agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar (https://www.agaclar.net/forum/aperitifler-corbalar-salatalar-soslar/)
-   -   Salatalar (https://www.agaclar.net/forum/aperitifler-corbalar-salatalar-soslar/2238.htm)

Güler 29-01-2009 00:01

Canım arkadaşım, ben yemek niyetine yiyorum, ama sen nasıl istersen yiyebilirsin.;)

maviyeşil 27-02-2009 12:58

Enginar salatası
 
Bu hafta pazardan aldığım enginarlardan salata yapmaya karar verdim, evde ne bulduysam kullandım. Çok lezzetli oldu.

Enginarları ikiye bölünüp limonlu su da beklettim. Patatesleri küp küp doğradım. Brüksel lahanalarını ve mantarı temizledim. Patates, enginar ve lahanaları az suyla haşladım, pişince servis tabağına aldım. (Patatesler enginarla haşlanınca çok lezzetli oluyor, yeni keşfettim. Suyunu da dökmedim, soğuyunca bir bardak içtim ;)) Mantarları ince ince kıyıp tavada az yağ ile soteledim. Tabağımı mantarlarla süsledim. Üzerine sarımsak, limon ve zeytinyağından yaptığım sosu gezdirdim. Yemek niyetine yedim, bitirdim :D

Not: Havuç da güzel olurdu aslında ama eşim sevmediği için kullanmadım.

osmann 27-02-2009 23:13

Bir kırmızı lahana salatası da benden! Kırmızı lahana ve kuru soğan ince ince kıyılır.Tuz ile yumuşayıncaya kadar ovulur. Fazla tuzundan arındırılır. Üzerine zeytinyağı, limon,pancar turşusu suyu karışımı dökülür.Son olarak üzerine sumak serpilip servis yapılır.Pratik ve çok lezzetli bir salata. Meze sevenler için idealdir:)

huzunperest 27-04-2009 03:46

1 Eklenti(ler)
Salatalar başlığını görünce tarif değil ama bir fotoğraf ekleyeyim dedim. Meşhur Amasra salatası:)

Ali H. ALI 04-09-2009 15:48

Salata susulemek
 
5 Eklenti(ler)
Guzel bir salata tabagi sofranizi hem renkli gosterir hem de istah acar.

Bu gun yemek yapma sirasi bendeydi ve yemek balikti, balik olunca da yaninda guzel bir salata olmaliydi. Salatayi yaparken fotograflar cekip sizlerle de paylasmak istedim.

Asagidaki malzemelere siz ekleme ve ya cikarma yapabilirsiniz ornegin Turkiyede kullanimi yaygin olmiyan dal kereviz ve golyandro(kisnis) yerine baska baska yesillikler kullanabilirsiniz. Avakado ise salatada guzel oluyor.

Eklenti 101080
Kullanilan malzeme:
Yarim kivircik marul
Bir dal kerevizin gobegi.
5-6 dal taze golyandro(kisnis)
10 dal kadar roka
Siyah zeytin
Bir domates
Bir kucuk eksi(limon)
Bir kucuk portakal
Bir kucuk avakado
Suslemek icin latin cicegi ve cicek tomurcugu(latin cicegi yoksa yenilebilecek baska cicekler de kullanilabilir)
Tuz ve zeytin yagi

Eklenti 101081
Salata yapilacak mazemeler yikanir, once elle koparilan marul parcalari tabagin ortasina, rokalar da tabagin kenarlarina konur.

Eklenti 101082
Kereviz ve golyandro ince dogranip marullar uzerine konur.
Latin cicekleri roka aralarina dizilir.
Eklenti 101083
Avakodo bir cay kasigi yardimi ile parca, parca salataya eklenir.

Eklenti 101084
Ardindan zeytinler tabaga dizilir.

Ali H. ALI 04-09-2009 15:59

5 Eklenti(ler)
Eklenti 101089
Eklenti 101090
Domates kabugu elma soyulur gibi kabugu hic koparilmadan soyulur.

Eklenti 101091
Ikiye bolunen soyulmus Domates dilimlenip tabaga yerlestirilir.

Eklenti 101092
Domates kabugu parlak kismi ic tarafa gelecek sekilde avuc icinde sarilir.

Eklenti 101093
sarim bittikten sonra avuc icinde ters cevrilip tabagin ortasina yerlestirilir.
Salataya tuz, eksi portakal ve zeytin yagi eklenir ve sofraya alinir.

Ali H. ALI 04-09-2009 16:01

1 Eklenti(ler)
Eklenti 101097
Hepinize afiyet olsun.

Baldaş 24-09-2009 10:27

Çok sevdiğim bir salatanın tarifini ekleyerek aranıza döneyim :)

Kırmızı Lahana Salatası

Kırmızı Lahanayı rondoda incecik kıyın. Yoğurt, mayonez ve tuz karışımını lahananın üzerine döküp iyice karıştırın. Lila rengi harika bir görüntü oluşunca servis yapıp afiyetle yeyin. ( Bu aslında biraz mezeye de benziyor. Aynı şeyi kerevizle de deneyebilirsiniz )

Güler 24-09-2009 11:34

Sevgili Baldaş, hoş geldin.
Lahana salatasını canının çektiği belli. Hadi hem yap ye hem de bize bir fotoğrafını yükle oldu mu?

RİKO 24-09-2009 11:38

Mercimek salatası:
_____________________
Bir bardak mercimek haşlanıp soğutulur(bayağı bol bir salata oluyor,ölçüyü kendiniz ayarlayabilirsiniz).İçine ince kıyılmış dereotu,maydanoz,taze soğan,önceden haşlanmış bir avuç nohut,küp küp kesilmiş kırmızı biber ilave edilir.Sos olarak zevkinize göre zeytinyagı,bol limon ve nar ekşisi eklenip iyice karıştırılır.Çok taze ve içe ferahlık veren bir etki yaratıyor;faydası da cabası.. Afiyet olsun...

hosseda 15-11-2009 09:00

çingen pilavı
 
1 Eklenti(ler)
Fazla kilo, yaş ve beslenme hataları eklenince, rutin bir kontrol için gidilen doktorda yaptırılan tahlilde ortaya çıkan değerler bazı yasaklamalara sebep oluyor. Et tüketimine kontrol talimatı alınca arayışlar başladı. Aşağıda fotoğrafını eklediğim çökelekli salataya ağırlık verdik. Çingen pilavı diye adlandırılan bu salatayı şöyle yapıyorum ( görev benim, eşim tüketimine yardım ediyor.).

1 adet büyük bir kırmızı soğan, 3 adet taze soğan, 3 adet domates, 1 ufak salatalık, bir miktar çiğ brokoli, bolca taze biber ( köy biberi ile kıl biber tercihimiz), turp, nane, roka, maydanoz, dereotu, aklınıza gelen her türlü yeşillik desek yanlış olmaz. Üzerine 200 gr kadar çökelek koyuyorum, sızma zeytinyağ bolca ilave ederek, en üste de zeytin bolca ve ekmek serbest. Bazen yanına birer yumurta haşlıyoruz, bazen de yağa kırarak yumurtayı bu akşam yemeğimize ilave ediyoruz.

İki haftalık bu beslenme ile 2 kg. a yakın kilo verdim. 15 gün sonra tahlile gittiğimde değerler ne çıkar bilemiyorum ama benim perhiz de ancak bu kadar olabilmekte.

Güler 15-11-2009 11:59

Sevgili hosseda bunu yemeğin yanında salata olarak mı yiyeceğiz dermişim?:p

Peki bunu hem öğle hem de akşam mı yiyeceğiz?

hosseda 15-11-2009 12:24

Sayın güler,

Akşam yemeği olarak sadece bunu yemekteyiz. Ancak kahvaltımızda ve öğlen yemeklerimizde bir değişiklik yok aynen eskisi gibi onlar.

Miktarda kısıtlama yok, ancak abartmadan da doyuluyor ve tok tutuyor insanı. Yatmadan önce atıştırmak da yok yani. Çökeleğin bayanlardaki çok görülen kemik erimesine birebir geldiğini duymuştuk. Bu şekilde sağlıklı kilo verilebiliyorsa şahane olacak tabii. Biz buna her akşam çorba, sulu yemek, pilav, makarna sarmalından kurtulabilirmiyiz diye deneme olarak başladık, hoşumuza gitti devam etmekteyiz.

Hoşakalın.

Güler 15-11-2009 17:26

Sevgili hosseda, hep bugün mü başlasam yarın mı başlasam diye erteliyorum.

Ama öyle ama böyle mutlaka başlamalıyım, teşekkürler.

hassoman 15-11-2009 17:44

Bu grip muhabbeti günlerinde salatanıza sirke eklemeyi unutmayın.
Önlem önlemdir...
Sirke + limon suyu+ Z.Yağı + Karabiber + Kırmızı pul biber + tuz + tozşeker (az) bir kapta bir çatalla bir güzel çırpılıp salataya dökülecek.

Sosdaki sıvılar aynı ölçekte olacak... Ama istediğinizi istediğiniz kadar arttırabilirsiniz.

Bu sosu bir bardak domates suyuna karıştırıp içebilirseniz sizi kim tutar gari.

Ha, eğer boğazınız ağrıyorsa bu sosla (karabiber oranını az daha artırıp) gargara yapabilirsiniz.

Hhatice 01-12-2009 17:38

Patates Salatası 5 kişilik

4-5 orta boy patates haşlanır ılınınca soyulup rendelenir,4 tane orta boy salatalık rendelenir suyu sıkılarak rendelenmiş patateslere ilav edilir ve bir orta boy havuç rendelenerek karışıma katılır, diş dövülmüş sarımsak ilave edilir.

8çorba kaşığı yoğurt ve 2 kaşık mayonez ilave edilir son olarak tuzu katılır ve karıştırarak servis kasesine alınır üzerini mayonez ile süsleyebilirsiniz .

tenar 02-12-2009 22:50

Antalya'da pazarda, pazarcıların ayaküstü yaptıkları, olgun avakadodan yapılmış bir salata tatmıştım, tatı damağımda haala. Avakadoyu ezerek yapılan bir salata biliyor musunuz?

Güler 03-12-2009 02:19

Sevgili tenar, sizin bahsettiğiniz şekilde ezilmiş olanını bilmiyorum. Ama ben de Avokado salatasını yaparım. Ya somon füme ile küp küp doğruyarak veya roka+greyfurt karışımı ile.
Her iki şekilde de ağza parça parça gelir avokadolar.

Olgun olanını ezdiğinizde mutlaka limon suyu ilave etmeniz gerekir belki biraz da ketçap.

Güler 04-12-2009 00:55

Sevgili tenar, olgun avokadodan yapılan bir tarif buldum, sizin istediğiniz olabilir mi bilemiyorum.

2 olgun avokadoyu soyup püre yapın.
3-4 yemek kaşığı mayonezi 2 yemek kaşığı yoğurt ile yumuşatın.
sarımsak, tuz, karabiber, limonsuyu karışımını ilâve edin. Üzerine doğranmış dereotu serpin.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025