![]() |
Alıntı:
|
Değerli arkadaşlarım, Charlaux, Gülenyüz, sibelim, adneser, Adalet Yağcı.
Beğeninizi övgü dolu sözlerle ifade etmeniz, inanın gururumu okşadı. Çok teşekkür ederim. Tattığım hazzı, sizlerlede paylaşmak beni ayrıca keyiflendiriyor. Tekrar teşekkürler. |
Alıntı:
Almak sorun değil de, taşımak zor, uçakla dönersem daha da zor :( |
Alıntı:
Bende 15 şubatta uçakla gideceğim. Dört tane çalı gidecek. Ama her seferinde, gitmeden iki gün önce kargoya veriyorum. İner inmez, şubeye uğrayıp alıyorum. Fidanlığa gidiş çok kolay! Zincirlikuyu Metrobüs Durağı'ndan Levent-Sarıyer merdivenini kullanarak çıkıyorsunuz. Birkaç metre ileride Beşiktaş-Sarıyer dolmuşlarına biniyorsunuz. 2 lira 10 kuruş. Fidanlıkta ineceğinizi söyleyince, ışıklarda indiriyorlar. Yaya geçidinden karşya geçip, geldiğiniz yönde(Ters istikamette) 100 metre kadar yürüyünce fidanlığa ulaşıyorsunuz. (Zaten fotoğraftan anlaşılıyor.) Siz yanınıza bir deli daha bulursunuz. Daha keyifli olur.:D:D:D |
Çok teşekkür ederim Orhan bey.
Tarif üzre bulmak kolaylaştırır işimi. Sevgili YeniGine'yi delirtmeyi başardık el birliği ile, bana eşlik edebilir :) |
Evet ya! O da bir deli...:p
Aklıma gelmişken söyleyeyim. Dönüş çok daha kolay. Fotoğraftaki yola çıkıp kenarda beklerseniz, birkaç dakikada bir dolmuş geliyor. Ben iki gün üst üste gittim. Dün ve bugün. Şakayıkta renk değişimi yaptım. Dün sarı diye, yanlışlıkla kırmızı almışım. ( Formu çok güzeldi. Etiketini gözden kaçırdım. ) Her iki seferdede hep oturarak gelip gittim. Not: Mahonya fiyatları. MAHONYA 80-100 cm 15.00 TL MAHONYA 40 cm 8.00 TL |
Orhan hocam, Ağaç şakayıkınızı sağlıklı günlerde büyütün. Çok faydalı, güzel bir gezintiydi, zahmetleriniz için teşekkürler.. :)
|
Sevgili Sudenur;
Teşekkür ederim. birkaç tane soğanlı şakayığım vardı. Ağaç şakayığım yoktu. O da olsun istiyordum. Fotoğrafları beğenmenizede memnun oldum. Esenlikler diliyorum. |
Tam başlardan okuyordum ki sayfayı; ister istemez hayıflandım 'Orhan Bey buralara gidiyorda neden bize haber vermiyor ki' diye.
Sayfanın sonlarına doğruu da okuyunca durduğumuz kabahat sevgili Adalet Hanım, gidelim inşallah!.. Evet siz de Orhan Bey gibi yaparsınız, kargoya verirsiniz inince de alırsınız bitkilerinizi. Bence gayet güzel bir fikir. |
[QUOTE=YeniGine;1095063]Tam başlardan okuyordum ki sayfayı; ister istemez hayıflandım 'Orhan Bey buralara gidiyorda neden bize haber vermiyor ki' diye.
İnanın ilk kez gittiğim bir fidanlık. Öncelikle keşif yapmalıydım değil mi?:p Adresi internetten aldım. Güzergah boyunca kullanacağım araçları tahminen seçtim. Örneğin; Sarıyer-Beşiktaş dolmuşunun şoförüne, Büyükdere Fidanlığından geçip-geçmediğini sordum. ''Evet'' deyincede bindim. Zaten hepside geçiyormuş.:) Neyse; ''Hac hacıyı Mekke'de, deli(Bitki delisi) deliyi bi dakkada bulurmuş.'' Ancak o kadar sürmüştür buluşmanız. :D Keyifle gezin dostlarım. |
5 Eklenti(ler)
İyi Akşamlar Arkadaşlar.Bu gün bizim Ak köprü MİGROS-ANKAMALL alışveriş merkezinde bulunan KOÇTAŞ a gittim.Kaktüs lerle başlayalım.
|
5 Eklenti(ler)
Güzeller güzeli orkidelerle devam edelim.
|
5 Eklenti(ler)
Orkideler le devam,
|
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bende bu işin piri oldum.(market gezme konusunda)Bende Sn Orhan Hocanın stajyeri olayım bari:D
|
Orhan bey ve gülenyüz.
Ne iyi yaptınız böyle kış günü icim ısındı rengarenk cıvıl cıvıl resimler . Teşekkürler. |
Alıntı:
Estağfurullah! Gerek ben, gerekse siz, ikimizde biliyoruzki, biz öncelikle bitkilerle iç içe olmaktan hoşladığımız için geziyoruz sanıyorum.Yani öncelikle kendi egomuzu tatmin ediyoruz.:p Bu arada çektiğimiz fotoğrafları, arkadaşlarımızın memnuniyeti bize haz verdiği içinde, paylaşıyoruz. Yine bu arada, sizin Ankara'da olmanız, yakın çevredeki arkadaşlarımız için bir şans. Tahmin ediyorum, sizin fotoğraflarınız bir çok kişiyi, yapımarketlere yönlendiriyordur. Selamlar. |
marmara form bauhausa uğradım. orkideler bayrampaşadan daha pahalıydı phaller 21.90 . cybidium 3 adet çiçeksiz vardı. 14.90 indirdiler. cambria vardı tek renk 0da 22 tl civarıydı. indirimde olan bitkiler var 9.90 ile 7.90 arasında bakmanızda yarar var. ayrıca dendrobium nobil bordo renklilerden vardı 22.90 tl.
merter tekzen de bahar soğanları 1 paket alana 1 paket bedava sümbül ve nergis aldım 4.50 . bir adet orkide aldım dendrobium nobil yanlış yazdıysam özür 5.90 tek kalmıştı. çiçeksiz phaller var 5.90 tl. |
Ankara Cepa Bauhaus'da 9-10 adet kadar Cambria var, 1 tane geçen haftadan çiçeksiz cattleya kalmış, bolbol phal tabi ki mevcut. Ayrıca diğer çiçeklerin arka kısmında yaklaşık 1 aylık iki tane çiçeksiz cymbidium var. İlginç bir durum içeride nepenthes görmedim ama elinde bir nepenthes ile Bauhaus'dan dışarı çıktı.
|
Sayın birtancan, keşke fotoğraf çekmiş olsaydınız!!
|
3 Eklenti(ler)
Her yıl Bauhaus'tan bir bahçe ayakkabısı almayı adet haline getirdim. Zira taban yapısı normal bir ayakkabı gibi. Zaten bana ancak bir yıl dayanıyor. Tabanları ikinci yılında yarılıyor.
Bugünde yenisini almaya gittim. İlk yıl 39 lira, geçen yıl 42 lira idi. Bu yılda yeşil renklileri yine 42 lira. Ama galiba kahverengi renklisi daha ithal edilmeyecek ki; 12,80 tl. ye satılıyor. Bende bu yıl kahverengisini aldım.:p Eklenti 366701 Eklenti 366702 Eklenti 366703 |
4 Eklenti(ler)
Bahçe Dünyası' na giripte bir kaç fotoğraf çekmemek olmazdı.;)
Fazla çekemedim. Sevgili eşim, ''Hükümet Kadın'' filmine biletimizin olduğunu hatırlatınca, tekrar Marmara Forum' a geçmek zorunda kaldık. Bu arada, filmi çok beğendiğimizi söyleyebilirim.;) Eklenti 366704 Eklenti 366705 Medinilla 31.90 tl. Eklenti 366706 Eklenti 366707 |
Sayın Orhan Bey ve gülenyüz resimleriniz çok güzel,ellerinize sağlık. Ben de bugün Bursa Carrefour daydım. Fakat çiçeklerin başındaki görevli resim çekmeme izin vermedi. Çok güzel ve bakımlı çiçekler vardı. Aklımda kalanlar hoyalar vardı tele sarılmış 19 TL, kırmızı çiçekli en ufağı 2 metre olan ruj çiçekleri 19 TL, kırmızı ve pembe çiçekli yılbaşı çiçeği ve rengarenk kalançolar 5 TL,çuhalar 1 TL idi.Ufak kokulu güller 6 TL idi yanılmıyorsam.
Fakat eşim hoya aldırmadı bana alıp alıp öldürüyorsun,sonra da üzülüyorsun diye.Bende hevesimi İstanbula Orhan Beyin tarif ettiği seraya saklıyorum. Alacağım.Kafaya taktım,hem orada çiçeklileri de varmış. Sevgili Adalet Yağcı ve Yeni Gine seraya giderken bana da bir el ediverin nolur, müsait olursam mutlaka geleceğim. |
Bugun Konya Pratikerden 50-70 cm lik kumkuat fidanı aldım 33 lira çok güzeller ama meyveleri çok azdı.Bi kaç tane kaldı sadece. İlgilenenler alsınlar kaçırmasınlar bence :)
|
Şimdi aklıma geldi orkideler vardı pek anlama ama bakımlı ve sağlıklı gözüküyorlardı. 21.90TL idi
|
Sayın Serkan verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Marmara Forum ve Bahaus bana yakın çiçek soğanları iyiymiş gidip bakmak lazım
|
Alıntı:
Dilek Hanım; Belki farkındasınızdır ben yinede hatırlatayım istedim. Bu günlerde indirimli olan soğanlar, ( genellikle ) güz soğanları diye bildiğimiz, sonbaharda ekimi-dikimi yapılan, lale, sümbül, süsen gibi bitkilerin soğanları. Bir başka ifadeyle ekim-dikimi için geç kalınmış soğanlar! Önümüzdeki günlerde, Amarilyis, Lilium, Şakayık, Dahlia, glayöl vs. gibi, ekim-dikimi baharda yapılan bitkilerin soğanları satışa çıkacaktır. Tabi onların fiyatları yüksek olacaktır! Yinede karar sizin.;) Saygılarımla. |
Alıntı:
Çiçek soğanlarını alırken iyice bakın 4 nergis soğanından sadece bir adet bozuk çıktı. paketler bir birine bantlı ben sümbül beğendim arkasına bantlı olan nergis di. birinin bozuk olması hiç önemli deil. |
Ankara praktiker resimlerini görünce, biraz terste olsa kartal da praktikere uğradım. Bauhausa göre daha fazla sukulent çeşidi vardı. bir kaç çeşit senecio kilimanjaro, barbertonicus ve himalaya gibi. crassulalar ovata çeşitleri ve hobbit, kalancholar echeveria, portulaca afra 2 çeşit ve daha önce görmediğim birkaç tür vardı. Sonuç olarak bauhausa göre benim için öncelik kazandı. Terrarium düşünenler için 4 çeşit asparagus vardı. Bir sinekkapan - Dionaea muscipla ile çıktım. Çiçeksiz veya tek çiçekli Phalaenopsis türleri 6-10 tl ye inmiş. Bir olumsuz yanı şimdi ankaranın fiyatlarına bakınca, türüne göre ankaradan 1-2 liradan başlayan fazlalık olduğunu gördüm.
|
4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar iyi akşamlar bugün Ankara Karşıyaka Mezarlığı nın oradaki seralara gittim.Ama bir tanesi gezme zamanım oldu.Bu yakınlarda tekrar gitmeyi düşünüyorum.Herkes İlkbahar telaşı içinde.Çelikler,tohumlar ekilmiş.(Sardunya,bodrum papatyaları,Küpeliler,Petunyalar daha neler neler):eek:
Hepsi ufaklardı. Şu anda satışta olanlar çuha ve hercai menekşeler. |
Çuha çiçekleri 4 tl ,menekşeler 1.5 tl. Vay vay vay:mad:
|
1 Eklenti(ler)
Ben kendime seracının ismini bilmediği benim beyaz olanını alyssum a benzettiğim çiçekleri aldım.Fiyatlara gelince ne siz sorun ne ben söyleyeyim.:dilli:
|
Diğerlerinin resmini yükleyemedim.Çünkü kendi bahçe sayfama yüklediğim den buraya yüklemedi.
|
Her sabah merakla Clematis geldi haberleri bekliyorum.
|
Benol hanım Klamatisler henüz patlıyor biraz daha bekliyecegiz sanırım .
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Benol Hanım; Geçen yıl şubat ayının tamamı karlı geçti. Bu nedenle Clematislerin yapımarketlere getirilmesi gecikmişti. İlk clematisler martın 7-8' i gibi gelmiş ve aynı gün bende gidip almıştım. Bu yıl daha erken satışa sunulmasını bekliyorum. Eklenti 366986 |
Sayın Orhan Bey, acemilik işte. Bana kalsa ben gider alırdım. Eker çıkacak diye de beklerim.Uyarınız için teşekkürler. Yavaş yavaş öğreneceğim.
Serkan Bey,nergis ve sümbülleri bende düşünebilirim. |
Alıntı:
Burada çuhalar 1 tl, hercailerde 75 kuruş. Ankaranın her yerindemi bu fiyat :confused: |
Yahu bu Adana'daki Koçtaş niye bu kadar ilgisiz bitkilere. Hem düzensiz hem de bakımsız bitkiler. Sizin eklediklerinizi izlemek bile yetiyor.:(
|
Sn Sevgi,merhabalar Ankara da yapı marketlerde fiyatlar daha uygu oralarda çuhalar 1 tl Seralarda pahalı nedense...
|
İzmir optimum outlet içindeki koçtaşta DENDROBİUM orkideler 10.90 bir alana bir bedava. 2'sini ben aldım, 3 tane kalmıştı :D
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025