agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni30Beğeniler
  • 10 Gönderen yener.T
  • 2 Gönderen Manolya_
  • 1 Gönderen gokcegokce
  • 1 Gönderen Asiye
  • 4 Gönderen bahcedenn
  • 4 Gönderen BrunoL
  • 3 Gönderen BrunoL
  • 3 Gönderen bettyycim
  • 1 Gönderen Asiye
  • 1 Gönderen Capricorn

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 27-09-2012, 17:57   #14
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
Trakya bölgesinde günlük konuşma dilinde "Macır" olarak telaffuz edilen bu kelime, Balkan Savaşları'ndan itibaren 1930'lara kadar Yunanistan, Bulgaristan, Arnavutluk ve Yugoslavya gibi Balkan ülkeleriyle Türkiye arasında mübadele ile göçenler için kullanılmaktadır. Bu göçmenler öncelikle Trakya olmak üzere, çoğunlukla Marmara Bölgesi'ne yerleştirilmişlerdir.

Hem siz Üsküp'lü değil misiniz?

Siz herhalde beni yanlış anladınız. Ben sadece Trakya'da yapılan tarhanalarda sizin bahsetmiş olduğunuz Tarhana Poyu (Boyu)'nun kullanıldığını duymadım demiştim. Trakya ya da Muhacir tarhanasında kullanıldığı söylenen ot Çıkrıka.

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025