agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar (https://www.agaclar.net/forum/aperitifler-corbalar-salatalar-soslar/)
-   -   Salatalar (https://www.agaclar.net/forum/aperitifler-corbalar-salatalar-soslar/2238.htm)

hosseda 15-11-2009 09:00

çingen pilavı

1 Eklenti(ler)
Fazla kilo, yaş ve beslenme hataları eklenince, rutin bir kontrol için gidilen doktorda yaptırılan tahlilde ortaya çıkan değerler bazı yasaklamalara sebep oluyor. Et tüketimine kontrol talimatı alınca arayışlar başladı. Aşağıda fotoğrafını eklediğim çökelekli salataya ağırlık verdik. Çingen pilavı diye adlandırılan bu salatayı şöyle yapıyorum ( görev benim, eşim tüketimine yardım ediyor.).

1 adet büyük bir kırmızı soğan, 3 adet taze soğan, 3 adet domates, 1 ufak salatalık, bir miktar çiğ brokoli, bolca taze biber ( köy biberi ile kıl biber tercihimiz), turp, nane, roka, maydanoz, dereotu, aklınıza gelen her türlü yeşillik desek yanlış olmaz. Üzerine 200 gr kadar çökelek koyuyorum, sızma zeytinyağ bolca ilave ederek, en üste de zeytin bolca ve ekmek serbest. Bazen yanına birer yumurta haşlıyoruz, bazen de yağa kırarak yumurtayı bu akşam yemeğimize ilave ediyoruz.

İki haftalık bu beslenme ile 2 kg. a yakın kilo verdim. 15 gün sonra tahlile gittiğimde değerler ne çıkar bilemiyorum ama benim perhiz de ancak bu kadar olabilmekte.

Güler 15-11-2009 11:59

Sevgili hosseda bunu yemeğin yanında salata olarak mı yiyeceğiz dermişim?:p

Peki bunu hem öğle hem de akşam mı yiyeceğiz?

hosseda 15-11-2009 12:24

Sayın güler,

Akşam yemeği olarak sadece bunu yemekteyiz. Ancak kahvaltımızda ve öğlen yemeklerimizde bir değişiklik yok aynen eskisi gibi onlar.

Miktarda kısıtlama yok, ancak abartmadan da doyuluyor ve tok tutuyor insanı. Yatmadan önce atıştırmak da yok yani. Çökeleğin bayanlardaki çok görülen kemik erimesine birebir geldiğini duymuştuk. Bu şekilde sağlıklı kilo verilebiliyorsa şahane olacak tabii. Biz buna her akşam çorba, sulu yemek, pilav, makarna sarmalından kurtulabilirmiyiz diye deneme olarak başladık, hoşumuza gitti devam etmekteyiz.

Hoşakalın.

Güler 15-11-2009 17:26

Sevgili hosseda, hep bugün mü başlasam yarın mı başlasam diye erteliyorum.

Ama öyle ama böyle mutlaka başlamalıyım, teşekkürler.

hassoman 15-11-2009 17:44

Bu grip muhabbeti günlerinde salatanıza sirke eklemeyi unutmayın.
Önlem önlemdir...
Sirke + limon suyu+ Z.Yağı + Karabiber + Kırmızı pul biber + tuz + tozşeker (az) bir kapta bir çatalla bir güzel çırpılıp salataya dökülecek.

Sosdaki sıvılar aynı ölçekte olacak... Ama istediğinizi istediğiniz kadar arttırabilirsiniz.

Bu sosu bir bardak domates suyuna karıştırıp içebilirseniz sizi kim tutar gari.

Ha, eğer boğazınız ağrıyorsa bu sosla (karabiber oranını az daha artırıp) gargara yapabilirsiniz.

Hhatice 01-12-2009 17:38

Patates Salatası 5 kişilik

4-5 orta boy patates haşlanır ılınınca soyulup rendelenir,4 tane orta boy salatalık rendelenir suyu sıkılarak rendelenmiş patateslere ilav edilir ve bir orta boy havuç rendelenerek karışıma katılır, diş dövülmüş sarımsak ilave edilir.

8çorba kaşığı yoğurt ve 2 kaşık mayonez ilave edilir son olarak tuzu katılır ve karıştırarak servis kasesine alınır üzerini mayonez ile süsleyebilirsiniz .

tenar 02-12-2009 22:50

Antalya'da pazarda, pazarcıların ayaküstü yaptıkları, olgun avakadodan yapılmış bir salata tatmıştım, tatı damağımda haala. Avakadoyu ezerek yapılan bir salata biliyor musunuz?

Güler 03-12-2009 02:19

Sevgili tenar, sizin bahsettiğiniz şekilde ezilmiş olanını bilmiyorum. Ama ben de Avokado salatasını yaparım. Ya somon füme ile küp küp doğruyarak veya roka+greyfurt karışımı ile.
Her iki şekilde de ağza parça parça gelir avokadolar.

Olgun olanını ezdiğinizde mutlaka limon suyu ilave etmeniz gerekir belki biraz da ketçap.

Güler 04-12-2009 00:55

Sevgili tenar, olgun avokadodan yapılan bir tarif buldum, sizin istediğiniz olabilir mi bilemiyorum.

2 olgun avokadoyu soyup püre yapın.
3-4 yemek kaşığı mayonezi 2 yemek kaşığı yoğurt ile yumuşatın.
sarımsak, tuz, karabiber, limonsuyu karışımını ilâve edin. Üzerine doğranmış dereotu serpin.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025