agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Alışverişler ve İlanlar Hakkında (https://www.agaclar.net/forum/alisverisler-ve-ilanlar-hakkinda/)
-   -   Yapı Marketlerde Satışı Olan Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/alisverisler-ve-ilanlar-hakkinda/12545.htm)

yeşillim 09-05-2012 15:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Revnak (Mesaj 962638)
Sayın Yeşillim'in eklediği fotoğraflar üzerine hemen annemi Ankara Cepa Bauhaus'a yollamıştım.
İkimize birer tane Dendrobium Nobile ve Cambrialardan almış:cool:
Vandaların bakımı iyi yapılmadığı için çok solmuşlar bu yüzden onlardan almamış.
Anneler günü dolayısıyla haftasonuna doğru tekrar yeni çiçekler gelecekmiş (taze vandalar da bunların arasında:p) bilginiz olsun.

Ankara'dan evime döndüm. Ben gördüğümde yeni gelmiş ambalajından açılıyordu.
Almadım ama çok seyrettim öyleki tekrar gittim hem de iki kez:) her seferinde dirilerdi :) Zaten bu arada epey sohbetlerim oldu Annenizle tanışmış olabilirim belki de! Başından ayrılmadın ki..

Bir de kaktüslerin başında çok dikildim bir ora bir ora Tabii yaşadığım şehir Kütahya daha yeni bir Migros açıldı o da geçen yıl. Yapılıyor bakalım özdilek, koçtaş.. gelecekmiş!!

Revnak 09-05-2012 18:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yeşillim (Mesaj 962684)
Ankara'dan evime döndüm. Ben gördüğümde yeni gelmiş ambalajından açılıyordu.
Almadım ama çok seyrettim öyleki tekrar gittim hem de iki kez:) her seferinde dirilerdi :) Zaten bu arada epey sohbetlerim oldu Annenizle tanışmış olabilirim belki de! Başından ayrılmadın ki..

Bir de kaktüslerin başında çok dikildim bir ora bir ora Tabii yaşadığım şehir Kütahya daha yeni bir Migros açıldı o da geçen yıl. Yapılıyor bakalım özdilek, koçtaş.. gelecekmiş!!

Kesinlikle tanışmış olabilirsiniz:p
Vandalar asılı durduğu ve nem istediği için yanlarında sürekli birer fısfıs duruyor, belki ilk günler idare etmiş olabilirler ama 3-4 günden sonra kuruyup solmaya başladılar demek ki..
Annemle telefonda konuşurken Bauhaus'ta Vanda fısfısladığını söylemişti çok komikti:p
O gün kendisine çok sağlıklı gelmediği için almamış. Yaşayıp yaşamayacağı belli olamayan bir çiçek için az para değil 60 lira.

Biz Bauhaus'a çiçekleri gönderen firmayı aradık oraya sipariş verdik. Yalnız eve göndermenin çok masraflı olacağını bu sebeple Bauhaus'a adımıza mor vandalardan göndereceklerini söylediler, haftasonuna doğru gidip alacağız inşallah:p Darısı başınıza.

İzmir'de de Bauhaus yok bu sebeple Ankaradan alacağım vandamı ancak nasıl götüreceğimi hala bilmiyorum:D

Tika 10-05-2012 05:40

Bauhaus,cicek konusunda bir numara.Kesfettigimden beri benim icin ilk adres oldu.Dun usenmedim,is cikisi gittim.Ruj cicegi aldim.17,50. Cicege resmen asik oldum.Degisik bir tur ask merdiveni aldim.Yapraklari uzayinca yapraklarinin da yeni yapraklara ayrildigi cinsten.:) Simsir fidesi aldim.Simsir 4,50 lira.Simsir hep pahali nedense? Yazarken adini hatirlayamadigim fiyati 2,50 lira bir cicek daha aldim.Sanirim sarmasik turu bir sey.Fotografini cektim aldiklarimin.Balkon basligimda yayinlayacagim.Bu arada kaktus almaya gitmistim ama istegidim kaktus kalmamisti.Elim bos donmedim ben de.:)

Bir dolu mevsimlik fide gelmis.Tumu 0,65 lira.Cok guzellerdi.Calilar gelmis.Taflanlar 7,5 lira.Bahcelerde parklarda gordugumuz cok bilindik calilardan da var.Sardunya sayisinda azalma var.Belki hafta sonu tekrar gelir.Aloe vera buyuk 7,5 lira.Daha kucuk boylari Koctas'ta 16,90 a satiliyordu.Sarkan mevsimlik ciceklerden de bolca vardi.Hatta bazilari o kadar buyumus ki,kaldirmayi denedim ama bayagi agir geldi.:)

arapsabunu 10-05-2012 13:23

Baumax'ın mayıs katoloğuna da bir bakın derim, bazı çiçekler pahalı ama fideler uygun. Linki TR_Flyer_05rrr

Ayrıca a101'de 10 Mayıs'ta sardunya, cam güzeli, mini gül ve begonya... Tanesi 3.95 TL....

sevgice 10-05-2012 15:40

Burdan alışveriş yapan varmı aramızda. Fiyatları nasıldır merak etim.Teşekkürler

Euro Flora A.S. Toptan ve Perakende Yapay Çiçek, Çam, Hediyelik ve Bebek Ürünleri - dekorasyon, çiçekçilik, flora, çiçek, dekor, istanbul, peyzaj, aranjman, yılbaşılık, sevgililer günü, easter, paskalya, cadılar bayramı, çam ağacı, yapay çiçek, canlı

elek 10-05-2012 17:04

Arkadaşlar yarın iş için Yalova tarafında olacağım. Lobelya fidesi satan ve mümkünse anayol üzerinde olan (çok şey mi istedim acaba :rolleyes: ) bir yer tavsiye edebilirseniz çok makbule geçecek. Zaman kısıtlı olduğundan gezip dolaşma şansım yok, yani nokta atışı yapmam gerekiyor da...

Revnak 11-05-2012 01:29

Bugün planladığımız gibi Bauhaus'a gittik.
Sonunda güzelim mor vandam kavuştum:cool:
Vanda dışında Miltonia, Oncidium, Cambiria, Dendrobium ve değişik bir çeşit yasemin aldık (Yeşillimin eklediği fotoğraflarda var). Bu arada çok beğendiğim bir Phal.i de almadan edemedim:o Vanda diye gidip ne kadar orkide varsa topladık geldik anlayacağınız. Tabi bunların hepsinden ikişer tane alınca bize epey pahalıya patladı:(
Bunlar yetmezmiş gibi bir de Cepa'nın belli bir tutarın üzerine alışveriş yapalara phal. hediyesi varmış, bir Phal.de ordan geldi:p
Elimiz kolumuz dolu dolu dönük eve.
Sayın Yeşillim, sayenizde Bauhausu keşfedip, bu kadar alışveriş yaptıktan sonra kulaklarınızı da çınlatmadık değil hani. Şaka bir yana iyi ki yazmışsınız iyi ki okumuşum, sayenizde edindim bu güzel çiçekleri teşekkürler;)
Şimdi bunları sorunsuz olarak İzmir'e götürmesi kaldı:D

yeşillim 11-05-2012 07:19

Bu başlık çok hoşuma gidiyor. Ben de zaten başlıktan sorarak planlı Ankara'ya gittim. laf aramızda daha Baumax'ı bilmeyen Ankara'lı var;) Hayırlı olsun aldıklarınız.

Revnak 11-05-2012 12:47

Bauhaus diyecektiniz sanırım. Evet annem ve ben de olardan biriydik. Hadi ben İzmir'deyim rahatım ama annem öğrenmiş olmaktan dolayı çok üzgün gitti bütün emekli maaşı, sizin kulaklarınızı çınlatmamızın bir sebebi de buydu zaten. Ne güzel ben haberiz habersiz yaşıyordum diyor..:D
Baumax ise İzmir'de var onda da çiçek olduğunu yeni öğrendim ama allahtan bana uzak. Ben bir süre çiçek satan bir yere gitmesem iyi olacak:D

yeşillim 11-05-2012 14:48

Sayın Revnak, Ben nerelere gittim yalnız Bauhaus'mu sanki:) Hiç durmadım tabanlarım su toplayana kadar gezmeye ihtiyacım vardı. Her seferinde Ankara'ya sağlık problemlerim nedeniyle giderdim dedim bir fırsat bir ara:) Fakat araba şart! Hani ya bir emekliyle konuştum kaktüs aldı mı anneniz?:)

Ama var ya Baumax'a gidemedim! içimde kaldı. En yakın bir zamanda daha donanımlı olarak gitmeliyim. Bu deneme oldu:) Selamlar

useful 11-05-2012 19:14

trabzon migrosa gittim bugün her çeşit lilyum ve glayöl,yıldız soğanları vardı asya laleden vardı çok ta güzeldi soğanlar iri idi dayanamadım kırmızı lilyum aldım 1 paket 3 tane vardı içinde

gilan 11-05-2012 19:51

O Baumax'ı bilmeyen Ankaralı ben miyim yoksa? ;)

yeşillim 11-05-2012 22:00

Sayın gilan, yoksa yolda, durakta .. Baumax'ın yerini sorayım derken size de mi sordum!

Yok yok sizin olduğunuzdan emin değilim ama her fırsatta herkese sordum.:))

gülenmelek 11-05-2012 22:43

Ben biliyorum sevgili yeşillim :D Kısmet bir dahakine ... ;)

gilan 12-05-2012 02:31

Size yer önerileri yaparken demiştim de Baumax'ı bilmiyorum diye, o yüzden üzerime alındım. :p Ama ne yapayım, ben gittikten sonra açılmış, yoksa imkanı yok kaçırmazdım. O kadar da iddialıyım. :D

arapsabunu 12-05-2012 08:50

Anneler günü nedeniyle marketlerde çiçek reyonları şenlenmiş: Tedi, Tekzen...

Tekzen'de fesleğen saksılı 2 TL...

Tika 12-05-2012 21:25

Bugun Tekzen 'e biz de gittik.Toprak ve pomza tasi aldik.Dikkat edeniniz var mi bilmiyorum ama buyuk posetlerde perlit de vardi diye hatirliyordum.Yoksa Bauhaus'ta mi gormustum.Gorevli Tekzen'de satilmadigini soyledi? Bu konuda beni aydinlatabilecek o marketleri takip eden baskalari da var midir? Yaprak guzelleri guzeldi bu arada ve 4,50 fiyati.

kartal124 12-05-2012 22:07

Sayın Tika,
Perlit Bauhause'larda naylon torbalar içinde satılıyor.Torbası 2.75 TL idi galiba.
Şunu da ilave edeyim ki bahçe malzemelerinde Tekzen her zaman daha ucuz olmuştur.

iris41 13-05-2012 10:05

İstanbullu arkadaşlara bir haber vereyim.
Kasımpaşaya giderken bilge üniversitesinin önünden yukarı yol gidiyor yaklaşık 50 metre ve inanılmaz bir süpriz sizi bekliyor :D
böylesi bir ceşit ve sera ben daha görmedim düzen ve temizlik hoş sohbet sanki saklı bir cennet .

elek 13-05-2012 10:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elek (Mesaj 963473)
Arkadaşlar yarın iş için Yalova tarafında olacağım. Lobelya fidesi satan ve mümkünse anayol üzerinde olan (çok şey mi istedim acaba :rolleyes: ) bir yer tavsiye edebilirseniz çok makbule geçecek. Zaman kısıtlı olduğundan gezip dolaşma şansım yok, yani nokta atışı yapmam gerekiyor da...

Kendi soruma cevabımı da yazayım, belki bir başkasına yarar :rolleyes: Feribot yolu üzerinde Baydemir çiçekçilikte lobelya var, ama sarkmayan bodur cinsinden ve sadece mor rengi varmış. Yerleri feribota dönmeden hemen önce. Kasa ile satış yapıyorlar; kasası 15 TL. Yanlış hatırlamıyorsam 45 tane fide var dediler. Yol üzerindeki 4 yerde durdum; en kapsamlı, en fazla çeşidin olduğu yer burasıydı.

Aradığım sarkan lobelyadan daha ileride Floryum - Florium'da (nasıl yazıldığına emin değilim) olduğunu söylediler. Zaman kalmadığından gidemedim. Bakalım bu hafta ya da önümüzdeki hafta mutlaka zaman yaratacağım...

OSMAN45 13-05-2012 14:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tika (Mesaj 965030)
Bugun Tekzen 'e biz de gittik. buyuk posetlerde perlit de vardi diye hatirliyordum.

Tika, eğer perlit istiyorsan Kağıthane Eyüp Cendere yolu üzerinde GENPER diye bir perlit tesisi var. Yaklaşık 70 litrelik bir çuvalını 8,5 liraya satıyorlar. Önceki gün 4 çuval aldık. İnternet de bir web sayfaları var. Adres ve telefonu oradan bulabilirsin.

arzu_ 14-05-2012 21:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iris41 (Mesaj 965215)
İstanbullu arkadaşlara bir haber vereyim.
Kasımpaşaya giderken bilge üniversitesinin önünden yukarı yol gidiyor yaklaşık 50 metre ve inanılmaz bir süpriz sizi bekliyor :D
böylesi bir ceşit ve sera ben daha görmedim düzen ve temizlik hoş sohbet sanki saklı bir cennet .

Sevgili İris41,
Öncelikle teşekkürler. Sizden ricam adresi biraz daha netleştirir misiniz?Mesela hangi birimi Silahtarda da Bilge Üniversitesi var ve oradan da Kasımpaşa ya çıkış var.

iris41 14-05-2012 21:57

Arzu hanım kısaca şöyle tarif edeyim.
Bilge üniversitesinin tam giriş kapısına gelip durun ve yönünüze göre sag tarafta bir yokuş var dogruca cıkıp 50 metre yürüyün tam karşınızda :p 2 saate zor buldum tamamen yol bilmezlik :D aslında cok kolaymış .
Aklınıza gelecek tüm bitkiler var 2 kaktüsle ayrıldım :p

useful 15-05-2012 15:45

migrosta küçük poşetler içinde tekli dikilmiş lilyumlar gelmiş daha yeni büyüyorlar ayrıca saksı içinde açmış 3lü sarı lilyumlar vardı

anurt 17-05-2012 01:10

Ankara - Cepa - Bauhaus'da çiçekli vanda var. Geçen hafta gelmiş sanırım ve kalanlar da çok sağlıklı görünmüyor ama mevcut. Fiyatı 67 tl. Bir de çiçeklerini dökmüş beyaz dend. orkideler vardı ve sanırım 6 tl civarı.
İlgili arkadaşların bilgisine...

Tika 17-05-2012 05:26

Dun is cikisi metrobuse bindim.Zeytinburnu metrobus istasyonunda indim.Once fidanlik,Tekzen,Bauhaus sira ile gezdim.Bauhaus'tan perlit aldim.10 lt 8,5 lira.Sardunyalar icin gittigim donemde gordugum kaktuslerden yine yoktu. :( O gun tasiyamamistim,ama istedigim birkac tur oldugunu hatirliyorum.Simdi onlari nereden bulacagim? :) Bauhaus'a haftasonu gitmek lazim sanirim,yeni urunler gelince ya da biraz sans isi,cunku bolca kaktus var,ama benim istedigim dikensizlerden yok...Besiktas'ta iskeleye giderken hediyelik esya satan dukkanlardan birinde kaktus de satiliyor,ama pahali.En ucuzu 10 lira...Farkli tur gormustum birkac sefer,biraz buyukse 15 lira diyor ve inmiyor.Demek ki alicisi var.Gerci bu gidisle ben de o parayi verecegim,cunku bulamiyorum.

Bauhaus'a bir suru gul,orkide,menekse gelmis.Anneler gunu icin getirmisler sanirim.Cift dL orkideler,hepsi acmis, 19,80 di. Guller,yaklasik 30 cm civari, 6,5 lira. Menekselerin fiyatina dikkat etmemisim. Pembe kalansolar vardi cokca.Harika potoslar gelmis,bayagi buyukler ama pahalilar.Potos da alacagim,uygun fiyatli bir tane denk gelirse.

Tekzen'de genelde fideler var.Aslanagzi 4,5 lira.Tekzen'de de istedigim kaktuslerden bulamadim.Hep minik dikenlilerden vardi.

Fidanliktan iki ortanca fidesi tanesi 4 lira,arap yasemini 10 lira, 4 tane yer ortucu bitki aldim.Bahcem yok,ama sedumlara benziyordu goruntuleri biraz.Hosuma gitti,minicik ve sirin gorunuyorlardi.Fideleri 0,50 lira.

kartal124 17-05-2012 12:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tika (Mesaj 967512)
Dun is cikisi metrobuse bindim.Zeytinburnu metrobus istasyonunda indim.Once fidanlik,Tekzen,Bauhaus sira ile gezdim.Bauhaus'tan perlit aldim.10 lt 8,5 lira.Sardunyalar icin gittigim donemde gordugum kaktuslerden yine yoktu. :( O gun tasiyamamistim,ama istedigim birkac tur oldugunu hatirliyorum.Simdi onlari nereden bulacagim? :) Bauhaus'a haftasonu gitmek lazim sanirim,yeni urunler gelince ya da biraz sans isi,cunku bolca kaktus var,ama benim istedigim dikensizlerden yok...Besiktas'ta iskeleye giderken hediyelik esya satan dukkanlardan birinde kaktus de satiliyor,ama pahali.En ucuzu 10 lira...Farkli tur gormustum birkac sefer,biraz buyukse 15 lira diyor ve inmiyor.Demek ki alicisi var.Gerci bu gidisle ben de o parayi verecegim,cunku bulamiyorum.

Bauhaus'a bir suru gul,orkide,menekse gelmis.Anneler gunu icin getirmisler sanirim.Cift dL orkideler,hepsi acmis, 19,80 di. Guller,yaklasik 30 cm civari, 6,5 lira. Menekselerin fiyatina dikkat etmemisim. Pembe kalansolar vardi cokca.Harika potoslar gelmis,bayagi buyukler ama pahalilar.Potos da alacagim,uygun fiyatli bir tane denk gelirse.

Tekzen'de genelde fideler var.Aslanagzi 4,5 lira.Tekzen'de de istedigim kaktuslerden bulamadim.Hep minik dikenlilerden vardi.

Fidanliktan iki ortanca fidesi tanesi 4 lira,arap yasemini 10 lira, 4 tane yer ortucu bitki aldim.Bahcem yok,ama sedumlara benziyordu goruntuleri biraz.Hosuma gitti,minicik ve sirin gorunuyorlardi.Fideleri 0,50 lira.

Sayın Tika valla iyi taşımızsınız onları otobüsle, tebrik ederim.
Ben Bauhause'a sık sık uğruyorum aradığınızın ne olduğunu bilsem görürsem haber veririm.
Ayrıca, Kaktüs için İBB'nin Alibeyköy fidanlığına da bakabilirsiniz.Ama oraya giden hiçbir toplu taşıma aracı yok.

günebakan 17-05-2012 12:18

Sayın tika ortancaları çok ucuza almışsınız bu fidanlık nerde acaba birde ortancaların fotoğrafını görebilirmiyiz. Aldıklarınızın hepsini güle güle büyütün:)

Tika 17-05-2012 13:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 967692)
Sayın tika ortancaları çok ucuza almışsınız bu fidanlık nerde acaba birde ortancaların fotoğrafını görebilirmiyiz. Aldıklarınızın hepsini güle güle büyütün:)

Metrobuse biniyorsunuz.Zeytinburnu İstasyonu'nda iniyorsunuz.Ust gecitten gecip (metro kismina giden ust gecit ) merdivenlerden indiginizde İstanbul Agac ve Peysaj yazisini goruceksiniz.Oradan da Tekzen'e ve Marmara Forum'un altindaki Bauhaus'a ugramayi ihmal etmeyin. :)Fotogralari cekip sayfama ekleyecegim.Bugun eklemeye calisirim.

Tika 17-05-2012 13:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kartal124 (Mesaj 967685)
Sayın Tika valla iyi taşımızsınız onları otobüsle, tebrik ederim.
Ben Bauhause'a sık sık uğruyorum aradığınızın ne olduğunu bilsem görürsem haber veririm.
Ayrıca, Kaktüs için İBB'nin Alibeyköy fidanlığına da bakabilirsiniz.Ama oraya giden hiçbir toplu taşıma aracı yok.

Onlari gorunce birakamadim. :) Metrobusten indigim gibi de taksiye bindim zaten.
Keske oraya giden bir servis olsaydi,neyse...
Bu fotografi forumda gormustum.Dikenli kaktus sevmiyorum.Succulent mi deniliyor dikensiz olanlara bilmiyorum,ama minik ve sevimli bazi turler var.Ornegin bu fotografta var.Buna benzer baska turler de var,ama isimlerini hic bilmiyorum.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...cculentmix.jpg

Bu arada tesekkur ederim,sayin kartal124.

Sardunya aldigim donemde gordugum turlerden almaliymisim.İstediklerimden 3 tanesini gormustum...Ama ellerim dolu oldugundan alamamistim.

sevgice 17-05-2012 13:58

Sn. tika bu güzellerın hepsini andınız mı yoksa temsili mi acaba. Ve en çok sukullent türleri nerede vardı acaba .Zeytinburnu ndaki Agaç peyzajda mı yoksa bauhouse damı. Biri bana böyle bir hediye verseydi havalara uçardım ne yalan söyliyim hepsi çok güzel..

Teşekkürler.

günebakan 17-05-2012 15:43

Teşekkürler sevgili Tika:)

Tika 17-05-2012 18:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgice (Mesaj 967773)
Sn. tika bu güzellerın hepsini andınız mı yoksa temsili mi acaba. Ve en çok sukullent türleri nerede vardı acaba .Zeytinburnu ndaki Agaç peyzajda mı yoksa bauhouse damı. Biri bana böyle bir hediye verseydi havalara uçardım ne yalan söyliyim hepsi çok güzel..

Teşekkürler.

Fotograf temsili ne yazik ki...
Ama bunlardan bazilarini Bauhaus'ta gormustum,bir daha da goremedim.Sanirim gelince ilgisi olan hemen aliyordur,kalmiyordur.Rastlarsam alacagim,ama su an yok.Ben de gorunce almadigim icin kendime kiziyorum.Ama cicek gibi olandan,baloncuklu olandan,testere cicegininin minigine benzer olan turlerden gordugumu cok iyi hatirliyorum.Ne yazik ki adlarini bilmiyorum.O yuzden boyle anlatiyorum,kusura bakmayin.:) Aslinda gorevlilere sormak lazim,kaktusler ne zamanlar geliyor diye...

Rica ederim gunebakan.

bastet 17-05-2012 18:56

Koçtaş' tan aldığım saksılı lavanta (9.90 TL) - güzel gelişiyor, ama çiçek açacak mı bilmiyorum, alalı 2 hafta oldu

http://g1205.hizliresim.com/x/k/61yvp.jpg

http://g1205.hizliresim.com/x/k/61ywn.jpg

Bauhaus' tan aldığım kekik (11 TL) - saksı değişimi yaptım, alalı 2 hafta oldu

http://g1205.hizliresim.com/x/k/61znw.jpg

http://g1205.hizliresim.com/x/k/61zs7.jpg

Bu arada çok güzel reyhan fideleri vardı. (0.45 TL)

serkan_istanbul 17-05-2012 20:52

limoni kekik kokusu çok güzel 2 tl çiçek pazarında bilginiz olsun. fide olarak satılıyo ben aldım.

Tika 18-05-2012 20:17

İstedigim succulentlerin bir kismini Besiktas'ta tarif ettigim yerde buldum.Oraya cok fazla tur geliyormus.Yapi marketlerden pahali,ama yapi marketlerde de kolay kolay bulunmuyor.Succulent ve ortancalarin fotograflarini cekip balkon basligima ekledim.

papatya73 20-05-2012 12:34

ANKARA baumax da bir sürü sukulent çeşidi vardı ama istanbulda bilmiyorum.

Güzin Çakar 20-05-2012 17:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tika (Mesaj 968596)
İstedigim succulentlerin bir kismini Besiktas'ta tarif ettigim yerde buldum.Oraya cok fazla tur geliyormus.Yapi marketlerden pahali,ama yapi marketlerde de kolay kolay bulunmuyor.Succulent ve ortancalarin fotograflarini cekip balkon basligima ekledim.

Alibeyköy Ağaç A.Ş.de sukkulent fiyatları pahalı. Bildiğim kadarıyla aradığınız bitkileri Sarıyer'de Ünal Kaktüs Serasında bulabileceğinizi düşünüyorum. Sık uğranacak kadar yol üstü değil ve her zaman açık olmuyor. Önceden aranması gerekiyor. 1 ay kadar sonra ben uğramayı düşünüyorum. Birkaç arkadaş gün belirleyip beraber de gidebiliriz. Hatta oraya kadar gitmişken sahilde çay içerek mini bir tanışma toplantısı bile yapabiliriz.

zbk74 20-05-2012 21:06

arkadaşlar geçen yıl **** bu yıl içinde migroslardan çiçek tohumu aldınızmı?geçen sene semeoup marka sattılar malesef bu yıl ektim(geç satışa çıktığı için) çoğu çimlenmedi..hatta çimlenmeyenler daha fazla.!bu yıl hangi markaydı hatırlamıyorum ama onlarda da hiç çimlenme olmadı ...aranızda varmı eken ve bitiren merak ettim..?

Tika 20-05-2012 21:45

Ben cok yaygin bir markanin lilyum ve frezya soganlarini ektim.Sayfamda da paylastim.Gecenlerde merak edip bakmistim.Koklenmisler,ama cimlenme yok henuz.

Sariyer'de calisiyorum 1,5 yildir ama haberim yoktu,bahsedilen seradan.Merak ettim simdi.:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025