agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/index.php)
-   Alışverişler ve İlanlar Hakkında (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=202)
-   -   KAKTÜS ve SUKULENT temin adresleri (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=20219)

kartalpin 11-04-2010 11:57

KAKTÜS ve SUKULENT temin adresleri
 
Arkadaşlar, bir çağrım var

Türkiye'de nerede olursanız olun herkes bulunduğu bölgede Kaktüs ve Sukulent temin edebileceği adresleri, mağzaları, dükkanları, seraları bir başlık altında buraya yazsa.

Bu adresleri Fotoğraflar, Goglee haritaları, şeklinde anlatabilise, bu aşkı daha da yaygılnaştırabiliriz.

Bu şekilde daha çok çeşidi daha rahat temin edebilir, üreticileri teşvik edebiliriz. Hatta Yabancı dili olan arkadaşlar bu adresleri tanıtırken birde bildikleri yabancı dil ile de anlatsa, arama motorları aracılığı ile dünyadaki diğer kaktüs meraklıları da bu üreticilerden internet ile satıın alabilirler.


Ne dersiniz ? Çok mu hayalciyim? Evet öyleyim neden olmasın?

oki_1655 11-04-2010 14:58

Bana göre güzel bir teklif olmuş Sevgili Kartalpin.Kütahya'da böyle bir adres olsa hemen yazıcam ama sadece çiçekçilerdeki küçük kutular içinde üzerine yapıştırılmış çiçekleriyle satılıyorlar.Hepsinde de aynı türler var zaten..
Ama önümüzdeki ay memleketim Bursa'ya gidicem ve büyük seraların hepsini dolaşıcam.Orada gördüklerimi yazarım..
Sevgiler..

berduray 11-04-2010 15:13

Bana yakın Muğla Köyceğiz'de Palmiye merkezi var.

Adından sadece palmiye satışı yapılıyor gibi anlaşılsa da sucul bitkilerden, tropik ağaçlara kadar her şey var.

Yolum düştüğünde de mutlaka birkaç saksı kaktüsle dönerim.

Kaynak.



Bir de maya kavşağında Kaktüs cenneti var.

Kaynak

aysahay 30-09-2010 19:21

İstanbul Anadolu Yakasında oturanlar için Küçüksu Fidanlığı'nı tavsiye edebilirim. Öyle kocaman seraları yok ama baya bi kaktüs ve sukulent çeşidi var. Hiç yoktan iyidir diyenler ve görmek isteyenler için yazayım dedim. Anadolu Hisarından Üsküdar istikametine giderken 200 mt ilerde...

kaktüssevdası 23-01-2011 03:50

heryerde var bi denizlide yok galiba :(

Güzin Çakar 14-03-2012 21:14

İstanbul'da, daha önce duyduğum, ilanları da olan, benim yeni gördüğüm bir sera:

Mine Flora
Bilali Habeşi cad.No:1
Samandıra-Kartal
Nikah çiçeği olarak verilmek üzere hazırlanacak, çok minik saksılarda çam fideleri yanında, sukulentler, tül kuşkunmaz, küpe, yaprağı güzel gibi türler var. Diğer türler yanında, daha büyük sukulent satışı da yapıyorlar.

Forum'dan şu an hatırlayamadığım bir arkadaşımızın sayfasında gördüğüm ve yukardaki seraya komşu olan bir diğeri;

Ümit çiçek ve fidancılık
Değirmenaltı mevki
Bilali Habeşi cad. No:3
Samandra-Kartal
Tel:0216 311 15 38

Ümit çiçekçilik'de sukulet ve kaktüslerin oldukça fazla türünü gördüm. Sukulent'den başka kardelen ve yeni çelikledikleri sardunyalar var. Sahibesi Gülser Alata'nın sıcak ilgisi de üstüne bonus oldu. Sık gidemeyeceğim kadar, bana uzak olan bu seraya, uğrayacakların memnun kalacaklarına ve eli boş dönmeyeceklerine eminim.

Kedi Tırnağı 07-04-2012 13:14

TEDİ Marketler Zinciri' nde kaktüs bulunuyor yıl içerisinde. İnternet sitesinden şubeleri bulunabilir.

Migros' larda da zaman zaman kaktüs satışı yapılıyor. Bu dönem mevcut mesela.

Çekmeköy Doğa Park' ın yakınında küçük bir fidanlık var. İsmi Doğa Sera yanılmıyorsam. Fazla çeşit yok ama bir iki sukulent bulabilirsiniz. Çok çeşitli ebatta ve şekillerde sırlı veya sırsız toprak saksılar mevcut. Bu açıdan zengin.

Charlaux 20-04-2012 18:17

Tavsiye edebileceğim 3 yer var;birinin adresinin tam olarak onaylanması gerekiyor ama.

1)IKEA Çekmeköy - İçinde çok pahalı olmayan pek çok kaktüs var.Pamuklu kaktüsümü,çeşitli sukkulentlerimi oradan almışımdır.Hatta bir tanesini de 3-4 yıl yaşadı ama dikkatsizliğimden ötürü öldü;bunun dışında kalitelidir (gerçi eskiden daha iyiydi;su bitkileri vs. de vardı ) Saksı tarzları hoşuma gidiyor.

2)Göztepe minibüs yolu ( ??) mu oluyor bilemiyorum ama Mc.Donalds'ın olduğu ve karşısında da bir devlet binası bulunuyor;ismini hatırlayamadım.Oradan İş Bankası yönünde giderken (hatta eski bir binada dişçi var,Dentamed olması lazım) bir çiçekçi var;genelde kaktüsleri bakımsız,çelimsizdir ama şansınıza çok ilginç türler çok ucuz fiyata düşebilir;mesela mavi kaktüsümü 3 liraya oradan aldım.

3)Ağaç Aş Alibeyköy- Boyboy kaktüsler Ağaç AŞ'de sergileniyor.Çeşit çeşit kaktüs var ve genelde kaliteli.Küçükleri her yerde görebileceğiniz türlerden fakat büyükleriyse pek bir hoş;daha sonra gidip almak istiyorum.Onların da fiyatları tuzlu ama hak ediyorlar.

Ayrıca KKTC yavru vatanda da pek çok botanikçi vardır ki çok zevk alırım.Tur rehberini botanikçi bulun bana diye delirtmiştim ve çokta şirin bir kaktüs almıştım;o zamanlar Türkiye'de yoktu da şimdi boy gösteriyor.2008 yılında almıştım şu an içi geçik gibi duruyor ama canlı gibi.

Saksılar için adreslerim Koçtaş ( kahverengi büyük plastikler için;çok severek kullanıyorum;rengi vs. hoş.),Ikea (annemle benim favorilerimden),Habitat (tam yuvarlak küçük bir saksı almıştım Kanyon'dakinden,şirin mi şirin.Ama aman oradaki çiçekçiye uğramayın tam bir para tuzağı )

Bir de Çekmeköy'lü ağaçseverlere bir fidanlık önerim geliyor;kaktüs satmıyorlar ama olsun.Shellden sonra ki ışıklardan dümdüz gidin bir kahvehane göreceksiniz (yandan merdivenli) Tümsekte de hoş bir fidancı var.Ürünler iyi,adamlarda bilgi yok yani pazarlıkta sınır yok,Kapalıçarşıya gerek yok ;)

Kedi Tırnağı 04-05-2012 23:01

Çekmeköy Özel Sezin Okulu karşısındaki Migros' da şu an kocaman ve bol yumrulu-dallı kaktüsler satılıyor arkadaşlar. 11.90 TL. turuncu, beyaz, pembe çiçekli paskalyalar 6.90 Tl. Değişik renkte kalanşolar da var. Sarı şeritli sansevierialar. Bitkiler telef olmadan yetişmekte fayda var.

Madenler yönünden Şahinbey Caddesi' ne girdiğinizde sağda bir çiçekçi dükkanı var. 5TL ye küçük boy kaktüsler var. Klasik türler gerçi. Ben bir sukulent aldım bugün. O çiçekçinin karşısındaki 1 milyoncu dükkanında da çok uygun fiyatlara saksılar var.

Çesan Köprüsünde indiğinizde Mezarlık yönüne doğru gitmeden sağda bir çiçekçi de var. Geçen gün camdan bakarken içerde echeveria türleri, kaktüsler vs olduğunu gördüm. Genelde çiçekçiler çok pahalı olduğundan moralim bozulmasın diye hiç girmedim bile. Sukulent bulunduran nadir çiçekçilerden olması iyi ama.

denizhoca 06-05-2012 19:27

Kağıthane'de EURO FLORA da kaktüsler bulunuyor, internet sitesinden de bakabilirsiniz.
birde Çengelköy'den Ata 2 sitesine çıkan bir yol var cadde ismini hatırlayamadım yakın oturanlar bilir imam hatipin olduğu cadde değil paraleli, epeyce kaktüs çeşidi var, sukulentler daha fazla, hatta tek yaprak halinde köklü olduklarını söyledikleri iki tane hoya kerri bile gördüm


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024