![]() |
Galerideki nergis tarlalarına bir göz atmaz mıydınız :)
|
Baktım .Süper.O tarlada olmak isterdim.İçlerinde uyumak .:)
Acaba diyorum soğan sökme şansımız var mı.?Hani çoğaltma adına.:) Birde Sevgili Koyu yeşil Mum çiçeği var.O neydi öyle çoşmuş ta çoşmuş.Benim ki ev sevmiyor galiba.Sevgili Mucip Abi'nin gönderdiğini kaybettim.Ufaklıkta büyüyecem diye uğraşıyor.Acaba dışarımı atsam:) Güzel fotoğraflar .:) |
Nergis soğanı sökmek yasak. Yollarda tabelalar var. Memet galeriye tabelanın resmini koymuş hatta :) Biz köylülerden izin alıp soğan değil çiçek toplayalım dedik. Ona bile izin vermediler. Parasını ödeyecektik halbuki. Öyle 3-5 tane kopartabildik. Sonunda dönüşte Balıklıova'dan yolda satılan demetlerden aldım ben de :)
Mum çiçeğini de yolumuzu değiştirip özel olarak ziyaretine gittik:) Hepsi için değil ama sanırım bazı çeşitler çok dayanıklı. Mesele de bu. Eğer cornosanız varsa atın kapının önüne, balkona...İnsan boyu olmuş baksanıza! |
Teşekkür ederim.:)
|
Karaburun
1985 yılından beri İzmir/Aliağa'da bulunmama rağmen Balıklova,Mordoğan,Karaburun ve köylerini hiç ziyaret etmemiştik.Nergis tarlasını zaten bilmiyorduk. Agaclar.net üyeliğim sayesinde egenin en batısını görme şansını ailecek elde ettik.Sadece bu eksikliğimizi gidermesi açısından bile siteye üye olmakla ne kadar iyi birşey yaptığımı anlıyorum.Gezinin organizatörü memet'e tüm gezi arkadaşlarımıza ben ,eşim(seyide) ve oğlum(aytuğ) adına teşekkür ediyorum.
Kısaca günü de özetlersek Aliağa'dan çıkış ve eve dönüş 364km lik bir yolculuk oldu.Çeşme otobanında kısa süreli ancak sıkı bir yağmura denk geldik ama üzerine Balıklıova daki sıcak ekmek,tereyağlı bal,peynir ve çeşitli zeytin,naneli domates salçası vb(hepsini anlatıp ağzınızı sulandırmayayım) sabah kahvaltısı çok iyi gitti.Daha sonra nergis tarlası ve dağ laleleri,çınar,mum çiçeği,köyler,koylar,çaylar nihayet huzur köşesi ve balık aman aman... Ali Bey taş topladı(üzerinde fosil çıktı mı?),memet'i bol oksijen çarptı,dkp ve eniştesi yaprakları alıp kaçtı,eşim nergis tarlasını görünce kendini kaybetti ama çalamadı..Daha anlatayım mı... |
Karaburun
Arkadaşlar İzmir ve yöresindeki tüm gezilere davetlisiniz..Davet bizden davete icap etmek sizden..Haberleşmeye devam.Arkadaşların fotoğraflarına bende eklemeler yapacağım..Benim ve eşimin huzur köşesindeki sevgi ve sukunet resimlerim için koyu yeşil ve memet'e teşekkürler,resimler kadar ona yüklenen anlamlarda çok önemli.Hep birlikte ve daha çok katılımlı nice gezilere..
|
Kış aylarında da olsa, İzmir'e düşerse yolunuz, bir güneş gözlüğünüzü almayı unutmayın yanınıza, bir de daha ince kazağınızı..
Mevsimin kış olduğuna aldırmadan İzmir'in güneşi, gözlerinize doluveriyor. İnsanlarının yapmacıksız doğal sıcaklığı da yeterince ısıtıyor içinizi. Gördüğümüz bütün tarlalar özel olduğu için hiç birine izinsiz girip bir kaç-ar tane de olsa koparmaya içimiz el vermedi. Tarla sınırına taşıp yolda açmışlarla yetinip daha sonra da satın aldık. Karaburun nergislerinin niçin bu kadar önemli olduğunu akşam onları vazoladığımızda anladık.. Birkaç sapı bile inanılmaz derecede kokuttu evi. Yeni Liman'daki balıkçı Erol Ağabey anlatmıştı; nergisler, tarlasında özel olarak sulanmazmış. Ancak kış çok kurak geçerse sulanırmış. Bazı tüccarlar bir an önce yetişip paraya döndürülsün diye sularlarmış, ve bu da onların kokusuz ve bütün tomurcuklarının arka arkaya hemen açılmalarına neden olurmuş. Ama oranın yerlisi bekliyor, zamanı gelince topluyormuş. Bizim kentlerde "niye yeterince kokmuyor" dememizin nedeni de buymuş demekki. Ve buradakilerinin ayrıcalıklığı.. Neredeyse hiç nergis toplayamadık ama bundan da hiç şikayetçi olmadık. Bilakis, o tarlalara emek verenlere, bol paraya satıp üzerine bina kurdurtmayanlara saygı duyduk. Karaburun'un kekiği de çok güzel oluyor. Yeşil iken biraz daha acı, kuruyunca aroması biraz daha keskin. Onlardan da topladık yollardan.. Bu kekikleri biraz da içimizden bir kişi için topladım.. Ama sürpriz.. |
Çok şey kaçırmışız:)
|
Karaburun
Dün birkaç fotoğraf yükledim. Seveceğinizi umarım.
|
Nereye :)
|
Karaburun
Galeride,mayranci diye ararsanız hepsini toplu olarakta görebilirsiniz, yorumlarınızı da bekliyorum.
|
Baktım ve gördüm.:) Bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz.Çok güzeller.
Gitmiş gibi olduk.:) |
Karaburun'a bir kaç kez gittim(Annem ve ağabeyim orada yaşıyorlar)ama bu grupla birlikte tekrar gitmeyi çok isterdim.Bu güzel geziyi paylaştığınız için teşekkürler.
|
Karaburun
keşke daha önce bildirseydiniz annenizi de ziyaret edip bir çayını içerdik,niye bizden sakladınız!!! Zannediyorum ekip olarak Mart **** Nisan ayında yolumuz yine o tarafa düşecek o zaman sizleri de bekleriz..
|
Sn. mayranci Eğer şartlar oluşursa, bir daha ki Karaburun gezisine ben de katılmayı düşünüyorum.
|
balıklıovada meşhur nazilli pidecisinin yanında yapmışsınız sanırım kahvaltıyı. kendisi dayım olur çok güzel pide ve tahinli yapıyor resmi görünce canım çekti
|
Karaburun
umarım herkes için şartlar uygun olur ve daha fazla katılımla gezi tertiplenir.
Ama ben şunu öğrendim,bir daha böyle bir geziye çıkmadan çok önce duyuru yapılmalı ki gidilecek yerde tanıdığı(dayısı,annesi,abisi vb) olanlar (pideci,balıkçı vb)bildirsin giden arkadaşların parası yabancıya gitmesin hemde organizasyon içinde sağlıklı bir güzergah çizebilmek için bilgiler alınsın..Ne dersiniz..Çünkü zaman zaman kalmalı gezilerde planlanabiliyor gördüğüm kadarı ile.Sonradan gelen bilgiler ancak ileride yapılacak gezilere yardımcı olmakta faydası olacak.Halbuki dayı beyi bilseydik te Karaburun'da bir de pide yeseydik fena mı olurdu.. |
Karaburun, annemin doğduğu, benim yazları çocukluğumu geçirdiğim yer. Bizim köyümüz diyorum ben oraya. Pek çok İzmirli'nin bilmediği, yolu yüzünden göze alıp da gitmediği bir yer. O yollarına minnettarım, Karaburun'u Çeşme'ye, Bodrum'a benzetmediği için. 13 yıldır İstanbul'da yaşadığım için uzun süre ara vermiştim, geçen yaz Ergin Pansiyon'da bir grup arkadaşımla birlikte tatil yaptım.
Hep böyle kalması için dua ettiğim köyüme burada rastlamak çok duygulandırdı. Çocukluğumdan bir anekdot: Eskiden nergisler Karaburun'dan yolcu otobüsleriyle İzmir'e gelirdi. Otobüsün bagajında. Ama o kadar yoğun kokardı ki yolculardan bazılarının fenalaştığını hatırlıyorum:)) Şimdi nasıl taşıyorlar bilmiyorum. |
Kahvaltıda tahinliyi kaçırmışız ya... Bir daha ki sefere artık.
|
İnanmıyorum yaaa.:mad: Hepinize küstüm!
|
Küsme Penelophecim :) Biz sadece önden gidip bir keşif yapalım demiştik:) Hep beraber bir daha gittiğimizde size mahçup olmayalım nereye gideceğimizi bilelim diye. O kadar güzel bir yer öğrendik ki tam bizim ekibe göre! Sizi de oraya götüreceğiz küsme :)
|
Merhaba Arkadaşlar,,
Gidileli bayağı olmuş yıl 2008 :) Bu geizde bulunan arkadaşlar sitede aktiflermi bilmiyorum . Hep karaburuna gitmek istemişimdir. Herhangi bir aksilik çıkmaz ise temmuzda mordoğanda olacağım. Mordoğandanda karaburuna geçeceğim. Benim öğenmek istediğim Karaburundaki börklüce Mustafa isyanı ile ilgilidir. Bu isyanın olduğu bölgeler, osmanlı orduları ile savaşılan cehennem deresi sığınılan mağaralar ve isyan ile ilgili tüm yerleri görmek istiyorum. Bu konuda bana bilgi verebilecek birileri varmı acaba ? Zira rehbersiz gidilmesi imkansız deniliyor. Kısacası herkez birşey söylüyor, sanırım en sağlam bilgiyi karaburuna gidip gören arkadaşlardan alabilirim. Şimdiden teşekkürler. Saygılarımla |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025