Bağlan

View Full Version : Adıyaman'dan sitem

bahtiyar02
22-09-2008, 23:03
Sevgili site yöneticileri.... belki konu tartışma hisi vere bilir. Ancak benim ayrı bir başlıkta bu konuyu dile getirmem belki bazı yetkililer görürde dikkatini çekerde Adıyamana sahiplenirler diye ayrı bir başlık ile açtım. Hatalı bir davranışta bulunduysam özür dilerim.
saygılarımla

Nedendir bilmiyorum güney doğuda Adıyamanın hiç sahibi yok gibi....
Dünyanın 8. harikası sayılan Nemrut Dağımıza malatya ve urfa sahiplenmeye kalktı. Hatta malatya ilimiz patika yoldan turistelri götüryordu. Allaha şükür mahkeme sonucu Nemrutun Adıyamana ait olduğuna karar verilmesine rağmen halen o patika yol duruyor.
ATATÜRK barajı ve fırat nehri Adıyaman sınırları içinde olmasına rağmen Urfa ilimiz sahiplendi.
Güzelim Adıyamanımızın 250 ye yakın köyü ve 1 ilçesi sular altında kaldı. ATATÜRK Barajının sadece göl sularının güzelliği kaldı bize.

Ters laleye gelince evet doğrudur güneydoğu ve doğu anadoluda yoğun olarak vardır. Ancak, dostların dediği gibi herkes sahiplene bilir. Elimizdeki kültür değerlerine zar zor sahip çıkıyoruz. Varsın ters lale her kesin olsun.
Şimdi Adıyaman şehir merkezi içinde bulunan peere (pirin)kaya mezarlıkları var 250 adet civarında.2-3 Yıldır kazılar küçük çaptada olsa devam ediyor. gün yüzüne çıkan mağaraların resimlerini siteye yüklemek istedim ancak başaramadım bu konuda yardım ederseniz resimleri seve seve yüklerim.Korkum bu tarihi eserlerede sahiplenecekler çıkacaktır. Sitemim Güzelim adıyamanımıza sahip çıkılmaması.
saygılarımla

darkfriairs
23-09-2008, 22:25
Dünyanın 8. harikası sayılan Nemrut Dağımıza malatya ve urfa sahiplenmeye kalktı.Hatta malatya ilimiz patika yoldan turistelri götüryordu. Allaha şükür mahkeme sonucu Nemrutun Adıyamana ait olduğuna karar verilmesine rağmen halen o patika yol duruyor.

O patika yolu kullanmalarının sakıncası ne idi?

bahtiyar02
24-09-2008, 15:19
Adıyamanda hava yolu, tren yolu ve otobüslede ulaşım var. Sizce Adıyamana ait turizim gelirlerinin başka yere gitmesi normalmi? Burdaki yöre halkının esnafın geçim derdi yokmu?
saygılar

Yücel Özlem
25-09-2008, 11:07
Adıyamanda hava yolu, tren yolu ve otobüslede ulaşım var. Sizce Adıyamana ait turizim gelirlerinin başka yere gitmesi normalmi? Burdaki yöre halkının esnafın geçim derdi yokmu?
saygılar

Sayın Bahtiyar02, umarım ben yanlış anlıyorum. Siz, sırf Adıyaman esnafını korumak için, Malatyadaki yolun kapatılmasını istemiyorsunuz değil mi?

Derya Özen
26-09-2008, 11:29
Bana kalırsa Bahtiyar02 bizden yardım istiyor! Yaşadığı şehirdeki güzellikleri bizlere göstermek istiyor ama bunu siteye fotoğraflarını yükleyemediği için, resimleri yükleme konusunda bizlerden yardım bekliyor.
Yaşadığı şehri sahiplenme ve savunma içgüdüsü ile, yazdıklarını yanlış anlamamalıyız diye düşünüyorum...

Yücel Özlem
26-09-2008, 11:57
Aşağıda verdiğim bağlantılarda konu hakkında açıklama var.

Foruma fotoğraf yüklemeyi nasıl yapacağım? (http://www.agaclar.net/forum/faq.php?faq=vb_faq#faq_777)

Galeri Kullanımı (http://www.agaclar.net/forum/faq.php?faq=42#faq_201)

FORUM KULLANMA KILAVUZU (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=102)'nda da yararlı bilgiler vardır.

Foruma fotoğraf yüklemek ve fotoğrafları yazı içine yerleştirmek (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6256)

bahtiyar02
26-09-2008, 22:09
Sevgili Derya Özen dostum...çok teşekkür ederim. Evet çok haklısınız. Yaşadığım şehrin güzelliklerini tanıtmaya çalışıyorum ancak bir çok resim çektim ama kaç kez yüklemeye çalıştıysam başaramadım. İlgi ve alakanızdan dolayı çok teşekkür ederim..

Sevgili dostum Yücel Özlem bey: öncelikle asla dostlarımı yanlış anlamam müsterih olun. Dost dediğiniz zaten iyi ve kötü gününüzde yanınızada olandır. Amacım dostum Türkiyemizin her yeri ayrı bir güzel. Ancak Adıyamanımızında güzellikleri var. Tüm İNSANLARIN BU GÜZELLİKLERDEN HABERDAR OLMASINI İSTEDİM.
İlgi ve alakanızdan dolayı tekrar tekrar teşekür eder saygılar sunarım.

Yücel Özlem
26-09-2008, 22:46
Adıyaman'ı biraz bilirim. Gerçekten, görülmeye değer yerleri ve güzellikleri var.

berduray
26-09-2008, 22:49
İyi de yardım direkt yardım istemenin ne mahzuru var?
Lafı bu kadar dolandırmaya ne gerek var, her üye için bir tercüman mı lazım?

Yücel Özlem
27-09-2008, 13:28
Berduray'ın, hiç tecümanlık işi olmamış mıydı?

Derya Özen
27-09-2008, 15:29

Ben ortamı biraz yumuşatmak için yardıma ihtiyacı var yazdım. Ayrıca her üyenin tercumana ihtiyacı yok. Bende bu siteye yeni üye olduğumda, Yücel Özlem sayesinde fotoğraf yükleyebilmiştim! Maalesef herkes her şeyi bilemiyor.

berduray
27-09-2008, 16:07
Elbette herşeyi bildiğimi iddia etmiyorum, kusursuz olduğumu sanırsam kusurluyumdur zaten.

Yöneticilerin sürekli verdiği linkleri, Sevgili Penelophe'nin bana katkılarını unutmadım.

Ama yöntem bana pek bir dolambaçlı geldi, anlatmak istediğim buydu.

"Yöremin güzelliklerini aktarmak için yardıma ihtiyacım" var yerine, Adıyaman sahipsiz mi? esnafın derdi, patika yol gibi sızlanmaları okuyunca frenim tutmadı nedense :)

Ama Derya Hanım çözmüş işi zaten.

Üstelik Sayın Bahtiyar benden de eski bir üyeymiş.

bahtiyar02
28-09-2008, 22:23
Sevgili berduray.... :mad:konuyu evirip çevirmiyorum...ne demek istediğimi sevgili dostlar anlamış ve sağolsunlar yardımlarını esirgememiş.
Ben sizden eski üye olabilirim. Hatta sizden yaşlı da olabilirim. Ama sonuçta insanım ve ben de hata yapabilirim. Eksikliklerim de olabilir. Önemli olan ise dostların bu eksiklikleri gördüğünde tamamlaması, düzeltmesi. :mad:Üzgünüm ama konuşma tarzınızı size yakıştıramadım.

Tüm dostlara teşekkür eder saygılar sunarım.

Yücel Özlem
28-09-2008, 23:39
Burada, iyilikleri ve güzellikleri paylaşmak için varız. Öyle değili mi?

Sevgili Bahtiyar Bey, şimdi sıra sizde. Sizin için, ya da adıyaman için ne yapabiliriz?

Adıyamanın güzellikleri yanında, aklımdan çıkmayan bir görüntü var ki, hep içimi acıtır.

Bir yağmur sonrasıydı. Cendere köprüsüne gelmiştik. Köprünün altından su değil koyu bir çamur akıyordu. Dikkatle bakınca, akan şeyin içinde taş ve kayaların da sürüklendiğini gördük. Her dakika tonlarca taş toprak akıp gidiyordu.

Toprağımız yok oluyor. Barajlarımız doluyor. Yüz yıl kullanmamız gereken Keban Barajı, yirmibeş yılda neredyse devre dışı kladı.

bahtiyar02
29-09-2008, 00:26
sevgili Yücel Özlem dostum...çok haklısınız iyilikleri ve güzellikleri paylaşmak ve yeni dostluklar kurmak için burdayız...
Cendere konusuna gelince yurdumuzun derin yaralarından birisine bastınız..işim gereği cendere ve yakın çevrelerinde petrol arıyoruz.tabiyatı 4 mevsimde yaşıyoruz ordaki durumu dikatimizi çekmişti ancak yetkilileri bu konuda her hangi bir çalışması yok.son yıllarda eskiden kalma meşe palamudu ağacı ve iğne yapraklı ağaçlar koruma altına aldılar ancak şehrin odun ihtiyacı bu meşe ormanlarından karşılanıyor.belli aralıklarla orman müdürlüğü gözetiminde kesim yapılıyor.ama ne yazık kesilen hiç bir ağacın yerine ağaç dikildiğini ben görmedim.haliyle kesilen yerlerde orman seyrekleşince topraklar yağmurlar sayesinde direkt ATATÜRK barajı göl sularına doluyor.5-6 sene önce üniversite öğrencilerinin kaldığı kış kampı Baraj göleti çevresine ağaçlandırmak için kuruldu oda kaldırıldı.Sonradan öğrendiğimize göre öğrencilerin çoğunlukla meşe palamudu ektiklerini canlı fidan ekilmediği.Oysa orman müdürlüğüne ait iğne yapraklı yani çam fidanı yetiştirme fidanlığı var ama bu güne kadar bende görmedim barajın kenarlarına ağaç ekildiğini.En son 1981 ve 1983 lise öğrencisiyken Adıyaman genelinde öğrencilerin ve askerlerle birlikte toplu ağaç dikmiştik.Şimdi ATATÜRK ormanı adı altında kocaman çam ormanı oldu içinde halk piknik yapıyor. her sefer gittiğimde çocuklarıma gururla bu ağaçları biz ektik diğiyorum.Adıyaman merkeze yer yer 1-2 km yakın göletin çevresinde hiç ağaç bulamazsınız.buna birde şehrin atık sularını ekleyin.yaz aylarında su belli düzeyde eksiliyor.bu Atık sularının yaz aylarında çok kötü bir görüntü kirliliği ve mikrop yuvasına dönüşüyor.Her hangi bir arıtma tesisi şu anda yok.yapılacağı söyleniyor ama bir gelişmede ne yazık yok.
Adıyaman girişinden çıkışına kadar 4-5 çay vardır.bunların hiç birinde ağaçlandırma gibi bir çalışma yok ne yazık.Hatta çok ilginçtir gençliğimden hatırlıyorum dere yatağında bir çok dut ağacı,söğüt ve meşe ağaçları vardı şimdi yerlerinde yeller esiyor.Bilinçsiz bir şekilde kesildi yok oldu. Belediye il sınırlarında olduğu için Belediye başkanımıza buraların düzenlenip ağaçlandırılması ve mesire yeri olarak tertiplenirse çok güzel olacağını hatta belediyeye de gelir kaynağı olacağını Mail attım ama ne yazık herhangi bir cevap alamadım.Kime söyleseniz hep lafta kalıyor.
Cendere köprüsü ve Nemrut dağı çevresi Milli park alanı olarak geçmesine rağmen doğru dürüst bir ağaçlandırma yok.Bazen hazırdaki ağaçları koruyabilirsek ne mutlu bize diye içimden geçirmiyorum değil.
İşte Güzelim vatanımızın kaynaklarına sahip çıkmayışımızdan sonunda telef olup gidiyor.Kızılırmak gibi nehirlerimiz ne hale getirdik.Bataklık ve mikrop yuvasına çevirdik.
İnşallah Burdan bazı yetkililer duyarda bizi gerekli tedbirleri bir an önce alırlar.
Gösterdiğiniz duyarlılığa çok teşekkür eder saygılar sunarım.

Yücel Özlem
12-10-2008, 20:18
...
İnşallah burdan bazı yetkililer duyar da bizi gerekli tedbirleri bir an önce alırlar.

Bahtiyar Bey, benim öyle bir beklentim de umudum da yok. :(

bahtiyar02
12-10-2008, 22:22
çok haklısın dostum.yinede bir umut işte..
saygılar