agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 03-12-2009, 17:56   #4
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
Bu cacağı bilen çok azdır Bizim geleneksel cacağımız bir yana ama bu da güzel oluyor denemenizi tavsiye ederim

2 salatalık rendelenir suyu sıkılır .Dereotu ,maydonoz ,nane yıkanır ince doğranır taze soğanlar yeşilleriyle birlikte ince doğranır .

İkinci aşamada 1kilo yoğurt bir tülbentle süzülür mümkünse geceden süzmeye başlayınız .

Elde ettiğiniz yoğurda 100 gram oda sıcaklığında tereyağ katılır 4-5 diş sarımsak rendelenir yoğurda ilave edilir .Yeşillikler de katılınca iyice karıştırılır.
Bu cacağın özelliği ekmek üzerine sürülmesi kanepelerde kullanılması ,en son servis kasesine aldığımızda üzeri kırmızı biber ile süslenir Afiyet olsun


Düzenleyen Hhatice : 03-12-2009 saat 17:57 Neden: imla hatası
Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025