![]() |
Sayın Gilan,
teşekkür ederim gerçekten istediğime benze güller varmış,istediğim başka çiçeklerde var,bu hafta sonu alibeyköyde yeni açılan markete gidicem eğer bulamazsam tropik seradan sipariş verebilirim saygılar |
Bugün mahalledeki TEDİ markete gittim. Bir kaç haftadır sardunya, açelya, çuha, minyatür gül vardı. Bugün dayanamayıp 2 küçük açelya saksısı aldım. 3.79 tl idi galiba. İçeri girince bir baktım kutuda Erengüller renk renk. Dayanamayıp 3 saksı aldım. Saksısı 3.59 TL.
|
Tekirdağ Migros
Ben pazar günü Tekirdağ Migrosun önündeki banka ATM'sine uğramıştım. Market girişindeki çiçekler dikkatimi çekti ve öyle bir baktım ne var diye.
Yılbaşı çiçekleri, sardunyalar vardı minik saksılarda. Fiyatları da 3,5 - 4 lira arasında gayet uygundu. Diğerlerinin durumları çok iyi değildi. Hatta yaprakları dökülen ve solan bazı çiçekleri büyük bir koli içine gelişi güzel atmışlardı. İçim cız etti görünce, çöpe atacaklar herhalde. Vaktim olmadığı için soruşturamadım. Ama eğer bu çiçecikleri çöpe atıyorlarsa, bir daha ki sefere market yetkilileri ile görüşüp onlar için bir kurtarma operasyonu yapabilirim. Hem ekonomik de olur değil mi? |
Ben Koçtaş'ta sık sık atılmak üzere toplanmış çoğu da birbirinden sağlıklı çiçekler görüyorum ama firmaya iade edilecek diyorlar. Bedavaya vermemekte belki de haklılar çünkü diğerlerinin satışı düşebilir. Ama en azından yıpranmış bitkileri düşük bir ücretle ayrı bir standda satışa çıkarsalar hem bitkiler boşa gitmemiş olur, hem de biz mutlu oluruz.
Saksı saksı sardunyalar hala aklımda... |
Geçen hafta bauhause dan aldığım 2 adet dahliya nın paketini evde açtığımda filizlenmiş ve önceden filizleri kırılmış haldeydi. bize uzak olduğu için tekrar gitme şansım olmadı iade için. soğanlı bitkilerde zaman geçiyor alırken filizlenip filizlenmediğine dikkat edin derim. bu sene dahliyam olmayacak ona üzülüyorum :(
|
Konya Koçtaşta envai çeşit kaktüs mevcut çeşit oldukça fazla ve çiçeklilerde var.
Kipada sardunyalar var ama yazık çok acıdım canları çıkmış vaziyetteler 7 TL. |
2 Eklenti(ler)
Hafta sonu Karşıyaka gezisinden notlar:
Neyin nerede olduğunu unutmamak için tabelaların da resimlerini çektim. :D Eklenti 208100 Obrizya fideleri: Eklenti 208101 |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 208105
Sagina subulata “Irish Moss”: Bunu gördüğüme çok şaşırdım. Eklenti 208106 Çiçek açan semiz otu türü: Eklenti 208107 Ortancalar: Eklenti 208108 Sarı kız, lysimachia: Eklenti 208109 |
4 Eklenti(ler)
Eklenti 208110
Beyaz maviş (campanula, çan çiçeği): (Hemen aldım tabii :)) Katmerlisi de var. Eklenti 208111 Değişik renkleri: Eklenti 208112 Bin bir çeşit sukulent, sedum: Eklenti 208113 |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 208114
Kokulu sarı orman gülü: Eklenti 208115 Değişik minyatür, yer örtücü gibi bir çilek: Eklenti 208116 Oxalis, süs yoncası: Eklenti 208117 Kaya bahçelerine çok yakışacağını düşündüğüm renkli yapraklı ne olduğunu bilmediğim bitkiler: Eklenti 208118 |
3 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Eklenti 208125
Değişik bir tür berberis: Eklenti 208126 Ve son olarak ne olduğunu kendilerinin de bilmedikleri tırdan birer tane çıkmış iki değişik çiçek: Eklenti 208127 Şunun mavisinin tonuna bakar mısınız? Eklenti 208128 Gentiana verna adıyla internet araştırmalarına göre -34'e kadar dayanabilen, kaya bahçelerine uygun, bahar sonu yaz başı çiçek açan bir türmüş. Pek nazlı bir şeye benzemiyor. Kaya bahçesi olanlar kaçırmasın. :) |
Sn. gilan. Yapılırmı bu sımdı bana yaaa. O sedumları eklemışsiniz güzel güzel
((. Of off güle gül büyütün. Darısı bana.... |
Bunlar seralardan resimler, benim aldıklarım değil tabii ki. Keşke olsa. :D
|
Ah sevgili Gilan ah...
Bana 12 saatlik yol çektireceksiniz şimdi, bitkileri fotoğrafladığınız yetmiyormuş gibi bir de açık adres vermişsiniz. Şimdi Karşıyaka fidanlığına uğramadan Mersin'e dönülür mü? Şaka bir yana, ellerinize sağlık, sevgili Cemo'nun delirdiği kadar varmış, Ankara'ya uğramak şart oldu :) |
Yapma bana bunu yapma :o Her hafta karşıyakada buna yürek mi dayanır, cüzdan mı :o
O maviye bayıldım !! Gentiana verna.. Süpermiş Ankara için. Bir de obrizyanın fiyatı neydi? Sagina subulata �Irish Moss� ben bunu gördüm ve birşeye benzetemediğim için hiç şaşırmadım :D İyi birşey mi diyorsun yani. |
Adalat Ablacım, bekleriz Ankara'ya. :)
Ben de kaç senedir Yalova'daki fidanlıkları bir gezmek istiyorum. Orası Ankara'dan çok daha ileridedir kesin. |
Alıntı:
Yürek dayanır, hatta bayram eder ama cüzdan kısmı zor işte. :) Sagina subulata Irish Moss çok şirin bir yer örtücü. http://www.google.com/search?q=Sagin...w=1280&bih=903 Minik inci gibi çiçekleri çok zarif. Çim kadar olmasa da basmaya dayanıklı. Soğuğa da dayanıklı ama kötü yanı çok su seviyor. Komple yer örtücü olarak değil de bahçenin bir kısmında çok dekoratif olur bence. Şuradaki gibi merdiven ya da kayrakların arasında: http://0.tqn.com/d/gardening/1/0/o/K/SaginaAurea8.jpg (burada rengi çok açık çıkmış, aslında daha koyu yeşil) Gentiana verna sadece tek saksı vardı. Tırdan çıkmış ne olduğunu bilmiyorlardı. O yüzden durmuyor olabilir, istiyorsanız bir telefon edin bence. :) Obrizyanın fiyatını sormadım maalesef. |
Sevgili gilan ne güzel türler bunlar. Özellikle Gentiana verna nefesimi kesti.:)
|
Süperler.Bir Pazar günü Ankara yapmak lazım. :)
|
pembe beyaz
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Pembe beyaz alacalı gül
|
sarı kırmızı gülü gökte ararken yerde buldum :))
bugün annemdeyim ve beraber dışarı çıkmıştık hemen evimizin yanındaki market yalovadan birçok çeşit çiçek geitrmiş ve bunlardan biride sarı kırmızı gül.....üstelik fiyat sadece 6tl ,inanamadım ve hemen bir tane aldım,evde 3 saksıda gülüm vardı,annem yazın memlekete giderken 4 saksı gülü bana bırakacak şimdi birde bu sarı kırmızı gül eklendi :)))) 8 saksı gül küçücük bir balkon için biraz fazla ama görünce dayanamadım..biri beni durdursunnnnnn bu arada istanbul fatihte oturan ve gülden almak isteyen varsa yavuz selim durağının arkasında köşe başında bir market var orası satıyor,başka çiçeklerde var ve çok uygun tavsiye ederim |
Tchibo'nun bu kampanyasını gördünüz mü?
http://www.tchibo.com.tr/plantum/tem...yfi/11_17.html |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
tropik sera'da da yabana atılmayacak harika güller var bir bakın isterseniz benim favorim Halfeti karası ama malesef bakacak yerim yok
|
geçekten fiyatını uygun iyi bulmuşsun
|
aldığım yerin adı şarküteri dünyası, bu akşamda birçok çiçek getireceklermiş,ben aslında bugün erkenden eve gitmeyi düşünüyordum ama biraz daha kalıp şansımı denemek istiyorum,çok şahaneler ,dün arkadaşıma giderken minyatür güllerden aldım,kendimede bir çiçek aldım ama adını unuttum :( eve gidine fotograf eklemeye çalışıcam
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Dün oralardaydım ama yerini bulamadım:(Biraz daha tarif eder misiniz şarküterinin oldugu yeri?Mesele Yavuz Selim otobüs durağının neresinde?Hangi çiçekler vardı ve fiyatları nasıldı? |
Tamam telefonlarını buldum aradım . Anneler günü için getirmişler ve ürünler bitmiş :( Biz penirciyiz zaten dediler :(
|
Alıntı:
yavuz selim otobüs durağının arkasında havuz var,hauvzun yanından koyun baba parkına giderken market,keşke bulabilseydiniz,çooookk ucuzdu, sarı kırmızı gülü 6 tlye aldım, arkadaşıma giderken kırmızı mini gül aldım 5tl sonra bugün tekrar gittim anneme sarı kırmızı mini gül aldım çok sevdiğimiz bir komşumuz var,kardeşimin ciciannesi onada gül aldık ama görseniz üzeri tomurcuk dolu sadece 10 tl kocaman sarı kırmızı sarmaşık gül vardı 15 tl bodrum çiçeği dedikleri bir ççiçek vardı 15 tl sardunya aldım 5tl cam güzeli 4tl hepsi birbirinden şahane |
Alıntı:
bizede anneler günü için getirdiklerini söylemişlerdi,aynen biz peynirciyiz aslında dediler,görmenizi isterdim,kalmamasına üzüldüm |
5 Eklenti(ler)
bu akşam çok yorgun olduğum için yarın sabah resimleri yüklemeyi düşünüyordum ama dayanamadım,biraz amatör çekmişim kendimden utandım,inşallah beğenirsiniz
|
1 Eklenti(ler)
benim sarı kırmızı gülüm,inşallah tutar,alırken bilmiyordum ama sonradan öğrendiğime göre sarmaşık gülmüş :p
|
2 Eklenti(ler)
birkaç örnek daha
|
1 Eklenti(ler)
sardunyam :)
|
2 Eklenti(ler)
ilk resimde annemin penceresindeki güller var,bu üç gülüde çarşamba pazarından aldık, soldaki siyah, ortadaki kadife kırmızı, sağdaki sarı kırmızı diye aldık ,inşallah çiçekçi doğru söylemiştir:))
alttaki resimde tahmin edebileceğiniz gibi hıdırellez akşamı :D bu kadar gül varken dalına para takmamak olmaz değilmi :D birde annemin yazdığı mektup var ama tam görünmemiş |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025