agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Alışverişler ve İlanlar Hakkında (https://www.agaclar.net/forum/alisverisler-ve-ilanlar-hakkinda/)
-   -   İnternet Üzerinden Yurtdışı Tohum, Bitki Siparişi (https://www.agaclar.net/forum/alisverisler-ve-ilanlar-hakkinda/778.htm)

zappie 27-03-2010 23:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Arzu Kasapoğlu (Mesaj 604866)
Ebaydaki bir satıcıdan şu mesaj geldi. Çeviriye yardımcı olur musunuz, teşekkürler ...:)

Hi, what you do is, order them off eBay and I will send an invoice. Six plants means that you don't have to pay postage. My best wishes to you

Selam, yapmaniz gereken eBay uzerinden siparisiniz vermektir. Size faturanizi gonderecegim. 6 adet bitki , posta ucreti odemeyeceginiz anlamina geliyor. En iyi dileklerimle

Arzu Kasapoğlu 27-03-2010 23:09

Çok teşekkürler sevgili zappie :)

malbman 28-03-2010 08:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zappie (Mesaj 605151)
Selam, yapmaniz gereken eBay uzerinden siparisiniz vermektir. Size faturanizi gonderecegim. 6 adet bitki , posta ucreti odemeyeceginiz anlamina geliyor. En iyi dileklerimle

Sayın zappie, kusura bakmazsanız; burada ebay üzerinden değil de, ebay haricinde sipariş verin demiyor mu satıcı? Yoksa yanlış mı anladım?

Alıntı:

Hi, what you do is, order them off eBay

Satın Arzu Kasapoğlu ebay dışında sipariş vermenizi isteyen satıcılara pek rağbet etmemenizi tavsiye ederim. Çünkü bu durumda ebay'in garantörlüğü ortadan kalkıyor ve satıcının aldığınız malı göndermemesi durumunda maddi kayıplara uğrayabilirsiniz.

zappie 28-03-2010 10:52

Hayir off orada -den anlamina geliyor

malbman 28-03-2010 11:00

Sayın zappie "off" un -den anlamı olduğunu bilmiyorum. "Of" tamam da "off" un -den anlamı yoktur. -den dışarıda anlamıyla karıştırmış olabilir misiniz?

zappie 28-03-2010 11:06

Eminim . google'da " ordered it off ebay " aratin

malbman 28-03-2010 11:25

Kusura bakmayın, oradaki "off" "order off" imiş. Ben tam tersini, "off ebay" olduğunu düşünmüştüm.

Arzu Kasapoğlu 31-03-2010 19:23

Yardımlarınız için teşekkür ederim :)

oppss! 08-04-2010 20:25

Arkadaşlar aramızda amerikadan bitki getirenler var mı? Gümrük konusunda sorun yaşayan var mı?

Günüm 08-04-2010 21:25

Ben aldım ebay üzerinden. Problem yaşamadan geldi.

Zeki Yağlı 08-04-2010 21:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oppss! (Mesaj 613425)
Arkadaşlar aramızda amerikadan bitki getirenler var mı? Gümrük konusunda sorun yaşayan var mı?

Sayın oppss,
Gönderen firmalar bazen Türk Tarım bakanlığından ithalat izninizi görmek istiyor.
Onsuz göndermeye ikna edebilirseniz, amatör için küçük miktarlarda bizim gümrükte sorun olmuyor.

Selamlar

Sebahattin Sargın 08-04-2010 22:13

Daha önceden yurt dışından Passiflora getirmiş olan arkadaşlarımız var mı acaba? Bu konuda güvenebileceğimiz adresler arıyorum...

Sevgiler ;)

oppss! 09-04-2010 12:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı (Mesaj 613478)
Sayın oppss,
Gönderen firmalar bazen Türk Tarım bakanlığından ithalat izninizi görmek istiyor.
Onsuz göndermeye ikna edebilirseniz, amatör için küçük miktarlarda bizim gümrükte sorun olmuyor.

Selamlar

Zaten tek bitki gelecek...
Bigilendirdiğiniz için teşekkür ederim...

damechocolate 24-05-2010 17:34

merhaba arkadaşlar:)
kakao tohumu satın alabileceğim site ismi verebilir misiniz?;)

hexus 25-05-2010 11:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Özgür Tosun (Mesaj 492811)
merhabalar, arkadaşlar ben http://www.nickys-nursery.co.uk/ dan tohum siparişi veriyorum, ürün postalandıktan en geç 1 hafta sonra elime geçiyor. oldukça güvenilir bir site tavsiye ederim.

Bende bu hafta içersinde Nickys - Nursery den tohum siparişi verdim. Bakalım kaç günde elime geçecek :)

crema 17-06-2010 18:15

Yukarıda arkadaşın bahsettiği siteyi yaklaşık 3 aydır kullanıyorum ve hiçbir sorunla karşılaşmadım.Ebayden ve amazondan www.Viaddress.com aracılığıyla birçok alışveriş yaptım ve hiç bir sorun çıkmadı, en güzel kısmı da bazı kısıtlamalarla Türkiyeye göndermeyen sitelerden hiç bir komisyon ücreti alınmadan alışveriş yapmam oldu. Herkese tavsiye ederim, en azından kayıt ücretsiz olduğu için bir deneyin derim.

rodoslu 09-07-2010 22:43

Ebay'dan Orkide Siparişi Vermek

Merhaba,
Ebay sitesinde çok ucuza çok farklı türlerde orkide bulmak mümkün.Daha önce sipariş veren, siparişleri eline ulaşan veya ulaşmayan veya sipariş vermek isteyenler varsa lütfen bu konudaki deneyim ve görüşlerimizi paylaşalım...

zaom 02-10-2010 10:11

yurtdışından sipariş

Arkadaşlar merhaba, foruma yeni üye oldum, yurtdışından tohum alarak yurtiçinde satmak için ne gerekiyor.?

yükselb 08-10-2010 13:44

http://succseed.com/ internet adresinden alışveriş yapan oldu mu?

Emre Kuzu 06-12-2010 20:55

Geçenlerde seedrack sitesinden bir kaç tohum aldım 12 günde geldi.

heredot07 15-12-2010 23:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bilgekaan (Mesaj 180062)
Haklısınız.Ben Tayland'tan elektronik parça getirtiyorum, İstanbul'a en fazla 3 günde geliyor.Maslak'a gelmesi 5 gün sürüyor.İngiltere'den sipariş verdiğim fidan 8 günde İstanbul adresine geliyor,aynı fidanın teslim adresi Fethiye olunca elime ulşaması 18 gün sürüyor.

Selam
Finike de yaşıyorum .Amarula isimli bir ağaç var Güney afrika kökenli bu ağacın bizim bölgemizde yetişebileceğini sanıyorum ama fidan getirt me konusunda ne ingilizcem ne de yeterli bilgim var .Bu konuda yardımcı olursanız minettar kalırım.

seyyah53 17-12-2010 11:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi heredot07 (Mesaj 727040)
Selam
Finike de yaşıyorum .Amarula isimli bir ağaç var Güney afrika kökenli bu ağacın bizim bölgemizde yetişebileceğini sanıyorum ama fidan getirt me konusunda ne ingilizcem ne de yeterli bilgim var .Bu konuda yardımcı olursanız minettar kalırım.

sayın heradot ...ortak siparişler başlığı altında sayıon agacsevadalisi galiba bu tohumları getirme aşamasında listeye dahil olursanız...sanırım tohumlarını alabilirisniz ...saygılarımla

sevgice 18-12-2010 13:16

Evet yaa arkadaslar iyi guzel bissuru site adresleri verilmis ama hepsi ingilizce. Ingilizce bilmeyenler basda ben sadece resimlere bakmakla yetinicez sanirim.
bu adreslerin dil secenegi ni turkce olarak cevirme bolumu var mi. ?

tesekkurler

damechocolate 02-04-2011 11:53

acaba yurtdışından gelen siparişlerde zarfın içine bakıyorlar mı görevliler? :D

Emre Kuzu 02-04-2011 13:39

Yurtdışından 3 kere tohum alışverişi yaptım 3üde sorunsuz açılmamış bir şekilde geldi ama bu demek değilki kontrol edilmeyecek şüphelenirlerse bakmak haklara kontrol edebilirler.

lalebruli 27-04-2011 18:18

Amerika icinden siparis adresleri

Oncelikle bu siteye girip siparis vereceginiz firma ile ilgili yorumlari okuyabilirsiniz. Ingilizceniz cok iyi olmasa bile "search company" kismina firma ismini yazip, cikan sayfadaki olumlu, olumsuz elestirileri ve nedenlerini gorebilirsiniz. (positive, negative and neutral)

http://davesgarden.com/products/gwd/

Ben domates tohumlari icin
www.tomatofest.com
www.tomatobob.com

diger sebze tohumlari icin :

www.johnnyseeds.com
www.reneesgarden.com
http://rareseeds.com

sitelerini tavsiye ederim. Kendim kullandim ve cok memnun kaldim. Yurtdisi siparislerini bilmiyorum ama burada cok cok hizlilar. Ozellikle de domates siteleri bir de hediyeden cesitler yollayinca bu yil 15 cesit domatesim oldu...

GDO (GMO) 'suz urunler (tohumlar) konusuna cok kafayi takmaniza gerek yok bunlarin halka satisi yasak, kendi tohumunu ureten Amerikan firmalari kesinlikle bu tip urunleri tasimiyorlar. Kendi tohumunu uretip uretmediklerine bakmanizda yarar var.

Ebay'i KESINLIKLE TAVSIYE ETMIYORUM! Cin'den getirdikleri tohumlari pazarlayan cok fazla kisi var. Cin'den gelmis ne idugu belirsiz tohumlari cok cok uzuca satiyorlar. Wal-Mart, Target gibi firmalar bile Cin'den gelen tohumlari satabiliyorlar. Ucuz bulduysaniz mutlaka vardir bir seyi. Amazon da ayni sekilde. Hirst Garden zaten herkesin "sakin siparis vermeyin, ya siparis gelmiyor ya da gelen tohum, celik siparis verilen olmuyor." diye bas bas bagirdigi bir firma.

Bunun disinda yetismis bitki (ozellikle de tropikal) hatta canli (solucan) getirmeyi isteyenleri gordum. Cidden cok uzuldum...

Ulkemizdeki gumrukler zaten Allah'a emanet gidiyor, tam olarak bilmeden getirilen , caktirmadan ulkemize sokulan bu urunler beraberinde ciddi risk ve zararlarini da getireceklerdir.

Burada Uzakdogu'dan ozellikle de gocmenler tarafindan uzun sureler once getirilmis bazi bitkiler (mor salkim, kudzu vs...) arsizlasmis, yayilmis onu alinamaz hale gelmisler. Benim cok sevdigim mor salkimin evleri altina alan turleri var, asit dokmelerine ragmen bahcenin baska kosesinden , altindan, baska bahceden patlayarak gene cikiyor. Onlar kadar agresif olmayan yerli cesitleri ise cok guzel kokmamalarina ragmen gayet sakin, kolay yetisiyor.
Ayni sekilde gelen Asya ugurbocegi, Japon Mayisbocegi (Japanese Beetles) ve niceleri bahceleri talan ediyor.

Bu yil Avustralya'daydim, orada ilk gelenlerin yanlarinda getirdigi tavsandi, tilkiydi, sinekti, hamabocegiydi, katil karincaydi, Avrupa esekarisiydi derken bunlarin koca kitayi nasil bir anda istila ettiklerini gozumle gordum.

Insan bilinclendikce daha da gozu korkuyor, bizlerin getirecegi bir tek bocek, mikroorganizma, bakteri, mantar bile seneler icinde yayilip tam bir felakete yol acabilir. Sadece ornek olarak Amerika'ya ozgu "fire ant" -"ates karincasi"'sini veriyorum (ki oraya da Afrika'dan gelen bir turun yerli karincalarla ciftlesmesi sonucu olusmustur) Turkiye'ye bir gelirse o zaman hepimizin yandiginin resmidir.

Umarim bu bilgiler hepiniz icin yararli olur...
sevgiler
Ebru

the_mc 28-04-2011 07:40

bunları anlamak için Avusturyaya gitmeye gerek yok. Farklı habitatları düşününce insan gidip görmeden de inanası geliyor ;)

hüsnüyusuf 28-04-2011 11:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lalebruli (Mesaj 793389)
Oncelikle bu siteye girip siparis vereceginiz firma ile ilgili yorumlari okuyabilirsiniz. Ingilizceniz cok iyi olmasa bile "search company" kismina firma ismini yazip, cikan sayfadaki olumlu, olumsuz elestirileri ve nedenlerini gorebilirsiniz. (positive, negative and neutral)

http://davesgarden.com/products/gwd/

Ben domates tohumlari icin
www.tomatofest.com
www.tomatobob.com

diger sebze tohumlari icin :

www.johnnyseeds.com
www.reneesgarden.com
http://rareseeds.com

sitelerini tavsiye ederim. Kendim kullandim ve cok memnun kaldim. Yurtdisi siparislerini bilmiyorum ama burada cok cok hizlilar. Ozellikle de domates siteleri bir de hediyeden cesitler yollayinca bu yil 15 cesit domatesim oldu...

GDO (GMO) 'suz urunler (tohumlar) konusuna cok kafayi takmaniza gerek yok bunlarin halka satisi yasak, kendi tohumunu ureten Amerikan firmalari kesinlikle bu tip urunleri tasimiyorlar. Kendi tohumunu uretip uretmediklerine bakmanizda yarar var.

Ebay'i KESINLIKLE TAVSIYE ETMIYORUM! Cin'den getirdikleri tohumlari pazarlayan cok fazla kisi var. Cin'den gelmis ne idugu belirsiz tohumlari cok cok uzuca satiyorlar. Wal-Mart, Target gibi firmalar bile Cin'den gelen tohumlari satabiliyorlar. Ucuz bulduysaniz mutlaka vardir bir seyi. Amazon da ayni sekilde. Hirst Garden zaten herkesin "sakin siparis vermeyin, ya siparis gelmiyor ya da gelen tohum, celik siparis verilen olmuyor." diye bas bas bagirdigi bir firma.

Bunun disinda yetismis bitki (ozellikle de tropikal) hatta canli (solucan) getirmeyi isteyenleri gordum. Cidden cok uzuldum...

Ulkemizdeki gumrukler zaten Allah'a emanet gidiyor, tam olarak bilmeden getirilen , caktirmadan ulkemize sokulan bu urunler beraberinde ciddi risk ve zararlarini da getireceklerdir.

Burada Uzakdogu'dan ozellikle de gocmenler tarafindan uzun sureler once getirilmis bazi bitkiler (mor salkim, kudzu vs...) arsizlasmis, yayilmis onu alinamaz hale gelmisler. Benim cok sevdigim mor salkimin evleri altina alan turleri var, asit dokmelerine ragmen bahcenin baska kosesinden , altindan, baska bahceden patlayarak gene cikiyor. Onlar kadar agresif olmayan yerli cesitleri ise cok guzel kokmamalarina ragmen gayet sakin, kolay yetisiyor.
Ayni sekilde gelen Asya ugurbocegi, Japon Mayisbocegi (Japanese Beetles) ve niceleri bahceleri talan ediyor.

Bu yil Avustralya'daydim, orada ilk gelenlerin yanlarinda getirdigi tavsandi, tilkiydi, sinekti, hamabocegiydi, katil karincaydi, Avrupa esekarisiydi derken bunlarin koca kitayi nasil bir anda istila ettiklerini gozumle gordum.

Insan bilinclendikce daha da gozu korkuyor, bizlerin getirecegi bir tek bocek, mikroorganizma, bakteri, mantar bile seneler icinde yayilip tam bir felakete yol acabilir. Sadece ornek olarak Amerika'ya ozgu "fire ant" -"ates karincasi"'sini veriyorum (ki oraya da Afrika'dan gelen bir turun yerli karincalarla ciftlesmesi sonucu olusmustur) Turkiye'ye bir gelirse o zaman hepimizin yandiginin resmidir.

Umarim bu bilgiler hepiniz icin yararli olur...
sevgiler
Ebru

Kesinlikle çok doğru bir konuya temas etmişsiniz. Farklı bir başlıkta bu konu daha uzun konuşulabilir. Yaşadığımız bölgeye yabancı bitki ya da organizmaların uzun vadede nelere sebep olacağını bilmiyoruz. Farklı bir bitkiyi sadece hoşumuza gittiği için ya da bir merakla alıp bahçemize dikmenin yaşadığımız bölgenin florasını nasıl etkileyebileceğini de düşünmemiz gerekir. Bunu kestirmek çok zor fakat en azından daha temkinli davranmamızı sağlar diye düşünüyorum.

bilal47 15-08-2011 15:21

Arkadaşlar şu an TR ye ye gönderimi olan uygun kargo ücretli hangi siteyi kullanıyorsunuz?Ben saksıda yetiştirmek için güzel kokulu bitkiler tohum vs.arıyorum.Tavsiyelerinizi bekliyorum(Tek bildiğim fesleğen:) )

elek 22-08-2011 13:51

Yurtdışından sipariş verecek arkadaşların dikkatine; 20 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte, posta ya da hızlı kargo taşımacılığı ile getirtilecek ürünlerde gümrük vergisi muafiyet sınırı 150 EUR'dan 75 EUR'ya düşürülmüştür.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025