Bağlan

View Full Version : Vildan Sönmez/Bahçem

Sayfalar : 1 [2]

Vildan Sönmez
04-12-2009, 15:03
Sevgili epsody,
Bahçeme uğrayamama nedenim,geziler olsaydı canım gam yemezdi. 1999 da emekli oldum ama hala çalışmaya devam ediyorum. Hiçbir zaman bir haftadan uzun izin kullanamam işim gereği. Gezilerim genellikle hafta sonu ve pazar günübirlik şeklinde olmaktadır. DEDİĞİNİZ GİBİ DOĞAYLA İÇ İÇE YAŞAMAK İSTEMEM Mİ HİÇ?
Sitenizdeki komşularınıza da daha iyimser bakın, emin olun herkes daha uzun kalmak istiyordur.
Sohbete devam, Enez'e giderken sizin yazılarınıza bakacağım mutlaka.

Gezilerim de hafta
Gezi programlarınızı düzenliyerek bahçenizdeki bitkilerinizi ihmal etmemiş olursunuz, yaz aylarındaki gezileriniz geliboluya düşerse beklerim, ama cuma akşamından gelip pazar günü dönenlerede bizim sitede iyi düşünmüyoruz çünkü bahçe güzellikleri bozuluyor , benim derimki bir insan emekli oldumu büyük şehirlerden uzakta kendi hayatını yaşamalı doğa içinde olmalı çünkü insan doğanın ayrılmaz bir parçası olduğunu unutmamalı.

Vildan Sönmez
04-12-2009, 15:41
Sevgili Birol Bey,
Ne güzel söylemişsiniz. 1999 da emekli olurken gençtim, daha çalışırım diyordum, sonra hadi çocuk kursa gidecek, hadi üniversiteyi bitirsin, hadi yabancı dil eğitimi alsın derken ben hala çalışıyorum.
Şimdi de askerliğini yapsın bırakırım diyorum bakalım kısmet..
O zaman bahçemle de terasımla da daha çok ilgilenip kendime daha çok zaman ayıracağım ömrüm yeterse...

benim derimki bir insan emekli oldumu büyük şehirlerden uzakta kendi hayatını yaşamalı doğa içinde olmalı çünkü insan doğanın ayrılmaz bir parçası olduğunu unutmamalı.

Sevgili Epsody
Vildan hanımın bahcesini ziyaretimde sizin yazınızı görünce kendimce fikrimi yazma gereği hissettim. Sevgili arkadaşım insanın doğa ile iç içe yaşamasından daha güzel bir şey olamaz bunda hemfikirim, ancak, günümüzünde şöyle bir gerceği var çocuklarımız genelde ( cocuklu ailelerden bahsediyorum ) şehirlerde doğup şehir hayatı ile bütünleşiyorlar, çocuklarımızın yaklaşık ortalama en az on beş senesi okulla geciyor okul öncesi bakımları ön okul gibi durumları ile beraber yaşamlarının neredeyse dörtte biri böyle geciyor. Daha sonra hayatını idame ettirebilmek için iş bulma, evlenme hayatı yürütme gibi gibi olağan şeylere yöneliniyor. Genelde Türkiyede emekli olan bir kişinin çocukları ya daha okul okuyor , **** iş güç işlerine yeni yeni girmiş oluyor, dolayısıyle onların evlilikleri ve yaşantıları bizim öncelikli işimiz oluyor. Daha sonrası ise cocuklar,torunlar arkadaşlar olarak devam ediyor. Ben şehir yaşantısının ve doğa yaşantısının iç içe olmasından yanayım yani büyük şehirlerin nimetlerindende faydalanmalıyız, doğal yaşamın nimetlerindende. Sağlıcakla kalın.

Birol
04-12-2009, 16:47
Sevgili Vildan Sönmez
Allah uzun ömürler versin, tabii benim söylediklerim hayatın bir parcası, ama düşündüğünüz gibi kendimize zaman ayırmayıda ihmal etmemeliyiz. Benimde iki tane üniversitede okuyan oğlum var, büyük oğlum bu sene bitiriyor kısmetse, küçük oğlum bu sene başladı daha dört senesi var okulunun bitmesine, sonra askerlik, iş, evlilik derken bir bakmışsınız dede, nine olmuşsunuz, eeee söylendiğine göre torun sevgisi bambaşkaymış allah herkese tattırsın hadi git bakalım onlardan uzaklara gidebilirsen.:):) Sağlıcakla kal.

Vildan Sönmez
04-12-2009, 21:57
Birol Bey,
Evlatlarınıza, daha doğrusu hepimizin çocuklarına allah güzel günler göstersin.
Sizin gibi biz de torun düşünmeye başladık, hayırlısıyla o günleri de görürüz inşallah.

Yılmaz Yalçın
05-04-2010, 15:42
Sevgili Vildan Hanım,
Bitkilerle uğraşan ve doğaya sahip çıkan sevgisini veren insanlar uzun yaşarlarmış Allah size uzun ömür versin..Ne güzel bir bahçeniz var bir gün bahçenizde çay içmek isterdim

Vildan Sönmez
05-04-2010, 19:30
Bu küçük bahçem hafta sonları fırsat buldukça gidişlerimde oluştu. Şimdilik uzun kalamıyorum. Allah hepimize sağlıklı ömürler versin, uzun kısa bilemem ama çiçekler ve doğa sevgisi dünyaya olumlu bakarak, hayattan da daha çok zevk almamızı sağlıyor.

Bilinmez kısmet olur çaylarımızı da içeriz.

Sevgili Vildan Hanım,
Bitkilerle uğraşan ve doğaya sahip çıkan sevgisini veren insanlar uzun yaşarlarmış Allah size uzun ömür versin..Ne güzel bir bahçeniz var bir gün bahçenizde çay içmek isterdim

Vildan Sönmez
09-05-2010, 23:21
Enez bahçemi her yıl kış sonrası ilk gidişimde otlar ve kır çiçekleri ile işgal edilmiş bulurdum. Bütün çiçeklerimin yerini tek tek bildiğim için balkon duvarı ve bahçe duvarının iç kısımlarını kimseye elletmeden tek tek kendim ayıklardım otları. Daha sonra diğer kısımlarda temizlime ve toprağı kazma kısmında yardım alırdım.
Geçen yıllarda ilk gittiğimde manzara böyle olurdu:

Vildan Sönmez
09-05-2010, 23:32
Kasım ayından sonra sonunda bu hafta sonu Enez'e gittim. Bahçe kapısından girince dondum kaldım. Otlar sarmış beklediğim bahçem neredeyse çırılçıplak kalmıştı.
İyi niyetli iki komşum, bu yıl geç kaldığımızı düşünüp kendi bahçeleriyle beraber bizimkinde de otları temizletmişler. Buarada duvar diplerindeki gazanyalar, bodrum papatyaları, şebboylar, iri beyaz papatyalar, yer mineleri hepsi ot niyetine gitmiş. Bir süre eve bile giremedim, iki sigara üstüste, bir oraya bir oraya baktım durdum.

Sadece bir kök gazanya o da çiçekli olduğu için.

Vildan Sönmez
09-05-2010, 23:35
Süs yoncaları da çiçekleri sayesinde kurtulmuşlar. Pembe ve beyaz bir arada.

Vildan Sönmez
09-05-2010, 23:36
Beyaz süs yoncası:

Vildan Sönmez
09-05-2010, 23:37
Pembe süs yoncası:

Vildan Sönmez
09-05-2010, 23:41
Bu alanda minik mor çiçekler açan, susuzluğa dayanıklı Datça çimi ekiliydi. Onlar hep bunları ot sanardı ben de çim olduğunu söylerdim, insanlar bazen laf olsun diye sorup cevabı dinlemiyor galiba tamamını yolmuşlar.

Vildan Sönmez
09-05-2010, 23:43
Sadece çiçek ve tomurcuk gördükleri kalmış, bu tek kök aslanağzı gibi.

Hhatice
09-05-2010, 23:43
Hay Allah hem iyi olmuş hem kötü olmuş Vildan Hanım.Şimdi tohumları ekerseniz çok rahat çiçeklenir .Ama şebboy,mısır menekşesi ilk yıl açmıyor malesef ,bol bol ipek ekin hem arsızlar hem renk renk çiçekleriyle sizi mutlu ederler ,papatya ve aslanağzı isterseniz bende var yollarım .

Vildan Sönmez
09-05-2010, 23:46
Bordo kadife gülüm henüz açmamış, tomurcukları üzerinde.

Vildan Sönmez
09-05-2010, 23:49
Sevgili Hatice Hanım, bir sonraki gidişimde geçen yıldan dökülen ipek çiçeği, arslanağzı, çörek otu gibi çiçeklerden yeşerenler olacağını umuyorum. Çünkü onları birkaç yıl önce ektim birdaha hep kendileri çiktılar.
Ama yeniden gazanya götüreceğim ilk başta. Evde ektiğim lisiler b,raz kuvvetlensin onlardan da götüreceğim.
Çok sağol teklifin için. Zaten bu gidişte de fasulye sarmaşığı, hatmi, rozet tohumu götürmüştüm onları ektim. Birde maydanoz ve dereotu)

Hhatice
09-05-2010, 23:51
Gül harika rengi de nefis ,görünce biraz keyfiniz yerine gelmiştir.

Vildan Sönmez
09-05-2010, 23:55
Bahçemde en güzel kokan gül, lila rengi. Ancak çok nazlı, diğerleri gibi dip sürgünü vermiyor ve az çiçek açıyor.

Vildan Sönmez
09-05-2010, 23:58
Mor salkım açmış ve dökülmüş. Üzerinde bir iki çiçek vardı.

Vildan Sönmez
10-05-2010, 00:00
Hanımelimin üzeri tomurcuk dolu. Sürekli buduyorum daha fazla büyüyüp çardaktaki asmaya karışmaması için.

Sevgi Durul
10-05-2010, 00:01
Kırmızı kadife ve lila güller çok güzeller. Diğer çiçekleriniz için üzüldüm Vildan hanım, yapacak bir şey yok. Nasıl olsa yeniden yetiştirirsiniz.

Vildan Sönmez
10-05-2010, 00:04
Minik pembe çiçekli sarmaşık gülü çiçekleri geçtikten sonra çok dağınık durduğu için kol uzatmasını kontrol ediyorum,derli toplu kalmasına çalışıyorum, üzeri tomurcuklarla dolu.

Vildan Sönmez
10-05-2010, 00:09
Bu gül, biraz kırmızı biraz kiremit rengi ama çok parlak gözalıcı.

Vildan Sönmez
10-05-2010, 00:21
Ve pembeler, yaz boyu hatta sonbaharda da açıyorlar...

Vildan Sönmez
10-05-2010, 01:17
Duvarın kenarı geçen yıl ve dün :

jineop
10-05-2010, 08:05
Sevgili Vildan Hanım,
önceki kışı hiç zedelenmeden atlatan bodrum papatyaları bu kışı sadece saksıda olanlar hariç hiçbiri atlamadı. Kar varken bile çiçekleriyle poz verirken ve hala yeşilken kar sonrası kurudular. Diblerinden sürgün geleceğinden çok emindim ama hala gelen giden yok. Artık umudu kestim. Sevgiler...

Vildan Sönmez
10-05-2010, 08:21
Sevgili Lir, bu bodrum papatyaları geçen yıla önceki yıldan daha da coşarak gelmişledi.Ben de kökleri yeni sürgün verir diye bekliorum, tabii köklerinden söküp atmadılarsa. Bir sonraki gidişimizde bakalım nasıl bulacağım bahçeyi.

Sevgili Vildan Hanım,
önceki kışı hiç zedelenmeden atlatan bodrum papatyaları bu kışı sadece saksıda olanlar hariç hiçbiri atlamadı. Kar varken bile çiçekleriyle poz verirken ve hala yeşilken kar sonrası kurudular. Diblerinden sürgün geleceğinden çok emindim ama hala gelen giden yok. Artık umudu kestim. Sevgiler...

limon
10-05-2010, 08:58
Vildan Hanım, ot yolmak denmez buna, kazımışlar bahçeyi. Hiç yeşil bırakmamışlar. Niyet iyi ama yine de şahsen bahçeme en yakınım bile olsa benden habersiz müdahale edilmesinden hoşlanmazdım sanıyorum. Yalnız bu kış şiddetli don oldu, belki bazı bitkiler özellikle bodrum papatlayaları donmuş olabilirler. (çamların altına diktiklerim her yanı sarmış Buz çiçekleriyle beraber tamamen yokoldular)

Neyse giden gitmiş sağlık olsun, zararları telafi edeceğinizden eminim. Haftasonu anneme giderken balkonu için mevsimlik fidelerden aldım. Rengarenk Gazanyalar çok güzellerdi, her yıl Petunya diker, bu yıl hem değişiklik hem çok yıllık olsun diye Gazanya'da ve Minede karar kıldım. Fidesi 50 Krş. çok ta keyiflilerdi. Bu hafta müsait olursanız fide işini halledin derim, hava ani ısınacakmış, ondan sonra pek keyifli mevsimlik kalmaz.

Vildan Sönmez
10-05-2010, 09:50
Sevgili Limon inan sinir oldum, ben bahar başında kır çiçeklerinden çıkanlara bile kıyamıyorum sökmeye. Ama öyle iyi niyetliydiler ki, kızıp küstürmek istemedim ne de olsa komşu, ayrıca onlar çok uzun kalıyorlar ben neredeyse, bazı hafta sonları gidebiliyorum,(hani konuyu da biliyorsun;) ).
Sadece teşekkür ettim, keşke duvar kenarları kalsaydı dedim, bundan sonrasını biz geldikçe yaparız dedim.
Yine gazanya ve mine alacağım, kalan tek kök gazanya kışı da atlatmış bu yıl üçüncü yılı.

nurcanaybay
10-05-2010, 12:10
Oturduğum yer de sinir oldum ,başka türlü ifade edemiyeceğim.Yapacak birşey yok...
Lila gülünüzün rengi harika ve beyaz yonca çok güzel ...olmayanları düşünüp canınızı
sıkmamaya çalışın.

Vildan Sönmez
10-05-2010, 13:27
Nurcan Hanım dediğiniz gibi, şimdiden sonrası iyi olur inşallah. Sağolsun komşularım, yıllardır ilk kez böyle bir şey yaptı. Bunu yapacaklarına ben yokken haftada bir kez sulasalar daha çok makbule geçerdi.

Vildan Sönmez
10-05-2010, 20:58
Bahçenin köşesinde bu yemyeşil güzellik yaklşık dokuz yıllık

Vildan Sönmez
10-05-2010, 20:59
Avize çiiçeği iki güçlü çiçek sapı oluşturmaya başlamış. Her zaman yaptığım gibi dip sürgünlerini temizledim. Yaprak uçlarındaki iğneleri kestim.

ozbey
10-05-2010, 21:01
Sevgili Vildan ablacığım, canım benim senin ne kadar üzülmüş olabileceğini tahmin edebiliyorum.
Sen canını sıkma olan olmuş artık, kalanlar bile çok güzel, beyaz yoncalar ve güller harika görünüyor.
Buradan ve isteyebileceğin çiçeklerden hemen gönderebilirim.

Vildan Sönmez
10-05-2010, 21:02
Cezayir menekşesi çiçek açmaya başlamış.

Vildan Sönmez
10-05-2010, 21:06
Sevgili Özbey kardeşim, samimi olduğunu biliyorum, çok sağol, malum olmuş gibi senin fasulye sarmaşığı tohumlarından götürmüştüm.

Sevgili Vildan ablacığım, canım benim senin ne kadar üzülmüş olabileceğini tahmin edebiliyorum.
Sen canını sıkma olan olmuş artık, kalanlar bile çok güzel, beyaz yoncalar ve güller harika görünüyor.
Buradan ve isteyebileceğin çiçeklerden hemen gönderebilirim.

Vildan Sönmez
10-05-2010, 21:10
Geçen yıl minik pembe çiçekli sarmaşık gülünden küçük bir dalı arka çitlerin köşesine ekmiştim. Sarılmaya başlamış, tomurcuklari var.

Vildan Sönmez
10-05-2010, 21:11
Bu mesajı yazarken aklıma geldi, benim birkaç tane yeşermiş gül çeliğim de vardı, ya kışın dondular ya da onlarda karambolde gittiler.

Satı Uğurtan
10-05-2010, 21:59
Bu gül, biraz kırmızı biraz kiremit rengi ama çok parlak gözalıcı.
Sevgili Vildan hanım,gülün rengine bayıldım, çok güzel.
Bahçenin o hale gelmesine çok üzüldüm,bence üzülmeyin siz yine eski haline getirirsiniz.

dağ çiği
11-05-2010, 22:23
Çiçeklerinizin başına gelenlere çok üzüldüm.Oluyo işte arada böyle şeyler sağlık olsun.Gülleriniz çok güzel ama sanki sizin üzüntünüzü unutturmaya çalışıyorlar gibi.

sevim4
12-05-2010, 09:23
Sevgili vildan hanim, çok çok üzüldüm bede bahçemden bir ot bile yolsalar çok üzülü yorum.
Resmini eklediyim bahçemden sarı kırmızı gülümü sabah kalktığımda birde negöreyim kıvıra kıvıra yolmuşlar oturup aladım bir dalı kopsa benim içim acıyor.
Vildan hanim eyer bahçemden beyendiyiniz varsa seve seve bahçenize dakviye edelim.
Geçmiş olsun diyorum yerine daha güzelleri gelsin işallah.

Vildan Sönmez
12-05-2010, 09:36
Sağol Sevim Hanım'cım. Seni anlıyorum hep aynıyız biz. Ayrıca o gülü koparan belki suya bile koymadı, bir kenarda sarardı soldu.

Şimdi içimde bir korku var, sanki her gidişimde bir şeyleri koparacaklarmış gibi geliyor. Biraz daha sert davranabilirdim ama komşumun biri çok ciddi bir hastalık atlattı, kıramadım adamcağızı.

Senin ve diğer arkadaşların yardım teklifleri için teşekkür ederim, ah keşke yakın olsak. Ama sizler fide yolasanız bile ben Enez'e ne zaman giderim belli olmuyor, Yazık olmasın. Ben artık gitmeden bir iki gün önce fideler alırım, biraz da terastan takviye ederim. Ne yapalım, sağlık olsun..

Vildan Sönmez
12-05-2010, 09:57
Teşekkür ederim, Sevgili Dağ çiği.
Güllerim keyifli gerçekten, zaten bahçem gül ağırlıklı son durumda.

Çiçeklerinizin başına gelenlere çok üzüldüm.Oluyo işte arada böyle şeyler sağlık olsun.Gülleriniz çok güzel ama sanki sizin üzüntünüzü unutturmaya çalışıyorlar gibi.

Orhan Özbilgiç
25-05-2010, 07:21
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez
Orhan Bey zaten sarmaşık güllerimiz birbirine benziyorlar.
Paşa sakalım maalesef artık yok, Bahçemde anlatmıştım, komşular Enez'e gidişimiz gecikince iyilik olsun diye bahçemi temizlerken paşasakalını da köklemişler.Ama tekrar ekmeyi düşünüyorum. Dilerim sizinkiler de bu yıl açarlar.

Vildan Hanım,
Paşa Sakalı' nızın akibetine çok üzüldüm. Maşallah, komşularınızda, deyim yerindeyse; ''Kaş yapayım derken, göz çıkarmışlar!''
Eğer fidan bulamazsanız. Size aralık ayında tohum gönderirim. Benimkiler açmasalar bile, İstanbul' da oturduğum sokakta, komşu apartmanın bahçesinde var. Oradan tohum alabilirim.

Vildan Sönmez
18-06-2010, 22:25
Tam bir ay sonra uzaklardaki yalnız bahçeme gittik geçen hafta sonu.
Bahardan itibaren hafta sonları gtmeye başlardık, bu yıl kısmet olmuyor bu ikinci gidişimiz. Ne yapalım Allah başka keder vermesin, bu yıl böyle olacak galiba.

Son mesajı Orhan Bey paşasakalı için yazmış ya:
Paşasakalım toprakta kalan kısmından yeni sürgünler vermiş.

Vildan Sönmez
18-06-2010, 22:28
Tazelenen bir başka çiçeğim de zakkum, pırıl pırıl yapraklarıyla...

Vildan Sönmez
18-06-2010, 22:30
Mor salkım çiçeklerine yetişemiyeceğimi düşünüyordum, üzerinde hala çiçek vardı, seyrek ama oldukça iri salkımlar...

Vildan Sönmez
18-06-2010, 22:34
Ponpon sarmaşık gülü geçen yıl uzanan kollarını budayıp toparlamıştım. Üzerinde çiçekleri hala açıyor.

Vildan Sönmez
18-06-2010, 22:36
Yine geçen yıl yere düşen dal köklenince arka çitlerin yanına ekmiştim bu yıl ilk çiçeklerini açmış.

Vildan Sönmez
18-06-2010, 22:39
Çit boyuna aralıklarla daldırdığım Margarit papatyalar tutmuş, gülün kuytusunda olan en çok gelişeni açmış.
(Ön bahçedeki ana kök yok artık)

Satı Uğurtan
18-06-2010, 22:41
Yine geçen yıl yere düşen dal köklenince arka çitlerin yanına ekmiştim bu yıl ilk çiçeklerini açmış.
Sevgili Vildan hanım,gülleriniz çok güzel, bende kırılan ve ya budadığım dalları, atmaya kıyamayıp heryere dikiyorum ve tutuyor, sevgiler.

Vildan Sönmez
18-06-2010, 22:42
Susuzluk gülleri etkilemiş, yapraklarda kurumalar var.

Orhan Özbilgiç
18-06-2010, 22:43
Tam bir ay sonra uzaklardaki yalnız bahçeme gittik geçen hafta sonu.
Bahardan itibaren hafta sonları gtmeye başlardık, bu yıl kısmet olmuyor bu ikinci gidişimiz. Ne yapalım Allah başka keder vermesin, bu yıl böyle olacak galiba.

Son mesajı Orhan Bey paşasakalı için yazmış ya:
Paşasakalım toprakta kalan kısmından yeni sürgünler vermiş.

Fotoğrafları yüklemeye devam ettiğiniz anlaşılıyor. İlk lerinden beni en çok sevindiren Paşa Sakalı oldu.:) belki bu sene açabilir de?
Neyse, gerisine yarın bakarım.
Bahçenize hoş geldiniz.;)

Vildan Sönmez
18-06-2010, 22:45
Bu koyu bordo gül, dipten gelen sap üzerinde demet halinde açıyor.

Vildan Sönmez
18-06-2010, 22:47
Diğer renklerden.....

Vildan Sönmez
18-06-2010, 22:49
Geçen yıldan kalan tek kök sarı gazania...

Vildan Sönmez
18-06-2010, 22:52
Sevgili Satı Hanım, aynen, budadığımız dalları dikip tuttuğunu da görmek ne de güzel oluyor.
Sevgili Vildan hanım,gülleriniz çok güzel, bende kırılan ve ya budadığım dalları, atmaya kıyamayıp heryere dikiyorum ve tutuyor, sevgiler.

Vildan Sönmez
18-06-2010, 22:54
Siz de hoşgeldiniz Orhan Bey, çiçeklerimiz işte böyle inadına varım diyor.

Fotoğrafları yüklemeye devam ettiğiniz anlaşılıyor. İlk lerinden beni en çok sevindiren Paşa Sakalı oldu.:) belki bu sene açabilir de?
Neyse, gerisine yarın bakarım.
Bahçenize hoş geldiniz.;)

Vildan Sönmez
18-06-2010, 22:58
Terastan getirdiğim Gazanyaların yanı sıra, fidanlıktan aldığım Bodrum papatyasını
da ektim. Geçen yılkilerden de üç yerde yeniden yeşerenler var..

Vildan Sönmez
18-06-2010, 23:03
Sevgili görümcem de bu çok canlı renkli çiçeklerden aldı hediye. Zaten Enez'e her gidişimizde ya bir fide, ya da tohum mutlaka getirecek bir şeyleri vardır.

Balkonda otururken görebileceğimiz yere ektik.
Horoz ibiği mi, mısır püskülü mü karar veremedim.

Vildan Sönmez
18-06-2010, 23:06
Sayın romantikten aldığım orman güllerinden birini Mayıs ayında getirmiştim. Bahçenin en kuytu ve gölgeli yerine ekmiştim. Şimdilik çok keyifli, hatta terastakinden daha iyi durumda.

Vildan Sönmez
18-06-2010, 23:08
Süs narı çiçekleri..

Vildan Sönmez
18-06-2010, 23:16
Sevgili Güler Hanım'ın çimlerinin arasında çıkan semizotları, benim bahçemde de her yıl yerden fışkırıyor. Tabi bahçe küçük olunca temizlemesi de çok zor olmuyor. Bir yıl ilave toprak ve gübre attırmıştık, ondan sonra her yıl çıkıyorlar.

Vildan Sönmez
18-06-2010, 23:20
Son olarak da asma ve üzümler...

Cumhur Tonba
19-06-2010, 01:33
Vildan Hanım,
Bu sene sizi Enez'de ziyaret etmem farz oldu.
Çay içmeye geleceğim. Selam ve sevgiler.

Cumhur Tonba
09-08-2010, 02:44
Vildan Hanım kayıp.

Vildan Sönmez
09-08-2010, 08:48
Kayıp değil de İstanbul'da terastayım Cumhur bey. Bu yıl Enez'e en seyrek gittiğim yıl olarak yazıld bir kenara. Temmuz başında 1 Cumartesi-Pazar, ve bu hafta sonu olmak üzere 2 oldu. Tabii susuzluk bahçede ve güllerde etkisini göstermiş. Yine de akşama eve gidince eklenecek bir kaç fotoğraf var.
31 Ağustos'su Hafta sonu ile birleştirip 4-5 gün kalmak niyetim var. Bakalım Kısmet.....

Vildan Sönmez
10-08-2010, 01:35
Bir ay arayla geçen hafta sonu bahçemi ot bürümüş buldum. Sıcaklar ve sulanmamaktan çiçekler etkilenirken otlar adeta fışkırmış.

Vildan Sönmez
10-08-2010, 01:38
Otları kökünden sökebilmek için önce bahçeyi gölledik, sonra da çamurlar içinden otve bol bol semizotu yolduk. Solmuş gülleri o haliyle de olsa görebilmek için bıraktım, ta pazar günü döneceğimiz saatte hepsini temizledim yeni tomurcuklar gelsin diye..

Vildan Sönmez
10-08-2010, 01:43
Glayöllerim açmış ve solmuş, sadece bu kırmızıyı görebildim..

Vildan Sönmez
10-08-2010, 01:45
Komşuların dipten kestiği paşa sakalı temmuzda yeşermişti. Bu hafta çiçekler açmış.

Vildan Sönmez
10-08-2010, 01:47
Bahçenin birçok yerine bordo süs mısırı ekmiştim. Hiçbiri yeşermemiş.
Ayçiçeklerinden birkaçı yeşermiş ve çiçek açmış ama pek cılız.

Vildan Sönmez
10-08-2010, 01:51
Bu yıl mor salkım hiç çiçeksiz kalmıyacak gibi görünüyor.

Vildan Sönmez
10-08-2010, 01:53
Çoğu solgun güllerimden yakalayabildiğim bir kaç tanesi..

Vildan Sönmez
10-08-2010, 01:55
Direnişçi gazanya ve arslanağzı :D

Vildan Sönmez
10-08-2010, 01:57
Nikah şekeri çam fidesi büyümüş ancak yeni yapraklarda form değişmiş.

Vildan Sönmez
10-08-2010, 02:01
Son olarak bahçemin Ağustos konukları, altın sarısı ve mavisini çekemediğim yusufcuklardan kıpkırmızı olan...

sevim.K
10-08-2010, 05:15
Çocukluğumun kanatlıları. Unutmuşum. Eski bir dostu görmüş gibi sevindim:p:p

Sevgi Durul
10-08-2010, 08:24
Sevgili Vildan hanım, orada olmadığınız, ilgilenemediğiniz halde çoğu çiçeğiniz açmış. Dipten kesilen paşa sakalı bile. Çeşitleriniz hep dayanıklı.

Bizim bahçede geceleri öten bir şey var. Eşim yusufçuk, olduğunu söylüyor. Bana çocukluğumu hatırlatan, yazları gittiğimiz, rahmetli anneannemlerin İnegöl'deki evlerinde aynısını duyduğum, bu sesin sahibi yusufçuk fotoğrafı için teşekkürler. Sesini çok duydum, kendisini hiç görmemiştim.

sevim4
10-08-2010, 09:53
Vildan hanım,kışın üzülmüştük hepberaber yüce rabbim tekrar nasip etmiş.
Mor salkım harika görünüyo güllere diyecek yok.
Üye olduğum ilk zaman sizin baçenizi görmüştüm sarmaşık güle hayran kalmıştım.

Vildan Sönmez
10-08-2010, 13:48
Sevgili Sdurul o bahçede uzun süre kalmadıkça narin çiçek ekmem de. Örneğin iki kök lisi denedim kurumuştu.

Yusufçuk'un sesini ben hiç duymadım vallahi, nasıl bir şey , vızıltı gibi mi ?

Sevgili Vildan hanım, orada olmadığınız, ilgilenemediğiniz halde çoğu çiçeğiniz açmış. Dipten kesilen paşa sakalı bile. Çeşitleriniz hep dayanıklı.

Bizim bahçede geceleri öten bir şey var. Eşim yusufçuk, olduğunu söylüyor. Bana çocukluğumu hatırlatan, yazları gittiğimiz, rahmetli anneannemlerin İnegöl'deki evlerinde aynısını duyduğum, bu sesin sahibi yusufçuk fotoğrafı için teşekkürler. Sesini çok duydum, kendisini hiç görmemiştim.

Vildan Sönmez
10-08-2010, 13:52
Ne güzel değilmi Sevim Hanım,
Ben Enez'de yusufçukları çok bol görüyorum bu aylarda, ilk göçlerinde bulut gibi kaplıyorlar ortalığı. Aynı şey Uğur böceğinde de oluyor.

Ben çooook uzun zamandır ateşböceği göremedim. Oysa İstanbul'da bile görürdük çocukluğumda.

Çocukluğumun kanatlıları. Unutmuşum. Eski bir dostu görmüş gibi sevindim:p:p

Vildan Sönmez
10-08-2010, 13:54
Sevim Hanım'cım, o sarmaşık güle yoldan geçen bakardı. Biraz yaşlandı, biraz da ben budarken hata yaptım sanırım, eski formunda değil, ama çok şükür çelikten ektiğim tutmuş ve büyüyor.

Vildan hanım,kışın üzülmüştük hepberaber yüce rabbim tekrar nasip etmiş.
Mor salkım harika görünüyo güllere diyecek yok.
Üye olduğum ilk zaman sizin baçenizi görmüştüm sarmaşık güle hayran kalmıştım.

Sevgi Durul
10-08-2010, 14:09
Yusufçuk'un sesini ben hiç duymadım vallahi, nasıl bir şey , vızıltı gibi mi ?

Muhtemelen duymuşsunuzdur, vızıltı gibi değil. Tarif edemiyorum.
Ben de, eşim söylemeseydi, çocukluğumda da duyduğum o sesin ne olduğunu bilemezdim.

Fatoş
10-08-2010, 17:42
Sevgili Vildan hanım bahçeniz yine eski haline dönmüş gidilmeyince komşular ilgileniyor ama bin bir güçlükle yetiştirdiğimiz farklı bir bitkiye ot muamelesi yapılıyor, ben yazlıkta çiçeklerimin başına küçük etiket levhası dikerek sorunu çözmeye çalışıyorum.Gülleriniz çok güzel ,ilk işim mor salkımdan edinmek çok hoşuma gitti ellerinize sağlık.

Vildan Sönmez
10-08-2010, 21:29
Fatoş Hanım güzel bahçenize mor salkım çok yakışacaktır. Eskiden Mayıs ayında açar, sonra yeşil yaprakları sarınca çiçeksiz kalırdı. Ama şimdilerde bakıyorum, çevrem de de yaz boyu seyrek de olsa çiçek açıyorlar. Hemde öyle kolay bir sarılıcı ki, her gidişimde bahçeye uzanmış taze sürgünlerini kesiyorum, yoksa bahçe amazona dönecek...

Fatoş
10-08-2010, 23:33
Evet ben de öyle hatırlıyorum, rahmetli babamın bahçesinde vardı, çiçeklerini döktükten sonra sırf yaprak kalırdı ama şimdiki hali daha güzel.

Orhan Özbilgiç
13-08-2010, 20:19
İnsanoğlu ne kadar vefasız olursa olsun, doğa yinede mevsimine göre bitkilere can veriyor.
Bahçemizin on gün sulanmaması halinde, birçok bitkimizin kuruyabileceğini sanırdım. Demekki o kadar da sahipsiz değillermiş.
Paşa bıyığı çok sevdiğim çalıların başlarında yer alır. O nedenle tekrar çiçeklenmesine sizin kadar sevindim dersem yalan olmaz.
Mor salkım saptamanıza bende katılıyorum.
Yusufçuk çok tatlı. Sizde çok mükemmel fotoğraflamışsınız. Elinize sağlık.

Vildan Sönmez
20-11-2010, 21:30
Bayramdan önceki hafta sonu kışa hazırlık olmak üzere Enez'e gittik, Arife günü de İstanbul'a döndük. Geçen kış su saatımız patlamıştı, onu güzelce sarıp sarmaladık, bahçedeki su moturunu söküp içeri aldık. İki asma, vişne, süs narı, mor salkım, ağaç hatmi ve güllerimizi budadık.

Vildan Sönmez
20-11-2010, 21:34
Gazanyaların keyfi yerindeydi.

Vildan Sönmez
20-11-2010, 21:36
Bodrum papatyaları yeniden yetişiyorlar.

Vildan Sönmez
20-11-2010, 21:43
Süs yoncası, oxsalis ki biz ona uyku çiçeği derdik yaprakları kapandığı için, sorunsuz kendi halinde...

Vildan Sönmez
20-11-2010, 21:45
Sayın Cemals nerelerdesiniz, bakın kasımpatınız Enez'li oldu orada da açıyor.

Vildan Sönmez
20-11-2010, 21:49
Geçen yıl aldığım soğanların bir kısmını bahçede bir köşeye ekmiştim. Yeşermişler, çiçeklerini göremiyeceğiz herhalde..

Vildan Sönmez
20-11-2010, 21:57
Bahçedeki yaşlı yukayı kestikten sonra bu yavru yukayı kontrollü bir şekilde büyüteceğiz.

Vildan Sönmez
20-11-2010, 22:02
Eskisi ağaç haline gelmişti, defalarca kökünden kestiğimiz halde hala sürgün vermeye devam ediyor. Bu gidişimde kök kalıntısının etrafını havuz gibi su doldurup yumuşatarak çamurlarla boğuştum adeta, bir çuval dolusu kök kalıntısı ayıkladım, eminim bir dahaki gidişimde yine yeşermiş bulacağım.

Vildan Sönmez
20-11-2010, 22:04
Cumartesi de Pazar da hava çok güzeldi, yorgunluğumuza değdi.

ciceksever70
20-11-2010, 22:12
Bahcenize hosgeldiniz Vildan hanim, güzel resimlerinizi özlemistik.

Vildan Sönmez
20-11-2010, 22:29
Teşekkürler sevgili çiçeksever. Yine2 günde ne yapabilirsek yaptık ve döndük.Bahçem uzak ve küçük. Şöyle elim üstünde değil, gidiyoruz bir elden geçirip dönüyoruz. İnşallah ileride daha güzel eyler yaparız sizler gibi...

Bahcenize hosgeldiniz Vildan hanim, güzel resimlerinizi özlemistik.

Satı Uğurtan
21-11-2010, 00:09
Sevgili Vildan hanım, güller, gazanyalar, Bodrum papatyaları ve kasımpatı çok güzel sağlıkla büyütün.

umutyolcusu
21-11-2010, 00:26
Bahçenizle her gün ilgilenememenize karşın ne kadar güzel çiçeklerle karşılamış sizleri.Hepsi çok güzel,elinize sağlık.

Orhan Özbilgiç
21-11-2010, 04:22

Evet..
Bahçe, herşeye rağmen de!
Şu iki fotoğraf var ya, tam masa üstü arka planlık.;)
Enfes kareler yakalamışsınız valla.:eek: Tebrikler.

Vildan Sönmez
21-11-2010, 11:38
Orhan Bey, Enez küçük bir sınır kasabası ama, günbatımları müthiş güzeldir. Güneş her mevsimde denizin üstünden batar. O görünen de bir Yunan adası..

cemo
21-11-2010, 19:00
Bahceniz sizden uzakta olsa da, çiçekleriniz size cok yakın. Nasılda gelişmişler.
Ben, bu yıl diktiğim yukka ya her sabah bakıyorum büyüdü mü acaba diye.:) İnşallah sizin yukka gibi olur. Gercekten cok hoş. Ellerinize sağlık.

fikreteren
22-11-2010, 17:48
Vildan hanım,Çicekler güzel manzaralar harika.Eee kışlık bakımıda yapmışsınız zaten.Gelsin bahar.

Vildan Sönmez
22-11-2010, 21:32
Arkadaşlar sağolun. Şimdilik fazla gidemesek de gittiğimiz zaman bütün vaktimizi bahçede geçiriyoruz. Komşular bu sefer kalacaksınız herhelde diyor, yok pazar akşamı dönüyoruz diyoruz, bu diyalog yaklaşık 10 yıldır böyle. Hatta bir seferinde komşulardan biri, uğraşıp gidiyorsunuz çiçeklerinizin sefasını biz sürüyoruz dedi. Sağlık olsun buna da razıyız.

Hhatice
22-11-2010, 21:37

Ellerine sağlık harika yakalamışsın Vildan'cım .Orhan abi haklı tam arka planlık resimler .

furkan yıldız
23-11-2010, 21:03
merhaba vildan hanım
bahçeniz çok zarif gülleriniz mükemmel ötesi rica etsem türlerini yazabilirmisiniz özellikle ilk mesajdaki en baştakine bayıldım

nergis06
23-11-2010, 21:17
Vidan hanım bahçeniz çok güzel ellerinize sağlık.

Vildan Sönmez
01-05-2011, 21:26
6 ay aradan sonra bu hafta sonu Enez'e gittim. Her yanı bazıları bir metreye varan yabani otlar ve kır çiçekleri bürümüş. Güllerimden sonra bahçemin en renkli çiçekleri bodrum papatyaları, gazanyalar otlar arasında kaybolmuş adeta.

Vildan Sönmez
01-05-2011, 21:31
Güller bile görünmüyordu neredeyse.

Vildan Sönmez
01-05-2011, 21:32
2 Günde yapabildiğimiz kadar temizledik otları. Çiçekler biraz ortaya çıktı.

Vildan Sönmez
01-05-2011, 21:37
Terasta keyifli büyüyemeyen gazanyaları bahçeye götürmekle iyi yaptığıma karar verdim.
Enez'in kışını atlatıp böyle güzel açmışlar.

Vildan Sönmez
01-05-2011, 21:42
Her yıl bahçemde muscarı cinsi çiçekler çıkıyor. Bahçe kazıldıkça soğanları zarar görmesin diye onları çam ağacının dibinde biriktirmeye başladım.

Vildan Sönmez
01-05-2011, 21:44
Bu yıl anemon ve yılan yastığı da koruma altına alındı.

Vildan Sönmez
01-05-2011, 21:46
Beyaz uyku çiçeği öbeği biraz daha büyümüş, otlar ayıklanmadan önce...

Vildan Sönmez
01-05-2011, 21:47
Yine terasta iyi sonuç alamadığım soğanlılar sürgünler vermiş, beyaz frezya açmış bile.

Vildan Sönmez
01-05-2011, 21:50
Ön taraftaki ponpon sarmaşık gül çirkin cılız ve dağınıktı, Kasım'da iyice budadım. Tazecik sürgünler vermiş.

ciceksever70
01-05-2011, 21:51
Bahcenizi özletiyorsunuz hep Vildan hanim. Ben bahcemin uzaginda kalsam cok özlerim hep orada olmak isterim. 6 ay cok uzun bir ara.

Vildan Sönmez
01-05-2011, 21:52
Çeliğinden arka çitlere sarsırdığım da çok keyifli gidiyor..

Vildan Sönmez
01-05-2011, 21:55
Sevgili çiçeksever ben de çok özlüyorum, henüz yazı orada geçiremiyorum. Ama buna rağmen orada yaşıyormuş gibi iki gün gidip biraz bakım yapıp dönüyorum. Ellerimi görseniz, sıyrıklar içinde, eldivenle iş görmeyi beceremiyorum.
Dönüşte, Silivri'yi geçince trafik, beton yığınları kalabalık başlamıyor mu daha o an özlüyorum küçücük bahçemi.

Vildan Sönmez
01-05-2011, 21:57
Mor salkım henüz açmamış ama tomurcuk yüklü.

Vildan Sönmez
01-05-2011, 21:59
Cezayir menekşesinin en neşeli zamanı, yemyeşil ve çiçekli.

Vildan Sönmez
01-05-2011, 22:03
Son olarak Enez'in en güzel yanı, doğası. dilerim hiç bozulmaz.
Üzmene gölünün ortalarında bembeyaz bir adacık, göçmen filamingolar...

ozbey
01-05-2011, 23:42
Son olarak Enez'in en güzel yanı, doğası. dilerim hiç bozulmaz.
Üzmene gülünün ortalarında bembeyaz bir adacık, göçmen filamingolar...

Vildan abla, yine çok hoş bir manzara yakalamışsın.

ciceksever70
02-05-2011, 07:18
Mor salkim cok güzel. Evi aldigimizdan beri dikmeye hevesleniyorum, seraya gittigimiz zaman ciceklenme dönemi gecmis oluyor yine vazgeciyorum. Bahcelerde mutlaka bulunmasi gereken bitkilerden.

sevim.K
02-05-2011, 07:59
Yorulmuşsunuz Vildan hanım ama güzel görüntüler ortaya çıkmış.:) Manzara çok güzel flamingolara bayıldım. Havayı güzel bulmuşlar. Beş çayında gibi hem atıştırıyor hemde sohbet ediyorlar galiba:) Vildan hanım o uzun boylu aslanağızları hala duruyor mu? Tohumlu zamanında benim içinde tohum alır mısınız?.

bettyycim
02-05-2011, 08:04
Bahçeniz de harika, manzaralar da ;) sabah sabah çok iyi geldi teşekkürler ....

Fatoş
02-05-2011, 10:45
Terasta keyifli büyüyemeyen gazanyaları bahçeye götürmekle iyi yaptığıma karar verdim.
Enez'in kışını atlatıp böyle güzel açmışlar.

Bodrum papatyalarıyla gazanyalar birlikte çok güzel görüntü veriyor, her zaman ben ikisinin bir arada çok yakıştığını düşünürüm. Evinizin bulunduğu yer çok güzel:)

gilan
02-05-2011, 10:47
Gazanyalarla bodrum papatyaları yan yana çok yakışmış.
Filamingolar belgeselden fırlamış gibi. :)

Uzaktaki bahçe çok zor, kolaylıklar dilerim. :)

Vildan Sönmez
02-05-2011, 22:04
Teşekkürler arkadaşlar. Bodrum paptyası ve gazanya benimki gibi yalnız bahçeler için çok uygun. Ekiyorsun ve seyrek de gitsaniz açmaya ve yayılmaya devam ediyorlar.

Vildan Sönmez
02-05-2011, 22:06
Eskiden mor salkımların çiçekleri yaz başında biter sonra yeşil yaprakları sürerdi. Şimdi ise sonbahara kadar seyrek de olsa çiçek açıyorlar.

Mor salkim cok güzel. Evi aldigimizdan beri dikmeye hevesleniyorum, seraya gittigimiz zaman ciceklenme dönemi gecmis oluyor yine vazgeciyorum. Bahcelerde mutlaka bulunmasi gereken bitkilerden.

Vildan Sönmez
02-05-2011, 22:10
Sevim Hanım'cım benim yaşlı arslan ağzı bu yılda yeşermiş ve balkon duvarını geçmiş. Geçen kasımda butun dallarını budamıştım.
Bu yıl mutlaka tohum almalıyım, bu kadar dayanıklı bir türü kaybetmemeliyiz.

Yorulmuşsunuz Vildan hanım ama güzel görüntüler ortaya çıkmış.:) Manzara çok güzel flamingolara bayıldım. Havayı güzel bulmuşlar. Beş çayında gibi hem atıştırıyor hemde sohbet ediyorlar galiba:) Vildan hanım o uzun boylu aslanağızları hala duruyor mu? Tohumlu zamanında benim içinde tohum alır mısınız?.

Vildan Sönmez
02-05-2011, 22:18
Ve yine Enez kırlarından...

sevim.K
02-05-2011, 22:48
İnanamıyorum gerçekten inanılmaz bir boyu var. Çiçek rengide hoş. Evet ya mutlaka tohum alınmalı. Çoğaltılmalı. Çoğaltmaya ben destek olutum.:p

Satı Uğurtan
02-05-2011, 23:07
Sevgili Vildan hanım, gazanyalar ve mor salkım harika, benim mor salkım dördüncü yılı hala çiçek açmadı.
Flamingolar çok şirin görünüyorlar:)

Vildan Sönmez
22-06-2011, 21:51
Eşim geçen hafta uzak, yalnız bahçemizi dolaşmaya gitti. Bütün güller açmış.
Pergoleye tırmanan sarmaşık gül...

Vildan Sönmez
22-06-2011, 21:54
Ön bahçedeki ponpon sarmaşık gül dallarını taşıyamıyor...
Arkadaki çitlere sardırdığım, parmaklıklar görünmüyor...

Vildan Sönmez
22-06-2011, 21:58
Bahçeyi güller ele geçirmiş.

Vildan Sönmez
22-06-2011, 22:02
Bakımsız kalan gazanyaların, aslanağzının keyfi kaçmış.

Vildan Sönmez
22-06-2011, 22:04
Arka tarafta nispeten gölgede kalan papatyalar daha canlı..

Vildan Sönmez
22-06-2011, 22:06
Bahçeden kalabalık bir köşe.

Toprakhasreti
02-10-2011, 01:08
Sayın Vildan Sönmez,bahçeniz çok güzel,ellerinize sağlık. Bana acaba bu "paşasakalının"latince ismini verebilirmisiniz?Şimdiden çok teşekkür ederim.

Vildan Sönmez
03-10-2011, 20:39
Teşekkürler. Ben paşa sakalı desmde genellikle paşa bıyığı deniyor.
latince adı Poinciana Gillesii.

aşağıdaki linkte bilgileri bulabilirsiniz

http://www.agaclar.net/forum/calilar/5749.htm?highlight=pa%FEa+b%FDy%FD%F0%FD

Sayın Vildan Sönmez,bahçeniz çok güzel,ellerinize sağlık. Bana acaba bu "paşasakalının"latince ismini verebilirmisiniz?Şimdiden çok teşekkür ederim.

atemi
13-01-2012, 10:46
2012 de bizde varız şimdiden çalışmalara başlıyorum

Vildan Sönmez
29-12-2022, 10:32
Enez'deki mini bahçemde güllerin hakimiyeti

Vildan Sönmez
29-12-2022, 10:34
Ağaç hatmiyi her sonbaharda budayıp formunu koruyorum.

Vildan Sönmez
29-12-2022, 20:28
Yoldan bakış.

Vildan Sönmez
29-12-2022, 20:39
Kargalara bayramlık bodur elma ve üzümler