Bağlan

View Full Version : Feriha / Teras

Sayfalar : [1] 2 3 4

feriha
09-09-2008, 16:33
Arkadaşlar merhaba! Terasımı paylaşıyorum sizlerle.. Ağaçlar.net ile tanıştıktan sonra üzümsüler, soğanlı bitkiler, organik tarım,topraksız tarım yetmedi su bitkileri ama mutlaka açan ve kokan bitkiler hadi tohumdan üretelim bunun keyfi bambaşka derken çoşkuyla devam ediyor ortak sevgimiz.. Umarım beğenir bir çayımı içmek için terasıma uğrarsınız..
46921
46922
46923
46924
46925

bitkiseli
09-09-2008, 16:51
Elleriniz dert görmesin, beton yığınları, trafk gürültüsü içinde insan başka ne isterki.

Kiraz
09-09-2008, 16:52
Emeğinize sağlık, teras cennet olmuş.

cybel
09-09-2008, 17:05
Ankarada teraslar çiçek açmış. Harika bir teras olmuş. Ellerinize sağlık.

Mermaid
09-09-2008, 17:09
Feriha Hanım ;
Elinize sağlık nefis olmuş ne yalan söyleyeyim. Ben sardunya hastasıyım bittim sardunyalarınıza Allah nazardan saklasın. harika bir dinlenme ortamı yaratmışsınız kendize
orada lütfen benim için de bir bardak çay için
afiyet olsun;)

uzman16
09-09-2008, 20:54
"Bahçeli ev olmazsa teraslı ev olsun" demeye başlayacağım bu terası görünce. Ellerinize sağlık. Çok hoş olmuş.

Ankara'ya yolum düşerse çay içmeye geleceğim haberiniz olsun. ;)

bahtiyar02
09-09-2008, 21:10
elinize sağlık terasınızı çok güzel düzenlemişsiniz.
güle güle oturun
saygılar

feriha
09-09-2008, 21:22
Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Bütün iyi dilekleriniz için sağolun. İnşallah hepimizin bahçeli evi olur:p Saksılarda hiç bir zaman bahçede olduğu gibi gelişmiyor bitkiler.. Ama bu kadarı bile büyük mutluluk sebebi. Uzman16 davetlisiniz zaten;)

Arzu Kasapoğlu
09-09-2008, 21:29
Feriha Hanım, muhteşem bir güzellik yaratmışsınız. Elinize sağlık.

Arjin
09-09-2008, 22:09
Insanin baktikca bakasi geliyor.O terasa oturuldu mu kalkilmazda.Gercekten harika olmus,ellerinize saglik. Dilerim icinde her daim mutlu anlar yasarsiniz.

kellecioğlu
09-09-2008, 23:05
Merhabalar,
Ben siteye yeni üye oldum. Yoğun bir tanıma gayreti ve araştırma çabasındayım. Buradaki tek amacım üretken olabilmek adına bilgi toplamak doğa ve bitki görgümü çoğaltabilmek. Güzel çiçeklerle bezenmiş terasınız hakikaten iç açıcı vede ç,içek seçimindeki ekszotik vurgular harika. DAHA GÜZELLER4İNİ İZLEMEK KEYİF VERECEK. kOLAY GELSİN,BAŞARILAR D,İLERİM.

fatmadundar
09-09-2008, 23:06
Sevgili Feriha, terasını çok zevkli düzenlemişsin. Ankarada olsaydım hemen gelirdim. Mor salkımdan dere otuna kadar herşey var ve hepsi de güzel.

kellecioğlu
09-09-2008, 23:07
Yukarıdaki mesajımı Feriha'nın terasına atfen yamıştım. Düzeltme gereğimi bağışlayın.

ephesos
09-09-2008, 23:46
Mükemmel , hayran kaldım.
Yakın olsaydım size o terasa birde yapay bir şelale yapar inceden şıkırdayan su sesi eklerdik .
Tebrikler.

Yücel Özlem
10-09-2008, 00:39
Feriha Hanım, imrendim. Ellerinize sağlık.

denizakvaryumu
10-09-2008, 12:49
Betonlar içindeki yeşil vaha...Komşuların kem gözlerinden korusun, nazar değmesin :)

özlem11
10-09-2008, 13:16
Muhteşem olmuş. Ellerinize sağlık...

negif
10-09-2008, 13:20
Ankara'da nerde bu teras? Bana yakınsa hmen geliyim bir kahve içiyim. :))) ben çay sevmem de :)

aliş
10-09-2008, 13:43
Ankarada yaşasaydım sizde çay içmekten büyük keyif alacaktım eminim.

Adalet Yağcı
10-09-2008, 14:11
Merhaba Feriha Hanım;
Terasınızı gezdim, saksı çiçeklerinin bakımı her zaman zordur, tek tek ilgi isterler.
Sulaması dert, ilaçlaması yine öyle, onbeşgünde bir irili ufaklı birçok saksıyı gübrelemek hadi hepsini geçin o terası temizlemek veya temiz tutmak offf... zor iş gerçekten.
Sizi tebrik ediyorum, siz zor olanı başarmışsınız, çiçeklerinize bakınca onlara bir hayli emek verdiğiniz belli oluyor.

Ellerinize sağlık, tadını çıkarın bu güzelliğin, çünkü mevsim bitmek üzere.
Sevgiyle kalın...

feriha
10-09-2008, 14:42
Adalet hanım evet sulama zor ama bir firmaya saksılara otomatik damlama sulama yaptırmak istedim epeyce araştırdım ama sanki onlara tek tek hergün bakmaktan incelemekten bu keyiften alıkoyacak gibi geldi erteledim.

İlaçlama işini karıncanın organik ilacıyla tehlikesiz hale getirdik güllerdeki küllenme dışında ihtiyac olmadı ama sürekli kuruyan çiçekler toplanıyor toprak kontrol ediliyor.

İlkbaharda saksı topraklarını bol biofarm organik gübre ile hazırladım ilave bişey çoğunda gerekmedi. Ama güvercinler epeyce temizlik sorunu çıkardı.

Geçen hafta galla ve lillium soğanları mevsimlik çiçeklerden boşalan saksılarda yerini aldı. Kıl biber tohumdan yetiştirdim her sabah kahvaltılık biber bir koca avuc terastan.. Nane, fesleğen, kekik salataya hazır. Barbekü yasak sardunya yetiştiriyor çünkü:rolleyes:

Bir sellukam yok onun da sarılacağı demir bile hazır ama tohumdan yetiştiremedim Ankara ya uyum sağlayamaz üzülürüm diye almadım.

Herşeyden birtane yetişmek için büyük arzu duyuyorum. En çok bir tohum çimlenince seviniyorum. Kovada nilüfer bakalım açacak mı?

Bu tutkuyla yaşam güzelleşiyor akşamlar melisa kokuyor gündüzler yıldız çadırının ilk çiçekleriyle renkleniyor. Helal olsun diyorum bütün emeklerime ayrıca annem ve babamda bir kıyısından tutuyor işlerin.

Güzel sözlerinize teşekkür ederim.

feriha
10-09-2008, 14:52
Sn ephesos terasta su sesi benimde arzum epeyce araştırdım çözüm bulamadım. Bitkiler çok olunca fazla yer ayrılamıyor.

Şırıldak gördüm toprak saksılar ferforje basamaklarda su devri daim yapıyor karar veremedim.

Barbekünün yan kısmına ücgen bir yere minik yapay şelale olacak gibi ama orda da mor sümbül var baharda yıkılıyor çiçekten kokudan kıyamadım.

Su bitkileri yetiştirebileceğim dekoraftif minik havuz aradım bulamadım. Belki fıçıdan özel yaptırılabilir. Su sesi su bitkileri eksiğimiz. Evet keşke yakın olsaydınız!

Teşekkür ederim ilginiz için..

Güler
10-09-2008, 14:56
Sevgili feriha, ben de sana helâl olsun diyorum. Ve diyorum ki azmin elinden hiçbir şey kurtulamıyor. Yeter ki bizler kafamıza takalım yapacağız diye.
Güle güle otur, Allah içine sindirsin, bol bol zevkini çıkart.

feriha
10-09-2008, 15:00
Sevgilil negif kahveye bekleniyorsunuz:p

İlgi gösterip güzel şeyler yazan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Sağolun.

Bu başlıkta çok daha güzel bahçeler teraslar balkonlar göreceğiz inşallah merakla bekliyorum..

Oğuzhan
10-09-2008, 19:23
Maşallah.Çayı bilmem ama güzel bir kahve içilir.Çok güzel ellerinize yüreğinize sağlık.Güle güle oturun.Keyifli ve güzel bir dünya kurmuşsunuz.

ephesos
10-09-2008, 20:42
Sn ephesos terasta su sesi benimde arzum epeyce araştırdım çözüm bulamadım. Bitkiler çok olunca fazla yer ayrılamıyor.

Şırıldak gördüm toprak saksılar ferforje basamaklarda su devri daim yapıyor karar veremedim.

Barbekünün yan kısmına ücgen bir yere minik yapay şelale olacak gibi ama orda da mor sümbül var baharda yıkılıyor çiçekten kokudan kıyamadım.

Su bitkileri yetiştirebileceğim dekoraftif minik havuz aradım bulamadım. Belki fıçıdan özel yaptırılabilir. Su sesi su bitkileri eksiğimiz. Evet keşke yakın olsaydınız!

Teşekkür ederim ilginiz için..

Büyük boy bir leğen , altına bir sehpa , slikonlu derz , derz için renklendirici boya , strapor , devridaim motoru **** akvaryumculardan teminedebileceğiniz bir kafa motoru ; bunu sizde yapabilirsiniz .Hayel gücünüz baya iyi belli yapabilirsiniz.

M.Sema
11-09-2008, 11:04
Sn Feriha Hanımcığım; ellerinize,gönlünüze ve yüreğinize sağlık. Terasınız çok çok güzel olmuş. Gündüzü ayrı, gecesi ayrı güzeldir eminim. Özellikle demir kapının üzerine astığınız çiçekler bir harika güle güle oturmanızı diliyorum. Şu ünlü kekimi alıp geleyim bari bir gün.

Kiraz
11-09-2008, 11:21
Fikir için birkaç fotoğraf ekliyorum. Sayın Ephesos'un da dediği dibi sizin yapmanız da mümkün. Kullanacağınız kabın içini mozaik ya da fayans kırıklarıyla da kaplayabilirisiniz.
http://www.zooplus.ie/bilder/large/pond/set/for/balconies/gardens/with/live/plants/1/300/30227_1.jpg
http://farm2.static.flickr.com/1259/1122882187_7fa7648786.jpg?v=1187159240
http://www.oddsandends.nl/images/balcony-pond.jpg

http://www.fishpondinfo.com/mosaic.jpg (http://www.fishpondinfo.com/mosaic.jpg)

denizakvaryumu
11-09-2008, 11:29
http://www.selale.gen.tr/index/default.asp?idk=443

Bu şelalelerden ,zevkinize göre seçeceğiniz birini, teras köşesine yerleştirin
derim.

http://www.selale.gen.tr/index/default.asp?idk=444

Şelale olmazsa çeşme de olabilir.

Nariel
12-09-2008, 00:00
Feriha Hanım, terasınız çok güzel.. Bitkileriniz çeşit çeşit ve düzenli, sağlıklı, bakımlı. Elinize sağlık, sağlıkla, mutlulukla oturursunuz inşallah;)

cemo
14-09-2008, 02:37
Harika gerçekten. Ağız tadıyla benim için de bir kahve için.

Dilek Baseski
15-09-2008, 12:15
Gönlünüzce güle güle oturun Feriha hanım...

zenfree
16-09-2008, 18:45
Feriha Hanım, terasınız bir harika. Ellerinize sağlık. Maşallah. :)

Gülşen
16-09-2008, 19:14
Şehrin sıkışıklığı arasında gerçekten cennet yaratmışsınız Feriha Hanım; arkadaşların su sesi önerisi de çok güzel. Ellerinize sağlık...

stoje
28-09-2008, 02:22
İnanmıyorum ya koskocaman bir elma ağacı var balkonunuzda ve üzeri dolu.

feriha
28-09-2008, 20:08
Elma fidanları çubuk halinde önceki sene Isparta'dan geldi. Dikildiği ilk yıl daha dallanmadan çiçeklendi ve minik elmaları oldu. Saksıda iki elma, bir kiraz ağacım var. Kiraz çiçeklendi ama bir iki kirazı oldu. Pepino çok lezzetli 6 meyve verdi! Böğürtlenlerin ahududu nun tadından memnun kalmadım. Ama elmalar gerçekten iyi ve lezzetli ürün verdi;)

stoje
28-09-2008, 21:31
Harikalar tebrik ederim çok güzel olmuş terasınız.

alice
08-11-2008, 14:27
Terasınız çok güzel imrenmemek elde değil. Kocaman beton bloklar arasında bir vaha gibi.

deryas
11-11-2008, 09:08
terasınıza bayıldım,özelliklede sardunyalarınıza..... tebrikler

cemal.S
10-01-2009, 02:37
Feriha Hanım !

Şimdi şöyle bir dolaştım gecenin bu saatinde. Gerçekten süper herşeyi ile. Bana biraz yaz aylarında sığınılacak liman gibi geldi terasınız. Kaçıp huzur bulduğunuzdan eminim. Tadını çıkarın olurmu? Birazcık kıskanmış gibi oldum nazar değmesin.

Selamlar.

feriha
10-01-2009, 10:37
Güzel dileklerinize teşekkür ederim cemal.S.

Bazen deniz kıyısında bir evin avlusu, başka bir zaman birkaç dönüm bahçenin bir bölümü, arada yeni bitkilerin denendiği bir minik sera muamelesi görüyor benden. Ama her zaman sığınılacak bir liman..

Şu aralar bazı bitkilerimi soğuk nedeniyle kaybettim üzgünüm.

Baharda tohumlar, çelikler, siparişler çok işimiz var çok..:D

cemal.S
11-01-2009, 23:10
Şu aralar bazı bitkilerimi soğuk nedeniyle kaybettim üzgünüm.

Baharda tohumlar, çelikler, siparişler çok işimiz var çok..:D

Bitkileriniz için üzülmeyin BAHAR OLA YAZ OLA diyelim. Yalovadan bir yardımımız olursa seve seve.

Demekki Limanınız derken yanılmamışım. Bende köydeki serayı bazen aynı amaçlı kulanıyorum. Öyle güzel oluyorki soğuk bile olsa bir nes kafe içmek ve kafayı dinlemek. Neler istiyorsunuz diye fidanlarla (kızlarla) sohbet.

Selamlar.

Olimpos07
11-03-2009, 15:27
Ankarada böyle bir teras.. müthişsiz ..

yunusx
13-03-2009, 21:40
gerçekten çok güzel olmuş,böyle terasım olmasını isterdim tüm stresim giderdi

denizakvaryumu
16-03-2009, 14:00
Ankara'da yavaştan badem-kayısılar çiçekleniyor.

2 hafta içinde teras tam kahvelik olur :)

feriha
16-03-2009, 14:55
67309

Bademlerden dün itibariyle görüntüler:rolleyes:
Hemen sağdaki minik bertina..

denizakvaryumu
16-03-2009, 15:02
Anlaşıldı terasın hali saleplik :D

Bugünkü kar yağışı da eklenirse sizin terasa girmek için kürek lazım olacak :)

Koyu yeşil
16-03-2009, 15:16
Çok güldüm, hem salebe hem de aklıma Güler Hanım'ın bitkileri üşümesin diye üzerlerine battaniye serdiğini anlattığı bir mesajı vardı, karları görünce aklıma geldi :) Sizin terasa da battaniye lazım :)

nevsune
16-03-2009, 15:37
Ankara'da kar mı yağıyor, bu ne böyle? Bizim burası soğuk ama günlük güneşlikti nerdeyse.

Badem deyince, ben de bişey sandıydım. Biz bundan badem yiyeceğiz diye daha çoook bekleriz:)

Ekleme: Derken bir de baktım kar burada da başlamış:)

feriha
17-03-2009, 07:24
Karlar eridi arkadaşlar battaniyeye gerek kalmadı:o

Bahar hazırlıkları yapıldı:

- Bıonem siparişi geldi donmadan uygulamak için hava durumu takip ediliyor.

-Guana (yarasa gübresi) ve deniz yosunu temin edildi.

-Ekim için tohumlar hazır ama geçen yıl edilinilen tecrübelere dayanılarak güneş bekleniliyor.

-Çiçek soğanları ekime hazır, gerekli kum ve torf temin edildi. Bir miktar bahçe toprağı için yandaki boş

arsaya küçük bir operasyon yapılacak..

-Heveslenip getirtilen bazı açık köklü ağaç fidanları (sığla, erguvan, gülibrişim, katalpa, akasya, acer gibi)

fidanların bazıları dikildi tutacakmı diye merakla bekleniliyor;)

-Bu arada olurda birer adetten çok tutan fidan olursa bahçeli ev alan arkadaşlar gözden geçiriliyor fidanları

büyütüp hediye etmek için:D

-Bu yıl iyice anladım ki Ankara da erkenci olmayan soğuğa dayanıklı çeşitler denemekte fayda var. Henüz

uyanan fidanım yok. Doğal yollarla karları takviye ederek biraz daha uyumalarını teşvik ediyorum.

-Bu bahar terasta su tasarufu için http://www.sutut.com/

**** http://www.ekosorb.com/ gibi ürünleri araştıyorum henüz karar veremedim.

-Yağmur sularını biriktirmek için bir araştırmam var henüz cevap alamadım.

Hortum bağlantılı RHEINZINK- Yağmur suyu kolektörü nü inceliyorum.

-Yağmur suyu kollektörünü incelerken güneş kollektörleri ilgimi çekmedi değil:dilli:

feriha
17-03-2009, 15:07
kışın çiçekleri içeri mi alıyorsunuz

Kışın bazı çiçekleri kapalı balkona alıyorum. Japon gülü, mercanlar, karadut, limon, sardunya, pepino, Physalis, melisa, yasemin içeri aldığım bitkiler arasında.

Dikkatime rağmen sanırım acemilikten bir kaç kaktüs, bir yasemin ve sardunyalardan kayıplarım oldu. Baharda belli olur tam kayıp listesi:(

Tecrübe kazandıkça bitki seçimi yaparken daha akıllı olmaya başladım.:)
Bu sene kış bitkilerine merak saldım. Kışında açan, canlı kalan bitkiler alıyorum. Dolaysıyla soğuğa dayanıklı oluyorlar. Şimdi kış ortancası Bergenia aramaktayım bu vesile duyurulur hiç bir yerde bulamadım haber verirseniz sevinirim.

Kışın beyaz battaniye altında açmış çiçekler gözüme bir ayrı güzel gözükmeye başladı.:rolleyes:

denizakvaryumu
17-03-2009, 15:13
Kış tatlısı ve hamamelis kışın açan ve kokulu çiçekleri ile karları eriten iki ağaç. :)

Terasta mutlaka olmalı derim.

gurbik67
03-04-2009, 23:06
sevgili feriha emeğine sağlık hepsi harika insanın içi açılıyor yaparsan bağ olur yapmaz isen beton olur.
sevgili feriha o terasınıza ( BENDE MEVCUT) öyle bir çiçekki 70 cm boyunda
çok yıllık her türlü hava şartlarına dayanıklı 3 ay durmadan çiçek açan 20 mt den komşuların kokusunu alanbilen iki avuç büyüklüğünde kar topu gibi kırmızı renk çok fazla bulunmayan bir tür size hediye edeceğim ancak şu an sökülmesi sakıncalı 2009 ocak ayı olacaktır bir yere not alın(****** istersen) tüplü olarak alacaksın. sağlıklı kal.

feriha
03-04-2009, 23:36
Çok teşekkür ederim Sn gurbik67..

Hediyeniz için not aldım 2009 Ocak ayında hatırlatacağım heyecanla

bekliyorum hiç istemez olur muyum?:p

Çok mutlu oldum inanın. Sağolun.

Resmi şimdi gelebilir mi:o

Vildan Sönmez
04-04-2009, 22:25
2009 Ocak mı, 2010 Ocak mı, kafam karıştı arkadaşlar...

feriha
04-04-2009, 22:43
Anlaşılan hepimizin karışmış:o

Konu güzel bir bitki olunca hem açan hem de kokan üstelik soğuğa dayanıklı

karışır tabi.. Anlaşıldı 2010 Ocak doğrusu..

Ama bu güzelliği beklerken tarihin ne önemi var değil mi arkadaşlar:p

gurbik67
04-04-2009, 22:56
kusura bakma 2010 ocak aslında 2009 sonu yazacaktım ama feriha anladı çiçek açmasını hangi ayda olduğunu yukarıda yazmıştım o zaman mutlaka açmış halde fotosunu eklerim niye 2010 elimde şu an 3 adet var hepsi içiçe korkudan sökme yapamadım şu an 40 cm oldu ne olur ne olmaz iş garanti olsun.

Vildan Sönmez
05-04-2009, 00:54
İyi,biz de fotoğrafları bekliyoruz.

kusura bakma 2010 ocak aslında 2009 sonu yazacaktım ama feriha anladı çiçek açmasını hangi ayda olduğunu yukarıda yazmıştım o zaman mutlaka açmış halde fotosunu eklerim niye 2010 elimde şu an 3 adet var hepsi içiçe korkudan sökme yapamadım şu an 40 cm oldu ne olur ne olmaz iş garanti olsun.

limon
05-04-2009, 21:08
Adı nedir bu bitkinin?

Hatice Tarhan
05-04-2009, 21:29
böyle güzellikler yapabilirmiyim bilemiyorum en azından kaktüslerim için geniş alan olur kedinin devirmesinden kurtulurlar ellerinize sağlık her biri diğerinden güzel

ekin97
06-04-2009, 16:07
Sn gurbik67,
adı nedir bitkinin? çok merak ettim, kapalı terasta yetişirmi?

gurbik67
08-04-2009, 21:26
sevgili ekin o çiçeği bir arkadaşım bana vermişti. ismi saksıda yazıyordu ****** yabancı bir ad nasıl oldu ise sudanmı güneştenmi kağıttaki isim silinmişti şu an bilmiyorum büyük kartopu şeklinde çiçekleri tamamen bitip kuruduktan sonra üerinde sadece beş altı adet buğday büyüklüğünde tohumları oluyor ****** en önemli özelliği keskin mis gibi koku bir o kadarda uzaktanda hissedilmesi.

limon
08-04-2009, 22:55
Açınca fotoğrafını görmeyi çok isterim.

karagoz
07-05-2009, 20:25
muhtesem.

gtatas
23-05-2009, 10:55
Gerçekten çok güzel olmuş beş çayları çok güzel oluyordur eminim.

silbastan
23-05-2009, 20:36
cok güzel cok hosuma gitti, güle güle oturun, bütüyn bitkilerinizi ;)
kafa dinlemek icin bire bir orasi :DD

denizakvaryumu
23-05-2009, 21:56
Feriha Hn.
ağaç şakayıklarınız açmıştır, kokulu mu-kokusuz mu?

feriha
23-05-2009, 22:08
Yağmurlar müsade ederse güneş görüp açacaklar şimdilik tomurcuklarını

büyütüyorlar Sn denizakvaryumu.

Şakayıklar yumrulu, ikinci seneleri, geçen yıl açmadılar.

Ben de merakla bekliyorum.;)

feriha
23-05-2009, 22:15
Ama bu arada kuşburnu-rosa grosa- harika kokulu çiçekler açıyor. Bitkinin yaprakları pırıl pırıl küllenme yok, pas yok.. Yoğun kokan kısa süreli güller yüzümüzü güldürdü:p
80862

denizakvaryumu
23-05-2009, 22:26
Harika bir görüntü.

Yakında kuşburnu lar geliyor. :)

feriha
02-06-2009, 15:25
Şakayık açtı.. Keskin bir kokusu var.. Daha önce hiç şakayık koklamamış biri olarak gelip gidip kokladım. Akşam yapraklarını kapatıyor. İki renk yumru dikmiştim diğerinden şimdilik ses yok..
83193

Koyu yeşil
02-06-2009, 15:45
Çok güzel Feriha Hanım, bende şakayığımın tomurcuklarını dört gözle bekliyorum. Ne renk olacağını çok merak ediyorum doğrusu.

feriha
02-06-2009, 15:48
Avustralya karadutum budamaktan kaçındığım için selvi boylu oldu:D
Arkada gözüken kırmızı salkım şeklinde açan bitkimin ismini bilmiyorum ama bir dolmuşcu kahvesinin önünde ekiliydi, işe gidip gelirken gözümü ayıramıyordum, sonunda bir çelik verdiler şimdi en sevgili bitkilerimden, bolca salkımlarını dizip mutlu ediyor.:rolleyes: Kırmızı süs fındığı sıkıştı aralarına ama keyfi yerinde..
83198

Koyu yeşil
02-06-2009, 15:55
Sevgili Feriha, kırmızı çiçekli bitkiniz eğer yanılmıyorsam bir hanımeli çeşidi. Botanik bahçesinde görüp öğrenmiştim. Kokusuz bir tür ama inanılmaz zarif, edinmek istediğim bir çeşit ama yerim kalmadı artık :(

feriha
02-06-2009, 16:03
Evet aynı hanımeli gibi gelişiyor ama daha fazla açıyor sevgili Koyu yeşil..

Sizin şakayık bitkiniz de umarım kısa zamanda sizi mutlu eder, resimlerini bekleriz;)

denizakvaryumu
02-06-2009, 16:06
Şakayık gerçekten muhteşem açmış üstelik de kokulu hemi de kaskin kokulu.

Avusturya dutlarını topladınız mı?

feriha
02-06-2009, 16:15
Birazı döküldü hepsini büyütemedi sn denizakvaryumu.. Diğerlerini birer birer tadına baktık. Üstteki resimde bir tane var bakalım bulabilecekmisiniz:D
Alttan bir minik dal verdi hemen gene dut yapmış inanamadım..Benimki şaşırdı ne zaman meyve verecek ne zaman duracak..

nevsune
02-06-2009, 16:16
Bu yılın feriha teras trendi:rolleyes: çingene pembesi:)

Ferihacım şimdi pembelerini anneme gösterdim, yakın bir zamanda ziyarete geleceğiz.

feriha
02-06-2009, 16:18
Çok sevindim.. Nevsuncum beklerim..

feriha
06-06-2009, 07:27
Tohumunu Ağaçlar.net e yeni üye olduğum günlerde İzmirden bir arkadaşımın yolladığı ikinci yılındaki pasifloram sabah süprizi yaptı arkadaşlar! Farkettiğimdeki halimi görmeliydiniz:p
84235

M.Sema
06-06-2009, 11:13
Sevincinizi tahmin edebiliyorum, keyifli seyirler.

gurbik67
07-06-2009, 01:02
feriha hanım aslında yeri değil ama hani gönderecek olduğum çiçek vardı ya onuda resimlerim şu an tam açmadı bu resimdeki çiçekleride kargoya değsin diye göndereceğim sende bunlardan varsa en azından göndermeyeyim.
en alttakinden iki renk.

feriha
07-06-2009, 07:37
Bunlar muhteşemler Sn gurbik67!

Bu çiçeklerden yok bende. Çok sevinirim çok teşekkür ederim.:D

hassoman
07-06-2009, 10:23
"......." ikinci yılındaki pasifloram sabah süprizi yaptı arkadaşlar! Farkettiğimdeki halimi görmeliydiniz:p
84235

Çiçeğiniz sanki pasiflora değil aktiflora:D
Bu çiçeği ilk kez görenlerin üzerinde yarattığı etki görülmeye değer. İnsanlar bu çiçeğin güzelliğinden ürker gibi bakarlar... Uzun süre sadece bakılan çiçekler vardır elbette, ama bu kadar uzun incelenerek bakılan başka bir çiçek yoktur. Merakla inceleyenler esrarengiz biçimde hayranlıkla birbirlerine gösterirler...

Bu çiçeğe Hristiyanlar özel bir anlam bindirir.
Çarkıfelek, onlara göre Hz İsa'nın ölmeden önceki acıların (pasyon) simgesidir. Diken şeklindeki uzantıları çarmıhta kullanılan çivileri, erkekorganlar beş yarayı, beş çanak yaprak ile beş taçyaprak ise İsa'ya ihanet eden Yahuda ile İsa'yı üç kez inkar eden Petrus hariç geriye kalan 10 havariyi simgeler....

84550

Tartışmanın yeri burası değil ama Müslümanlar için bu anlamda kutsal bir çiçek var mıdır? Osmanlılar için sembol laledir, Müslümanlar için güldür belki... Üstelik Kültür Bakanlığı Laleye bir Türk kimlik bindirerek laleyi simge olarak kullanmıyor mu? Ama, hristiyanların çarkıfelek çiçeğinde yaptıkları gibi analatik bir anlam çözümlemesi yok..

İlahi feriha hanım, bakın sizin pasiflora beni nerelerden aldı nerelere getirdi...
E, ne demiş Sokrates, 'yaşamı incelenmeye değmeyen insan yaşamış sayılmaz...' Çiçekler için de öyle değil midir?..

feriha
07-06-2009, 12:34
Çok teşekkür ederim Sn hassoman.. Tam da yaşamımın inceleme dönemindeyim sadece yetiştirme değil, çok yararlı oldu.. Şu çivileri, Yahuda yı ve diğer simgeleri yakından görelim diye bir ekleme daha yapıyorum..
84577

Koyu yeşil
07-06-2009, 15:58
Feriha hanım, pasiflora şöleni oldu gerçekten. Sayın Gurbik67'nin eklediği ilk resimdeki çiçeğin adı nedir acaba? Pek güzelmiş.

Oğuz Alper
07-06-2009, 16:08
Sn.Feriha ; Gerçekten muhteşemler.Ellerinize sağlık

nevsune
07-06-2009, 19:28
Feriha hanım, şu manav(cı) malzemelerinizi de bir gösterseniz diyorum:p

gurbik67
07-06-2009, 22:11
Sayın Gurbik67'nin eklediği ilk resimdeki çiçeğin adı nedir acaba? Pek güzelmiş.

birinci resimdeki çiçek aylarca sürekli çiçek açıyor yüzlerce bitki ve çiçek adlarını bilmem mümkün değil
feriha hanım bunlardanda göndereceğim.
nevsunede ister herhalde.

denizakvaryumu
07-06-2009, 23:20
Tohumunu Ağaçlar.net e yeni üye olduğum günlerde İzmirden bir arkadaşımın yolladığı ikinci yılındaki pasifloram sabah süprizi yaptı arkadaşlar! Farkettiğimdeki halimi görmeliydiniz:p
84235

Kışın kapalı yere mi aldınız, dışarıda mı durdu?

Kokusunun çok güzel olması lazım.

hazan-z
07-06-2009, 23:41
Feriha Hanım terasınız çok güzel olmuş.Ellerinize, emeğinize sağlık.Şakayık bir ayrı güzel.Ağız tadıyla sefasını sürmeniz dileğiyle Adana'dan sevgiler.

Vildan Sönmez
08-06-2009, 00:41
Feriha Hanım, pasiflora şakayık hepsi güzel de ben 82 nolu mesajdaki pembe çiçeğe bayıldım doğrusu..

Sebahattin Sargın
08-06-2009, 00:57
Feriha Hanım çok güzel bir terasınız var, bitkileriniz tek tek emeklerinizin karşılığını vermiş. Resimlerin devamını bekliyoruz, elinize emeğinize sağlık...

Pas. caerula çok dayanıklı bir tür, bir çok yerde kışı dışarıda geçiren örneklerine rastladım. Kokulu olmadığını zannediyordum kokusunu çok merak ettim. Çok sağlıklı gözüküyor bol bol çiçek verecektir, arsız ve hızlı büyüyen bir tür...

Sevgiler ;)

Koyu yeşil
08-06-2009, 09:08
Sayın Hossaman Passiflora ile ilgili anlattığınız bilgiler için çok teşekkürler. Gerçekten de bahçemin önünden geçenler dediğiniz gibi, durup uzun uzun çiçeği inceleyip birbirlerine gösteriyorlar.
İlk açtığı gün çok güzel bir kokusu var, 2. gün koku kalmıyor. Ama her gün yeni goncalar açıyor.

KARADENİZ37
08-06-2009, 10:02
Merhaba Feriha Hanım terasınızı görünce 5 yıl önceki halim aklıma geldi.Karadeniz gibi yemyeşil bi yerde büyüyüp İstanbul'a taşındığımda yeşil görmek için komşu teraslara hayranlıkla bakardım.Ordaki sarmaşıkları çiçekleri görünce içim giderdi.Ah vatanım diye.Maşallah çiçekleriniz çok güzel onlara ve size güzel ömürler.

feriha
08-06-2009, 11:26
Sevgili M.Sema, Oğuz alper, hazan-z, Vildan hn. Sebo, Karadeniz37 çok teşekkürler..

Sn Denizakvaryumu Pasiflora kışı dışarda geçirdi. Çatıdan naylon indirmiştim rüzgara kara karşı bir miktar koruyor.

hazan-z benden de Adana ya selamlar;)

Sevgili Sebahattin Koyu yeşil in yazdığı gibi ilk açtığında oldukça farklı bir kokusu var ve ömrü kısa.

Bu arada şakayıklar birkaç günde soldular. Bu kadar beklemeye birkaç çiçek daha açsınlar isterim.

Karadeniz37 çok şanslısınız umarım şimdi memleketinizde yaşıyorsunuzdur.:rolleyes:

feriha
09-06-2009, 21:29
Mini sebzelerim kendilerini göstermeye başladılar:p

Minik turplar büyüyor..
85335
Sanırım bu mini şalgam.. Etiketleri düşmüş..
85336
Pırasalar şimdilik ipten biraz kalınca..
85337
Osmanlı çileklerine malç olarak bir kavanoz renkli cam topu kullandım:o
85338
Bu çileği kardeşim getirdi. Kol atmıyor ayırarak çoğalıyor.. Minik kokulu çilekleri var..Çilekler yukarda malç istemiyor..
85344

M.Sema
10-06-2009, 09:21
İnanılmaz, sizi tebrik ederim ne hoş bir düşünce malç olarak cam topu kullanmak.

ays61
10-06-2009, 10:00
Sevgili feriha,

Osmanlı çilekleriniz pek güzeller maşallah diyelim, ancak ben Osmanlı çileği tadını hiç bilmiyorum nasıl yapsak da öğrensek acaba:D

Kimbilir potlaç için getiren arkadaşlar çıkar belki;)

feriha
10-06-2009, 11:15
Sevgili M.Sema cam toplarını malç olarak kullanmak annemin fikri! Çilekler toprağa değiyor çürüyecekler diye kaktüslerin altından ordan burdan çakıl taşı görünümünde birşeyler arıyorum ve asla bulduklarım yetmiyordu bu arada annem yetişti ve iyi de oldu;)

Sevgili ays61 bu güne kadar bende Osmanlı çileğinin tadını bilmiyordum. Tek cümleyle minik bir kokulu çilek lokumu:dilli: Denizakvaryumu nasıl uzak kaldı bu muhteşem lezzetten bilemiyorum. Meyvesi kalır mı bilmem ama ayırma vakti size sembolik minik saksı Osmanlı çileği sözü veriyorum ellerinizle koparın:p

ays61
10-06-2009, 11:24
Çok teşekkür ederim. İnşallah bana verecekleriniz de sizinkiler kadar güzel olursa kızıma Milkshake yaparım.:)

feriha
10-06-2009, 13:46
Oturak fasulyeler çiçekte.. Fideler ordu dan sn romantik ten. Seneye balık kasası tarlalarıma kardeş bitki uygulaması deneyeceğim inşallah..
85480
Baharat saksım.. Lavanta açtı.. Tarhun Çubuk tan sevgili Derya dan, kekik Zonguldaktan sn gurbik67 den, mercan köşkü, biberiye ve lavanta..
85483
İlk açan Lilium..
85484
Pervane yaseminden vanilya kokusu alıyorum günlerdir.. Günlerdir terasta biri puding yapıyor:D
85485
Hanımelini çok budamışım.. Biraz esintiyle gene de kokusu eve doluyor..
85486

Koyu yeşil
10-06-2009, 13:55
Hepsi şahane görünüyor. Şu minik olan çilekler çok lezzetli ve tatlıymış hissi veriyor. İştah açıcı :)

denizakvaryumu
10-06-2009, 13:57
Sizin teras, papazın bağını da sollamış :)

Pervane yasemin, çarkıfelek gibi kışı dışarda mı geçirdi, kapalı balkonda mı?

feriha
10-06-2009, 15:11
Pervane yasemin baharda geldi.. İlk kışlarını geçirecekler bakalım nasıl yapacağız..Mavi yasemin de aynı şekilde..
85505

Adalet Yağcı
10-06-2009, 15:16
Sevgili Feriha, dar bir alanda bütün bunları başarmak çok yorucu, ama emeklerinize değmiş doğrusu, mavi yasemin kışı dışarda geçirmekten pek hoşlanmıyor, haberiniz olsun.

Arzu Kasapoğlu
10-06-2009, 15:21
Ankaranın en güzel terası sizinki mi:p

feriha
10-06-2009, 20:55
Sevgili Adalet hanım teşekkür ederim. Mavi yasemine dikkat edeceğim. Bir kapalı balkon, üst katta olmanın avantajı geniş merdiven boşluğu var. Umarım yaseminler birdahaki seneye sağlıklı çıkarlar..
85652

feriha
10-06-2009, 21:03
Arzu hanım teşekkür ederim.. Gelişmelerini görmek istediğim birçok bitki var. Elimden geldiğince iklimin müsade ettiği kadar yetiştirmeye çalışıyorum. Sizin bitkileriniz kadar güzel gelişmeseler de mutlu ediyorlar;)

hassoman
10-06-2009, 21:10
"....." Gerçekten de bahçemin önünden geçenler dediğiniz gibi, durup uzun uzun çiçeği inceleyip birbirlerine gösteriyorlar.
İlk açtığı gün çok güzel bir kokusu var, 2. gün koku kalmıyor. Ama her gün yeni goncalar açıyor.

Konuklarınız geleceği zaman küçük bir yayvan payrex kapağına su koyun, çarkıfelek çiçeklerinizden dört-beş tanesini su üzerine yüzer halde yerleştirin (suyun içine temiz çakıllar atabilirsiniz.) Görünüşleri çok hoş ve şaşırtıcı güzellikte olacaktır...

Sebahattin Sargın
10-06-2009, 21:11
Evet arkadaşlar ikinci bir amazon ormanı karşımızda :D Feriha Hanım elinize emeğinize sağlık, terasınız çok güzel gözüküyor. Mis gibi kokan çiçeklerin arasında çayınızı yudumlamak ne kadar güzeldir değil mi?

Sevgiler ;)

feriha
10-06-2009, 21:19
Sevgili Sebahattin henüz evin girişindeyiz..:D

Ama haklısınız girişteki bitkiler yerlerini çok sevdiler yukardaki ışığa doğru uzanıyorlar..

Sebahattin Sargın
10-06-2009, 21:21
İzmirden sonra Ankaraya da gidildiği zaman ilk ziyaret edilecek yerler listesine alıyorum terasınızı Feriha Hanım :D

feriha
10-06-2009, 21:26
Memnuniyetle.. Teşekkürler..;)

gurbik67
10-06-2009, 22:36
feriha hanım bahsettiğim çiçek bu.?

DefneD.
10-06-2009, 22:43
84235

Sevgili feriha,

Sizinkine benzer bir sevinci, bugün ilk kez passifloramda aynı anda iki çiçek birden görünce yaşadım. Hep tek tek açıyorlardı, bugün 2 tane açtı:)

Bu arada, olmayım, olmayım diyorum ama terasınızdaki güzellikleri görünce, kendime ''üç beş saksı bitkin var diye sevindirik oluyorsun, bak alemde neler var'' deyip sinir oluyorum:D

Güle güle, sağlıkla büyütün:)

feriha
10-06-2009, 23:16
Sevgili DefneD. ne güzel bu günlerde bizleri sevindiren ortak sevdiklerimiz var:D

Hepimizde aynı oluyor. Bu sevgi bizde olduktan sonra bitkilerimiz birken iki, ikiyken üç derken birçok oluyor.. Birçok bitkim arkadaşlarımın tohum paylaşımından gönderdiklerinden.. Onların yeri marketlerden aldıklarımdan ayrı..
Güzel dileklerinize teşekkür ederim. Sevgilerimle..

feriha
10-06-2009, 23:19
Sn gurbik67 pek güzelmiş rengi de..

Kokuyor da.. Adını bilen bir arkadaş çıkar umarım..

Heyecanla bekleyeceğim. Çok teşekkür ederim.;)

Arzu Kasapoğlu
11-06-2009, 05:05
Sn gurbik67 pek güzelmiş rengi de..

Kokuyor da.. Adını bilen bir arkadaş çıkar umarım..

;)

phlox (http://images.google.com.tr/images?hl=tr&q=phlox&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi)

HAKAN_O
11-06-2009, 06:42
çok güzel olmus bu bahçe ile gün boyu uğraşsanız sıkılmazsınız.elınıze sağlık

Koyu yeşil
11-06-2009, 08:50
Konuklarınız geleceği zaman küçük bir yayvan payrex kapağına su koyun, çarkıfelek çiçeklerinizden dört-beş tanesini su üzerine yüzer halde yerleştirin (suyun içine temiz çakıllar atabilirsiniz.) Görünüşleri çok hoş ve şaşırtıcı güzellikte olacaktır...

Çok dekoratif olur eminim, fikir için teşekkürler.

nevsune
12-06-2009, 06:55
Dün Feriha'nın terasına kahvaltıya davetliydim.

Daha merdiven boşluğunda kimin evine geldiğinizi anlayabiliyorsunuz. Tam bir Amazon ormanıydı, ben daha hiç böyle bir giriş görmedim. Dönüşte çarptığım bitkilerden özür dilemek zorunda kaldım. O kadar yer kaplıyorlardı. Terası varın siz düşünün.

Terastan çok bahçe kelimesinin daha uygun olabileceği bir mekanda, naif ve dünya tatlısı bir evsahibi ve her birinde aklımı bıraktığım bitkilerle çok güzel bir gün geçirdim. İlaçlama yaptık, bionem fısladık:p. Herbir bitkiyi elledik, kokladık, sevdik. Yedik, içtik. Kekik sökümleri yaptık. Ben hayran kaldım, böyle bir teras için hayalimdeki bahçeli evden vazgeçer miyim diye düşündüm.

Arada Coyote'yi arayıp çatlatma işlemini yapmadan duramadım, günden o da nasibini aldı. Küpeni güle güle büyüt:dilli: Haaa Feriha sarıkızdan sana iyi bir çelik verdi, bakalım tutacak mı.

Arzu'nun dediği gibi Ankara'nın en güzel terası mıdır bilmem ama benim gördüğüm en güzel terastı. Gördükleriniz, göreceklerinizin o kadar azıydı ki, ama (herzamanki olmazsa olmazlarımdan:() pillerimin şarjı bittiği için çekim yarıda kaldı.

Feriha'yı, söylenmelerine hiç aldırmayıp iki kokulu ve harika çiçeğin arasında görüntüledim.
85913

Bu köşeye bayıldım. En çok da mor saksının içindeki başka bir kaya bahçesi versiyonunda aklım kaldı.
85914
85915

Bu gojiyi kucaklayan kurbağayı ilk Bauhaus buluşmamızda almıştık. Şu sevimliliğe bir bakın:) Mavi yasemin de bir harikaydı. Sanırım yaseminin tüm çeşitleri vardı terasta.
85916

Bu da meşhur Hardy kiwisi. Sevgili Romantik, kulaklarınız çınlamadı mı:D Görüntüdeki kıvrımlı destekler için de Denizakvaryumu'nun kulakları çınlatıldı. Şimdi görse "süslü" der, denildi. Aslında kurdele bağlasak iyi olurdu ya o anda aklımıza gelmedi.
85917

Daha nice güzel görüntü vardı. Süs ve meyve ağaçları, çalılar, çiçekler, komik mini sebzeler, harika aromatik bitkiler, sarkanlar, yayılanlar, kaktüsler vs. vs. vs. Tam bir keyif alanıydı. Ellerine sağlık Ferihacım, şehir ortasında gerçekten bir cennet bahçesi yaratmışsın.

M.Sema
12-06-2009, 08:57
şehir ortasında gerçekten bir cennet bahçesi yaratmışsın.
Tamamen katılıyorum, insanın nefesi kesiliyor.:D

ays61
12-06-2009, 09:10
Gerçekten muhteşem bir mekan, cennet gibi. Şimdi düşünüyorum da acaba biz beyaz topraklarda böylesine güzellikler ortaya çırabilecekmiyiz diye:)

Ayrıca kurbağaya da bayıldım. Çarptığınız çiçeklerden özür dilemeniz kısmına çok güldüm bir an merdiven boşluğunu kendi balkonum sandım:p

Sevgili feriha ellerinize sağlık, terasınızda mutluluk ve sağlık içinde keyifli saatler geçirmenizi dilerim;)

Meşhur Kaya Bahçesi Sepetini göremedik ama olsun hepsi de çok güzeller:)

COYOTE
12-06-2009, 09:13
:D:Dağzım açık kaldı... Gerçekten çok güzelmiş terasınız.
Sarıkız için her ikinize de çok teşekkür ediyorum.
Neyse benim de o gazla bir küpelim oldu, üzüm gibi ama aslında karpuz tadındaki elmadan iyidir hıh değil mi Nevsune'ciğim:dilli:

sabah
12-06-2009, 10:03
Bahçe bölümünden bu tarafa pek uğrayamıyordum. Teraslarda, balkonlarda çok hoş gelişmeler olmuş.

Terasınızın herbir köşesi ilgi çekiyor. Pasifloranın ve nevsune'nin -böyle yazınca nevsune sanki sizin terasta bir çiçekmiş gibi anlaşılacak :rolleyes:- fotoğrafları çok güzel.

Çiçeklerin hiçbirine haksızlık etmeyeyim, hepsi çok güzel.

Sizin durumunuz da çok zormuş, insan o terası bırakıp, bırakın tatile gitmek, başka odaya geçemez. :rolleyes:

feriha
12-06-2009, 12:19
Nevsuncum teşekkürler ziyaretin için, bionem uygulaman, sevgin, herşey için sağol canım..
Güzel gözlerle bakınca bakılan da güzel gözüküyor, oysa pek acemice çok severek yapılan denemeler bitkilerim.. Olurmu yetişir mi toprağı, tohumu, fidanı, ağacı, sebzesi, çiçeği hala araştırılıyor:rolleyes:

Mor saksıdaki kaya bahçesi benzeri karışık bitkiler (Sarkan minik yeşil bitki Sevgili M.Sema nın paylaşımı)
85992

Sevgili ays61 beyaz topraklarda denizakvaryumu ve sizin ne mucizeler yaratacağınızı önümüzdeki günlerde göreceğiz. Kaya sepetindeki minik kaya bitkilerinin çiçekleri geçti. Minik bir kaktüs saksı dibinde sizin için yüklüyorum.Bizim pek hoşumuza gitmişti..
85994

Sevgili Coyote sarıkız şimdi tutmazsa havalar serinleyince tekrar deneriz olmazsa kökten ayırırız.

Çok haklısın Sevgili Sabah.. Tatil nöbetleşe yapılan bir şey bizim evimizde..
Teşekkürler..

ays61
12-06-2009, 12:40
Gerçekten de nerede olurlarsa olsunlar sizin elinizle her yere yakışıyorlar, çok güzel olmuş, elinize sağlık. Ben kaya bitkilerini çok seviyorum ister çiçekli ister çiçeksiz olsun gerçekten hoş görünüyorlar :)

Beyaz toprakların asistanı olarak üzerime düşeni en iyi şekilde yapacağıma inanıyorum, ama o güzelim terasta güneşin batışını seyrederken bizim için de dua edin lütfen:)

Vildan Sönmez
12-06-2009, 21:35
Feriha Hanım terasınız artık bir bahçe, hatta birçok bahçede bu zenginlik yok. Kutlarım.
Bu arada yanyana duran iki raf çiçeklik bana terasım için bir fikir verdi. İki eski masanın üzerinde duran çiçeklerime ne yapabilirim diye düşünüyordum.İşte böyle bir şey dedim görür görmez.

feriha
12-06-2009, 22:06
Vildan Hanım teşekkür ederim. Ulaşabildiğim bir saksıda denenebilecek birçok bitkiyi yetiştirmek istiyorum, bu duyguyu biliyorsunuz.. Bambu raflar çocuklarımın kitap rafları.. Kızım evlenince açığa çıktılar. Bu şekilde kullanmak çok uygun oldu. Küçük fideler, yeni çimlenen tohumlar için de kullanışlı oluyor. Bir ara koruyucu cila istiyorlar.. Bitkileri sularken ister istemez ıslandılar..

Romantik
13-06-2009, 12:15
Bu da meşhur Hardy kiwisi. Sevgili Romantik, kulaklarınız çınlamadı mı:D

Bende feriha hanıma gönderdiğimiz Hardy Kiwilerin gelişimini merak ediyordum güzel dallanmış, budaklanmış ,çok şirin gözüküyor. İnşallah meyveli hallerinide görmek nasip olacak.
Bu arada hangi arkadaşımıza hardy kiwi gönderdiysem bendeki anaçı geçtiklerini görünce şaşırıyorum. ( Hardy Kiwi gibi büyümeyi bu kadar arzulayan başka bitki görmedim. )
Nevsun Hanım gönderdiğimiz fındık fidanlarından bahsetmemişsiniz, gelişimleri çokmu kötü yoksa, içime kuşku düştü şimdi.
Feriha hanım, sizin terasınızı görünce imreniyorum vallahi. Çöl ortasında vaha gibi.
Terasınızda bitkilerinizle birlikte bol neşeli ve gölgeli günler sizin olsun.

jineop
13-06-2009, 13:07
Sevgili Feriha Hanım,
Çok sıcak,renkli,sevimli ,bol çeşitli enfes bir teras olmuş.Elinize sağlık.

feriha
13-06-2009, 13:35
gönderdiğimiz fındık fidanlarından bahsetmemişsiniz, gelişimleri çokmu kötü yoksa

Cengiz bey fındıklarım da bana göre iyi geliştiler. Bir de siz bakın:p

86229

Bu yıl bana sebze yetiştirme keyfini doyasıya yaşattınız sağolun minik oturak fasulyelerim

86230

feriha
13-06-2009, 13:38
Sevgili jineop çok teşekkür ederim;)

Kiraz
13-06-2009, 13:53
Feriha Hn, terasınızın her köşesi yine hayat dolu. Güle güle oturun.

Romantik
13-06-2009, 18:24

86229

Bu yıl bana sebze yetiştirme keyfini doyasıya yaşattınız sağolun minik oturak fasulyelerim

86230

Feriha Hanım,

Ellerinize sağlık, çok güzel gözüküyorlar, ama sanki en sağdakinin yaprakları hafiften güneşten etkilenmiş gibi geldi. Birazcık daha gölgeli ortam daha iyi olur kanısındayım.
Oturak fasulyelerinizde maşallah çok sağlıklı duruyorlar. Yakın zamanda afiyetle yemek nasip olur,

feriha
13-06-2009, 18:43
Cengiz Bey hemen fındıkları daha az güneş alacakları bir yere alacağım.

Çok teşekkür ederim.

nevsune
13-06-2009, 20:34
Aman, o oturak fasulyeler 2 günde nasıl bu kadar büyümüşler. Mikroskobik haldeydiler, şimdi bayağı bayağı ağbi olmuşlar:)

Cengiz bey bilseydim bunların bu kadar şirin olacağını ben de isterdim. Fındıkları iyice inceledik merak etmeyin. O tarafların fotoğraflarını çekemediğim için yazmamıştım. Gönderdiğiniz her bir bitki tarafımdan kontrol edilip onaylandı;)

Aslında yazacak ve gösterecek o kadar çok şey vardı ki. Pillerimin şarjı bitmemiş olsaydı inanın görsel bir şölenle karşılaşacaktınız. Hazine sandığı gibi bir yer Feriha'nın terası. Tam hepsini gördüm diyorsunuz, arkada gizli kalmış bir saksı çıkıveriyor. O kadar çok bitki vardı ki inanılır gibi değil. Hani böyle anlatınca teras çok büyükmüş sanılmasın. Feriha herşeyi yetiştirmek adına bir düzenleme yapmış aynen bir mucize. Hiç abartısız orası bir teras değil sanki bir bahçe.

kılıç
14-06-2009, 15:15
Ay cok güzel ya terasınıza bayıldım .Ellerinize yüreğinize sağık.Sağlık mutluluk içinde tadını çıkarın feriha hanım..

feriha
14-06-2009, 16:35
Sevgili Kiraz, Sevgili Kılıç bahçe olmayınca böyle ağaçlar, süs bitkileri, sebzeler içiçe deneniyor uyum sağlayanlar yetiştiriliyor.
Güzel dileklerinize çok teşekkür ederim.;)

Bu arada üzümsülerden Evergreen çiçekte.. Sert ama çok dekoratif meyveleri var. Yeşil yaprakların arasında kırmızı meyveler yaz boyu şenlik yapıyorlar. Terasta iki kış geçirdi.

86603

Romantik
14-06-2009, 21:01
Aman, o oturak fasulyeler 2 günde nasıl bu kadar büyümüşler. Mikroskobik haldeydiler, şimdi bayağı bayağı ağbi olmuşlar:)

Cengiz bey bilseydim bunların bu kadar şirin olacağını ben de isterdim. Fındıkları iyice inceledik merak etmeyin. O tarafların fotoğraflarını çekemediğim için yazmamıştım. Gönderdiğiniz her bir bitki tarafımdan kontrol edilip onaylandı;)

Nevsun Hanım,

Bu kadar bitkinin içiçe ve çok sağlıklı büyümesinin en önemli sebeblerinden biride, Feriha Hanımın sihirli elleri, dokunduğunu büyütüyor, kokladğını çiçek açtırıyor.

Nevsun Hanım, istediğiniz zaman size de gönderebiliriz, bu konuda her zaman hazır oldayız, merak etmeyin.

Oğuz Alper
14-06-2009, 21:22
Sn.Feriha ;

Terasınız gerçekten muhteşem.
Müthiş bir keyifle resimlerinize baktım.Ellerinize sağlık.

denizakvaryumu
14-06-2009, 22:13
... bahçe olmayınca böyle ağaçlar, süs bitkileri, sebzeler içiçe deneniyor uyum sağlayanlar yetiştiriliyor.

Benim bahçedeki tarzım da sizin teras tarzı ya da oceanhaeart ın bahçesi gibi olacak.

Düzenli bir bahçe değil, nereden ne çıkacağı belli olmayan her taraftan herşeyin çıkabileceği kaotik bir bahçe.

Arzu Kasapoğlu
14-06-2009, 22:29
SEvgili Feriha, terasınız süprizlerle dolu. Ben de nereden ne çıkacak diye merakla bekliyorum. Maşallah her şey var, fındık bile;)

Sevgili nevsune olmasa belki de terasınızın en güzel ayrıntısını göremeyecektik(122). Ben kapı girişinizi de çok beğendim hatta bayıldım diyebilirim. Benim çiçekler çalındığı için artık dış kapıya çiçek koymuyorum :)

Güzel terasınızı bizimle paylaştığınız için çok size teşekkür ediyorum.

gurbik67
14-06-2009, 23:37
feriha hanım evergreen meyvesi yeniyormu bitkisi hoş duruyor.
birde merak ettim herhalde sende çöplemecik tohumu vardı çimlendimi.
bende yüzlerce toplamıştım. daha dikmedim.hangi şartlarda çimlenir bilmiyorum.

feriha
15-06-2009, 14:54
Sn. Oğuz bey, terasta sizin katkınız büyük.. Bionem uygulamarını çok önemsiyorum. Çünkü geçen yıl bir hastalık geldi ve terasın yarısında ancak durdurabildim. Çok teşekkür ederim. Heyecanla Roa yı bekliyoruz..

Evet Sn. Denizakvaryumu bu tür biraz mecburiyetten olsa da süprizlerle dolu oluşu çok hoş.. En güzel örneğini sizin bahçenizde göreceğiz inşallah.. Benim de kardeş saksı uygulaması için kardeş bitkileri iyice öğrenmem gerekiyor.:p

Arzu hanım ben Karadeniz e gelemiyorum olabilirse bitkilerini yakınımda göreyim demiştim:o Kriptomerya bunlardan biri..

86916

Sevgili Gurbik67 Evergreen meyvesi sert içi çekirdek dolu gibi.. Ama ben yeşil yapraklar arasında kırmızı meyvelerin uzunca süre bozulmadan durmasını seviyorum. Geçen seni meyvesini yedik, tadına baktık. Ekşi bir tat. Rahatça yenilmiyor. Üzerinde kurudular.
Çöpmelik tohumlarını çimlendirmeyi araştırmamız lazım. Ben de henüz denemedim.

gurbik67
15-06-2009, 22:11
teşekkür ederim.

Oğuz Alper
15-06-2009, 22:27
Sn.Feriha Hanım ;

Size mahçup olmamak çok mutlu edici ancak sizde çok ama çok iyi bir uygulayıcısınız.Terasınızda sağlıklı ve güzel günler geçirmeniz dileklerimle .Nazar değmesin

kömür
16-06-2009, 08:03
Müthiş olmuş.
Ellerinize sağlık, keyifli günler.

feriha
17-06-2009, 22:06
Teşekkürler Sevgili kömür.. Bu benim ilk frenk üzümüm insan tadına bakmaya nasıl kıyar:rolleyes:
87524

Sevgili Tenar ın elleriyle seçtiği lavanta güzel mis kokulu çiçekler açtı..

87541

Nevsun un daldırma ile kekik çoğaltma denemesi:p

87542

Geçen yıl açmayan lilium süpriz yaptı..

87543

Saksımdaki kendiliğinden yetişen güzellik

87544

Koyu yeşil
18-06-2009, 10:00
Bu frenk üzümü ne tatlı şeymiş, yerim dar :(

ohrid65
19-06-2009, 08:26
ellerinize sağlık harika yapmışsınız terasınızı benimde manisada terasım var siz bana ilham kaynağı oldunuz mutlu ve sağlıklı günler dilerim

bennur
19-06-2009, 14:35
Ba-yıl-dııım... çok güzel bir teras, can yoldaşlarınız çok güzel, ellerinize, emeğinize sağlık. Seçtiğiniz bitkilerden anladığım kadarı ile sanırım rüzgar almayan bir konumdasınız, bu büyük lüks, ben bunun çok fazla sıkıntısını yaşıyorum.

nuray topcu
19-06-2009, 20:20
Feriha hanım,ben bu ortamda yemeden içmedem kesilirim .bu güzelliklere ''yemede yanında yat''diyebilirim sadece.

osmann
25-06-2009, 12:14
Kocaman bir MAŞAALLAH diyorum.

bennur
25-06-2009, 14:19
Sevgili Feriha hanım, sizden heveslenerek az önce frenk üzümü siparişi verdim, inşaalah elime kısa sürede ulaşır. İlk etapta neler yapmam gerek, tecrübelerini aktarabilirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler:)

feriha
25-06-2009, 15:22
Sn ohrid65, Sn Nuray topçu, Sn osmann çok teşekkür ederim. Sizlerin bitkileriniz daha güzel gelişir, sevindirler inşallah..

Sevgili bennur, frenk üzümünüzü güle güle büyütün çok sevindim.. Ben bu bitkiyi açık köklü olarak nerdeyse bir sopa şeklinde almıştım. Her evresi ayrı bir mutluluk verdi. İlk yaprağı, çiçeği, meyve tutmasını saniye saniye izledim. Sizde bu sene boncuk meyvelerini seyreder seneye gelişmesini izlersiniz inşallah..

Genişçe bir saksıya torf ve biofarm organik gübre karışımı hazırlayıp dikmiştim. Mantar ve diğer hastalıklara karşı diğer bitkilerime yaptığım gibi bu yıl bionem ile yaprak ve kök uygulamaları yaptım. Bundan başka yağış durumuna göre susuz bırakmıyorum. Koyduğum yer iyi güneş alıyor. Pek naz yapmadı güzelce gelişti. Bir tek tanesinin tadına baktım pek de güzel:p

ays61
25-06-2009, 15:51

86229

86230

Siz şimdi bu doğal, mis kokulu oturak fasulyelerden lezzetli zeytinyağlı fasulyeler pişirirsiniz değil mi?:)

Şimdiden düşünmesi bile çok güzel, :)

feriha
25-06-2009, 16:16
Sevgili ays61 zeytinyağlı fasulye inşallah sizin bahçeden alınan ürünle pişecek bu sene..;)

Benim fasulyelerim heves giderecek kadar bir avuç bir avuç veriyorlar türlü yapılabilir. Ona da kıyamadım biriktiyorum buharda haşlayıp salata yapacağım.. Sanki karışmadan lezzeti daha iyi alınırmış gibi geldi.:p

feriha
25-06-2009, 16:54
Mersin bitkim tomurcuklandı. Kıyı bölgelerinde yetişen bu bitki acaba Ankara da yetişebilecek mi? İlk tomurcuklarını görmek nasip oldu. Bakalım meyveye dönecekler mi.. Merakla bekliyorum.:)

89402

Nuh peygamberin büyük tufan sona erdikten sonra gemiden inince önce mersin ağacı diktiği rivayet edilmiştir. Ayrıca Adem Peygamberin de cennetten üç şeyi yanına alarak dünyaya indiği ve bunlardan birisinin dünya çiçeklerinin seyyidi (iyisi, güzeli) olan mersin ağacı olduğu rivayet edilmektedir Çiçeklerinin de güzel koktuğunu okuduktan sonra nasıl merakla beklenmez..

M.Sema
26-06-2009, 09:01
Sevgili Feriha, bakın bizi de meraklandırdınız. Şimdi bir de mersin ağacını araştıracağız. :D Takipçisi olduk terasınızın.

DefneD.
26-06-2009, 21:27
Sevgili feriha,

Mersin bitkinizi güle güle büyütün. Bu bitkinin bir sürü çeşidi varmış. Bir çeşidinin meyvesi Akdeniz bölgesinde (Çukurova,Antakya v.s.) çok sevilir. Murt ya da hambeles adı verilen bu meyvenin iyice olgunlaşmış, yumuşamış ve rengi kararmaya yüz tutmuş olanları biraz buruk ama çok lezzetli olur. Bakalım sizin mersin ne çeşit çıkacak:)

bennur
26-06-2009, 22:38
Sn ohrid65,
Sevgili bennur, frenk üzümünüzü güle güle büyütün çok sevindim.. Ben bu bitkiyi açık köklü olarak nerdeyse bir sopa şeklinde almıştım. Her evresi ayrı bir mutluluk verdi. İlk yaprağı, çiçeği, meyve tutmasını saniye saniye izledim. Sizde bu sene boncuk meyvelerini seyreder seneye gelişmesini izlersiniz inşallah..

Genişçe bir saksıya torf ve biofarm organik gübre karışımı hazırlayıp dikmiştim. Mantar ve diğer hastalıklara karşı diğer bitkilerime yaptığım gibi bu yıl bionem ile yaprak ve kök uygulamaları yaptım. Bundan başka yağış durumuna göre susuz bırakmıyorum. Koyduğum yer iyi güneş alıyor. Pek naz yapmadı güzelce gelişti. Bir tek tanesinin tadına baktım pek de güzel:p

Allah nasibederse, pazartesi günü elimde olacak. Meyveli olduğu söyleniyordu, gelince göreceğiz.
Sevgili Feriha Hanım, Saksısını ve toprağını değiştireyim mi, terasım çok güneş ve rüzğar alıyor. Sadece sabah güneşi alan bir küçük bölümüm var, oraya mı yerleştireyim? hemen gübre veye besin ilavesi yapayım mı? Çok sordum, kusura bakmayın, ama bitkye bilmeden bir zarar vermek istemiyorum.
Sevgiler

feriha
26-06-2009, 23:02
Sevgili Nur Hanım, bitkiniz nasıl gelecek Sn Romantik saksılı mı tüplü mü

yollayacak öğrenelim en sağlıklı bilgileri ondan alalım.

Benim bitkim açık köklü topraksız geldiği için kendim hazırlamıştım.

Şu anda bitki meyveli. Dediğiniz gibi yanlış bir şey olmasın.

Sayın Romantik bu konuda çok yardımcıdır. Satış sonrası bile bitkilerin gelişimini

sorar. Hiç merak etmeyin bitki elinize geçmeden sizinle irtibat kurup

bilgilendirecektir. Ben de yapılması gerekeni öğrenmeye çalışırım. Sevgiler..

bennur
26-06-2009, 23:08
Hızlı bir şekilde beni bilgilendirip, yönlendirdiğiniz için teşekkürler. Forumla ilgili pek çok şeyi yeni yeni öğreniyorum. Meyveli bir bitki olduğuna göre saksılı gelecek sanırım, bakalım dediğiniz gibi bir gelsin hele... Teşekkürler, sevgiyle kalın

Romantik
27-06-2009, 00:24
Sevgili bennur hanım,

Size göndereceğimiz Frenk Üzümü tüplü ve meyvelidir. Onu büyük bir saksıya alabilirsiinz. Üzerindeki meyveleri aşağı yukarı yenilecek seviyededir. Frenk üzümleri soğuğa dayanıklı bitkilerdir.

bennur
27-06-2009, 00:38
Teşekkür ederim, bilgiler için sağolunuz.

Romantik
28-06-2009, 09:28
Mersin bitkim tomurcuklandı. Kıyı bölgelerinde yetişen bu bitki acaba Ankara da yetişebilecek mi? İlk tomurcuklarını görmek nasip oldu. Bakalım meyveye dönecekler mi.. Merakla bekliyorum.:)

89402

Nuh peygamberin büyük tufan sona erdikten sonra gemiden inince önce mersin ağacı diktiği rivayet edilmiştir. Ayrıca Adem Peygamberin de cennetten üç şeyi yanına alarak dünyaya indiği ve bunlardan birisinin dünya çiçeklerinin seyyidi (iyisi, güzeli) olan mersin ağacı olduğu rivayet edilmektedir Çiçeklerinin de güzel koktuğunu okuduktan sonra nasıl merakla beklenmez..

Sevgili Feriha Hanım,

Ben Mersinleri hep unutmuştum, resimlere bakarken şimdi farketdim, durumu da bayağı iyi gözüküyor. Bitkilerinize verdiğiniz bunca ilgi ve sevgiden sonra gülü güle büyütmek ve afiyele yemek sizin en doğal hakkınız diye düşünüyorum.

feriha
08-07-2009, 16:44
Son haberler.. Mersin ağacımın açmaya başladı.:) Kokusunu mersin yaprağının kokusuna benzettim.

91461

feriha
08-07-2009, 16:56
Terasımın sultanı Lady Fire..
Bu günlerde en güzel güllerini açmakla meşgul:p Sabahları daha meyva kokulu sonra biraz daha farklılaşan kokusu var. Rengi de öyle.. İlk açtığında daha sarımsı kenarları kırmızı gibi daha sonraki günlerde gül açılıp olgunlaştıkça üst kısmı bulut gibi kızarıyor sanki.

91465

bennur
08-07-2009, 22:46
Sevgili Feriha hanım, sayenizde minik bir frenk üzümü sahibi oldum, gözünün içine bakıyorum, şöyle çabucak serpilsin diye. Gülünüz muhteşem, benim de beyaz bir gülüm var, oda dediğiniz gibi açtıkça kenarları pembe renk alıyor diplerindede hafif yeşil renkler oluşuyor. Bitkilere bazen akıl ermiyor:)) bu güzellikler içinde, sevgiyle kalın

feriha
08-07-2009, 23:10
Sevgili Nur hanım teşekkür ederim, hemen kenarları pembe gülünüze baktım

da geldim.;)

Çok zarif, duru bir güzelliği var. Güzel günlerde büyütün inşallah.. Merak ettim

kokuyor mu?

bennur
08-07-2009, 23:40
Evet hafif hoş bir kokusu var, solmaya yakın kokusu epey ağırlaşıyor. Evvelki yaz kesip, başaşağı bağlıyarak kuruttum, çok şık duruyorlar.

Oğuz Alper
13-07-2009, 10:14
Feriha Hanım ;

Tek kelimeyle muhteşemler. Ellerinize sağlık. Bitkilerinizin seyrine doyum olmuyor nazar değmesin .

sevim.K
13-07-2009, 10:48
Feriha hanımcım çok güzel. ellerinize emeklerinize sağlık. harikalar yaratmışsınız terasınızda. Meyveler, yeşillikler, çiçekler:eek::) Doğaya dost olunca eller bir beton binanın tepesini böyle güzel, iç açıcı bahçeye dönüştürebiliyor. Sevgiler:)

Adalet Yağcı
13-07-2009, 11:12
Sevgili Feriha, uzun bir aradan sonra terasınızı tekrar gezdim.
Kocaman bir maşallah, her şey öyle güzel ki, benim bahçede yetiştirmeyi başaramadığım ribeslerim sizin terasta coşmuş.

Küçük bir alanda harikalar yaratıyorsunuz, bakımı zor olsa da karşısına geçip güzellikleri seyrederken tüm yorgunluğunuzu unuttuğunuza eminim.

Ben bir şey sormak istiyorum ribesler konusunda, benim bu sene aldığım ribeslerim toprakla buluştuktan sonra ilk verdikleri yapraklarla kaldılar, güneş gören iyi topraklı bir alanda yeterince sulanıyorlar, ama meyveyi bırakın yaprak dahi vermiyorlar, canlılıkları iyi görünüyor ama sebebini anlayamadım, siz ne dersiniz?

Yakında fotoğraflarını bahçeme veya ribesler başlığına eklemeyi düşünüyorum, oradan bir bakarmısınız?

Terasınız gün geçtikçe zenginleşmiş, huzur içinde keyfini çıkarın.

maki01
13-07-2009, 11:54
Ankara'da bir cennet yaratmışsınız sevgili feriha. şaştım kaldım, dilim tutuldu. Üniversite yıllarım ve ardından 2yıl (73-80 ) Ankara'da geçti. ODTÜ merkeze göre çok yeşildi tabii. Merkezde, sayılı yerlerde yeşille hasret giderebiliyorduk. Harikasın sevgili maviş arkadaşım. Kocaman yüreğine sağlık...

feriha
13-07-2009, 13:10
Sevgili DefneD. teşekkür ederim. Hambelesleri bekliyorum bakalım olacaklar mı? Bir kere marketten mini paket tadına bakmak için almıştım ve değişik aroması çok hoşuma gitmişti. Hatta bir miktar kurudu onları bile saklamıştım. Merakla başındayım mersin çiçeklerinin meyve tutup tutmayacakyacaklarını gözlemlemeye çalışıyorum.:o

Oğuz bey teşekkürler ediyorum. Sayenizde zehirlenmeden bitkilerimizin sağlığını korumaya çalışıyor, iyi sonuçlar alıyoruz.

Sevgili Sevim.K gerçekten binanın tepesini bahçe gibi kullanır oldum.:D Merak ettiğim her bitkiyi ancak bu şekildi izleyebiliyorum. Teşekkürler ediyorum.

Sevgili Maki01, maviş arkadaşım.. Demek aynı yıllarda Ankara ya gelmişiz ben liseye dönemindeydim ve o yıllardan beri buralardayım.. Ne yıllardı değil mi.. Çok teşekkür ediyorum..

feriha
13-07-2009, 13:16
Sevgili Adalet Hanımcım..

Ribesler acemi şansı oldu galiba. Sizin yaptığınız bakımları yaptım.

Sadece fidanım Selahattin beyden çıplak köklü gelmişti ama oldukca kalın bir

gövdesi vardı. Anladığım birşey değil ama bence bir yaşında değildi oluyorsa iki

yaşında bir açık köklü fidandı. Böyle olunca dikildiği ilk yıl meyve verdi diye

düşünüyorum. Çiçeklenmesi çok güzel. Hiç görmemiştim. Boncuk meyvelerinin

duruşu tam seyretmelik..

Sizin ribesinizde önümüzdeki yıl mutlaka meyvelerini gösterecektir. Başlıkları

takip ediyorum. Sevgilerimle..

feriha
13-07-2009, 13:31
Minik Kudret narı yaprağın arkasına saklanmış:p

92474

Sn. Oceanheart ın bahçesinden gelen tohumlardan sallvialar..

92475

Karşıyaka da sera gezimizden en dayanıklı mevsim çiçeği pek şirin..
92476

Sayın Gurbik67 nerelerdesiniz.. Bakın minik nar fideniz ne yapmaya çalışıyor;) Daha bir karış olmadı bile..

92477

Sn. Meyvelitepenin paylaşımı yasemin tütünü çiçekleri az kaldı çiçeklerini gösterecekler..:o
92478

jineop
13-07-2009, 14:38
Sevgili Feriha Hanım,
Sizi ayakta alkışlıyorum.Buranın bir teras olduğuna inanmak çok zor.Kudret Narını ilk defa görüyorum,merak ettim şimdi.Sevgiyle bol çiçekle kalın.

Ülker
13-07-2009, 15:41
Feriha Hanım,
Zevkle düzenlediğiniz terasınızı gördükçe kendime kızıyorum.
Sağlıklı bitkilerle dolu ve estetik görünüyor, ben birşeyleri eksik yapıyorum ama neyi?
Terasınızdaki yaşanmışlık çok hoşuma gidiyor, belkide bende eksik olan budur.

Kiraz
13-07-2009, 15:43
Feriha Hn, terasınıza sık sık geliyorum, tekrar elinize sağlık. Artık bahçemde yer yok dememeliyim. Terasta ne çok tür yetiştiriyorsunuz üstelik saksıda yetiştirmek topraktakinden daha zordur.

m.a
13-07-2009, 17:11
çok süper Feriha hanım dilerim terası balkonu olmayanlara da allah nasip eder birgün;)

feriha
13-07-2009, 20:14
Sevgili Jinekop, kudret narına geçen yıl arkadaşlardan okuyarak takmış bulunmaktayım..
Şifalı bir bitki olduğunu, minik sarı çiçekler açtığını öğrenince büyükçe bir saksıda denemeye karar verdim. Arkadaşlardan tohumlar geldi, nemli bezde kısa sürede çimlendirildi ama fideler hava muhalefeletinden dolayı uygun zamanda güneşe çıkamayıp boyunlarını büktüler.. Acil yardım Sn. Romantikten geldi. Uygun zamanda gelen fideler sağlıklı olarak umarım şifalı meyvelerini verecekler..;)

Sevgili Ülker, hepimize hep bir şeyler eksik gibi gelir. Bana da geliyor merak etmeyin.. Ayrıca siz bana bakmayın benim acelem var. Son beş yılda bu sevdaya tutuldum. O kadar çok yapmak isteğim, görmek isteğim var ki sanki vakit yetmeyecek:( Bu telaşla her çeşit bitkiye sarılıp nasıl yetişir, çiçeği nasıldır, nasıl kokar derken dolup taşıyor saksılar.. Siz çok gençsiniz. İnşallah zamanla istediğiniz gibi şekillendirirsiniz.

Sevgili Kiraz, bahçenizde istediğiniz bitkilere mutlaka yer var biliyorum. Ben de bitkiler konusunda ilgi dağınıklığı hastalığı var. :D Mesela palamuttan çimlendirilmiş minik bir meşe ağacı, tatilde çok beğenip dönünce hemen edindiğim minik gülibrişim, yaprağı pek güzel diye minik lale ağacı, yakınımda çiçek açsın diye bademler, soğanlılar, sukulentler, sebzeler, baharatlar, süs bitkileri, güller, çalılar ben bunları aniden durdurulmaz bir şekilde isteyiveriyorum:D Dağınık, karışık bir durumdayız anlayacağınız.

Sevgili m.a yürekten diliyorum. Hayat süprizlerle dolu. Kısa zamanda hayalinizdekinden bile güzel bir mekana kavuşun güzel bitkiler yetiştirin inşallah.;)

bennur
13-07-2009, 21:44
Kudret narı, rahmetli anneannemin olmazsa olmaz bitkisiydi, meyvesinin olgunlaştığındaki görüntüsü muhteşemdir. Bir şişe zeytinyağının içine meyve konur, gölgede bekletilir, konu komşuya verilirdi. Yara bere, çıban gibi sorunlarda çok iyi bir netice verdiğini biliyorum. Sizin kudret narı da olgunlaşma yolunda ilerliyor. Ellerinize sağlık. Bahçeleri aratmayacak bir mekan yaratmışsınız, emeğinize sağlık. Sevgiyle kalın. Bu arada frenk üzümüm öylece duruyor, henüz hiç bir değişiklik yok, ama çok şeker:)Adını "mayhoş hatun" koydum:)

çelebi
20-07-2009, 10:35
Feriha Hanım;
Elmalarınızın son durumu nedir? Yine meyve verdi mi? Fotoğraf varsa gösterebilir misiniz?

Koyu yeşil
20-07-2009, 12:09
Yaban mersininin yeni bir resmini ekler misiniz Feriha Hanım? Çiçeği çok güzelmiş gerçekten de.

rapido34
20-07-2009, 15:13
valla süper bir teras ne yazık ki benim terasımda bu kadar verim alamadım bnasıl alayım bitlerden başımı kurtaramadım ki:)

feriha
20-07-2009, 17:29
Sayın çelebi, bu sene elmalardan biri çiçek açtı ama meyve tutmadı. Seneye bakalım ne olacak. Saksılarımı kışa girerken elden geçirip toprağını gübresini kontrol edeceğim. Başarabilirsem kökler yoğunlaştıysa bonsai gibi hafif bir budama yapmayı düşünüyorum.

Kirazım gelin oldu, harika çiçekler açtı, meyvelerini de gördük ama döküldüler. Arkadaşların dediklerine göre döllenmedikleri için meyveleri olgunlaşamamış. Mümkün olursa aynı mevsimde çiçek açan bir kiraz almak istiyorum. Acemilik işte. Cinsini, isteğini bilmeden meyve ağacı yetiştirmeye kalkmışım. Ağaçlar.net ten çok şeyler öğrendik ama bazı bitkiler için geç oldu.:rolleyes:

feriha
20-07-2009, 17:40
Sevgili Koyu yeşil mersin ağacı çiçekleri gerçekten güzel. Daha fazla çiçeklendiği günler yağışlı zamana denk geldi iyi resimleyememişim.

94006

Şimdi hambeles yapmakla meşguller:p (umarım)

94013

maki01
21-07-2009, 01:19
Aklım durdu valla, Ankara'da terasta hambeles...! Hayretler içerisinde izliyorum terasını sevgili maviş kardeşim.
Sevgiler...

M.Sema
21-07-2009, 12:58
Ayrıca siz bana bakmayın benim acelem var. Son beş yılda bu sevdaya tutuldum. O kadar çok yapmak isteğim, görmek isteğim var ki sanki vakit yetmeyecek
Sevgili Feriha ne güzel söylemişsin, ne güzel olmuş terasın ellerine sağlık.:D

feriha
16-08-2009, 20:20
Merhaba arkadaşlar.. Mercanları tatil yörelerinden sonra terasta açtığını görmek pek hoştu!

98334

Begonyalar geç te olsa güzel çiçeklerini gösterdiler..

98335

98336

Kudret narım ilk meyvasını olgunlaştırdı, hemen zeytinyağı ile karıştırılıp güneşe konuldu.

98337

Nicotianalar uzun süredir bol çiçekli..

98341

Romantik
16-08-2009, 20:40
Sevgili feriha Hanım,

Hepsi birbirinden güzel duruyor.

Yüreğinize ve ellerinize sağlık.

feriha
16-08-2009, 20:42
Mersin ağacımın meyveleri henüz olgunlaşmadı.. İlk yılında meyve verip merakta bırakmadığı için mutluyum.;)

98347

Mis kokulu güller açtı parfüm violet yerine gelen orient şarabi gülüm..

98348

Pembe salvia nın kırmızısı da var nasıl güzeller.. Tohumlar İzmirin en güzel bahçesinden..

98349

Böğürtlenler geçen sene taş gibi sert meyve vermişti. Bu sene gene çekirdekli ama daha sulu ve tatlı.. Birer birer ağza atılıyorlar bitmeden resmini ekleyeyim dedim.:o

98350

Japolone biberler oldukça lezzetli. Az acı ve acı olanlarından tohumdan çimlendirilip yetiştiler.

98351

feriha
16-08-2009, 21:00
Cleome kokusu değişik, Ankara semalarına doğru yükseliyor.. Havamızı temizliyecek inşallah:p Teşekkürler Sn. Oyaman.

98358

Pek de zarif bu orkide ..

98359

Minik oya ağacım güneşin bağrında yaprak uçlarının kurumasına engel olamadım.

98360

Süprizzz..! Ankara da uzun uğraşlar sonucu selluka yetiştirmeyi başardım. Bakalım çiçeğini gösterecek mi? Bionem ve sonra roa ile korundu. Şimdiye kadar bir zararlı gelişmedi şükür.

98361

Yeni gelişen, beyaz sinekleriyle mücadele ettiğim solanum nihayet çiçekli. Çiçekler dayanıklı hemen solmuyor. Mavi-mor rengi ile gözlerim üzerinden ayrılmıyor.

98362

maki01
16-08-2009, 21:45
Yüreğine sağlık maviş arkadaşım, hepsi birbirinden güzel...
Ben de geçen hafta solanum aldım. İsmini hatırlayamıyordum. Sağolasın. Benim aldığım serada taç şeklini vermişler yan dalları hep budamışlar. Çok hoştu ama çok para istediler. Ben de yeni gelişen yaklaşık 75 cm boyunda olanı aldım. Eve geldikten sonra tüm yapraklarını döktü. Üzülmüştüm ama bugün suprizle karşılaştım. Her tarafından yeni sürgünler vermiş. Kıyıp, kesip taç formunu verebileceğimden kuşkuluyum :)
Sevgiler

Oğuz Alper
16-08-2009, 23:39
Sevgili Feriha Hanım ; Emeğinize ve ellerinize sağlık . Muhteşem görünüyorlar ; Bionem ve Roa ile ilgili paylaşımlarınız için teşekkürler.Sevgiler

maki01
17-08-2009, 00:12
Solanum laciniatum diye geçiyor. Şifalı bitkiymiş.

feriha
17-08-2009, 00:49
Sevgili maki01 ben solanum rantonettii diye biliyorum. Biraz toparlanınca sizin bitkinizide görelim aynımı acaba merak ettim.

Sevgili Oğuz Bey, sevgili Romantik teşekkür ederim. Güzel fidanlara ve bitkilerimi zararlılardan koruyup yetiştirmeme yardımcı olan ürünlere ulaşmamı sağladığınız için:)

Vildan Sönmez
17-08-2009, 09:24
Feriha Hanım,
Bütün çiçekleriniz güzel, ama ben solanum ve mercanınızın güzelliğine çok sevindim.Çünkü bu yıl ben de terasıma mercan ve solanum aldım. Terasta bu kadar güzel olduklarını görmek bana moral oldu, darısı başıma.

maki01
17-08-2009, 12:38
Haklısın sevgili feriha, rantonettii imiş.

jineop
17-08-2009, 15:04
Sevgili Feriha Hanım,
Güzellikleriniz hiç bitmesin,yine herşey çok güzel,elinize sağlık. Solanyumu kışın korumaya almayı unutmayın. Sevgiyle kalın.

feriha
17-08-2009, 16:42
Vildan Hanım sağlıkla büyütün yeni bitkilerinizi bol çiçekli olsunlar.. Bir süredir dayanıklı bitkileri çoğaltmaya çalışıyorum sizin gibi:) Zor bir kış geçirdi solanum kurudu mu derken yapraklandı ama beyaz sineklerle uğraştık biraz. Henüz çiçeklerini gösterebiliyor, pek de yakışıyor yeşil yapraklara mor çiçekler.. Mercanlar İstanbul ikliminde harika olur diye düşünüyorum. Darısı başınıza:p

Sevgili Jineop teşekkürler, korunacak bitkiler listesine yazdım solanumu! Mersin ağacını özellikle siz göresiniz diye ekledim. Meyve vermesi için uzun zaman gerekmiyor, diktiğim ilk yıl çiçeklendi ve meyve tuttu. Bilginiz olsun istedim.

nevsune
19-08-2009, 09:57
Oyoyoy, kuru Ankara havasında yine mucizeler yaratmişsın Ferihacım:) Ne bu güzellikler böyle. Hadi herşey bir yana, mersin, oya ve selluka tam bir yeşilparmak işi. Ellerine sağlık canım, gerçekten çok güzel olmuşlar.

Begonyan muhteşem olmuş. Ben beceremedim bir türlü. Gölgeye aldım olmadı, güneşe aldım olmadı. Suladım olmadı, kuruttum olmadı. Şükür seninkini gördüm:)

Jalapeno biberden bana bir tane tohumluk ayırır mısın lütfen, üstünde kalsın kurusun;)

feriha
04-09-2009, 18:16
Tohumdan yetiştirmeye çalıştığım asterler henüz açtılar! Havaların yağışlı geçmesi nedeniyle geç ekebildim ve tohumlar çok geç geliştiler. Bu durumda çiçekler sonbahara kaldı. Ankarada gece ile gündüz arasındaki ısı farkı çok fazlaydı, gelişimi etkilediğini düşünüyorum. Karışık renki katmerli ve yalınkat asterlerin tohumları site arkadaşlarımın paylaşımı..:p Teşekkürler.

101129

101130

101131

101132

feriha
04-09-2009, 18:21
Baharat saksımdaki Sevgili Gurbik67 den gelen kekik çiçek açtı!

101141

feriha
04-09-2009, 19:20
Defne fidanım yıl başında geldi ve yaz sezonunda gelişti. Kıyamam sanıyordum ama ilk balık yemeğine bir iki yaprak konulup mutlu olunacak!

101145

feriha
04-09-2009, 19:29
AFRİCAN Lion's Ear ( Leonotis leonurus ) Afrika aslan kulağı tohumdan yetiştirilip henüz ilk minaresini yapmaya çalışmakta..

101147

101146

Oğuz Alper
04-09-2009, 19:30
Sevgili Feriha Hanım ;

Akşam çayımı keyifle terasınızda içiyorum.

Ellerinize ve emeklerinize sağlık.Muhteşemler !!!

limon
04-09-2009, 19:32
Feriha Hanım, fotoğraflarınız da bitkileriniz kadar güzel olunca seyrine doyum olmadı. Elinize sağlık.

feriha
04-09-2009, 19:56
Sevgili Limon, Sevgili Oğuz bey ziyaretinize teşekkür ediyor size mis kokulu monte carlo gülleri yolluyorum. Umarım kokusunu hissedersiniz, tam gül denilince aklınıza gelen koku..

101150

101155

feriha
04-09-2009, 20:13
DİPLADENYA sarmaşık cinsi sanıyorum.. Teras demir kapıyı beğendi sarılmak için. Bu aralar goncaları az. Çiçeklerinin çokça açtığı zaman resimleyememişim.
Daldırma ile çoğaltmayı becerebilecekmiyim bakalım..

101158

hüzün
04-09-2009, 20:47
beceremeyeceğiniz bir şey olduğunu sanmıyorum sevgili Feriha terasınızı dolaştım gözüm gönlümaçıldı yüzüm güldü.Sizin de yüzünüz hep gülsün tabi ki terasınız ve çiçekleriniz de ....

denizakvaryumu
04-09-2009, 20:47
Kudret narım ilk meyvasını olgunlaştırdı, hemen zeytinyağı ile karıştırılıp güneşe konuldu.

Sanırım Ankara'daki en güzel teras sizde.

Bu kadar bitki çeşidi bir terasda mümkün olabilir mi?Demekki oluyormuş.

Monte carlo gülü hem kokusuya hem farklı rengiyle eşsiz bir gül.

Bir kardeşi de beyaz topraklarda :)

Kudret narının sadece meyvesi değil yaprakları ve kökleri de şifalıdır.

Yapraklarını mutlaka kullanın derim.

http://www.ebitki.com/?bitki=momordica%20charantia

feriha
04-09-2009, 22:27
Terasta tam bir görmemişin biri Ağaçlar.net e üye olmuş durumu var..:p

Zaten sevdiğim bitkileri yetiştirmeye gönül verince saatlerce forum sayfalarını okuyup bilgilenip, ekilen her tohum dikilen her bitki için uzunca bir süre emek verdikten sonra bu bitkilere kavuşabildim. Ankara da yetişebilen farklı bitkileri deneme sürecim ne zaman azalır bilemiyorum ama geçen zaman oldukça yorucu bir o kadar da keyifli, heyecanlıydı. Benim bu heyecanı yaşamama olanak sağlayan Sevgili Malina ya çok teşekkür ediyorum.

Son olarak begonvilimin ve sellukamın bu şartlarda nasıl geliştiğini takip ediyorum. Bakalım ardından neler gelecek..

lastmohikan
06-09-2009, 09:47
Maşallah ALLAH keyfini sürmeyi nasip etsin.

feriha
17-09-2009, 15:24
Arkadaşlar ilginç şeyler oluyor teras bahçemde..
Baharda çiçek açıp meyve tutmayan elma ağacım tekrar açtı ve meyveler belli olmaya başladı..
103222

Mimozam da aynı kervana katıldı..

103223

Vildan Sönmez
17-09-2009, 15:39
Feriha Hanım Maşallah demek şart oldu. Başka bir şey diyemiyorum.

Oğuz Alper
17-09-2009, 15:42
Sevgili Feriha Hanım; Ellerinize emeklerinize sağlık.Merakla beklediğim elma ağacınızı meyveli görmekten çok mutlu oldum. Gece keyif çayımı terasınızda içeceğim. ;)

Saygı ve Sevgilerimle

feriha
17-09-2009, 16:52
Nasıl bir heyecanla paylaştığımı bilmelisiniz;)

Vildan Hanım sağolun.. Hiç mimoza çiçeği görmedim ki ben! Düşlerim gerçekleşecek.. Baharda hep Ankara da idim ve sadece resimlerde gördüm. Çok heyecanlandım kokusu çok güzelmiş diyorlar..

Oğuz bey iki kere onbeş gün ağaçlara topraktan gübre ve koruyucu olarak Roa Plus uyguladım. Roa Natura ile yapraklarını düzenli olarak zararlılardan korumak için bakımlarını yapıyorum. Bitkilerimin bana bu güzellikleri göstermesinde ürünlerinizin katkısı büyük çok teşekkür ederim..

Adalet Yağcı
17-09-2009, 17:15
Sevgili Feriha, sizin teras herdem bahar anlaşılan, elmalar mimozalar ne yapsın, şaşırmışlar zavallıcıklar.
Bir terasta bütün bunları yapabilmek pek çok emek ister, siz de esirgememişsiniz, ellerinize sağlık.

hozat
17-09-2009, 17:57
Sevgili Feriha,
Ankar'nın ikliminde mercan yetiştiren birine ancak alkış tutulur.
Her şey okadar güzel ki ............
sevgiler..

Kiraz
17-09-2009, 18:15
Ankara'da güzel terasınızı tekrar dolaştım, emeğinize sağlık. Hem Ankara, hem teras; kolay iş değil.

Feriha Hanım, geçen sene bu zamanlarda benim de elmam çiçek açıp, bir kaç adet meyve vermişti, meyvesini kopartmamı tavsiye etmişlerdi.

Bu bahar neden bilmem, çiçek açtı ama hiç meyve vermedi, galiba bana küstü.

Vildan Sönmez
17-09-2009, 20:20
Dilerim en az Büyükada mimozaları kadar güzel ve bol çiçekli olurlar.

Nasıl bir heyecanla paylaştığımı bilmelisiniz;)

Vildan Hanım sağolun.. Hiç mimoza çiçeği görmedim ki ben! Düşlerim gerçekleşecek.. Baharda hep Ankara da idim ve sadece resimlerde gördüm. Çok heyecanlandım kokusu çok güzelmiş diyorlar..

gurbik67
17-09-2009, 23:50
feriha hanım bitkilerinizi güle güle sağlıklı büyütün mimozanız güzel sağlıklı görünüyor . ancak Ankaranın iklimi sonbaharda mimozanın sevdiği iklim olmadığından salkım salkım sarı çiçekler yerine cılız çiçekler açacaktır.

güvercin01
18-09-2009, 00:27
Feriha hanım elleriniz dert görmesin.Çiçekler gayet iyi görünüyor.SEVGİYLE KALIN...

cemal.S
04-10-2009, 23:56
Mimoza bir sahil (Ada bitkisi) diye biliyorum. İç anadolunun karasal ikliminde yetiştirmeyi başardığınıza göre bir üretici olarak sizden öğreneceğimiz çok şey var. Baharda çiçek açıp kokusunu alınca ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Tebrikler.

uzman16
05-10-2009, 08:30
DİPLADENYA sarmaşık cinsi sanıyorum.. Teras demir kapıyı beğendi sarılmak için. Bu aralar goncaları az. Çiçeklerinin çokça açtığı zaman resimleyememişim.
Daldırma ile çoğaltmayı becerebilecekmiyim bakalım..

101158

Sevgili Feriha Hanım,
Bende de dipledenya var ve acaba daldırma ile çoğalır mı diye araştırıyordum. Yazınız bana bir an umut verdi. Siz daldırmayı denediniz mi? Ya da nasıl çoğaltmayı düşünüyorsunuz? Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Bu bitkiyi çok beğeniyorum. Pembesi var bende, geçen hafta da beyazını aldım. Eğer başarılı bir çoğaltma yöntemi bulursak çoğalttıklarımızı da paylaşırız. ;)
Sevgiler.

ayferaksit
07-10-2009, 14:15
Farihanım evet benim bodur elmam da eylülde çiçeklendi yeniden . Meyveye duran elmaların çoğu döküldü şimdilik 1 tanesi kaldı.

feriha
09-10-2009, 11:49
Sevgili Kiraz, elmaların mevsimsiz meyve vermelerinin sağlıklı olmadığı düşünülerek koparmak gerektiğimi söyleniliyor acaba? Belki baharda hasatın iyi olması için yapılıyor... Küsmemiştir umarım, bitkilerinize nasıl özenle baktığınızı takip ediyorum..Yüreğinize sağlık.

Sevgili ayferaksit benim elmalar dökülmedi, mevsimden dolayı yavaş büyüyorlar.
Sanki iri ceviz büyüklüğündeler. Kızarırlar mı merak ediyorum.

107195

feriha
09-10-2009, 11:55
Sevgili uzman16, henüz dipladenya sandığım bitkiyi daldırma ile çoğaltmayı deneyemedim. Sürgünlerden birini daldırayım dediğimde mutlaka bir gonca görüp erteliyorum.

Mevsim olarak sonbahar mı ilkbahar mı uygun tam olarak bilgilenmedim ama denemek istiyorum. Elbette paylaşırız başarılı olursam.

Soğuklarda kapalı balkona almayı düşünüyorum, bakalım kış mevsimini Ankara da salimen geçirmesini sağlayabilecekmiyim.

feriha
09-10-2009, 12:14
Sn. cemal.S, mimoza nın yetişme şartları Ankara da yok dediğiniz gibi.

Benimki deneysel bir durum.:rolleyes: Bitkiyi görmek, çiçeklerini koklamayı çok istiyorum umarım başarırım.

Kışın soğuklar başladığında sanırım apartman boşluğuna ya da korunaklı bir yere taşıyacağım. İlkbaharda o güzel kokuyu nasipse duyacağım.

İlginiz için çok teşekkür ederim. Sevgiler.

feriha
09-10-2009, 12:16
Sn. gurbik67 dediğiniz gibi mimozanın mevsimsiz çiçek çabaları muhtemelen zayıf kalacaktır. Olsun varsın bir kere göreyim isterim.

Ayrıca birçok yetiştirmek, gelişimini takip etmek istediğim bitkiyi benimle paylaştığınız için size minnettarım. Çok teşekkürler ediyorum.

feriha
09-10-2009, 12:19
Sevgili Adalet hanım, Sevgili hozat, Sevgili güvercin01 iyi dilekleriniz, ilginiz gerçekten motive ediyor. Çok teşekkürler.

Sizlerin bahçelerinizi gezmekten kendi başlığıma yazdıklarınız geç farkediyorum, öyle güzel bitkileriniz, paylaşımlarınız var ki.. Mazur görün lütfen..

feriha
26-10-2009, 19:41
Merhaba arkadaşlar:)
Tesadüfen yeşeren, en sonunda Sn.Karınca70 den aldığım çimlendiremediğim için toprağını dağıttığım soğuğa dayanıklı sardunya olduğunu tahmin ettiğim bitkim çiçeklerini açtı..

111706
111705

Bu bitkinin adı ne başlığında sorduğumda karar verdiğimiz Geranium Rotundifolium a çiçekleri benzemiyor:(
Sevgili Jineop umarım tekrar yardımcı olur.

feriha
26-10-2009, 19:48
Baharda Karşıyaka seralarından dört fide alarak balık kasasına diktiğim kuzu kulağı bu günlere kadar düzenli sağlıklı yapraklar vererek salatalarımıza eşlik etti.. Yaklaşık bir haftada koparılabilir hale geliyorlar. Kuzu kulağı seven arkadaşlar için paylaşmayı istedim..

111707

feriha
26-10-2009, 20:03
Ginkgo biloba larımı bonsai denemeleri için kullanaya kıyamadım. Sonbahardaki altın sarısı yapraklarını paylaşayım istedim ama dökülürler endişesiyle duramadım. Birinin erkek diğerinin dişi olduğunu düşünüyorum. Yapraklarının büyüklüğü farklı. Dalların açılımı da böyle olduğunu düşünmeme neden. Ankara daki Ginkgo biloba ağaçları listesinde henüz gözükmüyorlar.:D

111708 111709

incikarsan
30-10-2009, 21:36
Terasinizda oturup cayinizi yudumlarken Tanriya size boyle bir yurek verdigi icin sukredin.Ne guzel bir ortam yaratmissiniz kendinize ve sevdiklerinize.Sizi candan kutluyorum.

kumkuat meyvesi
07-11-2009, 20:14
ters laleniz ağzımı açık bıraktı.

Adalet Yağcı
07-11-2009, 20:48
Sevgili Feriha, terasınızı büyük bir keyifle bir daha gezdim, harikasınız, neler yapmışsınız, Ankara ikliminde selluka bile yetiştirmişsiniz, Mersin'de murt adı ile anılan meyvenizi tattınız mı, bu günlerde meyvesi olmak üzeredir, muhteşem aromasına bayılacaksınız.

Amaaa...Lady Fire a bir daha bayıldım, bu gülü nereden temin etmiştiniz acaba, rüyalarıma girecek kadar güzel, ellerinize yüreğinize sağlık.

feriha
07-11-2009, 20:51
Sevgili incikarsan teşekkür ederim. Siz de çok daha güzelini harika bir bahçe yaparak gerçekleştirmişsiniz;)

Çok güzel kokan gülümü paylaşmak istedim sizinle..

113203

feriha
07-11-2009, 21:00
Sevgili Adalet Hanım hoşgeldiniz;) Çok teşekkür ederim..

Güllerim Mutlu beyin şahane kokulu gülleri.. Lady fire gerçekten çok güzel açıyor..

Sellukam geç çimlendirdiğim için çiçek açamadı, kapalı balkonda baharı bekleyecek. Umarım çiçeğini görmek nasip olur..

Mersin meyvesini birkaç gün önce bir tanecik tatdım ve o güzel aromasına bayıldım. Tatlı, sulu ve çok farklı bir lezzeti var. Tanelerin üzerin mor benekler düşmek üzere.. Daha mor bir görünüme gelmesini beklemeliyim onu bilmiyorum. Yaprakları da komposto, aşure yaparken kullanırsanız yakışıyor.
Mersinde bu şekilde kullanılıyor mu?

Adalet Yağcı
07-11-2009, 21:08
Mor lekeler olabilir de olmayabilir de sevgili Feriha, meyveleri yumuşamaya başladığında ve tadının kekremsiliği geçtiğinde yenebilir demektir, biz aldıktan sonra buzdolabına koymuyoruz, biraz da durduğu yerde olgunlaşıyor domatesler gibi.

Yapraklarının kullanıldığını bilmiyordum, sadece şeker hastalığına iyi geldiğini duymuştum.

gilan
06-04-2010, 16:27
Sezon açılmadı mı? :)

feriha
16-04-2010, 15:14
Sevgili gilan hazırlıklar devam ediyor. Biliyorsun gece gündüz arasında bazen 20 dereceye yaklaşan ısı farkları oluyor, bu beni korkutuyor. Kapalı balkonda kışı geçiren bazı bitkileri hemen çıkaramadım. Yavaş yavaş derken artık terasın ortasında en güneş gören yerlerde olmaya başladılar. Mevsimlik çiçekler birer ikişer alınıyor ama tam yerlerine henüz yerleşemediler.
136466

feriha
16-04-2010, 15:21
Sarı yasemin girişte çiçek vermeye başladı, yerini değiştirip terasa almaya çekindim. Isı farkı etkileyip alışana kadar çiçeklerini veremez diye düşündüm.

feriha
16-04-2010, 15:27
Bu arada en önemli haber gojim ilk defa çiçek açıyor! Umarım meyve tutar da dalında goji meyvesi nasıl oluyor izleriz.:)
136472

gilan
16-04-2010, 16:10
Yeni sezon hayırlı olsun. :)

Ben de daha bir sürü bitkiyi çıkarmadım. Bir tek sardunyaları, ortancaları ve pervane yasemini çıkardım. Bu saatten sonra en düşük olsa olsa 0 olur, -1 olur. O da onlara bir şey yapmaz. Ama turunçgilleri, begonvili ve diğerlerini çıkarmayı ancak Mayıs 15'te göze alabilirim sanırım.
Bence de sarı yasemini henüz çıkarmayın.

Sardunyalara bayılıyorum. Hem en erken çiçeklenmeye onlar başlıyor, hem de tüm yaz çiçekli. Çiçek dünyasının kraliçeleri. :)

Gojiberry dışarıda mı duruyordu?

Bellis papatyaları da çok güzelmiş. Yeni mi aldınız? Eğer öyleyse nereden? :)