![]() |
Ankara'da süs bitkisi satan yerler;
1-Yapı marketler, Bahaus, Pratiker, Koçtaş. 2-Karşıyaka fidancıları. 3-Ümütköy fidancıları. 3-AOÇ. serası. |
Alıntı:
|
Allahtan ümit kesilmez, belki de gerçektenten hardy ice plant tır :)
Gelecek baharı bekleyelim derim :) |
Ankara'da fidan satılar yerler ;
1- Behiçbey orman fidanlığı, çimento fabrıkası karşısı. 2-AOÇ fidanlığı, merkez lokantası karsiısı. 3-Bentderesi fidancıları.Dışkapı, Ankara hastanesi arası. 4-Karşıyaka (mezarlık) fıdancıları. 5-Ümütköy peyzajcıları, köy içi. 6-Samsun yolu fidancıları, Mamak köprüsü sonrası. 7-Kazan Ahmet İnci fidanlığı, Kazan çıkışı solda. Yalniz çam fidanları. 8-İncek, Migros yanı (ağaç sökme makinasıda var) ve Köy girişi sağda. 9-SUNFİDAN Çetin Emeç Bulvarı 8.cadde 14/14 Yalnız asma fidanı 10- Simgarden asma fidancılık Bala yolunda. Tel: (0312) 441 71 35 |
Sayın doğa severler http://www.ostim.org.tr/senkronplastik/Referanslar/TR adresinden kaliteli ve hesaplı damlasulama ve diğer boru çeşitlerini bulabulirsiniz.Sevgilerle her fidanın dibine damalayacak suda milyonda birde katkımız olursa nemutlu.
|
400m 16mm damlama su borusu yukarıdaki adreste 80/85 tl
400m 20mm " " " " " 155 tl idi damlama başlıkları 0,15 kr |
Kalitesini tam bilmiyorum ama ulus rüzgarlı sokakta maliyenin altındaki sokak sonundaki köşede 60 ytl ye 400m 16mm borularda var
|
Alıntı:
Dün bir miktar malzeme siparişi verdik, işyerlerinde yüksekliği 50 cm cıvarında yatayda 2 ahşap 3x6 gibi düşeyde yine 3x6 gibi 15 cm aralıklarla ahşap (çam) çit vardı. Fiyat sordum anahtar teslimi emprenyeli 32 TL dediler. Sadece malzemeli herhalde yarısından az olur. Ayrıca kamelya, çardak vs. için istenilen kesitte pekçok ahşap emprenyeli malzeme var. Fiyatlarıda piyasaya göre makül. Kamelya, bank, masa, çit vs. yapacaklar hem ahşabı hemde montaj için lazım olan metal parçaları bulabilirler. Ahşapların kafa profilleride çok güzel. Kendisi monte edemiyecek olanlarada ücretli destek veriyorlar. Fiyat hakkında bilginiz olması açısından; 4 metre boyunda 10 cm çapında doğal görünümlü (torna edilmişide var) emprenyeli çam 11 TL. Pekçok ebadda çitada hazırda satılmayı bekliyor. Bahaus fiyatlarını bilen biri olarak yarı yarıya diyebilirim. Kamelye için Balıkcıserdar'ın yeni bahçesi içinde Denizakvaryumu'nun da görmesinde fayda var:) |
Bilge Çinar Emprenye nerede?
Bir de emprenye ne demek? :o |
Buldum :)
http://www.bilgecinar.com.tr/ Emprenye de ağacı bakterilere, böceklere ve mantarlara karşı koruyan kimyasalların ağaca emdirilmesi işlemiymiş. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Gerçekten fiyat çok iyi.Teşekkürler. |
Daha kameriye işine henüz başlamadık, havalar kurusun ondan sonra, yapım aşamasında yağmul hiç iyi olmaz:)
Ama fiyatlar için verdiğiniz örnekler çok uygun, şimdiye kadar Bauhaus'tan alıp bayağı bir zarar ettik sanırım:) Ama büyük marketinde kendine göre cazip tarafları var, A'dan Z'ye her şeyi kısa sürede alıp çıkıyorsunuz, üstelik nakliye arama derdinizde yok, zamandan tasarruf bazan o farka değiyor. İşleri Azaltınca farkına varıyorsunuz piyasa fiyatlarının:( Şimdi işleri azalttık, dediğiniz yerleri araya biliriz Sn. K0900, teşekkürler:) Yarın toplanyıya da katılabilseydiniz keşke. Sizin Adenium'unuz bende öyleyse, ne zaman dilerseniz verebilirim. |
Nakliye olarak (70 km kadar bahçeye gidiş) 100 TL kadar ödeme yapacağız. Bu tür yerlerden alışveriş yaptığımızda nakliyeyi onlara yaptırmak, olmadı mazot parasına, oda olmadı hiç olmazsa ürün ödemesini veya bir kısmını nakliyecinize yapacam demek alınanın bahçeye zamanında gelmesini garanti ediyor. Bozuk eksik olana karşıda mini garanti.
Burda kamelye ölçunu verip adet ve cinsine göre ürün hazırlıyorlar. Mutlaka pazarlık yapınız. Yarın gelmek isterdik, Eryaman'dayız, ev taşınacak :) Ben ürünlerimi sizden isterim arkadaşım:) Nevsune hanımında tahumları vardı, artık bir şekilde ulaştırırım :) Sizlere iyi eğlenceler. Ayrıca ocak, litrelik, çelik hikayemizde var biliyorsun:) |
Eryamanın neresine taşıyorsunuz?
|
Eryaman 3 den, Sincan yolundakı Büyükşehir bel. huzur evini karşısıda İşbank evlerinin yanına, tam etabı bilmiyorum.
Galiba Atakent sitesi. |
Bana pek yakın sayılmaz ama, bir yardımım olacak olursa haber edin, özelden telefon numaramı gönderiyorum.
|
Yeni dikeceğim fidanların rüzgardan devrilmemesi için 3 lü kazık gibi tahtaya ihtiyacım var.
Nereden bulabilirim? Bir de fidanları domuz ve tavşanların yememesi için tel örgüden başka ne gibi bir çözüm önerirsiniz? |
1 Eklenti(ler)
Emprenye (vakumlu) uygulanmış 4 Mt. boy 11 cm. çaptakı ağaçların fiyatı 14 TL. sehven 11 TL. yazmışım.
Aynı yerde 1.70 Mt. boyda hazır piknik masa ( oturma yerleri ve masanın birlikte imal edildiğı) 250 TL. Her türlü el aleti (mekanik veya elektrikli) ile vida, somun, diğer yapı malzemeleri Ostim yapı marketlerinde çok ekonomik fiyatla temin edilebilir. Örnek; 1 Mt boy sonsuz vida fiyatı büyük yapı marketlerin üçte bir fiyatına satılıyor. Melisa arayanlar; Karşıyaka peyzajcılarda saksısı 5 TL. |
Sırık domatesler ve sırık fasulye için yaklaşık 2 metrelik bambu veya benzeri bir ürünü nereden bulabiliriz?
|
1 Eklenti(ler)
2 adet 2 metrelik kazık ve bir halat:)
|
Ziraat ilaçlarını nerden satın alırız Ankara'da?
|
Ankara'da ziraat ilacı satan yerler;
1-Ulus hal yanı. Kale tarafında. 2-Çubuk ve Gölbaşı'nda ziraat ilaç bayileri. Gölbaşı'nda Konya yoluna parelel enaz 7,8 dükkan var. 3-Bahaus. (Reçete istiyor) 4-Çayyolu peyzajcıları (en sondaki peyzajcı) 5-Karşıyaka peyzajcıları. |
Bentderesindeki seralara giden var mı son günlerde. Sabah'ın Karşıyaka'dan aldığı civanperçemleri ile mercanköşk buralarda var mı merak ettim.
|
ESR 505
* Sırtta taşınabilen, boş ağırlı 5,5 kg olan ve tek şarjda 16 litre polietilen tankı (320 litre) 20 defa boşaltabilir. Tüm sistemde kimyasal erezyona dayanıklı parçalar kullanılarak, sızdırmazlık sağlanmıştır, damlamama yapmadığından, ilaç sarfiyatını ortadan kaldırıp kullanım kalitesini arttırır. * 5,5 kg ağırllığı ile sırtta rahat taşınabilme * Tek şarjda 16 litre’lik tankı 20 defa boşaltabilme * Darbeye, güneşe ve kimyasallara dayanıklı gövde ve bağlantı parçaları * Damlama yapmayan özel tetik sistemiyle ilaç sarfiyatını ortadan kaldırma * 12V - 8A Akü ile 5 saat aralıksız çalışma ve toplam 320 litre ilaçlama özelliği * Kuru çalışabilen, üç kademeli motorla yüksek performans *Ayarlanabilir teleskobik boru ve nozullarıyla pulvarize veya 9 metre yüksekliğe ilaç atma özelliği http://kelvin.com.tr/esr505.html Sn.MeyveliTepenin, kullandığı aynı zamanda kaolin kilini de püskürttüğü şarjlı pompa. 0312 386 19 39 Fax 0312 386 19 41 Adres Uzay çağı caddesi 1249. (351.) sokak no: 9 Ostim / ANKARA / TÜRKİYE Bu bilgi için MeyveliTepe'ye çok teşekkür.İlerisi için düşündüğüm bir aletdi. |
Sırtta taşımak zor olabilir:)
Bir üst modelini satışa çıkarmışlar. Oda sırtta taşınıyor, yakında satışa sunacakları pazar çantalarına benzer 2 tekerlekli ve 30, 35 lt hacimli çekilerek taşınan bir modelleri var. Sizin bahçeye kesin yetişir:) |
PVC kangal su borusu wn ucuz Rüzgarlı sokaktaki tesisatcılarda bukabilirsiniz.
Örnek, hırdavatcılarda 3,50 TL/Mt. satılan 40 mm çaplı 10 bar mavi boru; kdv dahil 1,20 TL/Mt. Bu tür boru alırken siyah değil, koyu mavi renk olanı tercih ediniz. Siyah boruların içinde geridönüşüm pvc ilave edilir, buda kaliteyi düşürür. |
Alıntı:
"Bülent Beye söyleyelim ilgilenecek dediler", umarım ilgilenir. Karıştırıcı olmadan 30-35 lt hacimliler işime gelmez açıkçası. Öteki sırtta taşınırken hiç olmazsa sallanır-ilaç karışmaya devam eder, bir de askerlik günlerimi hatırlarım. Sırt çantası -tam teçhizat 5 km. sona kalan 5 kişi 50 şınav. Şınavları hiç kaçırmadım :D |
Merhaba buraya uzun zamandır yazılmamış Ankara'da aradığım şeyleri bulmakta çok zorluk çekiyordum(birazda acemi olduğum için :) ) bu başlık çok güzel olmuş teşekkür ederim herkese,hazır bir sürü Ankaralıyı burda bulmuşken ankarada çiçekçilikle ilgili fuar olursa beni haberdar edebilirmisiniz?özelden mesaj atabilirseniz sevinirim
|
Mikrobiyal gübre : Bio-One
Ehlibeyt Mah. Ceyhun Atif Kansu Caddesi Ata Plaza A Blok No: 100/29-30 06520 Balgat / ANKARA 900 gramlık ve 9 kğ ambalajda satılıyor. ABD ithal gelen sıvı gübrede 2 farklı bakteri var. Ayrıca Akçakoca belediyesiyle müşterek ürettikleri kompostuda satışa hazırlıyorlar. |
Ankara'da kivi, böğürtlen ahududu yetişirmi?
Selamlar |
Ankara'da
- cocopeat - leonardit - elenmiş koyun gübresi - alüminyum sülfat satan yer bilen var mı? |
Alıntı:
Leonardit için Sn k0900'den öğrendiğim aşağıdaki şirket var. 25kg 15tl ve 25tl olan iki ayrı ürünleri var. http://www.orfeteknik.com.tr/ ORFE TEKNİK İnşaat, Madencilik, Zirai İlaç San. ve Tic. Ltd. Şti. Arif Yıldız Cad. 47/3 Gülveren/ANKARA TLF : 90 312 320 27 83 FAKS :90 312 320 58 23 GSM: 0 532 436 17 83 Gübre için Sn denizakvaryumu'ndan öğrendiğim aşağıdaki şirket var. Ancak küçük miktarlarda nakliye yapmıyorlar, 20m3 üzeri getirebiliriz dediler. Yine Karşıyaka'daki peyzajcılara da sorabilirsiniz. http://intoko.kijiji.com.tr/c-Ticare...AdIdZ115949346 http://www.firmasayfasi.com/sirketle...j-tic-ltd-sti/ |
Çok teşekkürler, en kolay hangisi olacak bir araştıracağım.
O kadar farklı farklı yerlerdeler ki, benzin parası da internetten siparişin kargo parasına denk gelecek. :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Gerçeğini buldum, 3 küçük fidancık, çiçeklenince yüklerim. Testten geçmiş, donmuyor. |
Sayın K0900 gerçek buz çiçeği dediğiniz bitkiyi nerede buldunuz? Testi nerede geçmiş? :-)
|
Arkadaşım gönderdi, içanadoluda kışı geçirdi.
|
Bu arkadaşın adresini ya da bitkinin kaynağını öğrenmemiz şart oldu. Geçen yıl ektiğim tüm buz çiçekleri bahçede çok güzel geliştiler, alabildiğine yayıldılar, yayılıcı veya sarkıcı formda kullandım. Kışın soğuklarında hepsi pelteye döndü. Çok üzüldüm. Şimdi yerlerini sedum türünden yayılıcılarla (bunlarda denenmiş) doldurmaya çalışacağım.
|
Cepa Bauhaus'a yaprak döken manolyalardan gelmiş. Etiketlerine göre pembe ve beyaz çiçekli olanlar vardı. Fiyat 26 veya 28tl idi.
Ankara'da bahçede olur mu bilmiyorum ama olsa güzel olurdu... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025