![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Yumurtayı dolaptan çıkarır çıkarmaz kaynar suya atınca muhtemelen çatlayacaktır. Bu noktada ben de minik bir ipucu vereyim... Haşlama suyuna (kabukları kolay soyulsun diye) tuz ekliyoruz ya, bir tutam da karbonat eklerseniz yumurtalarınızın kabukları kaynarken çatlamaz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
|
Bu yumurta soyma konusuna bir iki cümle de ben yazayım.. Biliyorsunuz, özellikle çok taze yumurta kabuklarını soymak zordur.. Bu konuda eşimin geliştirdiği minik bir pratik var; şöyle: Yumurtanın sivri noktasında nohut kadar büyüklükte bir kabuğu kırıp açıyor..Ondan sonra bu deliğe ağzını dayayıp kuvvetlice üflüyor.. Sanırım üflediği bu hava yumurtanın zarının ayrılmasını sağlıyor..ve kolayca soyuluyor.. İmza: Gülsever ![]() Düzenleyen pria : 20-01-2018 saat 20:31 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
|
Alıntı:
Pratik yumurta soyma www.kumanda.org - Dailymotion video |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
|
Alıntı:
Akıl akıldan üstündür derler ya, doğruymuş.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|