View Full Version : Bu ne yumurtasıdır?
Bahçedeki toprağa gömülü saksıyı karıştırıken yumurtalar buldum. Neye ait olabilir?
49901
böcek yumurtalarını uzman olmadan anlaması, o kadar kolay olmayacaktır sanırım.
Ali H. ALI
16-10-2008, 11:51
Salyangoz yumurtasi olabilecegini dusunuyorum.
Bunlar bizim bahçede de çok oluyor. (salyangoz da çok oluyor) Yumurtaların içi su dolu. (bir ikisini sıkmıştım)
Bahçem de salyangoz çok çok var. Ama bunlar toprağın 4-5 cm altındaydı.
Bunlar salyangoz yumurtaları ;) bizim bahçede de toprağı aktarırken çok çıkıyorlar. Ya da sümüklü böcekte olabilir adını tam bilmiyorum ama kabuksuz 1-2 cm. boyunda baharda toprak nemliyken yeni çimlenen sebzelere dadanan hayvanın yumurtaları.
Teşekkür ederim arkadaşlar. Bahçembe her boy kabuklu ve kabuksuz bol miktarda var. Hele baharda gözüken, sarı renkli kabuksuzun boyu 11-12 cm civarında oluyor. Bunlardan birinin işi olacak o zaman, keşke atmasaydım, izlerdim.
nihatdurgut03
19-10-2008, 10:45
benim bahcemde çok sayıda sümüklen böcegi var yagmur yagınca her taraf yapış yapış oluyor bunun için ilaç var dediler ve aldım hafif sulandırıp parca parca her tarafa koydum faydası oldu ama bitiremedim başka çaresi varmıdır bana yardımcı edecek varmıdır saygılar
Ali H. ALI
19-10-2008, 13:17
Salyangoz ve sumuklu bocekler genelde yiyecek bulmak icin gizlendikleri yerlerden gece cikip etrafata cok yavasca dolasirler. Bir hirsiz feneri alip gece disariya cikarsaniz bircogunu toplayip imha edebilirsiniz(eldiven kullaniniz)
Sn. Ali H.Ali, o kadar çok var ki, toplamayla başa çıkamıyorum. Duvarlara, kapılara, 3. kata bile tırmanıyorlar. Hele yağmur yağsın ya da sulama yapılsın, anında ortaya çıkıyorlar. Geçen sene çimlendirdiğim bir sürü çiçeği ve bir kasa marulu tamamen yediler. Elle toplamanın yanında bira ile de toplamayı dendim ama azaltmak imkansız. İki senedir zehirli ilaç kullanmama konusunda inat ettim ama bu yaz sonu bir kere kullandım, gözle görülür bir şekilde sayıları azaldı. Yine de zehir kullanmayı pek istemiyorum, belki başka bir yolunu buluruz.
Özellikle eldiven kullanılmasını neden yazdınız? Kabuksuzlar için mi ya da kabuklulular için bilmediğim birşey mi var, merak ettim.
Ali H. ALI
20-10-2008, 13:54
Eldiven kullanin dememin nedeni, onlarin salgiladigi sumuklu maddenin elle temas ederken bir tiksinti vememesi icindi. Baska bir nedeni yok.
güldeste-
25-12-2009, 19:56
Salyongoz yumurtası bizim miğdemizi bulandırıyor ;) şurayı okuyalım lutfen:confused: 50 gramı 115 dolar
http://www.arastiran.com/yazi/salyongoz-yumurtasi.html#more-9537
güldeste-
25-12-2009, 20:01
http://www.etkinilaclama.net/salyangoz-37.html lazım olursa ;)
gurbik67
25-12-2009, 20:54
bahçelerdeki salyangoz,sümüklü böcek gibi bazı hayvancıkların bahçelerde kesin olarak barınmasını önlemek için;
kömür külü tedarik edenler bahçeye serpiştirdikleri küllerin sayesinde bahçelerinde bir daha bu haşereyi göremeyeceklerdir.
ilaçla bir yıl mücadele edebilirsiniz seneye tekrar ilaç gerekecek .
kömür külü ile sadece bir defa yeterli.
Salyangoz mücadelesinde bahçe kenarlarına tuz döküyorlar. Gerçi tuz sadece salyangozlara değil bitkilere de zararlı ayrı mesele ama yapıyorlar mı evet yapıyorlar. Sanırım bahçe sulamasında ya da yağmur yağdığı zaman tuzun bitkilere olan zararını hesaplamıyorlar. Gerçi bu tuz dökme yöntemi işgüzar bahçıvanların işler kesilmesin diyerek ten uyguladıkları bir yöntemde olabilir.:D
ozgurbilgin
21-04-2010, 09:53
Salyangoz ya da sümüklü böcekler fideler için ne zamana kadar tehditkar oluyorlar. Yani fideleri ne kadarlıkken toprağa dikmek gerekir?
arda2471
30-05-2010, 20:36
Benim bir arkadaşım var.Botanik konusunda uzmandır.Bunlar salyangoz yumurtaları.
Dün akşam, brugmansia saksısında ve gövdede sarı oluşumlar gördüm. Renk fotoğrafta çıkmamış ama çok canlı sarı renkte, polen görünümlü bir oluşum. Bu sabah baktığımda gövdedeki büyük parça oluşmuştu, ortasında bir delik var, toprakta önceki günden kalan sarı parçaların yanında tamamen yuvarlak, sarı yumurtalar da var ayrıca köke yakın yerde toprakta 3 cm çapında delik var.
Mantar ya da böcekyumurtası olduğunu düşündüm, yararlı böcek olma ihtimaline karşı ellemedim ama çok zararlı da çıkabilir ve gelişim çok hızlı diye vakit geçirmek de istemiyorum.
Ne olabilir?
Dün gece
150187
Bu sabah
150152
Bugün baktığımda sarılıklar gitmişti, zamanla mı çok yağan yağmurla mı bilmiyorum rengi kahverengi oldu. İşaretli yerde bir böceğin gireceği kadar delik var.
Bunun arılarla bir ilgisi olabilir mi? Bahçemde yazın bamboo arıları ve eşek arıları oluyor. Eşek arıları toprakta yuva yapıyorlar.
151038
Koza gibi sanki. Eşek arısı değildir umarım.
Bilemiyorum, ne yapacağımı da bilemiyorum sevgili Köknar.
Umalım da zararsız bir oluşum olsun. Ben olsam çoktan uzaklaştırmıştım.
Sevgili Kiraz bu bir eşek arısı yuvası sanırım .Dikkatli ol.
Eşek arısı olabilir, geçen sene de çok vardı ama yuvaları toprak altındaydı.
Bitkiyi sökebilirsen su dolu bir kaba batır. En güzel çözüm bence bu resimleri de çek hepimiz merak ediyoruz ne olduğunu
Yarın karanlığa kalmadan eve gelirsem deneyebilirim. Bir de Sn. Kamil35'e danışmayı düşünüyorum.
Sn. Kamil35, arı yuvası (mesajı sildim, sanırım bal arısı demişti) olmadığını belirtti. Oluşumun olduğu yerden dalı kestim, kesit alınca içinde bir şey göremedim. Bugün bahçenin çöpleriyle uğraştığım için fotoğraflamaya fırsat bulamadım ama çekilecek fotoğraf da zor anlaşılacaktı.
-Doga-Dostu-
03-06-2011, 14:49
Sn. Ali H.Ali, o kadar çok var ki, toplamayla başa çıkamıyorum. Duvarlara, kapılara, 3. kata bile tırmanıyorlar. Hele yağmur yağsın ya da sulama yapılsın, anında ortaya çıkıyorlar. Geçen sene çimlendirdiğim bir sürü çiçeği ve bir kasa marulu tamamen yediler. Elle toplamanın yanında bira ile de toplamayı dendim ama azaltmak imkansız. İki senedir zehirli ilaç kullanmama konusunda inat ettim ama bu yaz sonu bir kere kullandım, gözle görülür bir şekilde sayıları azaldı. Yine de zehir kullanmayı pek istemiyorum, belki başka bir yolunu buluruz.
Özellikle eldiven kullanılmasını neden yazdınız? Kabuksuzlar için mi ya da kabuklulular için bilmediğim birşey mi var, merak ettim.
Kabuklular için kükürt temin edebilirsen kullanmanı öneririm, tuz bitkilerin için
iyi olmaz, kabuksuzlar için ise Bira ile birşeyler yapıyorlardı. onu yapamassan mecburi tuz :)
falcon00
15-06-2012, 20:59
Sayın kiraz hayırlı akşamlar
Bunlar karınca yumurtalarıdır. Toplu iğnenin başından biraz daha büyüktür beyazdır
Bizim bahçede vardır. Taşların altını severler. Genelikle koloni halinde yaşarlar.
Dikkat ettim. Bir bitkide gidip gelmeler başlarsa genelikle o bitki kuruyor.
Kimyasallara başvurmadan toprağı bir karıştırırsanız düzeleceğini tahmin ediyorum.
http://img593.imageshack.us/img593/8193/img0513nj.jpg
yatak odasındaki dolabın üzerinde böyle yumurtalar vardı. bu gördüğünüz topluluk toplam 1 cm en fazla 1,25cm olsun...
odaya baktığımda bulduğum tek canlı böyle büyük bi sivrisinekimsiydi.
http://img151.imageshack.us/img151/6061/img0515ki.jpg
ne olabilir bunlar? böcekler gizli yerlere yumurtlamaz mı? bu dolap kapağına ve yükseğe yapıştırmış üstelik kaygan bir zemin ve dolabın ön tarafı... sineklerde sulak yerlere yumurta yapıyomuş. bütün gece uyumadım sinirden kaşınıyorum.. etrafa bakındım hiç benzeri şeyler yok.. yalvarırım yardım edin..
falcon00
20-06-2012, 16:50
Bu bir kahve renkli bir kelebek olmasın. Kanatları varmı? Dikkatli bakın
evet derseniz evinizin içinde bir şey, bozulmuş yani çürümüş,
Buda böyle kurt yapar.
çözüm, evinizi sıkı bir araştırın kurt yapan çürüyüğü bulmanız lazım,
sanki sivrisinekten biraz büyükçe bir sinek. kanatları var elbette..
ayrıca bozulmuş bişey olsa sanki mutfakta olurdu gibi geliyor. bu yatak odasında. yinede dediğinizi yapıp iyice araştıracağım evi..
ne cins bişey olduğunu anlasam ona göre ilaç yapacağım, bugüne kadar evde ne kalorifer böceğine ne hamam böceğine rastlamadım. tek gördüğüm sinek çeşitleri..
falcon00
20-06-2012, 17:10
Siz en iyisi, öncelikle, evdeki gıdalarınızı bir inceleyin.
Bu, bulgur olur, pirinç olur, meyva , sebze olur,
Birde şunda anlaşalım.
Ne kadar kurtlu meyva varsa o ürün o derece organiktir.
Yani kurt içinde zehir olan meyvaya kurt gelmez.
haklıymışsınız. kelebek yumurtasıymış.
nurtopu gibi kelebek kurtcuklarım olacakmış azkalsın. geçen gün evde kocaman bi kelebek görmüştüm ama ne ara yumurta bıraktı bilemiyorum..
falcon00
20-06-2012, 17:24
Bu söz benim değildir.
Benim doğduğum yörede, yurt dışından gelen büyük meyva toptancılarının sözleridir.
bize kurtlu olsun, ama kesinlikle ilaçsız organik olsun demişler ve kurtlu meyvanın esas organik meyva olduğunu belirtmişlerdir.
falcon00
20-06-2012, 17:25
Sizin evde kurtlanmış bir yiyeceğiniz var, şimdi araştırın bulun onu
Sanıyorum benim de nur topu gibi sümüklü böceklerim olacak:p
374296
akçabardak
04-03-2013, 17:36
Arkadaşlar geçen sene çiçekçiden saksısıyla bir karanfil almıştım, bütün yaz çok güzel açtı, ama ne olduysa son bahara doğru gün günden bozulmaya başladı,
Ne olduğunu anlayamadım. Sonunda tamamen kurudu. Bu gün şu saksıyı boşaltayım da bakayım bakalım nedir ne değildir diye birde ne göreyim,
kökünün dibinde yumak halinde bu salyangozları gördüm, daha yeni çıkmışlar yumurtadan toprağın içindeydiler, çok şaşırdım.
Geçtiğimiz günler salyangozların yumurtlama, bugünlerde yavrularımızın doğma dönemi olsa gerek;)
Salyangoz sayım fazla olduğu için zaman zaman katliam yapmak zorunda kalıyorum dolayısıyla yukarıda fotoğrafları olan yumurtalar şu an çöpteler:(
akçabardak
05-03-2013, 10:25
Sayın Revnak... sizin kiler çöpe gitmiş, ben ne yapacağımı şaşırdım,benim kiler yumurtadan çıkmışlardı canlıydılar.hepsini ezeyim dedim yapamadım, sonuçta canlılar ne de olsa.
Bir yoğurt kabına su koydum onları da içine bıraktım, yarım saat sonra baktığımda hepsi de yukarıya doğru tırmanmaya çalışıyorlardı. Ben bunlardan nasıl kurtulayım diye panik yaptım,
sonra hepsini su kabıyla birlikte biraz uzaa götürüp öylece bıraktım :( :( :(
Benimkilerin fotoğrafını çektikten sonra ne yapacağımı bilemediğim için normalde toprak altında olması gereken yumurtalar üstleri açık kaldılar, bir de yağmur yağdı toprak altında bembeyaz olan tohumların hepsi kahverengi oldu:( Belki üstleri açık olunca bozulmuştur yumurtalar bilmiyorum ya da zamanı vardı benimkilerin.. Bir anda koloni halinde çıkmasınlar diye toprakla beraber attım. Doğsalardı bende farklı bir şey yapamazdım herhalde çünkü genelde yaptığım bulduklarımı bahçeme fırlatmak oluyor. Senede bir yapılan katliam ise bahçivanımızın koyduğu bakır renkli bir toz sayesinde, hepsi üşüşüyor orada ölüyorlar:(
Ama ne yapabiliriz ki inanılmaz çoklar. Bir kurbağa bir de salyangoz, her saksının altındalar...
akçabardak
05-03-2013, 13:35
Haklısınız, benim bahçemde de çok bende dediğiniz gibi alıp fırlatıyorum ama, baş edemiyorum. Bazen kızıyorum hepinizi toplayıp sizi denize dökeceğim balıklara yem olun diye söylenip duruyorum. Eşim kiminle konuşuyorsun diye soruyor, sonra da bana gülüyor. Bazı bitkilerimi köküne kadar yiyorlar. Okadar emek boşa gitmiş oluyor,bahçeye zehir de atmak istemiyorum, bunlarla savaşıyorum. Bir ara kabuksuz olanlardan çok falaydı yağmur yağdığı zaman hepsi ortaya çıkıyorlardı, onlar çok zarar veriyorlardı. Bir gün bütün işlerimi bırakıp onları takip ettim, güneş ısıtmaya başlayınca yuvalarına dönüyorlar, takip ettim yuvalarını buldum, aman allahım milyonlarca üst üste yumak halindeler, hemen içeri girip bir avuç tuz aldım üstlerine boşalttım.Allah beni afetsin yapacak bir şey yoktu. Çok şükür o günden buyana kalmadı.
the miracle
02-07-2015, 20:25
Dün akşam, brugmansia saksısında ve gövdede sarı oluşumlar gördüm. Renk fotoğrafta çıkmamış ama çok canlı sarı renkte, polen görünümlü bir oluşum. Bu sabah baktığımda gövdedeki büyük parça oluşmuştu, ortasında bir delik var, toprakta önceki günden kalan sarı parçaların yanında tamamen yuvarlak, sarı yumurtalar da var ayrıca köke yakın yerde toprakta 3 cm çapında delik var.
Mantar ya da böcekyumurtası olduğunu düşündüm, yararlı böcek olma ihtimaline karşı ellemedim ama çok zararlı da çıkabilir ve gelişim çok hızlı diye vakit geçirmek de istemiyorum.
Ne olabilir?
Merhabalar, ilgili mesaja eklediğiniz ikinci fotoğrafta, karenin sağ üst ve orta bölümünde görülebilen; sarı boncuk mermilere benzeyen yumurtalardan bugün, ben de önceden ekim yaptığım torfun içerisinde gözlemledim. Acaba o sarı yumurtalar ne yumurtalarıymış öğrenebildiniz mi? Yaklaşık 3-4 saattir forumunuzu okuyordum; dayanamadım üye oldum ;)
Yoz vişne yaprağının altında bulunan yumurtalar ne yumurtası olabilir.
571879
birnefestoprak
25-08-2015, 14:43
Sune olabilir (sune yumurtasi icin biraz iri gozukse de).
Yoz vişne yaprağının altında bulunan yumurtalar ne yumurtası olabilir.
571879
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.