Bağlan

View Full Version : Vyssera / Kalamondin

vyssera
09-11-2007, 17:58
Bu da bodur mandalinam. Bana 40 euroya maloldu. 13 meyvesi var. ve şu an en az 20 tane de yeşil meyveleri var. Seneye dipteki meyveler dökülünce, dip dalları budayacağım, aşı amaçlı da kullanmayı düşünüyorum. Stil olarak karar verebilmiş değilim. Buna seneye karar vereceğim.

TURKPRINC3SS
19-12-2007, 22:58
Bodur mandalinalar harikaa :) Ellerinize sağlık,hepsi çok güzel =)

vyssera
19-12-2007, 23:15
Teşekkür ederim Turkprincess :) Bonsai saksısına alınıp, uygun bir budamadan geçince bir o kadar daha güzel olacak.

vyssera
07-03-2008, 22:19
Teşekkürler Bepsi, eminim bir süre sonra, burada yeni gelen arkadaşlarla tecrübelerini paylaşan sen olacaksın. :)

Kalamondinin alt dallarını kestim, üstten yaklaşık 20 yeni meyve çıkarmış, henüz yeşiller, daha eski meyvelerini dökmedi bile, kestiğim dallardaki 5 meyveden 10 çekirdek elde ettim ve diktim, inşallah büyürler. Bu fotoğrafta önyüzden çekmedim, bir de ön yüzden resim alırım.

bepsi
10-03-2008, 09:30
Temennin bana büyük moral oldu sevgili vyssera umarım dediğin gibi olur. Hep hayranlıklı izliyorum sizleri. Ama bu sefer yeni bir çalışmaya başladım sorma gitsin bir ara anlatırım sizlerle paylaşırım. Bu daha tecrübeli olacak inşallah ama şu şimşir ve süs narımı bir adam edeyim sonra da yeni çalışmamı sizlere sunacağım. Sevgilerimle.

vyssera
15-03-2008, 16:14
Kalamondin'in söz verdiğim, ön yüz resmi, sol tarafta özellikle yoğun olarak meyve var, Olgunlaşınca dallar sarkacağı için kısaltma yapmadım, bekleyip ağacı biraz daha tanımak lazım, hem kalınlaşsın da...

tijeen
15-03-2008, 16:33
Emeğinize,elinize sağlık.Azıcık kıskandım desem umarım kırmam sizi :)

vyssera
15-03-2008, 17:42
Teşekkür ederim, kırılmak olur mu :) Sizin daha güzelleri olur inşallah.

vyssera
28-10-2008, 23:04
Bu ağaç da yaşamaya ve gelişmeye devam edenlerden. Hala büyük saksıda kalınlaşmaya devam ediyor. Bir miktar kalınlaşmışsa da, serçe parmağımı geçemedi henüz. Kalamondin üzerinde yaptığım bazı uygulamalar ve sonuçlarını aktarayım.

Ağaç ilkbahara üzerinde bol meyve ile girmişti. Bu meyveleri toplamaya kıyamamıştım. İlk birkaç ayda biraz büyümüştü. Sonra soluk bir renk almaya başlamıştı. Ağaç üzerindeki meyvelere çok enerji harcadığından yorgun düşmüştü. Düzenli gübreleme ile ağacı eski sağlıklı, yeşil görünümüne getirdim. Bir süre meyveleri üzerinde kaldı.

Sonra Temmuz ortasında, ağacın gücünü meyvelere aktarmasını önlemek için biri hariç tüm meyveleri topladım. Çünkü ağaç o zamana kadar çok sorun olmasa da, yeterli gelişim de göstermemişti.Çiçek de açmamıştı. Ve dalların toparlanması ve yeni sürgünlerin düzgün olması için hafif bir budama yaptım. Bu işlemlerden sonra, ağacı sıvı besin ile gübreledim.

Yağtığım bu işlemleri takiben ağaç 1 hafta içinde heryerinden sürgün ve çiçek verdi. Kısa bir sürede heryerinden 5 cmden uzun sürgünler vermiş ve bembeyaz çiçeklerle dolmuştu.

Şu anda üzerinde 20 den fazla meyve var. İşte son hali.

Bu arada, ağacı iyi güneş alan bir yerde tutuyorum.

bonsaisan
29-10-2008, 10:13
Süper fidanufak bir düzeltme ile görseliği harika olaçak bir vakitde görseliği ile ilgili bir örnek hazırlayayım.

bonsaisan
29-10-2008, 10:31
Kırmızı yapı dal ve gövdenin konumu ve oluşturulması kolay olan gövde ve dal formu.
Tabii bu benim düşüncem sadece ön görü olması adına.

http://img521.imageshack.us/img521/6609/k1111bq9.jpg

vyssera
29-10-2008, 11:28
Süpürge mi, Kıvrımlı dik mi olsun diye uzun süre düşündükten sonra, süpürge tarzına karar vermiştim. Kıvrımlı dik tarza da çok müsait. Teşekkürler.

susam
29-10-2008, 13:56
Vyssera. Ne güzel bir ağaç. Mandalinaların kokusu burnuma kadar geldi. Hangi tarza karar verirsen ver bu ağaçtan güzel bir bonsai olacağı kesin. Bu arada bende kıskandım :dilli:.

Gülşen
29-10-2008, 16:28
Vysera; ağaçlarını hayranlıkla izliyorum :p

Aytaç Eroğlu
30-10-2008, 07:56
Bense yerlerini değiştiriyorum.

vyssera
30-10-2008, 11:43
Teşekkür ederim arkadaşlar, herkese tavsiye ederim bu ağacı.

susam
31-10-2008, 13:40
Sevgili Vyssera. Şu 40 euro meselesi olmasa tavsiyene hemen uyacağım :(. Bazen şartlar bizi fazlasıyla zorluyor. Ama gün gelsinde bunlardan benimde olsun diye can atmıyor değilim. Olmadı bir tanesini çalarım senden :dilli:. Çalıntı olanlarda bir başka yeşeriyor. :D

vyssera
31-10-2008, 20:54
Geçen migrosta küçükleri vardı. Baktım da ben ucuza bile almışım.

Aytaç Eroğlu
01-11-2008, 07:45
Kaptan aşı için gerekli anaçları buldum bahara hazırlıklı ol.

tasdelenmurat
12-11-2008, 21:11
Süpürge tarzı derdim bende, çok yatkın ve daha güzel duracak gibime geliyor benimde.