![]() |
Fritillaria elwesii (Ağlayan gelin)
Fritillaria elwesii
Kingdom : Plantae Subkingdom : Tracheobionta Division : Magnoliophyta Class : Liliopsida Subclass : Liliidae Order : Liliales Family : Liliaceae Genus : Fritillaria |
1 Eklenti(ler)
|
Çok yıllık soğanlı bir bitkidir. Soğan en fazla 3 cm çapında, bazen çok sayıda soğancıklıdır. Gövde 15-30 cm boyundadır. Yapraklar 4-6-8 adet, sarmal dizilişli, şeritsidir. Çiçekler 1-4 adet çansı, kahverengimsi-mor renklidir. Filamentler 7-10 mm boyundadır. Kapsüller meyve kanatlı değildir.
Bu tür Akdeniz Bölgesi'ne özgüdür. Yetişme ortamı olarak 10-1200 m'ler arasındaki kızılçam ormanı açıklıklarını ve makilik alanları tercih eden bu tür, mart- mayıs aylarında çiçeklenir. Dekoratif görünümü ile peyzaj amaçlı olarak kullanılabilir. |
Ben Mersin'de ikamet ediyorum. Hiç bizim ormanlarda farketmedim böyle birşey. Acaba bende mi bir pislik var? Bir araştıralım bakalım ne çıkacak:)
|
Başka bir türü Ankara Beytepe arazi çalışması sırasında geçen senelerde görülmüş, ancak küresel ısınmadan çok etkilendikleri ve bu sene özellikle Ankara'nın çok az yağış alması sebebiyle yok olduğunu hocamız belirtmişti...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025