Bağlan

View Full Version : fatmadundar /Balkon

fatmadundar
15-09-2008, 21:52
Benim balkonumdakiler de güzel mi?

Arzu Kasapoğlu
15-09-2008, 22:00
Fatna Hanım, çiçeklerinize sadece güzel demek haksızlık olur.

Muhteşem görünüyorlar.

fatmadundar
15-09-2008, 22:11
Teşekkür ederim Arzu Hanım. Sizin balkonunuzun bundan çok daha güzel olduğundan eminim. Gerek çiçekleriyle gerekse manzarasıyla. Siz daha yüklemediniz? Bizi güzelliklerinizden yoksun bırakmayın.

zenfree
15-09-2008, 22:13
Fatma Hanım maşallah diyelim. Gerçekten çok güzel görünüyorlar.:)

fellez
16-09-2008, 06:11
Maşallah nazarımız değecek diye korkuyorum..Her zamanki gibi çiçeklerin harika arkadaşım.

burcind
16-09-2008, 08:02
Fatma hanım maşallah 41 kere.Negüzel çiçekler onlar.

Kiraz
16-09-2008, 09:36
Çiçekleriniz harika, nazar değmesin.

Dilek Baseski
16-09-2008, 10:52
Çiçekler ne kadar sağlıklı görünüyorlar. Katkı maddesi SEVGİ mi acaba?

M.Sema
16-09-2008, 12:25
Ellerinize ve emeklerinize sağlık, insanın içi açılıyor. Maşallah.

adnankaraer
16-09-2008, 13:22
Merhaba,
Elinize sağlık.
bence oradaki bütün çiçeklerin adlarını yazarsanız daha iyi olur. Orada koyu renkli bir çiçek var. Gerçekten bitki mi o (daha çok plastiğe benziyor)

fatmadundar
16-09-2008, 17:09
:o:o:o
Teşekkür ederim efendim :cool:

Gülşen
16-09-2008, 17:34
Sayın Fatmadündar; ellerinize sağlık çiçekleriniz çok sağlıklı görünüyorlar. 09 da ki minik kırmızı çiçekli bitkinin adı nedir?

fatmadundar
16-09-2008, 18:36
Çok teşekkür ederim arkadaşlar.
Sevgili Uzman16, o çiçeğin adı Sarı Karides. Onun rengi fotoğrafta turuncu çıkmış ama asıl rengi avatarımdaki gibi limon sarısı.
Adnan Bey o koyu renkli bitki gayet canlı bir sukulent. Bir yerlerde botanik adının schwarzkopf olduğunu okumuştum.
Gülşen Hanım, son resimdeki minik kırmızı çiçeği soruyorsanız o da Mercan Çiçeği

Arzu Kasapoğlu
16-09-2008, 18:50
Teşekkür ederim Arzu Hanım. Sizin balkonunuzun bundan çok daha güzel olduğundan eminim. Gerek çiçekleriyle gerekse manzarasıyla. Siz daha yüklemediniz? Bizi güzelliklerinizden yoksun bırakmayın.

Güzel iltifatlarınız için teşekkür edrim Fatma Hanım. Bu sene balkonumu hiç beğenmedim.Hep güzelleşecek diye bekledim ama olmadı. Balkonumun en güzel hali galeriye eklediğim iki üç resimden ibaret.

Şu an çiçeklerimle yakından ilgileniyorum. Biraz gecikecek ama, balkonumun tümünü gösteren resimleri sonradan eklerim.

Sevgiler...

Gülşen
16-09-2008, 18:57
Ajandama not aldım Russelia mercan çiçeğini :p Edinilecek çiçekler listemde :D

Buket Aknar
16-09-2008, 21:16
Fatma Hanım; ellerinize sağlık. Çiçekleriniz çok çok güzel.

lulusoy
17-09-2008, 12:19
Merhaba Fatma hn,

Balkonunuzdaki çiçekler çok güzel olmuşlar. Ellerinize sağlık. Ben de sarı karides çiçeğini temin etmeye çalışıyorum ama istanbul da bulamadım. Siz nereden temin ettiniz ya da temin edebileceğim bir iletişim bilgisi var mıdır?

selenn
17-09-2008, 12:37
Fatma Hanım çiçekleriniz harika. Maşallah. Ellerinize sağlık.

fatmadundar
17-09-2008, 15:01
Hepinize çok teşekkür ederim.
Sarı Karides çiçeğini ben Ege Üniversitesi Botanik Bahçesinden satın almıştım.

Buket Aknar
17-09-2008, 15:33
Fatma hanım; yeri değil biliyorum ama selluka'nız nasıl gidiyor? Benimki hastalandı, gözüm gibi bakıyorum ama sanırım Kıbrıs'ın havasına alışamadı.

bahtiyar02
17-09-2008, 20:54
fatma hanım... maşallah gerçekten harika çiçekleriniz var.ellerinize emeğinize sağlık.
saygılar

cybel
17-09-2008, 21:46
Fatma hanım İzmirin neresinde bu balkon:)
Ellerinize sağlık İzmirin o kavurucu sıcağında ne kadar sağlıklı bakmışsınız çiçeklerinize kaktüslere ve succulentlere bayıldım.

fatmadundar
18-09-2008, 11:00
Buket Hanım, benimsellukam da yaz sıcaklarına dayanamadı. Şimdi havalar biraz serinledi ya, eğer rastlarsam tekrar alsam mı diye düşünüyorum.
Yazın bir çok çiçeğim kurudu. Balkonuma güneş kesici sera örtülerinden perde yaptım. Onun çok faydası oldu. Ama bina içleri ve araları fırın gibi sıcak olduğundan bazılarını ölmekten kurtaramadım: Küpe çiçeklerim, afrika menekşelerim, mavişlerim, begonyalarım, yılbaşılarım...

fatmadundar
18-09-2008, 11:29
Sevgili cybel, evet İzmirin sıcaklarına rağmen bazı çiçeklerim hala yaşıyor. İzmir toplantılarında sizi de görmek isteriz. Sizinle iki taraftan hemşehriyiz galiba. Eşim Denizli'li.
Herkese bol çiçekli günler diliyorum.

Sevilay
18-09-2008, 11:30
O muhteşem succulente dün akşam bir sitede rastladım.:)

Aeonium atropurpureum (schwarzkopf)

Fatma hanım, gerçekten güzel çiçeklere sahipsiniz.:)

47551

fatmadundar
18-09-2008, 11:35
Selenn'cim teyzenin çiçekleri yanında çok sönükler. Teşekkür ederim.

aliş
18-09-2008, 11:36
İmrendim inanın

fatmadundar
18-09-2008, 11:55
Sevgili Sevilay, teşekkür ederim. Doğru hatırlıyor muyum diye tekrar aradım bulamadım. Demekki harf eksikliği varmış. Sukulentlerimi büyük bir saksıda arajman yapmıştım. Şimdi gelişmeleri durdu.Sanırım tekrar ayrı ayrı saksılara alacağım.

Sevgili Aliş, teşekkür ederim. Yanlız imrenmekle olmaz. İzmir toplantılarına da katılmalısınız.

stoje
21-09-2008, 19:39
Elinize saglık güzel bir balkonunuz var.

cybel
21-09-2008, 21:28
Sevgili cybel, evet İzmirin sıcaklarına rağmen bazı çiçeklerim hala yaşıyor. İzmir toplantılarında sizi de görmek isteriz. Sizinle iki taraftan hemşehriyiz galiba. Eşim Denizli'li.
Herkese bol çiçekli günler diliyorum.

Fatma Hanım İzmir toplantılarında beraber olmaktan çok memnun olurum gerçekten. Denizliye gelince de haber verin **** bir isteğiniz olursa buralardan. Sevgiler.

Birsen Şemseddin
26-09-2008, 16:22
Fatma Hanım, balkonunuz çok güzel, göz alıcı. Allah nazardan korusun. Bir yerde okumuştum. Çiçeklerinize konuşursanız daha güzel olurlar ve bol çiçek verirlermiş.Siz herhelde çiçeklerinize konuşa konuşa bakım yapıyorsunuz. Baksanıza coşmuşlar. Balkonunuza bir de nazar taşı asın lütfen.

sdk
26-09-2008, 23:38
Çiçekleriniz harika ne kadar güzel ve ne kadar bakımlılar.Emeğinize sağlık

deryas
11-11-2008, 09:38
balkonunuz ŞAHANE! begonyalarınız annemin deyimi ile 'köpürmüş' maşallah.bütün çiçekleriniz çok güzeller.Ankara da yaşayan bir izmirli olarak ekstra özendim doğrusu.

günebakan
11-11-2008, 10:32
Fatma hanım gerçekten izmirin nerseninde olduğunu söylesenizde bu balkonun uzaktan karşısına geçip seyretsek hiç olmazsa :p
Gerçekten çiçeklerinizde balkonu başka bir güzelleştirmiş elinize sağlık:)

muammer74
19-02-2009, 14:22
cok güzelmiş

fatmadundar
18-04-2009, 21:09
Balkonuma bahar geldi.:p:p

fatmadundar
18-04-2009, 21:27
Siklamen ve mor küpe çiçeğim bütün kış açtılar. Hala açıyorlar.

feriha
19-04-2009, 12:58
Sonunda İzmir li yapacaksınız bu güzel resimlerinizle beni!

Ellerinize sağlık. Maşallah..

Sizin oralara bahar da gelmiş yaz da biz bekleye duralım imrendim

bitkilerinize.:p

fatmadundar
19-04-2009, 15:28
Teşekkür ederim Feriha hanım. Bizim burada da ters laleler, ağlayan kalpler açamıyor :(

günebakan
19-04-2009, 20:42
Balkonunuz çok güzel Fatma hanımcığım tam bahar gelmiş yani iyi zevkini sürmeler:)

Güler
20-04-2009, 06:27
Sevgili fatmadundar,
Bizler, halâ ot yolmakla meşgulüz. Bu renk renk güzellikler, içimizi şenlendirdi. Ellerinize sağlık.
Özkan beyle bol bol tadını çıkartın.

selcuk44
20-04-2009, 09:36
Sayın,Fatmadundar,
Ben karşıyaka'dan çiçeklerinizi görüyorum hakikatten gıpta ettim hele cıbıdyum'lar beni bitirdı ayrıca Eheveria Elegans(Zannederim) ve kırmızı renkli paskalya yılbaşı çiçeği çoşmuşlar kutluyorum sizi.

fatmadundar
20-04-2009, 11:15
Güler Hanım'cığım, teşekkür ederim. Sizinkilerin yanında deryada damla kalır ama bu kadar güzellik bile insanı mutlu etmeye yetiyor. Bahar herşeyi yeniden canlandırıyor;)
Keşke daha yakın olsaydınız. Size yardıma gelirdim. Dört metrekare balkonda alamadığım hızımı sizin bahçede tamamlardım:p Arkasından seyrederken çayımızı da birlikte içerdik.
Sevgili Günebakan, Selçuk Bey çay içme kısmını sizlerle benim balkonda yapabiliriz bak. Selçuk Bey cıbıdyum diye 4. resimdekileri kastediyorsanız, onlar frezya (mis gibi kokuyorlar). Çünkü resimlerin içinde hiç orkide yok.

nazlı06
20-04-2009, 12:15
Fatma hanım, Sellukan' da canlı. Ne güzel yarabbim. Ben de yenisini alsam mı diye düşünüyorum. Balkonun çok şık olmuş. Allah nazardan saklasın. Bizim için akşam üstü o güzelliklerin arasında Özkan Bey'le karşılıklı bir çay içiverin gari. Selamlar.

SAHIRE
20-04-2009, 14:05
Harika! Çok beğendim. Fatma Hanım balkonunuz ne yöne bakıyor acaba? Bu çiçekler nasıl böyle müthiş açıyor, yönle alakalı olabilir mi?. Maşallah , hormon vermişsiniz gibi:)

Koyu yeşil
20-04-2009, 14:56
Çiçekleriniz çok güzel, küpelere, mercana bayıldım. Elinize sağlık Fatma Hanım.

malbman
20-04-2009, 18:00
Sevgili Fatma hanım; tek kelimeyle imrendim. Tüm çiçekleriniz muhteşem görünüyor. Arkadaşların dediği gibi, bu güzelliklerin arasında bir bardak çay da benim niyetime için.

Yalnız red Robin'i göremedim aralarında :p

Güler
21-04-2009, 07:13
Sevgili fatmadundar,
Yolu bilmiyor değilsiniz ki. Tak koluna sevgili Özkan beyi, buyrun gelin.
Çaylarımızı beraberce içeriz.

çekirdek
21-04-2009, 13:02
Fatma Hanım , çiçekleriniz çok sağlıklı gözüküyorlar.ellerinize sağlık.
Balkonunuza bahar gelmiş ama balkon da size dar gelmiş..

Vildan Sönmez
22-04-2009, 21:16
Fatma Hanım balkonunuz ve çiçeklerinize bayıldım hele küpe çiçeğine.
Yalnız Eylül fotoğraflarınızda çiçekli bir begonyayı çok beğenmiştim. O nasıl merak ettim.

Arzu Kasapoğlu
22-04-2009, 23:44
Çiçeklerinizin hepsi çok sağlıklı ve güzel ama bende küpeleri çok sevdiğim için onları daha çok beğendim.

selcuk44
23-04-2009, 20:44
Fatma hanım iyi akşamlar,Ben orkide sevdasına tutulduğum için her çiçeği orkide olarak görüyorum,haklısınız orkide değilmiş .O zaman Orkidelerinde(sibidıum dahil) resimlerini de bekliyorum lütfen.

fatmadundar
23-04-2009, 23:42
Teşekkürler arkadaşlar. Daha güzelleri sizlerin olsun.
Nazlı06, sellukayı kıyısından da olsa tanımışsın. Evet şimdilik iyi. Bu yıl hastalanmadan ilaçlıyorum. Geçen yıl kırmızı örümcekten kurtaramamıştım. Gözlerim sürekli üstünde . Tam bir iki tane gördüm, hemen sulandırılan kükürt attım. Rengi bile değişti, sağlığı yerine geldi.
Sahire Hanım, balkonum doğuya bakıyor. Sabah güneşi alıyor. Kışın açık, ama bundan sonra sıcaklar başlıyor. O zaman sera örtüsünden perde yaptım , onu takıyorum. Yüzde 75 ışık geçireninden. Yoksa yüde 75 gölge yapanmıydı? Satılırken bir % 75 lafı vardı ama.

fatmadundar
24-04-2009, 00:12
Güler Hanım, davetinize teşekkür ederim ama yakın olsaydık hergün gelirdim.:p
Vildan Hanım o begonyayı Anneme götürdüm. Balkon dar gelince yeni çiçekler için yer açıyorum.
Arzu Hanım, benim de favorilerim küpeler. Sizinkiler nasıl oldu, eski güzelliklerine kavuştular mı?

fatmadundar
24-04-2009, 00:29
Sevgili Malbman, Red Robinler karantinada. Onlar kırmızı örümceklendiler:(
Arap sabunuyla yıkadım ama hasat zamanı geldiği için daha fazla ilaçlamak istemedim.

TuruncuHis
24-04-2009, 00:37
Bu kadarcık bir alanda böyle bir zenginlik. Ellerinize sağlık Fatma hanım. Emeğinizin karşılığında çok vefakar davranmış çiçekleriniz.
Cumartesi günü benden çekeceğiniz var. Gerek sorularım, gerekse isteklerim şimdiden hazır :D

Arzu Kasapoğlu
24-04-2009, 12:09
Ben küpe çiçeklerimin en tepedeki iki yaprağını kopardım Fatma Hanım. Böylece koparılan yerden daha fazla sürgün verip daha dolgun formlu ve bol çiçekli olacaklar.

Küpe çiçekleri henüz açmamış olanlara tavsiye ederim. Bu yöntemi rahmetli Mucip Bey'den öğrenmiştim.

Koyu yeşil
24-04-2009, 19:02
Sevgili Fatma Hanım, domatesler çok lezzetli görünüyor :)

şeref
24-04-2009, 19:44
Fatma hanım,
çiçekleriniz çok güzel, Red robinler daha da güzel,
ellerinize sağlık, çok güzel bir balkon güle güle ve sağlıkla oturunuz.
yüzünüzden gülücükler eksilmesin.

Sebahattin Sargın
24-04-2009, 21:26
Ellerinize emeğinize sağlık Fatma Hanım, maşallah çok sağlıklı gözüküyorlar :)

Sevgiler ;)

fatmadundar
27-04-2009, 09:39
Arzu Hanım, ben de ilk büyürlerken koparıyorum tepelerini. Hem daha fazla dallanıyorlar hem de kopardıklarımı dikiyorum. Çok kolay tutuyorlar. Geçen yıl bu işi abarttım, hep koparmaya devam ettim, çiçek açmaları gecikti. Bizim buralarda sıcaklar erken başlıyor. Küpeler de sıcaktan hiç hoşlanmıyorlar. Geçen yıl yetiştirdiğim sayısız küpe çiçeğim çiçek açmaya başlamadan sıra sıra hepsi sanki üzerine sıcak su dökülmüş gibi aniden öldüler.
Bundan sonra küpeye son demiştim ama daha sonbaharda önüme çıkan ilk küpe çiçeğini yine satın aldım. O bütün kış dışardaydı ve durmadan (kırmızı-mor)çiçek açtı. Derken yine üçtane küpe çiçeğim oldu. Bu da bir çeşit bağımlılık ne yaparsın.
O çiçeksiz gördüğünüz (pembe- beyaz) küpenin de tomucukları var. Sıcaklar bastırmadan açması için gözüne bakıyorum. Diğer sarkan (pembe-pembe) küpe, sabah güneşine bile dayanamıyor, şimdiden yumuşadı. Ölmesin diye gölgelerde gezdiriyorum, dibine buz koyuyorum.
Sizin oralar buraya göre daha nemli ve serin. Açınca sizinkileri de görmek isteriz.
Bol çiçekli günler dilerim.

zelish
27-04-2009, 10:38
Sn. Fatma hn,

Güzelim memleketimin insanları gibi sıcacık memleketinde yaşıyorsunuz. İmreniyorum size.
Çok sevdiğim bir şehir, dediğim gibi insanı da çiçeği de bir başka güzel canım. Diyecek tek bir kelime var, tamamiyle muhteşem. :D
Allah nazarlardan saklasın, hepsi ayrı bir coşmuş... Bizim yerimize de sevin.

Sevgiler
Zeliş

fatmadundar
27-04-2009, 10:51
Sevgili Zeliş, çok teşekkür ederim.
Bandırma'nın havası da çiçek yetiştirmeye çok uygundur. Sizin de kimbilir ne güzel çiçekleriniz vardır. Kaktüsünüz çok güzel iki çiçek açmış bile:p
Sevgiler.

Arzu Kasapoğlu
27-04-2009, 12:38
Çok sevdiğim küpelerimi en kısa zamanda resimleyeceğim Fatma hanım :)

hulya.59
27-04-2009, 13:09
Küçücük bir yerde ne büyük bir dünya oluşturmuşsunuz. Hepsi birbirinden güzel, ellerinize sağlık.

nuray topcu
19-06-2009, 20:59
Fatma Hanım İstanbul'da olsaydınız yarın size kendimi zorla davet ettirirdim.Ne güzel şeyler onlar öyle.Benimkileri de görmek isterseniz (elmalikurabiye.blogspot.com)adresindeki çiçek,bahçe bölümüne bakabilirsiniz.sevgiler...

jineop
19-06-2009, 21:19
Sevgili Fatmadündar,
En çok beğendiğim
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=73425&d=1240081323 oldu. Sonra da küpeliler. Herbiri birbirinden güzel. Elinize sağlık,keyifle sağlıkla büyütün.Sevgiler.

nuray kıyak
19-06-2009, 22:54
Balkonunuz bir harika

nuray kıyak
19-06-2009, 22:58
Aranıza yeni katıldım . çiçeklere bayılıyorum Benimde küçücük bir balkonum var. Orda çiçek yetiştirmeye çalışıyorum.

didem erdinç
27-07-2009, 14:10
Sayın Fatma Dündar ;balkonunuz tek kelimeyle mükemmel.Hayran kaldım özellikle aeonium atropurpureum'munuza ve sarı karides çiçeğinize.Ben haftalardır sarı karides arıyorum ama bulamadım.(çok azimliyim,mutlaka bulacağım)Benim size bir sorum olacak sarı karidesinize nasıl bakıyorsunuz?Dilinden çok iyi anladığınız belli.Bakımı hakkında beni bilgilendirirseniz çok sevineceğim.

kadiray27
30-07-2009, 10:47
Bence güzel kelimesi yeterisz çok güzel olmuşlar. Ellerinize sağlık.

kerime
16-04-2010, 11:49
harikalar ne diyeceğimi şaşırdım.

tamaşa
16-04-2010, 11:59
Balkonunuz ve çiceklerin herbiri çok güzel, yeni bahar resimleriniz yok mu:confused:

kırlangıç48
14-05-2010, 19:45
Sn. Fatma Dündar;
Saksı değiştirmeler, budamalar, şaşırtmalar bitmiştir diye tahmin ediyorum. Balkonunuzun güzelliklerinden biz site sakinlerini mahrum etmeye hakkınız yok diye düşünüyorum. Çünkü, siz her ne kadar kendinizi o balkonun sahibi olarak addetseniz de, o balkon hepimizin... Lütfen bizi daha fazla bekletmeyin, yeni fotoğraflarınızı bekliyoruz....

umutyolcusu
03-06-2010, 18:41
evet geçen senenin çiçekleri çok güzelmiş.Birde red robine bayıldım.Bu sene de ektiğiniz diktiğiniz bitkileri görmekten mutluluk duyarız.

Uzaylı
21-03-2011, 22:39
Sayın fatmadundar; Küpe çiçeğinizi ve Çilli Begonyanızı görünce çocukluğuma gittim bir an. Şehir içinde bahçeli evler çok vardı o zaman. Bir kanun çıkardılar sonra, merkezi yerlerde 5 kattan aşağıda kalan binalar ya kat çıkıp tamamlayacak ya da müteahhitle anlaşıp daire karşılığı yerine apartman yapılmasına izin verilecek diye...

Mesela annemlerin karşısındaki apartmanın yerinde daha önce limon bahçesi içinde küçük bir ev vardı. Yine yanındaki, iki katlı bahçeli bir bina idi. Onun yanındaki bembeyaz kireç boyalı duvarları ve rengarenk çiçekleri olan müstakil ev... şimdi hepsinin yerinde ruhsuz apartmanlar var. Tüm mahallede...

Oysa ne çok oynamıştım o bahçelerde. Bir gün birinde, bir gün diğerinde... İşte o günlerin hatırına bu çiçeklerden almaya heveslendim şimdi. Bana o günleri hatırlatan o güzel çiçeklerinize teşekkür ederim.
Sizin de ellerinize sağlık...

Periş
25-03-2011, 17:27
Sn fatmadundar sevgili uzaylınında dedigi gibi küpeliler muhteşem harkülade ellerinize saglık....

NazMurat
23-04-2012, 19:28
Fatma ablacım balkon çiçeklenmeye başlamıştır yavaş yavaş. Bir yıldır yoksun buralarda özletme kendini, bekliyoruz haberlerini. :)

sarıaltıngül
14-08-2012, 14:52
Benim balkonumdakiler de güzel mi?

Bende İzmirdeyim. Sizde yıllardır aradığım bir çiçek gördüm.Balıkesirdekiler Tilki kuyruğu diyordu sanırım gerçek ismi karides çiçeği ,sarı çiçekler açıyor. Bana ondan üretim için verebilir misiniz? Bende size benim çiçeklerimden üretirim. (300 çeşit vardı, yazın bazıları öldü fakat sağlam kalanlarım var)

Gül-bahar
14-08-2012, 15:11
Sn Sarıgül, Fatma hanımın balkonunda gördüğünüz sarı renkli karides çiçeğini dün Ege Üniversitesi Ege Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezinde görmüştüm. Belki ilgilenirsiniz.

Azd
18-08-2014, 13:53
Merhabalar, cok yenı uyeyım.zaman zaman sorun yaşandığımda sitede dolandırdım sonunda üye oldum. Guzellıkler karşısında ekran basından kalmamıyorum.
Cok guneslı iki geniş balkonum var. Dolayısı ıle balkonlara ayrıca meraklıyım. Umarım ben de bır gün bu kadar güzel yapabilirim onları. Kolay gelsın herkese