View Full Version : Buket Aknar / Bahçem
Buket Aknar
26-09-2008, 12:36
Ağaçlar.net'i tanımama vesile olan bahçemle ilgili bir başlık açmayı düşünürken yarışma düzenlenmesi aslında benim için bir fırsat oldu. Ben de bahçemin bir kaç fotoğrafını göndererek katılayım dedim.
Bahçemin bazı kısımlarından önceden çekilmiş ve bugün görüntülenmiş fotoğraflar ekliyorum. Yarışma sonrasında daha da fotoğraf ekleyerek bahçemdeki ağaçları, çiçekleri bazı sorunları sizlerle paylaşacağım. Bahçemin bir kısmı henüz tanzim edilmemiş durumda olduğu için benim için kıymetli olacak olan önerilerinizi de bekliyorum.
Evimize yaklaşık 2,5 yıl önce taşındık. Meyilli bir arazide en üst seviyeye evimiz oturtulmuş durumda. Üst seviyedeki birinci bahçede evin çevresi çimenlerle kaplanmış olup çevresine mevsim çiçekleri tanzim edilmiş.
Üst bahçeden bir kaç basamakla 2. kat bahçeye inilebiliyor. Orası da ayni şekilde çimenlerle düzenlenmiş. Seviye farkının olduğu kenar kısımda ise Kolakaslar tanzim edilmiş. 2. bahçedende 3-4 basamakla 3. bahçemize inilebiliyor. Bu bahçede yüzme havuzu mevcut bunun dışında bir de nilüfer havuzu var ( eşimle ben tasarlayıp yaptık.) Havuzların dışında kalan kısımlar da diğerlerinde olduğu gibi çimenler ve mevsim çiçeklerinin yanısıra zeytin ağaçları, sardunyalar, yuka, cycas mevcut. Havuz çevresinde ise muz ağaçları ile cannalar var. Şu anda tam olarak tanzim edilmemiş en alt kısımdaki bahçemize bir basamakla iniliyor. Şu anda meyve ağaçlarının dikili olduğu alt bahçemizdeki zemini düzenleyere çimen ekimi yapacağız.
Yarışma kuralı olarak en fazla 5 fotoğraf eklenmesi gerektiği için burada anlattıklarımı tam olarak görüntüleyemiyorum, ancak önce de belirttiğim gibi yarışma sonrası bahçemle ilgili bir başlık açıp daha ayrıntılı fotoğraflar eklemeyi düşünüyorum.
Buket Aknar
26-09-2008, 12:37
Birinci kat bahçeden iki görüntü
Buket Aknar
26-09-2008, 12:59
Genel görünümler ve muzlar...
böyle evim olsun daha ne isterim çok güzel çoooooook imrenmemek elde değil insan o evde o bahçede yaşlanmaz yahu :) evinizde huzur dolu günler geçirmenizi dilerim bahçede benim içinde bir çay için olur mu? ohhhhh mis gibi :)
Çok güzel bahçeniz hatta harika gerçekten ikinizinde eline sağlık. Bence bahçenize birde akçaağaç ekmelisiniz.
İyigünler
Birsen Şemseddin
26-09-2008, 16:09
O çalı ve dikenlerle dolu; içinde , çevrede yaşayanların inekleri otlayan araziyi adam etmek için ne kadar gayret sarfettiğinizi en yakından gören anneniz olarak seni ve Ahmet i yürekten kutlarım. Çölü cennete çevirmişsiniz. Gülegüle oturun. Tüm mutluluklar sizin olsun.
Buket Hanım güle güle oturun, bahçeniz çok güzel. Keşke daha fazla fotoğraf görebilseydik.
Buket Hanım ellerinize sağlık; müthiş bir güzellik yaratmışsınız. Fotoğrafları hayranlıkla izledim :)
Buketciğim bahçeniz harika görünüyor. Büyük emek verdiğiniz hemen belli oluyor. Çok güzel düzenlemişsiniz. Tebrikler. Güle güle oturun.:)
Buket Hanım,
Harikalar yaratmışsınız, ellerinize sağlık.Dilerim bu güzel bahçede sağlık ve mutluluk dolu günler geçirirsiniz.
Buket Aknar
26-09-2008, 19:09
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum.
Arzu Kasapoğlu
26-09-2008, 19:30
Buket Hanım, küçük cennetinizde ailenizle birlikte mutlu bir hayat sürmenizi dilerim.
Ellerinize ve emeğinize sağlık...
bahtiyar02
26-09-2008, 21:48
buket hanım ilk resime bakınca ağzım açık kaldığı gibi bu güzellik karşısında şaşırmamak elde değil.Muz ağaçlarından meyve alıyormusunuz?harika bir bahçeniz var.ellerinize emeğinize sağlık.
saygılar
Buket hanım harika...
Bence bahçe demeyelim cennet desek daha doğru olur.Ellerinize, emeğinize sağlık.
Buket Hanım, sizin ve eşinizin ellerine sağlık, şahane bir bahçe olmuş. 2,5 yılda böyle olduysa, beş yıl sonra kimbilir nasıl daha güzel olacak. Sevgiler...
Sevgili Buket, ben de zevkle baktım yüklediğin fotoğraflara. Ellerinize sağlık çok güzel bir eser meydana getirmişsiniz. Huzur ve sağlıkla oturmanızı dilerim.
Yücel Özlem
27-09-2008, 23:13
Buket Hanım, tebrikler. Ellerinize sağlık.
ardabora
28-09-2008, 12:10
Resimlerini beklediğim bahçelerden biriydi sizinki,yarışmaya katıldığınıza sevindim. Bahçenizin genel görüntüsünü görmek beni mutlu etti.Foruma daha önce eklediğiniz resimlerle birleştirince kafamda daha geniş bir görüntü oluştu.
Güzellik göreceli bir kavram..Biri onu beğenirken ,biri bunu beğenebilir..Sizinki herkesin beğeneceği güzellikteki bahçelerden birisi.
Diğer bahçe ve balkon resimlerini de çok beğendim. Açılan konularda beğenmediğim bahçe ve balkon yok gibi neredeyse...Harcanan emeği,sevgiyi,zamanı düşündükçe,ortaya çıkan görüntüleri gördükçe en güzel bahçe ve balkonu seçmenin aslında benim için bir anlam ifade etmediğini anladım...
Sonuçta ben,burada konu açıp da bahçesini ve emeğini sergileme cesaretini gösteren herkesin, bu yarışmada kazandığını düşünüyorum.
Bu arada el arabası çok yakışmış bahçeye...
Ali H. ALI
28-09-2008, 12:27
Buket hanim guzel bir bahceniz var. Eklediginiz fotograflari , annenizin yazdiklariniyla birlestirince, bahcenizin her kosesi icin ne kadar emek harcadiginiz ortaya cikiyor.
Yazda su konusunda neden tedirgin oldugunuzu simdi daha iyi anliyorum.
Bahcenizde sevdiklerinizle birlikte keyifli gunler yasayiniz.
Buket Aknar
02-10-2008, 09:14
Arkadaşlar beğenileriniz için çok teşekkür ediyorum. Aslında bahçem daha çooook iş istiyor. Beş günlük bayram tatiline gittiğim için aranızda olamadım ve bu güzel mesajlarınıza daha önce cevap mesajı yazamadım.
Eve gelir gelmez önce bahçeyi dolaştım. Örneğin çimenlerim yine hastalandı. İlaçlanmaları gerekiyor.
Mevsimlik çiçeklerin yeniden dikilmeleri gerekiyor.
Sn Bahtiyar02 muzlarımızdan ilk kez geçen ay ürün aldık. Aslında istemeden olmuştu; rüzgardan meyve dolu dalı kopunca, arkadaşların tavsiyesine uyup bahçedeki bahçe evine olgunlaşması için astık, geçen hafta sararanların tadına baktık. Aslında çok da beğenmedim ama başka bir arkadaşın dediğine göre kokulu olması için yanına elma konmalıymış. Şu anda üzerlerinde yine meyveler var onları kestiğimizde olgunlaşması için beklerken yanlarına elma koyacağız. Bu konuda bilgisi olup ta başka fikirleri de olan olursa memnun olacağım.
Huzurlu ve sağlıklı günlerde keyfini çıkararak oturmanızı diliyorum..Çoooook güzel olmuş.Elinize emeğinize sağlık.
çekirdek
03-10-2008, 23:50
Buketciğim, bahçen her şeyiyle harika olmuş, ellerine-bedenine sağlık.
fatmadundar
04-10-2008, 00:23
Buket'ciğim, bahçen çok güzel görünüyor. Ve Kıbrıs sıcağında bunu yapabilmek gerçekten büyük başarı. Tebrik ederim.
O güzel bahçende sevdiklerinle beraber sağlıklı, mutlu günler dilerim.
merhabalar Buket Aknar;
Çok güzel bir bahçeniz var ellernize sağlık. Huzur dolu baydım vallahi
güle güle oturun sağlık ve mutlulukla
Bende çok yeni bir üyeyim.Ellerinize sağlık gerçekten harika olmuş.Cennet gibi
iyi günlerde oturun
Birsen Şemseddin
28-10-2008, 19:08
Buket , bu yarışmanın neticesini gerçekten çok merak ediyorum. Çünkü çok güzel bahçeler var. Ama yarışma neticesinin ilanı gecikti galiba. Eylül sonunda süre dolmuyor muydu?
Koyu yeşil
31-10-2008, 16:36
Buket Hanım bahçeniz çok güzel, annenizle aynı fikirdeyim, çok zor bir karar birinciyi seçmek :)
Buket Aknar
01-11-2008, 10:03
Benim bu konuda hiç iddiam yok. Bence birincilerin birincisi Güler hanım'ın bahçesi.
nurcanaybay
01-11-2008, 16:28
Buket hanım, bahçeniz gerçekten çok güzel olmuş.Ellerinize sağlık.Ben uzun saksılardaki , zambağa benzettiğim çiçekleri merak ettim.Bilgi verirseniz sevinirim.
Adalet Yağcı
01-11-2008, 16:54
Sevgili Buket Aknar;
Çok güzel bir bahçe yaratmışsınız, ne kadar çok emek verildiği hemen belli oluyor.
İçinde son derece mutlu olmalısınız, ancak mutlu insanlar bu güzellikleri yaratabilir çünkü.
Güle güle oturup keyfini çıkartın, bir gün Kıbrıs'a gelmek kısmet olursa bahçenizi görmeyi çok isterim.
Sevgiler.
Buket Aknar
02-11-2008, 07:18
Sizi Kıbrıs'ta görmek çok güzel olur. Aslında bahçemin başka fotoğraflarını da eklemek istiyorum ama fotoğraf sınırlaması olunca vazgeçtim.
Şimdi düşünüyorum da süre dolduğuna göre acaba başka fotoğraflar da ekleyim mi?
''Benim bu konuda hiç iddiam yok. Bence birincilerin birincisi Güler hanım'ın bahçesi.'' demişsiniz, hiç öyle şey olur mu sevgili Buket.
Ben yarışmaya katılmıyorum ki. Hem sitemize yüklenen bütün bahçe ve balkonların fotoğraflarına öyle hayranlıkla bakıyorun ki tahmin edemezsin.
Bütün arkadaşların bu güzellikleri elde edebilmek için verdikleri uğraş, emek ve zamanın ne olduğunu en iyi bilebileceklerden biriyim esasında. Ama emeksiz hiçbir şey olmuyor.
Bahçen, güzelin de ötesinde. Güzel çiçek kokularına buram buram emeğin kokusu da karışmış, güzelliği daha da arttırmış.
Hepinizin ellerine sağlık, huzur ve sağlıkla doya doya tadını çıkartın inşallah.
Bahçenin taş duvarlarına hayranım, kademeli olması bu güzelliği daha da ortaya çıkartmış.
Demir çardaklardan birine güzel bir Clematis sardırabilseydik ne de iyi olurdu diyemeden geçemiyeceğim. Ama en kısa zamanda o da olacak inşallah.
Resimlerini dört gözle bekliyoruz, yarışma resimleri ayrı kısma gönderilmiyor muydu?
Bahçendeki çalışmaları ve resimleri sanırım, bahçen bölümünde gösterebilirsin.
Buket Aknar
02-11-2008, 17:01
Güler hanım sizin bahçenizi gördükten sonra, ben kendi bahçemle daha bir hevesle ilgilenmeye başladım. Nasıl desem, ilham kaynağım oldunuz. İstedikten sonra her şeyin yapılabileceği, azimdem hiçbirşeyin kaçmayacağının ıspatı siz ve bahçeniz. O nedenle benim gönlümde yarışmaya katılmasanız da birincilerin birincisi.
Kemerlerden birine ben de clematis sardırmayı çok istiyorum. İnşallah bu sefere olacak. Hem belki siz buralara gelirsiniz. Değil mi?
zooteknist
02-11-2008, 19:03
Buket Hanım
Maşallah bahçeniz çok güzel görünüyor. İnşallah hayalimdeki çiftliği kurabilirsem ben de güzel bir bahçe yapmak istiyorum. İmrendim doğrusu. Evinizde de sağlıkla ve iyi günlerde oturmanızı dilerim.
Buket Aknar
02-11-2008, 19:19
Hayallerinizin en kısa zamanda gerçek olmasını dilerim. Bahçeli evde yaşamak öyle güzel ki!
cihan_as
02-11-2008, 19:47
Buket hanım, bahceniz çok güzel elinize sağlık iyi günlerde oturmanızı dilerim.
Sevgili Buket, evet haklısın bahçeli evde oturmak çok hoş. Bir de o kadar yorucu. Ama sana bir sır vereyim mi?
Balkondaki salıncağa oturup da bahçede torunların koşuşması, onların su savaşlarını seyredebilmek kadar zevk veren birşey yok, inan. Ne yorgunluk kalıyor, ne üzüntü.
Onların kahkahaları, neşeli çığlıkları, ömrüne ömür katıyor, yüzünde koskocaman bir tebessümle seyrediyorsun.
Eee, senin de bu zevkleri seyretmene az kaldı gibi. Hayırlısıyla, Allah sana da nasip etsin.
Buket Aknar
03-11-2008, 17:34
Güzel dilekleriniz için çok teşekkürler. Bana AMİN demek düşüyor.
ardabora
04-11-2008, 23:15
Şimdi düşünüyorum da süre dolduğuna göre acaba başka fotoğraflar da ekleyim mi?
Ben sayfanıza gidip gelip yeni resim eklediniz mi diye bakıyorum.
Diğer resimlerinizi ekleyin de gözümüz gönlümüz açılsın. ;)
Ayrıca, "Yarışma sonuçları ekim ayı içinde belli olacaktır." diye belirtilmişti, sabırsızlıkla bekliyorum sonucu..
Buket Aknar
05-11-2008, 16:32
Yarın fotoğraf makinemi alıp bahçeye çıkacağım. Şİmdilik bunu ekliyorum.
Mehmet Açan
24-12-2008, 09:27
Gerçekten İnsanı imrendirecek derecede güzel ve dengeli bir bahçe gibi görünüyor. Güzel çalışma bence Nazar değmesin.
Sizin bahçe modernmiş güle güle oturun. Her yönde değişik atmosfer var. 3. yorumdaki ortadaki fotoğrafta süpürge otu diyorlar ondan mı acaba?
Buket Aknar
24-12-2008, 13:51
Sn Nariçi; bahsettiğiniz bitkiye Kıbrıs'ta biz "Gugo" diyoruz. Latince isminin ne olduğunu bilmiyorum. Nette süpürge otunu arattığımda benzer bir bitki çıktı ama pek de emin değilim.
Ben onları çok seviyorum. Her yıl şubat mart gibi çimlenerek ekim ayına kadar gördüğünüz gibi yemyeşil bir görüntü veriyorlar. Sonbahar ile birlikte kızarmaya başlar ve kurur. Biz kuruyunca onları yerlerinden sökeriz. Zamanı gelince yeniden çimlenirler ve gittikçe büyüyerek fotoğrafta gördüğünüz gibi olurlar.
Buket Hanım, Tohum atmadan kendi kendine mi çimleniyor? Ben de ilk kez bu bahar tohumunu çimlendireceğim, gelecek seneler kendiliğinden çıkacaksa çok sevineceğim.
Canlı bitki formu çok güzel, bende yolculuklarda görünce beğenirim. Onun kurusunu dağıtmadan kesip toplu vaziyette köklerinden bağlarsanız, sonbaharda bahçenin kuruyapraklardan temizlenmesinde çok faydalı sonuç alırsınız, çimleri bozmadan kullanılabilir.
Buket Aknar
24-12-2008, 16:52
Sevgili Limon; sonbaharda kızaran bitkinin dal üçlarında iğne başı kadar minicik tohumlar oluşuyor. Onlar döküldükçe ertesi yıl yeniden çimleniyorlar. Bazen rüzgarda uçuştukları yerlerde (hiç alakası olmayan yerlerde bile) de çimlenebiliyorlar.
Sn nariçi; bahsettiğiniz gibi bağlanıp, süpürge gibi kullanılabilecek bir formu var (ayni bitkiden bahsediyorsak tabi), bu arada düşünmeden geçemeyeceğim. Eğer süpürge gibi kulanırsam olgunlaşan tüm tohumları bahçeye yayılabilir.
O sakıncası olabilir, aklıma gelmemişti. Ancak sulanmayan çim saha dışında kullanılabilir. Ben yaprakları onunla topladım, komşular vermiş.
Yarın fotoğraf makinemi alıp bahçeye çıkacağım. Şİmdilik bunu ekliyorum.
Buket,
Sen bu mesajı yazalı 2 aydan fazla olmuş. Artık şu fotoğrafları yükle de neler yaptığını görelim, fikirlerimizi belirtelim. :p
Bu arada Amerikan Sarmaşığı tohumlarını ektin mi?
Çimlerindeki sorun geçti mi?
Evet, Buket'in bahçesindeki ota burada da süpürge otu diyorlar.
Marmaris civarında çok rastlarsınız. Benim bahçemde de vardı. Ama o kadar yaramaz bir bitki ki, mutlak kontrol altında tutmanız gerekir.
Tohumlarının gittiği her yerde kendini çoğaltarak gösteriyor. Buna merdiven taşlarının araları, veya oturma bankının ufacık çatlak yerleri de dahil.
Eğer önlem almazsanız, gövde hızla kalınlaşıyor, ve sizin minicik çatlağınız hemen 4-5 cm lik bir ara olabiliyor.
Görünümü çok güzel. Yeşil rengi ve yumuşak yaprakları, insanda elleme ve okşama hissi veriyor. Ama karşılarındaki ben veya benim gibi akıllı (!) olanlar olursa mutlaka sarılıp, öpmek istiyeceklerdir.
Buket Aknar
19-01-2009, 14:31
Sevgili Uzman 16; çok çok haklısın benim bir an önce fotoğraf çekip buradan ekleme yapmam gerekiyor ama bir türlü fırsat bulamadım. Ayrıca bu günlerde demirden yeni kemerler yapılmasını bekliyorum onlar da yerleşince sanırım daha güzel olacak bu arada da Şubat tatili gelecek ve ben de daha bol vakit bulabileceğim.
Amerikan sarmaşıklarını ise kısmetse bu hafta sonu ekmeyi planlıyorum. İnşallah başarılı olurum.
Güler hanım dediğiniz gibi bizim "gugo", sizin "süpürge otu" dediğiniz bitki oldukça arsız bir bitki. Ben onları nerede yeşerirlerse yeşersinler, toplayıp tek sıra halinde yeniden dikiyorum. Doğal olarak yemyeşil bir duvar gibi oluyorlar. Kedilerim gölgelerini çok seviyorlar, hatta bazen o üzerlerine çıkıp oynamak istedikleri için dallarını koparıyorlar ki bu sefer de forumları bozuluyor
nurcanaybay
03-02-2009, 10:05
Buket hanım merhaba , ben 2 nolu mesajınızda ki çiçeklerin ismini öğrenmek istiyorum.
Daha öncede sormuştum gözden kaçtı sanırım.Turuncu,kırmızı saksıda olanlar çok güzel görünüyorlar.Birde yaz boyu açtığını söylediğiniz turuncu bir zambağınız var.
Bu yıl soğanlı çiçeklere merak sardım ,yaz boyunca açanları araştırıyorum.Vakit bulup
yazarsanız sevinirim.
Teşekkür ederim.
Buket Aknar
03-02-2009, 10:29
Sevgili nurcanaybay; 2 nolu mesajdaki; saksıdaki çiçekler fressia. Yaz boyu açtığını söylediğim turuncu zambak acaba "Güngüzelleri" mi diye düşünüyorum. Mesajları geriye dönüp bir okuyayım ki yanlış olmasın!
Fressia'lara gelince oradakiler şu anda yeniden yeşermeye başladılar, yakında çiçeklerini de bekliyorum, onları da ekleyeceğim. Sevgiyle kalın...
nurcanaybay
03-02-2009, 11:30
Gün güzeliyse çok sevinirim ,çünkü bu sene bende 10 adet diktim.Ama sanırım Hipeastrum ,duvar kenarına dikmişsiniz.Frezya olduğunada çok sevindim ,onunlada bu sene tanışacağım.Çok teşekkür ederim.
Buket Hanım, bahçenizin yeni fotoğraflarını neden bizimle paylaşmıyorsunuz? Umarım sağlığınız, keyfiniz yerindedir. Artık pek seyrek gelir oldunuz, özletiyorsunuz. Sevgilerimle...
Yeşil Çay
29-12-2010, 18:28
Bahçenizi kızımla birlikte ziyaret ettik.Kızımın yorumunu yazıyorum size;
-Anne burası ne böyle Harikalar Diyarı mı? Bahçeniz hakkındaki düşüncelerimizi bu sözler açıklıyordur umarım.
Benol Hazaroğlu
29-12-2010, 21:00
Sevgili Buket hanım
Ben bahçeleri yeni yeni ziyaret ediyorum. Çok huzur verici bakınca bile dinlendirici bir bahçeniz var. Dinlenmek için oturduğunuzda bütün yorgunluğunuzu alıp götürdüğüne eminim.
Güzel bahçenizde sağlıklı neşeli günler yaşayın.
Sevgilerimle.
loveflower
11-04-2011, 09:41
Buket Hanım, bahçenizin yeni fotoğraflarını neden bizimle paylaşmıyorsunuz? Umarım sağlığınız, keyfiniz yerindedir. Artık pek seyrek gelir oldunuz, özletiyorsunuz. Sevgilerimle...
Sevgili Buket hanım,bahçenizi gezdim,çok güzel,elinize,emeğinize sağlık.Sevgili Limonun da belirttiği gibi,sanırım pek girmiyorsunuz bu aralar siteye,hiç yeni fotoğraflar yok.İnşallah iyisinizdir
Sevgiyle.
İremsıla
01-06-2011, 14:53
Merhaba buket hanım ellerinize sağlık,bahçeniz cennetten bir köşe adeta fakat çok sessiz ve yalnız kalmış sayfanız.sizin gibi seçkin üyelerimiz sitemizi bu kadar ihmal etmesin lütfen,bahçenizin 2011 sezonundaki görüntüsünü merak ediyoruz.umarım iyisinizdir.
cetasule
01-06-2011, 16:02
Evet merakla yeni resimler bekliyoruz.
Selamlar
çok beğendim
güzel bir görünüm olmuş
Sevgili Buket Aknar da bizi unutup, facebookda cirit atan arkadaşlarımızdan.
Bizler de kendisini çok özledik. Söylemek istediğiniz bir şey varsa sanırım facebook'tan kendisine ulaşabilirsiniz.
Sevgili buket hanım, bu güzel bahçenizde neşeli ve sağlıklı günler yaşamanızı temenni ediyorum. Dost sohbetleriyle şenlensin.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.