Bağlan

View Full Version : Çekirdek / Teras

çekirdek
29-09-2008, 03:23
Koyacağım fotoğraflarda biraz renk çıksın diye bekledim. Bekledikçe çiçekler iyice yok oldu. Hele son fırtınada var olanların da çoğu döküldü. Artık yeşil fotolarla idare edeceğiz..
İlk resim, terasa çıktığımdaki ilk karşılama..

---

50883

50884

Mumlarım, zıpcıktılarım.. Arkadan görünen kırmızı yapraklı yoncamı bir türlü mutlu edemiyorum..
48432

Yukka'dan gelen kalpkalbe karşımın yaşayan tek elemanı ve arkadaşım için yetiştirmekte olduğum Japon dikeni.
48433

Bu da kahve ve çay köşesi.

50885

Zeferan
29-09-2008, 03:42
Maşallah, terasınız çok güzel. Elleriniz dert görmesin. O fırtınayı hiç hatırlatmayın. Benim kocaman saksım paramparçe oldu. Sardunyalarımın nerdeyse hepsi çiçeksiz kaldı. Çok üzüldüm:(

Nariel
29-09-2008, 09:13
Maşallah elinize sağlık. Terasınızda dolaşıp aralarda değişik çiçekler keşfetmek istedim bir an ;)

ardabora
29-09-2008, 13:08
İçine çiçek ekilmiş sepetleri seviyorum ve terasınızda sepet görmek hoşuma gitti. Ayrıca sinerarya görmek de hoşuma gitti. Saksıda sinerarya yetiştiren tek ben değilmişim demek ki...

Son fırtına herkesi vurdu sevgili çekirdek,ama en azından çiçekleriniz sağlam kalmış.Benimkilerin çoğu mahvoldu.

Taşlar da terasa bahçe havası vermiş,beğendim,ellerinize sağlık...

Sümeyye Polat
29-09-2008, 20:47
Sevgili çekirdek,terasınız bu haliyle bile çok güzel.. Botanik bahçesi gibi, maşallah. :p Daha önce forumda veya galeride bol çiçekli resimlerini görmüştüm. Harikaydı.. Eğer yanlış hatırlamıyorsam yarışmaya bu yıl içinde çekilmiş resimleri ekleyebiliyorduk. Son zamanlarda çekilmiş olması gerekmiyordu. Renkli resimleriniz varsa bu yıldan ekleyebilirsiniz bence.

Arzu Kasapoğlu
30-09-2008, 19:34
SEvgili Çekirdek, terasınıza daha önceki resimlerden hayran kalmıştım. Özellikle sardunyalarınız çok güzeldi.

Bu haliyle de bence çok güzel, gördüğüm kadarıyla bitki çeşidiniz çok ve hepsi sağlıklı.

Sizi tebrik etmek istiyorum. Güzel terasınız da keyifli günler diliyorum.

Yarışmadan sonra bence bu konuyu kapatmayıp bitkilerimizi daha yakından tanıtalım. Bahçe kısmında olduğu gibi, yaptığımız veya yapmayı düşündüğümüz değişiklikleri bu bölümde anlatalım.

Kiraz
30-09-2008, 21:30
Terasınız çok güzel, artık bahçe olmuş, oturma köşeniz de çok keyifli. Fırtınadan sonra da bitkileriniz çok güzel ve sağlıklı. Orada hayat var, elinize sağlık.

fellez
01-10-2008, 13:56
elinize sağlık çok çok güzel olmuş..yeşil hali buysa çiçekli hali nasıl ömre bedeldir kimbilir.

Ferda Ülkümen
01-10-2008, 14:55
O koltukta oturup, çay içmenin keyfini çıkartmış biri olarak, fotoğraflarda çok az şey gördüğünüzü söyleyebilirim.

limon
01-10-2008, 16:51
Adı Teras, kendi bahçe :) Çok çok güzel...

Arzu Kasapoğlu
01-10-2008, 16:55
En az yüz çeşit bitki vardır herhalde :)

zenfree
02-10-2008, 01:00
Çok çok güzel. Tebrikler.:) Bence yarışmadaki favori mekanlardan biri.

bahtiyar02
02-10-2008, 22:28
harika bir terasınız var.ellerinize yüreğinize sağlık.

envor
03-10-2008, 17:09
Maaşallah maaşallah!! Çok güzel bir bahçe bu, ellerinize sağlık :)

İklimsiz
03-10-2008, 17:13
Sevgili çekirdek, terasınız huzur yansıtıyor, çok emek verdiğiniz belli.

Kaç yıllık uğraşılarınız sonucu bu güzellik?

evrim
03-10-2008, 17:41
çok güzel bir teras olmuş. hatta teras değil resmen bahçe olmuş bu. bi toprağı eksik :D

Buket Aknar
03-10-2008, 20:07
Ellerinize sağlık, bu hali de çok güzel.

çekirdek
03-10-2008, 23:38
Övgüleriniz için teşekkür ederim. Birkaç gündür girememiştim foruma.

Yaklaşık yirmi-yirmi beş metrekarelik bir yer. Elliye yakın çeşidim var, mevsimlik soğanlılarım da çıkınca bu sayı çoğalıyor. Bir de fotolarda sizin göremediğiniz, 'bekleme odası' köşelerinde, zamanı gelince aydınlığa çıkacak olanlar var.

Yedi yıllık bir oluşum. Zaten bu evi seçmemdeki bir neden de bu. Yoksa evimin bakış açısı geniş olan hiçbir bölgesi yok. Ben de bükemediğim bileği öptüm ve mutluluğu evin dışında değil içinde yarattım :):)
Dört metre ötemde komşularım var.. Ve komşularım kahvelerini, salonlarını bırakıp benim tarafa bakan odalarında içiyorlarmış.

(Görsel anlamda fotolar çok flu duruyor. KB yi küçültünce kaliteyi netliği bozmamayı bir türlü beceremiyorum. Bir de sayfa görünümü olarak sunum iyi değil.. Ataç ile aralara sözcükler koyamıyorum, yani bilgisayarım koyamıyor.. :)

fatmadundar
04-10-2008, 00:40
Sevgili Çekirdek, terasın ne kadar güzel. Verdiğin emek ve sevgiye çok güzel karşılık vermişler. O koltukta Ferda ile birlikte bir de benim için çay için.

Vildan Sönmez
16-10-2008, 12:12
Bazı fotoğraflarınızı yarışmadan önce galeride görüp beğenmiştim.Hatta yan komşunuzu da etkilemiştiniz yanlış hatırlamıyorsam.
Sağlıkla safa sürün. çok güzel.

zerdüşt
16-10-2008, 12:56
Sevgili Çekirdek;

Terasınıza resmen özendim :) Bahçeniz mi demeliyim yoksa?
Uğraştığınız yedi yılın boşa giden bir dakikası bile yok bence... Keşke benim komşum olsaydınız da ben kahvemi alıp sizin balkonunuza bakarak içebilseydim :)

günebakan
16-10-2008, 14:03
Sayın Çekirdek tersanız çok güzel olmuş elinize sağlık tam ikinidi çaylarının içileceği bir yer tadını çıkarın:)

denizakvaryumu
16-10-2008, 14:22
Tebrikler, çok güzel .

Dinlendirici.

abk
24-10-2008, 20:54
Çok güzel bir teras. Kutlarım.

MaYrA
05-11-2008, 13:33
miss gibi huzur kokuyor..eLLerinize ve emeğinize sağLık

alice
08-11-2008, 14:35
Sizin ki teras/balkon olmaktan çıkmış sayın çekirdek botanik bahçesi olmuş ve güzel olmuş.insanın ömrü artar orada.

çekirdek
11-11-2008, 08:40
Övgüleriniz için teşekkür ederim.
Oylamadan sonra başka fotolarını da eklerim. Çiçeklerim sonbaharın sıcak geçmesiyle pek güzelleştiler.

caucasus
11-11-2008, 14:02
Aman eşim görmesin :) gerçi balkon veya terasımız yok ama olsun. Ben de hayran kaldım. çok güzel elleriniz dert görmesin.

Mermaid
11-11-2008, 14:23
Görsün bence görsün Caucasus. Bu güzellikleri mutlaka görmek lazım. Elinize sağlık sevgili Çekirdek, çok güzel bir teras olmuş kutlarım sizi. Diğer fotograflarıda bekliyoruz sabırsızlıkla

caucasus
13-11-2008, 09:25
Yemek masasını çiçeklik olarak kullanıyoruz :) Bir daha taşınırsam balkonlu bir eve taşınacam ve çok güzel bir balkon oluşturacam inşallah.

çekirdek
03-12-2008, 22:41
Evet Caucasus, o küçük hem de doğal yemek masasını buldum diye pek sevinmiştim. Şimdi üzerinde sadece çay fincanlarına yer kaldı. Kışın yılbaşı çiçekleriyle, mevsimine göre diğerleriyle doluyor.

Her sene iki adet yavru kumru gönderiyorum doğaya. Öbür yıl onların yavrusu, öbür yıl da onların.. Biliyorsunuz, kuşlar her yıl aynı yuvaya gelirler. Şimdi komşularımın balkonu da yuvalandırılmış durumda. Kuş bitleri varlığını bilmiyordum, yeni okudum bizim sitede. Umarım birşey olmaz.
54765

çekirdek
03-12-2008, 22:58
Aloelerin kışın çiçek açtığını bilmezdim, çok şaşırttı beni. Sap uzantısı çıkmaya başladığında "ne ki bu" demiştim.
Bu fotoyu geçen kış çekmiştim, bakalım bu yıl yine açacak mı?

SAHIRE
25-01-2009, 23:19
Muhteşem. hele o çay köşesinden karşı köşeye bakış....enfes adeta bir zen mekanı gibi ...Vallahi çok kıskandım:) Çok zevklisiniz.

muammer74
19-02-2009, 14:25
cok güzelmiş

çekirdek
02-03-2009, 19:46
Bu yıl bahar ve kış bir gelip bir gidiyorlar.. Birbirlerine ne kadar da anlayışlı ve dayanışmalı davranıyorlar. Bu durum pek demokratik geliyor bana :)
Yanlış bir sanı mı bilmiyorum ama, sanki bitkiler daha dayanıklı olabilirler diye düşünüyorum.

65045
Resimde görünen kırmızı çiçekler kamelyadan. Bu sene Bahaus'tan, kötülemiş ve fiatı yarıya inmiş durumda almıştım. Açacaklarından çok umudum yoktu, beni üzmediler. Ancak daha aşağıdaki fotoda göründüğü gibi, daha tomurcuk halinde iken yeşil böcekler tarafından epeyce yenmişlerdi. Neyseki diğerlerini kurtardım.
Sarı yaseminim tabak gibi açtılar, çok sağlıklı gözüküyor. Yakın çekimini daha sonra koyacağım.
----------------

65044
Üç-dört tomurcuğum zayi oldu, açanlardan bazıları da hafif hasarlıydılar.

çekirdek
02-03-2009, 20:09
65046
Anemonlarımı saksıda toprak içinde beklemeye aldım yaz sonrası, tekrar filizlendiler. Ancak tuzunu(!), suyunu, besinini mi eksik bıraktım da küçücük açtılar bilmiyorum.
Bunları geçen sene İzmir Üçkuyular semt pazarından demet çiçekler olarak satıyorlardı. Baktım ki soğanlarıyla söküp satıyorlar, acıdım ve alıp diktim. Bir çelişki yaşamadım da değil. Ben satın alınca talep mi yaratmış oluyorum bu soyu-gelişimi tehlikede olan laleler için.
----------

65047
Sarkık Kalanşo cinsimden küçük saksımdaki. Daha sonra daha büyük saksımda olanı yükleyeceğim.

çekirdek
02-03-2009, 20:45
65048
Yeşim ağacım iyi gelişim gösteriyor. İlk İstanbul toplantımızda Adabayrakoğlu vermişti, minicikti. Saksısı da çok küçük olduğundan saksı değişimi yaptım. Ana gövdesi çok dikti ama değişimden sonra kendini ayakta tutamıyor, bir destek koymak zorunda kaldım. Umarım toparlar kendini. Üç-dört tanede eski yapraklarını döktü.
Önündeki henüz küçücük olan sukulentler de gelişmeye başladı, Mehtap Gürbüz'den
-------------------

Biraz geç kaldım ama bugün tek saksıda köklenmeye aldığım Nar çeliklerini ayırdım. Geçen sene Antakya'dan getirtmiştim. Geç kalmışlığın oluşturacağı olumsuzluğu biraz olsun bertaraf edebilmek için oldukça özenli çalıştım. Bir arkeolog gibi, hiçbir köke zarar vermemek için, milim milim eşeledim toprağı.
Çıplak kalan kökleri aspirin ve B vitamini erittiğim suda beklettim iki saat kadar. Bilmiyorum artık, doğru ya da yanlış..:) Ve sonra onları yine saksılara malesef, birer-ikişer diktim. Bu sene de böyle bekleyecekler artık. Bir zamanlar okumuştum, şaşırtmalardan hoşlanırlarmış...
65049

cemal.S
02-03-2009, 21:44
Pek geç sayılmaz. Yeni yerlerine özenle yerleştirdiğiniz yazdıklarınızdan ortada. Birer bardak can suyuda verdiyseniz işlem tamamdır. Çok yakında coşarlar ve sizin onları güldürdüğünüz gibi onlarda sizi güldürürler umarım.

Çalışmalarınız örnek atölye uygulamaları gibi tebrikler.

çekirdek
02-03-2009, 23:18
'..bir bardak can suyu' derken sözün gelişi dediniz değil mi? Çünkü can suyunu hep, saksının altından suyun çıktığını görene kadar yavaş yavaş veriyorum.

cemal.S
03-03-2009, 11:33
İlk verdiğinizde az vermeniz gerekiyor bir iki gün sonra tam sulama yapmalısınız. İlk gün vereceğiniz aşırı su uyum problemini tetikleyebilir diye yazmıştım. Uygulamalardan gözlemlerim bunlar. Can suyu harca karıştırdığınız gübrelerin kılcal kökleri yakmasını önler diye biliyorum.

Kolay gelsin.

feriha
03-03-2009, 13:16
Ellerinize sağlık Sn çekirdek. Bitkileriniz çok sağlıklı gözüküyorlar. Baharla birlikte gözlerimiz şenlenecek.

Terasınızda merak ettiğim yanları ve üstü cam ile mi kapalı? Resimlerden yanlar sürgülü cam şeklinde

anladım. Bu durum yazın ve kışın tam olarak ne şekilde sonuç veriyor? Sonuç olarak durumdan bitkileriniz

açısından memnun musunuz?

çekirdek
03-03-2009, 23:59
Terasın üzerinde telli, kırılınca dağılmayan buzlu cam var.
Memnun musunuz diye soracak olursanız; balkonum bitkiler açısından en zorlu yöne bakıyor, kuzey batı. Güneşi de kısa süreli görüyor. Dolayısı ile buzlu cam oluşundan memnun değilim. Sakız sardunyalarım dahi olmaları gerekenden çok daha az çiçek veriyor bu durumda, ve diğerleri de. Yeni bir masrafı göze alamıyorum, idare ediyorum. Şimdi yaptırmış olsaydım aç-kapa mekanizmalı brandalardan yaptırır, ilk ve sonbaharlarda güneşten azami faydalanılmasını sağlardım. Ama ki yerim güneye ya da doğuya bakıyor olsaydı bu buzlu cam son derece kullanışlı.

Yan duvarlarım fermuarlı naylonlardan. Son derece kullanışlı. Yukarıya toplandığı için pençerelerin kanatlarıyla veya sürgülü yerlerin yine kapalı alan yaratması ile ilgili sorunum olmuyor. Ama öncesinde onların tutturulacağı demir doğramalar yaptırmak gerekiyor biliyorsunuz.

Kış sertleşmeye başladığında kapatıyorum, kış bahçesi gibi oluyor. Paşa kılıcı gibi salon çiçekleri hariç donan olmuyor.

çekirdek
04-03-2009, 00:04
Teşekkürler Cemal Bey. Söyledikleriniz de yanlış gibi gelmedi bana. N'olcak şimdi? N'apcam ben bundan sonrakilerde??

Oyaman
06-03-2009, 22:27
Sevgili arkadaşım , bu güzelliği çok geç farkettim . Siteye eskisi gibi sık girmiyorum . Kendi bahçeni ne güzel yaratmışsın bayıldım doğrusu ! Benim bahçemi biliyorsun , sizin terasınız yanında çok zayıf kaldı . Sizin fikirlerinize bahçemin ihtiyacı varmış . Bu yönününüzü bilseydim fikirlerinizi almadan sizi göndermezdim . Kutlarım . Şirin terasınızda çiçeklerinizle mutlu ve sakin saatler geçirmenizi dilerim .

Ferda Ülkümen
30-03-2009, 22:23
Bu gün çekirdeğin terasında çay keyfi yaptım.

Çiçekleri bayağı coşmuş, rengarenk çiçekler arasında çok zevkliydi.
Bu keyfi sizlerlede paylaşmak için fotoğraflar çektim.

Sarı yasemin, kırmızı frezya, sardunyalar coşmuşlar;

69773

69774

Çay bardaklarımız sehpada

69776

Kalanchoe'ler şahaneydi

69777

69775

Güler
31-03-2009, 11:13
Ben de tam zamanında aramışım. Afiyet olsun. Böyle bir mekânda çay içmenin de keyfi bambaşkadır değil mi?

Vildan Sönmez
31-03-2009, 14:11
Bu güzel teras insana bahçeyi aratmaz doğrusu.
Safanız olsun arkadaşlar.....

çekirdek
31-03-2009, 21:10
Çay içiminde gördüğümüz genel görünümden sonra tek tek dolandığımızda gözümüze takılanlar şunlar oluyor..

69979
Yeşilin içinde en çok sarıyı seviyorum galiba. Eğerki o dönem hiç sarım yoksa, gidip mevsimlik bir sarı çiçek alıyorum. Yaseminim beni kırmıyor.

69980

69981
Isırganlarım mutfağımın, çiçeklerimin ve saçımın:p vazgeçilmezleri.

69982

69983
Güneşin ışınlarından yararlanmaya çıktılar. 8 yaşındalar.

çekirdek
31-03-2009, 21:20
69985

69986
Kamelyam yaprklarını tazeliyor. Saksısı küçük geliyor artık ve ben değiştirmeye korkuyorum.

69987
Hay allah, bu da nereden girmiş buraya?!

69988

Güler
31-03-2009, 23:14
Sevgili çekirdek, senin balkona şimdiden bahar gelmiş. Sera ortamında hepsi ne kadar güzel çiçeklenmişler.
Ellerine sağlık, doya doya tadını çıkart.

Güngör Salman
31-03-2009, 23:56
Sevgili çekirdek teras çok zevkli düzenlenmiş hayran oldum sağlıkla keyfini çıkar inşallah.

çekirdek
02-04-2009, 02:32
Teşekkür ederim arkadaşlar. Beğenmenize seviniyorum.

Vildan'cım sahi, bahçeyi aratmıyor. İnan, bir yazlıktaki bahçeden alınabilecek zevkin aynısını alabiliyorum. Kapıyı açıp çıkınca oksijenin farklılığını hissedebiliyorsun.

Sevgili Oyaman, tabi küçük gördün içi çiçeksiz Karamürsel sepeti sandın di mi? Şaka şaka..

Vildan Sönmez
02-04-2009, 09:58
Bu yıl ben de daha hareketliyim.Yapı marketlerden saksılar yeni çiçekler,bir sürü alışveriş yaptım. Sizleri gördükçe terasımı ihmal ettiğimi düşünüyorum.
Tek riskim aşırı güneş ve rüzgar. Saksıları kenarlara çıkardığımda sardunyalar bile kavruluyor.

Adalet Yağcı
02-04-2009, 10:32
Sevgili Çekirdek, harika terasınıza bayıldım.
Her zaman söylerim, balkon ve teraslar bahçeye göre daha avantajlı, eliniz her an üzerinde olabiliyor, güneşten, yağmurdan, doludan, dondan koruyabilirsiniz, her gün tadına varılan görsel şölen de cabası.

Sizin terasınız oldukça geniş bahçeyi aratmıyor, amaaaa balkonu yıkayıp temizlemek, camları silmek bir işkence değilmi?
Her şeye rağmen bütün bu zorluklara değer bir çiçeğin kokusunu içine çekmek, kaplumbağalarınız kaçıpta çiçeklerinizi yemesin :p

Zeferan
02-04-2009, 14:04
Sevgili Çekirdek. Bayıla bayıla baktım resimlere. Benim sarı yasemin daha yeni sürgünler vermeye başladı. Bahçede olduğu için. Güle-güle büyütün bitkilerinizi.

çekirdek
02-04-2009, 15:20
Adalet Hanım, temizlik meselesi huşu içinde zevk aldığım ayrı bir sorun..
Senede iki üç kere genel temizliğini yapıyorum. Bir günde bitmiyor, ard arda en az iki-üç gün ayırabileceğim şekilde planlıyorum. Sonraki her temizlikte saksıların arkasına ille de girmiyorum artık, lokal yapıyorum. Naylonlarım kışın kendi kendine yıkanıyor dışarıdan, içi de çok kirlenmiyor. Zaten bu kadar kalabalıkta az kir de görüntünün içinde kayboluyor.
Temizlikte ve bahçemdeki en büyük sorunum yarı bel fıtığım oluyor. Asansörsüz dört kat toprak çıkartmak en zoru.

hly999
03-04-2009, 13:55
Çekirdek kardeş terasının kuzey-batı olduğunu söylemişsin. Haddim olmayarak da olsa sana bir akıl vermek istiyorum. Terasın batı duvarının ve yahut kuzey duvarının üst taban bölgesine yere doğru 30 derece açı ile büyük ayna koy o zaman yukardan doğu ve güneyden gelen güneş ışınlarını terasının istediğin yerine yönlendirebilirsin.

TuruncuHis
03-04-2009, 14:10
O kadar emindim ki bu terasa takdirden öte bir mesaj yazdığımdan; yeni farkettim yanlış hatırladığımı.

Sayın çekirdek, sevgi ve iyimserlik bulaşıcı birşey değil mi? Siz mi çiçeklere çiçekler mi size bulaştırdı bunu zaman içinde karışmıştır ama onlarla iyi ilişki içinde olduğunuz belli. Hepsi açılıp, saçılmış, oyun bahçesinde gibi hissediyorlar kendilerini herhalde ki, cıvıl cıvıllar.

Keyfiniz hep birlikte daim olsun.

ugurtelefon
08-04-2009, 11:47
ellerinize sağlık,çok güzel bir teras olmuş.
eşime bu fotoğrafları gösterdiğimde yüzündeki ifadeyi görmeliydiniz.:)

gurbik67
08-04-2009, 21:10
sevgili çekirdek elinize ve emeğinize sağlık hepsi harika ve düzenli çiçeklerinizle sağlıklı yıllar.

oyaayman
14-04-2009, 11:03
Merhaba
Teras/cati bahceleri ile ilgili uluslararasi bir dergi icin bir makale hazirliyoruz. ve konuyla ilgili Istanbul'daki bazi teras ve cati bahcelerini goruntuluyoruz.
Terasinizi goruntulemek isteriz. Ne yazik ki Mayis ayinda yayimlanacak makale icin cok fazla zamanimiz yok.
Bu konu icin 0212.335 46 43 numarali telefondan arayabilirseniz ya da oya.ayman@gmail.com adresime yazabilirseniz cok memnun olurum.
Tesekkurler

Koyu yeşil
14-04-2009, 11:58
Sevgili Çekirdeğin terası görücüye çıkıyor sanırım, ne kadar hoş :)

çekirdek
14-04-2009, 16:17
Çok telaşlı, çok işli bir günümdü bugün. Evin içinde işler, dışarıda koşturulup halledilmesi gereken işler, ve üstüne üstlük müthiş bir cep telefonu trafiği..

Ferda haber verdi Oya Ayman'ın mesajını. Bir acele iletişim bilgilerimi gönderdim. Aradılar.
Hoşuma giden birşey de; site yönetimine de mail yazıp bilgilendirmişler ve bilgi almışlar.

Dünya genelinde teras bahçeciliğinin işlendiği bir konunun Türkiye bölümü ile ilgili foto çekeceklermiş. Uygun bulularsa yayınlayacaklardır sanırım.

Güler
14-04-2009, 19:52
Ben de şimdi Ferda'dan duydum, çok da sevindim.
Sitemiz için de güzel bir reklam olur.
Yarın çekimden sonra neler olduğunu bizimle paylaşırsanız çok mutlu oluruz, sevgili çekirdek.

Koyu yeşil
15-04-2009, 09:55
Umarım yayınlandığında da okuma şansımız olur.

Vildan Sönmez
15-04-2009, 10:29
Çekimleri bizim için fotoğraflayıp,yazarsanız çok hoş olur, seviniriz.
Ayrıca makalenin yayınlanacağı yayın ve tarihi de bilmek istiyoruz.
Ağaçlar seninle gurur duyuyor.......

aybala
15-04-2009, 11:31
Terasınız her baktığımda özendiğim ve farklı bir ruhu olduğunu düşündüğüm bir mekandı. Eminim bu zevk yazılacak makale ve fotoğraflarla ile daha da ortaya çıkacak. Dergi yönetimi çok yerinde bir tespit yapmış. Sizinle birlikte onları da tebrik ederim. :)

selenn
15-04-2009, 12:30
Bu zevkli terası dergi okuyucuları da görüp hayran kalacaklar demek... Ben de merakla gelişmeleri bekliyorum sevgili Çekirdek. Dergi ne zaman yayınlanacaksa takip edip makaleyi görmek istiyorum. Tebrik ediyorum; emeklerinizin sonucu işte.

çekirdek
15-04-2009, 17:49
Fotoğrafçı arkadaş çekimlerini yaptı.
National Geographic'in Mayıs sayısında çıkması düşünülüyormuş. Tek kare kullanacaklarmış, uygun olursa.
Dün çok güzel güneş ve ışık vardı ama bugün şanssızdık.
Çekimin çekimini (!) Ferda yaptı...

İklimsiz
15-04-2009, 18:03
National Geographic Mayıs sayısının çıkmasını sabırsızlıkla bekleyeceğim :)

nevsune
15-04-2009, 19:01
Betona can verenlerin ciddiye alındığını görmek ne mutluluk.

Ben de Vildan hanımla aynı düşüncedeyim, sizinle gurur duyuyoruz:)

Ferda Ülkümen
15-04-2009, 20:40
Objektife girmeden çekimin çekimini yapmak bu kadar olabilmiş:rolleyes:

Güler
15-04-2009, 20:45
Yaaa, ne güzel.
Sevgili çekirdek, ben de seninle gurur duyuyorum. Ellerine sağlık.

çekirdek
15-04-2009, 20:55
Bu fotolar çook güzel olmuşş.
Bundan sonra acan fotoğrafçı gerekli olunca Ferda'ya başvuracağız :):)

Vildan Sönmez
15-04-2009, 21:42
Oley işte Amazon' dayız!
72.mesaj 2.foto, adamcağız, pardon, çocukcağız kaybolmuş yeşillikler içinde.

limon
15-04-2009, 22:03
Çekimin çekimi bile bu kadar güzelse, kendisi kimbilir nasıl olmuştur. :)

selenn
15-04-2009, 22:51
Çok beğenerek takip ettiğim bir dergide çok beğendiğim bir terası göreceğim demek. Çekimin çekimi kareleri de çok hoş olmuş. Ellerinize sağlık Ferda Hanım.

uzman16
15-04-2009, 22:55
Tebrikler, çok gurur verici bir olay.

Bu arada Ferda Hanım'a da ayrıca teşekkürler.

Harun Parlak
15-04-2009, 23:07
Çekim yapan arkadaş ne kadar zorlanıyor resim alabilmek için. Resim çekmekde bile bukadar zorlanırsa düşünün.
Sayın çekirdek bakımını nasıl başarıyor. Tebrikler Sayın çekirdek bukadar dar bir alanda böyle büyük bir Botanık bahce yaratdığınız için.

malina
15-04-2009, 23:17
Harikasınız :)

Penelophe
16-04-2009, 01:52
Çekirdek, tebrik ederim, çok güzel bir haber bu.:)

nrkrkmz
16-04-2009, 02:16
Tebrikler Çekirdek.

habibe
16-04-2009, 11:01
Çekirdek süpersin.. Tebrik ederim. Terasın muhteşem olmuş.

günebakan
16-04-2009, 11:12
Çok güzel birşey bu ya sanki benim terasım resmi çekilen teras sevgili Çekirdek inan çok sevindin tebrik ederim:)

begonvil 14
16-04-2009, 11:36
Terasınız da çok güzel Dergide yayınlanması da çok güzel. Her ikisi için de tebrikler

Koyu yeşil
16-04-2009, 11:49
Dergi süper, teras süper, çekimlerin çekim süper :) Tebrikler...

Arzu Kasapoğlu
16-04-2009, 11:55
Terasınızı galerideki resimlerden sık sık ziyaret ediyordum. Gerçekten küçük bir botanik bahçesi gibi.

Dergide çıkacak resmi merakla bekliyorum. Sizi ve güzel resimler için Ferda Hanım'ı tebrik ederim.

Arzu Kırlangıç
16-04-2009, 13:29
Çok güzel bir teras ve National Geographic dergisinde çıkacak olması çok hoş bir duygu tebrikler..

mormenekşe
16-04-2009, 17:40
Sevgili Çekirdek çok sevindim, tebrik ederim national geograpic gibi bir dergide sizin terasınızın fotoğraflarını görmek çok güzel olacak.Emeğinizin karşılığını bir nebze de olsa alacaksınız, mayıs sayısı kaçmaz derginin traji kesin yükselecek mayıs sayısında:))

deniz90
17-04-2009, 14:37
Tebrikler... Çok güzel bir teras. Derginin Mayıs ayı sayısını kaçırmayacağım...

Adalet Yağcı
17-04-2009, 16:46
Ben bu güzel haberi ne kadar geç duymuşum, harika bir şey, kimbilir kaç kişi bakacak bu fotoğraflara, bizim gibi ah... çekerek.
Sevgili Çekirdek, çekim günü güneş yoktu diye üzülmeyin, çok aydınlık havalarda çekilen fotoğraflar renkleri tam yansıtmıyor, böylesi daha iyi olmuş.
Bir de profesyonel bir fotoğrafçı ele almışsa o çekimler kesinlikle harika olacaklardır.
Mayıs ayının dergisini sabırsızlıkla bekleyeceğim, ellerinize sağlık, tebrikler.

Oğuzhan
17-04-2009, 17:49
Tebrikler .Çok güzel. :)

fatmadundar
18-04-2009, 20:46
Tebrikler Çekirdek.
National Geographic'in Mayıs sayısını çıkar çıkmaz alacağım.

zenfree
19-04-2009, 20:17
National Geographic'in Mayıs tirajı yüksek olacak. Tebrikler.:)

agundasoner
24-04-2009, 08:52
elinize sağlık ama bana biraz yogun gibi geldi.biraz göz yoruyor sanki ama yeşile hasret kaldıgımız günlerde yine de güzell

gülgül
27-04-2009, 18:53
çok beğendim muhteşem

çekirdek
03-05-2009, 20:21
N.G. dergisinin Mayıs sayısını bugün alabildim, benim teras kullanılmamış ama çok iyi örnekler var, görülmesi-okunması gereken.
Genelde tüm çatının topraklanarak oluşturlduğu örnekler verilmiş. Hangi malzemelerin kullanılacağına ilişkin bilgi de var.

Adalet Yağcı
04-05-2009, 09:04
Sevgili Çekirdek, hiç üzülmeyin, yarışa devam :)
Siz bizim gönlümüzün birincisisiniz.

selenn
04-05-2009, 12:49
Sevgili Çekirderk, zaten bizim gözbebeğimiz bir terasınız var. Sizin emeğiniz ve zevkiniz ile gönülleri feteden bir güzelliğe sahip. Dergide yayımlanmamış olmasına üzülmeyin, bu onlalrın kaybı:)

Vildan Sönmez
04-05-2009, 16:18
Mayıs sayısını özellikle merak ediyorum.
Bakalım 'bizim' terasımıza tercih edilenler nasılmış ?

çekirdek
04-05-2009, 23:56
Teşekkür ederim arkadaşlar. Bence yine en güzeli bizimki :D:D
Örneklerdeki büyüklüklerle benim yirmi metrekarem kıyaslanamaz bile. Bunun haricindeki her şey kıyaslanabilir.

Eh, bu da beni daha teşvik etmez mi, kamçılamaz mı ?? :)

zenfree
05-05-2009, 00:21
Bu tür özel çekimlerde olsun, röportajlarda olsun yapılan çalışmaları mutlaka kullanırlar. Aksi halde etik olmaz. Bence daha sonraki sayılarda yer vereceklerdir.

Yer almasa bile bizim tirajımız daha yüksek Çekirdekçiğim.:)

zenfree
05-05-2009, 00:24
Fotografları merak ettim. Alıp buradan yayınlasan olmaz mı?

İklimsiz
05-05-2009, 00:47
Sağlık olsun. Dergide yayınlanmadı diye yarışmamızdaki birinciliğiniz el değiştirmedi ya:)

Kaç kişinin hayalini süslüyor terasınız biliyor musunuz?:p

Moralinizi bozmayın, şevkinizi kırmayın. Durmak yok, yola devam:dilli:

çekirdek
05-05-2009, 00:48
Bazı fotoları bize de göndermesini Saner Beyden isteyeceğim. Daha sonraki sayılarda çıkmaz sanırım Zenfree. Ancak fotoğrafçı kendi arşivinde bulundurup ihtiyaç duyarsa kullanıyor diye biliyorum.

çekirdek
26-09-2009, 03:40
104393

Dağınıklık fotoğrafta çok görünmese de sonbahar hazırlığı yapıyorum.
İşe önce, Çatalca'da toprakta köklendirdiğim çıtır gül çeliklerimi saksılara ve gözümün önüne alarak başladım.

Sonra diğer çiçeklerin ihtiyaçları-temizlenmesi, fayanslarımın alt kata su sızdırmaması için derz aralarının özel sıvıyla yalıtılması derken herşey ortalığa döküldü.
Boş ve dolu saksılar, çöpler, dekoratif taşlarım ortalıkta.
Darmadağın terasım.

Ve dağınıklık çok iyidir arkadaşlar..

Dağınıklığımın (özellikle evimin içinde ve çalışma masamda) aradığımı kolay bulma ve kaybetmeme noktasında çok faydasını gördüm.

Terasta dağınıklık ta çok iyiymiş meğer..

Gece bir. Oturuyorum daha salonda.
Terasta taşlar kendiliğinden gürültü yaptı..
Plastik saksıların devrilme sesleri geldi.
Tekrar taş sesleri.
Kendimi göstermeden seslendim, bağırdım falan.
Taş sesleri daha telaşlandı...
V.s. v.s.

Taşlar ve dağınıklık çok iyidir....

Güler
26-09-2009, 23:06
Sevgili çekirdek, ne güzel anlatmışsın bu kadar rahatlık ve relax hissettiriyorsa ben de birşeyleri karıştırıp, dökeyim mi acaba?

limon
27-09-2009, 15:09
Hırsız mı girmek istemiş, merak ettim?

çekirdek
27-09-2009, 17:30
Evet Limon. Ortalıktaki taş ve saksılara takılınca duyup-farkettim.

Güler'cim, gerçekten o gün o çalışmayı yapmasam ne olurdu bilmiyorum. Gerçi parmaklığım var ama belli olmazki. Sessiz sakin gelebilir ve burun buruna...... Iııı..

hozat
27-09-2009, 19:47
Sevgili Çekirdek,
Çiçekleriniz kadar anlatım biçiminiz de bir okadar güzel.
Her kelimenizde ayrı bir renk, kurulan cümlelerde ayrı bir iklimin esintilerini buluyor insan.
Çiçeklerinizle doğaya, ifadelerinizle Tükçe'mize yaptığınız katkılara teşekkürler..
Sevgiler..

cemal.S
29-09-2009, 00:36
Merhabalar!

Dağınıkta olsa terasınızda şöyle bir dolaştım. Her şey bakımlı gözüküyor merak etmeyin. Doğrusu dağınıklığı hiç sevmem aslında. Motivasyon bozukluğu yapar biliyorum. Anlatımınıza gelince Hozatın söylediklerine katılmamak eldemi. Tüm mesajlarınızdaki yalın ve akıcı anlatımlarınızı zevkle okuyanlardanım.

Kendinize iyi bakın olurmu?

Selamlar.

acelyam
17-10-2009, 12:16
Maşallah çok güzel görünüyor.

osmann
22-10-2009, 00:17
En güzel üç balkondan biri daha! Ben bu sayfaları gezerken önce gözlerimden sonra sağlığımdan olacağım. Çünkü artık kıskançlıktan delirmek üzereyim. bunca çiçekle böylesi huzurlu bir ortamı nasıl yarattınız? Benim balkon savaş alanı gibi! Binlerce kez tebrikler çok zevklisiniz.

Eovyn
22-10-2009, 08:09
Öncelikle çok geçmiş olsun.. Allah fırsat vermemiş, asla da vermesin..
Ve sonra maşallah.. Harika bi terasınız var. Ben de ahh çektim doğrusu, çok kıskandım..;);) Çooookkk güzelleeer..
Benim de bi gün böyle bi balkonum, terasım, hatta bahçem olur umarım :o

arıkuşu
22-10-2009, 16:13
Sayın çekirdek,
Ben de öncelikle geçmiş olsun diyeyim. Terasınız çok güzel olmuş. O masada oturup çay içmenin keyfini hissettim...Ellerinize sağlık. Huzur dolu, sağlıklı, bol çiçekli, yeşil günler geçirmeniz dileğiyle.

badesu uslu
14-11-2009, 09:35
gözlerime innamadım cetnet gibi bi yer olmuş

Cenk Demir
14-11-2009, 16:11
Gerçekten çok harika bir terasınız var. Bende daha yeni başladım yetiştirmeye umarım ilerde benim de terasım böyle olur.Orda oturup bir yudum çay içmenin keyfini hiç bir şey anlatamaz. :)

umıt79
14-11-2009, 22:18
İnanın bende kendimi çiçek yetiştiriyor zannediyordum:)
Kıskanmadım desem yalan olur.Emeklerin karşılıksız kalmadığını gösteren bir çalışma sizin ki.Biliyorum her anında emek ,sabır,ümit ve şevk var.Ne kadar güzel.O küçücük alanı ne kadar iyi değerlendirip öyle hayat vermişsiniz ki ;içimdeki yeşil sevgisi binlerce kat arttı.

Emeğinize sağlık,gözlerimiz bayram etti güzel cennetiniz sayesinde...
Sevgiler saygılar

hanif
19-02-2010, 20:03
maşallah ne guzel bi teras hep boyle bi yerim olsun istemişimdir.

Hhatice
23-02-2010, 20:25
sayın çekirdek terasınız gerçekten çok güzel :)

enginer45
01-03-2010, 16:58
terasınızın bu kadar çiçekle dolu olması çok güzel ama heran teras çökebilir... :D

ladyy
27-03-2010, 23:13
Terasınızın ilk resimlerine baktığımda gerçek değil mizansen olabileceğini veya yanlışlıkla bahçe ile ilgili yabancı bir siteden resme baktığımı düşündüm:))) Ama gerçekmiş ve harika!.
Ellerinize sağlık.

badesu
01-05-2010, 23:10
katpostal gibi bir teras size çok imrendim doğrusu

çekirdek
08-05-2010, 01:30
Övgüleriniz için teşekkürler arkadaşlar.

Uzun süredir çiçeklerimi yanlız bırakıyordum, sık sık şehir dışında olduğum için. (Yine de hiçbirini bakımsızlık nedeniyle kurutmadım. Bir-ikisi 'ben kuruyacağım' diyordu, tam da onlar kurudu.) ve onları göremediğim için hep bir eksiklik oluyordu içimde.
Diğer şehirde yaşadığım mekana-eve bir türlü ısınamıyorum, bir çok nedenin yanında bu da var. Önce bir-iki gül fidanımı, sardunya köklendirmelerimi getirdim yanıma, yüzüm gülüverdi..

Şimdi yüreğim ağlıyor bir yanıyla.
Terasımdaki bahçe bitkilerimden ondört büyük saksımı aldım oradan.
Kalanlara baktım. Baktım.
Komik ama,
bir ağacımın dallarını kırmış gibi hissettim kendimi.
Bir bütünü parçaladım.
Çok hüzünlendim.

Yüreğim gülüyor bir yanıyla.
Ondört saksımı şimdiki mekanıma taşıdım.
Onları görüyor gözüm, hiç olmazsa..
Bugün onların karşısında, ayaklarımı bir tabureye uzatıp,
çiçekleriyle uğraşan diğer yazlıkçılara nispet,
"benim de çiçeklerim var, ben de onların arasında keyif yapabilirim" dercesine
karanfil kokan çayımı içtim.

Yücel Özlem
06-03-2013, 12:48
Merhaba Çekirdek. Nasılsın? Artık burayı kullanmıyor musun?

serkan_istanbul
06-03-2013, 13:49
en son 2010 mayıs ayında mesaj yazmış .

hira
12-06-2013, 21:21
en son 2010 mayıs ayında mesaj yazmış .

ama son hareketi bugün diyor:eek:

glmscs
28-08-2013, 14:38
Maşallah çok güzel bir görüntü