Bağlan

View Full Version : Bir araya gelmemesi gereken tatlar




tolgahann
11-10-2008, 17:56
Böyle bir konu açmak bu gün yaşadığım bi olaydan sonra geldi aklıma.
Televizyon izlerken içecek bir şeyler hazırlamak için mutfağa gittim.Gözüme ilk çarpan süt ve ananas oldu.Milkshake yapmak için ikisinide robota koyup bir güzel karıştırdım içerisine birazda vanilya kattım görüntü ve koku muhteşem olmuştu.Ancak tadı muhteşem görüntünün tersine iğrençti.Acı ve hafif ekşiydi, aklıma ilk gelen sütün son kullanma tarihinin geçmiş olabileceğiydi, ama süt kutusunun üzerindeki tarih 4 ay sonrasını gösteriyordu.Sütün tadına sade olarak baktım gayet normaldi.Sonradan ananas ile sütün zıt tatlar olduğunu anladım.Böyle bir olay başakasınında başına gelmesin diye bu konuyu açtım

Sizinde bildiğiniz biraraya gelmemesi gereken tatlar varsa bu bölüme yazarmısınız.




Kemal Kutlu
11-10-2008, 19:41
Misal olarak ; salataya limon ekip sonra üzerine sirke eklemek.Bir deneyeyim dedim yiyemedim çok ekşiydi, yani çöpe gitti .

tolgahann
11-10-2008, 23:43
Mesala bol karabiberli bir yemeğin hemen ardından kola içmek. (bu çok sık başıma gelir, nedense hep kolayı içtikten sonra aklıma gelir bu)

berduray
12-10-2008, 00:11
Ben de tuzlu ve tatlının bir arada olmaması gerektiğini düşünürüm.

Mesela meyveli tartlar.

Hamura bir ısırık atarsın tuzlu gelir hafiften, derken ağzında şekerli, pişmiş elma tadı, yok yok hiç tarzım değil.



Bir de kahvaltıda reçeli, domatesi karışık karışık yiyemem.Önce tuzluları yerim, son olarak bir iki lokma reçel atıştırırım buna da altın vuruş derim, kahvaltımın bittiğini gösterir.


Zeytinyağlı yemeklere şeker koyarlar mesela barbunyaya, dolmaya, taze fasulyeye itiraz eden çıkacaktır ama ben yiyemem.

Yemek dediğin tuzlu olmalı bence.

Bence dedim...

Kharel
12-10-2008, 00:12
Değişik bir örnek olacak ama diş fırçaladıktan sonra mandalin yemeyin iğrenç oluyor.

tolgahann
12-10-2008, 00:24
Sn.kharel uyarınıza rağmen merak edip denedim gerçektende iğrenç bi tat vede çok soğuk geldi.insanın başına ne gelirse meraktan gelirmiş:)

Sn.berduray bende tatlı ile tuzlu yu karıştırmayı sevmem helede zeytinyağlı dolmaya tarçın konulursa hepten kötü olur bence.

Mermaid
12-10-2008, 00:30
:)))) İlahi Tolgahann;

Evet tatlı tuzlu olayına bende karışım özellikle balkabağının börek yapımımda iç harç olarak kullanılmasının korkunç bir lezzet olduğunu düşünüyorum.

zenfree
12-10-2008, 00:47
Değişik bir örnek olacak ama diş fırçaladıktan sonra mandalin yemeyin iğrenç oluyor.

Buna çok güldüm.:p

İlk fırsatta deneyeceğim.:))

tolgahann
12-10-2008, 00:54
Sn. zenfree bence hiç denemeyin ama banane denicem derseniz yanınızda bir parça ekmek bulundurun.Belkide daha olgun bir mandalina ile denenirse daha olumlu sonuç alınabilir.onuda bu mevsimde bulmak zor.15-20 gün sonra bir deneme daha yapmayı düşünüyorum:)

berduray
12-10-2008, 23:43
Dün şunu yazıyordum bilgisayarın azizliğine uğradım.

Düğün töreni için Karadeniz'deyiz, önüme sütlaç görünümlü bir şey getirdiler.

Salladım kaşığı, tuzlu sütlaç, bu onların sütlü çorbasıymış meğer, yok yok hiç bana göre değil...

ilker_eroglu
13-10-2008, 00:44
Değişik bir örnek olacak ama diş fırçaladıktan sonra mandalin yemeyin iğrenç oluyor.


Sn Kharel,

Bir markanın turunçgilli diş macunu var onla fırcalayıp yersenizde aynı etki olurmu acaba ?

tolgahann
13-10-2008, 00:47
Sn. ilker eroğlu sanırım bunun sebebi diş macunun içerisindeki maddeler yani turunçgilli macundada aynı etki görülür diye düşünüyorum.

Filiz
13-10-2008, 06:23
Yoğurt ile domates ağızda bir daha bunu yapma! dedirten tat bırakıyor. Özellikle yoğurt çorbası.

tolgahann
13-10-2008, 13:24
Yoğurt ile domates ağızda bir daha bunu yapma! dedirten tat bırakıyor. Özellikle yoğurt çorbası.


yoğurt ile domates ;gerçekten ilginç şimdi düşündümde gerçekten kötü olur.

aliş
13-10-2008, 13:50
Dişlerimi fırçaladıktan sonra yediğim her şeyin tadı tuhaf:o

Süleyman Koçak
13-10-2008, 13:59
Merhaba arkadaşlar;
Başlığı görünce dayanamadım, ben de bir iki şey yazayım istedim.
Meselâ kahvaltılarda rafadan yumurta ile salatalığı aynı lokmada bulundurmayın.
Bir diğeri; kavun yedikten sonra su içerseniz suyun tadını hiç beğenmeyeceksiniz.
Kola içtikten sonra mentollü şeker yutmayın. (Bu öldürücü olabilir)
http://www.alperdincer.net/2006/06/16/diet-kola-ve-mentos-bombasi/

tolgahann
13-10-2008, 14:14
Sn.süleyman koçak kola ile mentollü şekeri ilk defa duydum. Gerçekten çok önemli bir bilgi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.

Nariel
13-10-2008, 17:04
Peynirin yanında ayran çok kötü oluyor bence. Acı bir tat oluşuyor,isteyenler deneyebilir.

Balıkla da domates kötü oluyordu sanırım(ağızda çürük yumurta gibi bir tat bırakıyor), en kısa zamanda tekrar denemem lazım.

Ve bence zeytinyağlı dolma ve sarmalara kesinlikle kişniş koyulmamalı!

Kharel
13-10-2008, 20:30
Sn.kharel uyarınıza rağmen merak edip denedim gerçektende iğrenç bi tat vede çok soğuk geldi.insanın başına ne gelirse meraktan gelirmiş:)

Şimdi sırf ben bunu yazdım diye insanlar deneyip pişman oluyorlar gerçekten garip bir durum:D Ama insanın birşeyi kendisi tecrübe etmesi kadar etkili bir öğrenme yöntemi de yok ******
Sn Kharel,

Bir markanın turunçgilli diş macunu var onla fırcalayıp yersenizde aynı etki olurmu acaba ?
Yine aynı etkinin olacağını düşünüyorum çünkü macundaki o etkiyi sağlayan madde yine olacaktır.

malina
13-10-2008, 20:42
Zeytin ezmesi ile, dövülmüş çitlenbiği karıştırmayın. Çamur gibi oluyor.

Bu ikisini hangi akla hizmet karıştırdın diyenlere verecek cevabım yok :)

günsu
13-10-2008, 20:47
Naneli **** mentollü şeker yiyip üstüne su içincede çok soğuk oluyor:dilli:
Dişmacunu meselesinide biliyorum, o durumda herşeyin tadı çok kötü oluyor:dilli:

Kharel
13-10-2008, 20:52
Zaten mentollü şekeri kola dolu bir bardağa atarsanız nasıl bir etki yaptığını gözünüzle görmüş olursunuz. :)

Kemal Kutlu
14-10-2008, 17:43
Buzz gibi kola içip sonra, üstüne naneli şeker yemek hiç bana göre değil :D

berduray
15-10-2008, 22:27
Acı yedikten sonra hemen çay içmemeye çalışın, etkisi 2 katına çıkıyor.;)

tolgahann
16-10-2008, 19:27
Acı yedikten sonra hemen çay içmemeye çalışın, etkisi 2 katına çıkıyor.;)



Sn berduray buna cesaret edemedim ama merak ettiğim bir şey var bol şekerli çaylada aynı etki oluyormu?

malina
16-10-2008, 21:46
Önemli olan şeker değil, sıcaklık :)

Çay yerine sıcak başka bir şey içmek de aynı etkiyi yapar...

sdk
16-10-2008, 22:05
iyi biliyorum acıdan sonra çay içilmesinin verdiği acıyı :(

İklimsiz
16-10-2008, 23:00
İşin zevki orda :D :D

zenfree
17-10-2008, 00:03
Bir zamanlar viskiyle çiğköftenin bir araya gelmesini çok eleştirmişlerdi.:)

Kharel
24-10-2008, 14:55
ben rakı ile kolayı denedim mesela onu da tavsiye etmem.

berduray
24-10-2008, 15:12
Ben de buna rakı+soda, rakı+ayran ilave edebilirim..Tabi böyle seven de vardır ama...

habibe
24-10-2008, 16:17
Bana göre, Soda ile yapılan ayran da sevimsiz bir tat.

Kharel
24-10-2008, 17:10
Ben de buna rakı+soda, rakı+ayran ilave edebilirim..Tabi böyle seven de vardır ama...sanırım rakının en iyi dostu su sayın berduray

tolgahann
24-10-2008, 18:55
Bende bir yerde ayrana soda katılırsa çok daha köpüklü ve lezzetli olucağını okumuştum, herhalde biraz fazla katmış olucam ki iğrenç bir tat oluşmuştu.

berduray
24-10-2008, 21:58
Kesinlikle hem fikirim Sayın Kharel ;-)

balbay
05-04-2010, 19:47
Limon ve sirkenin aynı anda kullanılmasının kötü olduğuna katılmıyorum. Belki miktar abartılı olmuştur.

Ama taze baharlı otların çoğu bir arada kullanılınca berbat olabiliyor. Mesela reyhan, fesleğen ile soğan. Sarımsak peynire ne kadar yakışıyorsa soğan o kadar kötü oluyor. Yine nane ile kuru soğan da öyle.

Bir çoğunun ilaç, şifa olarak kullandığı nane limon da kişisel olarak bana iğrenç gelen bir tattır.

DarkYES
05-04-2010, 20:00
Okuduklarım garip geldi. Yani baktım da hani gözme kötğ gelenler var ama tecrğbe edersem ne olur bilmiyorum. Genellikle benim sevdiim karışımları çevremdekiler sevmez.

Siz denemeyin diye yazıyorum ama ben çok seviyorum.

Bitter çikolatayı mayoneze banıp yemek çok lezzetli gelir.

Vanilyalı dondurmayı biraz eritip sonra elma dilim fırınlanmış patates banıp yemek çok güzel oluyor.

Tahin helvası -ama kakaolu olmayacak- yanında kornişon turşu ile doyulmaz bir lezzet.

Şehriyesiz pirinç pilavı üzerine çıtır kıtır bol şerbetli kadayıf ve tabak kenarında katı yoğurtla birlikte yenir de yenir.
Bunun yanında yoğurt yerine sütlaç tercih edenlerde var.


Bunları yemek zor oluyor. Zira çevrenizdekiler kaçışıyor. Genellikle tek başıma yiyorum :(

balbay
05-04-2010, 20:22
İnanması güç gerçekten, bunlar klasik iğrençççççç denmesi için eskiden yaptığımız şakalar dı. Sadece neden şehriyesiz pirinç pilavı onu çözemedim))))

egetropical
05-04-2010, 20:37
çok nefis bir tat mutlaka deneyin. taze physalis (yer kirazı) meyvesi + çikolata kaplaması

Adalet Yağcı
05-04-2010, 20:41
Bu kadar radikal olmayın canım, sayın DarkYES biraz çeşni katmak istemiş olabilir damak zevkine.

Aslında alışkanlıklar, damak zevkleri vs. birimize mükemmel gelebilecek bir tat, bir başkası için iğrenç olabilir.

Çocukluğumda tarhana çorbasının yanında mutlaka pekmez yenirdi, ben hâlâ çok severim, tabi o dövme ile süzme yoğurt karışımı tarhanayı ve mis kokulu kara üzüm pekmezini bir arada bulabilirsem.

Bayramlarda annem mutlaka zerdeli pilav yapardı, mmm...mükemmel bir lezzetti.

DarkYES
09-04-2010, 10:04
İnanması güç gerçekten, bunlar klasik iğrençççççç denmesi için eskiden yaptığımız şakalar dı. Sadece neden şehriyesiz pirinç pilavı onu çözemedim))))

Şehriye karışımın lezzetini bozuyor :)
En azından benim için :D
Bir de bu yazdıklarımı sadece ben yemiyorum. Yiyen başka insanlar da var ama biz gizli bir tarikat ya da uzaylı değiliz ;)

DarkYES
09-04-2010, 10:16
Aslında alışkanlıklar, damak zevkleri vs. birimize mükemmel gelebilecek bir tat, bir başkası için iğrenç olabilir.


Kesinlikle :)
Örneğin Giresun'a yolunuz düşerse şunu deneyin. Mesela bu yiyeceği yine bir Doğu Karadeniz ili olan Rize'ye gidip insanlara yedirmeye çalışırsanız çok azı yemeyi kabul edecektir tahminen :)

Tuzlu Kiraz Tuzlusu Kavurması

Malzemeler:
4 kase tuzlu kiraz (http://lezzetler.com/kiraz-tarifleri.html)
3 adet soğan (http://lezzetler.com/sogan-tarifleri.html)
2 kaşık tereyağı
1 fincan tereyağı
tuz.

Hazırlanışı:
Kiraz Tuzlaması: Kirazlar yıkanır, bütün olarak kavanoza konur. Üzerine kaim tuz serpilir. Tekrar kiraz (http://lezzetler.com/kiraz-tarifleri.html) konur tuz serpilir, bu işleme kap dolana kadar devam edilir.
Kavurması: Kirazların çekirdekleri çıkarıldıktan sonra suya konularak tuzun çıkması sağlanır. Tencerede yağ eritilir, ince doğranmış soğan (http://lezzetler.com/sogan-tarifleri.html)lar yağa ilave edilerek kavrulur. Kirazlar üzerine konur ve karıştırılarak kavrulur.
Kynk:http://lezzetler.com/kiraz-tuzlusu-kavurmasi-giresun-vt22967.html

Mesela yine Samsun'lu bir arkadaşım yurtta kaldığı dönemde oda arkadaşının getiridiği Bumbar(bumbar dolması)'ı anlata anlata bitirememişti. Elbette lezzetini değil kokusunu çünkü ağzına koymaya cesaret edememişti. :D
Oysaki Bumbar ait yapıldığı bölgede gayet de lezzetli bulunan ve beğenilen bir yemektir tahminen :)

Yusuf AYCAN
09-04-2010, 14:22
bende bumbar dolmasıyla karşılaştığımda nasıl yieceğimi düşündüm. aldığım ilk lokmayı zor zar çiğnedim. azıcıkta olsa o lokma bana yetti bir daha yemeyi düşünmüyorum. yiyebilenlere afiyet olsun..!

Yusuf AYCAN
09-04-2010, 14:30
birde karadeniz tarafında yenilen TURBO adında bir karışım var. karışım diyorum çünkü çok ilginç geldi bana. pirinç pilavı üzerine baklava veya tulumba tatlısı onlarında üzerine bir avuç fındık. karadenizin vazgeçilmezi. karışıma bakılırsa bunu yiyen turboda kalmaz doubleturbo olur gibime geliyor.

oppss!
09-04-2010, 14:51
Ben tatlı ile tuzluyu nedense bir arada seviyorum, aşırı tatlı şerbetli hiçbir şey yiyemem ama bol tuzlu severim...
Bence de soda ile yapılan ayran çokta hoş olmayan bir tat...

agozce
09-04-2010, 14:53
Konu başlığının tersi ama, böyle bir mail geldi. Ne kadar doğru bilmiyorum.

Bilim adamları ’İkisi bir arada’ tüketicilince etkileri katlanan gıdaları belirledi

ELMA + ÇİKOLATA: KALBİ KORUR ALERJİYİ ÖNLER Elma, yüksek enfeksiyon giderici etkisi olan kuersetin bakımından zengin bir meyvedir. King’s Collage London’ın beslenme profesörlerinden Tom Sanders, kuersetinin Alzheimer, Parkinson ve kanser gibi rahatsızlıkları önleyici etkisi olduğunu belirtti. Çikolata ise, damar sertliği ve kanser riskini azaltıcı etkiye sahip. National University of Singapore’un beslenme uzmanları, birlikte tüketildiğinde etkilerinin arttığını belirtti.

YABANMERSİNİ + ÜZÜM: KANSER RİSKİNİ VE KOLESTROLÜ DÜŞÜRÜR
St.George’s Hospital London’un dietisyenlerinden Cath Collins, C vitamini bakımından zengin olan bu iki meyve birlikte tüketildiğinde kanser riski ve kolestrol oranı düşüyor.

DOMATES + AVOKADO: DNA’YI ONARIR, KALBİ KORUR
Domates, likopen açısından zengin bir sebzedir. Dietisyen Lyndel Costain sağlıklı yağ oranı yüksek avokado likopenin daha iyi emilimini sağlarken, vücudu daha dayanıklı kıldığını açıkladı.

YULAF + PORTAKAL SUYU: ATARDAMARLARI TEMİZLER US Department of Agriculture araştırması, ikilinin atardamarları temizlemede ciddi etkisinin olmasının yanında kalp krizini önlemede de oldukça etkili olduğunu ortaya çıkardı.

LİMON + LAHANA: KASLARI GÜÇLENDİRİR
Tom Sanders C vitamini de sebzelerde bulunan demirin vücut tarafından daha iyi emilimini sağladığını açıkladı. Ayrıca sebzelerden alınan demir, limonla desteklendiğinde balık ve kırmızı etten alınan demirle eşit bir forma bürünüyor.

KAVUN + YUMURTA: HAZIMSIZLIK VE DİYABETİ ÖNLER
En önemli protein depomuz yumurtanın kavunla beraber tüketildiğinde ekstra bir faydası daha var. Dietisyen Lyndel Costain, bu ikilinin insulin ve kan şekerini düşürdüğünü ve karbonhidratların daha yavaş emilimini sağladığını açıkladı.

BROKOLİ + DOMATES: PROSTAT KANSERİ RİSKİNİ AZALTIR...
Araştırmacılar brokoli ile domatesin prostat kanseri riskini azalttığını ve bunun erkekler için önemli olduğunu açıkladı.

oppss!
09-04-2010, 14:55
Teşekkürler sn agozce, limon lahana işime yarıyacak anlaşılan;)
Günde 3 yumurta beyazı yemekten gına geliyor insana:)
Tavsiye etmiyorum :)

akcan67
09-04-2010, 22:30
Tereyağla yapılan pilavın yanında ne zaman ayran içsem ağzımda buruk bir acılık hissederim.

dafni
09-04-2010, 23:04
Bazı durumlarda tatlı ve tuzlu çok yakışır.Mesela baklava ve benzeri tatlıların yanında tuzlu ayran.Birde ıspanak ve bakla zehir içeren gıdalar uzmanlar daha iyi açıklar yanında yediğimiz sarımsaklı yoğutta panzehirdir diye biliyorum.

zuhre
15-04-2010, 09:41
Tatlı ve tuzlu... Örneğin paskalya... Taze fasulye ve baklaya da biraz şekerin tat vereceğini annem ısrarla söylese de bu fikirden nedense hoşlanmıyorum. Ya tatlı olmalı ya da tuzlu ... :) Gerçi kardeşime göre mideye inince nasıl olsa karışıyor olsa da bir de lezzet denilen bir şey var ama değil mi??? :)

habibe
15-04-2010, 10:31
Tereyağla yapılan pilavın yanında ne zaman ayran içsem ağzımda buruk bir acılık hissederim.

Ben de :)

COYOTE
15-04-2010, 10:38
[QUOTE=DarkYES;613742]Kesinlikle :)
Örneğin Giresun'a yolunuz düşerse şunu deneyin. Mesela bu yiyeceği yine bir Doğu Karadeniz ili olan Rize'ye gidip insanlara yedirmeye çalışırsanız çok azı yemeyi kabul edecektir tahminen :)

Tam da aklımdan kiraz kavurmasını yazayım diyordum.
Hayatımda duyduğum en saçma yiyecek.....;)Tadının da güzel olduğunu söyleyemem. Keza taflan kavurması da öyle...BENCE tabi:D

Özden
15-04-2010, 12:17
Beyaz peynirle vişne reçeli kombinasyonuna bayılırım ben.
Normalde hamurişi tatlıları hiç yiyemem, bayram ziyaretleri gibi mecburen yemek zorunda olduğum durumlarda da yanında yoğurt tercih ederim.
Çocukken eğer yoğurt ekşi gelirse annem üzerine biraz pekmez dökerek verirdi bize, hala arada tatlı niyetine yerim.
Ama tuzlu aşure ve tuzlu sütlaç benim için de korkunç bir deneyim olmuştu :)). Bence tabii..

Özden
15-04-2010, 12:22
Damak zevki farklı bir konu tabii. Büyük kısmının içgüdüsel olduğunu düşünüyorum. Öğrenilen bir tarafı da vardır belki ama ben kızımın çikolatalı ekmeğin arasına bir de sucuk yerleştirmesini engelleyemiyorum :))

ayselug
23-04-2010, 20:37
Tereyağının üstünde peynir... Bana çok garip geliyor.

hatayuk
23-04-2010, 23:28
yumurta lokmanizin arkasindan bir tane siyah zeytin yerseniz, daha sonra hangi gida lokmaniz olursa olsun olumlu olacaktir. ozellikle yumurta lokmanizin arkasindan domates ve salatalik iyecekseniz mutlaka yumurtanin arkasindan siyah zeytin yiyin ondan ondan sonra domates ve salataliga devam edin..

gelin mumu
14-07-2011, 16:23
arkadaşlar sakın ola greyfurt yemeden önce ve yedikten sonra ilaç almayın çok riskli ölüm tehlikesi olabiliyormuş