![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Fritillaria pinardii
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Çok yıllık soğanlı bitkilerdir. Soğan en fazla 3 cm çapında, genellikle soğancıklı ve bazen sürünücü gövdelidir. gövde 6-20 cm boyundadır. Yapraklar 3-8 (-13) adettir, dar veya geniş mızraksıdır. Çiçekler 1-2 (-4) adet; periyant dar çansı, dış yüzeyi morumsudan grimsiye kadar değişen renklerdedir, iç yüzeyi sarımsı-portakal renginden, yeşilimsiye kadar değişen renklerdedir. Filamentler 6-11 mm boyunda, genellikle şişkindir. Kapsül meyve kanatlı değildir. Kuzey, İç ve Güney Anadolu'da 1000-2500 m'ler arasındaki kayalık yamaçlarda stepte ve karların erimeye başladığı alanlarda yayılış gösteren bu tür, nisan-haziran aylarında çiçeklenir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
-
|
F.pinardii
fritilaria pinardii şeklinde bir fritilaria türü hiç duymamıştım.Elimdeki bir kaynakta (Alpine Garden Society Volume:66 bülteni) sizin eklemiş resimdeki için Fritilaria uva-vulpis yazıyordu.Ayrıca Türkiye' de Fritilaria İmperialis türü için Ağlayan Gelin denildiğini sanıyordum.Konuya bir açıklık getirirseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ve gerçekten Kuzey, İç ve Güney Anadolu'da 1000-2500 m'ler arasındaki kayalık yamaçlarda, stepte ve karların erimeye başladığı alanlarda yayılış gösteren bir türdür. Bakın buraya Fritilaria uva-vulpis fotoğrafını da ekliyorum, biribirlerine ne çok benziyorlar ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|