View Full Version : Siyah incir
164242
Siyah olan bu çeşide benziyor resimlerini bulabilirsem yüklerim.
Siyah orak inciri erkenci ve partonakarpik bir çeşittir.Yani tozlaşma istemez ve senede iki ürün verir .Çok kaliteli bir çeşit değildir.Ancak turfanda bir çeşit olması,senede iki ürün vermesi ve tozlaşma (ilekleme)istememesi artılarıdır.
190359
190360
Bu arada şunuda belirteyim.Fotoğraftaki kişi ben değilim.:)
Ozi'nin Bahçesi
09-05-2011, 17:08
Sayın Necip Beyden aldığımız çelikleri baçemizin bi köşesine köklenmesi için diktik. Necip beye çok çok teşekkürler.
Bu sene bursa siyah inciri ekmek istedik bahçeye ama fidan bulamadık.
Çeliği olan arkadaşlar paylaşırsa seviniriz.
Ozi'nin Bahçesi
24-06-2011, 14:24
Sultanselim inciri çelikleri iyi durumda , ama diğer siyah incir çeliklerinin durumu kötü.Yaprakları sanki böcekler yemiş. Çelikler ve tomurcuklar canlı ama yaprak yok.
Resim burada. (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=825076&postcount=12)
Bu incir bir haftadır oldu,önce biraz ürün veriyor yaklaşık onbeş gün sonra tekrar devam ediyor.
Koray ERKAN
12-09-2011, 12:24
Merhaba
Forumda ağaç başına incir verimi hakkında bilgi göremedim. Özellikle Bursa Siyahı nın yıllık ağaç başına verimi öğrenebilirmiyim. Şimdiden teşekkürler.
woltran25
15-11-2011, 15:40
Kavak inciri diye diktim beyaz çıktı. Neyseki çok lezzetliydi satıcıya fazla kızamadım ;)
seyyah53
15-11-2011, 16:51
sayin aliok...
celiklediginiz incirlerin cesitlerini bilemiyorum demissiniz gerci ama...
size 2 sene once istanbuldan gonderdigim incir celiklerinin hangileri oldugunu eger biliyorsaniz onlardan sizden rica edicem ...tabi celik alma zamani geldiginde...
biz mustakil evimizi sattik o incirlerden celik alamadan ev yikildi...saka gibi ...su anda bende yok...
en azindan bir anisi olmasini istedim...tabi mumkunse...saygilarimla
Selahattin Yılmaz
19-02-2012, 22:03
Bu başlık daha yeni dikkatimi çekiyor, video sitemiz yayına girdiğinde incirin köklendirilmesi ile ilgili özel çekimler yapalım nasip olursa.
Selahattin Yılmaz
13-03-2012, 08:36
Sayın Aliok1'in telefonu elinde olan varsa bana özel mesajla gönderebilir mi acaba?
30 cm uzunluğundaki incir çeliklerinin köklendirmek için yere dik dikmek yerine toprağa yatay bir şekilde gömülünce 4-5 yerden filiz attığını hiç olmazsa tutma oranı dik şekilde gömmekten daha çok olduğunu duydum.Aranızda bu yöntemi deneyen arkadaşlar var mı acaba?
sayin aliok...
celiklediginiz incirlerin cesitlerini bilemiyorum demissiniz gerci ama...
size 2 sene once istanbuldan gonderdigim incir celiklerinin hangileri oldugunu eger biliyorsaniz onlardan sizden rica edicem ...tabi celik alma zamani geldiginde...
biz mustakil evimizi sattik o incirlerden celik alamadan ev yikildi...saka gibi ...su anda bende yok...
en azindan bir anisi olmasini istedim...tabi mumkunse...saygilarimla
O zaman ki gönderdiğiniz incir çeliklerini diktiğim yerde bazıları kurudu bazıları tuttu.Ama çok çeşit olduğu için hepsi birbirine karıştı.Yani kısaca çeşitleri karıştırdım.
Poseidon
28-02-2013, 23:52
Elimde incir ile ilgili birkaç resim var paylaşayım istedim .
I am starting a fig tree collection and I was wondering if anyone has a way of sending to London UK ******...............?
Many thanks
Liza
I am starting a fig tree collection and I was wondering if anyone has a way of sending to London UK ******...............?
Many thanks
Liza
http://http://figs4funforum.websitetoolbox.com/
Bursa siyah incirleri buralarda olmaya başladı.
Bunlar bizim bahçeden
432648
432649
432650
432651
432652
432653
432654
432655
432656
432657
Bir tane siyah incir var meyve vermiyor.. yarı gölgeli yerde güneşi ikindiden itibaren alıyor ! yakınında Fıstık çamı ağacı var! meyve vermesi için ne yapmalı?
Bardacık ve Bursa siyahı
459043
459044
Kayahann
06-12-2013, 21:31
incirler nefis görünüyo, taze incire bayılırım ben kış geldi mecburen kurusuyla idare ediyoruz,
bursa siyahı inciri kendi ağacınızdan mı ? ve de çelik paylaşma gibi bir düşünceniz var mı ? :D
Yukarıdaki fotoğrafları Aydında çekmiştim.Kendi bahçemizden fotoğraflarıda aşagıya yüklüyorum.İncir Çeliği paylaşırım.Ben zaten forumdan arkadaşların bazıları ile paylaşımda bulundum.
Bu fotoğraflar bizim bahçeden...
459046
459047
459048
evet arkadasım her yerin zevki agız tadı baskadır ama bursa siyah inciri endemik bir bitkidir ... tatmak istersen gel buyur istersen adresini ver göndereyim.. baska bölgelerde yetistirme cabaları Tarsus haric sonucsuz kalmıstır.. tarsustada aynı lezeeti bulasağını zanetmiyorum.bu yıl gidip bizzat test edecegim. ayrıca biz dedelerimizden incirin dip sügününden üretilecegini ögrendik ama benim tecrübelerimle uç dallardan alınan çeliklerle üretimiyle olusan agaclarda dip sürgünü yok denecek kadar az oluyor. biz siyah incirin pazarlamasını cok zor yapıyoruz recellik incir piyasası olusunca son iki yıldır biraz fiyat gördü allaha sükür kazanıyoruz.. eski dönemlerde ihracat yapan sirketlerin tekelinde 50 -60 kurusa bol zamanında 10 -15 gün mahsül veriyorduk. endemik bir bitki oldugu için adaptasyonlarının nasıl olacagını uludag yamaclarında denedim gec oldunlasma meyve catlaması ve meyvenin siyah mor rengini tam alamadığını gözlemledim ama uygun ortam olursa ****** yetisebilir...ama lezzet farkı nasıl olur bilmiyorum. bir de fotografını göndereyim.. salıcakla kalın
Bilgi olsun diye yazıyorum.
Yaklaşık 7 sene önce Alara'dan aldığım 2 adet Mudanya siyahı incirler Ağva'da tuttular.
Bahçemdeki konumları hemen hemen aynı. Toprak taşlı, killi tip bir toprak. Bugüne kadar hiç sulamadım. Bir tanesi dev gibi oldu here sene inanılmaz lezzette ve bol meyve veriyor, diğeri daha az gelişti ve bu sene üstünde 2/3 adet meyva gördüm.
Kavak inciri fidanı arıyorum, bulamıyorum. Acaba nereden temin edebilirim? Telefonum 05356328848 teşekkürler
overseas
09-03-2017, 21:44
Merhaba,
Geçtiğimiz Ocak ayında, Muğla/Fethiye/Seydikemer bölgesinde bulunan bahçemiz için, 60 adet 'Bursa Siyahı' fidanını "Bursa Tarım Fidancılık" adlı bir firmadan sipariş ettim. Fidanlar 2 yaşında açık köklü ve bir palet içinde kapalı olarak paketlenip yollanmıştı ancak, gönderildiği gün Bursa'da kar vardı. Hava muhalefeti nedeniyle, geldikten birkaç gün sonra fidanları açıp diktik, üzerinden 2 ay geçtikten sonra fidanların büyük bir bölümü gövde kısmından köke kadar kurudu. Nereden baksan anca 15 tanesinin gövde kısmın aşağısı yeşil kalmıştır, geri kalan tümü köke kadar kurumuş durumdalar. Genel olarak ana sebep fidanların transfer sırasında köklerinin donmasından dolayı bu olayın vuku bulduğuyla alakalı. Kurduğumuz bahçe 1 sene kaybetti ancak, şunu merak ediyorum;
- Mayıs ayına kadar ağaçların uyanmasını beklemeli miyim? Kökten gelen sürgünler de seneye aynı şekilde kurur mu? Bir sonraki kışta aynı şekilde kurumalarını nasıl engelleyebilirim?
- Bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim? Seneye aynı yerlere, bölgeye daha yakın İncir çeşitlerine yönelmeli miyim?
Bunlarda kuruyan fidanlardan çektiğimiz fotoğraflar;
Imgur: The most awesome images on the Internet (http://imgur.com/2Cjp0HQ)
Selamlar.
yigitgoktug
16-03-2017, 00:27
Sayın overseas, merhabalar..
Bursa siyahı yetiştirme ile ilgili bir çalışma içine bende girdim. (bu yıl 3. yıl Dalaman) Bölgede bursa siyahı olur mu ? evet olur.. bursa daki ağaç başına verimi bilmediğim için performans konusunda bir şey söyleyemem. Zaten ben diktiğim 150 bursa siyahı üzerinde denenmemiş işleri denemek istedim. Örneğin incir de bodurlaştırma denemeleri için hiç kimse uğraşmamış. Ben fidanları erbeyli incir araştırma enstitüsünden almıştım. fidanlar geldiğinde dikim esnasında 40 santimden budama yaptım. ertesi yol taçlandırma için uğraş vermem gerekirken yeterince aman ayırarak taçlandırmayı yapamadım. Meyve aldım mı ? evet aldım. Eşe dosta biraz biraz ikram edecek kadar verdi. Bu sene ne olacağı ne kadar olacağını ben de merak ediyorum...
sorunuza gelince; benim fidelerde de filizlenme henüz yeni yeni kendisini belli etmeye başladı. Hatta bir çoğunda henüz patlama yok. Bu nedenle bir süre daha bekleyiniz.. ardından eksikleri tamamlama konusunda Aydın/Erbeyli'den fidan temin edebilirsiniz. (tüplü satış var)
Çalışmalarınız ticari bir gaye taşıyor ise aynı cins yani bursa siyahı fidanlarını tercih edin.. Yok "Ben satım yapmayacağım. Bu ağaçları hobi amaçlı, toprağım yeşillensin, eş dost, kurt kuş yesin diyorsanız çeşitlendirme daha iyi olur.
overseas
16-03-2017, 14:46
Merhaba sayın yigitgoktug,
Söylediğiniz gibi beklemede olacağım. Mayıs ayında kuruyan-kurumayan biraz daha belli olacak. Buarada, kurumalar için Ziraat Odasıyla görüşmüştüm. Kendileri de beni 'Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü'yle bağlantılandırdılar. Anlattıklarına göre, bu sene 'Kayaköy' civarından belli bir miktar çelik almışlar 'Kaya İnciri' cinsinden, bu cins bu bölgeye daha yakın ve 'Bursa Siyahı' gibi sofralık bir tür. Kuruduğu artık aşikar olan fidanların yerine seneye bu cinsten gelecek fidanlarla değiştirmeyi düşünüyorum böylece, 2 ayrı tür yarı yarıya sofralık cins olacak. Doğrudan bu işten geçimimi sağlamaya niyetim var. Bu yöreye yakın olan incir cinsleri de pazarda rağbet görecektir diye düşünüyorum. Hasat zamanı aldığınız incirlerin fotoğrafı varsa eğer, buraya atabilirseniz sevinirim. Ürünün iriliği hakkında çok spekülasyon yapılıyor özellikle, Bursa’da ki gibi iri olamayacağına ilişkin.
Değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum.
overseas
20-03-2018, 12:02
Kasım ayında, Seydikemer Ziraat Odasının aracılığıyla Aydın İncir Araştırma Enstitüsü'nden almış ve yeniden dikmiş olduğumuz 'Bursa Siyahı' incir bahçemizin görsellerini aşağıda link olarak ekliyorum :cool:
https://ibb.co/dQc7zc
https://ibb.co/jYfSzc
https://ibb.co/esTQkH
https://ibb.co/f0gpCx
https://ibb.co/er0Szc
https://ibb.co/mkRBQH
https://ibb.co/nGZnzc
https://ibb.co/iz5hXx
https://ibb.co/j5RBQH
https://ibb.co/bE4nzc
Merhaba,
Ben talipliyim mümkünse. Köklenme olasılığı nedir? Fiyatı ne kadar ve nasıl ödeniyor?
Arkadaşlar merhaba soğuk iklimde yetiştirebileceğim beyaz incir nereden edinebilirim yardımcı olursanız sevinirim
Bu yıl ilkbaharda tüplü fidan olarak aldığım siyah orak fidanım saksıda 7-8 adet meyve verdi. Bir patlıcan inciri kalitesinde değil tabi ama bizim Sakaryada çiçek inciri diye tabir ettiğimiz döllenmeden oluşan ilk ürünlerden daha tatlı. Ankara için iyi bir incir diyebilirim. Donmaması için kışın bodrumda saklıyacagım. Bu arada Ankara Seyran bağlarında bir evin önünde üzerinde çok kaliteli incirler olan bir incir ağacı gördüm.
Ankara merkezde incir ağaçları bolca mevcut. Uygun bir mikroiklim yoksa Ankaranın kışında incir ağaçlarının üst kısmı çoğu zaman kuruyor ve ilkbaharda tekrar filiz veriyor. İlk baharda tekrar sürdüğü bu filizlerden meyve veren incirler var yurtdışında bizdede vardır mutlaka ama ben çeşit olarak bilmiyorum.
Arkadaşlar merhaba soğuk iklimde yetiştirebileceğim beyaz incir nereden edinebilirim yardımcı olursanız sevinirim
Elinde bursa siyahi incir çeliği olan var mi
keçiboynuzu
29-03-2019, 15:43
Antalyadaki bahçeme bursa siyahı diktim sizce olur mu. İnternette bu cinsin sadece bursada yetiştirildiği yazıyor
overseas
26-07-2019, 10:54
Antalyadaki bahçeme bursa siyahı diktim sizce olur mu. İnternette bu cinsin sadece bursada yetiştirildiği yazıyor
Muğla/Seydikemer'de, 8 dönüm'de, 3 senelik bursa siyahı kapama bahçemiz var, 60 rakımda, Babadağ'ın hemen arkasındayız. Daha önceki gönderilerimde de bahsetmiştim, hem fidan kaynaklı kayıplar yaşadım, hemde şekil budamalarını yapmadığım için, ağaçlar dikine gidiyor, yanlara taçlanmıyordu.
Geçtiğimiz ilkbaharda, tüm fidanları (büyük olanlarda dahil) 60-80 cm den budadım. İlk başta, üç sıra halinde, 10m x 10m olarak 60 adet dikim yapmıştım. Bu senede aynı sırada aralara, 60 adet fidan daha ekleyerek, fidan sıra üzeri 5 metre, sıra araları 10 metre olacak biçimde, fidan sayısını 120'ye çıkarttım.
Evet, tür Bursa'nın iklim koşullarına mükemmel uyum sağlamış bir tür ancak, Akdeniz bölgesine yakın bölgelerde de artık yetiştiriciliği yapılmaya başlandı. Aydın/Buharkent bölgesinde kurulmuş olan bahçelerde yetiştirilen meyveler, şuan yurt dışına ihraç edililiyor. Akdeniz bölgesi, incirin turfanda getirisi açısından önemli bir bölge. Aydın bölgesel olarak, Bursa'dan 15-20 gün önce hasat olgunluğuna erişmekte, Seydikemer bölgesinde benim dışında bilindik, 5 dönümlük bir bahçe var, verimi gayet iyi. Bunların dışında, Dalaman bölgesinde siyah incir yetiştiriciliğinin yapıldığına dair duyumlar aldım ancak, gidip görebilme fırsatım olmadı.
Kısacası, sulama ve bakımı aksatmazsanız, bölgede incir yetiştiriciliğine elverişli iklim koşullarına sahipse, yatırım anlamında alınabiliecek bir risk bu. Ben araştırırken, benim bulunduğum bölgede yetiştiricilik yapan ve bölgede 10 yaş üstü bursa siyahı ağaçlarını kendime referans aldım.
Bahçenin ve fidanların 3 yıllık, 2 yıllık ve bu sene dikmiş olduğum görselleri aşağıda yolluyorum. Ayrıca, konuyla ilgili yapılmış olan birkaç video linki iletiyorum, hem size hem konuyla ilgili diğer arkadaşlara yardımcı olsun;
TVDEN Tarımda Gündem (https://www.facebook.com/dentvden/videos/456175798559600/)
Toprağın Şifası - İncirin Şifası ve Yetiştiriciliği
Bir Kişi Bir Ürün - İncir Üretimi / Tekfen Alanar
-
Muhteşem bir lezzet...Ticari olmadığından yok olma sınırında. İlgilenirseniz elimizde orijinal kavak inciri fidanı vardır.
hakanturkucu
12-08-2020, 08:17
Merhaba benim 13 yaşında dürdane incir ağacım vardı verimi azaldı diye kestim.ancak dibinden yeni sürgün verdi ve 1 metre boyu oldu bu meyve verir mi aynı durumda deveci armudum da var
Bizim bahçede de iki tane siyah incir var, birisinin Bursa Karası olduğunu biliyorum da Silivri'den getirdiğimizin cinsini bilmiyorum ama her ikisinin de harika bir aroması var.
Normal irilikte oluyor, çok tatlı türler.
Bahçe sayfamda paylaşmışımdır, mesaj numaralarını bulduğumda yazarım.
hakanturkucu
12-08-2020, 23:12
Ben Uzunkopru de sizin oradan daha sert sartlarda hoby bahcemde 2 agacim ile verim aliyorum bursa siyah incir bence hicbir ture degismem
aydemiraydın
07-10-2020, 08:52
Merhaba benim 13 yaşında dürdane incir ağacım vardı verimi azaldı diye kestim.ancak dibinden yeni sürgün verdi ve 1 metre boyu oldu bu meyve verir mi aynı durumda deveci armudum da var
seneye meyve verir. incirleri çelikle coğaltıyorlar aşı değiller aynı çeşit incir meyvesini alırsın. deveci armut aşı üzerinden sürdüyse sıkıntı olmaz, anaçtan sürdüyse yabani meyve olur.
zgs garden
10-11-2020, 17:09
Ankara merkezde incir ağaçları bolca mevcut. Uygun bir mikroiklim yoksa Ankaranın kışında incir ağaçlarının üst kısmı çoğu zaman kuruyor ve ilkbaharda tekrar filiz veriyor. İlk baharda tekrar sürdüğü bu filizlerden meyve veren incirler var yurtdışında bizde de vardır mutlaka ama ben çeşit olarak bilmiyorum.
Ankara Beytepe de bizim komşunun yan bahçesinde bir siyah incir ağacı var meyvede veriyor hem de azımsanamayacak oranda. Komşuyla konuşup bir dalının üstündeki kabuğu sıyırıp, pet şişe içine doldurduğum toprakla sardım. İki ay sonra dalı budadım ve kökler vardı ancak pet şişeden çıkarırken kökleri kopardım :(
Seneye tekrar deneyeceğim. Türünü bilmiyorum, ev sahibi teyze de bilmiyor. Ancak Ankara da biraz ilgiyle incir yetiştirmek mümkün gibi gözüküyor.
aydemiraydın
11-11-2020, 12:01
Ankara Beytepe de bizim komşunun yan bahçesinde bir siyah incir ağacı var meyvede veriyor hem de azımsanamayacak oranda. Komşuyla konuşup bir dalının üstündeki kabuğu sıyırıp, pet şişe içine doldurduğum toprakla sardım. İki ay sonra dalı budadım ve kökler vardı ancak pet şişeden çıkarırken kökleri kopardım :(
Seneye tekrar deneyeceğim. Türünü bilmiyorum, ev sahibi teyze de bilmiyor. Ancak Ankara da biraz ilgiyle incir yetiştirmek mümkün gibi gözüküyor.
bu seferki denemenizde acele etmeyin. ağaç dikim mevsimini bekleyin. hardy incir bulmanız büyük şans.
Ankara Beytepe de bizim komşunun yan bahçesinde bir siyah incir ağacı var meyvede veriyor hem de azımsanamayacak oranda. Komşuyla konuşup bir dalının üstündeki kabuğu sıyırıp, pet şişe içine doldurduğum toprakla sardım. İki ay sonra dalı budadım ve kökler vardı ancak pet şişeden çıkarırken kökleri kopardım :(
Seneye tekrar deneyeceğim. Türünü bilmiyorum, ev sahibi teyze de bilmiyor. Ancak Ankara da biraz ilgiyle incir yetiştirmek mümkün gibi gözüküyor.
Keşke acele etmeyip sonbaharda ağaç yapraklarını döktükten sonra kesip dikmiş olsaydınız. Dayanamayıp acele ediyoruz. Dinlenme döneminde almanız durumunda köklerin bir kısmı kopsa bile ilkbaharda büyümeye başlamaları daha kolay. Tüplü fidanlarda da bir yıllık beklediği zaman fidanın kökü büyüdüğü, toprak da sertleştiği için rahat bir şekilde dikim yapabilirsiniz. Aynı yıl dikilen tüplü fidanları dahi zamanı dışında toprak oturup sertleşmediği durumda toprağı dağılmakta, fidanı öldürme durumu söz konusu olabilir. Böyle bir durumda ben fidanın altını zarar vermeden açıp direk toprağa dikiyorum. Sonbaharda yapraklar döküldükten sonra istediğiniz yere kolay naklediliyor.
zgs garden
16-11-2020, 18:05
Keşke acele etmeyip sonbaharda ağaç yapraklarını döktükten sonra kesip dikmiş olsaydınız.
Emin olmamakla birlikte bu yaptığım çoğaltma yönteminde köklerin 2 aydan sonra çürüdüğünü okumuştum, bu sebeple ikinci ayda kestim dalı. Ancak pet şişeyi daha özenli olmam gerekirdi. Belki de başka bir çoğaltma yöntemi deneyebilirim, tavsiyelere açığım.
zgs garden
16-11-2020, 18:06
bu seferki denemenizde acele etmeyin. ağaç dikim mevsimini bekleyin. hardy incir bulmanız büyük şans.
Yetiştirmekte başarışı olursam talep halinde seve seve paylaşırım. Seneye tekrar deneyeceğim komşu izin verirse.
https://youtu.be/T_ptIPJy9xY
Boni Bonta
05-09-2022, 12:21
Hardy Chicago bulabilecegimiz bir yer var mi bildiginiz?
aydemiraydın
05-06-2023, 15:28
Hardy Chicago bulabilecegimiz bir yer var mi bildiginiz?
esflora fidancılıkta var.
sultan1616
05-06-2023, 19:22
Muğla/Seydikemer'de, 8 dönüm'de, 3 senelik bursa siyahı kapama bahçemiz var, 60 rakımda, Babadağ'ın hemen arkasındayız. Daha önceki gönderilerimde de bahsetmiştim, hem fidan kaynaklı kayıplar yaşadım, hemde şekil budamalarını yapmadığım için, ağaçlar dikine gidiyor, yanlara taçlanmıyordu.
Geçtiğimiz ilkbaharda, tüm fidanları (büyük olanlarda dahil) 60-80 cm den budadım. İlk başta, üç sıra halinde, 10m x 10m olarak 60 adet dikim yapmıştım. Bu senede aynı sırada aralara, 60 adet fidan daha ekleyerek, fidan sıra üzeri 5 metre, sıra araları 10 metre olacak biçimde, fidan sayısını 120'ye çıkarttım.
Evet, tür Bursa'nın iklim koşullarına mükemmel uyum sağlamış bir tür ancak, Akdeniz bölgesine yakın bölgelerde de artık yetiştiriciliği yapılmaya başlandı. Aydın/Buharkent bölgesinde kurulmuş olan bahçelerde yetiştirilen meyveler, şuan yurt dışına ihraç edililiyor. Akdeniz bölgesi, incirin turfanda getirisi açısından önemli bir bölge. Aydın bölgesel olarak, Bursa'dan 15-20 gün önce hasat olgunluğuna erişmekte, Seydikemer bölgesinde benim dışında bilindik, 5 dönümlük bir bahçe var, verimi gayet iyi. Bunların dışında, Dalaman bölgesinde siyah incir yetiştiriciliğinin yapıldığına dair duyumlar aldım ancak, gidip görebilme fırsatım olmadı.
Kısacası, sulama ve bakımı aksatmazsanız, bölgede incir yetiştiriciliğine elverişli iklim koşullarına sahipse, yatırım anlamında alınabiliecek bir risk bu. Ben araştırırken, benim bulunduğum bölgede yetiştiricilik yapan ve bölgede 10 yaş üstü bursa siyahı ağaçlarını kendime referans aldım.
Bahçenin ve fidanların 3 yıllık, 2 yıllık ve bu sene dikmiş olduğum görselleri aşağıda yolluyorum. Ayrıca, konuyla ilgili yapılmış olan birkaç video linki iletiyorum, hem size hem konuyla ilgili diğer arkadaşlara yardımcı olsun;
TVDEN Tarımda Gündem (https://www.facebook.com/dentvden/videos/456175798559600/)
Toprağın Şifası - İncirin Şifası ve Yetiştiriciliği (https://www.youtube.com/watch?v=yiafh81-k2w)
Bir Kişi Bir Ürün - İncir Üretimi / Tekfen Alanar (https://www.youtube.com/watch?v=cmPRog8m0To)
-
merhaba marmaris gezimde içmelerde, çoğu evin bahçesinde siyah incir görmüştüm belki oralardan aşı veya fidan elde edebilirsiniz.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.