View Full Version : Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi Turu (11 Nisan 2009 Cumartesi )
aysemelike
25-10-2008, 20:35
Sevgili Arkadaşlar,
Malina'nın önerisi ile bu başlığı açıyorum.
Uygun bir zamanda NGBB'ni gezmek istemezmisiniz? Gerçekten güzel ve iyi bir kolleksiyona sahip. Bu aralar yetişkinler için bir de gezi programı oluşturmaya çalışıyorlar...
Hemen olmasa da akıllarımızda bulunsun ne dersiniz???
Selamlarımla....
İncelemek isteyenler için web adresi: www.ngbb.gen.tr
Evet kendi adıma konuşayım ben çok isterim. Ulaşım araba olmayınca çok zor sanırım.
günebakan
25-10-2008, 22:27
Ben yazın gitmiştim gerçekten çok güzel bir yer özellikle çimlerde yalın ayak gezmek süperdi:)
Ben de ne zamandır gitmek istiyordum.
Ben de, hem de görmek hem fotoğraf çekmek istiyorum.
Hava durumunu kontrol edip, yağışsız bir hafta sonunu bulun.
Bahçede yapay göl kenarındaki masalarda, kendi getirdiklerinizi yiyeceğiniz için, kim ne getirecek iş bölümü yapın :)
Bu arada, farkettiniz mi bilmem?
www.ngbb.gen.tr (http://www.ngbb.gen.tr/)
Sayfayı kaydırın, sol sütunda en altta ne yazıyor bakın...
Çorbasında tuzumuzun olduğu bir yere gideceksiniz :)
Site tasarımını siz yapmışsınız demek Sevgili Malina,
Tebrikler çok güzel olmuş. Düzenlenecek programa bir manim olmazsa ben de gelmek isterim. Tabii hafta sonu olmak şartıyla.
aysemelike
26-10-2008, 19:43
Bu arada, farkettiniz mi bilmem?
www.ngbb.gen.tr (http://www.ngbb.gen.tr/)
Sayfayı kaydırın, sol sütunda en altta ne yazıyor bakın...
Çorbasında tuzumuzun olduğu bir yere gideceksiniz :)
Kaçtır siteyi ziyaret ediyorum hiç dikkat etmemişim, ne güzel, tebrikler....
aysemelike
26-10-2008, 19:46
Evet kendi adıma konuşayım ben çok isterim. Ulaşım araba olmayınca çok zor sanırım.
Aslında haklısınız, arabasız gitmek çok zor ama gitmeyi kararlaştırdığımızda arabası olanlarla olmayanlar birbirini tamamlayabilir...
1 kasımda toplantı olacağına göre belki bayramdan önce **** sonra havanın iyi olacağı bir hafta sonu kış pikniği yapılabilir....
Bu geziye katılmayı isterim. Su börekleri benden.;)
aysemelike
03-11-2008, 21:03
su börekleride hazırsa gitmek vakti yaklaştı demektir....
Şaka bir yana arada sırada konuyu tazeliyorum ki birden gitmeye karar verelim diye. Henüz 1 kasımın (!) etkisi geçmemiştir, biraz özlem olsun planımızı yapalım....:rolleyes:
Bu geziye katılmayı isterim. Su börekleri benden.;)
Sevgili Eylems,
Çok cömertsin. Peki o kadar kişiye yetecekmi senin börekler?
Ayranlar da benden olsun bari!!!!
Sevgili Eylems,
Çok cömertsin. Peki o kadar kişiye yetecekmi senin börekler?
Ayranlar da benden olsun bari!!!!
Düzeltiyorum bir tepsi börek benden.:dilli:
Düzeltiyorum bir tepsi börek benden.:dilli:
Tepsin de gönlün kadar büyük olur inşallah arkadaşım. Herkes birşeyler getirirler eminim.
aysemelike
06-04-2009, 09:19
Uzun bir aradan sonra bu konuyu tazelemek istiyorum....
Aşağıda göreceğiniz gibi NGBB de bir yetişkin tur programı başlatılmak isteniyor. Bildiğiniz gibi ben de orada gönüllü çalışıyorum.
Önümüzdeki hafta sonu 11 nisanda ilk geziyi başlatmak istermisiniz?
Önemi şurada diye düşünüyorum: bu sitedekilerin ilgi alanları nedeniyle böyle bir gezinin ilk denemesinde vereceğiniz geri bildirimler çok faydalı olabilir...
Tek sorun bahçeye toplu taşıtın olmaması ama gitmeye niyet edilirse ben arabamla 4 kişiyi alabilirim, ayrıca Kadıköyden taksi bahçeye 12 lira civarına geliyor , buluşulup 4 kişi binildi mi çok da ekonomik olabilir... Hava güzel de oldu mu piknik bile yaparız.... Ne dersiniz....
Dikkatinize diyerek, haberlerinizi bekliyorum...
Harun Parlak
06-04-2009, 10:04
Yolu ve yeri bilmeyenlere kolaylık olsun diye altda resimler yüklüyorum. Ayrıca Yeni İstanbul harita linki.
http://sehirrehberi.ibb.gov.tr/MapForm.aspx?&rw=249&cl=4BF
Müjgan Yılmaz
06-04-2009, 13:26
Uzun zamandir gitmeyi planlayip bir turlu gerceklestirememistim,umarim sevgili dostlarla bu geziyi duzenleriz.
Web sayfasinda da ilk dikkatimi ceken Tasarimin (herhalde ilgi alanlarimdan oturu)Agaclar net tarafindan olusu idi,bahce daha bir yakin geldi bana.
Sevgili Eylems e ben de destek olurum,birlikte hem eglenir hem ogrenir (hem de besleniriz.)
Ben varim.
aysemelike
07-04-2009, 10:34
Fazla ilgi yok galiba, ben hafta içi hatırlatmaya devam edeceğim...
11 nisan Cumartesi de saat 2 de bahçede olacağım, bekliyorum ona göre....
Beni cumartesi sabah vakitlice ararsanız belli bir saatte Kadıköyden **** konuşacağımız bir yerden alabilirim de isteyenleri....
İsteyene özel mesajdan cebimi yazabilirim **** bana aysemelike@hotmail.com adresinden yazabilirsiniz...
Selamlarımla
BKZ 17 nolu mesaj....
Melike
aysemelike
07-04-2009, 12:30
Ne güzel... :)
Millet Malina da geliyor, hadi bakalım hareketlenin....
Ben iki hafta önce gittim, kararsız olan varsa hiç düşünmesin, üç tarafı denizlerle çevrili "yalnız ve güzel ülkemin" dört tarafı yolla çevrili, bir bitki (ve kümes hayvanı dolu) adası olup, çölde vaha gibi bir mucize cennet köşesi!
Gelirim diyemeyeceğim, zaten ömrü hayatımda yeni amca olmuşum, kimse beni İstanbul'da tutamaz, hem NGBB kaçmıyor ya, zaten makina elde bıktıracağım zavallı personeli! :)
gece
veni, vidi*, döndüm, çok sevdim! diyen forum insanı!
*Sağol Sezar abi!
Amcalığınız hayırlı olsun :)
lerdemir
07-04-2009, 19:37
Ben nicedir NGBB'ni gezmek istiyorum. Üstelik de nereden baksanız 2-3 haftada bir de giriş kapısının yanından TEM'den geçip giderim.
NGBB'ne mutlaka gideceğim; ama bu organizasyonda olamayacak büyük ihtimalle; çünkü şirket programımız var bu Cumartesi günü.
NOT: Yeğen hayırlı uğurlu olsun gece.
Büyük bir ihtimalle ben de geliyorum.
Ben de büyük ihtimalle gelebilirim.:)
Bu ğüzel ortamda ben de bulunmak istiyorum .Üyelerden sayın Tekin de gelmek iştiyormuş obana yakın bir çevrede oturuyor acaba birlikte gidebilirmiyim diye düşündüm.Bunu niyesize soruyorum diye düşünebilirsiniz .Ben busitede çok yeniyim ama sizin yazdıklarınızı , verdiğiniz cevaplarıve kimlik bilgilerinizi okuduktan sonra çok paylaşımcı ve sorun çözücü bir yapınızın olduğu kanısına vardım.Emekli öğretmenim iflah olmaz bir doğa dostuyum .Bahçem var do
ğa adına yapılan her güzelliğin yanında olmak istiyorum.
Gelmenin bir yolunu bulacagım
bol çiçekli yılar bize sevgiler versin...
Melike Hanım,
biraz önce size bir mesaj yazdım ama galiba yanlış yer gönderdim.
(konyu cevapla) 11 Nisan gezisine bende katılacağımı bildirmiştim.
Bilgisayar kullanımında çok acemiyim onun için bazı hatalarım oluyor.
aysemelike
08-04-2009, 09:35
Şimdilik liste şöyle
1- Malina
2- Güler
3- Zenfree
4- hozat
5- Müjgan Yılmaz ?
6- eylems ?
Ulaşımı sorun olanlar lütfen yazsın organize olalım...
Selamlar
Bende geliyorum.
1- Malina
2- Güler
3- Zenfree
4- hozat
5- Müjgan Yılmaz ?
6- eylems ?
7- nrkrkmz
Arkadaşlar, ben Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi'ne hiç gitmedim.
Giden arkadaşlara sormak istiyorum, orada cafe gibi oturup, çay kahve içebileceğimiz bir mekân var mı?
Ferda Ülkümen
09-04-2009, 22:45
Bende
1- Malina
2- Güler
3- Zenfree
4- hozat
5- Müjgan Yılmaz ?
6- eylems ?
7- nrkrkmz
8- Ferda Ülkümen
Harun Parlak
09-04-2009, 23:14
Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi ne ilk gidecek arkadaşların dikkatine. Arkadaşlar ben daha önce gitmedim ama haritadan izlediğime göre. Bacenin tek girişi var. Oda Anadolu tarafından E 80 den gelenler için sorun yok. Avrupa yakasından gidecek arkadaşlar Bahceyi geçip gidecekler. Bir ileriki kavşakdan dönüp gelecekler.
Yeni gidecek arkadaşlar haritayı Mutlaka incelesinler.
aysemelike
10-04-2009, 08:52
Arkadaşlar, ben Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi'ne hiç gitmedim.
Giden arkadaşlara sormak istiyorum, orada cafe gibi oturup, çay kahve içebileceğimiz bir mekân var mı?
Güler hanım,
Bahçede sorduğunuz manada hiçbirşey yok. Sadece ateşsiz piknik yapma izni var... Ağaçların altında, havuz kenarında masalar var, serin anlar için birde kapalı yeri var....
aysemelike
10-04-2009, 08:56
Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi ne ilk gidecek arkadaşların dikkatine. Arkadaşlar ben daha önce gitmedim ama haritadan izlediğime göre. Bacenin tek girişi var. Oda Anadolu tarafından E 80 den gelenler için sorun yok. Avrupa yakasından gidecek arkadaşlar Bahceyi geçip gidecekler. Bir ileriki kavşakdan dönüp gelecekler.
Yeni gidecek arkadaşlar haritayı Mutlaka incelesinler.
Bende bir katkıda bulunayım.....
Kadıköy yönünden **** E5 den gelenler ; E5 e çıkılacak, kozyatağına gelmeden küçükbakkalköy ayrımından sapılıp, köprü üstünden karşıya geçilip dümdüz devam edilecek ( bu yol TEM bağlantı yoludur aynı zamanda), devam ederken çamlıca sapağından dönülecek, dönüşü tam tamamlarken (yani yola çıkmadan) zaten bahçenin kapısında olacaksınız...
Ben saat 10:45 de Kadıköyden Tülay hanımı (yeni üye) alacağım, biraz erken gidilmiş olacak ama 3 kişi daha alabilirim,
güzergahım şöyle; Feneryolundan çıkıp, stadın ordadan geçerek Altıyoldan Kadıköye varacağım, Tülay hanımı alıp Natilüsün önünden E5 e çıkıp Göztepe kavşağını geçip Küçükbakkal köye sapacağım, zaten sonra bahçedeyiz....
Sn aysemelike, siz her hafta orada olacak mısınız?
Görmeyi çok istediğim bir yer (ve birilerini kandırabilirsem;)), bir ara belki küçük bir Ankara grubu olarak bu tura katılabiliriz.
aysemelike
10-04-2009, 09:17
Sn aysemelike, siz her hafta orada olacak mısınız?
Görmeyi çok istediğim bir yer (ve birilerini kandırabilirsem;)), bir ara belki küçük bir Ankara grubu olarak bu tura katılabiliriz.
Ben her hafta gitmeye çalışıyorum, ama olmasam bile diğer gönüllü arkadaşlar turu yaptırıyor, tur konusunda bir nöbet sistemimiz var...
Yine de geleceğiniz zaman önceden haberleşilirse orda olmaya söz verebilirim....
Mutlaka bekliyoruz...Hatta geleceğiniz hafta sonu sizi Atatürk Arboretumuna da götürebilirim....
Selamlar,
Melike
Çok teşekkürler. Elbette önceden haberleşiriz. Hem sizi tanımak hem de çok önemli iki yeri birden gezme fırsatını yakalarız.
Ben kulislerime şimdiden başlayayım:)
denizakvaryumu
10-04-2009, 09:28
Nezahat Gökyiğitde ve Atatürk Arboretumunda bitki-soğan satışı var mı?
2. Köprüden gelecekler için aşağıdaki şekil de yardımcı olabilir.
Geliş yönüne göre soldaki NGBP geçtikten sonra
sağdaki Ataşehir sapağından gönüş yapıp
tekrar köprüye doğru yöneliyorsunuz.
İlk yoncadan döndüğünüzde parkın kapısı sizi karşılıyor.
71888
Yol tariflerinde her zaman aksilik yaşayan biri olarak
her ihtimale karşı haritayı >>buradan<< (http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=&q=nezahat+g%C3%B6kyi%C4%9Fit&sll=40.631461,29.472424&sspn=0.002927,0.004377&ie=UTF8&t=k&ll=40.99169,29.114177&spn=0.01252,0.019226&z=16)büyütüp küçülterek incelemenizi öneririm :)
Bir ihtimal ben de uğramaya çalışacağım ama gelemezsem herkese keyifli zamanlar.
aysemelike
10-04-2009, 11:02
Nezahat gökyiğit te zaman zaman oluyor ama Arboretum da bildiğim kadarı ile yok...
Müjgan Yılmaz
10-04-2009, 13:36
Sevgili Aysemelike
Galiba bu gezi mesajlarini duzgun takip edemedim,kesinlesmedigini var sayarak bir Ankara (sanat fuari)programi koydum .
Cok ozur diliyorum,umarim bir baska sefer geziye katilabilirim.
aysemelike
10-04-2009, 15:55
Artık akşam oldu çıkıyorum,
Yarın sabah 9 da son bir kez mesajları kontrol edeceğim, ben saat 11:15 den itibaren bahçedeyim ama gezi işimiz saat 14:00 de...
Bahçede yiyecek hiçbirşey yok.... Ama piknik imkanı var...
Saat 10:45 de Kadıköyde'yim....
Görüşmek dileği ile selamlar....
Harun Parlak
10-04-2009, 17:53
Gökyiğitde varmı bilmem ama. Atatürk Arboretumunda. Kesinlikle yok.
Sayın Aysemelike,
Benim gelebileceğim yeni belli olduğundan ancak şimdi yazabiliyorum. Yarın internete girebileceğimi zannetmiyorum. Ulaşım problemi olan varsa yardımcı olmaya çalışırım. Bunun için özelinize telefonumu yazıyorum.
Ben de gelmek isterim ama yarın için Beylikdüzü'nden oraya gelmem ve dönmem ulaşım yönünden zor gibi.:(
butterfly_f
11-04-2009, 08:20
bende bu etkinlikte yer almak istiyorum fakat bursadayım.bana da yardımcı olabilir misiniz?
eylems, vızır vızır metrobüsler işliyor.
Daha evvel söyleseydin ya.
Neyse, biz saat 13.oo de Zincirlikuyu metro durağında buluşacağız. Tekstil Bank önünde.
Yetişebilirsen ki oraya kadar metrobüs var, gel. Araba müsait.
Remzi Sarıoğlu
11-04-2009, 18:34
Bu gün Nezahat Gökyiğit Botonik Bahçesini Ayşe Melike rehberliğin dolaştık. Çok keyifli bir gezi oldu. Her cumartesi saat 14.00 de tekrarlanacağını söylediler. Tüm arkadaşların dolaşmasını arzu ederim. Çok az resim çektim. Merak edenler gidip görebilirler.
72073
72074
72075
72076
72077
eylems, vızır vızır metrobüsler işliyor.
Daha evvel söyleseydin ya.
Neyse, biz saat 13.oo de Zincirlikuyu metro durağında buluşacağız. Tekstil Bank önünde.
Yetişebilirsen ki oraya kadar metrobüs var, gel. Araba müsait.
Teşekkür ederim Güler hanım. Mesajı çok geç görebildim. Yalnız şu var ki erken de görse idim aniden bastıran misafirlerim nedeni ile gelemezdim. Başka bir gezide inşallah.
Ayşemelike, öncelikle size çok teşekkür ederim :)
Bugün NGBB de yapılmaya başlayan Yetişkin Tur programının ilk günüydü Ayşemelike'ninde daha önce söylediği gibi.
Tanıtıcı keyifli ama maalesef serin bir gündü.:(
Ayşemelike, annesi Birsen hanım, Hozat ve ben ilk oraya gidenlerdendik. Bizden az sonra Otugay geldi.Sonrada Remzi Sarıoğlu ve ilerleyen saatlerde de Malina, Güler, Ferda Ülkümen ve Çekirdek bize katıldı.
En kısa zamanda gerek ziyaret gerekse gönüllü olarak çalışmak üzere orada olmayı planlıyorum.;)
NGBB'nin yapımında emeği geçen herkese çok teşekkürler, otoyollar arasında bir vaha yaratmışlar.
Ayrıca burayı tanımamıza ve güzel bir gün geçirmemize sebep olan Ayşemelike'ye de teşekkür ederim.
Eeeee, sevgili dostlar, şimdi de ben sazı elime alayım.
Önce, sevgili aysemelike'ye çok teşekkür etmek istiyorum.
Bunca zaman İstanbul'da yaşa da Nezahat Gökyiğit Botanik Parkına gitme, kendi namıma utandım.
Rehberimiz, o kadar zarifti ve o kadar güzel anlattı ki, açığımızı bir nebze kapattık.
Saat 13.00 de Ferda ve Çekirdek'le buluşarak yola çıktık.
İlk durak sayın Malina'nın evi oldu. Malina'yı da aldıktan sonra, büyük bir İstanbul turu yaparak (zira yolu bulamadık, dön dolaş durduk) büyük bir geçikmeyle parka geldik.
Arkadaşlarımız gelmiş ve hatta ilk turu yapmışlardı. Sevgili aysemelike, bir kez daha bizim için tur yaptı.
Hava, fotoğraf çekmeye pek elverişli değildi, bayağı bir rüzgâr vardı. Ama biz agaclar.net'e rüzgâr filan vızzz gelir.
Turdan sonra, çimlere yayıldık. Nevalelerimizi açtık. Neler yedik neler. Sizleri imrendirmemek için yazmıyorum.
(sevgili Nur, pardon nrkrkmz-o ne hazırlıktı, pastanede ne içecek ne de yiyecek bırakmışsın)
Daha sonra, hafif hafif üşümeye başlayınca, dönüş yoluna koyulduk.
Bu güzel gün için hepinize teşekkür ederim.
Gurubumuzdan birkaç fotoğraf.
72099
Ferda, Malina, aysemelike, otugay, Hozat
72102
aysemelike anlatıyor; bu bir zeytin ağacı ve burada yetişmiş. Ağacın 300 senelik olduğu söyleniyor. Hemen yanında yavrusu var o da 150 senelik. İkiside birbirlerine öyle sarılmışlar ki görenler tek ağaç gövdesi sanıyormuş.
72120
Hozat, bu güzelliğe dayanamadı.
72103
Rehberimiz kararlı, bize burayı tanıtacak........
72104
72121
Yazıyı yeni gördüm ve geç kaldığıma çok üzüldüm.Tekrarlarsanız katılmak isterim.
Çiçeklerden bazıları....
72105
72106
72107
Sevgili Nur, çok güzel bir pozunu yakalamışım ama yüklemiyorum......
(sevgili Nur, pardon nrkrkmz-o ne hazırlıktı, pastanede ne içecek ne de yiyecek bırakmışsın)
Sizden ögrendim sevgili Güler :) geçen hafta baktim ki siz torbaları açtıkça açıyorsunuz.Hemde yiyecek içeçek servisi yapan bir yerde..Başka çare bırakmadınız ki.. :)
Ne yapalım kısmet bir dahaki toplantıda çekersiniz :)
Birkaç resim daha benden.
Bu güzel fotoğrafı yüklemesem olmazdı.
72131
"NGBB" gezisinden geriye kalanları da ben anlatayım.
GEZİ NOTLARI
Sevgili Malina,nın önerisi
Melike,nin organizesi
Birsen Hanımın nezaketi
Nur,un muhteşem becerisi
Güler,in bitmeyen enerjisi,
Otugay veRemzi,nin centilmenliği
Ferda ve Çekirdeğin bilgeliği
Tülay Hocanın hayalleri.........
Bir araya gelince flim mutlu sonla bitti.
NOT: söylemeden geçemiyeceğim , arkadaşlar resimler çok güzel keşke ben de göndermeyi becerebilseydim.
Güler,in yakaladığı pozlara ne demeli? senin hızına yetişilmiyor arkadaşım iyiki varsın.
Emeği geçen herkese teşekkürler..
aysemelike
12-04-2009, 19:23
Benim için çok hareketli geçen bir hafta sonunun sonunda bilgisayrı açabildim...
Öncelikle herkese bu ilk turumda bana katıldıkları, katlandıkları, katkıda bulunduklar için çok teşekkür ederim. Fotoğraflar da çok güzel.
Sanırım güzel de vakit geçirdik...
Her zaman bekliyorum....
Selam ve sevgilerimle....
Not: Galeri de bir Nezahat Gökyiğit Botanik bahçesi başlığı var, acaba fotoğraflarınızı oraya da ekleyebilir misiniz?
Sizimi kıracağım ****** eklerim :)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.