agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar (https://www.agaclar.net/forum/aperitifler-corbalar-salatalar-soslar/)
-   -   Yumurta çeşitleri, Yumurta yemekleri (https://www.agaclar.net/forum/aperitifler-corbalar-salatalar-soslar/12195.htm)

caucasus 14-02-2009 22:28

Sn Nevsune, taze yoğurtla denedikten sonra deneyimlerinizi aktarabilirseniz sevinirim. Benim için de bir kaç lokma yediğiniz için teşekkür ederim inanın ben de yemiş kadar oldum ve sevindim.
Bundan sonra artık bol bol yumurta pişirmenizi dilerim. Tekrardan teşekkürler afiyetler olsun.
Tekrar görüşmek üzere.

gülşeker 14-02-2009 22:51

yarın hemen deneyeceğim...

caucasus 16-02-2009 14:15

Sn Gulseker. Denedıkten sonra deneyımızı bızlerle paylasırssanız sevnırız.

Pastırmalı yumurta

Malzemeler...
100 gr pastırma.
3 Yumurta
Istek kadar yag Tercıhen tere yag
Pul bıber karabıber tuz

Yapılısı.
Teflon tavaya bır mıktar su koyuyoruz uzerıne pastırmaları atıyoruz. Patırmaların cemenlerını dagıtmadan suda yumusatana kadar pısırıyoruz suyun bıtmesının hemen ardından yagımızı eklıyoruz. Yag ıle bır kac sefer cevırdıkten sonra ıster calkalanmıs ıster calkalanmamıs yumurtaları tvaya boca ettıkten sonra yumurtalar ıstenen kıvama gelene kadar psırıyoruz uzerıne pulbıber ve karabıber ektıkten sonra hemen ekmegı daldırıyoruz.

Hepınıze afıyet olsun.

Bargan45 03-03-2009 23:01

Arkadaşlar gece gece canımı çektirdiniz.fanatik derecede yumurta sever ve yerim.Bir yumurta tarifi de benden.

Tarhana Çılbırı ( Ben uydurdum).

Aneanemden öğrendim (yaş 90)
Şimdi efendim hepimiz tarhana çorbasını biliriz. şimdi tarhana çorbası olayına girmeden tarife geçelim.

Tarhana ocakta pişmeye alındığında kaynamadan önce çorba tenceresinin içine 2 yumurta kırılır.Yumurtalar kırıldıktan sonra ateş iyice kısılır. Tarhana kaynamaya bırakılır. Bu esnada tencreye kırdığımız yumurtalar ve çorba kesinlikle karıştırılmaz. Yaklaşık 10-15 dk sonra tarhana çorbası kayadıktan sonra ateşten alınır.

Başka bir kapta ( Ben bakır sahanları çok severim ) bir kaşık tereyağı veya isteğe göre margarin eritilir. kevgir yardımıyla çorbanın içindeki yumurtalar alınarak hafif kızan erimiş tereyağı sahanına konulur ve ateşten alınır.Üstüne tarhana çorbamızdan 2 kaşık alarak çılbıra ilave ederiz. üstüne biraz tuz ve karabiber ekeriz. Tarhana çılbırımız hazırdır.

Burada dikkat edeceğimiz nokta yumurtayı tencereden kevgirle alırken mümkün olduğunca dağıtmadan almaya çalışacağız.

Arkadaşlar biz 7 yaşındaki oğlumla bunu yerken resmen yarış eder durumdayız. Eğer denerseniz beğeneceğinizden adım gibi eminim. Bu tarifi hiç bir yerde bulamazsınız diye tahmin ediyorum. Çünkü ben hiç rastlamadım.

bazı arkadaşların aklına tarifi okuyunca ilk gelecek soruyu tahmin edebiliyorum. Çorba yumurta kokmaz mı? Cevap kesinlikle. Deneyenler olursa deneyimlerini bana yazabilirler. Afiyet olsun arkadaşlar.:)

radem63 04-03-2009 22:55

Sayın serdar tarhanalı yumurta çok ilginç doğrusu.
denemek lazım.:)

berduray 04-03-2009 23:42

Ben yoğurtlu, tereyağlıyı denedim, pek bana uymadı, sırada tarhanalıyı denemek var.

Bargan45 06-03-2009 18:07

Valla arkadaşlar üşenmeyip denerseniz beğeneceğinizden eminim. Ben bayılıyorum. Deneyen arkadaşlardan yorumlarını beklerim.:))

radem63 07-03-2009 13:38

urfa usulü yoğurtlu yumurta

malzemeler:
3 yemek kaşığı sade Urfa yağı
5 yumurta
1 kğ. yağlı yoğurt
2-3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz

hazırlanışı:
yağ tavaya alınarak kızdırılır,yumurtalar bir tabakta çırpılır.
Yağın içine yumurtalar bırakılır ,nar gibi kızarınca ocaktan alınır.
Sarımsaklı yoğurt hazırlanır.Pişmiş yumurtalar yoğurtla karıştırılır.
sıcak servis yapılır.
Bu yemek kitabında yazan ölçüler.

benim ölçüm ise;
1 yumurta çırpılır, göz kararı yağ (1 yumurta pişirecek kadar) evinizde hangisi varsa(margarin ,tereyağı,zeytinyağı,mısırözü) tavaya alınır.Yumurta kızgın yağda pişirilir.
İlk sıcaklığı çıkınca 3-4 yemek kaşığı yoğurt ilave dilerek karıştırılır.Ben sarımsak koymuyorum.
Öğlen yemeği için idealdir.
Afiyet olsun...

caucasus 11-03-2009 00:04

Patatesli yumurta;
Malzemeler:
1- Orta boy Patates
2-3 yumurta
3- Bir miktar yağ
4- Yine isteğe bağlı olarak pulbiber, karabiber



İlk önce teflon tavaya bir miktar yağ koyuyoruz ( İsteğe göre tereyağ da olabilir ) Patatesleri zar kadar ufak parçalara ayırdıktan sonra ısınmış yağın içine atıyoruz bir yandan kavrulurken bir yandan da karıştırıyoruz. Patatesler istenen kıvama geldikten sonra çırpılmış yumurtaları tavanın içine atıyoruz. Üzerine biraz pul biraz da karabiber atıyoruz. Yumurtalar piştikten sonra bir kenara alıyoruz ve soğumasına fırsat vermeden sıcak ekmekle yiyoruz.
Yanın da çay da iyi gider.

Hadi Afiyet olsun.

Nariel 11-03-2009 00:20

Sayın caucasus, patatesli yumurta (aslında yumurtalı patates daha uygun gibi;)) harikadır..

Yumurtaya allerjisi olmayanlar mutlaka her gün yumurta yemeye çalışsın, zihni inanılmaz derecede açıyor, düşünme ve kavrama hızı artıyor. Yemeyince ise düşünmede yavaşlığa, hafıza zayıflamasına, anlama güçlüğüne yol açıyor. (Kendimden biliyorum:dilli:)

caucasus 11-03-2009 10:02

Sayın Nariel, Ben çocukken ben de alerji yapıyor du. Hatta sadece yumurta değil çikolata, şekerler dahildi o zaman doktora gittiğimiz de bol bol denize gidin demişti doktor ve bir kaç kez denize gittikten sonra alerji falan kalmıyordu bir kaç sene bu şekil de devam etti artık bol bol yumurta yiyebiliyorum. Köydeyken kümesten yumurtaları alıp taze taze günlük tüketirdim bazen gün de 5-6 tane haşlar hepsini birden yerdim. :)

Yumurtayı akladık, yaşlılar ve çocuklar her gün 1 yumurta yetişkinler ise hafta da 3-4 tane yemeliler. Ben biraz sonra yoğurtlu yumurtayı deneyecem. Sporun üstüne de gitmez ama ne yapayım canım çekti sabah sabah açmışsınız yuymurta faslını. Kilo alırsam sizden bilirim :)

Süha Şendoğan 11-03-2009 10:07

Saç tava aldım. Yarın kısmetse bahçeye gideceğim.
Tavayı kısa zamanda kapkara yapmak lazım. Yanıma 4-5 tane köy yumurtası alacağım dolaptan. Bir kocaman parçada sert tulum..
-----------------
Sn.Hosseda,
Okadar içten yazmışsınki bir an yanında o bahçede olup yumurtanı paylaşmak istedim.;)

caucasus 11-03-2009 11:37

Nevsune, yoğurtlu yumurtayı bu gün deneme fırsatını buldum. Tad olarak hafif di ancak ben pek sevmedim. Belki de benden kaynaklandı çünkü yoğurdu biraz fazla koydum ve çok sulandı suyu bitmeden yumurtaları kırınca haliyle biraz sulu kaldı. Zannedersem benden kaynaklanan bir sorun oldu ama bir daha deneyecem bakalım o zman kıvamını tutturabilecem mi ?

radem63 11-03-2009 13:39

Sayın caucasus;
Urfa usulünüde denemenizi tavsiye ederim,yoğurt pişirilmediği
için sulanma riski yok;)Bakalım bu tarifi beğenecekmisiniz?
Birde yumurtayı bakır tavada veya sahanda pişirirseniz ,ekmek banıp yerseniz
tadına doyum olmaz afiyet olsun.

caucasus 11-03-2009 14:02

Radem63, fırsat buldukça denemeye çalışıyorum :) ilk fırsatta urfa usulunu de deneyeceğim.

Faruk 11-03-2009 18:03

Yumurtayla yapılan ne kadar çok yemek varmış:)))

berduray 11-03-2009 21:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serdarcaymaz (Mesaj 373601)
Valla arkadaşlar üşenmeyip denerseniz beğeneceğinizden eminim. Ben bayılıyorum. Deneyen arkadaşlardan yorumlarını beklerim.:))

Haklıymışsınız, ben çok beğendim. Hatta üzerine birkaç kaşık ta sarmısaklı yoğurt ekledim böyle de beğendim, uydurduğunuz tarifi paylaştığınız için teşekkürler.

radem63 11-03-2009 22:42

Sayın Serdar,
tarhana çılbırı hakkında merak ettiğim bişey var,
acaba yumurta pişince katı haşlanmış yumurta gibimi oluyor?

hosseda 11-03-2009 23:01

Sayın turco,
Ne zaman arzu ederseniz buyrun yumurtamı paylaşmaya.
Malumunuz soğuk ve yağışı bol bir kış geçiriyoruz.
Mangal üstünde pişen sucuklu yumurtanın yerini tutan yok gibi geliyor bana bu soğuk günlerde.
Hoşçakalın.

Süha Şendoğan 12-03-2009 09:13

Sn.Hosseda,
Davetin için çok teşekkürler, eminimki o bahçede yenen yumurtanın tadı hiçbir yerle mukayese olmaz.
Bende sizi Yalova'ya beklerim.

caucasus 13-03-2009 16:15

Acıkalı Yumurta.

Öncelikle Acıka'yı açıklamak gerekecek zannedersem. Acıka Kafkasyadan göçen Abhaz, çerkezlerin kullandığı bir tür çemene benzer malzeme.

İçerisin de: Pul biber, karabiber, kimyon, ceviz, biber salçası, kişniş, aruhana, ajubra, sarımsak karışımlarının bulunduğu çemene benzer ancak bizim için acıka, acuka, pırpılcıka, biberli tuz diye bilinir.

Öncelikle Acıka'yı Bir tatlı kaşığı kadar alıp bir kasenin içerisine koyuyorsunuz. Üzerine 2 yemek kaşığı su ilave edip su ve acıka yı birbiriyle katıştırıyorsunuz. Sulandırılmış acıkanın üzerine 3 yumurta kırıp iyice karıştırıyorsunuz birbiriyle bütünleşen karışımı teflon tavada kızmış olarak bekleyen tereyağın üzerine döküyoruz, iyice pişirdikten sonra yanına bir kupa çay alıp afiyetle yiyorsunuz.

Beyaz Gece 13-03-2009 16:56

sayın caucasus benim bildigim acıkanın içine yani bizim oralarda acıkaya çekilmiş fındık veya cevizde karıştırırlar

caucasus 13-03-2009 20:19

Sayın beyaz gece, içindekilere ceviz yazdım zaten. Bizde de ceviz kullanırlar.

Bargan45 18-03-2009 22:57

Sayın radem63
görüntü olarak sahanda yumurta gibi oluyor. üstü beyaz altta sarısı. haşlanmış yumurta gibi de denilebilir. denemenizi tavsiye ederim. afiyet olsun. :))

caucasus 25-03-2009 16:11

MALZEMELER
4 kişilik
2 adet mantar piyaz doğranmış
1 su bardağı kırmızı şarap
½ adet küçük piyaz doğranmış domates
½ yaprak defne
4 tane karabiber
1 çay kaşığı kekik
¼ tatlı kaşığı un
½ tatlı kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı tereyağı
4 adet yumurta
4 dilim taze kızarmış tost ekmek


HAZIRLANIŞI
Küçük bir tencerede margarini kızdırıp; mantar, karabiber, maydanoz, defne ve kekiği ilave edin. Orta ateşte bir dakika sote yapın ve şarabı ilave edin, ağır ağır kaynatarak şarabın dörtte üçünü çektirin. Tereyağı ile unu karıştırarak şarabın içine ekleyip birkaç dakika kaynatıp ateşten alın ve süzün. Sos yarım sus bardağı olmalı ve boza kıvamında olmalı. Tostları yumurta sahanına koyun. Yumurtaların üzerlerini 2 parmak kapatabilecek kadar bir suyu ocağa koyup içerisine bir miktar sirke koyun ve su kaynayınca yumurtaları kırın. Ağır ağır kaynatın ve 3 dakika sonra yumurtaları kevgirle sudan çıkarıp susuz olarak tost ekmeklerinin üzerlerine koyun. Hazırladığınız sosu kaynar olarak üzerlerine bölüştürerek dökün.

http://www.yemektarifleri.org dan alıntı

caucasus 15-04-2009 13:34

Yumurtanın çok gözükmesi için yapılan işlem. İstenen adette yumurta alınıp bir kaseye kırılır çırpılmadan yumurtaların üzerine bir tutam ( 2 yumurta için 1/2 çay kaşığı un ) un serpilir ve çırpılır bir miktar tuz eklenip çırpılmaya devam edilir ve tava da ısıtılmış yağın üzerine boca edilir. pişirmiş olduğunuz yumurtaların daha çok göründüğünün farkına varabilirsiniz.

Afiyet olsun.

sevim.K 07-06-2009 10:31

Sayın Caucasus; abazalar acıkayı- biberli tuz adından da anlaşıldığı gibi- çok tuzlu yaparlar. Bir tatlı kaşığı acıka üç yumurta için fazla olmaz mı bu durumda. Biz kahvaltılık acıkayı oldukça az tuzlu bol ceviz ve fındıklı yapıyoruz ben de seviyorum kızlarım da seviyorlar. Yumurtayı acıkayla pişirmeyi deniycem:)
Doğukaradenizde acıkayı taze kinziden yaparlar. Yeşil çok hoş kokulu bir tat olur. Yumurtayı bir de o acıkada düşündüm. Sanırım hoş bir lezzet olurdu.

Ben kahvaltıda veya öğleden sonraları taze fasülyeli yumurtayı da çok severim ya da yumurtalı fasülye. Ama süt gibi çok taze ve kılçıksız fasülye olmalı. Bir de kızımın ne çok maydanoz karıştırıyorsun herşeye itirazlarına kulak tıkayıp maydanozlu yumurta yaparım. (Bolca maydanozu çok az yağda hafifçe kavuruyorum üzerine yumurta kırıyorum çok az nane, karabiber, pul biber vb. tatlandırıyorum. Yeşillik, ot yemeyi sevdiğim için severek yiyorum:)

sevim.K 07-06-2009 10:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tenar (Mesaj 355604)
Anneannemin Kuzinesinde Yumurtalı Ekmek

malzemeler:
Dilimlenmiş ekmek
tereyağ veya zeytinyağı
3 yumurta
rendelenmiş koyun peyniri
kıyılmış maydonoz, dereotu, nane
pul biber
tuz

- yumurtalar saırısı beyazı karışana kadar çırpılır
- tuz+peynir+kıyılmış otlar+biber katılır, karıştırılır
- üzeri hafif yağlanmış ekmekler tepsiye dizilir,
- üzerine bu karışım eşit olarak dağıtılıp yayılır.
- sıcak fırına sürülür. tupturuncu olana kadar kızartılır.

Fırında yumurtalı ekmek bizim haftasonu keyfimizdir Tenar. Eşim ve çocuklarımda çok severler. Ben pulbiberi harcı sürdükten sonra üstüne serpiyorum:)

caucasus 07-06-2009 12:20

Sayın Sevim.k, Biberli tuz asıl adı acıka **** pırpılcıga derler. Tuz oranını ise sizin kullanım amacınıza göre ayarlayabiliyorsunuz, kahvaltılık ve yemeklik olarak değişiyor. Kahvaltılık daha az tuzlu ve bol cevizli, fındıklı, baharatı daha az. Yemeklik olarak ise daha tuzlu ve baharat kısmı daha fazla olan.

Acıkalı yumurta yaparken, yapacağınız yumurtanın içine ne kadar acıka katarsınız bilemiyorum ama ilk önce bir kabın için de acıkayı suyla karıştırıp sulandırırsanız iyi olur direk olarak yumurtanın içine attığınız da ise dağıtması zor oluyor ve yumurtanın için de top top kalıyor, hatta acıkayı sulandırdıktan sonra içine yumurtaları da kırıp çırpa bilirsiniz daha da iyi olacaktır.

Yumurtanın daha fazla gözükmesini isterseniz çırparken içerisine bir tutam un atın daha çok kabaracaktır.

Afitet olsun.

sevim.K 07-06-2009 12:54

Açıklama için teşekkürler Caucasus:) Anne tarafından çerkezim. Bilirsiniz çerkez ve abazalar ortak kültüre sahip. Bir de uzun yıllar önce abaza köyünde öğretmenlik yapmıştım. Tuz konusuna gelince yemeklerimi alabildiğince tuzsuz yaptığım için - hatta bazan hiç tuz kullanmam- ortalama tuzu olan yiyecekler bile bana göre çok tuzlu oluyor;) Yani sorun acıkanın tuzunda değil, benim tuz sevmeyişimde:)

Yumurta( omlet) yaparken elimin altında katabileceğim baharatları katmayı seviyorum. Acıkalı yumurtayı biber salçası yaptığım zaman kendi hazırladığım acıkada deniycem. Sağlıkla kalın.

caucasus 07-06-2009 13:09

Sizin de yazdığınız gibi kültürlerimiz birbirine çok benzerler. Kökeniniz nereden gelmekte ? Bizimkiler zamanın da kafkasyadan göç etmişler.

Eeee o zaman afiyet olsun Sevim.k Benim için de bir iki lokma yerseniz sevinirim :)

berduray 07-06-2009 13:45

Aslında fotosunu çekmiştim ama bulamadım, yeşil soğanın tohum sapı oluşturan kısmı var ya hani soğan erkeği derler, işte onlardan varsa bahçeden, yoksa semt pazarlarından alınır, ince halkalar halinde doğranır, hafif zeytinyağında kavurduktan ssonra dilediğiniz kadar yumurta, karabiber, tuz eklenerek, afiyetle yenir.

Soğan erkeğinin hafif ballı, şekerimsi tadı olur kavrulunca, deneyin bakalım, beğenecekmisiniz?

caucasus 07-06-2009 13:54

1 Eklenti(ler)
Sayın Berduray, soğan ( Erkeği ) tohumu derken bu resimde ki kısımını mı ? kastediyorsunuz ?

berduray 07-06-2009 13:57

Aynen, doğrudur.
Tohum hariç tüm sap kısmını, kartlaşmamış kısma dek halka halka doğranır.

caucasus 07-06-2009 13:59

Hımmm ilginç ! İlk fırsatta deneyeceğim. Teşekkürler.

hassoman 08-06-2009 01:04

Doğaçlama usulü domatesli yumurta vs...

Yumurta geleneksel reçete tariflerinin dışında doğaçlama yemek yapma meraklılarına uygun bir malzeme...
Sonuç ne olursa olsun ortaya çıkan yemek ziyan olmuyor...
Yenebiliyor yani...

İşte bir doğaçlama (uyduruk) yumurta yemeği de benden...

Hadi İki kişilik olsun: Kişi başına bir yumurta yani...

Malzeme

- İki yumurta
- Bir büyük domates... (kabuğu soyulmuş, çekirdek yatakları ayıklanmış, tavla zarı gibi doğranmış...)
- Zeytinyağı ya da Ayçiçek yağı ya da tereyağı...
- Çorba kaşığının ucuyla biber salçası
- Tuz, Pul biber, karabiber...
- Çok ince kıyılmış maydanoz...

Yumurtaları çılbır usulü pişirirken, (bknz: http://www.agaclar.net/forum/showpos...97&postcount=2 ) ayrı bir tavada yağ içinde salçanın kokusunu alıncaya kadar kavurduktan sonra domatesleri içine atıyoruz... Bırakın fokurdasın ama bu arada ocağın altını kısın, tuz atmayı da unutmayın...

Bir delikli süzgeçle sıcak sudan aldığınız sarıları pişmemiş ayardaki yumurtaları hiç dağıtmadan tavada fokurdayan domateslerin üstüne koyup tavanın kapağını kapatıyoruz...

Çok değil beş dakika sonra ocağın altını kapatıp, delikli düz kepçe ile yumurtaları dağıtmadan domateslerle birlikte servis tabaklarına alıyoruz... Üzerine karabiber ekilebilir. Ekşi tatlar sevenlerin bu yemeği daha çok seveceklerini sanıyorum...

Bunu aynı yöntemle soğan reçeliyle de yaptım.
Soğan reçeli üzerine, peynirli yeşil sos... Onun üstüne çılbır usulü yumurta... Yeşil sos dediysem renginden dolayı... Fesleğen, sarımsak, zeytinyağı, peynir filanla yaptım sosu.. Aslında makarnaya yaptığım sostur bu. (İtalyanlar duymasın, saçlarını başlarını yolarlar yani..). Fesleğn bulamadınız maydonoz olsun ne çıkar.
Anladım ki mutfak işi cesaret işidir... Uçuk kaçık olacaksın...

Siz de deneyin yahu. Küçük bir macera yaşayın.
Atak olun... Ne diyor gençler!.. Ekşıııın!..
Dediğim gibi yumurta ile denenen yemekler çöpe gitmiyor nasıl olsa...

sevim.K 08-06-2009 08:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi caucasus (Mesaj 439475)
Sizin de yazdığınız gibi kültürlerimiz birbirine çok benzerler. Kökeniniz nereden gelmekte ? Bizimkiler zamanın da kafkasyadan göç etmişler.

Eeee o zaman afiyet olsun Sevim.k Benim için de bir iki lokma yerseniz sevinirim :)


Çerkezlerde kafkas kökenli. Yani benim anne atalar, büyükler kafkasyadan gelmişler:) Köklerinin kafkasyada tam olarak nerede olduğunu bilmiyorum:o


Biber salçasına gelince açıkçası ben hamarat annenin beceriksiz kızıyım. Meraklı bir insan olduğum için deniyorum, yapıyorum, öğreniyorum ama sürekliliği olmuyor. Biber salçasıda öyle ilk kez geçen yaz kendim yaptım. Ondan önce hep büyükler yapıp veriyordu:o

Anne deyince çerkezlerin yoğurtlu yumurtaları aklıma geldi. Yumurtayı haşlayıp dilimliyorsunuz. Sonra hafif sarmısaklı yoğurtla karıştırıyorsunuz. İsterseniz hoşunuza giden baharatlarla da tatlandırabilirsiniz. Yemeklerin yanında soğuk bir tat:)

Tabii bir de abhazların pasta çerkezlerin mamusalarına kırılan yumurta var. Onu siz daha iyi anlatabilirsiniz

berduray 08-06-2009 15:35

Yumurtalı kabak kavurması
 
4 Eklenti(ler)
Malzemeler; zeytinyağı, karakabak, yumurta
Mümkünse karakabak ya da köy kabağı denilen cinsten olsun.Sakız kabakla pek güzel olmuyor.

Eklenti 84919
Son anda bahçede gördüğüm 2 dal soğan erkeğini de ilave ettim.
Eklenti 84920
Kabakların içindeki çekirdekli kısmı tıpkı kavun gibi ayırıyoruz, doğruyoruz.
Eklenti 84921
Soğan, kabak, zeytinyağını tavaya koyup, kabaklar yumuşayıncaya dek kavuruyoruz.

Kendi suyu yetiyor, ama çok harlı ateşte yanabilir, orta hararetli alev iyi olur.

Yumuşayan kabaklara yumurta kırıp, tuzunu, karabiberini ekliyoruz.
Eklenti 84922Malzemeler
Ben yarısına da sarmısaklı yoğurt döktüm, öyle de güzel, deneyin

talar_ 08-06-2009 16:11

Yumurtalı ıspanak

Ispanakları soğan ile suyunu çekinceye kadar kavuralım. Yumurta kıracağımız yerleri çukur yapalım. Yumurtayı kırıp, sarısını çok pişirmeden ateşten alıp, afiyetle yiyelim.

talar_ 08-06-2009 16:15

Kıymalı Yumurta

Kıymayı soğan, salça, karabiber, sivribiber, tuz ve biraz da yağ (katı olsa daha güzel) ile kavurup, açtığımız çukurlara yumurta kıralım. Sarısını çok pişmeden ocaktan alıp üzerine pul biber ile servis edelim.
Yemek programı gibi oldu :)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025