agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Alışverişler ve İlanlar Hakkında (https://www.agaclar.net/forum/alisverisler-ve-ilanlar-hakkinda/)
-   -   Yapı Marketlerde Satışı Olan Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/alisverisler-ve-ilanlar-hakkinda/12545.htm)

Güler 16-03-2010 05:20

Osiria gülünde uğradığım hüsran yüzünden artık fotoğrafa bakarak gül seçemiyorum. Fotoshop çok yanıltıyor.

Clematisleri de alırken memleketimizin koşullarına ne kadar uyar mutlaka düşünelim. Ben de Akdoğa'ya katmerlileri için bastırıyorum. Yığınla para vereceğiz, yazık olmasın.

Hhatice 16-03-2010 07:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dudi (Mesaj 597241)
Hatice abla sen bardak menekşe soruyormuydun? Tam hatırlayamadım?

Sormuştum tatlım Bauhause gelmiş öğrendim :)

Hhatice 16-03-2010 07:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 596294)
http://www.baldur-garten.de/index.jsf

Örneğin Alman baldur gartendeki bitkilerden isteyebilir miyiz ? Tamam derlerse öncelikle bu siteden başlayalım derim.

Bence isteyelim çok güzelmiş

denizakvaryumu 16-03-2010 07:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 597743)
Bence isteyelim çok güzelmiş

Güler Hn. dan haber bekleyelim...Bu site Alman sitesi, Bauhaus da bir Alman marketi.
Bu çiçeklerden gelmemesi için hiçbir neden yok :)

zappie 16-03-2010 10:11

Felaket tellalligi yapmak hep bana dusuyor ama
http://www.baldur-garten.de/page/ter...CAC7AE0E9129CA sayfasinda yazildigi gibi:

Versand ins Ausland
BALDUR-Garten liefert in folgende weitere Länder:
Österreich, Niederlande, Belgien, Luxemburg, Frankreich

Yurtdisina Avusturya, Hollanda, Belcika, Luxemburg, Fransa'ya gonderiyorlarmis.

denizakvaryumu 16-03-2010 11:01

Bu siteden Türkiye'ye gönderim yapılmıyor , bu sitedeki bitkileri Bauhaus aracılığı ile getirtmek için Güler Hn.devrede.

gilan 16-03-2010 22:33

Aslında bizden fikir almak için hevesliler ama neticeye varmak uzun sürebilir tabii. Geçenlerde Bauhaus bahçe bölümü şefiyle konuşmuştum. Mesela geçen sene üst yönetimden "Araştırın bakalım neler getirebiliriz Ankara'ya uygun" diye sormuşlar. Bahçe bölümü şefi diyor ki "Biz bir iki şey buluyoruz ama sınırlı kalıyoruz, olanlar yeter sanıyoruz, sizden gelen talepler ufkumuzu açıyor"...

denizakvaryumu 17-03-2010 07:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 598330)
Geçenlerde Bauhaus bahçe bölümü şefiyle konuşmuştum. Mesela geçen sene üst yönetimden "Araştırın bakalım neler getirebiliriz Ankara'ya uygun" diye sormuşlar. Bahçe bölümü şefi diyor ki "Biz bir iki şey buluyoruz ama sınırlı kalıyoruz, olanlar yeter sanıyoruz, sizden gelen talepler ufkumuzu açıyor"...

Benim de anlamadığım;

Üst yönetimin ve bahçe bölümü şefinin, lütfedip bahçe-bitki forumlarına bir göz atma zahmetinde neden bulunmadıkları ?

Neden bu forumlara girip en azından bir "merhaba" demedikleri ?

Örneğin;

Google arama motoruna bauhaus bitki yazdığınızda veya bauhausdan talepler şeklinde yazıldığında ilk sayfada ağaçlar net sayfası hemen çıkıyor, yani fazla bir araştırma yapmalarına da gerek yok :)

Kaldı ki bu marketin Türkiye bölümü ve ona bitki tedarikde yardımcı olan AKDOĞA hiç mi profosyonel talep araştırması yapmıyor?

Özellikle Akdoğa'nın artık bu foruma bir merhaba demesini bekliyoruz.

sabah 17-03-2010 08:34

agaclar.net'de neredeyse büyük marketlerin müşteri ilişkileri, ürün araştırma, satış geliştirme, reklam, tanıtım, duyuru vs bölümleri gibi çalışıyoruz.:rolleyes:

Şikayet sitelerinde bile firmalar en azından teşekkür edip, konuyla ilgilendiklerini söylüyorlar.

Firmaların her internet sitesine yetişmeleri mümkün olmayabilir. Ancak biraz araştırma yapanların agaclar.net sitesinin farkını görmeleri beklenir, değil mi?:rolleyes:

The Island 17-03-2010 18:56

Kataloğun 127. sayfasındaki küpelere bayıldım ben. :)

Yılmaz Yalçın 17-03-2010 20:46

Arkadaşlar,

Bauhaus bahçe bölümü yetkililerinin Ağaçlar Net'i (Türkiye'nin en iyi doğa ve bitki sitesini) hala ziyaret etmemelerine şaşıyorum!Forumu okuyup burdaki talepleri değerlendirseler dünyanın parasını kazanırlar:)Mesela forumdaki arkadaşların clematis isteklerini dikkate alıp değerlendirmiş olsalar ne güzel olurdu..Ama malesef ülkemizde tüketicilerin düşünce ve istekleri değil de ticari kaygılar ön planda..İşte bu yüzden ticari zihniyet gelişemiyor..Ben bu tür firma yetkililerinin tüketicilere artık bir nefes kadar yakın olmasını temenni ediyorum...

sevim4 17-03-2010 21:11

Haklısınız kubat bey ben buraya kayıt oldum olalı bir clematis alamadım çok almak istediyim bir bitki burda da yok zaten.
Büyük şehirlerde oturan arkadaşlardan rica ediyoruz sağolsun yardımcı oluyorlar.

Yılmaz Yalçın 17-03-2010 22:07

Sayın Sevim Hanım,

Umarım artık sesimiz duyulur ve bize güzel haberler gelir:)

limon 18-03-2010 07:25

Sevim Hanım, ben size alıp göndereceğim ama geçen hafta gittiğim Bauhaus da gördüğüm türleri beğenmedim. Bizim buradaki seralara da yakında gelir. Onlar daha dallı budaklı ve güzel çiçekli türleri satıyorlar. Bu arada yine de yapı marketlerde beğendiğim türlere raslarsam alacağım sizin için.

Bauhaus da çok miktarda Hanımeli türleri ve Gül çelikleri vardı. Orman meyveleri de vardı ama her sene gördüklerimizden.

sevim4 18-03-2010 07:59

Sevgili limon çanım çok teşekkür ederim senin alırım demen yeter siz seraları takıp eder bana haber verirseniz buyük bir ikram.

delete61 18-03-2010 08:45

Sayın sevim4 Gaziantep yolu üzeri migros yanı ve DSİ karşısında Flora çiçekçiliğe ait seralar var. DSİ karşısındaki sera biraz daha büyük. Eğer Kahramanmaraş merkezde ikamet ediyorsanız buralara uğramanızı tavsiye ederim. Şu an tam zamanı yeni çiçekler gelmiştir.

sabah 22-03-2010 09:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 577888)
... Bauhaus'a Heuchera ile ilgili mesaj göndermiştim....

Bitkiyi henüz tanımadıkları için sadece 2 çeşidinden .. istemişler. Devamı da gelecektir diye umuyorum.

Bauhaus'dan yeni çeşitler için bir haber var mı acaba?

Yurtdışında satışlar başladı.:rolleyes:

Oğuzhan 22-03-2010 10:01

Bir fidanlıkta kamelyalar buldumFiyatı 70-40 TL arası .Boyalrı 40 -50 cm Kamelya fiyatları sizce uygun mu ?

Adalet Yağcı 22-03-2010 12:21

Cuma günü Mersin'deki BİM mağazalarına çiçek soğanları ve tohumları gelecekmiş.
Diğer merkezlerde daha erken çıkmış olabilir.

Yılmaz Yalçın 22-03-2010 14:00

Koçtaş'ta bugün öyle büyük yasemin gördüm ki çiçekleri bolca açmış ve etrafa parfüm yaymıştı:)Tahminen 7-8 yaşlarındaki yaseminin fiyatı 60 tl. idi..

gilan 22-03-2010 17:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sabah (Mesaj 601615)
Bauhaus'dan yeni çeşitler için bir haber var mı acaba?

Yurtdışında satışlar başladı.:rolleyes:

Uğradığımda soruyorum, "Talebinizi ilettik ama ithal olacağı için nereden temin edebileceklerine dair biraz araştırma yapacaklarmış, biraz zaman alabilir." diyorlar.

En kötü seneye gelir diyorum artık. :p

oppss! 22-03-2010 18:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 601865)
En kötü seneye gelir diyorum artık. :p

:D
Seneyi kurtarsak nerde:D

Güler 22-03-2010 20:33

Akdoğa'ya isteklerimiz için bir mail attım. Ayrıca sitemlerinizi de kopyalayıp ilave ettim.

Gelen cevap:
"Güler hanım merhaba
İş yoğunluğunda atlıyoruz bazı şeyleri öneri ve uyarınız için çok teşekkür ederim bundan sonra sıksık karşılaşırız forumlarda."

Hakikaten çok yoğun olduklarını ben de görüyorum. Bu aralar haftanın üç günü tırlarla mal geliyor, barkodlanıp hızla dağıtımı yapılıyor.
Kendi seralarında da işler çok. Ama bastırmaya devam.

sevim4 22-03-2010 21:16

Hadi güler hanim kim tutar sizi.

oppss! 22-03-2010 21:47

Şunlara arkamda bir forum deli var deyin, korkutalım az :D

Sevilay 22-03-2010 23:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 602009)
Akdoğa'ya isteklerimiz için bir mail attım. Ayrıca sitemlerinizi de kopyalayıp ilave ettim.

Gelen cevap:
"Güler hanım merhaba
İş yoğunluğunda atlıyoruz bazı şeyleri öneri ve uyarınız için çok teşekkür ederim bundan sonra sıksık karşılaşırız forumlarda."

Hakikaten çok yoğun olduklarını ben de görüyorum. Bu aralar haftanın üç günü tırlarla mal geliyor, barkodlanıp hızla dağıtımı yapılıyor.
Kendi seralarında da işler çok. Ama bastırmaya devam.

Sanırım yeni üye olan AKDOGA sizin Akdoğa.:)

Müjde vereyim dedim.

Artık ne isterseniz, ilk elden okur.:)

MagicLife 23-03-2010 21:08

Genelde etçil bitkiler satılıyor diye biliyorum yapı marketlerde :S

gulshenisa 24-03-2010 17:55

Praktikerde gloxinialar vardı birkaç renk vede çok çeşit dahlia ve zambak.

zappie 24-03-2010 22:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MagicLife (Mesaj 602636)
Genelde etçil bitkiler satılıyor diye biliyorum yapı marketlerde :S

:confused: Hic gormedim. Herhalde succulent ( etli yaprakli ) bitkileri kastettiniz.

Hhatice 24-03-2010 22:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Oğuzhan (Mesaj 601618)
Bir fidanlıkta kamelyalar buldumFiyatı 70-40 TL arası .Boyalrı 40 -50 cm Kamelya fiyatları sizce uygun mu ?

Ben Bauhausetan 25 tl ye aldım 70 cm boyunda bembe çiçekleri açmış çok güzel

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025