![]() |
Alıntı:
1 veya 2 nısan da olacaktı |
Yine var sevgili dostlar,
Bugun oglen BİM in önunden geciyordum, afişlerini gördüm, toprak, saksi, çiçek tohumu ve soğanları vardı. Sanırım 1-2 hafta sonra gelecek... Sabah erkenden kapısına dayanmak lazım :D:D:D |
Bu çiçeği kokladığınızda, kendinizi parfüm cennetinde hissediceksiniz.
Kesinlikle muhteşem bir parfüm kokusu.Leylağa benziyor ama kokusu leylaktan çok daha güzel. Üstelik gölge ve tam gölge yerlerde bile yetişebilen, küçük saksılarda çiçek açabilen bir bitki.Küçük ve kuzeye bakan balkonların muhteşem parfümlü çiçeği. Şu an Koçtaşlarda ve Bauhauslarda çiçek açmış hali var. Bir koklayan bir daha kokluyor ve koklamasıyla bu bitkiyi alıyor.(Bauhausda küçük ve büyük boyları var, 2 farklı firma getirmiş, küçük olanı daha pahalı) Bu bitkinin adı SKİMMİA JAPONİCA Koçtaşda Eskimya etiketi koymuşlar bazı yerlerde iskimya yazıyor :) Kesinlikle kaçırmayın.Ben 2 tane birden aldım. ----------------------------- Ayrıca Koçtaşa çok güzel dış mekan açelyalar gelmiş, ilk defa böylesini gördüm 4-5 farklı türde vardı.İç mekanda açelyaları öldürenler bu dış mekan açelyalarını kaçırmasın . Koçtaş da yeni Rhodenderon lar da gelmiş üstelik sarı çiçeklisi de vardı. Bauhaus ise beklenen atağını yapmış, yaprak döken manolyalar,yeni clematisler (bitmek üzereydi) gelmişti. Ayrıca Cytisus (2 farklı çiçek türü vardı) ve forsythia intermedia week-end de gelmiş. Hanımeli almak isteyenler 4 farklı tür hanım eli gelmiş ki bazılarını nette bile görmedim. |
Arkadaşlar merhaba.Bugün Cattleya bulma ümidi ile nerede ise İstanbul'daki tüm yapı marketleri ve Eminönü'nü gezdim .Ama bulamadım.Gözünüze çarparsa söylermisiniz.
Bayrampaşa Bauhaus da Cymbidiumlar 16tl. Daha büyük boyları 34 tl. İlgilenenlerin dikkatine. |
27.03.2008 cuma günü,BİM'de değişik türdeki çiçek soğan paketlerinin 3.5 TL,akşam sefası ve vapur dumanı gibi çiçek tohumlarının 0,95 TL'den satışa sunulacağını BİM yetkililerinden öğrendim.Fiyatları diğer alışveriş merkezlerine göre çok uygun,ilgilenenlerin dikkatine.
|
Çok teşekkür ederim Sayın Ayla Yılmaz, bu bilgi çok iyi oldu. Umarım KSK, Bostanlı BİM' de de bu imkanı yakalarız ;)
|
|
Ben bimdeki glayöl soğanına takıldım ama renkleri aynımı karışıkmıbilmiyorum daha önce alan varsa bilği verirseniz sevinirim.
|
Alıntı:
Ankara'da yaklaşık 10 gündür güneşi çok zor görmemize rağmen benim frezyalar sevgili kaktüsün de belirttiği gibi beni utandırmadı ve 10 taneden 8 tanesi çok güzel filizlendi. Bu yıl çiçek açacaklarına da inanıyorum;) Umarı seninkiler de filizlenmiştir. |
Ne kadar şanslısınız çeşidiniz çok, fiat ucuz, haftalardır sadece lale ve sümbül soğanı var avm.'lerde ve fiat 10ytl.(bir file torbada 8-10 adet soğan ,sadece birkaçı sağlam)
|
Alıntı:
|
Bayrampaşa Bauhause
3 Eklenti(ler)
Dün akşam Bayrampaşa Bauhause gittim Hanımeli fidesi almaya.Fakat ya ben bulamadım ya da yoktu.Gerçekten muhteşem çiçekler gelmişti.Sümbüller çok güzel kokuyordu hem 7,95 TL hem de 2,50 TL ye vardı.Dayanamadım 1 tane aldım.Sardunya aldım kırmızı ve pembe.Bir kaç çiçek tohumu.Çiçek çoşturan sıvı gübre.Bambu ve bir kaç malzeme aldım.İnsanın oraya girince çıkası gelmiyor.Aynı yerleri 3-4 defa gezdim.Sizler içinde bir kaç resim çektim.
Mesela soğanlar var her tür 4,95 ve 6,95 arası değişiyordu |
4 Eklenti(ler)
Bunlarda sümbüller ve bir kaç ucuz çiçek.İsimlerini pek bilmiyorum fakat hepside birbirinden güzeller
|
4 Eklenti(ler)
Bunlarda bambular ve çiçeksiz yapraklı bitkiler.Son resimde ki de çok ilginç arapsaçına benziyor fakat üzerinde minik minik toplar vardı.Ayrıca süper renkler de sardunyalar gül fideleri (sarı ve pembe aldım),meyve fidanları v.s yani kısacası çok güzel çiçekler vardı vakti ve fırsatı olan gitsin derim ben.
|
Alıntı:
Havaların soğuk olmasının olumlu etkisi hakkındaki gözleminize tamamen katılamıyorum.Çünkü saksılarımın bulunduğu ortam kaloriferli olduğundan sıcak. Ben boy atmalarının daha hızlı olması için güneşi aradıklarını düşünüyorum.:rolleyes: Umarım sizin frezyalar da en kısa zamanda filizlenir.;) |
Benim gözlemimden kaynaklanan bir yorum idi. İçeride yeşillendirdiğim sümbül, lale soğanları ile balkonda yeşillendirdiklerim arasında gözle görülür "büyüklük" farkları oldular. Dışarıdakiler daha geç çıktı ama daha gür yapraklı ve daha büyük çiçekli oldular.
Çiçekleri açtıktan sonra içeriye alıyorum soğanlıları.. Kombili olduğu için evim gündüzleri evin içinde de olsalar serin oluyor gene. Benim sümbüller 1 aydan fazla çiçekli kaldılar, merkezi kaloriferli olan anneme verdiklerim ancak 3 hafta taze çiçekli kaldı. Yazlığımızda ekili olan kum zambakları var. Kış ne kadar sert geçerse, o yaz o kadar iri ve bol çiçekli oluyorlar... Bana hep soğanlı bitkiler "Uyusun da büyüsün" modeliymiş gibi gelir. :p Frezyaları ben ekmeden önce de balkonda beklettim.. Bakalım bekliyoruz neler olacak diye... Liliumlarım da da hala yaprak yok sadece topraktan ince bir uç görünüyor :rolleyes: Bugün BİM'de soğan ve tohum günü.... Hatırlatayım dedim. |
Bugün BİM ve A101 (geçen haftadan beri) marketlerde ekonomik olarak saksı, torf ve çiçek tohumu malzemeleri satışı başladı... Gezmekte fayda var... Ben saksı ve çiçek tohumlarına bakmayı düşünüyorum...
|
BİM market sabah 9 da açılıyor. Açılmadan önce de kapısında büyük bir kalabalık, kapı açılır açılmaz içeri hücum ediyor.
5 dk. sonra almak için gittiğiniz ürün bitmiş oluyor. |
Beni aramayın arkadaşlar, hemen en yakın Bim e gidiyorum.
|
Soğanların sonuna yetişmişim, iki lilium bir dahlia dört adet tohum ve iki de uzun balkon saksısı aldım, toprağı alamadım taşımak zor diye.
Mersin'e ikişer koli göndermişler, kapışılmış :( |
Vay be.. Ağaçlar.net üyeleri tahminimizden çok sanırım :)
|
Bir de gizli üyeler var herhalde, bu kadar çabuk bittiğine göre...
|
Valla ben kavacık/istanbul BİM'e gittim sabah 9.05 gibi mesajı yazdıktan hemen sonra :) Sekiz adet saksı, iki paket torf (bulunsun diye), bir sürü de balkon çiçeği tohumu aldım... Sebzelerden sonra balkon çiçeklerine de geldi sonunda :)
Saksıları ben bitirdim, tohumları da kolinin sonunu süpürdüm, depodan yeni koli açtılar genel istek üzerine :) millet üzerine çullandı... BİM'i seviyorum, sezonluk ürünleri çok rekabetçi fiyata veriyor... |
:Dben bimden gladıolus ve dahlia 2 de saksı aldım bimdeki çalışanlara ben yardım ettim daha paketleri bile yeni açıyorlardı.10:00 da ama çalışan 2 kişiydi.:D:D:D
|
İşte görüyorsunuz. 2 ağaçlar net üyesi bile yetiyor kolileri süpürmeye :)
Ahh ahh ben daha işyerindeyim :) |
Ben de bugün DİA-SA ve BİM e uğradım. Her ikisin de de aynı tür Soğan çeşitleri, bahçe için çiçek tohumları, saksı ve toprak vardı. DİA nın soğan fiyatları 250 kuruş daha ucuzdu. (3.250 tl)
|
Bende Bime uğradım kendime1 glayöl, 2 lillium, 1 begonya, saksı ve toprak aldım. Ayrıca arkadaşıma ve öğrencime de aldım aynılarından karlı bir dündü bence.
|
Dünden itibaren Diasa BİM'e nazar yaparak aynı soğanları 3.25 ten satışa sunmuş.Ben burada sabah işim yoğun olduğu için ancak öğleden sonra çıkabildim.BİM de çoğu mağazada soğan ve tohum yoktu.5-6 mağaza gezerek anca 2 paket dahlia,1 paket glayöl ve 1 paket zambak aldım.Diasa nın broşürü akşam elime geçti.Orada mal var mı?Bilmiyorum.
|
Bende 1 paket lilyum ve 1 paket dahlia bulabildim. Beylikdüzündeki bimlerde kalmamış.
|
Bizim burada da bim de hiç çiçek tohumu ve soğanı kalmamış. Bende o üzüntüyle Şok marketten mevsim çiçekleri aldım. 6 tane çuha, 2 tane hercai menekşesi, çeşitli saksılar ve toprak aldım.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025