Bağlan

View Full Version : Nektarin

envor
13-10-2008, 21:52
Antalya sahil bandında olan bu serada Nektarin yetiştiriciliği yapılmakta.
Serada erkenci nektarin = springtime
Serada yetiştirdiğimiz nektarinin, dışarıda yapılan yetiştiriciliğe göre iki hafta erken hasat yapmayı bekliyoruz.

49711
49712
49713
49714
49715

envor
13-10-2008, 21:54
49719

denizakvaryumu
14-10-2008, 07:37
Çok güzel, erken kalkan kazanır :)

Ağaç aralarında diğer ürünler de yetiştirilebilir...Saksıda ahududu gibi

evrim
18-10-2008, 13:01
Ağaç aralarında diğer ürünler de yetiştirilebilir...Saksıda ahududu gibi
katılıyorum. söz konusu sera olunca mevcut alandan en iyi şekilde faydalanmak lazım :)

gulnursengel
27-05-2009, 16:05
Merhabalar,

Sizden bir konuda yardım talep ediyorum. Bahçemde Burhaniyeden aldığım yeşil nektari ağacı var. Bu sene bol çiçek verdi. Ve hemen hemen her çiçek meyvaya durdu. Öyleki artık dalları meyvaları taşıyamaz oldu. Ama bahçe kenarındaki kartopulardan yeşil bit ve siyah sinekler ağacımı istila etti. Arkadaşlar hemen fungusit yani kimyasal ilaç yapmamı ama meyvaları unutamı yani yiyemiyecemi söylüyor. Bende bu sineklerden nasıl kurtulacağımı size danışmak istiyorum. Yani kimyasal olmayıp organik bir şeyler hazırlayabilirmiyim. Böylece meyvalarınıa yemiş oluruz. Lütfen bir akıl verin sevgili dostlar.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler,

Gülnur

tolgahann
27-05-2009, 18:17
Sevgili gulnursengel yeşil nektarin dediğiniz meyve resimdeki mi?

gulnursengel
29-05-2009, 15:17
Sayın Tolgahan,

Yeşil nektari sizin resimdeki meyvanın aynısıdır. Yeşil nektari dedim çünkü bazıları bildiğimiz sarı pembe tüysüz şevtalileride nektari dediği için ayırt etmek istedim.
evet meyvalarımı kaybetmemek için hangi zararsız , evde yapabileceğim karışımı vermeliyim. Öyleki kendime geçen gün gidip elle kumanda edilen ,sırta takılan , 16 lt'lik basınçlı ilaçlama popalarından aldım. Ama ilaç ne almam **** yapmam gerekli hala bilmiyorum.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler,

Gülnur

Samsunlu55
05-09-2009, 00:41
Antalya sahil bandında olan bu serada Nektarin yetiştiriciliği yapılmakta.
Serada erkenci nektarin = springtime
Serada yetiştirdiğimiz nektarinin, dışarıda yapılan yetiştiriciliğe göre iki hafta erken hasat yapmayı bekliyoruz.

49711
49712
49713
49714
49715

Bu bahçe tek kelimeyle harika. Sahil bandı demişsiniz sanki denize sıfır kurulmuş gibi hiç toprak yok kompile kum.

uzman16
14-02-2010, 19:53
Her sene Ayvalık 'ta beyaz nektarini doyasıya yeriz. Hatta tatil dönüşü de bolca alır getiririz. Bu sene dikmek istiyorum ama bilgi sahibi değilim. Beyaz nektarin Bursa'da yetişir mi? Yarıboduru var mıdır? Hasat dönemi ne zamandır? Bilenlerin yardımını bekliyorum.

uzman16
14-02-2010, 20:06
Şu (http://www.senfidancilik.com/search/label/BEYAZ%20NEKTAR%C4%B0N) linki buldum.

Sebahattin Sargın
17-02-2010, 22:41
Bu beyaz nektarin bizim Bursa ovasında bolca yetişen tüysüz şeftalinin beyazı sanırım Sevgili Uzman16...

uzman16
17-02-2010, 23:08
Tadı farklı, boyutu da.Daha çok kayısı-şeftali karışımı bir tat , bu kayısıdan biraz büyük, tadı daha çok şeftaliyi andırıyor. Neden Bursa'da yok bilmiyorum. Bazen yazın, çok nadir olarak, marketlerde görüyorum ama Bursa'da yetiştiğini sanmıyorum. Ben yetiştirmek istiyorum ama yaşatabilir miyim bilmiyorum.

Bir de yarı boduru var mı acaba? Tozlayıcı gerekiyor mu? Öğrenirsen haber ver.

uzman16
23-02-2010, 22:40
Bugün yukarıda verdiğim linkteki Şen fidancılık ile telefonla görüştük.

Verilen bilgiye göre;
-40-60 cm.'den taçlandırma yapılırsa çok büyümezmiş.
-4 metre civarında boylanırmış, eğer budama yapar ve taçlandırmayı söylediği ölçüde yaparsak yarı bodur gibi olurmuş.
-Tozlayıcı gerekmiyormuş.
-Bursa'da yetişirmiş.
-Çıplak kök olarak gönderiyorlarmış.
-2 yaşında fidan gönderecekler,eğer bu sene budarsak yazın meyve almaz ama seneye bol ürün alırmışız. Yok eğer bu yaz budamazsak alacağımız ürün az olacakmış. Yani budamayı tavsiye ettiler.

Arkadaşlarım da bilmedikleri ama benden duydukları bu meyveyi alacaklar. Başarılı olur da yetiştirebilirsek dikili bir ağacımız olacak.:D

okay-55
07-03-2010, 18:30
Bugün yukarıda verdiğim linkteki Şen fidancılık ile telefonla görüştük.

Verilen bilgiye göre;
-40-60 cm.'den taçlandırma yapılırsa çok büyümezmiş.
-4 metre civarında boylanırmış, eğer budama yapar ve taçlandırmayı söylediği ölçüde yaparsak yarı bodur gibi olurmuş.
-Tozlayıcı gerekmiyormuş.
-Bursa'da yetişirmiş.
-Çıplak kök olarak gönderiyorlarmış.
-2 yaşında fidan gönderecekler,eğer bu sene budarsak yazın meyve almaz ama seneye bol ürün alırmışız. Yok eğer bu yaz budamazsak alacağımız ürün az olacakmış. Yani budamayı tavsiye ettiler.

Arkadaşlarım da bilmedikleri ama benden duydukları bu meyveyi alacaklar. Başarılı olur da yetiştirebilirsek dikili bir ağacımız olacak.:D

sayın uzman 16 fidan fiyatıyla ilgili bilgi varmı paylaşırsan sevinirim trakyada yetişirse bende almak isterim iyi akşamlar

uzman16
15-03-2010, 19:58
Fiyatına xx lira demişlerdi. Buna kargo ücretini de ekleyin. PTT kargo daha uygunmuş.
Ayrıca Çanakkale'den satış yapıyorlar, yani, sizin iklime uygun olup yetiştirebileceğinizi düşünüyorum.

KIRO
17-03-2010, 19:55
Nektarin bahçesi kurma fikrim var ama yetiştiriciliği zormu,piyasası nasıl pek bilgi bulamadım bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

okay-55
22-03-2010, 22:53
Sayın uzman 16 verdiğiniz bilgi üzerine şen fidancılıkla görüştüm fidan siparişlerimi verdim ilginize teşekkür ederim esen kalın

uzman16
24-03-2010, 10:32
Beyaz nektarinin Haziran, Temmuz ve Ağustos ayında meyve veren türleri olup en iri meyveler Ağustos ayındakilermiş. Biz de Ağustos hasatındakilerden iş yerindeki arkadaşlarla Şen fidancılığa fidan sipariş ettik, PTT kargo ile gönderilen gayet sağlıklı fidanlarımızı hafta sonu diktik.
Sn. Okay-55 siz de güle güle büyütün. Gelişmeleri burdan paylaşalım.;)

uzman16
18-02-2011, 15:46
Nektarinlerimden biri kurudu diğeri gayet sağlıklı büyüyor.Bir arkadaşım Balıkesir'den hediye beyaz nektarin fidesi getirmişti. O da iyi durumda. Yarın fotoğraflarını çekerim.

athena -asena
23-05-2012, 20:38
Bu sene bende Çanakkale de şen fidancılık'tan 3 adet beyaz nektarin aldım biri kurudu diğerleri gayet güzel gelişiyor birinde de meyve bile var.

cilekci
29-10-2012, 21:26
Katılıyorum 780 ağaç diktik ilk senesinde ürün aldık 200 ağaç daha dikeceğiz tadı mükemmel kokusu harika bir meyve.

denizgumuss
26-07-2013, 04:10
bu ürünü çelikleme yapabilirmiyim hangi iba köklendirici kullanmalıyım bir yöntem önerirseniz çok sevinirim

denizgumuss
26-07-2013, 04:17
Ben bu Beyaz Nektarinin yetiştirilen bölgedeyim genelde göz aşısı ile çoğaltılıyor bu zaman a kadar çelik ile üretim olmadı ben denemek istiyorum sizin de önerilernizi bekliyorum

denizgumuss
30-07-2013, 00:05
arkadaşlar Nektarin (Beyaz Tüysüz Şeftali ) çeli aşı köklendirmesi yapmak istiyorum ne yapmam gerekli kısa sürede köklendirebilecegim yöntem kimyasal madde hormon vs ne önerirsiniz ?

Humik Asit
İba (indol bütirik asit) Toz
İba (indol bütirik asit) Sıvı

oyazi
08-10-2014, 08:38
Değerli forum sakinleri

3 yaşlı nektarinimi geçen sene aldık ve bu yaz bize 10 tane sağlıklı nektarin verdi. yalnız 1 aydır yaprakları ve dalları resimdeki gibi oldu. herhangi bir zirai ilaç ve gübre kullanmadım. suyunu da ihmal etmedim. sorunuma yardımcı olursanız sevinirim.
şimdiden teşekkürler :(:(:(
not: ağacım dip tarafından sürgün verdi bu sürgünü ne yapmalıyım.

kemalbursaiznik
22-07-2016, 10:34
Yer : Bursa /iznik /Drazali Köyü // 20.07.2016

15 Aralık 2015 Tarihinde dikilen,60- 70 cm tepe vurumları yapılmış, Alara Tarım'dan aldığım fidanlarım :)

Secenek1
15-03-2018, 21:00
İki senedir meyva aldığım nektarin ağacı geçen sene üzerinde bol meyve vardı fakat zamklanma oldu ağacın yapraklarında arap sabunu sulandırıp atın dediler attım.ağaç hala uyanmadı.birçok ağaç yapraklanmaya başladı benim ağaçta canlanma yok.