![]() |
Alıntı:
Alıntı:
|
Bizde biletlerimizi aldık (Ulusoy'dan) Sabah 6.30 gibi Safranbolu'da olacağız. Özlem Hanım ile görüştük, doğru Çamlıca Konağına gidip biraz dinleneceğiz. Sonra da Safranbolu'yu keşfetme turuna çıkacağız. Görüşmek üzere arkadaşlar :)
|
Güzel bir gün geçirmenizi dilerim :)
İyi yolculuklar. |
1-Passion
2-Günüm ve oğlu 3-Cemo 4-Sebahattin Sargın 5-Güler ve Eşi 6-Eylems 7-Gülşen , kızı ve arkadaşı 8-Zenfree ( 2 kişi) 9-Habibe 10- Oğuzhan 11-Ephesos +1 arkadaşı 12-praecox |
TOplantının resimlerini yüklemek için galeride başlık açarmısınız.
|
|
Çok güzel bir geziydi. Herkese teşekkürler.:) Fotografları dinlendikten sonra yükleyeceğim.
|
Bu gezide emeği geçen bütün arkadaşlarıma çok teşekkürler. Başka güzel toplantılarda görüşmek umudu ile..
|
İyi akşamlar arkadaşlar.
Çok güzel ve yüklü bir hafta sonu tatilinden veya koşuşturmasından sonra ancak eve gelebildik. Cuma sabahından beri sokaklardayız, rahmetli annem sağ olsaydı yine '' köpek ayağı yemiş gibi geziyorsun'' derdi mutlaka. Cuma sabahı, arkadaşlarımız Ferda ve Mecbure ile Yalova yolunu tuttuk. Güzel bir fuar gezisi oldu. Satış olmadığı için çiçek de alamadık. Ama Cemal.S ve nazik eşleri Aysel hanım bizleri çok sıcak ve hoş karşıladılar, ayrıca Celal Sungur arkadaşımız da o kadar yoğun işleri arasında bizlerle çok ilgilendi ve güzel ikramlarda bulundular, kendilerine çok teşekkür ederiz. Ertesi günü de yine yollara düştük. Bu sefer istikamet Safranbolu'ydu. Yola, sevgili habibe'yi de alarak devam ettik. Rahat bir yolculuk oldu. Otelimize yerleştikten sonra, Safranbolu sokaklarında cirit attık. Akşama doğru diğer arkadaşlarımızın katılımları ve birbirilerimizle tanışmamız çok güzeldi. Sevgili passion'ın getirdiği gözlemeler, bir anda kapışıldı. Sevgili Sebo'muz aç kaldı; kendileri, peynir yemezmiş-hiç de üzülmedim-. Çaylarımızı içtik, sohbetlerimiz gecenin birine kadar sürdü. Sahi, bu arada söylemeden geçemeyeceğim; otelin kocaman tabak dolusu Safranbolu lokumunu kim bitirdi dersiniz? GÜNÜM'dür cevabı, ben mi bir iki tane yiyebildim!!!!!! Sabah, neşeli bir kahvaltı yaptıktan sonra, aramızda fide ve tohum alışverişi yaptık, yemek tarifleri verdik, mantarları tanıdık, (Eylems ve zenfree bu konuda çok bilgililer-duyurulur-) Daha sonra aramıza sayın hocamız preacox, ephesos ve arkadaşı katıldılar, tabî, sohbetimiz daha da zevkli hale geldi. Otelimizden ayrılıp, toplantımızın yapılacağı Mümtazlar konağına geçtik. Kalabalık gurup olmak çok keyifli, herkafadan bir ses çıkıyor, siz de istediğinize katılıyorsunuz. İçimiz, dışımız çay olmuştu ki, sevgili Gülşen'in ve elfogi'nin güzel kurabiyeleri midelerimizi şenlendirdi. Bahçemin ayvaları ise biraz azizliğe uğradı. Acı biber tohumlarını dağıttığım elimle soyduğum ayvalar, birkısım arkadaşların tat alma hislerini dumura uğrattı galiba. Toplantılarımızda artık geleneksel hale getirdiğimiz, hediye çekilişindeki bahçe aksesuarı, arkadaşımız Safranbolu'ya isabet etti-güle güle kullansınlar- Müziksiz, kasap havası halayımızdan sonra, biz İstanbul'a dönecekler, zor da olsa arkadaşlarımıza veda ederek ayrıldık. Çok güzel bir gurup toplantısını gerçekleştirmenin zevki ile yine yola koyulduk. Batı Karadenizli arkadaşlarımıza ve emeği geçen bütün dostlarımıza teşekkür ediyorum. Sevgili Ağaçlar.Net ailesi, inşallah bu güzellikleri her zaman devam ettirebiliriz. (Şimdi sıra nerede desem?, rahmetli annem doğru çıkar değil mi?) |
Arkadaşlarımız Zenfree ve habibe'ye hayranım. Bütün gezimizi bir satırla anlatabilmişler.
Ben de ne gevezeymişim yani. |
:) Güler Hanım, gelmiş kadar olduk, şahane anlatmışsınız, fotoğraflara da baktım, onlar da şahaneler.
Şimdi sıra sizin isminizin altında, şehir hanesinde yazan yerde ;) |
Güler hanım, bu sefer Sebo yerine siz anlatmışsınız toplantıyı.:)
Çok da iyi ayrıntılamışsınız.. Sanki oradaydım.. Evet, sıra istanbul toplantısında.. |
Kasım ayı içinde hemen, uygun bir yer bulmamız gerekiyor değil mi arkadaşlar?
Kolları sıvayalım. |
Evet haklısınız Güler hanım resimlere baktım çok güzel geçmiş toplantınız.
Hidiv Kasrı muhteşem ama kasımda nasıl olur bilemiyorum.:confused: |
Toplantıya katılamasamda Cumartesi günü Safranbolu'da görüşmeyi planlayarak Zenfree arkadaşımızın telefonunu almıştım, ama kısmet değilmiş. Ben Safranbolu'ya gidemedim. İnşallah İstanbul toplantısı **** bir başka toplantıda görüşmek dileğiyle. Bu arada halayınız harikaymış arkadaşlar.
|
Bir Safranbolu yorgunu daha evine döndü.
İlk defa katıldığım Ağaçlar.net toplantısında tanıdığım herkesi yeniden yeniden kucaklıyorum. Güler Hanım, ertesi sabah ne göreyim? Bir gaflet anında aynı lokum tabağı yeniden doldurulmuş. Bilet peşinde koşacağım derken sadece bir tane yiyebildim. Onun da boş kutusunu elimde gören işletme sahibinin bakışı da görülmeye değerdi. Bu defa sizin için koyduk demedi nedense. :D |
Eve ancak girebildim uzun bir yolculuktan sonra ;)
Çok ama çok güzel bir gündü gelemeyenler çok şeyler kaçırdı.... Safranbolu inanılmaz güzel bir yer bir o kadar güzel bir konakta kaldık. Güzel bir konakta toplantımızı yaptık, Güler Hanımın malum biber ile tatlandırılmış acılı ayvalarından yiyerek tarihe geçtik :D:D Bol kahkaha bol sohbet ettik... Kimse ayrılmak istememiştir heralde... Ben ve Eylems 20.15'de Safranboludan ayrıldık, Cemo ise Passiona misafir oldu.... Bu toplantıda emeği geçen farklı şehirlerden kalkıp gelen arkadaşlarımıza çok ama çok teşekkür ederiz... Rehberimizi Özlem Hanıma ayrıca teşekkür ederiz... Birbirinden güzel insanlar ile tanıştık.... İstanbullular top sizde artık.... Sebo Sandan selamlar :D |
Biz yol yorgunu daha evine döner dönmez soluğu bilgisayarının başında aldı :)
Uykusuz ve çookk yorgun, epey bir dinlendikten sonra izlenimlerini anlatıp, resimleri yükleyecek :) |
Sevgili Karadeniz'liler.
Hepiniz hoş geldiniz. Siz Safranbolu'ya gitmeden bir hafta önce yazışmalar başladım. Bir süpriz hazırlayayım demiştim. Fakat Çamlıca Konağında konaklamamışsınız. Süpriz havada kaldı. Sağlık olsun. Hepinize selamlar. |
Herkese sevgiler, selamlar :p
Hepinizi çok sevdim. Güzel bir toplantıydı. Katılan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Keyifli ve hoş bir görüşme oldu. Arkadaşlar ilk tadan ben olduğum için söylüyorum. Acılı ayva pek bi güzelmiş. Bir daha ne zaman yeriz bilemiyorum. Değişik bir aroması vardı. Değişik tatlar sevenler tarifini alabilirler. Kimden mi tabii ki Güler Abla dan.:D Umarım tekrar görüşürüz. Herşey gönlünüzce olsun. Hindistancevizli-Üzümlü Kurabiye Malzemeler 1 Pk. YUmuşatılmış Margarin 2 Yemek Kaşığı Tereyağ Yarım Çay Bardağı Zeytinyağ 1,5 Su bardağı Pudra Şekeri 1 Yemek Kaşığı Toz şeker 3,5 Su bardağı Un 2 Adet Yumurta 1 Pk. Kabartma Tozu 1 Pk. Vanilya 2 Su Bardağı Hindistan cevizi 1 su bardağı Kuru Üzüm Yağ, P.şeker, hindistan cevizi ,yumurta ,Un, kabartma tozu ,Üzüm ,vanilya hepsini karıştırılıp yoğrulur. Kulak memesi kıvamına getirilip yuvarlak şekil verilir. Şekil verilen hamur yumurta akına sürülüp hindistan cevizine batırılır. Tepsiye konur. Isıtılmış fırına verilir. Afiyet olsun.:D |
Sevgili dostlar, kurabiye nefis mi nefisti. Mutlaka denemeniz gerekir.
Sevgili elfogi, eşim sabah kahvaltıda '' elfoninin verdiği kurabiyeler nerede Güler'' demez mi? Ben de unuttu sanmış, sevinmiştim. Ortak çıktı kurabiyelerime...(lâtife ediyorum.. ne derler; yemedim yedirdim, giymedim giydirdim.. işte ben de öyle bakıyorum kıymetli eşime) |
Gününüzün çok güzel geçtiği yüklenen fotoğraflardan belli :)
Oğuzhan, tarifi aldım en kısa zamanda deneyeceğim :p |
Sevgili Zenfree, sana bir dedikodu vereyim; oteldeki yemek tariflerimiz vardı ya, sarımsaklı patates. Habibe, eve gelir gelmez hemen denemeye karar vermiş, yol yorgunu demeden bir güzel pişirmiş. Bana telefon etti ''Güler o kadar güzel oldu ki, gelip-gidip yedim, o kadar çok yemişim ki şu an küp gibi hissediyorum'' dedi.
Sen dereotlu çilav'ı denedin mi? |
Evet, sevgili papatyam. Siz dostları da gözlerimiz hep aradı.
Sevgili Cumhur, mesajınız bütün arkadaşları çok memnun etti. Teşekkür ederiz. Günüm, sana bir itirafta bulunayım; sabah, lokum tabağını yeniden doldurulmuş görünce, ''arkadaşlar bunu Günüm'den nasıl saklayabiliriz'' diye soran bendim. |
Güler Hanım, bende katılmayı inanın çok isterim ama olmuyor işte evde geçirebildiğim bir günüm var, uykuya ve eve hasretim annemler hafta sonları yol gözlüyor herkes hep birlikte olmak istiyor ailece klonlanmamız lazım diyorum bazen :)
Birlikte olamasak ta gönüllerimiz bir. |
Güler Abla, gelmiş kadar olduk, çok güzel anlatmışsınız, fotoğraflara da baktım, orda bende olsaydım diye iç geçirdim.
|
Güler :)
Ben de uzun uzun anlatacaktım gezimizi. Eve geldikten sonra tam 3 kez girdim siteye. Ama senin o patates tarifin buna mani oldu :) Pc başına her oturuşta midemin sıkıntısı beni bilgisayardan kaldırtdı. Öyle güzel olmuştu ki açlığın da verdiği hucumla tabağın dibi göründü. Sıra çilav ve Zenfre nin 2 tarifinde :) bu sefer temkinli olmam lazım. :o Toplantıyı gayet güzel özetlemişsiniz. Hepinizi Seviyorum. Selamlarımla.. |
Habibe Abla geçmiş olsun. Merak ettim şu patates nasıl bir patates :D
|
Alıntı:
Yapar gönderirim. Siz yeter ki isteyin. Oğuz Abi'ye selamlar. |
Alıntı:
:D Gelirken bir kilo lokum aldım oğluma. Açtı kutuyu. Birkaç tane yedi, dışarıya çıktı oynamak için. Şimdi evde nasıl bir mücadele var Güler Hanım bir bilseniz. Ama yok yemeyeceğim.:D |
Teşekkür ederim Oğuzhan. Geçti geçti :))
Bu lezzet senden kaçmaz. Hemen yazayım dur. Senin kurabiyeler kadar lezizdi inan. 1 kg kadar patatesi soydum 10 dk kadar haşladım. 1 paket hazır kremanın yarısını ve ezilmiş bir baş sarımsağı çukurca bir kaseye koydum. Patatesleri 2 cips kalınlığında dilimleyip, biraz tuz ilavesiyle bu üçünü kasede bir güzel harmanladım. Borcam tepsisine boşaltıp, üzerine kırmızı biber ektim. Kalan kremayı da üzerine gezdirip, fırına verdim. Ben çantamı boşaltıp şu bu diyene kadar nar gibi kızarmışlardı. Tepsisiyle birlikte aldım masaya. Çöktüm başına :) yermisin yemezmisin derken 1 kg patatesi yedim.. Mide fesadı bu işte. Özellikle hafta sonu kahvaltıları için güzel bir seçenek.. |
Sevgili Oğuzhan, sarımsakları da (aşağı yukarı bir baş kadar) döğmeden ince ince yuvarlak yuvarlak kes, hep beraber harmanla.
|
Bir saat kadar önce Cemo'yu da evine uğurladım. O güzel hafta sonundan geriye ayrılığın verdiği biraz hüzün ama bunun yanında kazanılan dostlukların verdiği huzur ve mutluluk kaldı .
Güzel, şenlikli, sıcak bir toplantı oldu. Katılımlarından dolayı bütün arkadaşlara , katkılarından dolayı ; Cemo'ya, Sebahattin'e ,Çamlıca konağı çalışanları ve Özlem Hanım'a , Mümtazlar konağı çalışanları ve Mehmet Akif Bey'e, Yedekçioğlu Konağı çalışanlarına kendi adıma çok teşekkür ediyorum. Eşine rastlayamayacağımız lezzetteki ayvalar için Güler hanım'a, kurabiyeler için Oğuzhan'a teşekkür ederim. Umarım kimseyi atlamamışımdır. Hepinizi tanıdığım için çok memnun oldum arkadaşlar. Eylems' le de aynı şeyi konuştuk. Sanki yeni tanışmamışız da çok eskiden birbirimizi tanıyor gibiydik. Tekrar görüşmek üzere. Sevgilerimle... |
Aynen öyle eski dostlar gibiydik. :)
|
Alıntı:
|
Toplantı sonrası evine en son ulaşan sanırım benim. Biraz dinlendikten sonra görüşmek üzere.
|
Alıntı:
Bu arada Güler Hanım'a ve Oğuz Bey'e ayvalar, çerezler, aloe vera ve yolculuk için çoook teşekkür ediyorum. |
Sizleri kıskanmadım desem yalan olur. Ama bu gezelim görelimden çok ;yiyelim, içelim gezisi olmuş sanki.Yemek tarifleri havalarda uçuşuyor.:)
Eh ne yapalım biz de bunları deneriz artık... Şaka bir yana çok güzel bir gezi olduğu fotoğraflardan belli.Umarım ben de birine katılıp sizlerle tanışma mutluluğuna ererim. |
Gezide en ilginç şeylerden biri de unutkanlık ya da anlama ile ilgili idi galiba:)))
- Yemek yediğimiz yerin adını defalarca yinelememize rağmen bir türlü öğrenemedik.:)))) - Otelimizin adını öğrenmek için bir kaç saat çalıştık.:) - Toplantı yaptığımız yerin adını ben hala hatırlamıyorum. - Kalacağımız konağın yolunu göstermek için konağın sahibi arabasıyla eski çarşıya geldi. Meydanda buluşmak üzere sözleştik. Arabamıza gittik.:)))) Meydanda dört döndük bahsettiğim kişiyi bulamadık. Sonra konağın adı bize söylendiği halde biz hatırlayamadık ( beş kişi). Üstelik telefon numarasını almak da aklımıza gelmemişti. Böylece adını ve nerde olduğunu bilmediğimiz konağı aramaya başladık. Sonra arabayı kenara çektik birine yol sorduk. Ama hepimiz bir diğerimizin dinlediğini düşündüğünden yine bir sonuç alamadık. Çünkü kimse dinlememişti. ( Oğuz Bey'e haksızlık etmeyeyim o telefonla konuşuyordu) Caddelerde çaresizce dolaşırken konağın sahibi bizi buldu da gideceğimiz yere ulaşabildik.:) Gerçekten çok güldük. Sizleri bilmem ama bende genel bir aymazlık mevcuttu.:))) Galiba oksijen çok geldi. |
Sevgili zenfree, bak ben bunları yazmamıştım, ne ileri zekâlı olduğumuzu anlayacaklar şimdi!!!!
Sahi, neydi o halimiz? Sanırım Safranbolu'nun havası çarpmıştı bizi, ama bak sana yine bir dedikodu vereyim, bu iş sadece bizim başımıza gelmemiş, hocamız praecox da arkadaşları ile aynı şeyi yaşamış, evet, evet havasından....... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025