![]() |
|
![]() |
#151 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-12-2007
|
Alıntı:
1 veya 2 nısan da olacaktı |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
|
Yine var sevgili dostlar, Bugun oglen BİM in önunden geciyordum, afişlerini gördüm, toprak, saksi, çiçek tohumu ve soğanları vardı. Sanırım 1-2 hafta sonra gelecek... Sabah erkenden kapısına dayanmak lazım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Guest
|
Bu çiçeği kokladığınızda, kendinizi parfüm cennetinde hissediceksiniz. Kesinlikle muhteşem bir parfüm kokusu.Leylağa benziyor ama kokusu leylaktan çok daha güzel. Üstelik gölge ve tam gölge yerlerde bile yetişebilen, küçük saksılarda çiçek açabilen bir bitki.Küçük ve kuzeye bakan balkonların muhteşem parfümlü çiçeği. Şu an Koçtaşlarda ve Bauhauslarda çiçek açmış hali var. Bir koklayan bir daha kokluyor ve koklamasıyla bu bitkiyi alıyor.(Bauhausda küçük ve büyük boyları var, 2 farklı firma getirmiş, küçük olanı daha pahalı) Bu bitkinin adı SKİMMİA JAPONİCA Koçtaşda Eskimya etiketi koymuşlar bazı yerlerde iskimya yazıyor ![]() Kesinlikle kaçırmayın.Ben 2 tane birden aldım. ----------------------------- Ayrıca Koçtaşa çok güzel dış mekan açelyalar gelmiş, ilk defa böylesini gördüm 4-5 farklı türde vardı.İç mekanda açelyaları öldürenler bu dış mekan açelyalarını kaçırmasın . Koçtaş da yeni Rhodenderon lar da gelmiş üstelik sarı çiçeklisi de vardı. Bauhaus ise beklenen atağını yapmış, yaprak döken manolyalar,yeni clematisler (bitmek üzereydi) gelmişti. Ayrıca Cytisus (2 farklı çiçek türü vardı) ve forsythia intermedia week-end de gelmiş. Hanımeli almak isteyenler 4 farklı tür hanım eli gelmiş ki bazılarını nette bile görmedim. |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2009
|
Arkadaşlar merhaba.Bugün Cattleya bulma ümidi ile nerede ise İstanbul'daki tüm yapı marketleri ve Eminönü'nü gezdim .Ama bulamadım.Gözünüze çarparsa söylermisiniz. Bayrampaşa Bauhaus da Cymbidiumlar 16tl. Daha büyük boyları 34 tl. İlgilenenlerin dikkatine. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
27.03.2008 cuma günü,BİM'de değişik türdeki çiçek soğan paketlerinin 3.5 TL,akşam sefası ve vapur dumanı gibi çiçek tohumlarının 0,95 TL'den satışa sunulacağını BİM yetkililerinden öğrendim.Fiyatları diğer alışveriş merkezlerine göre çok uygun,ilgilenenlerin dikkatine. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaçsever
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Guest
|
Alıntı:
Ankara'da yaklaşık 10 gündür güneşi çok zor görmemize rağmen benim frezyalar sevgili kaktüsün de belirttiği gibi beni utandırmadı ve 10 taneden 8 tanesi çok güzel filizlendi. Bu yıl çiçek açacaklarına da inanıyorum ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Bayrampaşa Bauhause
Dün akşam Bayrampaşa Bauhause gittim Hanımeli fidesi almaya.Fakat ya ben bulamadım ya da yoktu.Gerçekten muhteşem çiçekler gelmişti.Sümbüller çok güzel kokuyordu hem 7,95 TL hem de 2,50 TL ye vardı.Dayanamadım 1 tane aldım.Sardunya aldım kırmızı ve pembe.Bir kaç çiçek tohumu.Çiçek çoşturan sıvı gübre.Bambu ve bir kaç malzeme aldım.İnsanın oraya girince çıkası gelmiyor.Aynı yerleri 3-4 defa gezdim.Sizler içinde bir kaç resim çektim. Mesela soğanlar var her tür 4,95 ve 6,95 arası değişiyordu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda sümbüller ve bir kaç ucuz çiçek.İsimlerini pek bilmiyorum fakat hepside birbirinden güzeller |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda bambular ve çiçeksiz yapraklı bitkiler.Son resimde ki de çok ilginç arapsaçına benziyor fakat üzerinde minik minik toplar vardı.Ayrıca süper renkler de sardunyalar gül fideleri (sarı ve pembe aldım),meyve fidanları v.s yani kısacası çok güzel çiçekler vardı vakti ve fırsatı olan gitsin derim ben. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Guest
|
Alıntı:
![]() Havaların soğuk olmasının olumlu etkisi hakkındaki gözleminize tamamen katılamıyorum.Çünkü saksılarımın bulunduğu ortam kaloriferli olduğundan sıcak. Ben boy atmalarının daha hızlı olması için güneşi aradıklarını düşünüyorum. ![]() Umarım sizin frezyalar da en kısa zamanda filizlenir. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
Benim gözlemimden kaynaklanan bir yorum idi. İçeride yeşillendirdiğim sümbül, lale soğanları ile balkonda yeşillendirdiklerim arasında gözle görülür "büyüklük" farkları oldular. Dışarıdakiler daha geç çıktı ama daha gür yapraklı ve daha büyük çiçekli oldular. Çiçekleri açtıktan sonra içeriye alıyorum soğanlıları.. Kombili olduğu için evim gündüzleri evin içinde de olsalar serin oluyor gene. Benim sümbüller 1 aydan fazla çiçekli kaldılar, merkezi kaloriferli olan anneme verdiklerim ancak 3 hafta taze çiçekli kaldı. Yazlığımızda ekili olan kum zambakları var. Kış ne kadar sert geçerse, o yaz o kadar iri ve bol çiçekli oluyorlar... Bana hep soğanlı bitkiler "Uyusun da büyüsün" modeliymiş gibi gelir. ![]() Frezyaları ben ekmeden önce de balkonda beklettim.. Bakalım bekliyoruz neler olacak diye... Liliumlarım da da hala yaprak yok sadece topraktan ince bir uç görünüyor ![]() Bugün BİM'de soğan ve tohum günü.... Hatırlatayım dedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2007
|
Bugün BİM ve A101 (geçen haftadan beri) marketlerde ekonomik olarak saksı, torf ve çiçek tohumu malzemeleri satışı başladı... Gezmekte fayda var... Ben saksı ve çiçek tohumlarına bakmayı düşünüyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
|
Vay be.. Ağaçlar.net üyeleri tahminimizden çok sanırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2007
|
Valla ben kavacık/istanbul BİM'e gittim sabah 9.05 gibi mesajı yazdıktan hemen sonra ![]() ![]() Saksıları ben bitirdim, tohumları da kolinin sonunu süpürdüm, depodan yeni koli açtılar genel istek üzerine ![]() BİM'i seviyorum, sezonluk ürünleri çok rekabetçi fiyata veriyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
İşte görüyorsunuz. 2 ağaçlar net üyesi bile yetiyor kolileri süpürmeye ![]() Ahh ahh ben daha işyerindeyim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
Dünden itibaren Diasa BİM'e nazar yaparak aynı soğanları 3.25 ten satışa sunmuş.Ben burada sabah işim yoğun olduğu için ancak öğleden sonra çıkabildim.BİM de çoğu mağazada soğan ve tohum yoktu.5-6 mağaza gezerek anca 2 paket dahlia,1 paket glayöl ve 1 paket zambak aldım.Diasa nın broşürü akşam elime geçti.Orada mal var mı?Bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Bizim burada da bim de hiç çiçek tohumu ve soğanı kalmamış. Bende o üzüntüyle Şok marketten mevsim çiçekleri aldım. 6 tane çuha, 2 tane hercai menekşesi, çeşitli saksılar ve toprak aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|