![]() |
Alıntı:
Syngonanthus chrysanthus (Mikado Gold) Bu tür bilgileri iletirken, sayfa adresini vermek yerine, konunun adını kopyalayıp yapıştırırsanız, hem sayfa adresini vermiş olursunuz hem de konu adı yazdığı için, bitki adının öğrenilmesine katkıda bulunmuş olursunuz... Bu öneri için Günüm'ün mesajını kopyalamış olsam da, tahmin edeceğiniz gibi herkese seslenmekteyim :) |
Bu çok kullanışlı bir fikir. Telif hakkı sizde saklı kalmak üzere sayın Malina; ben kullanacağım.:)
|
Alıntı:
Henüz bu bitkilerin satılması için çok erken. Nisan hatta Mayıs ayını bulur diye düşünüyorum. |
Alıntı:
Yapı marketlere çok sık gidiyorum Adalet Hanım. Ben de takip ederim sizin için. |
Alıntı:
|
o zaman eminönü yeni camii karşısındaki çiçek pazarı olabilir. saygılar günüm.
|
Malesef İstinye Carrefour'da ne H.kerii kalmış ne de Mikado Gold. Hoş satışta olan çiçeklere çiçek demeye de bin şahit gerek. Yine ilgisizlikten perişanlar.
|
Bende bu gün migrostaki bitkilere baktım.Çok güzel açeelyalar vardı ama fiyatları pahalıydı.Lalerde vardı.1 saksıda 2 tane sarı renk lale 6.90 tl idi.
|
Alıntı:
Ben bu Clematislere doyamıyacağım anlaşılan, Sundawille ise ayrı bir hastalık, öyle çok çiçeği varki, saksıda da olsa taşımaya razıyım. |
Adalet Hanım, sundaville Bauhaus bahçe bölümünde 1 ay öncesine kadar vardı (Belki hala var. Hiç dikkat etmedim). Yalnız çok büyük bir saksıya dikiliydi. Üstelik aynı saksıda hem pembe hem beyaz çiçek vardı. Boyu da aynı orantıda uzundu.
Size biraz daha uygun boyda olanını bulmak lazım. Eminönü'ne mutlaka geliyor. Ama Nisan ayından önce umutlu değilim. Ama gördüğüm ilk yerde haber uçuracağım size. |
Sevgili Günüm, çiçeğin büyük olması avantaj gibi görünsede ulaşımda çok büyük sorunlar oluyor.
Nitekim, Fidanistanbuldan aldığım Clematislerim gelinceye kadar parçalanmışlardı. Aslında ne güzel olurdu hem beyazı hemde pembesine bir anda sahip olmak, neyse ben bu işi size bırakıyorum, siz en iyisini bilirsiniz. Sabırsızlıkla sizden haber bekleyeceğim. |
Merak etmeyin. Bu sene geç kalmayacağız.
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/showthr...ghlight=terlik gelmişti bu 14 şubatta ise özel hiçbirşey gelmedi. Anlatmak istediğim her yıl aynı ürünler ve tarihler tekrarlanmıyor. Geçen sene mavi kardelen ve helloborus gelmemişti, bu sene her ikisi de saksılı olarak geldi. Yani marketler tam sürpriz yeri, bu nedenle bu başlık çok önemli, neyin ne zaman geldiğini bu başlık altında öğrenmiş olacağız. |
Alıntı:
|
Hafta içi olmasaydı kesin gelirdim :(
|
Bu başlık benimde ilgimi çekti.Teşekkürler tolgahann.
Arkadaşlardan güzel çiçek satış haberleri bekliyorum. |
Kaktüsçülerin dikkatine: Bauhaus'da tomurcukları üstünde çok çeşitli tekli kaktüsler 2,5 liraya, üç değişik kaktüs bir saksıda 5 lira civarlarında idi.
Bir de saksıda uygun fiyatlı elma, erkenci kiraz armut gibi bir kaç çeşit meyve fidanı vardı (üstlerinde bodur diye yazıyor ama benim boyumun 2 katıydı nasıl bodur bilemem). Üçlü lalelerin fiyatları fena değildi ama sadece 2 çeşit vardı. Çuha çiçekleri, hercai menekşeler, artık geçmekte olan sümbüller vs. Bunların dışında kayda değer değişik bir şey yok. Bu aralar gitmeye değmez. |
Bauhausa SİHİRLİ TOPRAK diye bir toprak gelmiş.
içine NPK ve kalsiyum dahil tüm gerekli besin maddeleri eklenmiş. |
Evet, geçen Coyote ile gittiğimizde de o toprağı görmüştük ama şimdi hatırlayamıyorum da çok pahalı gelmişti bize.
|
Bir de Cepa'da Aeschynanthus radicans gördüm. Çok iyi gelişmişlerdi ve üzerleri çiçek doluydu fiyatı 30 liraydı. Daha küçük ve biraz daha uygun fiyatlısı olsaydı alacaktım. Arayan varsa sadece 2 tane vardı.
|
Alıntı:
|
Sevgili tolgahann, fidanlar 8,5 liraydı. Geçen gittiğimde 16,5 idi, indirime gitmişler. En çok erkenci kiraz ilgimi çekti. Sanırım tomurcuğa durmak üzereydi.
Kaktüslerin adlarını bilemiyorum, üzerlerinde de yazmıyordu ama çeşit çok fazlaydı. Her bir saksıda farklı çeşitler vardı. Çoğu tomurcukluydu. Fiyatları da bana uygun geldi doğrusu. |
Bauhaus'da son durum nedir arkadaşlar.Yaz soğanları gelmiş mi?
|
Bu akşam Bauhause-Beylikdüzü şubesine gittim. Herhangibir soğan gelmemiş. Sadece açmış halde tekli ve üçlü sümbüller ve saksıda tek adet açmış kırmızı lale vardı. Bunun haricinde yeni güller gelmişti.
|
Arkadaşlar 16,50 TL olan bodur, 8,8 TL olanlar ise normal meyve fidanları.
Ben geçen hafta Beylikdüzü bauhause'dan 1 tane bodur Iğdır kayısısı ve 1 tane de normal yarma şeftali aldi.Toz pembe çiçeklerini çok seviyorum. Alıntı:
|
Cevahir Koçtaş'ta değişik çeşitlerde menekşeler mevcut, katmerli, fırfırlı, ebruli.
Ayrıca iri ve kokusuz nergisler gelmiş saksı saksı, hemen hepsinin tomurcuğu var ve soğanlar yavrulu-olgun. Fiyatı 1.5 lira. Siklamenlerin aşı olmayan, doğal türleri gelmiş rengarenk, küçücük ve çok şirinler. 2,5 lira civarıydı. |
Bir de kokulu yaseminler gelmiş kocaman ve tomurcuk dolu, ama hemen ayırtılarak alınmışlar. Koklamaktan başlarından ayrılamadım. Fiyatlarını da göremedim. (2-3 metre vardı saksı hariç, tomurcuktan yapraklar görünmüyordu).
|
Bouhause katoloğunda, 4.75 Tl'ye bahar soğanlarında çocukluğumda bahçemizdeki yıldız çiçeklerine çok benzeyen (simdiki çeşit çeşit dahlıalar onun yerini tutmuyor gözümde )
dahlia soğanlarının cazibesine katılıp gittim. Ancak henüz gelmediğini söylediler.Yani katologda var markette yok. |
Bu soğanların geleceğine dair işaret,bu perşembe günü tüm soğanlar gelir.
Gözümüz aydın :) Umarım geçen seneki gibi çok çeşit gelir, geçen sene çok fazla çeşit vardı. |
Önümüzdeki hafta geleceğini söylediler. Geçen sene 10 milyonluk soğan serisi vardı ki bunlar tropik soğan grubuydu. Bu sene o grubun olmayacağını söyledi Bauhaus'daki görevli.
|
Arkadaşlar lütfen bahause ye ağlayan kalp **** kanayan kalp soğanı gelirse haber verirmisiniz. Konya' da bahause yok malesef. Ama tanıdıklardan isteyeceğim...
|
Tropik soğanların bu sene gelmemesi iyi oldu, o kadar çok çeşit arasında soğan manyağı oluyorduk :)
|
Marketlere de soğan dağıtımı yapan asya lale yazlık soğan satışına başlamış.
http://www.lalesiparisi.com/Default.aspx Geçen seneye göre çeşit sayısını artırmış, bazı türlerin üretimini de kendileri yapıyor. Tebrik etmek lazım. |
Soğanları ithal eden firmanın satınalmacısı ile görüştüm. İthal listesine baktı. Dicentra spectabilis bu seneki ithal listesinde yokmuş.
|
Sağol günüm...
|
Rica ederim. Eğer rastlarsam da mutlaka haber veririm. Çok sık gidiyorum yapı marketlere.
|
Bu akşam üstü Beylikdüzü bauhauseye gittiğimde çılgına döndüm sanki:p
Bahar soğanları-yumruları gelmiş standı hazırlıyorlardı. 3 kategoride fiyat vardı 4.5 tl, 6,95 tl ve 3. yü hatırlamıyorum.:( Gloxinialar 5 renkti 2 yumru 4.5 tl idi begonyalar çeşit çeşit 6.95 tl gibi idi. Dahliyalar canalar irisler. Ranunculuslar 10 luk paketlerde glayörler onluk paketlerde yanlış hatırlamıyosam 6.95 tl idi. Üzümsü meyveler gelmiş. Pembe, sarı frambuaz, böğürtlen, frenk üzümü, bektaşi üzümü, cleamatisler renk renk ti, hanımeli vardı. Yarın üşenmeden gidip fotolarını çekicem. Fiyatlarda yanılabilirim. Zira etiketleri görevli ile seyyar cihaza okuttuk. Etiketler henüz yapıştırılmamıştı. |
52.mesajda belirtmiştim, bu perşembe yeni sezon açılacak diye :)
Hayırlı olsun...Yeni soğanlarla, üzümsülerle Bauhaus bugün sezonu açtı. |
Sevgili Eylems, hangi renk clematisler vardı, biliyorsunuz ben iri açan türden kırmızı ve beyaz clematis bekliyorum, baharda değil de yazın açan türlerinden olursa süper olur.
Ayrıca bir tane de frek üzümü almak istiyorum, sundaville veya diğer adı ile mandawille gelmişmiydi? |
Sevgigi Eylems,
Clematis ve Sandavilla haberlerini bende merakla bekliyorum. Koyu pembe **** fuşya clematis, açık pembe sandavilla var dersen ne kadar sevineceğim bilemezsin. Bunlar benim ya uykularımı kaçırıyor **** rüyalarıma giriyor :) Suçlu kim acaba özendirenler mi! Tüm özendirenlere sevgiler... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025