agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Alışverişler ve İlanlar Hakkında (https://www.agaclar.net/forum/alisverisler-ve-ilanlar-hakkinda/)
-   -   İnternet Üzerinden Yurtdışı Tohum, Bitki Siparişi (https://www.agaclar.net/forum/alisverisler-ve-ilanlar-hakkinda/778.htm)

snowman77 10-12-2009 13:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi damechocolate (Mesaj 538016)
Kakao tohumunu nerlerden sipariş edebiliriz, bir de kapıda ödeme imkanı var mı? Kredi kartı kullanmak zorunda mıyız?

Yabancı sitelerde yurtdışı satışlarında kapıda ödeme seçeneği bulunmamaktadır.Kredi kartı ile ya da paypal (en garantisi) kullanılmaktadır.

drhegeli 10-12-2009 14:50

Mucize

İngiltere'den sipariş verdiğim Clematis fidelerim inanılmaz bir şekilde bugün elime ulaştı!!! Ülkeye canlı bitki girişindeki engellemeleri bilmeme rağmen dayanamayıp sipariş vermiştim. Tek umudum noel ve yılbaşı nedeniyle artacak
posta trafiği idi...

Sipariş Verilen : Preston Bissett Nurseries İnt (ebay aracılığıyla)
Sipariş Tarihi : 03.12.2009
Teslim Tarihi : 10.12.2009
Sipariş Edilenler :
-Clematis Gladys Picard (saksıda iki kök halinde yaklaşık 40-50cm boyunda fide)
-Clematis Daniel Deronda(saksıda iki kök halinde yaklaşık 40-50cm boyunda fide)
-Clematis Josephine 'Evijohill' (saksıda iki kök halinde yaklaşık 40-50cm boyunda fide)
Ödeme Şekli :
Paypal
Teslim Şekli :
Karton kutu içinde, saksılar kabarcıklı naylon ve bant ile sabitlenmiş; fideler üçer tane bambu çubuk ile desteklenmiş halde.
Bitkilerin Durumu :
Saksı toprakları hala nemli. Bitkilerin üzerinde çokça kurumuş, az miktarda da solmuş yaprak mevcut. Fakat hepsinde yeterli miktarda tomurcuk var.
Sonuç :
Ve gol..ve gol..ve gol...:p:p:p

bulentaltay 16-12-2009 13:53

palmiye tohumu en güvenilir nerden alınır acaba? deneyen var mı?

triple 05-01-2010 13:52

Arkadaşlar öncelikle Mutlu yıllar diliyorum.
Arkadaşlar yogun aramalarıma rağmen malesef sudan bamyası tohumu edinemedim. Ortak olarak sipariş etmek isteyenlerle bu konuda iletişime geçelim. Lutfen Özelime ilgilenen arkadaşlar yazarsa sevinirim.

malina 05-01-2010 15:03

Forumun ortak sipariş bölümünde yazmalısınız...

dronewerq 22-01-2010 09:25

Ebayden aldığım 1.5 ayı geçmesine rağmen hale elime ulaşmadılar:(kayıtsız posta ucuz fakat kullanılmaması gereken bir posta çeşidi sanırım:)Selenn hanım sizinkiler geldimi acaba?

kürşad 22-01-2010 09:54

Ebaydan gelen postalar gümrük memurlarımızın ptt ye teşrifi ve kontrolüne bağlı olarak 60 güne kadar çıkabiliyor. Eğer 60 günde elinize ulaşmazsa "case" açtırmak için support "destek" kısmında canlı yardıma başvurunuz.

nariçi 22-01-2010 10:45

Arkadaşlar bir de tohumu ekeceğimiz yatakları düşünelim!
Peki bu Avustralya'dan solucan nasıl sipariş edilir? satış yapan site var mı?
Almanlar solucanla uğraşmıyorlar mı?
Herhalde en kolayı Almanya olur.

POTAMİA 22-01-2010 15:47

merhaba arkadaşlar
narenciye tohumu nereden temin edebilirim? bol miktarda lazım...
ücretini öderim.

POTAMİA 22-01-2010 15:50

üç yapraklı tohumu arıyorum.Yardımcı olabilecek arkadaşlardan cevap bekliyorum.Şimdiden teşekkürler...

POTAMİA 22-01-2010 15:52

Sayın bulentaltay palmiye tohumlarını her ağaçtan alabilirsiniz hiç bir sorun yaşamazsınız.

denizakvaryumu 24-01-2010 23:30

http://www.buckingham-nurseries.co.u...log/index.html

Arkadaşlar,bu siteden alış veriş yapan oldu mu?

Türkiye'ye gönderim yapıyorlar mı?

bari 24-02-2010 13:42

Yakın zamanda www.plant-world-seeds.com , www.blacmoor.co.uk , www.banana-tree.com adreslerinden birşeyler satın alan varsa extrelerini kontrol etsinler.. Benim sanal kartımda bana ait olmayan yurtdışı harcamalar oldu, neyseki düşük limit, limit sıfırladım ve erken farkettim... Bu sitelerden herhangi birisi hacklenmiş olabilir diye düşünüyorum...

denizakvaryumu 24-02-2010 15:24

Limiti nasıl sıfırladınız, sanal kart mı?

sevim.K 25-02-2010 21:38

Sevgili oppss o begonyalar ne öyle hazine gibi insan hangisini seçeceğini bilemiyor:).

Peki nasıl alınabilir araştırdınız mı?

YeşilSeven 26-02-2010 21:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bari (Mesaj 584801)
Yakın zamanda www.plant-world-seeds.com , www.blacmoor.co.uk , www.banana-tree.com adreslerinden birşeyler satın alan varsa extrelerini kontrol etsinler.. Benim sanal kartımda bana ait olmayan yurtdışı harcamalar oldu, neyseki düşük limit, limit sıfırladım ve erken farkettim... Bu sitelerden herhangi birisi hacklenmiş olabilir diye düşünüyorum...

En güvenilir pay-pal derim. Banana ve Blackmoor gerçekten risk taşıyor. Sn Bari'nin dediği gibi çok dikkat ediniz arkadaşlar.

denizakvaryumu 26-02-2010 21:31

Sanal kart kullanıp, o anki alışveriş tutarı kadar limit belirlenince risk olmaz diye düşünüyorum.

oppss! 27-02-2010 10:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 586000)
Sevgili oppss o begonyalar ne öyle hazine gibi insan hangisini seçeceğini bilemiyor:).

Peki nasıl alınabilir araştırdınız mı?

Alma meselesi tamamdırda asıl sorun gümrük... Kargo ile de gelemez geliba...
Topraklı bitki sokmuyorlar malesef...

Sinem- 16-03-2010 19:22

Sanal kart kullanımı çok mantıklı evet.

Ben de alışverişimi yabancı sitelerden yapayım dedim, biraz araştırdım ve aracılık yapan bir site buldum ama güvenilir mi değil mi bilemiyorum; acaba daha önce kullanmış olan var mı aşağıdaki siteyi? Duyurularını ekliyorum:

"Amerika’dan alışveriş yapmak için daima ücretsiz Viadress.com sitesini kullanıyorum çünkü bu site size ücretsiz olarak sanal bir Amerika adresi temin ediyor, böylece istediğiniz Amerikan dükkanından ya da eBay satıcısından alışveriş yapabiliyorsunuz; Viaddress de siparişlerinizi sizin evinize yönlendiriyor.

http://www.viaddress.com adresinden siteye ücretsiz olarak üye olabilirsiniz. Üyeliğinizin hemen ardından Amerika’daki sanal sipariş adresiniz e-mailinize gönderilecek. Bunun yanı sıra, uluslararası kredi kartlarını kabul etmeyen Amerika dükkanlarından alışveriş yapmak isterseniz Viaddress istediğiniz ürünleri hiçbir komisyon eklemeden sizin yerinize satın alabilir. Bu sistem gerçekten çok faydalı! İnternet sitesine bir göz atın: http://www.viaddress.com"

Arzu Kasapoğlu 27-03-2010 15:09

Ebaydaki bir satıcıdan şu mesaj geldi. Çeviriye yardımcı olur musunuz, teşekkürler ...:)

Hi, what you do is, order them off eBay and I will send an invoice. Six plants means that you don't have to pay postage. My best wishes to you

zappie 27-03-2010 23:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Arzu Kasapoğlu (Mesaj 604866)
Ebaydaki bir satıcıdan şu mesaj geldi. Çeviriye yardımcı olur musunuz, teşekkürler ...:)

Hi, what you do is, order them off eBay and I will send an invoice. Six plants means that you don't have to pay postage. My best wishes to you

Selam, yapmaniz gereken eBay uzerinden siparisiniz vermektir. Size faturanizi gonderecegim. 6 adet bitki , posta ucreti odemeyeceginiz anlamina geliyor. En iyi dileklerimle

Arzu Kasapoğlu 27-03-2010 23:09

Çok teşekkürler sevgili zappie :)

malbman 28-03-2010 08:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zappie (Mesaj 605151)
Selam, yapmaniz gereken eBay uzerinden siparisiniz vermektir. Size faturanizi gonderecegim. 6 adet bitki , posta ucreti odemeyeceginiz anlamina geliyor. En iyi dileklerimle

Sayın zappie, kusura bakmazsanız; burada ebay üzerinden değil de, ebay haricinde sipariş verin demiyor mu satıcı? Yoksa yanlış mı anladım?

Alıntı:

Hi, what you do is, order them off eBay

Satın Arzu Kasapoğlu ebay dışında sipariş vermenizi isteyen satıcılara pek rağbet etmemenizi tavsiye ederim. Çünkü bu durumda ebay'in garantörlüğü ortadan kalkıyor ve satıcının aldığınız malı göndermemesi durumunda maddi kayıplara uğrayabilirsiniz.

zappie 28-03-2010 10:52

Hayir off orada -den anlamina geliyor

malbman 28-03-2010 11:00

Sayın zappie "off" un -den anlamı olduğunu bilmiyorum. "Of" tamam da "off" un -den anlamı yoktur. -den dışarıda anlamıyla karıştırmış olabilir misiniz?

zappie 28-03-2010 11:06

Eminim . google'da " ordered it off ebay " aratin

malbman 28-03-2010 11:25

Kusura bakmayın, oradaki "off" "order off" imiş. Ben tam tersini, "off ebay" olduğunu düşünmüştüm.

Arzu Kasapoğlu 31-03-2010 19:23

Yardımlarınız için teşekkür ederim :)

oppss! 08-04-2010 20:25

Arkadaşlar aramızda amerikadan bitki getirenler var mı? Gümrük konusunda sorun yaşayan var mı?

Günüm 08-04-2010 21:25

Ben aldım ebay üzerinden. Problem yaşamadan geldi.

Zeki Yağlı 08-04-2010 21:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oppss! (Mesaj 613425)
Arkadaşlar aramızda amerikadan bitki getirenler var mı? Gümrük konusunda sorun yaşayan var mı?

Sayın oppss,
Gönderen firmalar bazen Türk Tarım bakanlığından ithalat izninizi görmek istiyor.
Onsuz göndermeye ikna edebilirseniz, amatör için küçük miktarlarda bizim gümrükte sorun olmuyor.

Selamlar

Sebahattin Sargın 08-04-2010 22:13

Daha önceden yurt dışından Passiflora getirmiş olan arkadaşlarımız var mı acaba? Bu konuda güvenebileceğimiz adresler arıyorum...

Sevgiler ;)

oppss! 09-04-2010 12:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı (Mesaj 613478)
Sayın oppss,
Gönderen firmalar bazen Türk Tarım bakanlığından ithalat izninizi görmek istiyor.
Onsuz göndermeye ikna edebilirseniz, amatör için küçük miktarlarda bizim gümrükte sorun olmuyor.

Selamlar

Zaten tek bitki gelecek...
Bigilendirdiğiniz için teşekkür ederim...

damechocolate 24-05-2010 17:34

merhaba arkadaşlar:)
kakao tohumu satın alabileceğim site ismi verebilir misiniz?;)

hexus 25-05-2010 11:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Özgür Tosun (Mesaj 492811)
merhabalar, arkadaşlar ben http://www.nickys-nursery.co.uk/ dan tohum siparişi veriyorum, ürün postalandıktan en geç 1 hafta sonra elime geçiyor. oldukça güvenilir bir site tavsiye ederim.

Bende bu hafta içersinde Nickys - Nursery den tohum siparişi verdim. Bakalım kaç günde elime geçecek :)

crema 17-06-2010 18:15

Yukarıda arkadaşın bahsettiği siteyi yaklaşık 3 aydır kullanıyorum ve hiçbir sorunla karşılaşmadım.Ebayden ve amazondan www.Viaddress.com aracılığıyla birçok alışveriş yaptım ve hiç bir sorun çıkmadı, en güzel kısmı da bazı kısıtlamalarla Türkiyeye göndermeyen sitelerden hiç bir komisyon ücreti alınmadan alışveriş yapmam oldu. Herkese tavsiye ederim, en azından kayıt ücretsiz olduğu için bir deneyin derim.

rodoslu 09-07-2010 22:43

Ebay'dan Orkide Siparişi Vermek

Merhaba,
Ebay sitesinde çok ucuza çok farklı türlerde orkide bulmak mümkün.Daha önce sipariş veren, siparişleri eline ulaşan veya ulaşmayan veya sipariş vermek isteyenler varsa lütfen bu konudaki deneyim ve görüşlerimizi paylaşalım...

zaom 02-10-2010 10:11

yurtdışından sipariş

Arkadaşlar merhaba, foruma yeni üye oldum, yurtdışından tohum alarak yurtiçinde satmak için ne gerekiyor.?

yükselb 08-10-2010 13:44

http://succseed.com/ internet adresinden alışveriş yapan oldu mu?

Emre Kuzu 06-12-2010 20:55

Geçenlerde seedrack sitesinden bir kaç tohum aldım 12 günde geldi.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025