Bağlan

View Full Version : Vildan Sönmez/Bahçem

Sayfalar : [1] 2

Vildan Sönmez
15-10-2008, 08:43
Arkadaşlar, sık sık bahsettiğim ve fotoğraflar yüklediğim Enez'e şimdilik kısa sürelerle gittiğim için çok bakımlı bir bahçem yok. Yarışma amaçlı değil ama iddialı olmasa da bahçemden fotoğraflar.Değişik zamanlarda çekildiğinden çiçekleri çimleri farklı bulabilirsiniz.

Vildan Sönmez
15-10-2008, 08:58
Kuşkusuz bu sarmaşık gül, bahçemin en gösterişli çiçeği, Mayıs ayında yaprakları gülden görülmüyor.

Vildan Sönmez
15-10-2008, 09:01
4-5 yıllık paşasakalını sürekli buduyor ve ağaç haline gelmesini önlüyorum.
Balkonun dibindeki şebboy ise nefis kokular yayıyor.

Vildan Sönmez
15-10-2008, 09:04
Bu arslanağzı da en az 3 yıllık. Yaz başında ilk açanlar yaklasık 1 metrelık sap üzerinde ve oldukça iri. Daha sonra solan sapları buduyorum ve yanlardan yenileri geliyor. Geçtiğimiz hafta hala çiçekleri vardı.

Vildan Sönmez
15-10-2008, 09:06
Mor salkımın ilk açtığı yıl.Annemin arkasında ise geçen yılki hali balkon çatısından üst kata tırmanıyor artık.Önde görünen pembe zakkum.

Vildan Sönmez
15-10-2008, 09:09
Bahçenin bir bölümünü kaplayan çimin çiçeği ve sarı kırmızı gülüm

Asiye
15-10-2008, 09:24
Harika bir bahçe emeğinize,elinize sağlık.
Sarmaşık gülde harika gözüküyor

Vildan Sönmez
15-10-2008, 09:37
Teşekkürler,fotoğraf buldukça ekliyeceğim.
Bahçe girişindeki asma ve yukkamın fotoğraflarını bulamıyorum.

hüsnüyusuf
15-10-2008, 10:41
Vildan Hanım, sarmaşık gülünüz o bahçeye yetmiş de artmış doğrusu.Gerçekten çok güzel.Daha da güzel bir bahçeye dönüşeceğine şüphe yok.Tebrik ederim.

Güler
15-10-2008, 11:14
Sevgili Vildan Sönmez, ellerinize sağlık, ağız tadıyla, sağlıkla sürün keyfini.
Sarmaşık gülü çok güzel, kokusu da var mı? Aslan ağızlarının bu kadar boylusunu ilk defa sizin bahçede gördüm, ben bahçemde bodurlarını kullanıyorum, ama bu kadar büyüyen cinsleri varsa, Amerikan sarmaşığının önüne dikmek isterim.
Saksı çiçekleriniz varsa fotoğraflarını yükleyebilir misiniz?

Vildan Sönmez
15-10-2008, 14:06
Teşekkürler Güler Hanım, Allah hepimize sağlık versin.Evet aslan ağzında ilk açan çiçekler sap gövde oldukça güçlü.Hatta komşular da biz gözünün içine baksak böyle olmuyor diyorlar. Sitede bahçevan da olmadığından
Enez' saksıda hiç çiçeğim yok.Dediğim gibi sık gidemiyoruz. Ama Gittiğimiz zaman halimiz çok komik. Cuma akşamı **** cumartesi sabah gidiyoruz,otları yolup, işte çiçekleri temizleyip budayıp, toprağı kazıp balkonda çayımızı içiyor yürüyüşe çıkıyoruz. Pazar günü öğleden sonra dönüş. Millet de bize öylece bakıyor,niye geldiler niye gidiyorlar diye.

Sarmaşık gülü çok güzel, kokusu da var mı? Aslan ağızlarının bu kadar boylusunu ilk defa sizin bahçede gördüm, ben bahçemde bodurlarını kullanıyorum, ama bu kadar büyüyen cinsleri varsa, Amerikan sarmaşığının önüne dikmek isterim.

zenfree
15-10-2008, 19:57
Vidan Hanım, güle güle oturun. Sarmaşık gül ve mor salkım çok güzel görünüyor. Bu kadar gezi trafiğinin içinde bahçenizi de ihmal etmemişsiniz. Tebrikler.:)

limon
15-10-2008, 20:41
Sarmaşık Gülünüz şahaneymiş Vildan Hanım. Kokulu mu?

Sayenizde, pergolamızın boş kalan güneş gören bir ayağına Sarmaşık Gülü dikmeye karar verdim :)

Şimdi de Paşasakalı hakkında bilgiler öğrenmeye gidiyorum.

Güle güle oturun diyeceğim ama size denilecek en güzel söz galiba "Güle güle gezin" olacak ;)

Vildan Sönmez
15-10-2008, 22:13
Sevgili zenfree ve limon teşekkür ediyor ve yürekten amin diyorum. Sağlık dileklerim hepimiz için ve başta bana ve eşime bu güzel gezileri dostluğu ile yaşatan sevgili Fahri kardeşim için..

Arzu Kasapoğlu
15-10-2008, 23:02
Vildan Hanım, bahçeniz dergi kapaklarındaki resimleri anımsatıyor. Sarmaşık gülünüz gerçekten harika.

Ben de bu sene ilk defa tohumdan paşabıyığı yetiştirdim. Alttaki yapraklar dökülmeye başladı. Bu bitki kışın yaprak döküyor mu acaba?

Vildan Sönmez
15-10-2008, 23:31
Arzu Hanım kışın yapraklarını döküyor, her yerde soğuğa dayanıksız deniyor ama benim ağacım bahçenin en rüzgar alan yerinde Trakyanın ayazına direniyor. Bütün çiçeklerime yaptığım gibi açmış. solmuş ve tohum yapmaya başlamış olanları kesiyorum böylece yeni tomurcuklar geliyor.

Arzu Kasapoğlu
15-10-2008, 23:41
Demekki çiçeğimde bir problem yokmuş, kuruduğunu sanıyordum :)Teşekkür ederim Vildan Hanım.

Vildan Sönmez
16-10-2008, 00:17
Bahçemde 7-8 yıllık yukanın iğne uçlu yaprak uçları yusufçukların favori mekanı.Sayısız kök sürgününü isteyene verdim hala fışkırıyor dibinden.Çiçeklendiği zaman ise harika görünüyor.

Vildan Sönmez
16-10-2008, 00:30
Güler Hanım sarmaşık gülü kokulu. Aslan ağzı yıllar önce bir komşudan aldığım fidenin devamı.Hani eski usul diyebileceğimiz bir tür.Son birkaç yıldır bahçede kendiliğinden o çiçeğin tohumlarının devamı geliyor.

Vildan Sönmez
16-10-2008, 08:22
Erken kalktığım bir sabah çiğ damlacıkları inci taneleri gibi örümcek ağını kaplamıştı.Açıkçası daha sonra bulduğum ağlara su sıkarak denedim ama doğanın yaptığını yakalamak ne mümkün.

Vildan Sönmez
16-10-2008, 08:29
Biz Enez'i sevdiğimizden mi nedir.Mart Nisan kuş göçü başlangıcı ve kır çiçekleri, Mayıs Yılan bıçakları ve kır çiçekleri,Sonra deniz molası , Ekimde kuşlrın dönüşü,derken pastırma yazı.
Bu gidişlerin çoğunda birlikte olduğumuz görümcem ve eşi ile bahçede ve kırlarda çıçek her tür hayvan peşinde koşmaktan müthiş keyif alıyoruz.
Bu başlığı açınca kendisi bahçede çektiği fotoğraflardan gönderdi...
(Ama girişte bahçe kapısının iki yanındaki asmaların fotoğrafı onda da yok)

Vildan Sönmez
16-10-2008, 09:39
Balkonlar başlığında gezinirken, Buket Aknar arkadaşımızın tanıtım yazısında 5 fotoğrafla katılınacağını okudum. Ben ve benim gibi bunu atlayan başkaları da olduğunu gördüm.

Yönetimden özur dilıyorum.

limon
16-10-2008, 14:01
Yarışmadan sonra bu başlıkları Bahçe, Peyzaj bölümüne taşınmasını öneriyorum. Fotoğraflar devam etmeli bence... Şahsen ben değişik bahçe ve balkon fotoğraflarını görmekten çok keyif alıyorum. Sanırım yalnız değilim...

Hülya
28-12-2008, 21:57
Sarmaşık Gülünüz şahaneymiş Vildan Hanım. Kokulu mu?

Sayenizde, pergolamızın boş kalan güneş gören bir ayağına Sarmaşık Gülü dikmeye karar verdim :)

Şimdi de Paşasakalı hakkında bilgiler öğrenmeye gidiyorum.

Güle güle oturun diyeceğim ama size denilecek en güzel söz galiba "Güle güle gezin" olacak ;)

Merhaba
Paşasakalı hakkında yazmak istedim.Benim sevdiğim bir bitki,tohumundan çok kolay yetişiyor.Evimizin bahçesine bir fidan dikmiştim geçmiş yıllarda.Sonbahara doğru çiçeklenmesi bitince tohumlarını aldım.Yetişmesini istediğim yerlere diktim.(toprağın yüzeyine yakın.)baharda fideleri yeşermişti.Gelişmeleri de çok hızlı oluyor.Sonraki yıllar ağacımın çevresi fideleriyle doldu.yerlerini değiştirerek çoğalmalarını sağladım.
İyi günler diliyorum.

Vildan Sönmez
29-12-2008, 00:24
Aslanağzı çiçeğiniz çok sağlıklı özellikle koyu renk olana bayıldım. Benimkiler en az 2-3 yaz duruyor,bir yandan da dökülen tohumlardan yetişiyor,

SElamlar.

Vildan Sönmez
12-03-2009, 21:44
Bahçemin 2 resmini daha buldum,geçen yazdan...

Güler
13-03-2009, 06:57
Hanımelinin kokusunu duyar gibi oldum bir an.
Ne temiz, saf bir kokusu vardır. İnsanın kokladıkça koklayası gelir.
Hep bu güzellikler içinde olun inşallah.

Vildan Sönmez
04-05-2009, 00:24
Meteorolojinin yağmur uyarılarına rağmen Cuma sabah erkenden yola koyulduk. Malkaradan itibaren otobüsün silecekleri adeta yağmurla boğuştu ama ya herru ya merru deyip eve geldiğimizde, yağmurdan bahçeye giremiycez sandık.(Cuma öğleden sonra)
Biz de yağmurda kırlarda yürüdük.

Vildan Sönmez
04-05-2009, 00:28
Bahçeyi ot bürümüş,açan çiçekler arada kaybolmuştu.

Vildan Sönmez
04-05-2009, 00:43
Cumartesi yağmur yağmadı,hava parçalı bulutlu,toprak kıvamındaydı .Birazda yardım alarak işe koyulduk.önce otlar temizlendi sonra toprak kazıldı.çiçekler ortaya çıktı

Vildan Sönmez
04-05-2009, 00:46
Bahçe girişindeki küçük yolun kenarında uyku çiçekleri pembe beyaz açmış.

Vildan Sönmez
04-05-2009, 01:00
Mor salkım çiçeklerini zor taşıyor.Eşek arıları bir mor salkımda bir arslanağzında vızır vızır...

Vildan Sönmez
04-05-2009, 01:06
Vişne ağacı bu yıl bol çiçekli.Bir reçellik alırız inşallah. Üzerinde kuşlar cıvıl cıvıl..

Vildan Sönmez
04-05-2009, 01:09
Küçük pembe çiçekli sarmaşık gül yerlerdeydi. Yeniden toparladık.

Vildan Sönmez
04-05-2009, 01:15
Bahçemizde kendiliğinden açan müşkürümler

Vildan Sönmez
04-05-2009, 01:17
Bahçe duvarının dışında kendiliğinden açan papatyalar

Vildan Sönmez
04-05-2009, 01:23
Giriş yolunun bir tarafındaki bahçeye 3 sıra domates(biri pembe),2 sıra sıvri biber ve 3 öbek taze fasulye ektik.
Köşede 2 kök hatmi çıkmış.

Vildan Sönmez
04-05-2009, 01:26
Çitin diğer tarafına iri çiçekli papatya ekildi.Bir dahaki gidişte önüne çiçekler ekilecek. İlk aklıma gelen cam güzeli..

Vildan Sönmez
04-05-2009, 01:30
Erken açan güllerden bazıları.

Vildan Sönmez
04-05-2009, 01:35
Pazar günü küçük bahçemizi biraz toparlamış olarak eve döndük.
Trakya'da buğday ve ayçiçeğinden sonra yol boyu bu sapsarı kanola tarlalarının seyrine doyum olmuyor.Fotoğrafları otobüs camından çektim.

Güngör Salman
04-05-2009, 01:36
Çok güzeller ellerinize sağlık epeyde yorulmuşsunuzdur.

hozat
04-05-2009, 01:47
Vildan Hanım,Enez deyince içim kıpırdadı.Eşim DSİ,li yıllarca Enez kampına gittik.Çok güzel anılarım var.Saroz,un o ince kumunu başka hiçbir yerde bulamadım.

Bahçeniz çok güzel uzun uzun inceledim,benim bahçede çıkan adını bilmediğim bir çiçeğin de adını öğrenmiş oldum.

Bizimde Enez Yaylaköyde bir yazlığımız var ama henüz gitmek nasip olmadı,birde bahçesi çok küçük istedigim gibi değil.

Bodrum,da büyük bahçeli bir evim var bakçem güzel ama bu siteye gireli anladımki sizlerden öğrenecek çok şeyim var.İnşallah zaman içinde daha güzel şeyler yapacağım.

Mayıs ayı içinde Enez,e uğrayıp orası için birşeyler düşüneceğiz,ben trakyayı severim.

Güzel bahçenizin çiçekleri hiç solmasın
sevgilerimle

Vildan Sönmez
04-05-2009, 01:59
Arkadaşım benim bahçem de çok büyük değil, henüz çok uzun kalamıyorum da. Hatta bu yüzden çimlendirmiyorum.
Ama yine de orda olmayı ve bahçemle ilgilenmeyi çok seviyorum. Çimli bakımlı bahçeler ve siteler insanı sınırlandırıyor. Ben Enez'de en çok özgür olmayı seviyorum. Evet denizimiz kumumuz da çok güzel. Ayrıca Enez ülkemizin sayılı sulak alanlarından. Gala gölü kuş cenneti de burada.Ancak yıllarca askeri bölge olarak turizme kapalı olduğundan çok tanınmıyor.
Siz de Yaylaköy'deki bahçenize bir el atın. Uğraştıkça seveceksiniz.

Vildan Hanım,Enez deyince içim kıpırdadı.Eşim DSİ,li yıllarca Enez kampına gittik.Çok güzel anılarım var.Saroz,un o ince kumunu başka hiçbir yerde bulamadım.

Bahçeniz çok güzel uzun uzun inceledim,benim bahçede çıkan adını bilmediğim bir çiçeğin de adını öğrenmiş oldum.

Bizimde Enez Yaylaköyde bir yazlığımız var ama henüz gitmek nasip olmadı,birde bahçesi çok küçük istedigim gibi değil.

Bodrum,da büyük bahçeli bir evim var bakçem güzel ama bu siteye gireli anladımki sizlerden öğrenecek çok şeyim var.İnşallah zaman içinde daha güzel şeyler yapacağım.

Mayıs ayı içinde Enez,e uğrayıp orası için birşeyler düşüneceğiz,ben trakyayı severim.

Güzel bahçenizin çiçekleri hiç solmasın
sevgilerimle

Vildan Sönmez
04-05-2009, 02:01
Teşekkürler Güngör Hanım. Ben razıyım, keşke bütün yorgunluklar böyle olsa.:p

Çok güzeller ellerinize sağlık epeyde yorulmuşsunuzdur.

fikreteren
04-05-2009, 08:30
çok güzel olmuş bahçeniz.ellerinize sağlık.toprak insanın stresini alıyor.beyninizdeki bütün sorunlar bir anda gidiyor.buna insana mutluluk veriyor.güle güle seyredin.

Adalet Yağcı
04-05-2009, 09:33
Vildan hanım, toprağınız çok güzel görünüyor, ben de topraklara meraklıyım, kaliteli toprak bulmak oldukça zor, siz şanslısınız bahçenizin toprağı verimli görünüyor.
Ayrıca gülleriniz de harika, daha mevsimin başındayız, bakalım yaz ortasında nasıl bir güzellik sergiliyecekler.
Uzaktaki bir bahçeyi kontrol etmek zor olmalı, Haziran sonuna kadar ben de gidiş geliş yapıyorum hep.

Vildan Sönmez
04-05-2009, 09:45
Adalet Hanım, yıllardır, Ocak ve Şubat hariç hep kısa kısa gidip gelerek bu kadar toparladım. Geçen yıl en uzun gidişim 5 gün olmuştu, hafta sonuna 3 gün ekleyerek.
Bahçevanımız filan da yok. Buna da şükür Allah sağlık versin hepimize, gerisi kolay.

Ama şu kadarını söylemesem olmaz: Komşular, sen iki gün geliyosun, biz bütün yaz gözünün içine bakıyoruz bu kadar açmıyorlar diyor.
E tabi püf noktası burda, onlar 'bakıyor' ben 'dalıyorum' bahçeye. Bugün örneğin
ellerimde gül dikeni sıyrıkları, belimde hafif bir ağrı var;)

epsody
04-05-2009, 16:53
Vildan hanım bahçenizde bizim tafta sayılır, bende geliboluya gitme hazırlığı içindeyim, ama ben gidersem eylüle kadar dönmem orada yaşamak benim için klasikleşmiş bir tutku artık.

Sayın vildan bahçenizi ektiniz bıraktınız bakım gereği için tekrar gideceksiniz zannedersem, sizden oraların toprağı hakkında bilgi sormak istiyorum toprak yapısında uyanma durumu nasıl yağmurdan bahsediyorsunuz .

Bahçe çalışmalarınızın uygunluğunu zamanlama açısından uygunmu düştü, ekilen fideleriniz hava durumuna adapte olabildilermi.

Bahçenizde baharı gördünüz,yaşamınızda yeşillikler eksik olmasın dileklerimle.

sabah
04-05-2009, 17:07
..yol boyu bu sapsarı kanola tarlalarının seyrine doyum olmuyor. Fotoğrafları otobüs camından çektim.
Yolda giderken, camın da arkasından çektiğiniz halde fotoğraflar çok güzel çıkmış.:rolleyes:

Vildan Sönmez
04-05-2009, 22:10
Eğer yol kenarında ağaç **** elektrik direği yoksa, ve otobüsün camına yansima düşmemişse uzakların fotoğrafı fena olmuyor. sağolun.

Yolda giderken, camın da arkasından çektiğiniz halde fotoğraflar çok güzel çıkmış.:rolleyes:

Vildan Sönmez
04-05-2009, 22:19
Teşekkürler epsody.

Kısmetse 19 Mayıs tatiliyle bir önceki hafta sonunu birleştirip gitmeyi düşünüyorum.
Cuma yağmurluydu, gece yağış olmayınca Cumartesi toprak kıvamı ot temizlemek ve toprağı kazmak için çok uygundu, hatta vakit olup da ardından bir de tırmıklayabilsek, pamuk gibi olacaktı.
Geçtiğimiz yıllarda alışveriş yaptığımız sebze bahçelerinde de toprak kazılmış ancak sebze fideleri ekilmemişti.
Yani küçük bahçem için tam zamanıydı bana göre.

Size de Gelibolu'da güzeeeel bir yaz dilerim.

Vildan hanım bahçenizde bizim tafta sayılır, bende geliboluya gitme hazırlığı içindeyim, ama ben gidersem eylüle kadar dönmem orada yaşamak benim için klasikleşmiş bir tutku artık.

Sayın vildan bahçenizi ektiniz bıraktınız bakım gereği için tekrar gideceksiniz zannedersem, sizden oraların toprağı hakkında bilgi sormak istiyorum toprak yapısında uyanma durumu nasıl yağmurdan bahsediyorsunuz .

Bahçe çalışmalarınızın uygunluğunu zamanlama açısından uygunmu düştü, ekilen fideleriniz hava durumuna adapte olabildilermi.

Bahçenizde baharı gördünüz,yaşamınızda yeşillikler eksik olmasın dileklerimle.

Vildan Sönmez
04-05-2009, 22:28
Kır çiçeklerine gelince;
(önceki yıllarda çektiğim fotoğraflara bakarak)
09.05.2008 de tarla gibi açan gelincikleri göremedim
aynı tarihte yılan yastıklarının tamamı tomurcuklu idi, bu yıl ise hiç tomurcuk oluşmamıştı.

Vildan Sönmez
04-05-2009, 22:37
Kır orkidelerinin bulunduğu yere yine gittim hafif yağan yağmurda. Yeşil yaprakları toprağın üzerine çıkmış ama, henüz çiçek sapı ve tomurcuklar oluşmamış. 09.05.2008 de orkideler fişkırıyordu her yerden. Yani uzman değilim tabii ama sanki bu yıl havaların soğuk ve yağışlı geçmesi çiçekleri biraz geciktirmiş gibi.

limon
04-05-2009, 22:43
Bu yıl geçen yıla nazaran oldukça serin gidiyor Vildan Hanım, buradaki gelinciklerde tek tük açan var ama çoğu daha tomurcuk bile vermemişler. (Aynı fikirdeymişiz, aynı anda yazmışız)
Onun için görememişsinizdir, hava ısınır ısınmaz hepsi açıp bir haftada yok olurlar. :)

Bahçenizdeki çiçeklerinizin hepsi birbirinden güzel açmışlar. Sebze bahçenizin düzenlemesi de çok güzel. Bol ürün alırsınız inşallah :)

Vildan Sönmez
04-05-2009, 22:49
Evet bence de öyle. Ama hem bahçeye bakmak, hem de orkideleri ziyaret etmek için gitmiştim doğrusu. Bu kadar yağmurdan sonra havalar ısınınca çiçeklerin de önceki yıllara göre daha çok açacağını umuyorum.

Bu yıl geçen yıla nazaran oldukça serin gidiyor Vildan Hanım, buradaki gelinciklerde tek tük açan var ama çoğu daha tomurcuk bile vermemişler. (Aynı fikirdeymişiz, aynı anda yazmışız)
Onun için görememişsinizdir, hava ısınır ısınmaz hepsi açıp bir haftada yok olurlar. :)

Bahçenizdeki çiçeklerinizin hepsi birbirinden güzel açmışlar. Sebze bahçenizin düzenlemesi de çok güzel. Bol ürün alırsınız inşallah :)

Vildan Sönmez
19-05-2009, 22:38
1 Mayıs tatilinden sonra 19 mayıs tatilini de fırsat bilerek Enez'e bahçemde soluğu aldım.
Kırlarda çiçekler daha fazlaydı,ama otlar iki hafta önceki canlı yeşili kaybetmeye başlamıştı.

Vildan Sönmez
19-05-2009, 22:42
Bahçemde güller birbiriyle yarışıyorlar.

Vildan Sönmez
19-05-2009, 22:43
Bu kokulu lila gül bolca açmış yetişememişim.
(Yandaki sitenin bekçisinin karısı geldi. Çok güzel kokuyor,anneler gününde kendim için kopardım abla dedi, hediyem olsun)

Vildan Sönmez
19-05-2009, 22:45
Bu iri gülleri taşımakta zorlanıyor dalları.

Vildan Sönmez
19-05-2009, 22:49
Tomurcuktayken kayısı rengi olan bu gül açıldıkça iri ve somon rengini alıyor.

Vildan Sönmez
19-05-2009, 22:50
Sarmaşık gülü

Vildan Sönmez
19-05-2009, 22:52
Bahçeme iki farklı bakış.

Vildan Sönmez
19-05-2009, 22:55
Geçen yıl Mart ayı gibi bir köşeye serptiğim tohumlar yeşermemişti. Bu yıl o tohumlardan çıkan mavi beyaz çiçekler.

Vildan Sönmez
19-05-2009, 22:56
Bir köşeye ektiğim çelik tuttu ve üzerindeki kocaman gül.

Vildan Sönmez
19-05-2009, 22:57
Pembe sarmaşık gülü tomurcuk dolu.

Vildan Sönmez
19-05-2009, 22:59
Son olarak yine kırmızı.......

zenfree
19-05-2009, 23:00
Geçen yıl Mart ayı gibi bir köşeye serptiğim tohumlar yeşermemişti. Bu yıl o tohumlardan çıkan mavi beyaz çiçekler.

Rüya gibi her kare diğerinden güzel Vildan Hanım.
Mavi çiçeğe bayıldım. Adı nedir acaba?

hozat
19-05-2009, 23:03
Vildan Hanım,
Bahçenizin seyri insanın içini açıyor ,ellerinize sağlık.Hele o mavi beyaz çiçeklere hayran kaldım,adı nedir acaba?

Ben mavi rengi her alanda kullanmayı severim,bu çiçeğin hem şekli hem derengi çok güzel,adı nedir acaba ve nasıl sahip olabilirim?

Güle güle büyüsünler sizi her daim güldürsünler.

Vildan Sönmez
19-05-2009, 23:03
Teşekkürler Zenfree forumlarda rastlamıştım, ama isimleri aklımda tutamıyorum doğrusu.

Vildan Sönmez
19-05-2009, 23:06
Teşekkürler hozat. Tül gibi çok narin yaprakları var. Bir yandan da, ceviz büyüklüğünde tohum yapmış.

zenfree
19-05-2009, 23:06
Çarkıfelek türü gibi.

fikreteren
20-05-2009, 00:22
Güller harika.çörekotlarınızda açmış.bende açık ve koyu mavi renkleri vardı.bu sene yeni paket tohum aldım.başka renkleride var.

hozat
20-05-2009, 00:37
Vildan hanım ,
Bu sene tohumlarını alacaksınız sanırım.Belki sayenizde bahçemizde görme zevkini yaşarız.
Güllerinizde ayrı bir güzellik sergiliyor, hatırları kalır söylemesem.

Vildan Sönmez
20-05-2009, 00:55
Çiçeğimizin adı Fikreteren arkadaşımızdan geldi.
Forumdaki başlığı da buldum.Umarım ben gitmediğim zaman tohumlar yok olmaz :)

http://agaclar.net/forum/showthread.php?t=12341&highlight=%E7%F6rekotu

gilan
20-05-2009, 09:35
Birşey daha öğrendim, çörek otu ne güzel birşeymiş öyle :)

Bir de somon rengi gülün ilk fotoğrafı çok çok güzel, tam yarışmalık :)

Vildan Sönmez
20-05-2009, 09:42
Teşekkürler gilan,
Çörekotu güzel bir sürpriz oldu.Geçen yıl yeşermeyince bu yıl hiç de beklemiyordum.

Birşey daha öğrendim, çörek otu ne güzel birşeymiş öyle :)

Bir de somon rengi gülün ilk fotoğrafı çok çok güzel, tam yarışmalık :)

Vildan Sönmez
20-05-2009, 20:16
19 mayıs dosyasına bakınca mis kokulu hanımelini unuttuğumu farkettim.

Vildan Sönmez
20-05-2009, 20:19
Bir köşede biberiye ve nane bize yetiyor, hatta dün komşulardan biri nane aldı, zeytinyağlı dolma yapacakmış.:)

Vildan Sönmez
20-05-2009, 20:23
Bu papatya çeşitlerini duvar diplerinde değişik renklerde çoğaltacağım sanırım.
Sürekli kalamadığım için dayanıklı olacağını düşünüyorum.

Vildan Sönmez
20-05-2009, 20:25
Aradan geçen 2 haftada hatmi büyümüş ve tomurcuklanmış.Ancak boyu oldukça kısa.

Sebahattin Sargın
20-05-2009, 20:29
İçim ısındı vallahi Vildan Hanım bahçenizin fotoğraflarını görünce, sizde çok güzel karelemişsiniz. Elinize, emeğinize, deklanşörünüze sağlık :)

Sevgiler ;)

Vildan Sönmez
20-05-2009, 20:49
Teşekkürler Sebo'cum.
Sınav dönemi bitiyor herhalde. Dilerim sonuçlar da iyidir.

Kiraz
20-05-2009, 21:48
Vildan Hanım, bahçeniz yine harika olmuş. Sağlıkla keyfini sürün.

günebakan
20-05-2009, 22:56
Bahçenizden görüntüler gerçekten çok güzel. Mavi beyaz çiçekler acaba bildiğimiz çörekotumu yoksa farklı bir cinsmi çok güzel görünüyorlar:)

Vildan Sönmez
20-05-2009, 23:10
teşekkürler günebakan,
teşekkürler Kiraz,
Çörekotu vilmorin tohumundan yeşerdi.

Vildan Sönmez
15-06-2009, 21:29
Bahçeme gitmeyeli bir ay oluyor. Bu hafta sonunu iple çekiyorum. Bir aksilik olmazsa Cuma akşamı iş çıkışı gideceğim.
Yuka ve hatmi açıp solmuştur onları göremeyeceğim. Bodrum papatyaları VE gazanyalar solduysa çok üzülürüm.
Bir sürü latin tohumu ekmiştim. İnşallah onlar yeşermiştir.

Vildan Sönmez
15-06-2009, 21:35
Güller Mayıs coşkusunu sürdürüyor mu acaba ?

ciceksever70
15-06-2009, 22:09
Vildan hanim ben terasinizi biliyordum ama bahcenizi nasil farkedememisim... Tek kelimeyle harik bir bahce. Gülleriniz, hanimeliniz, cicekleriniz ve en önemlisi cektiginiz güzel resimler. Iyi ki son günlerimi bahce gezilerine ayirmisim da bu hafta birbirinden keyifli bahceler gezebildim. Sevgiye kalin. Yeni resimler bekliyoruz.

Vildan Sönmez
15-06-2009, 22:20
Sevgili çiçeksever bu kadar seyrek gidince daha fazlası olmuyor tabii. Bu yıl yandaki sitenin bekçisiyle konuştuk, hortumu dışarıda bıraktık. Gidince göreceğiz bakalım, sözünü tutacak mı ?

limon
16-06-2009, 10:22
Gazanyalarla Bodrum Papatyaları sulanmadılarsa bile kurumamışlardır, açmaya devam ediyorlardır.

Güllerin Mayıs ayı coşkusu bitmiştir ama tek tük vardır üzerlerinde, solmuş kurumuş tomurcuklar çirkin görünüyorlardır ama kesince hızla yeni sürgünler vermeye devam ederler. :)

Yukam ve Hatmim yok. Ama etrafta gördüğüm kadarıyla Yukaların alt çiçekleri kuruduysa da üsttekiler açmaya devam ediyorlar.

Bu arada Kayısı-Somon tonundaki Güllerinize bayıldım.

M.Sema
16-06-2009, 16:46
Sn Vildan Hanım, bahçeniz çok güzel olmuş ellerinize, kollarınıza sağlık. Ben de kayısı-somon gülünüze bayıldım bir de çörek otuna, ne kadar güzeller her an yeni bir şeyler öğreniyoruz. Sağolun varolun.

Vildan Sönmez
22-06-2009, 22:29
Sevgili limon gazanyalar ve papatyalar kurumamış, ama üzerlerinde sadece onlarca solmuş papatya vardı. Onları ayıkladım.
Yukanın çiçeği solmuş.Altından sürekli uçları dikenli sürgünler veriyor.Bir ay aradan sonra bir sürü yavru vermiş.Hepsini attım ve ve yaprak uçlarındaki sivri uçları da makasla kestim.

Gazanyalarla Bodrum Papatyaları sulanmadılarsa bile kurumamışlardır, açmaya devam ediyorlardır.

Yukam ve Hatmim yok. Ama etrafta gördüğüm kadarıyla Yukaların alt çiçekleri kuruduysa da üsttekiler açmaya devam ediyorlar.

Bu arada Kayısı-Somon tonundaki Güllerinize bayıldım.

limon
22-06-2009, 22:36
Bana doğru atsaydınız :)

Vildan Sönmez
22-06-2009, 22:40
İstediğiniz yuka olsun sevgili limon. O kadar çok yavru yapıyor ki. Çiçeği çok güzel, dikenlerini affettiriyor. Ve canı istediği zaman açıyor .
Bana doğru atsaydınız :)

Vildan Sönmez
22-06-2009, 22:45
Güller o kadar çok açmış ki biz yokken. Hepsini temizledim. Susuz kaldıkları için yaprakları biraz kavrulmuş.

Vildan Sönmez
22-06-2009, 22:48
Demet halinde açan güllerim..

Vildan Sönmez
22-06-2009, 22:52
Sarı ve rengi biraz koyulaşan kayısı gülüm.

Vildan Sönmez
22-06-2009, 22:57
Koyu pembe sarmaşık gülün sürekli konukları serçeler cıvıl cıvıl...

Vildan Sönmez
22-06-2009, 23:02
Zakkum çiçeklerini ziyaret eden bir çok kelebekten biri.

Vildan Sönmez
22-06-2009, 23:07
Bir ay önce tomurcukta bıraktığım hatmiler pembe ve sarı açmış. Yaprakları ipek gibi incecik ve çok uçuk renkli.

jineop
22-06-2009, 23:09
Sevgili Vildan Hanım,
Seneye nigellerınız daha çok çıkacak ve kırmızı ,pembe,beyaz pembe gibi karışık renkli de olacak. Geçen sene benimkiler sadece mavi-beyaz renklerdeydi.Güllerinizi özellikle sarmaşık gülünüzün olduğu kısmı çok beğendim elinize sağlık.

Vildan Sönmez
22-06-2009, 23:13
Ancak bir bahçede gördüğüm bu hatmi çiçeğine gönül verdim.
Mutlaka tohum alacağım:D

Vildan Sönmez
22-06-2009, 23:19
Sevgili jineop desenize seneye sürprizler var. Çocukluğumda annemin karanfil cinsi bir çiçeği vardı her yıl tohumdan kendiliğinden çıkardı ve hiçbir kökünde renkler birbirini tutmazdı. Hatırlattınız sağolun.

Sevgili Vildan Hanım,
Seneye nigellerınız daha çok çıkacak ve kırmızı ,pembe,beyaz pembe gibi karışık renkli de olacak. Geçen sene benimkiler sadece mavi-beyaz renklerdeydi.Güllerinizi özellikle sarmaşık gülünüzün olduğu kısmı çok beğendim elinize sağlık.

celalsungur
23-06-2009, 00:45
serçeler cıvıl cıvıl...

Haklısın Vidan Hanım, özellikle kahvaltı da ben de cıvıl cıvıl kuş gürültülerinden çok şikayetçiyim.;)

Vildan Sönmez
23-06-2009, 21:26
Celal Bey'cim, Enez'i bu yüzden çok seviyorum. Serçeler bizmle beraber hiç ürkmeden bahçede, balkonda, ilerde ormanda arı kuşları. Göç mevsiminde flamingolar, ak balıkçıllar. Kelebeklerin biri geliyor, biri gidiyor. Bu gidişim uç uç böceği zamanıydı. Bir kaç güne kadar yusufçuklar renk renk uçuşacaklar.(hepsi fosforlu gibi, kırmızı, sarı, lacivert.)

Haklısın Vidan Hanım, özellikle kahvaltı da ben de cıvıl cıvıl kuş gürültülerinden çok şikayetçiyim.;)

Vildan Sönmez
23-06-2009, 21:33
Yıllardır hiç büyümeyen süs narı bu yıl atakta. Hem oldukça gelişti, hem de çiçeklendi.

Vildan Sönmez
23-06-2009, 21:35
Nar çiçeği kırmızısı dediğimiz..

hozat
23-06-2009, 21:36
sevgili vildan sönmez,

Ne kadar güzel fotoğraflar çekmişsin ,hayran kaldım.

Görmeye hasret kaldığımız o güzel hayvancıkları bizlere sunduğunuz için teşekkürler.

ciceksever70
23-06-2009, 21:38
Ancak bir bahçede gördüğüm bu hatmiye gönül verdim.
Mutlaka tohum alacağım:D
Vildan hanim hatmi celikten cok kolay yetisiyor, benim sonbaharda aldigim celikler köklendi ve bu ay yaprak cikardi. Sevgiler.

Vildan Sönmez
23-06-2009, 22:30
Sevgili Hozat,
Enez sınır kasabası olduğu için yıllarca turizme kapalıydı. Bu yüzden doğallığını hala koruyor. Ben de bu yüzden çok seviyorum.

sevgili vildan sönmez,

Ne kadar güzel fotoğraflar çekmişsin ,hayran kaldım.

Görmeye hasret kaldığımız o güzel hayvancıkları bizlere sunduğunuz için teşekkürler.

Vildan Sönmez
23-06-2009, 22:33
Sevgili çiçeksever70, ağaç hatmiyi söylüyorsunuz değilmi ?

Digeri, yani tek dal üzerinde çiçeklenen mevsimlik olanı tohumdan yetişiyor biliyorum. (101 v3 103 nolu mesajlar)

Vildan hanim hatmi celikten cok kolay yetisiyor, benim sonbaharda aldigim celikler köklendi ve bu ay yaprak cikardi. Sevgiler.

Vildan Sönmez
23-06-2009, 22:37
Ağaç Hatmiyi yaz sonunda budamıştım. Yemyeşil olmuş, üzeri tomurcuklarla dolu.Topraktan itibaren bütün gövde ve dallar yapraklanmış.

Lithi-um
24-06-2009, 00:33
Sayın Vildan Sönmez,
Bahçenizde dolaşırken fotoğrafların ne kadar özenerek çekildiğini görüyorum. fotoğraflara baktığımda ilk düşüncem sizin bir fotoğrafçı olduğunuz. çiçekleri böcekleri o kadar güzel fotoğraflamışsınız ki.Rengarenk çiçekler. hamitye dediğiniz beyaz karanfil olan çiçek ise.. o çiçeğe aşık oldum diyebilirim. çok hoş gözüküyor.

Vildan Sönmez
24-06-2009, 01:08
Teşekkürler genç arkadaşım. Doğayı ve fotoğraf çekmeyi sevince bazen güzel şeyler çıkıyor böyle. O beyaz karanfile benzeyen hatmi çiçeğine ben de tutuldum. Yerini tespit ettim. Vallahi bir iki tohumuna kalk gidelim yapacağım çaresiz.;)

Sayın Vildan Sönmez,
Bahçenizde dolaşırken fotoğrafların ne kadar özenerek çekildiğini görüyorum. fotoğraflara baktığımda ilk düşüncem sizin bir fotoğrafçı olduğunuz. çiçekleri böcekleri o kadar güzel fotoğraflamışsınız ki.Rengarenk çiçekler. hamitye dediğiniz beyaz karanfil olan çiçek ise.. o çiçeğe aşık oldum diyebilirim. çok hoş gözüküyor.

ciceksever70
24-06-2009, 08:18
Sevgili çiçeksever70, ağaç hatmiyi söylüyorsunuz değilmi ?

Digeri, yani tek dal üzerinde çiçeklenen mevsimlik olanı tohumdan yetişiyor biliyorum. (101 v3 103 nolu mesajlar)

Evet Vildan hanim agac hatmiden bahsetmistim, tohumdan yetiseni bilmiyorum. Tüm hatmi cesitlerinin cicekleri cok güzel oluyor.

Lithi-um
24-06-2009, 11:53
Vallahi bir iki tohumuna kalk gidelim yapacağım çaresiz.;)

,Aldıktan sonra bizde kalkıp geliriz:)

bennur
24-06-2009, 23:24
Sevgili Vildan hanım, forumda o kadar çok okunacak, öğrenilecek şey var ki, bahçenizi keşfetmekte gecikmişim. Harika, emeğinize sağlık. Tüm çiçekler muhteşem, ama ben kırmızı sarmaşık gülünüze, uzun boylu aslan ağızlarınıza bayıldım. Çok güzeller. Keyifli zamanlar geçirmeniz dleğimle, sevgiyle kalın

bennur
24-06-2009, 23:27
Evet Vildan hanim agac hatmiden bahsetmistim, tohumdan yetiseni bilmiyorum. Tüm hatmi cesitlerinin cicekleri cok güzel oluyor.

Ben terasta, saksıda, yazlığımdan getirdiğim tohumlarla hatmi yetiştirdim, çiçek de açtılar, ancak çok da boylanıp, serpilemediklerini görünce tekrar niyetlenmedim.

Vildan Sönmez
24-06-2009, 23:34
Teşekkürler Nur hanım. Bahçem çok büyük değil ve L şeklinde. gördüğüm her çiçeği ekmek istediğimden de biraz karışık. Ama asıl sorun, sürekli kalamayışım. Örneğin 17- 18-19 Mayıs'ta gitmiştim.Sonraki gidişim 20 Haziran. Tabi bu bir aylık arada susuz kalıyorlar.

Enez'de iki üç gün kalınca da zaten çok fazla güneş alan terasımdaki çiçekler takır takır kuruyorlar.

Vildan Sönmez
24-06-2009, 23:39
A bakın şimdi de yazlığınızın bahçesini görmek isteriz biz. En kısa zamanda bahçeniz için de bir başlık açmanızı dilerim.

Bir de yazlığa gidince tersınızla ilgilenen var mı ?

Ben terasta, saksıda, yazlığımdan getirdiğim tohumlarla hatmi yetiştirdim, çiçek de açtılar, ancak çok da boylanıp, serpilemediklerini görünce tekrar niyetlenmedim.

limon
24-06-2009, 23:57
Vildan Hanım, Begonvili çok sevdiğinizi biliyorum.

Baharda Bauhausdan aldığım "Bodur Begonvil" i büyük bir saksıya dikip, tüm gün güneş alan yere yerleştirmiştim. Şu anda üzeri çiçekten görünmüyor, dalları da uzadı. Kışın içeriye veya korunaklı bir yere alacağım ama sanırım alınmasa da bodur tür dayanıklı oluyormuş.

Bauhausda kalmış mıdır bilmiyorum ama fırsat bulunca bir bakın, çok seveceğinizi sanıyorum.

Vildan Sönmez
25-06-2009, 08:15
Sevgili limon
Bu yıl begovil almaya karar verdim. Hatta iznimde gittiğimde Datça'dan alacağım. Enez soğuklarına dayanacağını zannetmiyorum. Orada hiç görmedim. Terasta büyük bir saksıya ekmeyi düşünüyorum. O kadar sıcak ve güneşli ki, tam begovillik. Diğer çiçeklerim kavrulmaya başladı bile. Hiç birinin Nisan- Mayıs aylarındaki keyfi yok. Sardunyaları demirlere asmıştım, onların bile yaprakları sararıyor.

Sizin begovil için sevindim.İstanbul ikliminde begovil görmeye başladık. Kadıköy ve özellikle Adalar'da çok var. Sizin elinizde olduktan sonra da o çiçek çok da güzel yetişecek.

bennur
25-06-2009, 10:42
A bakın şimdi de yazlığınızın bahçesini görmek isteriz biz. En kısa zamanda bahçeniz için de bir başlık açmanızı dilerim.

Bir de yazlığa gidince tersınızla ilgilenen var mı ?

Sevgili Vildan, yazlığım başlık açılacak kadar değil. Yazlığın bahçesi terasımdan küçük, ön tarafta ve yanda, hanımelim, acem borazanım, 6 gülüm vede biraz mevsimlik ekilecek alanım var. Arka tarafta gölge duvar dibi ortancalarımın, güneş alan kısım harika renkli hatmilerimin yeri. Denize sıfır olunca bitkiler tuz tarafından kavruluyor maalesef. Eşim 2 yıldır yurt dışında, eskiden ev, teras ve evcil dostlar ona emanet edilir, okul tatili ile yazlığa kaçılırdı:p Şimdi çok zoooor, bitkileri bıraksam Maçocan ve koilerim var;) Ancak hafta sonu bir iki gecelik kaçışlar:( Yazlık fotoğrafı yüklememişim bilgisayara, olanlar bunlar. Acem borazanı yan cepheyi kapladı, üst kat pencerelerimden çatıya çıktı.
89328
89329
89330

Vildan Sönmez
25-06-2009, 10:45
İlk gidişinizde bol bol fotoğraf çekin, bu saydıklarınız az değil ki.
İpuçları da çok güzel...

Ülker
25-06-2009, 10:59
Vildan Hanım,
Serçelerin şarkı söylediği, sarmaşık gül komseptine bayıldım.
Bir de, katmerli hatmi çiçeğinizden bol bol tohum alırsanız çok sevinirim, gelin gibi açmış, çok beğendim, mümkünse seneye taliplerinin sırasında olacağım.

Vildan Sönmez
25-06-2009, 11:40
Teşekkürler Ülker Hanım.
O beyaz hatmi hiç görmediğim bir tür ve çok güzel. Komşu bahçelerden birinde, ama, iki tanecik alacağım artık.;)

Ülker
25-06-2009, 12:31
Vildan Hanım, geçen yıl bordosunu görüp hayran olmuştum ama, beyazı çok daha zarif ve hoş duruyormuş.

Vildan Sönmez
26-06-2009, 00:22
Küçükçekmece'de terastan sonra Enez'de bahçede yeni bir kumru bebek:
Bahçe girişindeki kapının iki tarafında iki ayrı tür asma var. Amcaoğlu ekerken birinin yaprağı, birinin üzümü güzel demişti. Şimdi pergolanın üstünde birbirine karıştılar.

Vildan Sönmez
26-06-2009, 00:24
Geçen pazar çardağa bir kumru geliyor ve kayboluyor. Bu ne derken eşim haberi verdi .Asmanın sık dalları arasına bir kumru yuva yapmış.
Kuş beyinli diyenlarin aklına şaşayım. Çevrede o kadar çok karga var ki. Hayvancağız yuvasını en sık dalların arasına kurmuş. Alttan bakılınca yumurta zar zor görünüyor.

bennur
27-06-2009, 21:25
Sevgili Vildan, çok tatlı, şimdi tam yuva yumurta derdinde oldukları zaman:) Benim çatıda da martı ailesi var, ama sanki dinazor ailesi yaşıyor gibi, çok gürültücüler, bastıkları yerden ses geliyor. 3 haftadır yastığımı kapıp alt katta uyuyorum:))) Senin minik benimkilerin yanında pek bir masum:) Asmaların yaprakları da, üzümleri de afiyetle yensin dilerim. Sevgiyle kal.

Vildan Sönmez
29-06-2009, 00:31
Nur Hanım'cım,
Benim minikler kumru yavruları ve yavruları uçmayı öğrenince gidiyorlar. Ama bitişik komşum terasında güvercin besliyor.Onlar benim terası ziyaret ediyorlar sık sık.Neyse ki çiçeklere bir zarar vermiyorlar.Sadece terası pisletiyorlar bir parça.

Vildan Sönmez
29-06-2009, 00:35
Geçen Pazar gittiğimde tüm solmuş gülleri temizlemiştim.(beş küçük yapraklı yaprağın üstünden keserek)

Bu hafta sonu açmış güllerden çok birçok tomurcuk geldiğini gördüm.

Vildan Sönmez
29-06-2009, 00:41
Bu gülü biz yokken rahat bırakmadıklarını sanıyorum:mad:
Bir defasında bir komşu geldi ve çelik aldığını söyledi. Bu yıl aynı komşu, balkonda olduğumuzu farketmedi dikildi duvar dibine, dikkatle bu güle baktı durdu.

Vildan Sönmez
29-06-2009, 00:44
Ağaç hatmi tomurcukları açmaya başlamış. Bir hafta içinde tamamı açacak gibi.

Vildan Sönmez
29-06-2009, 00:46
İki gülüm daha,

Vildan Sönmez
29-06-2009, 00:50
Bu hafta sonundan son gül fotoğrafı

Vildan Sönmez
29-06-2009, 00:53
Eskiden bahçemde çok güzel zinnialar vardı. Bu yıl iki kök ektim.

Vildan Sönmez
29-06-2009, 00:55
Asmanın üzerinde salkımlardan biri...

Vildan Sönmez
29-06-2009, 00:58
Bu ağaççık bir nikah şekeri. Görümcem saksıya ekti ve güçlenince geçen yıl bizim bahçeye naklettik. Bu kışı atlattı şimdi bir metreye yakın.

Vildan Sönmez
29-06-2009, 01:01
Eşim bu hafta Enez'de kalmıştı, haftasonu gittiğimde serçeleri tabaktan yemeğe alıştırmış.

Vildan Sönmez
29-06-2009, 01:04
Yaşlı aslanağzının tohumlarından duvar dibinde iki kök yeşermiş. Geçen pazar yoktu bir haftada bu hale gelmiş.

Vildan Sönmez
29-06-2009, 01:06
Ve Enez sahilinde yürüyüşten, günbatımı...

bennur
29-06-2009, 09:37
Sevgili Vildan, güllerin çok güzeller, hele o komşunun göz diktiğine bayıldım. O koca salkım koruğa da maşaallah. Kuşların o kirletme huyları yok mu?.. beni de delirtiyorlar, İstanbul'da tatlı su bulmaları çok zor diye hep su koyuyorum, (gerçi balıkların hvuzunun icabına bakıyorlar yaa..), hadi biraz da yem koyayım diyorum, yiyor, içiyor, terasa teşekkür kart viziti bırakıp gidiyorlar. Parapetleri yeni boyadım, mahvettiler. Hem kızıyorum, hem acıyorum:))) Serçeler de çok şirinler, tabağın etrafına nasıl da dizilmişler:))) İyi bir hafta diliyorum. Sevgiyle kal

Vildan Sönmez
02-07-2009, 23:21
Domates fidanları sağlıklı görünümde ama üzerinde çok az domates var.

Vildan Sönmez
02-07-2009, 23:24
Üç kök fasulyadan ancak türlüye katkı olacak kadar ürün var.:(
Eğer biz yokken birileri toplamazsa gelecek yıla tohumluk bıraktım.

Vildan Sönmez
02-07-2009, 23:26
Birlikte tohum attığım maydanozlar ciliz tek tük çıkmışken, dereotları daha bol yeşermiş.

Vildan Sönmez
02-07-2009, 23:27
Ve ağaç hatmiden güzel bir tomurcuk...

Kiraz
03-07-2009, 07:24
Vildan Hn, gülleriniz çok güzel ve üzüm koruğu da. Aslında hepsi güzel, manzara da. Domatesiniz fazla sulandığı için az vermiş olabilir mi?
Hepsinin keyfini çıkarmanızı dilerim.

Vildan Sönmez
03-07-2009, 09:54
Sevgili Kiraz,19 Mayıs, 20 Haziran gibi bir aylık aradan sonra eşim bir hafta kalınca sanırım suyu biraz fazla kaçırmış. Şimdi yine bir aya yakın gidilemeyecek.
E domatesler de şaşırdı ne yapsınlar.

Vildan Hn, gülleriniz çok güzel ve üzüm koruğu da. Aslında hepsi güzel, manzara da. Domatesiniz fazla sulandığı için az vermiş olabilir mi?
Hepsinin keyfini çıkarmanızı dilerim.

Vildan Sönmez
03-07-2009, 13:29
Sipariş başlığı şu aralar yok forumda.

Sayın Hocam 100'e buradan teşekkür ediyorum. Verdiğim siparişe karşılık, öyle çok soğan geldi ki, inanamıyorum, inanamazsınız. İş yerindeki 5 arkadaşıma birer soğan verdikten sonra bana da bol bol kaldı.
Tekrar teşekkürler, sağolun Hocam 100.

limon
03-07-2009, 15:33
Vildan Hanım, ağaç hatmi yaz sonunda açmıyor muydu? Sanki sonbaharın habercisi gibi kalmış aklımda. (Oyalarla beraber)

Kiraz
03-07-2009, 18:23
Limon, ben de öyle sanıyordum ama sitedekiler açmış bile. Benimkinin boyu 80 cm civarında, üzerinde tomurcuk yok.

bennur
03-07-2009, 23:00
Sevgili Vildan hanım, beyaz hatmiye vuruldum:)) çok değişik, aman tohum zamanını kaçırmayın, iki tanecik tohum da ben isterim:))) kötü alıştım:( Benim de saksıdaki hatmim açtı, saksıda pek sağlıklı olmuyor tabii, ama idare ediyor, ne yapsın:(( Sebzeler ne güzel olmuşlar, elinize, emeğinize sağlık, afiyetle yenilsin.

Vildan Sönmez
03-07-2009, 23:29
Sevgili limon , sevgili kiraz ,ağaç hatmi şimdilerde açmaya başlıyor. Benimkinin üzeri tomurcuk dolu. Yaz sonunda ise solmuş çiçekler dökülüp biraz pisletiyor altını :D
Dediğiniz gibi oya daha geç açıyor. Yanda amcaoğlunun bahçesinde var, henüz tomurcuk bile yok üzerinde.

Vildan Hanım, ağaç hatmi yaz sonunda açmıyor muydu? Sanki sonbaharın habercisi gibi kalmış aklımda. (Oyalarla beraber)

Vildan Sönmez
03-07-2009, 23:39
O beyaz hatminin hiç kaçarı yok Nur hanım.Tohum alınacak, yeter ki ben gidene kadar, bahçe sahibi çiçekleri bitti diye söküp atmasın.

Sevgili Vildan hanım, beyaz hatmiye vuruldum:)) çok değişik, aman tohum zamanını kaçırmayın, iki tanecik tohum da ben isterim:))) kötü alıştım:( Benim de saksıdaki hatmim açtı, saksıda pek sağlıklı olmuyor tabii, ama idare ediyor, ne yapsın:(( Sebzeler ne güzel olmuşlar, elinize, emeğinize sağlık, afiyetle yenilsin.

jineop
04-07-2009, 13:42
Sevgili Vildan Hanım,
Beyaz hatminin çiçeği ,bizim cüce hatmilerin çiçeğinden, hala ne tomurcuk var ama yapraklar artmaya devam. Bakalım ne renkler çıkacak. Hatmilerin yaz sonun da açtığını duymak çok iyi oldu. Demek ki hala şansımız var.:)

Vildan Sönmez
07-07-2009, 22:07
Bakın ne buldum. Yürüyüşlerde kır çiçeği fotoğrafı çekerken kendimi kaybediyorum ya, eşim hep kızar yılan böcek çıkacak, hiç dikkat etmiyorsun diye.

Enez'de yürüdüğümüz yoldan dönüşte yolda bu izler vardı: Yılan arkadaş karşıdan karşıya geçmiş:D

berduray
07-07-2009, 22:38
Çarpıcı bir resim olmuş, eşiniz etrafı kontrol ederken , siz çekmeye devam edin ve gözlemlerinizi bizimle paylaşın lütfen.

limon
07-07-2009, 22:48
Vildan Hanım, biz denize giderken geniiiş bir kumluk araziyi geçiyoruz. Sağ taraf dere, sazlık, sol taraf kum tepesi. Sabah erken saatlerde yüzlerce yılan izi oluyor, aynı çöl gibi, hep fotoğrafını çekmek isteyip her seferinde makinamı almayı unutmuşumdur. Yılanlar tepe ile dere arasında mekik dokuyorlar sanırım. Bir kaç kere yavru yılan gördüm, çok çok şirinlerdi ama büyüyüğünü görmeyi istemem. Yalnız bu sene çok sayıda olduklarını düşünüyorum. Geçen gün bizim sitede arabayla giderken karşıdan karşıya geçen orta boy bir yılana yol verdim. :)

berduray
07-07-2009, 22:58
İşte gerçek bir doğasever, alkış Sayın Limon'a.

Vildan Sönmez
08-07-2009, 01:35
İyi ki arabadaymışsınız Limon'cum. Ben bir kez de yine Enez'de anemon fotoğrafı çekerken tam arkamdaymış. Yine eşim, yavaşça bu tarafa gel deyince bir baktım tam arkamda. O bana baktı, ben ona, o benden korktu, ben ondan , sonra oradan uzaklaştık tabi...Sıcak havalarda otluklarda, ya da su kenarlarında dikkatli olmak lazım.
İşte anemonlar işte yılan:eek:

Vildan Sönmez
14-07-2009, 00:26
Cuma akşamı iş çıkışı, Tekirdağda sel haberlerine rağmen sevgili görümcem ve eşi ile Enez'e gitmeye kararlıydık.Gümüşyaka'dan itibaren şimşekler, gökgürültüsü, ve ardından yağmurla birlikte yollardaydık. Tekirdağ yakınlarından Malkara çıkışına kadar hep şimşekler çaktı, yer yer silecekler yetişmedi. Keşan'dan çıkarken, hepsi kesildi. Cuartesi ve Pazar da yağmur yağmadı. Vazgeçmediğimize sevindik.

Trakyanın sarı gülleri kendini göstermeye başlamışlar.

Vildan Sönmez
14-07-2009, 00:29
Bahçemdeki güzel sürpriz: mor salkım. Bu mevsim için oldukça fazla çiçekliydi.

Vildan Sönmez
14-07-2009, 00:31
Ağaç hatmi onbeş günde tamamen çiçeklenmiş. Üzerinde hala bir dolu tomurcuk var.

Vildan Sönmez
14-07-2009, 00:33
Solmuş hatmiler yerlerde.....

Vildan Sönmez
14-07-2009, 00:35
'Güllerin içinden canım'

Güllerin içinden, hatmiler...

Vildan Sönmez
14-07-2009, 00:49
Bir önceki gelişimde solmuş güllerin tamamını temizleyip, sadece tomurcukları bırakmıştım. Güller bizi açarak karşıladı.

Vildan Sönmez
14-07-2009, 00:53
Kırmızı ve pembeler bir arada...

Vildan Sönmez
14-07-2009, 00:57
Kokulu lila gül tomurcukta..

Vildan Sönmez
14-07-2009, 00:59
Paşasakalı en canlı,en çiçekli döneminde..

Vildan Sönmez
14-07-2009, 01:01
Bodrum papatyası ve gazanyalar hala küskün sadece birer çiçek açmışlar.

Vildan Sönmez
14-07-2009, 01:03
Minik top sarmaşık gül zamanı geçmesine rağmen tek tük çiçek açmış.

Vildan Sönmez
14-07-2009, 01:05
Aslanağzı yan dallardan cılız çiçekler açıyor. Ana dallar yohum yapmiş. Çoğunu toprağa serptim. Yeniden filizlenmesini dileyerek.

Vildan Sönmez
14-07-2009, 01:12
Bahçemize Lillium soğanları,aslanağzı tohumları, görümcemin çimlemdırdiği yer güllerini ektik. Enez'in tertemiz denizinde yüzdük.Üstüne güllere karşı neskafelerimizi içtik. Ama bundan sonraki gelişimiz biraz zaman alacak.

Fincanın üzerinden Datça bana göz kırpıyor...

habibe
14-07-2009, 10:28
Bir gezgin, bir kaşif peşine takılıp, dere tepe bağ bahçe yürüdüm yürüdüm yürüdüm... Her gördüğüm karede eyleşen gözlerim, şen olan gönlümle selamladım.

Özgürce yürümenin, gezmenin ve görebilmenin bir ayrıcalık olduğunu bilen forumdaşınızdan sevgiler.

Vildan Sönmez
14-07-2009, 10:41
Sevgili Habibe,
Dere,tepe, dağ, taş yürümeyi severdim de, bunu trekking düzenine aldığımız ik göz ağrım, Yuvacık yakınlarından arkadaşım,
sevgiler benden de.

Bir gezgin, bir kaşif peşine takılıp, dere tepe bağ bahçe yürüdüm yürüdüm yürüdüm... Her gördüğüm karede eyleşen gözlerim, şen olan gönlümle selamladım.

Özgürce yürümenin, gezmenin ve görebilmenin bir ayrıcalık olduğunu bilen forumdaşınızdan sevgiler.

Vildan Sönmez
16-07-2009, 22:15
11 Temmuz Enez ziyaretimde, sebze bahçemde domates fideleri yemyesil, fire yok. Ama çok fazla domates de yok. Hala çiçekli.
S atıcılara sordum, yerli domates tarlada bile olmamış daha yeni yeni sararıyormuş. Çanakkaleden gelen domatesleri satıyorlarmış..

Vildan Sönmez
16-07-2009, 22:19
Geçen yıldan birkaç kök taze soğanı bırakmıştım tohum yapsın diye. Bunun çiçekleri tohuma dönmüş.

Vildan Sönmez
16-07-2009, 22:20
Bunun tepesinde minik soğancıklar oluşmuş. Bilen var mı, acaba arpacık soğan böyle mi oluşuyor ?

Vildan Sönmez
16-07-2009, 22:22
Bır ay kadar önce alıp ektiğim rozetler yaşıyor.

Vildan Sönmez
16-07-2009, 22:23
Bu da renkli olan, ancak bunlar klasik Datça rozetinden değil, daha bodur.

Vildan Sönmez
16-07-2009, 22:27
Veee yanı başımda amcaoğlunun bahçesindeki muhteşem erik. Yola bakan dallardakileri büyüklüğüne aldanıp vakitsiz yolmuşlar. Bazı dalları geçen yıl erikleri taşıyamayıp kırılmıştı.

bennur
16-07-2009, 22:27
Her kare bir güzellik, ama ben kokulu lila güle ba-yıl-dıııım. nazarlar değmesin ona, pek güzel:) Sizin tohuma kaçmış soğanı görünce, ilk kez turp eken, turbu çiçeklerinin arasında çıkacak diye bekleyen yazlık komşumun kulaklarını çınlattım şimdi:) Sizin soğan çok dekoratif bir görüntü çıkarmış

Vildan Sönmez
16-07-2009, 22:30
Şimdi tenis topuna yakın büyüklükteler.Tadı henüz tamamlanmadı, benim gibi ekşi sevenlere göre. Ama on gün sonra kütür kütür mayhoş, yarma şeftali kıvamına geliyor.

bennur
21-07-2009, 23:16
Oooooooooo maaşallah, nazar değmesin, bu ne bolluk, be ne bereket böyle? Ekşiye bayılırım, avucumda tuzum o ağacın altına gitmeli:)

Cumhur Tonba
21-07-2009, 23:25
Bu erikler İstanbul'da mı, yoksa Enez'de mi. Keşke Enez'de de olsada gelip tadına baksak. Ağzımın suyu aktı.

Vildan Sönmez
22-07-2009, 08:43
E nez'de Cumhur bey, ağzınıza layik ;););)

Bu erikler İstanbul'da mı, yoksa Enez'de mi. Keşke Enez'de de olsada gelip tadına baksak. Ağzımın suyu aktı.

Cumhur Tonba
22-07-2009, 17:34
Mubarek erikler sanki canlı canlı karşımızda duruyor. Fotoğraf şahane, erikler ondan şahane. Belki Bennur elinde tuz damlamıştır bile. Bennur. Birazda bana bırak. hele 10 gün daha olgunlaşsınlar, bir iyilik düşünürüz. Birde kütür kütür mayhoş diye belirtmemişler mi?

sevim.K
17-08-2009, 18:41
Mubarek erikler sanki canlı canlı karşımızda duruyor.

Haklısınız Cumhur Tonba. Salkım salkım o ne güzellik:)

finduk52
23-08-2009, 00:43
Bakmaya doyum olmuyor ellerinize emeklerinize sağlık her kare birbirinden güzel hele erikler muhteşem görünüyor

Vildan Sönmez
24-08-2009, 09:39
Sağolun arkadaşlar.Temmuzun ilk haftasından beri gidemedim. Çiçeklerimi, domatesleri ve üzümleri çok merak ediyorum. .

KAR-DELEN
10-09-2009, 13:00
Gerçekten çok güzel.belli ki üzerinde çok emeğiniz var elinize emeğinize sağlık diyorum

ozbey
10-09-2009, 22:14
sevgili vildan hanım,
maşallah diyeyim de nazar değmesin.bahçenizdeki her şey ayrı bir güzellikte.güllerinizin iştahına diyecek yok.ama itiraf etmeliyimki erikler muhteşem görünüyor.sağlıkla yemek nasip olsun.
erik ağacınızın cinsi ne acaba?
esenlikler dilerim.

günebakan
11-09-2009, 00:42
Sevgili Vildan hanım erikler gerçekten insanın ağzını sulandırıyor.Sizlere afiyet olsun:)

Vildan Sönmez
11-09-2009, 08:22
Sağolun arkadaşlar. Maalesef o fotoğrafların çekildiği Temmuz'un ilk haftasından beri Enez'e gidemedim. Ancak ekim başı gidebileceğim.Bahçem ne halde göreceğiz bakalım.
Bu hafta sonu gidecektim, malum Silivri çevresindeki sel felaketi, yollar, yeni sel uyarısı yüzünden vaz geçtik. Allah herkesin yardımcısı olsun.

Erikler bitişikteki amcaoğlunun bahçesinden, alırken İtalyan eriği dediklerini hatırlıyorum.

imgelem
11-09-2009, 08:59
Vildan hanım,umarım yağmurlar bahçenize zarar vermemiştir.Büyük bir felaket atlattı Trakya..Herkese geçmiş olsun...
Eriklerinizi görünce ve italyan eriği olduğunu öğrenince çok mutlu oldum.Ben de evvelki yıl diktim bahçeye bu cins.Baharda silme çiçeklendi ama meyveye dönmedi.Umarım seneye sizinki gibi olur:)
Bahçe fotoğraflarınız çok güzel.Usta bir gözden çıktığı belli...

Vildan Sönmez
15-11-2009, 21:57
En son 12 Temmuz'da Yani 4 ay önce gittiğimiz Enez'deki bahçemizi ve evimizi kış gelmeden kontrol etmek üzere, hava da güzelken gittik. 4 ayda Bahçeyi ot bürümüş. Üzümler ve domatesler kurumuş, Sadece biberlerin üzerinde kalnlar vardı. Topladık ve kahvaltıda yedik. Çırır çıtır, tazeciktiler.

Vildan Sönmez
15-11-2009, 22:00
Son yağışlar maydanozlara yaramış. İri ve yemyeşil yapraklıydılar.

Vildan Sönmez
15-11-2009, 22:03
Bodrum papatyaları tıpkı ilkbahardaki gibi canlı ve çiçekliydiler.

Vildan Sönmez
15-11-2009, 22:06
Papatyalar gibi gazanyalar da hala çiçekliydiler.

fikreteren
15-11-2009, 22:09
Vildan ham.trozetler harika .erik ağacının cinse nedir.Sonbahar yağmurları bahçelere bir canlılk getirdi.Çicekler bile güzelleşti.yazın sıcağından bunalan çicek ve sebzeler rahat bir nefes aldılar.Ellerinize sağlık...

harun25
15-11-2009, 22:11
Vildan hanım,
Biz bahçeye 1 hafta gitmeyince üzülüyrouz, siz nasıl dayandınız dört aya...
Bu arada mahsuller ne oldu...
Hepsi boşa gitmiştir...
Bu arada çiçekler harika...Ellerinize sağlık...

Vildan Sönmez
15-11-2009, 22:12
Son pembe güller...

Vildan Sönmez
15-11-2009, 22:15
Son kırmızılar...

Vildan Sönmez
15-11-2009, 22:17
Fikret Bey harika bir erik. Satıcı İtalyan eriği demiş. İlkbahardaki gibi sonbaharda da yağışlı bir yıl geçiriyoruz. Tabiiat canlanıyor, Ah bir de seller olmasa..

Vildan ham.trozetler harika .erik ağacının cinse nedir.Sonbahar yağmurları bahçelere bir canlılk getirdi.Çicekler bile güzelleşti.yazın sıcağından bunalan çicek ve sebzeler rahat bir nefes aldılar.Ellerinize sağlık...

Vildan Sönmez
15-11-2009, 22:22
Harun Bey bir de bana sorun! Bu yıl iki defada toplam 4 gün izin kullanabildim. Onda da Enez'e gidemedim. Mahsul dalında kuruyor tabii. Mahsul derken çok küçük bir bölüme birkaç kök domates, biber, maydanoz, dereotu ekmiştik. Komşu sitenin bekçisine biz yokken almalarını söylesek de,çekiniyorlar.

Vildan hanım,
Biz bahçeye 1 hafta gitmeyince üzülüyrouz, siz nasıl dayandınız dört aya...
Bu arada mahsuller ne oldu...
Hepsi boşa gitmiştir...
Bu arada çiçekler harika...Ellerinize sağlık...

Vildan Sönmez
15-11-2009, 22:26
Güllerin hepsi boya gitmiş, mart başında sıkı bır budama yapılacak.

Vildan Sönmez
15-11-2009, 22:29
Yağmurlarla coşan Japon şemsiyesi formunun zirvesinde, sade çiçekler açmış.

Güngör Salman
15-11-2009, 22:30
Sevgili Vildan bu da sizin ablam bana bıraktı bende misafirler. :)

Vildan Sönmez
15-11-2009, 22:32
Yukka bu yıl ikinci kez çiçek açıyor.

Satı Uğurtan
15-11-2009, 22:35
Sevgili Vildan Güngör misafire iyi bakmış.Mavişe çiçek bile açtırmış.

Vildan Sönmez
15-11-2009, 22:37
Yaz sezonu haricinde Enez'e giderken iki büyük Trabzon ekmeği alıyoruz. Çünkü o kadar aç sokak hayvanı var ki. Ekmek parçalarını havada kapıyorlar. Domates, salatalık, zeytin, yemek artığı ne bulursalar yutuyorlar.

Vildan Sönmez
15-11-2009, 22:40
Enez kırlarından güz çiğdemleri..

Satı Uğurtan
15-11-2009, 22:42
Sevgili Vildan son resimlere bittim. Nekadar duygulu ve güzel bakıyorlar ellerine sağlık.

Vildan Sönmez
15-11-2009, 22:44
Enez kırlarında son kelebekler.

Vildan Sönmez
15-11-2009, 22:47
Ve Enez'de sonbahar...

Vildan Sönmez
15-11-2009, 22:53
Satı ve Güngör, sevgili bacılar, nasıl sevindirdiniz beni mavişle. Satı Hanım uğrayamadı, ben de size katılamadım o gün. İnşallah başka bir gün buluşuruz.

Vildan Sönmez
15-11-2009, 22:57
Satı Hanım, duygulu ve mahsunlar. Çünkü açlar ! Bekçilerin dediğine göre, bazı yazlıkçılar dönerken hayvanlarını bırakıyorlarmış. Bazıları kışı sağ çıkaramıyorlar.

Sevgili Vildan son resimlere bittim. Nekadar duygulu ve güzel bakıyorlar ellerine sağlık.

Satı Uğurtan
15-11-2009, 23:06
Sevgili Vildan inan çok güzeller kızımı çağırıp birsüre ikimizde, içimiz yanarak izledik.

sevim4
15-11-2009, 23:17
Sevgili vildan hanım yukka çok harika açmış çidemler kalebekler börtü böcekler.
her şey harika elleriniz dert görmesin.

fikreteren
16-11-2009, 07:05
Bu güzel resimleri bizimle paylaştığın için teşekkürler Vildan hanım..çok sağolasın.

Adalet Yağcı
16-11-2009, 07:43
Sevgili Vildan hanım, tertemiz fotoğraflarınıza baktım, baktım, çiçekler kelebekler, dost köpekler, hepsini de çok güzel yakalamışsınız.
Bahçeden uzak olmak stress yapıyor insana, bir kere alışmaya görün, hep aklınızda oluyor.
Emekli olduğunuzda doya doya tadını çıkarırsınız inşallah.

Vildan Sönmez
16-11-2009, 08:24
Adalet Hanım'cım,
Bu yıl terastaki doyumsuzluğumun nedeni Enez'e gidememekten olmalı.Terastaki saksı sayısı tavan yaptı :)

Uzun kalamasam da yaz boyu fırsat buldukça Cuma akşamı gider Pazar akşamı dönerdim. Bu yıl bazı terslikler oldu gidemedim. Sağlık olsun da gelecek yaza gideriz inşallah. Bu arada sizden gelen hezeran ve akşam safası tohumlarından bir kısmını ektim. Üzerlerine de asma dallarından koruma yaptım.

limon
16-11-2009, 10:44
Vildan Hanım, fotoğraflarınız her zamanki gibi çok güzel, elinize sağlık.

Buırada da ormana atılan çok sayıda köpek var, nispeten şanslılar çünkü vicdan sahibi insanlar da çok sayıda, barınacakları ve yemek yiyecek yerleri yapıldı, gelip geçerken çok kişi yemek getirip, karınlarını doyuruyorlar. Ama yazlık yerlerine terkedilenler bu kadar şanslı değiller. Madem bekçiler var, insan en azından bırakıp gidecekse, bekçilere mamasını alıp bırakır değil mi? Arada gelip kontol eder. Hayvanın, bir hevesle alınıp sonra atılacak oyuncak olmadığı bilinci bir gün yerleşir umarım.

Vildan Hanım, sanırım bu haftasonu mantar toplantısı var. Sahada denildi ama saha neresi kesin belli değildi, Belgrat Ormanı olmalı diye düşünüyorum. Kaçırmayın derim. :)

selenn
16-11-2009, 13:46
Sevgili Vildan Hanım, harika fotoğraflar paylaşmışsınız. Kır çiçeklerine bayıldım. Rengi ne kadar güzel. Ağaçların suya yansıdığı fotoğrafı çok beğendim. Ellerinize sağlık, fotoğraflar çok canlı ve net.

Umarım bir sonraki yaz bahçenizde daha fazla vakit geçirme imkanınız olur, hoş güzel terasınız da ayrı bir cennet... En mühimi sağlığınız, huzurunuz yerinde olsun da gerisi nasıl olsa gelir.

cemo
16-11-2009, 17:30
Vildan hanım,
O köpeciklere içim acıdı. Gercekten de, beni bırakma der gibi bakmış, yazıkkk :(
Sahipleri, yaz boyunca coluk cocuğunu oyalayıp, sonra atıp gidiyor cok yazık.

Kiraz
16-11-2009, 17:42
Vildan Hanım, çok güzel fotoğraflar eklemişsiniz. Çiçekler, böcekler, ağaçlar ve köpekler çok güzeller. Hele o güzel köpeklerin bakışları...

ozbey
16-11-2009, 17:58
Sevgili Vildan hanım, fotoğrafları çok güzel çekmişsiniz, hepsi de sanki bir tablo gibi. Güz çiğdemlerine ve renklerine bayıldım. Fotoğraftaki köpekler ne kadar masum bakıyorlar, sokak hayvanlarının durumu beni çok üzen bir konu, açlık ve çaresizlik değişmeyen kaderleri zavallıların. Dört aydır gidememişsiniz ama, sonbahara rağmen bahçeniz hala çok canlı. Sağlıkla keyfini sürmeniz dileğiyle.

Vildan Sönmez
16-11-2009, 22:54
Arkadaşlar, inanın bu köpeklerin hepsinin bakışlarında aynı üzgün ifade var. Aç ve bakımsız olmalarına rağmen saldırgan değiller. Sessizce yiyecek birşeyler vermenizi bekliyorlar.
Bakalım kaçı kışı atlatabilecek.

Of yardıma muhtaç o kadar çok canlı var. İnsanlar ve özellikle çocuklar var.
Keşke elimizden hepsine yardım etmek gelse. Ama eminim aramızda kendince bir şeyler yapmaya çalışanlarlar vardır.

Orhan Özbilgiç
17-11-2009, 07:50
İnsan, gökteki en parlak yıdızı ararken, önünde duran pırlantayı görmezmiş!
Vildan Hanım;
İnanın tam öyle oldu. Sizin bahçe ve balkonunuzu nasıl oldu da görmedim? Hayret!..:(
Eşim üyemiz değil. Ancak tüm bahçe ve balkonları, deyim yerindeyse, adım adım geziyor. O söyledi. Çok müthiş! Diye.
O ne güzel çiçek ve doğa görüntüleri öyle. Kelebeklerden kuşlara, (it)oşlardan yılana..Ne ararsan var.
Bundan sonra, bahçe ve balkonunuzun sık sık misafiri olacağımdan kuşkunuz olmasın. Ellerinize sağlık.

Vildan Sönmez
17-11-2009, 08:26
Güzel sözleriniz beni mutlu etti, bir yandan da mahçup oldum. Bahçeme dediğim gibi şimdilik uzun süreliğine gidemesem de elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.
Bakın şöyle: Cuma akşamı gidiyoruz. Cumartesi kahvaltıdan sonra bahçeye dalıyoruz eşimle. Her gidişimizde ot oluyor tabii. Otları kendimiz temizliyoruz. Bahçemiz büyük değil, çiçeklerimizle ilgilenip, hava kararmadan kendimizi Enez kırlarına atıyoruz. Deniz ve yazlıklar dışında Enez'in müthiş bir doğası var. Göç zamanı flamingolara varana kadar zengin bir kuş göç alanı. Sonra her mevsim ayrı bir bitki örtüsü. Papatya gelincik, anemon, düğün çiçekleri, çiğdemler, yılan yastıklarına kadar, her gidişimizde farklı kır çiçekleri var. Pazar akşamı dönerken, komşular e siz niye geldiniz niye dönüyorsunuz diyorlar.

Küçük bahçem ve balkonuma her zaman beklerim.

cemal.S
17-11-2009, 09:44
Vallahi bende orjin gibi yeni farkettim. Akşam şöyle bir dolaştım kaçtım. Her şey süper duruyor. Bağımlılık yapar diye kokuyorum. Şaka şaka. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

Vildan Sönmez
17-11-2009, 10:30
Cemal Bey, armağanınız bordo kasımpatı çiçeklenmesi bitince bu bahçede yerini alacak.
Tekrar teşekkürler.

cemal.S
17-11-2009, 11:52
Cemal Bey, armağanınız bordo kasımpatı çiçeklenmesi bitince bu bahçede yerini alacak.
Tekrar teşekkürler.

Rica ederim eminim yakışacaktır. Ne demek. Bahçeniz öyle güzelki. Her şey yerli yerinde ve bakımlı.

Vildan Sönmez
17-11-2009, 13:29
Bahçeme bu kadar konuk gelmişken bir fotoğraf ekliyorum...
Çoğu zaman birlikte gittiğimiz doğadan aynı hazzı aldığımız, sevgili görümcem beni habersiz yakalamış.

jineop
17-11-2009, 14:15
Sevgili Vildan Hanım,
Bahçeniz,Enez görüntüleri hepsi çok güzel.Ama en son kare de gördüğüm güzellik hepsinin üstün de .Sevgiyle kalın.

Vildan Sönmez
17-11-2009, 14:49
Sevgili Jineop, dünyaya güzel gözlerle baktığın içindir. Sağol.
Özlemişiz seni, biliyorsun.

Sevgili Vildan Hanım,
Bahçeniz,Enez görüntüleri hepsi çok güzel.Ama en son kare de gördüğüm güzellik hepsinin üstün de .Sevgiyle kalın.

ciceksever70
17-11-2009, 15:07
Ne güzel resimler cekmissiniz Vildan hanim, ellerinize saglik. Detaylari yakalamaktaki basariniza her zaman hayran oluyorum. Enez de cok güzel bir yere benziyor. Sevgiyle kalin...

füsunANK
17-11-2009, 17:40
Ankara'ya kış geldi. Hatta bugün bir ara incecikte olsa kar atıştırdı yüksek yerlerde. Bitkilerde kışa kendini hazırladı. Kısacası hava soğuk, görüntü de karanlık ve soğuk.
Çayımı içerken bir yandan da bahçenizi dolaştım. Her mevsim ayrı güzel ama bahar ve yazın renkleri daha bir sıcak. Güzel bitkileriniz ve güzel fotolarınızla içim aydınlandı ve ısındı.Ellerinize sağlık.(Biraz şairane oldu ama duygumu böyle ifade etmek istedim.;))

incikarsan
17-11-2009, 19:28
Merhaba ;Ben yeni üyelerdenim.Aslanağzı benimde en sevdiğim çiçeklerdendir.bahçemdeki renkleri çok da güzel.Size bir kaç resim gönderiyorum.Selamlar

Sayin Farezya,
Masallah hepsi muhtesem. Hem cok sagliklilar,hem de renkleri cok guzel.Ne kadar nazsizlar degil mi?Karsilarina oturup onlari benim icin de seyredin lutfen.

Vildan Sönmez
17-11-2009, 20:19
Sevgili çiçeksever, Enez, Yunanistan sınırında Meriç nehrinin Ege'ye döküldüğü yerde kurulu küçük bir ilçe. Yıllardır turizme kapalı olduğundan sade, doğal, bozulmamış. Daha yeni yeni apartmanlar yapılıyor.
Ben de sizin yaşadığınız yeri Karadeniz'e benzetiyorum Ağaçlar, yollar, yağmurda karda çektiğiniz fotoğraflarla..

Ne güzel resimler cekmissiniz Vildan hanim, ellerinize saglik. Detaylari yakalamaktaki basariniza her zaman hayran oluyorum. Enez de cok güzel bir yere benziyor. Sevgiyle kalin...

Vildan Sönmez
17-11-2009, 20:25
Füsun Hanım'cım size katılıyorum, ben de baharları daha çok seviyorum. İlkbaharın doğayı canlandırması ve ardından güllerin coşkusunu, sonbaharda da sarı-kırmızının hakimiyetini. Hepsi ayrı güzel. Kışı da unutmuyorum tabii, bembeyaz karın zevki de başka. Kısacası yaşamak güzel mi desek?

Ankara'ya kış geldi. Hatta bugün bir ara incecikte olsa kar atıştırdı yüksek yerlerde. Bitkilerde kışa kendini hazırladı. Kısacası hava soğuk, görüntü de karanlık ve soğuk.
Çayımı içerken bir yandan da bahçenizi dolaştım. Her mevsim ayrı güzel ama bahar ve yazın renkleri daha bir sıcak. Güzel bitkileriniz ve güzel fotolarınızla içim aydınlandı ve ısındı.Ellerinize sağlık.(Biraz şairane oldu ama duygumu böyle ifade etmek istedim.;))

epsody
27-11-2009, 01:10
Vildan hanım Bahçenizde sonbahar bakımlarına başladınızmı.
Bahçenizdeki güzelliklerin devamı bakımından yapılması gerekenleri görmek amacıyla ziyaretlerimi üye arkadaşların bahçelerini dolaşmaktayım, bu konudaki paylaşımlarınızı da bekliyorum.

Cennet bahçenizde bayramlaşmak.

Vildan Sönmez
28-11-2009, 15:52
Sayın Epsody, son gidişimde özellikle gülleri budayacaktım, ama komşu bahçenin bekçisi geç kaldınız, soğuklar başlayacak, Mart'ta yapın deyince kaldı.
Yabancı otları biraz temizledik.Sanırım uzun süre gidemem. Artık Mart başında toprağı kaldırıp, baharda çıkan otları temizleyip, gülleri budarım.
Sizin önerilerinizi de beklerim.

epsody
03-12-2009, 10:43
Sevgili Vildan hanım size sonbahar bakımları için bahçenizlde ivedililik yapmanız gerekenlerin başında bahçenizde ot oluşumunun önüne geçebilecek vede çiçeklerinizi ağaçlarınızı kışın sert soğuklarına karşı tedbir mahayetinde saman malçını önerecektim, lakin siz yazlığınızı terk etmişsiniz .

Mart ayından önce gitme durumunda kalırsanız size bir dizi daha tavsiyelerim olacak, şimdilik görüşme dileğimi yineliyerek sevgiyle kalın. saygılar sunarım.

Vildan Sönmez
03-12-2009, 21:23
Sayın Epsody, yazlığı terketmişsiniz diyorsunuz ya; tüm samimiyetimle söylüyorum, bu evi aldığımızdan beri en uzun kalışımız bir haftadır. Bir de fırsat bulursak yaz-kış demeden hafta sonlarında kaçmaya çalışıyoruz (yaklaşık 380 km.) Bahçenin bu hale gelebilmesi bu kısa sürelerde sevgiyle uğraşmamızın karşılığıdır.
Mart'tan önce gidebilirsek de mesaj yazar, pratik birkaç önerinizi alabilirim.
Gülleri budamayı Mart'a bırakmakla doğru mu yapmışız ?

epsody
03-12-2009, 22:47
Sevgili Vildan ben sizin yazlığınızda bir yazlıkçı gibi kalarak sezonu kapattınızı zannnediyordum ama siz hep hafta sonları giderek kırsalda yaşamınızı canlı tutmak güzel şey, ama yazlığınızda 1haftayı geçmiyen ziyaretlerinizde nasıl oluyorda yoğun çalışmalar sürdürüyorsunuz acaba çalışan yabancı yardımcılarınız mı var ben geliboluya sezon başı olarak mayısın ilk haftasında gidiyorum ekimin sonuna doğru dönmüş oluyorum sürekli 5-6 ay kalıyorum kışın ocakta ve mart başı olmak üzere iki kerede her seferinde 15-20 gün kalıyorum gerekli tüm bahçe bakımlarını yapmaktayım.

Ben genelde güllerimi budama yaparak dönüyorum, ama bütün gül fidanlarımı ağaçlarımı malç ile kışın donlarından hem kurumak hemde gübrelemek maksadı ile bu uygulamayı sürdürüyorum.

Sizin bahçeniz ne kadar büyük ve bahçe etrafı rüzgarlardan korunuyormu, yolunuzun 380 km demişsiniz nasıl oluyor istanbuldan keşan 230 km sizin çekmeceden daha azdır, keşan enez arası 60-70 km olursa bizim gelibolu kadar yolunuz var diyebilirim bizim gelibolu yolumuz 290 km benim arabam yok otobüsle gidip geliyorum.

Vildan Sönmez
03-12-2009, 23:58
Sn Epsody,

Rastlamamışsınız herhalde yazmıştım daha önce, Cuma akşam iş çıkışı gidip, pazar akşamı dönüyoruz. Sabah kahvaltıdan sonra bahçeyle uğraşıp, akşam üzeri ormanda, kırlarda yürüyoruz. Pazar günü dönerken komşular gülüyor halimize, niye geldiniz niye gidiyorsunuz diye.

Bahçemizle ilgilenen kimse de yok, çünkü sitemizin bekçisi ya da bahçıvanı yok. O yüzden ektiğimiz birkaç kök sebze dalında çürüyor çoğu zaman. Asmanın üzümlerinin olgun haline denk gelmedik doğru dürüst. Ya koruk, ya da dalında kurumuş oluyor.

Bahçemiz fotoğraflarda büyük gibi duruyor herhalde. Sadece evin 2 tarafında bahçe var. Ölçmedim ama çok büyük değil. Yani başedilmeyecek kadar değil en azından.

Mesafeye gelince 23o km Keşan, 70 km ordan Enez, Enez'den bizim ev de 12 km toplam 312 Km. civarı işte. Araba bizde de yok, Keşan Gürel otobüsleri sağolsun. Tabi her hafta yapamıyoruz, ekonomi, malum.
Yaz sezonu bitince seferleri bile azalıyor. Bazı haftalar da kardeşimizin arabası ile gidiyoruz. Çünkü onlar da çok seviyor Enez'i.

Sevgili Vildan ben sizin yazlığınızda bir yazlıkçı gibi kalarak sezonu kapattınızı zannnediyordum ama siz hep hafta sonları giderek kırsalda yaşamınızı canlı tutmak güzel şey, ama yazlığınızda 1haftayı geçmiyen ziyaretlerinizde nasıl oluyorda yoğun çalışmalar sürdürüyorsunuz acaba çalışan yabancı yardımcılarınız mı var ben geliboluya sezon başı olarak mayısın ilk haftasında gidiyorum ekimin sonuna doğru dönmüş oluyorum sürekli 5-6 ay kalıyorum kışın ocakta ve mart başı olmak üzere iki kerede her seferinde 15-20 gün kalıyorum gerekli tüm bahçe bakımlarını yapmaktayım.

Ben genelde güllerimi budama yaparak dönüyorum, ama bütün gül fidanlarımı ağaçlarımı malç ile kışın donlarından hem kurumak hemde gübrelemek maksadı ile bu uygulamayı sürdürüyorum.

Mesafeye gelince 23o Keşan, 70 ordan Enez, Enez'den bizim ev de 12 km toplam 312 Km. civarı işte.Araba bizde de yok, Keşan Gürel otobüsleri sağolsun. Yaz sezonu bitince seferleri bile azalıyor.

Sizin bahçeniz ne kadar büyük ve bahçe etrafı rüzgarlardan korunuyormu, yolunuzun 380 km demişsiniz nasıl oluyor istanbuldan keşan 230 km sizin çekmeceden daha azdır, keşan enez arası 60-70 km olursa bizim gelibolu kadar yolunuz var diyebilirim bizim gelibolu yolumuz 290 km benim arabam yok otobüsle gidip geliyorum.

epsody
04-12-2009, 08:51
Sevgili Vildan sizin açtığınız konu başlıklarından da sizi tanımaktayım eski foça gezileriniz benim içinde bir anlamı olduğundan yakından takip etme imkanım oldu, tabi bu arada sizin gezi meraklarınız sayesinde seyahatlerinizde hayatınız içinde önemli bir yeri var, sizi buradan tebrik etmem lazım bu kadar yaşamınız dolu dolu geçiyor.

Gezi programlarınızı düzenliyerek bahçenizdeki bitkilerinizi ihmal etmemiş olursunuz, yaz aylarındaki gezileriniz geliboluya düşerse beklerim, ama cuma akşamından gelip pazar günü dönenlerede bizim sitede iyi düşünmüyoruz çünkü bahçe güzellikleri bozuluyor , benim derimki bir insan emekli oldumu büyük şehirlerden uzakta kendi hayatını yaşamalı doğa içinde olmalı çünkü insan doğanın ayrılmaz bir parçası olduğunu unutmamalı.

Sevgili vildan hanım benim açtığım konu başlıklarını takip ederseniz bahçenize yarıyacak gerekli bilgileri bulacaksınız ben toprak konularıyla çok ciddi çalışmalar içindeyim, sohpetlerimizi sürmesi dileğimle sevgiyle kalın.

Birol
04-12-2009, 09:30
benim derimki bir insan emekli oldumu büyük şehirlerden uzakta kendi hayatını yaşamalı doğa içinde olmalı çünkü insan doğanın ayrılmaz bir parçası olduğunu unutmamalı.

Sevgili Epsody
Vildan hanımın bahcesini ziyaretimde sizin yazınızı görünce kendimce fikrimi yazma gereği hissettim. Sevgili arkadaşım insanın doğa ile iç içe yaşamasından daha güzel bir şey olamaz bunda hemfikirim, ancak, günümüzünde şöyle bir gerceği var çocuklarımız genelde ( cocuklu ailelerden bahsediyorum ) şehirlerde doğup şehir hayatı ile bütünleşiyorlar, çocuklarımızın yaklaşık ortalama en az on beş senesi okulla geciyor okul öncesi bakımları ön okul gibi durumları ile beraber yaşamlarının neredeyse dörtte biri böyle geciyor. Daha sonra hayatını idame ettirebilmek için iş bulma, evlenme hayatı yürütme gibi gibi olağan şeylere yöneliniyor. Genelde Türkiyede emekli olan bir kişinin çocukları ya daha okul okuyor , **** iş güç işlerine yeni yeni girmiş oluyor, dolayısıyle onların evlilikleri ve yaşantıları bizim öncelikli işimiz oluyor. Daha sonrası ise cocuklar,torunlar arkadaşlar olarak devam ediyor. Ben şehir yaşantısının ve doğa yaşantısının iç içe olmasından yanayım yani büyük şehirlerin nimetlerindende faydalanmalıyız, doğal yaşamın nimetlerindende. Sağlıcakla kalın.