agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Alışverişler ve İlanlar Hakkında (https://www.agaclar.net/forum/alisverisler-ve-ilanlar-hakkinda/)
-   -   İnternet Üzerinden Yurtdışı Tohum, Bitki Siparişi (https://www.agaclar.net/forum/alisverisler-ve-ilanlar-hakkinda/778.htm)

Jezebel 02-10-2020 00:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asdafas (Mesaj 1595777)
yakın zamanda tohum getirebilen var mı horse radish ve maca tohumu getirtmeyi düşünüyorum güvenilir site önerilerine açığım

https://www.exotic-seeds.store/tr/ar...submit_search=

asdafas 03-10-2020 12:38

sayın jezebel kaç günde geliyor tohumlar birde gümrüğe takılma durumu olur mu

Jezebel 03-10-2020 14:40

Süre hesaplamadım hiç,
Gümrük parasını postacı alıyor o yüzden hiç gümrüğe takılma olmuyor artık.
20 TL civarında bir gümrük parası çıkıyor, paket boyutuna göre.
Gümrükten fatura istedikleri oluyor, ödediğin ücreti görmek istiyorlar.
Benim hiç birşeyim takılmadı.

Palamut_bahçe 06-11-2020 06:37

Merhabalar,
Yakın zamanda rareseeds' den tohum alabilen var mı?
Ben de heirloom bir kaç tohum almayı planlıyorum. Alternatif olarak onerdiginiz başka siteler var mı?

fantara 18-11-2020 12:00

2 Eklenti(ler)
Merhaba,

Tayland dan aldığım Adenium Obesum ( 200 ad ) ve Arabicum rachinee ( nadir ) ( 20 ad. ) tohum var. İsteyen olursa mal oluş bedeline gönderebilirim.

mail : fantara@hotmail.com.tr

Adalet Yağcı 25-11-2020 20:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fantara (Mesaj 1599232)
Merhaba,

Tayland dan aldığım Adenium Obesum ( 200 ad ) ve Arabicum rachinee ( nadir ) ( 20 ad. ) tohum var. İsteyen olursa mal oluş bedeline gönderebilirim.

mail : fantara@hotmail.com.tr

Sayın fantara;
Konu ile ilgili size e posta gönderdim ilgilenirseniz sevinirim..

Adalet Yağcı 25-11-2020 21:00

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1595871)
Süre hesaplamadım hiç,
Gümrük parasını postacı alıyor o yüzden hiç gümrüğe takılma olmuyor artık.
20 TL civarında bir gümrük parası çıkıyor, paket boyutuna göre.
Gümrükten fatura istedikleri oluyor, ödediğin ücreti görmek istiyorlar.
Benim hiç birşeyim takılmadı.

Sevgili Jezebel, yukarıda verdiğiniz linkten Plumeria almak istedim, hepi topu 5 adet tohum, 2.25 €, vergi dahil kargo ücreti 10.20 €
Şaşırdım kaldım.. :)

Gothic35 01-12-2020 17:46

Güncel olarak tohum alabileceğim bir site var mı ? Kredi kartına taksit gibi seçenekler oluyor mu yurt dışı sitelerinde.

Duru 05-12-2020 10:57

Merhaba ben de yurtdışından nadir tür bitkilerden alabileceğim güvenilir bir satıcı arıyorum. Bir de gümrüğe takılır mı merak ediyorum. Salon bitkileri kaktüs vs çelikleri almayı düşünüyorum ama yolda durumları ne olur risk alınır mı bilemiyorum? Deneyimleri olan bilgilendirebilir mi?

Jezebel 05-12-2020 16:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1599629)
Sevgili Jezebel, yukarıda verdiğiniz linkten Plumeria almak istedim, hepi topu 5 adet tohum, 2.25 €, vergi dahil kargo ücreti 10.20 €
Şaşırdım kaldım.. :)

Türk lirası yerlerde sürünüyor.
Adamların kabahati yok.
En basit çiçek 5€ zaten onların kendi marketinde.
TL ‘ ye vurmuyorlar senin benim gibi. Maaşını € olarak alan insanlar için para değil.
Orası başka bir dünya.
Hani eski Türk filmi gibi “biz farklı dünyaların insanlarıyız”
Ortak olan tek Korona.

serpil D 08-12-2020 13:55

Plumbago indica

Bende son günlerde PLUMBAGO İNDİCA(bildiğimiz mavi yaseminin kırmızı rengi)bitkisine takıldım yurt içinde bulamadım Hindistanda yaygın olarak bulunan bitkiymiş Hindistandan alışveriş yapabileceğim tavsiye edebileceğiniz bir site varmıdır acaba?

Jezebel 08-12-2020 17:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serpil D (Mesaj 1600342)
Bende son günlerde PLUMBAGO İNDİCA(bildiğimiz mavi yaseminin kırmızı rengi)bitkisine takıldım yurt içinde bulamadım Hindistanda yaygın olarak bulunan bitkiymiş Hindistandan alışveriş yapabileceğim tavsiye edebileceğiniz bir site varmıdır acaba?

Ben denedim - Türkiyeye göndermiyorlar maalesef.

emirk_67 11-12-2020 19:57

tohum

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kürşad (Mesaj 81762)
superseeds fiyatları çok çok uygun. (1 adedi için değilse tabii)
acaba o 1 $ ın altındaki (örneğin salatalık) fiyatlardaki tohumlarda kaç adet çıkıyor?
sitede bir bilgi vermemiş.

kakao vanilya kaju ejder gözü black sapote gibi tropikal bitki tohum **** fidan arıyorum bildiğiniz bir site **** satıcı var mı

Jezebel 12-12-2020 09:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi emirk_67 (Mesaj 1600499)
kakao vanilya kaju ejder gözü black sapote gibi tropikal bitki tohum **** fidan arıyorum bildiğiniz bir site **** satıcı var mı

Türk sitelerini kontrol edin.
Meraklı fidancı arkadaşlar var, ürettiler, paralarınız yabancıya gitmesin.
Sn . Romantik mesela
Yurtdışı pahalı ve zor.
Fedakarlık yapamayacak arkadaşlar, maddi (para) ve manevi ( stres) kayıpları göze alamayan arkadaşlar hiç denemesin, sormasın.
Jezebel alıyor olabilir , bu bedava alıyor anlamına gelmiyor.
Sıkıntılarına sabrediyorum.

aigneis 01-01-2021 17:57

İthalat

Sevgili arkadaşlar,

Tohum ithalatı için izlenmesi gereken adımlar nelerdir? İthalat başvurusu nasıl yapılır? Başvuru ücreti var mıdır?

Teşekkürler

gnc621 05-02-2021 20:12

bu sıte guvenılırmı acaba . birde siparıs verdıgımızde surec nasıl ıslıyor kargo takıp kodu verıyorlarmı turkıyede hangı kargo fırması getırıyor sıtesınden takıp edebılıyormuyuz

gnc621 06-02-2021 10:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1595783)

bu sıte guvenılırmı acaba . birde siparıs verdıgımızde surec nasıl ıslıyor kargo takıp kodu verıyorlarmı turkıyede hangı kargo fırması getırıyor sıtesınden takıp edebılıyormuyuz

megbilgi 26-02-2021 21:53

Türkiye için yeni bir site tavsiyesi...

https://bahcetohum.com

.
F1 tohumlarda yakında eklenecek.

Jezebel 02-03-2021 19:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gnc621 (Mesaj 1602958)

Yurtdışından gelen her şey PTT kargo ile geliyor.
Takibi de çok kolay. Çinden bile gelse her uğradığı yeri rahatlıkla görebilirsiniz.
Denemekten çok korkmaya gerek yok.
Şu ana kadar hiç bir ürünü kaybetmedim , bu da 13 yıl için çok iyi bir şey.
Bahsettiğiniz siteyi bilmiyorum.
Sadece bu siteye kefil olabilirim.
https://www.exotic-plants.de/seeds/c...-volubilis.php
Ancak uçuşların peş peşe iptal olması nedeniyle Viyetnamdan biraz önce mesaj aldım, " ya para iadesi ya da kargo ücreti 60$" .
Yani bu dönem dizimizi kırıp otursak mı acaba?:rolleyes:

Charlaux 11-06-2021 14:00

Merhaba arkadaşlar RR952939393CZ takip nolu tohumum geldi gümrüğe sevk edildi diyor. Acaba bu süreci bilen arkadaşlar var mı? Çekmeköy'de oturuyorum umarım Başakşehir'e gitmek zorunda bıraktırmazlar.

Jezebel 12-06-2021 10:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux (Mesaj 1608178)
Merhaba arkadaşlar RR952939393CZ takip nolu tohumum geldi gümrüğe sevk edildi diyor. Acaba bu süreci bilen arkadaşlar var mı? Çekmeköy'de oturuyorum umarım Başakşehir'e gitmek zorunda bıraktırmazlar.

PTT evinize getirecek, bir ödeme çıkar ama muhtemelen çıkmaz, tohum çünkü.
Aliexpres’ten aldıklarıma 14-15 TL gümrük parası çıkıyor. Standart bir ödeme. Tohum için hiç ödeme yapmadım, çıkmadı yani.
Endişeye mahal yok.

Charlaux 12-06-2021 12:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1608203)
PTT evinize getirecek, bir ödeme çıkar ama muhtemelen çıkmaz, tohum çünkü.
Aliexpres’ten aldıklarıma 14-15 TL gümrük parası çıkıyor. Standart bir ödeme. Tohum için hiç ödeme yapmadım, çıkmadı yani.
Endişeye mahal yok.

Cok sagolun sevgili Jezebel. Eskiden phytosanitary certificate yani saglik sertifikasiyla bitki getirirdik o bile olsa ithalat belgesiz getirttiremiyormusuz. Yani hobi amacli da olsa CITESli butun uluslararasi standartlara uyan bitkiyi getiremiyorsunuz. Bu sebeptendir ki tohumdan dahi korkar oldum.

Charlaux 12-06-2021 20:59

Tekrardan merhaba arkadaslar RR952939393CZ ptt is yerinde bekliyor diyor bu normal midir bilen var mi? Tesekkurler.

Jezebel 13-06-2021 07:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux (Mesaj 1608222)
Tekrardan merhaba arkadaslar RR952939393CZ ptt is yerinde bekliyor diyor bu normal midir bilen var mi? Tesekkurler.

Pazartesi dağıtıma çıkacak demek, hafta sonu -tatil.

Charlaux 15-06-2021 08:02

Merhaba arkadaslar normalde de boyle mi bilmiyorum ben aradim gumruge gitmem icin telgraf bekliyorum cunku gumrukte tutuluyormus ancak tohum yasak dediler bilemiyoru. Gumruge gidip bir sansimi deneyecegim ama keske bu kadar zor olmasa.

Jezebel 15-06-2021 18:41

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux (Mesaj 1608282)
Merhaba arkadaslar normalde de boyle mi bilmiyorum ben aradim gumruge gitmem icin telgraf bekliyorum cunku gumrukte tutuluyormus ancak tohum yasak dediler bilemiyoru. Gumruge gidip bir sansimi deneyecegim ama keske bu kadar zor olmasa.

Hiç böyle bir şey yaşamadım.
Gümrükten arayıp malın faturası istendi, gönderdim, gümrük bedeli belirlendi. Japon çeliği bir makas almıiştım.
Son olayım bu ve 5 yıl önceydi.
İlginç, sakınan göze çöp battığı doğru demek ki

Eklenti 719910

Eklenti 719911

Bunlar da aldığım tohumların küçük bir kısmı.
Geçmiş olsun.

Charlaux 16-06-2021 14:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1608303)
Hiç böyle bir şey yaşamadım.
Gümrükten arayıp malın faturası istendi, gönderdim, gümrük bedeli belirlendi. Japon çeliği bir makas almıiştım.
Son olayım bu ve 5 yıl önceydi.
İlginç, sakınan göze çöp battığı doğru demek ki

Eklenti 719910

Eklenti 719911

Bunlar da aldığım tohumların küçük bir kısmı.
Geçmiş olsun.

Merhaba sn. Jezebel
Cok tesekkur ederim. Saniyorum arada bazilarimiza piyango vuruyor. Risk alinmaya degebilir ama kur fiyatlari dusunulunce siparise niyetlenenlerin bunu goz onunde bulundurmasini tavsiye ederim.

Mihael Nasr 27-08-2021 19:51

Ebay'den alınan tohumlarda sıkıntı yaşayan var mı acaba?

Ben Ebay'de portekizli bir satıcıdan tropikal meyve ağacı tohumları aldım, satıcı ortalama 15 günde elinde olur dedi. 30 günü geçti. Türkiye'ye girişte gümrükte takılma ihtimali varsa bile ben Hatay'dan bunu nasıl anlayabilirim/düzeltebilirim. Ebay'deki çoğu satıcıda takip numarası yok zaten (ya da bana öyle denk geliyor)...

Edit: Bilgilendirme yapayım. Ebay'den aldığım tohumlar geldi. Hangi kargo şirketinin getirdiğini bilmiyorum çünkü ben evde yokken gelip evin önüne bırakmışlar. Gümrük veya cezai bir sorun olmamış anlaşılan (20 dolarlık ürün almıştım). Ama geliş süresi sıkıntılıydı, tahmini 21 ağustos görünen teslim tarihi olmasına rağmen 5 eylülde teslim edildi. Belki sorun bizim gümrüktedir bilemiyorum. Sadece benim gibi yurt dışından ilk defa tohum alacak olanlara bir tür deneyim aksettirmek istedim.

Chimalis 04-02-2022 23:03

Konu yaklaşık bir yıldır aktif görünmüyor. Ben yurt dışından tohum siparişi bugüne kadar hiç düşünmemiştim. Son yıllarda kına konusuna merak saldım, ülkemizde Lawsonia inermis tohumu bulamıyorum, yurt dışından sipariş vermeyi düşündüm. Şu sıralar ortalık sıkıntılı bir yere oynamayın diyorlar. Yurt dışından tohum siparişi ne durumda? Güncelleme yaparsanız, sevinirim.

megbilgi 07-02-2022 22:29

Mayıs 2021 Tarım bakanlığı tebliğine göre yurt dışından her türlü tohum ( küçük kargo - ptt dahil ) girişi yasaklanmış durumda. ( Ancak ithal ederek sokabilirsiniz onunda bir sürü işlemi var. )
Herhangi bir şekilde mektup vs ile yurt dışından tohum sokulması cezai işleme tabii. Bir şekilde geçiririm diyerek kendinizi riske atmayın.
Bilginize.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025