum. Sizin fotoğraflarınız çok güzel fikir verdi. Umarım birkaç ay içinde ben de fotoğraflarımı paylaşıyor olurum.
silbastan
17-04-2009, 00:26
cok cok cok begendim balkon bahcenizi :DD tebrik ederim, emeginize saglik.... bende cok güzel fikirler aldim (domatesleri "asdiginiz" cita olayi misal..) harika gercekden... orada oturup eline bir bardak demli cay alip onlari seyretmek müthis keyif veriyordur ;)
bizlerle paylasdiginiz icin tesekkür ederim..
nurten 2
17-04-2009, 14:54
erkan bey tek kelimeyle harika.çok heveslendim görünce.bugünden itibaren bende başlıcam sayenizde.paylaşım için teşekkürler.
çok güzel olmuş gerçekten...
tebrikler. salatalık ne kadar büyüklükte bi saksıda yetiştirilebiir? pazarda çimlenmiş halini görmüştüm fakat balkonda olmaz diye düşünmüştüm yanılmışım hepsi gayet güzel oluyomuş...
ERKAN1974
22-04-2009, 18:08
Bu güzel bahçeyi bizimle paylaştığın için teşekkürler.
Başarılarının devamını dilerim.Ayrıca bahçende fasulye ekmişsin,
acaba börülceyide saksıya eksek çıkarmı?
Ben 40 günlük diktim çok güzel oldu. Sırık fasulyede dikmiştim hiç verim alamadım. Bu sene dikmiyeceğim onun içim.
ERKAN1974
22-04-2009, 18:14
Elinize sağlık Erkan Bey, tüm emeğinize değmiş, yorgunluğunuzu unutmuşsunuzdur sonuca bakılırsa.
Tohumları nasıl seçtiniz? Ürünleriniz fertil mi yani tohumlarını alıp yeniden ürün elde edebiliyor musunuz acaba?
Şu 5. kata toprak taşıma derdim olmasa ben de deneyeceğim sebze işini. Sizin balkonu görünce hemen saksı büyüklüğü ve toprak ağırlığı hesabı takıldı aklıma ilk olarak. Şimdiden parça parça başlayayım toprak taşımaya bari :)
Domateslerin kovalarda olanlar sırık bahçe domatesi
2 tane büyük saksıda olan domatesler var onlar f1 denilenden.
salatalık çengelköy ve yine f1 olarak karışık.
Bu senede buna benzer bir yol izliyorum. 3-4 çeşit farklı domates,salatalık ve biber tohumu diktim. Ayrıca kendi diktiğim biber tohumlarına ilave olarak, mayısın ikinci haftası mahalle pazarına gelen fideciden alıcam. Kendi diktiklerimden salatalık, domates tohumlarından süpermarketlerden aldığım marka tohumlarda var f1 olan ve olmayan.
ERKAN1974
22-04-2009, 18:16
Erkan bey bahçenize hayran kalmamak elde değil. İnsanların bahçede bile yapamadıklarını siz şu kadarcık balkonda çok güzel yapmışsınız. Ellerinize sağlık.
Birde acaba kaç litrelik yoğurt kovaları onlar ?
Bende hiç olmazsa kışın kapalı balkonda ekim yapmayı istiyorum. Genelde 3 kiloluk yoğurt kovalarını kullanıyorum. Sizin kovalar bana çok büyük göründüler.
18 lt.yoğurt kovaları her kovaya 2 adet domates veya 2 adet salatalık diktim. kökleri tam ortaya değil sağa ve sola yaklaştırarak diktim.
ERKAN1974
22-04-2009, 18:22
MUH-TE-ŞEM... Başka diyecek kelime yok...
Ne kadar da düzenli. Bu düzeni sağlayabilmek gerçekten başarı.. Tebrikler..
Büyükşehirde gerçekten toprak bulmak zor. Nerelerden temin ediyorsunuz sebzeler için toprağı?
mantar toprağı buldum biraz. mantarcılar işleri bitince toprağı atmaya yer ararlar. Parayla milli toprak ve gübre aldım. karıştırdım onca toprağı birbir. gübreden mayıs ayında şerbet yaptım verdim. haftada bir kez. domatesleri karık yaptım. budamasını ise ihmal etmedim. Mantar toprağının iyi bir kompost olabileceğini mine hanımdan önceden sorup öğrendmiştim.
ERKAN1974
22-04-2009, 18:25
Erkan Bey tebrik etmek yetmiyor. Hayalimi gerçekleştimişsiniz. Yalnız merak ediyorum farklı cinsleri yetiştirmeyi neden düşünmediniz. Çok farklı heirloom domates tohumları da var yakışır bence sizin bahçeye :p
Bu tohumları nerden bulucam. Marketlere baktım yok. Kartalda bir ziraat dükkanı biliyorum yolum düşünce oraya bakıcam. Bildiğiniz yer varsa veya elinde olupta göndermeyi düşünen olursa lütfen yardımcı olsun.
ERKAN1974
22-04-2009, 18:28
Erkan Bey bu yılki çalışmalarınızı aktarmaya başlasanız da bilginizden ve tecrübelerinizden daha fazla faydalansak.
Farklı birşey yapmadım geçen seneden, sadece fasulye dikmiyorum. Onun dışında bahçe ilk resimdeki gibi şuanda. odalarda camların önünde tohumlar yeşillendi 4. yaprakları açıyorlar. mayısta bahçeye dikicem. İstanbul'da bu işi yapıyorum ve geçen seneden tecrübe edindim ki Mayısın ilk haftası bitmeden dışarıya fide dikmek olmuyor. gece ve gündüz farklarından fide sararıp çürüyor. Onun için kimseye tavsiye etmiyorum mayıstan önce dışarı dikimi (istanbul'da).
ERKAN1974
22-04-2009, 18:30
Gerçekten insan imrenerek bakıyor çok tebrikler
bende yeni başlayanlardanım balkonum çok küçük bu kadar ilerletemem ama çok istiyorum.
gerçekten merak ettim nekadar zamanda bu hale geldi bahçeniz ve tohummu kullandınız fide mi?
Buradaki ürünlerden biber hariç tüm ürünler tohumdandır. Bir sezonluk olay bu. İlk resimle son resim arasında 6 Ay var en fazla.
ozgurbilgin
23-07-2009, 10:35
mantar toprağı buldum biraz. mantarcılar işleri bitince toprağı atmaya yer ararlar. Parayla milli toprak ve gübre aldım. karıştırdım onca toprağı birbir. gübreden mayıs ayında şerbet yaptım verdim. haftada bir kez. domatesleri karık yaptım. budamasını ise ihmal etmedim. Mantar toprağının iyi bir kompost olabileceğini mine hanımdan önceden sorup öğrendmiştim.
Merhaba,
Mantar toprağını nereden bulabiliriz. Bende toprak arıyorum, atacaklarına ben alırım.
kızılelma
23-07-2009, 10:52
maşallah maşallah maşallah
sizi tebrik etmek yetmez bence...mükemmel bir teras bahçe yapmışsınız...gözümüz gönlümüz açıldı...Rabbim gücününüze güç katsın bu yıl daha güzelini yapın inşallah...elinize ve yüreğinize sağlık...
ERKAN1974
21-04-2010, 12:27
Bu yıl bahçenin daha derli toplu olması için farklı bir saksı yapmayı düşünüyorum.
Yoğurt kovalarında zor oluyor. Kovaların zeminle temasında zeminde leke kalıyor. Ayrıca Saksıdan akan su balkonda kötü oluyor.
Farklı Domates Tohumları bulamıyorum.
Zaman sıkıntısı var. Gidip aramak lazım.
Geçen yıl siyah üzüm dikmiştim büyük saksıya, bu yıl meyvesi var.
Erik, Elma, Armut, Kiraz ağaçları hala diriliğini koruyor.
Geçen yıl İri iri 7 tane armut yemiştim. Dalları kaldırmamış bir dalı kırılmıştı.
Kırılan dalı yerine çamurla sardım. Kendini tedavi etti.
Erik elma kiraz olmasında rağmen hasata yetişmeden döktü.
su eksiliği olabilir.
ERKAN1974
12-05-2010, 09:47
Balkon Bahçemin bu seneki hali
Dikilen ürünler : Domates Sırık. Çeri Sırık, Çeri, Tatlı Biber, Sivri biber
143550
143551
143552
143553
143554
marjinalmenekse
12-05-2010, 12:33
tebrik ederim çok güzel ... emeğinize sağlık... ağaçlarınız bodur ağaçlarmı... küçük olmasına rağmen meyve vermelerini merak ettim.
ERKAN1974
12-05-2010, 13:22
tebrik ederim çok güzel ... emeğinize sağlık... ağaçlarınız bodur ağaçlarmı... küçük olmasına rağmen meyve vermelerini merak ettim.
Evet bodur ağaçlar.
ayrıca geçen sene üzümde tutturup dikmiştim saksıya
meyvesi var bu sene. 143590
Harika ellerinize sağlık. Azmin zaferi bu olsa gerek.afiyetle yiyiniz.
umutyolcusu
31-05-2010, 16:43
Tam hayalimdeki gibi.Ne güzel olmuş geçen yıl sebzeleriniz.İnşaallah bu yıl da verim alırsınız.Darısı başımıza.
cigdemozkan
31-05-2010, 16:50
Artık balkon değil orası bahçe olmuş:) Ellerinize sağlık
melikesarı
31-05-2010, 20:16
Ellerinize emeğinize sağlık..
ERKAN1974
29-06-2011, 12:21
229405
229406
229407
229408
229409
ERKAN1974
29-06-2011, 12:23
229410
229411
229412
229413
229414
ERKAN1974
29-06-2011, 12:25
229420
229421
229422
229423
229424
ERKAN1974
29-06-2011, 12:27
229425
229426
229427
229428
ERKAN1974
29-06-2011, 12:35
229439
229440
229441
229442
serkan_istanbul
29-06-2011, 14:45
Maşallah ellerinize sağlık erkan bey çok güzeller.
umutyolcusu
29-06-2011, 17:38
İlk fotoğrafları görünce sebzeler neden küçük acaba demiştim.Devamı harrika olmuş,domatesler çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.Daha önce yetiştirdiğiniz sebzelerin tohumlarını mı kullanıyorsunuz? Fasulye ekmediniz mi?
Harika.Ellerinize sağlık...
ERKAN1974
30-06-2011, 11:04
Teşekkür ederim. Domates tohumlarını bir akrabadan aldım. Bahçe domatesi demişdi. Çeri gibi salkım yaptı ama ebatları çeriyi geçti bende merak ediyorum nasıl olucak. Fasulye Sırık olmadı geçen senelerde. 45günlük güzel olmuştu. Bu yıl dikmemiştim. Daha bu hafta benim çocuk pamukta fasulye deneyi yapmıştı. Nasıl olsa kurayacak diyip diktim bahçenin bir köşesine.
iparmelinda
07-09-2011, 18:02
balkonunuzu kıskandım malesef benim balkon kapalı küçük..tabi marifet balkonda da değil görsel bir shov gibiydi tebrikler ERKAN bey
sadece maşallah diyorum ;)
sunrise84
15-09-2011, 14:03
Tebrik ederim büyük bir emek var ve karşılığını da alıyosunuz:)
serkan_istanbul
15-09-2011, 14:52
elinize sağlık çoktan beri yoksunuz nerelerdesiniz yeni resimleri bekliyoruz.
tulayayaz
02-05-2012, 17:23
Bayıldım...
Merhaba, muhteşemler maşallah. tebrikler. Ayrı bir keyif bu güzelliklerle uğraşmak.
ERKAN1974
08-06-2017, 23:21
Herkese Teşekkür ederim.
Uzun zamandır resim ekleyemedim. Fakat devam ediyorum bahçe işine.
Öyle böyle bu balkonda 10 senedir tarımla uğraşıyorum.
Yeni resimler var fakat En kolay nasıl kaliteyi bozmadan ekleyebilirim.
Fikir verirseniz geçen yılki ve bu yıl ki resimleri eklemek isterim.
4- 5 mb resim dosyasını nasıl 70 kb yaparım.
Bir iki deneme yaptım fakat kalite çok bozuluyor. Çirkin oluyor eklemek istemedim o yüzden.
ERKAN1974
09-06-2017, 00:09
Biraz uğraştım inşaallah olmuştur.
Bunlar geçen yılın resimleridir.
Bu yıl biraz daha faklı onları da en kısa sürede yüklemeye çalışacağım (umarım.)
650932
650933
650934
650935
650936
ERKAN1974
09-06-2017, 00:19
Geçen yıla devam.
650937
650938
650939
650940
ERKAN1974
09-06-2017, 18:00
Geçen yıldan bir kaç resim daha ekliyorum.
Sol tarafta görüleceği üzere Salatalıklar solmaya başlıyor.
Nedeni ; Tavsiye üzerine aldığım sıvı solucan gübresine yapraklara verdim.
Sonuç ortada. Geçen yıl sıvı solucan gübresi yapraklara uygulayana kadar 5-6 tanedir. Öyle de kaldı salatalıklara onca uğraşım boşa gitti.
Tavsiyem : Solucan Gübresi toprağa bitkiye çok faydalıdır. Bunu açıkca görmüş ve her türlüsünü denemiş biri olarak söylüyorum.
Fakat sıvı olarak dışarıdan bu gübreyi alıyorsanız.
Ambalaj tarafınıza ulaştığında Şişmiş balon gibi olmuş ambalajlı olanları,
kapak kenarlarından sıvı geldiğini gördüklerinizi,
Açtığınızda çok pis bir koku etrafa yayılıyorsa o gübreleri kesinlikle kullanmayınız.
Emeğinize Yazık edersiniz.
Bozuk olan sıvı gübre uygulanan bitkiyi 3 işgünü içinde kurutur. Boşuna uğraşmayın kurtaramazsınız. derhal söküp atınız.
650999
651000
651001
651002
Faydalı gübre ; Mesela Solucan gübresini uyguladığım bu maydanozlar hiç bir zaman böyle büyük ve lezzetli olmadı.
651003
[
ERKAN1974
09-06-2017, 18:56
Bu yıl 3 Tane 70 litrelik saksı aldım.
Birinci saksıya çeşme bağladım. İç tarafından çeşmenin alt hizasından diğer tarafa meğil vererek beton döktüm.
İçine dökülen sıvı içinde beklemeden direkt çeşmenin ağzına gelsin diye.
2nci saksıyı çok ama küçük delikler deldim. solucanlar mümkün olduğunca alt kısma düşmesin diye.
3 ncü saksı ve alt tabağını büyük delikler deldim. 2 nci saksıdan canı sıkılan offfff yerim dar diyenler üst kata çıksınlar diye.
651007
651008
651009
2 nci kat yoğun solucanların olduğu kat olup suyu bol veriyorum. Çıkan suyu koyuluğuna göre 1 e 10 veya 1 e 5 direkt olarak toprağı suluyorum.
651010
651011
İstanbul da balkonda bahçe yapıyorsanız.
Musluktan akan suyu direkt olarak bitkiye vermeyiniz.
Suyun kireç oranı yüksekliğinden mi? Melen den mi ? bilmem
Ama 4-5 senedir musluk suyu bitkiye yaramıyor.
Suyu en azından 2-3 gün kenarda dinlendirip o şekilde veriyorum.
Güneş görüyor, havalanıyor, uzun yoldan gelmiş teee melenden istirahat ediyor.
ERKAN1974
09-06-2017, 18:58
Resimler zamana göredir.
651012
651013
651014
651015
651016
ERKAN1974
09-06-2017, 18:59
..
651017
651018
651019
651020
651021
ERKAN1974
09-06-2017, 19:01
Umarım resimler canınızı sıkmaz.
651022
651023
651024
651025
651026
ERKAN1974
09-06-2017, 19:04
..
651027
651028
651029
651030
651031
ERKAN1974
09-06-2017, 19:05
..
651032
651033
651034
651035
651036
ERKAN1974
09-06-2017, 19:08
Çilek resimlerini sanmayın mükerrer yükledim.
Her birisi ayrı bir hasattır.
Her hasat zamanı 1 - 2 gün aralığı iledir.
651037
651038
651039
İşte her şey bunun için..di.
Biraz dan iftar, Daldırcam içine pideyi..
651040
ERKAN1974
09-06-2017, 19:16
Şimdi biraz açıklama yapmak isterim. Yok solucan gübre sızıntı suyu, solucan şerbeti, yok sıvı solucan gübresi, katı Solucan gübresi.
Şunu söylim ben organik yapıyorum.
Sığır gübresi zaten faydalıdır. Zararlıları bertaraf eden solucanın faydalı suyunu kullanıyorum.
Sığır gübresi ham yenmemiş iken onu suladığım suyun sızıntısını bitkiye zaten vermiyoruz çünkü sadece hafif nemlendiriyoruz. ondan su çıkmaz. çıksa da cacık olmaz.
Solucanların tükettikleri gübrenin suyunu direkt olarak veriyorum. sulandırarak . Sonuç ortada. Üzümünü yedim. Kalanını reçel yaptım.
Musa Gündoğan
10-06-2017, 08:34
erkan 1974 balkonunuz gerçekten çok başarılı. özellikle büyük bir balkonunuzun olması imrenilecek cinsten. inşallah bol bereketli yıllarınız olur. bu solucan gübresi olayı gerçekten çok başarılı bir uygulama olmuş. çok beğendim sayfanızın takipçisiyim.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.